Grupp: Huvudforum

Fingerprint MK4

0
Ogilla!
90
Gilla!
2013-05-23 21:20:48

Bull eller Bear, här är alla välkomna att lägga fram sin teori, tro, förhoppning eller fantasi.

Gärna med grafer, 1minut, 1 månad spelar ingen roll. Men snälla avstå från att idiotförklara varandra, kom med vänliga motargument eller svara inte alls.

Kom ihåg, INGEN här är kapabel att styra kursen upp eller ner i det långa loppet hur mycket vi än skriker.

Vi är här för att tillsammans tolka nyheterna och grafen på bästa sätt och förhoppningsvis tjäna eller behålla en mindre förmögenhet :)

Länk till gamla strängen.

http://www.aktieguiden.com/1122829/fingerprint

http://www.aktieguiden.com/1176046/fingerprint-mk2

http://aktieguiden.com/1181132/fingerprint-mk3

Inlägget är redigerat av författaren.

5
Ogilla!
91
Gilla!
2013-05-23 21:23:58

SPAM!

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-05-23 21:36:37

Hej alla! Jag har inte skrivit här innan men följt FPC sedan i höstas. Det finns inte många forum om FPC där tonläget inte är barnsligt högt och där känslor går före rationalitet.

Jag har stor respekt för den tid som många skribenter helt uppenbarligen lägger ner på research, på båda sidor. Haussare som baissare.

Jag ser verkligen fram emot att MK4 blir en tråd som genomsyras av rationalitet och klarsynt analys, för allas skull, inte minst AGs.

Det var bara det jag ville säga ;)

Med vänlig hälsning, P.O.

6
Ogilla!
87
Gilla!
2013-05-23 21:40:29

#0

Morpheus...likväl som du springer och dunkar andra i ryggen och tycker...DET sa du bra....och inte kan komma med något vettigt själv...

så gillar du copy and paste va ;-).

Producerar du aldrig något vettigt själv?

Mvh CrowHater

6
Ogilla!
83
Gilla!
2013-05-23 21:41:35

pl2002

http://www.prisjakt.nu/pryl/tele/3781_konka_v981_anvaender_mediatek_processor

Kommer inte förvänta mig att du kan konstatera något intelligent alls med detta.....

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-23 21:48:19

#4

Tack för tipset Kråkan, men jag behåller nog min S4.

Har aldrig hört talas om Konka, jag menar man vill ju gärna ha pålitlig telefon som inte hänger sig om man vill öppna eller stänga en trade hastigt.

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-23 21:49:27

Respektera skrivreglerna.!!!

På förhand tack.

M V H

SOFUS

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-23 22:39:06

Så här skrev morpheus i den förra strängen "Rätt perzeus, jag är inte orolig för såna som dig som har koll på risken. Jag talar för de småsparare som ska luras in på toppen."

Att någon/några köper aktier på toppen kommer vi inte ifrån. T om i Hennes och Maurits som ju är en formidabel framgångssaga så finns det folk som köpt på toppen och torskat stålar. Om du morpheus tror att du ska lyckas få någon att inte förlora pengar så är det ju en vacker tanke men jag tror inte du kommer att lyckas med det heller. Men om du nu bestämt envisas med att rädda alla som köper på toppen så kan du få en hel del att göra då det kryllar av bolag på börsen där folk förlorar pengar.

Glöm heller inte bort att du faktiskt orsakat någon annan en orealiserad förlust på ca 4kr genom att du sålde på 38kr.

Heja Morre !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-23 22:51:56

Vem kan säga var toppen är?

0
Ogilla!
84
Gilla!
2013-05-23 22:56:33

Tryck på "upp till toppen" nere till höger ;-)

Mvh joyman

0
Ogilla!
87
Gilla!
2013-05-23 23:02:34

Guldivar...

Kommentarer på ditt utlägg som du hade tidigare idag där du inte fick ihop det..

Du skrev___________________

Ni är fel ute allihopa. Det lustiga är att Crowhater själv tar upp det själv i #295 utan inse det, när han citerar rapporten som säger:

"the global biometrics market will grow to nearly $12 billion by 2015 from its current estimated value of $5 billion. "

Så biometri-marknaden idag är redan värd ca 30-35 miljarder SEK. FPC sålde för 10 miljoner SEK förra året. Det ger en marknadsandel på den totala biometri-marknaden på ca 0,03%. Med andra ord FPC är en totalt, fullkomligt, irrelevant spelare på den totala biometri-marknaden.

________________________________

Svar:

Du har fullständigt rätt guld-ivar, i synnerhet om vi ska värdera bolag på historik och inte framtida potential

Du skrev___________________

Vidare så har denna marknad drivits under det senaste decenniet av goverment-security-projekt - alla som någongång har flugit kontinentalt ser detta. Hade nu FPC haft någonting som helst att komma med på denna marknad hade detta synts vid det här laget - uppenbarligen har man noll och intet värde att tillföra här, då försäljningen inom dessa segment är noll trots marknadens utveckling i stort under de senaste 10 åren.

____________________

Svar:

Du har fullständigt rätt igen guld-ivar. Dock har varken FPC eller någon insatt aktieägare hävdat att FPC adresserar government marknaden eller har en ambition att adressera denna marknad. Det är Precise Biometrics ett annat svenskt biometribolag som gör detta genom sin match-on- card teknologi som adresserar government i exvis USA, Afrika och Asien.

Du skrev___________________

De som nu håller på och försöker vinkla saker på ett annat sätt ljuger antingen eller så är de totalt okunniga.

Svar:

Sant igen, men inget jag har hävdat.

Du skrev___________________

Så skippa allt skitsnack som inte är relevant för FPC påstådda nisch, som är de segment där man är bereoende av en liten och strömsnål sensor.

Om vi nu börjar med kreditkorten så har nu bolaget hållit på med detta i 15 års tid utan framgång. Vad talar egentligen för att detta kommer att ske nu? Vad vinner för övrigt konsumenten på detta? Dessutom finns det numera konkurrenter som IDEX, som nu också är inne och kämpar på detta området.

___________

Svar:

FPC adresserar inte kort tillämpningar aktivt längre, ser du det närmnas i någon kvartalsrapport eller Årsredovsining de 2-3 senaste åren? Inte vad jag vet i alla fall.

Du skrev___________________

Vi går vidare med area-sensorn. Hur länge har den nu varit ute på marknaden? 5-6 år? Hur mycket har FPCs försäljning ökat de senaste 3 åren av denna? Den tog FPC till en liten lönsamhet 2010 samt 2011 i alla fall med en försäljning på drygt 130 Mkr under två år. Produkten börjar bli gammal och bolaget självt varnade i senaste rapportern för minskat premium och ökad marginalpress.

Varför skulle försäljningen av denna helt plötsligt explodera?

________________

Svar angående detta:

Den kommer inte explodera, men sannolikt vara en stabil grund ett par år till framåt. Dess viktigaste funktion är dock som stabil bas för vidare utveckling av area sensorer i olika storlekar, både små för high-end konsumentelektronik samt stora som kommer adressera exvis Kinas nationella biometriska ID program där ca 100 miljoner läsare ska tillverkas under 4-5 år och där sannolikt 10-20% kommer vara kapacitiva sensorer och sitta i de mobile enheterna. Indien har dessutom ett nära identiskt program.

Du fortsätter med detta...

________________

Sedan kommer vi då till mobil/tablet-marknaden. Som ett rimligt tak kan man här sätta att den årliga försäljningen av smartphones/tablets kommer att toppa någonstans mellan 2-3 miljarder enheter per år - vilket ger en maxpotential för FPC på ca 6-9 miljarder vid 100% marknasandel och 100% penetration av fingerläsare. Ökad penetration kommer successivt att motverkas av förlängda utbytescykler, så som vi sett på PC-marknaden.

____

Svar på ditt påstående:

Du har sannolikt helt rätt i dina volymantaganden. Dock säljer FPC sin linjesensor för drygt 2 till 2.5 USD och sitt linjesensor chip som är intellgensen i BTP för 70-90cent dvs ca 5 kr, inte 3 som du påstår.

Om vi antar 100 miljoner sålda sensorer 2014 så blir detta en halv miljard i försäljning enbart på BTP. Tillkommer gör 1080 och 1011F samt kommande liten areasensor.

Så bedömer jag 2014.

2015 blir 3-4 ggr starkare än 2014

Du fortsätter att hävda Guldivar--

________________________

Sista delen är då alla småprylar som fjärrkontroller och spel-konsoler och bla bla som ska få fingerläsare. Dels är det extremt spekulativt att hålla på och gissa att det plötsligt ska bli standard med fingerläsare i dessa komponenter, dels är det väldigt krystat att försöka hitta någon sorts konsument-nytta i att ha läsare i dessa. Vad tjänar Pelle, 10 år, på att ha ett fingerlås på sitt Playstation?

______

Svar på detta Guldivar

Pelle, vill inte ha ett fingerlås, men han skulle gärna få snabb och säker access till de supermario figurer han har skapat och sina high scores samt kunna göra shortcuts och snabbkommandon med hjälp av olika registrerade fingrar. Lägg till det jag förklarade för dig innan, skjuta med olika vapen beroende på finger.. DE du...

Du fortsätter

________________________

Den sista punkten är följande. Bevisligen finns det redan ett antal fingeravtrycks-försedda lås från Assa Abloy och andra låstillverkare. Varför är inte FPC leverantör till dessa? När folk nu närmar sig futuristiska spekulationer om det framtida hemmet där varenda liten pryl har fingerläsare, så kan man ju fråga sig varför FPC inte är involverat i de första stegen i det fingerläsar-försedda hemmet?

Svar på detta:

När jag pratade med VD om olika marknaden som man siktar på så fick jag svaret den gången att FPC måste prioritera och adresserar därför tillsvidare inte låsmarknaden där de flesta biometriska lås innehåller billigare enklare optiska sensorer. Marknaden för kapacitiva är förnärvarande reltaivt liten men bedöms öka då kraven på säkerhet ökar.

Som du Guldivar nämnt ett par gånger...så är Fing inte 100 gubbar, utan de prioriterar det som ger mest utväxling just nu och placerar sina resurser på det som kommer att ge bäst utdelning och som bäddar för att man kan ta andra delar efter hand.

Hoppas att du tar åt dig svaren Guldivar...för du behöver alla den hjälp du kan få.

mvh

Mvh CrowHater

#10

Tack för det sakliga bemötandet och den trevligare tonen. Det uppskattas.

1
Ogilla!
105
Gilla!
2013-05-24 00:02:46

Har varit aktiv på AG i snart 12 år. Lusten att delta i debatten har tyvärr försvunnit. AG nu är ett intet mot vad det var en gång.

Strängarna om Fingerprint är ur många synvinklar bisarra och diskussionsklimatet får nog betecknas som lågvattenmärke. Avtändande!

Hyfs och respekt för meddebattörerna saknas oftast helt.Till yttermera visso skulle jag tro att mellan tummen och pekfingret strider 20-30% av inläggen mot AG´s skrivregler.

Finghåsarna förefaller tro att kursen på aktien sätts på AG ... och uppträder allt som oftast väldigt aggressivt och taktlöst mot debattörer som ger uttryck för kritiska synpunkter om bolaget, dess marknad, informationsgivning, ledning etc.

Varför är ni alltid så förbannade?

Tryter argumenten så tar ni till yxan. Varför?

Ni kan väl ändå inte tro att bolagets framtid och aktiens kursutveckling avgörs på AG .... eller?

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-24 00:15:42

Haha tyckte väl att något var nytt med tråden

"eller behålla en mindre förmögenhet :) "

Grrrr :P

0
Ogilla!
76
Gilla!
2013-05-24 00:38:35

Det är långt ifrån säkert att fingeravläsning blir standard i säkerhetssyfte. Det kanske aldrig kommer vara eller bli den optimala lösningen för det ändamålet,

Däremot ser jag det som det naturliga nästa steget för hur man använder sig av en touchscreen. Den kommer uppfattas som en självklar samt intuitiv teknik nu när tochscreenen har blivit mogen och standard.Allt som snabbar på eller förenklar användandet bör uppskattas av konsumenterna.

Att kunna "binda" olika fingrar eller (serie av olika fingrar) till olika mappar, siter, telenr, spel alt funktioner i spel, låtar etc låter extremt praktiskt för mig.

Det är främst av denna anledning alla tillverkare kommer att testa på det till kostnaden av någon dollar hit eller dit per telefon. Kundnyttan bör finnas där och kostnaden känns marginell i sammanhanget, så därför tror jag tekniken kommer för att stanna tills vidare.

Tycker inte fingerprints värdering är överdrivet hög alls nu i detta börsklimat. Varför skulle bolaget vara i någon slags bubbelfas redan nu innan första telefonerna ens är släppta och 99.9 % av befolkningen (många av oss här inkluderat) inte känner till bolaget eller tekniken?

0
Ogilla!
88
Gilla!
2013-05-24 01:04:14

Bra skriver Ihabas.

Vem säger att fing inom 5-10år kommer vara störst och vackrast på marknaden ?. Det är NU det händer, det är nu marknaden är mogen för tekniken.

När tegelstenar till telefoner var nya var det ingen som sa , "-äh det köper jag inte för att om X antal år kommer det finnas smartphones som kommer vara mkt bättre.

Det var populärast, det bästa och enda på marknaden då som var dugligt, lite som fingerprint just nu som SER UT att vara det bästa och enda på biometrimarknaden som kan leverera den bästa kvaliteten som finns tillgänglig i detta nu, ligger de så långt fram i sin utveckling, vad säger att de inte kan ligga före med ännu bättre teknik om X antal år ?

Så är iallafall min uppfattning om läget och därför tror JAG att fing har ett försprång som troligtvis ger dem en bra sits den närmaste framtiden. Detta mkt tack vare att apple köpte authentec.

Detta kan vara en topp men det vet vi ej, om 1 månad eller 5 månader kanske man ser tillbaka på detta som en "botten" eller en topp, tror man ej på Fing avstå att köpa, tror man att framtiden är mogen för Fing så ska man nog göra lite research och kanske köpa, det är så enkelt men många gör det till något som liknas vid kärnfysik.

MVH

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-24 04:05:13

Varför spårar diskutionerna alltid ut?

1
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-24 05:35:16

Bra skrivet Björta

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-24 07:41:06

10#

Guldivar...

Kommentarer på ditt utlägg som du hade tidigare idag där du inte fick ihop det..

Du skrev___________________

Ni är fel ute allihopa. Det lustiga är att Crowhater själv tar upp det själv i #295 utan inse det, när han citerar rapporten som säger:

"the global biometrics market will grow to nearly $12 billion by 2015 from its current estimated value of $5 billion. "

Så biometri-marknaden idag är redan värd ca 30-35 miljarder SEK. FPC sålde för 10 miljoner SEK förra året. Det ger en marknadsandel på den totala biometri-marknaden på ca 0,03%. Med andra ord FPC är en totalt, fullkomligt, irrelevant spelare på den totala biometri-marknaden.

________________________________

Svar:

Du har fullständigt rätt guld-ivar, i synnerhet om vi ska värdera bolag på historik och inte framtida potential

Den här prognosen som ni diskuterar är ju publicerad för 28 månader sen. Det borde ju ha varit någon tillväxt sedan dess.

För 2015 kanske den fortfarande är aktuell.

Från samma artikel:

The market for fingerprint biometric technologies is expected to see the largest increase with an annual growth rate of 19.6 percent. It is currently the main source of revenues in the biometrics market totaling $2.7 billion and by 2015 it will grow to reach more than $6 billion. Publicerad 20110118

mvh

0
Ogilla!
86
Gilla!
2013-05-24 07:43:59

16, jag kan tänka mig att folk stör sig på att så fort man sålt av sitt innehav så kommer man plötsligt på att bolaget är en bluff, man kommer plötsligt ihåg en massa saker från historiken som inte är bra och man ifrågasätter t. ex. varför sensorer inte slagit igenom inom dörrlås fast inga ansträngningar gjorts inom området och därmed drar man slutsatsen att fingersensorer inte är något att satsa pengar på. osv...

0
Ogilla!
78
Gilla!
2013-05-24 08:03:16

PRESSRELEASE IDAG

Fingerprint Cards (FPC) expanderar den existerande verksamheten i USA

genom att anlita Marek Minta som Director Customer Projects North

America. Då intresset för FPC och inbyggd fingeravtrycksverifiering i

smartphones and tablets ökat kraftigt krävs nu lokal avancerad mjuk och

hårdvaru-support på plats lokalt i USA. Marek Minta, som har en lång och

mycket gedigen bakgrund inom biometri, har därför anlitats som Director

Customer Projects North America. Marek Minta kommer närmast från

Authentec Inc.

FPCs aktiviteter i Nordamerika har sedan lokalkontoret i San Fransisco

öppnades under hösten 2012 ökat kraftigt. Det hastigt nyvaknade stora

intresset för biometriska produkter och system på denna marknad gör att

vi nu expanderar det existerande säljkontoret med en utvecklings och

support-funktion. Etableringen av denna funktion lokalt i USA gör att

FPC kan ha ökad direktkontakt och ge betydligt snabbare och bättre

teknisk support till det stora antal teknikföretag som finns i USA och

Canada.

Marek Minta har en lång och gedigen bakgrund inom biometri från

Authentec där han arbetat med kundsupport och mobil mjukvara. Marek

Minta har lett ett flertal teknikteam inom mjukvara och inbyggda

lösningar, och har bred erfarenhet av mobila plattformar samt PC

-integration. Marek Minta kommer närmast från Authentec där han varit

anställd mellan 2003 och 2012.

Johan Carlström VD för Fingerprint Cards, kommenterar:

"Genom att expandera vårt kontor i USA med Marek Minta har vi fått en

person som genom sin extremt relevanta bakgrund och erfarenhet direkt

kommer kunna bidra till FPC's framgång i både pågående och framtida

kundprojekt. Inte bara den tekniska supporten utan även

försäljningsarbetet kommer att gynnas genom denna rekrytering. Vi

bedömer sannolikheten för DesignWins och utvecklingsprojekt i

Nordamerika inom en snar framtid som god"

0
Ogilla!
76
Gilla!
2013-05-24 08:06:09

Bra kommentar på slutet

" Vi bedömer sannolikheten för DesignWins och utvecklingsprojekt i

Nordamerika inom en snar framtid som god"

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-05-24 08:14:40
0
Ogilla!
82
Gilla!
2013-05-24 08:47:17

MK3. 331# och #325.

Eftersom Morpheus hann stänga tråden återger jag min kommentar här, då jag verkligen inte vill stå för att någon ska tro att jag är ute efter att förfölja någon :

"Ditt svar visar på din mentalitet.

Jag talade UTESLUTANDE - och i någon mån av egen erfarenhet - om den kunskap som en mogen människa inhämtar om vad ens eget inre hat gör. Om jag hatar andra människor och uttrycker det intensivt så blir jag en krympling och förlorar min kraft. Se på psykopaterna. Dom kan bruka våld utan att hata. Men den som använder all kraft för att i hat ge tillbaka på någon som han anser vara orsak till sin egen förlust, förlorar bara själv och blir själsligt handikappad. "

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 09:08:40

Klokt sagt adte. Jag ser också att pl2002 är väldigt hatisk och att det driver honom. Hoppas han kan gå vidare. Jag förstår honom mycket väl. Men det hjälper ju inte att sitta här på ag och kasta skit.

0
Ogilla!
82
Gilla!
2013-05-24 09:22:59

#12

Svaret på det hela är väldigt enkelt Björta.

Det finns två kategorier av baissare.

De som är fruktansvärt avundsjuka, missat uppgången, inte har några aktier och som med näbbar och klor gräver upp saker som antingen redan diskuterats sönder eller är helt oväsentliga. Allra helst hittar på saker som inte är sanna eller insinuerar saker.

Varför spenderar en del dagar..månader..ÅR för att fokusera på att kasta skit på fingerprint när de uppenbarligen inte anser att aktien är värd att ha? Skulle du sitta och diskutera och titta på fotboll om du tyckte sporten var kass och helt ointressant för dig? Hur hade du agerat om DU tyckte den var jättespännande och du satsade pengar på ditt favoritlag...och så står det någon jämte dig som hela tiden säger, fan..sporten är kass...skulle aldrig vilja titta på det,...gud vad tråkigt...fjollor som springer efter en boll osv. VA..är du dum i huvudet som satsar på vinst för Barcelona mot MalmöFF??, vet du om att deras vaktmästare är homosexuell och vet du att 1975 så vart laget mutat, jävla sopor hela högen så dom kan man inte lita på...bla..bla..bla. Du hade till slut tröttnat och sagt till honom att han skulle hålla käft och hålla sig till en sport som han gillade istället. MEN...någon som gillar fotboll..men som ändå säger ...aj..vilken sopa till målvakt....det där gjorde han inte bra...Nu jävlar har dom ryckt upp sig...kanske sätter en peng på vinst ändå....och som HAR intresse. Det är en helt annan sak och honom skulle du acceptera.

Jag kan räkna upp ett 10 tal under åren som högst troligt även haft fler nicknames...

Sen har du dom andra baissarna, som investerat pengar i fing, säger att bolaget är hur bra som helst... och som är kortsiktiga och när de avyttrat sina aktier så är bolaget fruktansvärt dåligt, skulle aldrig investera i bolaget, helt övervärderat osv. Allt för att få andra att sälja så att de kan komma in billigare. Det finns antal exempel under åren där baissare under lång tid baissar...för att sen en vacker dag säga efter uppgång. Herregud vilken härlig uppgång jag fått...hela 100% i vinst.....men glömmer att säga att det är på bekostnad av andra han lurat med sitt ständiga baissade och påhittande.

DET gör mig förbannad.

Självklart är kritik ok att framföra om det är sakligt och inte påhittat och ett medel för sitt smutsiga tradande på bekostnad av andra som man försöker lura.

Jag har själv under många år haft ett innehav och trott stenhårt på tekniken och dess möjligheter..men stundvis varit jävligt negativ mot förra VD och hela hans styre av bolaget....TROTS mitt innehav.

Kan inte anse att ett stort baissarintresse av fing...år ut och år in...är riktigt friskt faktiskt. Det handlar om något HELT annat. Personlig vendetta? Avundsjuka? ....

Låt oss slippa dessa helt....

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
78
Gilla!
2013-05-24 09:38:40
Ladda ned

Då ska vi se om det är återtest av av brottet, och nu vidare ner.

Över 35,20 faller scenariot.

1
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 09:52:08

#26

Vad är ditt önskemål att den skall komma ner till?

Dvs där du lagt in dina köpordrar...

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
79
Gilla!
2013-05-24 09:55:10

#27

Hej Kompis!

har inga önskemål, lägger aldrig in köpordrar i förväg.

När grafen visar köp då köper jag, är den i synk med fundamenta, då går man all in.

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-24 09:58:49

Mål för nedgången?

Mvh joyman

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-24 10:31:29

#28

Du menar alltså att du egentligen har kunskap om Fundamenta???

Hade varit kul att få ta del av dem någongång....

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 11:01:02

Om du kanske tar en stund och läser alla mina inlägg så kanske du kommer se vad jag tycker om fundamenta. Olikt dig tänker jag inte dra samma sak 17 ggr.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-24 11:07:29

Fantastiskt underhållande strängar! Många seriösa skribenter och många dårar på samma ställe (OK, OK jag tillhör den sista kategorin så behöver ingen annan säga så). :-)

Jag vet inget om bolaget Fingerprint men min rek är, sälj.

Inget bolag kommer att besparas den utförsäljning av allt som kommer att ske, obligationer, aktier, råvaror. Bara guld kommer att stiga.

I o m att världen går in i en depression kommer efterfrågan på allt att minska vilket leder till en kraftig sättning på börserna och Fing kommer inte att vara något undantag.

0
Ogilla!
75
Gilla!
2013-05-24 11:17:43

#31

Jag har ingen lust att läsa igenom alla andras inlägg som du alltid hänvisar till. Jag vart mer intresserad av dina intelligenta slutsatser.

Men vi låter historiken vara och kan istället diskutera det som komma skall allteftersom, och då hade det varit kul om du kunde ge din bild av det och inte hänvisa till andra.

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-05-24 11:24:58

Och där infann sig en macronisse också. Säker på att världen inte går under? I så fall är det ingen nytta med guldet.

Däremot kan det vara bra med en mobil med autentiseringslösning för att kunna ringa Sankte Per och förvarna att man är på väg och att han gärna får vänta i porten så att man inte väljer fel.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-24 12:26:26

34

Var inte så drastisk, nu har börserna gått upp en längre tid och det är dags för en större rörelse åt andra hållet vilket inte kommer att lämna Fing oberörd.

2
Ogilla!
85
Gilla!
2013-05-24 13:15:01

#35

Du Kan ingenting om fingerprint men ändå ger du säljrekar!

Jösses amalia vilka nötter det finns. ..

1
Ogilla!
81
Gilla!
2013-05-24 13:44:24

-Bra skrivet Björta!

"Finghåsarna förefaller tro att kursen på aktien sätts på AG ... och uppträder allt som oftast väldigt aggressivt och taktlöst mot debattörer som ger uttryck för kritiska synpunkter om bolaget, dess marknad, informationsgivning, ledning etc.

Varför är ni alltid så förbannade?

Tryter argumenten så tar ni till yxan. Varför?

Ni kan väl ändå inte tro att bolagets framtid och aktiens kursutveckling avgörs på AG .... eller?"

Björta! Du är nu uppe i 17 st "like". Du har klart medhåll.

Det är med den bakgrunden och med FPC:s facit i hand som jag reagerat. För jag har aldrig tidigare varit med om maken till spam, PR-maskineri och klart flagrant beteende hos insider och företagsledning.

Jag har ändå varit med i begynnelsen av aktieforum. Men har aldrig sett något liknande som i Fingerprint Card.

Att det har en betydelsefull uppgift att värva nyrekryter är uppenbar.

Storleken i maskineriet är av den omfattningen att man funderar på om det är ett heltidsjobb som vissa "nick" har.

Det påminner mig om en New York mäklare som sa, när han skulle sälja ett skitbolag till enormt överpris:

-There´s a new sucker born every day!

0
Ogilla!
82
Gilla!
2013-05-24 14:03:37

#38

Det är lite roligt ibland att vända exakt samma argument till den andra sidan.

"Baissarna förefaller tro att kursen på aktien sätts på AG ... och uppträder allt som oftast väldigt aggressivt och taktlöst mot debattörer som ger uttryck för positiva synpunkter om bolaget, dess marknad, informationsgivning, ledning etc.

Varför är ni alltid så förbannade?

Tryter argumenten så tar ni till påhittade sådana. Varför?

Ni kan väl ändå inte tro att bolagets framtid och aktiens kursutveckling avgörs på AG .... eller?"

Eller vad tror du pl2002.

Är det lika bra skrivet denna gång fast redigerat lite lite lite av mig??

Jag skulle ju kunna lägga till med...

varför spenderar ni så himla mycket tid med att kasta skit på fingerprint då ni uppenbarligen inte har något intresse av att investera i företaget.??

Men som du mycket väl vet så finns det inget bra förklaring till varför en människa spenderar så mycket tid på något som man uppenbarligen inte är intresserad av....förutom att det måste vara något sjukligt. Ingen normal människa spenderar tid i onödan på något som den faktiskt inte har något intresse av.

Andra anledningen skulle kunna vara att ni faktiskt bara vill in billigare och att ni egentligen gillar bolaget.

eller så handlar det om ren avundsjuka för att andra lyckats och det är också en känd svensk sjukdom. Dvs faller under första alternativet....

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-24 14:11:39

Pl2002

Om du nu inte varken fingerprint, dess vd och dess anhängare, varför lägger du ner sån tid på oss/dom?

Är vi inte vuxna nog att ta våra egna beslut?

Kråkan har rätt när det gäller en sjukdom och gillar liknelsen med fotbollen.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-24 14:19:29

#38

Crowe!

Du jobbar som en slav med att bemöta alla märkliga inlägg från en klick tomtenissar. Det är berömvärt att orkar lägga ner så mycket tid på detta.

Till tröst vill jag påpeka, att Fingerprints kunder "skiter" i vad tomtenissarna skriver. Utan dom är bergis mer intresserade av tekniken som Fingerprint kan leverera.

100% Design Win so far talar sitt tydliga språk.

Hur många procent finns det egentligen?

Min absoluta övertygelse är att det återstår väldigt många att samla in.

Jag undrar faktiskt vad som krävs för att sist och slutligen täppa till trutarna på de allra värsta tomtarna.

Den dagen kommer. Det är jag 100 på!

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-24 14:47:58

36

Du kan ju inte ens läsa vilket t o m en nöt kan! :-)

1
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-24 14:54:33

Alla slåss om kakan, det låter på fing-anhängarna att man är ensam

IDEX t.ex.har påvisbara patent och licensieringar:

· Recognition of IDEX’s unique IP and patents

· Apple/AuthenTec verifies licensing agreement with IDEX

http://www.idex.no/

IDEX Q1: Major Breakthrough in the Mobile Market

Posted on May 16, 2013

The first quarter of 2013 has seen a major breakthrough for IDEX in the mobile market:

· IDEX agrees partnership with a global player in the mobile communications market

· IDEX strengthens executive team and appoints new CEO

· Hemant Mardia appointed as CEO. Ralph W. Bernstein continues as CTO

· New fingerprint sensor being prepared for high volume mobile and embedded markets

· The new SmartFinger Colibri sensor is under evaluation, and being prepared for market launch

· Private placement in April to fund expansion was oversubscribed

· Adding NOK 30 million new equity

· Recognition of IDEX’s unique IP and patents

· Apple/AuthenTec verifies licensing agreement with IDEX

· Promising progress on important customer agreements

· The project with Chinese technology company for a security device using IDEX’s SmartFinger sensor is progressing

· The European OEM partner is currently adding further functionality to luggage lock.

Plus lite andra bolag:

http://findbiometrics.com/companies/

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-24 15:04:45

#42

Skrattar!

Du kommer med ett sk klassiskt inlägg från en typis baissare.

Du köper rubbet som eventuella konkurrenter skriver på sina hemsidor. Helt utan att kritiskt granska.

Patenten som dom licensierar sedan åtskilliga år, är ju inget nytt. Även resten är bara "lipservice".

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-24 15:05:32

Nån som vet varför spreaden ändras till 30 öre av och till?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-24 15:12:22

ser man till vilka som vunnit mest designwins så är fing överlägset ensamma herre på toppen.

det är iaf 100% cementerad fakta och finns svart på vitt för alla.

sen får alla dra egna slutsatser vem som kommer vara världsledande inom biometri döma efter fings världsledande position.

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-24 15:36:36

#43. · Apple/AuthenTec verifies licensing agreement with IDEX. Det är knappt ett år sedan Apple köpte AuthenTec. Det har varit tyst om patent från FPC:s sida.

"Du köper rubbet som eventuella konkurrenter skriver på sina hemsidor. Helt utan att kritiskt granska."

Ja, jag har granskat det och även "100% Design Win". De jag talat med inom branschen har aldrig hört talas om det. -Ett helt nytt begrepp!

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-05-24 15:37:30

#44

Jajamensan;-)

0
Ogilla!
69
Gilla!
2013-05-24 15:45:26

#47

:-)

0
Ogilla!
72
Gilla!
2013-05-24 15:46:15

#46.

Om du läser hela "releasen" så framgår det att detta patent som ursprungligen ägts av Authetec, har licensierats av Idex sedan 2007.

Alltså inget nytt i praktiken.

Vad Idex nu har gjort, är att fixa lite uppmärksamhet kring detta, genom att be Apple säga att det fortfarande är ok att licensiera.

Du blev tydligen imponerad...

Och det var hela idén med detta PM.

0
Ogilla!
78
Gilla!
2013-05-24 16:08:29

#49. Det är från den 13 maj i år, kolla in lite bättre!

Posted on May 13, 2013

"Apple and AuthenTec have now verified IDEX’s Licensing Agreement, through a notice of so-called “recordal” of the license to key patents in the field of fingerprint sensing. The License Agreement has been recorded by the United States Patent and Trademark Office sanctioning that IDEX maintain its licensed rights to important, early patents for fingerprint sensors."

Och vad övrigt då med IDEX´s:

!SmartFinger® Film, the most versatile swipe fingerprint authentication solutions offers the following features:

The industry’s thinnest and most flexible Fingerprint sensor available – 0.05 mm thick

Excellent image quality and biometric performance (false rejection rate, false acceptance rate)

A variety of customizable geometries of the sensor substrate available

Alternative electrical I/O connections available, including Zero insertion force (ZIF), Anisotropic

Conductive Film(ACF), and Soldering Interface

Compliant with ISO Card form factor"

Så konkurrensen är obefintlig för fing med 100% DW, eller!

Och då är det bara IDEX jag nämner!

0
Ogilla!
77
Gilla!
2013-05-24 16:09:52

pl2002.

Du kanske skulle lägga till även detta. Som visar hur oerhört stort tryck det är på IDEX.

När du ändå håller på att klippa in menar jag....

Revenue: IDEX earned revenue amounting to NOK 4.5 million in 2012. NOK 1.0 million was earned from sales of products

and services, while the remainder related to government support under the VerdIKT and EuroStars programmes. In 2011,

the revenue amounted to NOK 1.3 million. The main part was government support under the VerdIKT programme.

Payroll expenses: There were 10 persons employed in the company at year-end, down from 15 at the end of 2011. One

employee works part time. Payable payroll expenses increased from NOK 13.3 million in 2011 to NOK 14.0 million in

2012 because the reduction in manning took place late in the year. Notional cost of share-based compensation

decreased to NOK 3.8 million (2011: NOK 4.3 million). The decrease was due to credits in 2012 of grants to departing

employees as well as less new grants.

De vinner oerhört mycket affärer....till sådan grad att de minskat manskapet med 33% och desstuom låter en av de återstående arbeta halvtid.

Kommentar på detta pl2002 ?

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 16:15:47

pl2002.

Vi har aldrig hävdat att fing är helt ensamma på marknaden. Fings konkurrenter är just Validity och IDEX. Men fing är ensamma med en sensor som är färdigutvecklad, testad och som kan användas i mobiler.

Men Validity och Idex kommer säkert att ta sina delar den dagen de kommer ut med sina sensorer och då de är konkurrenskraftiga med Fingerprint.

Validitys sensor finns det spec på även om den inte finns ute ännu, redan där har dom en högre strömförbrukning, alltså INNAN den ens kommit ut. Iallfall vad specen säger. Tro inte sen att fing sitter stilla med sin sensor och väntar tills alla kommer ikapp. Fing kanske jobbar med nästa generation redan nu...dvs en generation före alla andra?? Det får vi se.

Förstår inte hur du kan hävda att vi säger att fing är ensamma på marknaden samtidigt som vi säger 60% fing 2014 och 50% 2015.

Vem tar de resterande 50 % om inte konkurrenterna?

Så fundera gärna innan du påstår saker. Risken är ju att du stämplas som att du pratar innan du tänker .

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
84
Gilla!
2013-05-24 16:30:31

#50

Pl2002

Du "glömde" visst det första stycket i PM från det datum du hänvisar till. Och samma PM som jag hänvisar till i mitt #49

Så här står det:

IDEX Announce Unique Fingerprint Sensor Patent License with Apple and AuthenTec

Posted on May 13, 2013

"IDEX has previously announced that through a legal process in 2007, IDEX was granted a license to certain key patents at that time owned by the fingerprint sensor company UPEK Inc. The patent rights of UPEK have later been assigned to AuthenTec Inc. which was acquired by Apple Inc. last year."

Alltså, det är en licens från 2007 som man nu vill få lite uppmärksamhet kring. Och det har man alltså lyckats med till viss del.

Sådana som du gick i alla fall på det...

PS

Är du slänkt med klipp och klista nissen från Örebro?

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-24 16:31:09

Samma historia som med fing. Båda bolagen startade på 90-talet. IDEX börsvärde sedan årskiftet från 0,80 till 2,43 nok. Fings från 12 till 34 kr. Med skillnaden att IDEX gick med vinst.

I övrigt samma: Från IDEX Q1: Major Breakthrough in the Mobile Market

Posted on May 16, 2013

Från Q1 delårsrapport Fing: Vd, Det är nu när det händer.

etc. etc....

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-24 16:44:07

#54

Fingeprint gick också med vinst 2010 och 2011 om än liten.

Man räknar även med vinst för 2013. Mycket kraftig tillväxt för 2014 och 2015.

För 2012 och 2013 kan man tillägga att till skillnad från IDEX så har fingeprint vräkt ut desigwins.

Spenderar du lika mycket tid på IDEX strängarna för att påtala att den är fruktansvärt övervärderad med tanke på att de knappt vunnit något, säger upp personal, jobbar halvtid men ändå haft en så stor kursökning.

Eller är det bara fing du fokuserar på...som du inte har något aktieintresse i? Eller är det så att du vill komma in billigare?

mvh

Mvh CrowHater

2
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 16:51:03

#54

Som vanligt...

När en lögnare hittas med byxorna nere, så låtsas han som inget har hänt, och bara tuggar vidare på ett annat spår.

:-)

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-24 17:50:17

Lögnare? Det ska komma från er. Så totalt snedvriden info som hemforumet, får man leta efter. Tror det var så sent som igår när viggo påstod att Apple ev.skulle lämna Auth. Med en liten komm... -Vi kan bara gissa för vem. Ni är bara att gratulera till hjärndöda medlemmar om de skulle gå på något så idiotiskt.

Är insinuarade företelser sanningar. Ja ni får det till det, för att sedan kopieras, klistras och klippas i all evighet

IDEX har sitt norska forum. Inte så bra på norsk, men de kommer inte i närheten av den obalans, ostukturering och allt skit ni pumpar ut.

Det enda jag kan se, är att det inte finns någon absolut vinnare i en så totalt OMOGEN marknad som den biometriska mobilmarknaden är.

Strukturen har på långa vägar inte tagit sin form.

Det är därför många med mig försöker att skapa en nyanserad bild.

Och sprida pengar för vinden får ni göra utan min hjälp, för ingen vet idag var de bör hamna.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-24 18:44:30

#57

Jag skulle uppskatta om du kunde hålla dig till ämnet och det faktum att ditt konstaterande var felaktigt. Istället för att prata om något annat.

Att erkänna ett fel påstående är rätt strong...och kräver att man kan svälja stoltheten ibland.

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-24 18:44:49

#46,57

Du antyder att fingerprint har hittat på begreppet design win.

Enkel research visar att det inte är så.

Vi i sekten spekulerar och låter fantasin dra iväg lite väl mycket ibland. Men du gör ju samma sak men utan minsta försök till research.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-24 19:12:08

Alla Fingerprintare, gå ur medan ni kan, kan hända mycket när Sverige sover.

Det verkar närma sig slutet för eran med Bernanke vid rodret och därmed åker Greenspan/Bernankes medicin för USA:s ekonomi ut. Det betyder att man kan börja ställa allt tillrätta och får ordning på statsfinanserna. För börsen är det döden i o m att Easy Money försvinner. Balansen ska återställas, helt orimligt att staten är bankrutt och börsen sätter ATH.

http://www.marketwatch.com/story/bernanke-out-by-august-qe-ends-rates-up-crash-2013-05-22?link=MW_home_latest_news

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-24 19:15:33

#60

Du som är författaren till inlägget får nog redigera lite till.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-24 19:33:54

Är det nån som har kontaktinfo till kontoret eller distributören i USA?

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-24 19:37:50

Glöm det hittade disten nu..

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 19:41:04

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
78
Gilla!
2013-05-24 19:41:04

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-24 19:41:05

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-24 19:47:33

#64-#66

Couldn't agree more!

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-05-24 20:00:28

Oj... Skulle ju bara dammsuga tangentbordet... :-)

Har man inte kodat in att man inte kan skicka tomma rader??

Ber om ursäkt....

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-24 20:00:51

Även om #60 inte är fing-relaterad så kommer jag att reagera jäkligt snabbt med 4 ggr bear i veckan. Helt likvid och vid hissningar upp och ner kommer det att bli en klar indikator. 5% ner i veckan är ett scenario.

För att återgå till fing (negativt) så är facit från ledningens agerande minst sagt en börda.

För att återgå till fing (positivt) så är nyemission på 28 kr och att förtroendet är återskapat extremt bra. Bolaget har inga belastningar i form av skuldbördor. Alla tillgångar är eget kapital och man kan tugga på kassan ett bra tag till.

Jag har bra kunskaper inom marknadsstrategier. Skillnaden mellan att lyckas eller inte hänger ALLTID på distributionskedjan. Fing verkar ha knutit till sig CrucialTec som onekligen har de starkaste varumärken i sitt kundregister/stall.

Så det indikerar på en bred bas i att få det till halvstandard.

Det man inte vet är om det framkommer att CrucialTec spelar under täcket med andra aktörer.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-24 20:03:12
0
Ogilla!
78
Gilla!
2013-05-24 20:06:25

#68. "GARV". Du är ursäktad! Riktigt kul med datorn som är inkodad.

Trevlig helg!

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-24 20:09:04

#67 Av: Fingerborgaren

Pucko, håller med!

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-24 20:09:21

Håller med!

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-24 20:09:35

Håller med!

1
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-24 20:13:57

Herregud!

Fingerborg, du tog det på allvar, att det var en distig drivning och hurrade!

Helt pantad, när du insåg att det var ett misstag från Crow.

Totalidikation IQ, 0,00000

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-24 20:15:51

#69

pl2002...du får nog smutta på det där vinet varje dag, för det vart rätt ok inlägg!!

Fings problem innan nya VD vart just det som du nämner. Den förra VD:n hade en bra sensor att tillgå men han satt hellre på arslet och hoppades på att den skulle sälja sig själv. Jag kritiserade detta rätt hårt att han just inte var aktiv utan ringde runt till aktieägare och käftade emot för att man sade att han kanske skulle försöka vara mer aktiv med sitt sälj. Förmodligen ringde han från golfbanan för att tjaffsa.

Helt annan pipa nu från nuvarande VD som verkar knyta den ena parntern efter den andra till sig, hela tiden aktiv på resor och möten. Han vet hur man förädlar en ihoppressad kolbit till att se ut som en diamant.

Jag är helt övertygad att precis som CrucialTec, som högst troligt tittar på alla möjligt alternativ vid sidan om Fing för att kunna öka på sitt egna värde...så tittar lika mycket fing på andra aktörer förutom CrucialTec. Så de får nog smöra allt för Fing om de vill ha den fördelen som dom nu har med sin BTP.

Angående lednings agerande...så ser jag inga problem alls med detta. De har hela tiden informerat marknaden om läget och vad som händer. De har även förklarat och påtalat saker som kanske varit diffusa...som tex vad DW innebär osv. VD har dessutom gått ut offentligt med information om varför han tvingades sälja årsskiftet 2011-2012 när han absolut inte hade behövs motivera något alls, istället avslöjade han sina privata saker.

Vidare har ledningen helt uppenbart lagt pusselbit för pusselbit för att vi haft hur många releaser som helst angående DW och som faktiskt nu börjar mynna ut i rena ordrar.

Så jag förstår inte varför ledningens agerande är olyckligt? Det enda olyckliga är just att de presterat...för dom som inte hunnit med att komma in i aktien i tid...för oss andra är det det bästa som hänt fing någonsin förutom när den gamle VD:n fick en fot i röva och in kom Johan.

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-24 20:16:11

Morph

Du skulle återkomma angående KONKA Mobile

Konka Mobile, based in Shenzhen, just a few miles away from the huge Foxconn plant where iPhones and other devices are made.

http://www.konka-mobile.com/

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-24 20:44:50

Bra CrowHater, att du inte har tuggat på om lögner eller annat.

Jag körde med en nyanserad bild av dagsläget. -Att bolaget har en stark balansräkning, förtroende från instutioner och kundinsitamentet som bas i CT:s starka ställning hos många mobiltillverkare. Det var de tre grunderna. That all!

Design winns etc. lägger jag inte det minsta förtronde till. Sorry!

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-05-24 21:13:40

Sorry Unia.. Vet inte om jag orkar just nu..

Skrattar så jag gråter just nu..:))))

Kolla in reklambilderna på länken du la in..

0
Ogilla!
72
Gilla!
2013-05-24 21:14:34

Hahahahhhaaaaaa. Jag dööör...

0
Ogilla!
79
Gilla!
2013-05-24 21:27:18

"On 2013 Mobile World Congress (MWC), what on earth amazed everybody and let everyone fondle admiringly?"

0
Ogilla!
74
Gilla!
2013-05-24 22:39:53

#81 Har du återuppstått?........trodde du var död! (#80)

mvh edvin

0
Ogilla!
81
Gilla!
2013-05-24 23:09:23

Morph - återgå till ditt kyliga analytiska resonerande - snälla-

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-24 23:16:09

#78

Då har du iallafall identifierat ditt problem, Det är alltid att framsteg att veta om vad man lider av.

Jag kan inte tvinga dit att tro på det, du får jätte gärna gå in när det blir mer eller mindre bekräftat och då du måste tro på det....

Vi har redan nu bekräftat två namn av alla de releasade DW.

Fujitsu och Konka.

Dock kan kan meddela dig att du förmodligen inte kommer att komma in billigare när väl alla bekräftats för då har fing nog redan fått in en hel del ordrar. Bara så du vet.

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-24 23:17:54

Jag tycker verkligen illa om att du låtit dig dras in dessa känslostormar. Jag förstår att det är lätt att dras in i diskussionen och hamna på en sida. Men jag föredrar att du gör det du är bra på - att låta oss ta del av objektiva och mycket skickliga TA-analyser !

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-05-24 23:30:35

Crow. Jag vill att du slutar dra ditt personliga korståg här. Jag förstår att du vill se till att kursen inte dumpas av personer med personligt hat till JC men nu börjar det här korståget motverka sitt eget syfte. Hatarna påverkar inte kursen till den grad att det är värt ta varenda diskussion. Kursen påverkas inte i alla fall. Jag är tacksam för din insats på BS och mycket annat som du vet, och är mycket tacksam för din kunskap och din intelligens, men det börjar motverka sitt syfte här på AG.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-24 23:38:04

Nån som har några idéer om varför det var svenska reklambilder?

Är det Konkas officiella internationella hemsida?

Jag tror nog också att det är Fings sensor som sitter där.

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-24 23:41:36

Vilket genidrag av pr-byrån att få med "Kampen om islam" och "snickra i hemmet"

0
Ogilla!
77
Gilla!
2013-05-24 23:46:42

"88 . Länk tack!

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-24 23:48:29

Se Inlägg 77,

Trodde du jag skrattade åt kråkan eller?

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-24 23:50:51

* 90 . Inte alls Morph. Jag orkar bara inte längre läsa igenom alla gamla inlägg - längre.

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-24 23:56:39

Länk?

Orkar inte längre gå tillbaka för det varit för mycket känslostormar.

Ge mig bara länken, rent sakligt.

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-25 00:03:32

Hallåå Morph !

Jag vill bara slippa läsa igenom alla griniga och långa inlägg bakåt . har tröttnat på det . Lät oss ta om från början.

Undrar bara om bakgrunden till att du skriver #88. AG hade förut en högre status än Avanza, men nu har det vänt till tvärtom. Skulle vara glad om vi kunde återgå till en saklig diskussion här.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-05-25 00:16:53

Morph! Återgå till dina skickliga och intelligenta TA-analyser. Släpp resten.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-25 05:56:01

#94 Håller med Morph riktigt roligt i #77 se länken , svensk reklam :)

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-25 08:51:50

Morph, peeo.

Har ni igång alla banners m.m. som poppar upp på sidorna ni besöker?

När jag går in på den sidan ser jag ingen reklam alls förutom KONKAS egna!!

Dessutom brukar numera alla reklamrutor bygga på de saker som ni själva besökt. Så om Morph ser en massa roliga reklaminslag så är det vad han visat intresse för innan på andra sidor.

Mvh CrowHater

1
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-25 09:05:16

#96

Rätt Crowe!

Jag får bara svensk reklam för BMW, Porsche och delikatesser när jag kikar på den sidan...

Som vanligt så har Morpen och andra konspiratörer helfel.

0
Ogilla!
72
Gilla!
2013-05-25 09:09:15
Ladda ned

Reklambild 1

Det är ju helt lysande att ha med "... part of your life# och "kampen om islam"

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-25 09:12:02
Ladda ned

Reklambild 2

Nån som vet vilken PR -byrå som snickrat ihop dessa bilder?

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-25 09:13:29

96 och 97

Man ser det man vill se är väldigt tydligt hos er :)

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-25 09:15:15

Kan ni försöka sluta med alla personangrepp och skitkastning och visa lite högre nivå?

JohanB gör ett inlägg och blir genast kallad för nöt. 4 gilla på den också. Nu är andra konspiratörer?

Det visar ju att Björta har rätt med sitt inlägg.

Hyfs och respekt för andras åsikter

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-25 09:26:33

#101

Det var nog mer att JohanB kliver in på Fingerprint forumet, säger i princip att han inte vet något om bolaget förutom att kursen ska ner pga omvärldssituationen.

Tror det finns andra trådar om man vill prata världsekonomin =).

I sak håller jag med dig dock.

En nivå-höjning skulle vara väldigt trevligt.

mvh

ps håller med Morph. Skulle vara intressant att veta vilka reklamare som ligger bakom Konka-bilderna.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-25 09:52:36

Som jag sade. Beroende på vilka sökningar man brukar göra och vilka sidor man besöker så poppar oftast reklam upp relaterat till detta.

De senaste dagarna har jag fått på de mest konstiga ställen reklam från Novasol tex. Jag vart inne och sökte på boende utomlands inför semestern och vid ett tillfälle så poppade även reklam upp med mitt egna hus som erbjöds mig.

Det finns en enledning till varför google tjänar pengar på reklam och monitorerar allt vad vi gör.

Så om ni får patetiska, komiska inslag i era banners, så fundera över vilka sidor ni sökt på bakåt i tiden ;-)...

Hoppas bara nu att förhållanden inte påverkas eller att barnen avslöjats ;-)......

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-05-25 09:53:41

Haha.. Kolla islam bilden, på telefonen "looking for hot spots" :)

Kråkan var det en ursäkt?

För om det inte var det tycker jag du ska be om ursäkt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-25 09:57:25

#104

Håller med, känns lite odd att ha en sådan bok där!!!

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-25 09:59:20

Det där är väl knappast banners? Titta på bilderna. Tror nog att vi alla ser samma sak där.

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-05-25 10:00:38

#104

Vad skulle jag behöva be om ursäkt för? För att mitt påstående är korrekt om hur banners fungerar?

Det ni påpekar här angående islam är dock ingen banner.

Ni förväntar er tydligen att alla andra skall be om ursäkt men ert beteende med att ena gången prata väl om bolaget och sen hitta på en massa saker för att dra ner kursen så att ni kan komma in på andras bekostnad kräver tydligen inte alls någon ursäkt?

Dessutom verkar du tycka att det är oerhört komiskt med islam....lite att du förlöjligar det. Det kräver säkert ingen ursäkt.

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-05-25 10:09:12

Du skrev detta

"Har ni igång alla banners m.m. som poppar upp på sidorna ni besöker?

När jag går in på den sidan ser jag ingen reklam alls förutom KONKAS egna!!

Dessutom brukar numera alla reklamrutor bygga på de saker som ni själva besökt. Så om Morph ser en massa roliga reklaminslag så är det vad han visat intresse för innan på andra sidor. "

3 gilla på den också

Är du den ende som inte ser bilderna och alla vi andra ser det?

Du pratar om banners när det är bilder som Morph menar. Vilka är ni? Jag har aldrig ägt Fingerprint aktien.

Ditt andra påstående där, att de/ni vill komma in? Hur kan du veta om de kanske har ägt aktien men sålt den och ändrat åsikt och tycker att företaget inte är bra. Folk har väl rätt att ändra åsikt?

Tror du dessutom att de kan dra ner kursen genom att göra lite inlägg här?

Jag har inget intresse av att komma in i denna aktie. Så vilka är ni?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-05-25 10:40:44

Fingerborgaren

Är du man till att be om ursäkt?

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-25 10:52:15

Morp!

Läs vad Crowe skriver i #107. Det gäller för mig också.

Om det är någon som ska be om ursäkt, så är det du. Sedan den dagen du sålde aktierna i Fing b, så har du i stort ett dygnet runt pumpat ut negativa inlägg.

Min personliga gissning är, att du kommer att backa ut baklänges före midsommar.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-25 10:58:48

Citat Fingerborgaren

"Rätt Crowe!

Jag får bara svensk reklam för BMW, Porsche och delikatesser när jag kikar på den sidan...

Som vanligt så har Morpen och andra konspiratörer helfel."

Så du menar att du ser inte bilderna där? Vilka är andra konspiratörer? Alla som ser bilderna har fel?

Det gäller nog de flesta i så fall för att jag tror att alla ser bilderna där.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-25 13:46:15

#88 Morph

Marknadsföringstrick, propaganda eller PR-byrå med orutinerade amatörer med nollkoll? Hittar ingen @ adress så att man kan kolla med webbmastern.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-25 13:51:15

#112

Har researchat boken "Kampen om islam" och den är varken för eller emot islam. Så ingen propaganda.

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-05-25 17:00:53

#110

Reklambild 1 och 2 får väl anses vara undantag. De visar i alla fall en nyligen lanserad kinesisk smartphone med åtminstone litterär anknytning till Sverige.

Men det vet ju alla att kineserna vanligtvis använder svensk litteratur då de gör reklam för sina mobiltelefoner:-))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-25 18:56:08

23 gilla på Björtas Inlägg #12 talar ju sitt tydliga språk.

#93

Ad-te, du skriver

"Jag vill bara slippa läsa igenom alla griniga och långa inlägg bakåt . har tröttnat på det . Lät oss ta om från början."

Vid det här laget borde alla veta vilka det är som skapar griniga inlägg när deras argument tryter. De frågor och uppmaningar du har ska givetvis gå till dem och inte mig.

#107

Kråkan, Istället för att be om ursäkt efter att du hade tokfel så blir jag anklagad för att vara Islamofob, jösses... Men fortsätt gärna skriva och gör bort dig mera.

#110

På dagen vi toppade en bit över 38 så sa jag att det förmodligen var en större topp där, efterhand blev jag mer och mer negativ då jag började sätta mig in i fundamenta, = informationsgivningen är ett stort skämt! = MIN åsikt.

#112

Ja det hade varit kul om man hittade en koppling mellan FPC och PR-byrån. Om jag minns rätt så läste jag i en av Fings rapporter eller PM att de slutit avtal med en ny PR byrå, är det nån som kommer ihåg vilken det var?

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
50
Gilla!
2013-05-25 20:03:19

#115

Ursäkta, men du skriver att du satt dig in i fundamenta i Fingerprint cards. Och din konklusion är att informationsgivningen är ett stort skämt.

Det tar jag till protokollet!

Och ber att snart få återkomma och skratta åt dig och helst rulla dina åsikter i tjära och fjädrar.

Hoppas att det är ok med dig, eftersom du så är så extremt kategorisk.

Din vän på chatten!

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-25 20:06:58

#115

Hur sjutton kan du ha blivit mer negativ när du satt dig in i fundamentan? Menar du senaste kvartalsbokslut? för du kan väl knappast blivit mer negativ när du satt dig in i bolagets framtidsutsikter?

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-25 21:20:25

116

Om jag får rätt kommer jag INTE skratta åt dig, men jag kommer förvänta mig en ursäkt av dig.

117

Jag tror inte på att nuvarande prognoser om omsättning och vinst kommer infrias. Att det är mycket som redan är inprisat i kursen kan knappast ha undgått någon. Men som jag sagt tidigare så kan jag göra helomvändning om rätt nyheter kommer.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-25 22:25:56

#118

Självklart får du en ursäkt om du får rätt.

Men eftersom du kommer att få fel, så kommer detta inte att hända. Det blir fjädrar och tjära för din del!

Sorry!

0
Ogilla!
71
Gilla!
2013-05-26 03:33:17

Jag ser ett mönster.... varje tråd urartar snabbare än den förra med samma skräpinlägg av i princip de flesta förutom ett fåtal som försöker få till en vettig diskussion, resten bara försöker förlöjliga varandra och mäta längd......detta var mitt sista inlägg på fingtrådarna även om jag bara skrivit ett par st och ska framöver inte ens ta mig tid till att läsa här då nivån är så otroligt värdelös.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-26 11:42:59

Jag är ganska säker på att nivån höjs här när orders börjar komma in och det bara är de blinda som kan fortsätta tro att fingersensorer i mobiler inte är verklighet. Folk är vana att hänga här och skriva, sen kommer det inte så mycket nyheter och då är det lätt att det spårar ur när folk håller fast vid vanan. Sen är det ju mer folk som är aktiva i fing-trådarna nu jämfört med för bara några månader sedan vilket kan få det att spåra ur ännu lättare när nyheterna är få.

Har själv aldrig sett sådant tjafs som det varit senaste veckorna sen jag fick upp ögonen för fing 2010. Trodde inte att det gick att vara så mentalt instabil och syssla med aktier som en del uppenbarligen verkar vara. Det är vettigt att diskutera möjligheter och risker i ett bolag. Men den som inte tror på en aktie behöver ju hjälp om den skriver flera meter text om varför man inte ska köpa aktien. För det kan ju inte ha gått någon förbi att det inte går att skriva ner fings kurs.

Ser fram emot nästa PM.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-26 12:24:24
0
Ogilla!
69
Gilla!
2013-05-26 13:55:16

Diskussionen styrs helt av om den som skriver köpt eller sålt..

BSTrader

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-26 17:47:16

Ganska imponerande att man lyckats jaga bort nästan alla som kunde något om bolaget på djupet, mer än TA o andra generella saker. Väldigt synd med tanke på första FP tråden morph startade, prickade nästan alla kurssvängningar ,,,

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-05-27 20:16:07

Fingerprint sensor for upcoming Samsung smartphones confirmed by new patent.

Monday, May 27 2013

" USPTO has granted Samsung a patent for a fingerprint sensor to be fitted in the home buttons of upcoming Galaxy smartphones. The question now is will the technology be introduced with the Note 3 or Galaxy S5? "

Read more:

http://vr-zone.com/articles/fingerprint-sensor-for-upcoming-samsung-smartphones-confirmed-by-new-patent/20504.html

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-27 21:01:30

#125

Som vanligt klipper du in info utan att själv komma med någon genomtänkt kommentar.

Som jag ser patentet, så handlar det huvudsakligen om en sensors placering. INTE om ett sensorpatent.

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-27 21:17:29

Iofs för lite information men placeringen av en sensor har väl inte särskilt stor uppfinningshöjd. Kanske det räcker för ett mönsterskydd fast tveksamt.

Vi får se om det kommer mer information.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-27 21:23:30

#126

Vilken typ av genomtänkt kommentar förväntar du dig?

Räcker det inte med att artikeln ger en klar fingervisning på att några av världens största mobiltillverkare ( Apple och Samsung ) är i full fart med att implementera fingeravtryckssensorer i deras kommande smartphones!?

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-05-27 21:26:30

Samsung har ingen egen sensor så det kan ju knappast handla om sensorpatent och därför handlar det om dess placering.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-27 21:27:02

#128

Jo det räcker bra!

Men varför kunde du inte komplettera din länk med den intressanta kommentaren?

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-27 21:33:37

Låter bra, tack. ;)

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-27 21:35:21

#127

Ev. så kan man utläsa något mer under följande länk:

http://www.faqs.org/patents/app/20130129163

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-27 21:37:27

En till länk som avhandlar samma Patent: 2013/0129163

Further Proof That Samsung Is Planning On Introducing Fingerprint Protection

http://www.gforgames.com/gadgets/samsung-planning-fingerprint-protection-35857/

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-27 21:50:46

Sensorn uppges kunna vara av typen linjesensor med varierande placering. Låter mycket intressant.

Att det är frågan om " Samsungs teknik " är väl mera tveksamt. Det bör ju handla om FPC:s teknik som Samsung införlivar i sina produkter via CrucialTec men men...........

" Enligt samma patent, kanske fingeravtryckssensorn vara en kontakt typ en (som de som används i dörr-lås) eller en linjesensor med en relativt liten bredd. Vid den senare typen används, säger Samsung att det är möjligt för sensorn att vara placerad på sidan av enheten ( Figur 140 )

Patentet hävdar också att Samsungs teknik kan upptäcka om verifera om fingeravtryck avser en levande kropp eller om förfalskade fingeravtryck används (t.ex. ett fingeravtryck som bildas med hjälp av silikon)

" What you see above is a snapshot taken from a patent recently granted to Samsung by the US Patent and Trademark Office (2013/0129163). As you can see, Samsung intends on placing a fingerprint sensor in the home button of its devices, but the patent claims that “the present invention is not necessarily limited thereto“. According to the same patent, the fingerprint sensor might be a contact type one (like those used in door-locks) or a swipe sensor with a relatively small width.

In case the latter type is used, Samsung says that it’s possible for the sensor to be located on the side of the device (140 in the above figure). The patent also claims that Samsung’s technology is capable of detecting if the recognized fingerprint pertains to a living body or if a forged fingerprint is being used (for example a fingerprint formed using silicon). "

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-05-28 08:58:26

Med tanke på att dom ansökte om det patentet i januari 2012, för 16 månader sen, så säger det egentligen inte mycket om deras planer alls.

Inte mer än att dom ansöker om patent för allt dom kan ansöka om för att kunna bråka med Apple (och andra) i framtiden, som något av dom andra 4012 patent dom ansökte om 2012.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-28 09:23:19

Förväntar mig ett par större ordrar inom de 3-4 närmaste veckorna, annars kommer det att bli lite väl tufft att nå upp till årets prognos tror jag. Om de kommer och det visar sig att de är av större dignitet, tror jag att FPC blir sommarens vinnare kursmässigt

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-28 09:34:02

AdTe är kanske inne på rätt spår kring patentet:

" Remo var på rätt spår häromdan då han a la mythbusters försökte förfalska fingeravtrycket med ledande material, t.ex. köttfärs.

Om ni tänker er ex.v. Fingerprints swipesensor med sin ytbeläggning. I ena kanten sänds en typ infraröd ljusimpuls när ett föremål går i kontakt med ytan. I den motsatta kanten sitter en ljuskänslig sensor. Ni har kanske någon gång provat att lysa genom handen eller fingret med en ficklampa? Ljuset från sensorn analyseras därefter med tanke på reflekterat ljus, och eftersom ljus som går genom levande material där blod strömmar, får en särskild våglängd, intensitet etc. beroende på ljukällan, till skillnad från dött material, så jämförs det reflekterade ljuset med en referens och godkänns eller inte. Därefter sker själva fingeravtrycksavläsningen.

Det som är mycket positivt för FPC här, är inte huruvida dom syftar på just FPCs sensor - dom syftar generellt - utan att det finns mycket bra metoder att avslöja bedrägeriförsök. FPCs sensor läser av endast om det är ett levande/ ledande material, men skulle möjligen av någon vetenskapligt sinnad kriminell återskapas. Detta kompletteras då på ett utmärkt sätt med att värdera om föremålet i kontakt med sensorn också reflekterar ljus som ett levande blodfyllt material. Att det är ett verkligt levande finger verifieras alltså då med FPC på två sätt, elektriskt och ljusoptiskt. "

Det har varit väldigt tyst om Taiwanesiska Egistec, som skulle kunna segla upp som en potentiell konkurrent (altnerativt att någon annan drar nytta av dess teknik)?

Sensor-kunskaperna fick bolaget då man 2008 förvärvade LighTuning:

http://www.egistec.com/en/company/newsroom-press-20080719.aspx

http://www.egistec.com/en/sensors/fingerprint-es603wb.aspx

Bolaget släppt något år senare en sensor med SPI-stöd, som sitter i flera olika Laptop-modeller från Acer och Lenovo, bl a:

Lenovo E46 Notebook

Lenovo E43 Notebook

Acer Travelmate 8371

Acer Aspire 8942g

Acer Aspire 8940g

Acer Aspire 8935g

De säger sig också sitta på en massa patent: "With over 60 patents worldwide, EgisTec has a vast experience in the integration of fingerprint biometrics software and hardware."

http://www.egistec.com/en/company/aboutegistec.aspx

De levererade även sin sensor till den här tegelstenen ifrån HTC ifrån december 2009:

http://www.cnet.com/8301-31051_1-10406328-268.html

Dock, så verkar det vara ganska glest med info efter 2011, och hemsidan är lite halvslarvigt uppdaterad (även om de annonserar medverkan på lite olika mässor, t ex CES, under 2013).

Är det någon som har koll på statusen på detta Taiwanesiska bolaget - och varför det är så tyst (hemsidan känns som sagt närmast övergiven i vissa avseenden)? Jag tänker mig att även om statusen på själva bolaget skulle vara risig, så framstår det som ju en utmärkt möjlighet för någon större mobiltillverkare/komponent-tillverkare att köpa sensor och patent-rättigheter från detta bolaget för en relativt billig penning och sedan sätta ett gäng utvecklare på att kalibrera produkten för mobila enheter. Att de levererat till Acer, HTC och Lenovo tyder ju på att det finns någon sorts underliggande potential i tekniken som bolaget besitter.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-28 14:10:19

#138

Vems patent använder Egistec när det gäller biometridelen?

Atmels eller Apples/Authentecs?

Där kanske svaret finns beträffande den obefintliga aktiviteten?

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-28 15:00:06

(hemsidan känns som sagt närmast övergiven i vissa avseenden)

-Bara för att dom slutade att hålla på med sensorer.

Igisec VAR ett taiwanesiskt sensorföretag som jag har för mig inte längre gör sensorer, ( jag tror att det var 2-3 år sedan) dock kan det vara pga det nyuppväckna intresset för biometri och sensorer då dom vädrat lungorna och kanske kommer att börja igen eller sälja företaget ..dom är annars inriktade på mjukvara nu för tiden. deras kvalitet på sensor har varit mycket låg.. har för mig att dom lyckades tidigare sälja till Acer om jag inte minns fel och inget mer... Jag ser dom INTE som en konkurrent.. långt långt ifrån.

Mvh smartcard

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-28 15:17:38

#138

Ja....eller så kan man konstatera att den underliggande kunskapen och tekniken inte vart tillräckligt bra varvid den just dog ut och ingen ansåg att den skulle bära.!!

Kan tänka mig att det finns en antal patent på tryckkänsliga sensorer för att känna igen ett fingeravtryck. Men jag tror inte att någon skulle vilja ta upp den tråden igen och köpa loss den oerhört stora patentportföljen.

Dock kan delar av dessa patent vara intressanta just för att göra livet surare för andra....

Fing

Image capture: 1.2 mA

Navigation, typical 1.0 mA

Supply current Sleep mode Typical (with active finger detection) : 6 µA

Supply current Deep Sleep : 0.5 µA

Operation temp : -20- +60

Igestec

- Typical 15 mA @ USB2.0 imaging/navigating

- Typical <500uA finger detect mode

- operating temp: -0 - +70

15ggr högre förbrukning på användande....

Max 83ggr högre förbrukning på detection mode...

Att använda den i minusgrader är alltså inte att tänka på....

Så där faller själva sensorn.

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-05-28 15:49:24

Sen att Igisec stoltserar med partnern kan man ta med en nypa salt , dom har inte sålt någon sensor till varken Lenovo eller Acer på flera år. Numera endast säkerhetsmjukvara /datasecurity (CloudHub) när man läser på deras sida.

Mvh smartcard

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-28 16:13:34

Kan det vara så att Samsung utvecklat en egen sensor, och Apple fick nys om det och därför köpte Authentec?

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-28 16:19:31

Tror inte att samsung skulle utveckla en egen sensor,, lättare att köpa upp befintlig bolag i så fall,, då får dom bolag,teknik, patent , kunder och befintlig kunnig personal. Har svårt att se att samsung skulle göra en sådan sak just nu...

Mvh smartcard

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-28 16:21:36

#143

In your dreams möjligen...

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-05-28 16:26:34

#143

Tror att Samsung och Authentec hade lite samarbete som ströps när Apple slog till.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-28 16:26:58

#144 Tack för svar.

Är det något med Samsungs patentansökan som tyder på att de har samarbete med FPC ?

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-05-28 16:30:13

#147

Jag tror inte man skriver in sådant i några patentansökningar.

:-)

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-05-28 16:36:50

Finns det andra ledtrådar som kan koppla ihop Fing med patentansökan, jag menar PM från FPC om avtal el dyl som kan vara Samsung, i samma tidsperiod som patentansökan gjordes.

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-05-28 16:36:56

Det intressanta här är att Samsung gick in 10% i Pantec

som kråkan skrev :

Potentiella kunder i landet är Samsung, LG och Pantech. Samtliga dessa är befintliga

kunder till CrucialTec som Fingerprint samarbetar med.

Fingerprint samarbetar med sydkoreanska CrucialTec som idag är marknadsledande inom så kallade

optical track pads ( hem-knappen på mobilen). Bland CT’s kunder märks bland annat Samsung,

LG, Sony, HTC, RIM, Motorola, Sharp och Pantech.Intressant att notera är att Fingerprint uppger att verksamheten i Sydkorea ”kommer att kunna växa

betydligt...”

Nu går alltså Samsung och köper delar av pantech.... :-)....

Mvh smartcard

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-28 16:39:08

Morph!!! skitsvårt att hitta ledtrådar,, tysta som musen,, skulle inte tro att Samsung skulle vilja läcka något ,, men en sak är säker,, Biometri är stekhet just nu..

Mvh smartcard

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-28 16:44:15

#149

Ska vara att de patent/er som Samsung fått godkända lämnades in för ca 16 månader sen.

Det får oss att landa runt November/December 2011.

Vad hände då i slutet av 2011?

2011-12-06

Fingerprint Cards (FPC) signs a Master Purchase Agreement with a leading mobile phone manufacturer(Tier1)

http://www.fingerprints.com/sitecore/content/Home/Press/Press%20releases.aspx?year=2011

Långsökt men ändå tidsmässigt ganska passande.

mvh

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-05-28 17:16:51

såg detta inlägg på avanza

Hej,

Har varit lite i kontakt med journalisten, Adam Vrankulj, som skrev denna artikel:

http://www.biometricupdate.com/201305/uspto-grants-samsung-patent-for-embedded-fingerprint-sensor/

Han beskrev sin syn på sensor-leverantör till Samsung såhär:

"It's not clear yet who Samsung might be working with on these sensors, but it's also my guess that it'd be Fingerprint Cards - that company has been growing rapidly as of late, and have really targeted smartphone integrations.

Only time will tell, but I think you're right - the Fingerprint Cards *announcements are likely related."

* http://www.fingerprints.com/sitecore/content/Home/Press/Press%20releases.aspx?year=2011

mvh

Mvh smartcard

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-29 11:36:31
Ladda ned

HS klar

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-29 11:47:17

#154 Morpheus

Hur ser fortsättningen ut anser du? Ska det vända här eller?

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-05-29 13:02:56

Brukar som sagt studsa när HS klar.

motstånd nu 33,40-50.

Lutar åt mera neråt, om över 34,20 får man tänka om.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-29 13:15:47

#156

Okej, tack.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-29 13:41:53

#157

Tänk om

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-29 13:51:17

#153 Fast om den är relaterad till den releasen 2011, så är det ingen vidare. JC hade ju sagt att det gick trögt med den...

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-05-29 15:01:26
Ladda ned

Vi har brutit ner från stigande kil indikerar mer ner.

Även en större HS där vi precis återtestade nacklinjen på 33,40, indikerar strax över 30.

fast volymerna är små, så inte omöjligt med fortsatt konsolidering.

Bullscenariot är ju Leifs snygga räkning från MK3 tråden, som stämmt mycket bra hittils.

http://aktieguiden.com/Message/Attachment/1181144

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-29 15:35:37

Put your fingerprint on the future

IDEX is experiencing an extremely positive market outlook for its product offering, with great interest in the company’s technology and IP from leading players in the mobile and IT market. In 2013 IDEX has achieved a major breakthrough: securing a partnership with a global player in the mobile communications market. There are a handful of companies in our niche. IDEX is determined to be one of the successful global players in this market.

Due to increased customer activity we are currently expanding our staff.

http://www.4-traders.com/IDEX-ASA-6046569/news/Idex-ASA-IDEX-is-expanding-and-actively-recruiting-talented-engineers-in-Oslo-16913664/

http://www.idex.no/about-us/careers/

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-29 15:39:39

Re: Fing inlägg 161..

Tacksam om du håller dig till din sträng som du själv skapat gällande IDEX

Mvh smartcard

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-29 15:58:28

#162

Varför?

det är väl minst lika relevant information som alla inlägg om Apple.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-29 16:10:54

#163

Viss skillnad mellan Apple/Authentec och ett klockrent förhoppningsbolag som Idex.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-29 17:05:24

#165

Jag överdrev givetvis lite

Men om Idex påstår detta

"securing a partnership with a global player."

Så är det så klart relevant eftersom Fing då kanske inte har ensamrätt på all mobilbolag som många tror.

Tänker inte diskutera detta mer, tråden är redan nerskräpad tillräckligt.

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-29 18:12:57

Det spekuleras rätt friskt nu om vilka Samsung kommande smartphones kommer att innehålla sensorer. Ska vi gissa att Apple känner flåset i nacken?

" Samsung Galaxy S5 and Galaxy Note 3 to Come With Fingerprint Reader "

http://www.iosdoc.com/samsung-galaxy-s5-and-galaxy-note-3-to-come-with-fingerprint-reader/

http://www.thenewstribe.com/2013/05/29/samsung-galaxy-note-3-likely-to-have-fingerprint-scanner/

http://www.itechpost.com/articles/9877/20130528/samsung-galaxy-s5-note-3-will-both-fingerprint-scanners.htm

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-29 18:16:29
0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-29 18:53:02

#165

Innan Idex eventuellt lyckas fixa en Design Win lär det ta mycket lång tid. Och då har förmodligen Fingerprint redan sin teknik klar för under glas.

2
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-30 00:39:32

#168 Rätt Fingerborgaren. Det tar lång tid innan någon annan lyckas fixa ett Design Win. I princip kommer aldrig någon annan att erhålla det ärevördiga priset. "GARV"

Vilken Circus!

Morph har rätt, det verkar som de flesta frälsta inte vet om det är GUD:s ord de hör eller om hjärnan är blockerad i trans för övriga intryck.

-Det finns inget som heter Design Win! Uttrycket är bara inplanterat i hjärnorna av Fing och dess spammare!

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-05-30 06:35:46

#169

Jag har uppskattat många av dina inlägg men detta!??

Men du kanske inte var helt nykter? =).

http://www.sdcexec.com/article/10289795/powering-the-hi-tech-value-chain-through-collaboration

http://www.salesforce.com/solutions/high-tech/semiconductors.jsp

http://www.tcs.com/resources/multimedia/Pages/Design_Win_Channel_Management_Solution.aspx

http://www.insitepartners.com/Newsletters/2012/Newsletter_2012_01.htm

Fingerprint verkar ha jobbat hårt och länge för att inplantera detta i våra hjärnor.

Bara det kan ju motivera dagens kurs. :).

mvh

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-30 09:38:00

#168 Av: Fingerborgaren

2013-05-29 18:53:02» Anmäl

#165

Innan Idex eventuellt lyckas fixa en Design Win lär det ta mycket lång tid.

Whatever you call new business wins, the Sales and Marketing team has a large responsibility in closing these deals. In this discussion, the term "Design Win" will be used to indicate a new business win.

En seriös biometrisk site skrev om 2st Fing DW. Efter det har det varit tyst.

-Det finns inget som heter Design Win! Eftersom det för branschen inte är ett vedertaget uttryck så blir det inga DW:s för andra bolag.

Även om IDEX "securing a partnership with a global player." Så vad är det?

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-30 09:51:32
0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-05-30 09:53:02

#171

Håller med i vad du säger.

Det Idex skriver är ju också bara skitsnack än så länge och inte nån garanti för att det genererar nån order.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-05-30 09:55:17

#171

Du säger:

"Även om IDEX "securing a partnership with a global player." Så vad är det? "

Det ser ut som det är ett 'partnership' (Samarbete).

Skulle nog vilja likna det med samarbetet FPC har med Crucialtec.

Men IDEX har ju inte släppt något namn än så vem vet vad det handlar om.

Nästan lika mystiskt som FPC's press-meddelanden =).

Men en vunnen DW är det inte.

mvh

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-30 09:59:31

#173

I min värld är inget avtal/dw etc en garanti för kommande order.

Men det höjer sannolikheten att det kommer och det är sannolikhet vi jobbar med =).

mvh

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-30 09:59:58

Fingerprint

Når Morf og pl2002 skriver, at der ikke er noget, som kaldes "design win" så er det korrekt ;-)

Ironi kan forekomme :-)

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-05-30 10:03:48

#176

Haha.

Got ya.

=)

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-30 10:06:17

#171

"-Det finns inget som heter Design Win!"

Absolut nonsens.

DW används inom många sektorer när det gäller elektronik komponenter och delar. Inte minst inom PC och hemelektronik världen.

"The company (Nvidia) said that 30 smartphones based on its Tegra 3 system on a chip will be out this year. This is double the number of design wins on Tegra 2 last year."

Ska man säga nått så är det att om det varit ett internt uttryck för att markera att en komponent fått godkännande av en OEM tillverkare att användas i deras produkt så har FING lyft uttrycket till ren marknadsföring.

För dom flesta tillverkare är en design win bara en del av vardagen och inget som annonseras ut. Eftersom dom och deras konkurrenter drar in DW's på löpande band.

FING har använt uttrycket för att markera sin position eftersom det här är ett nytt område och DW's då något nytt.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-30 10:18:05

Det ser ut som om Apple fick bukt med ytbeläggningsproblemet och lanseringen kanske fortlöper enligt plan?

Ad Te:s kommentar:

" Ja, det kom ju rapporter om att ytbeläggningen på fingersensorn skulle fördröja lanseringen av Iphone 5S. Bara någon vecka senare kom det artiklar om safirkristall på hemknappen. Undrar om den är själva lösningen på problemet med ytbeläggningen, eller om problemet är en ytbeläggning på safiren? Men den senare ska ju vara det näst hårdaste efter diamant, så den lär väl inte behöva någon ytbeläggning. Så problemet lär ju vara löst. Och med deras resurser lär det inte ta någon tid att justera en tillverkning från kameralinsen till hemknappen. Så det finns väl chans till en hyfsat tidig introduktion som det talades om från början, alltså inte juni, men kanske juli. "

http://secureidnews.com/news-item/biometrics-imminent-for-next-generation-apple-devices/?tag=biometrics

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-30 10:20:58

#171

Jag kan inte hjälpa det pl2002...men jag kommer varje gång att påpeka de felaktiga påståenden som kommer ifrån dig. Det är inte första gången utan säkert 10:e gången som du påstår saker som du inte har en aning om överhuvudtaget...och försöker i efterhand se om de stämmer eller inte...

1. Design Win (DW) är ett sedan lång tid tillbaka vedertaget begrepp i mobilbranschen där vi nu verkar. Om det är vedertaget inom biometri eller ej, är irrelevant för FPC är numera en komponent och systemleverantör i mobilbranschen.

http://www.sdcexec.com/article/10289795/powering-the-hi-tech-value-chain-through-collaboration

http://www.salesforce.com/solutions/high-tech/semiconductors.jsp

http://www.tcs.com/resources/multimedia/Pages/Design_Win_Channel_Management_Solution.aspx

http://www.insitepartners.com/Newsletters/2012/Newsletter_2012_01.htm är alla goda exempel på att DW används av andra än FPC och är ett vedertaget begrepp.

FPC definition av Design Win (DW): Beslut av en tillverkare att starta utveckling av en eller flera kommersiella produkter som kommer att innehålla FPC:s teknologi som en integrerad del i tillverkarens produkt(er).

Vidare....angående IDEX...

"securing a partnership with a global player."

A partnership to do what? When? Ready for market when? With what technology ? for what markets? At what price? Det kan vara lika mycket värt som den PM FPC lämnade idag.

Eller tom mindre. En intetsägande PM från IDex som antingen kan vara extremt värdefull eller värd ingenting eller vad som helst därimellan. Jag gissar på den lägre delen av skalan.

Observera att de nu annonserar efter folk för utveckling på sin hemsida och gör stor sak av det så bör påpekas. Rekrytering inkl uppsägningstider mm brukar ta 3-6 månader till personen är på plats.

Sedan ska personen internutbildas och lära sig sina arbetsuppgifter. Är oftast inte produktiv förrän efter ytterligare 6 månader på jobbet. Sedan ska de utveckla något. Ett nytt kisel tar bortåt 1 år att utveckla.

Detta säger mig att om IDEX ska börja med en ny mobillösning som baseras på nya människor (deras 10 anställda räcker inte långt) så kommer det ta minst 2 år innan vi ser något på marknaden. Lycka till IDEX!...och lycka till pl2002 med ditt försöka till att baissa.

Det är synd att din okunskap kring diverse uttryck måste spridas vidare och eventuellt få andra mindre kunniga att faktiskt gå på det du säger, Det hade varit högst olyckligt faktiskt. Som en lärare som försöker övertyga att jorden är platt....dessa smulas sönder lika lätt som dina påståenden...

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-30 10:44:27

Aldur...

"För dom flesta tillverkare är en design win bara en del av vardagen och inget som annonseras ut. Eftersom dom och deras konkurrenter drar in DW's på löpande band.

FING har använt uttrycket för att markera sin position eftersom det här är ett nytt område och DW's då något nytt."

Du har fattat helt rätt.

det är bra att någon har med sig huvudet....

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-30 11:01:26

pl2002 & Morph,

Hvis der er noget I ikke ved så undlad at kommentere. Hele elektronikbransjen bruger Design Wins når de forventer at de vil bruge en genstand fra et andet selskab. Design Wins bliver betragtet som en ordre i disse kredse, og kommer der ikke noget ud af et Design Win foreligger der et Design Loss. Man skal ikke snakke i øst og vest om man er usikker!

mvh

Även om DW är en lite luddig term i sig, så verkar den användas till och från.

Den stora frågan är dock varför flera här fortsätter att skamlöst ljuga rakt ut genom att hävda att ingen annan än FPC har erhållit något DW.

Jag har skrivit detta tidigare, men låt oss ta det igen:

FPC har definierat DW som: "The decision by a device vendor (OEM or ODM) to start development of one or several commercial product(s) incorporating FPC’s technology into such new product(s)."

Validity Sensors släppte den 23:e april följande PM:

http://www.validityinc.com/news/2013/04/23/validity-announces-the-worlds-most-flexibile-fingerprint-authentication-platform-for-smartphones-and-tablets/

I detta kan man bland annat läsa " launches the world’s first Mobile Natural ID Platform™" och "Currently being designed into products by leading OEMs".

Det är totalt uppenbart att "Currently being designed into products by leading OEMs" fullständigt uppfyller FPCs egen definition av vad en "Design Win" innebär. Ändå är ni flera stycken som fortsätter att lögnaktigt spamma att igen annan har erhållit någon "DW" och inte nog med detta, ni fyller dessutom ofta på med att det inte är troligt att någon annan kommer att göra det under en nära framtid heller.

Jag måste säga att det är riktigt lågt att fortsätta spamma detta, när det finns svart på vitt att påståendet är lögn.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-30 11:49:09

CrowHater, fast jag kan förstå dom lite.

Om Intel skulle annonsera varenda DW dom tar för varenda PC modell så hade det ju blivit löjligt.

Men Fing är en helt ny leverantör inom mobil segmentet så då är det ju mer signifikant att dom tar DW's. Speciellt som dom än så länge varit ensamma om det.

Och visst har dom slagit på stora trumman för att öka intresset för företaget, dels för aktiemarknaden men det är ju också ett sätt att bli kända inom segmentet. Att dom tar DW's är ju viktigt att få ut till andra mobil tillverkare för att skapa awareness om deras produkt.

Så jag tycker dom har agerat smart, det är ju aldrig dumt att "sälja sig själv" på alla sätt som går.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-30 12:01:20

Guldivar!!! liten fråga till dig,, Om nu Valididty har fått ett avtal eller en DW enligt dina termer,,, varför skriver dom inte om det gäller mobiler eller PC.???

Mvh smartcard

#185

Till och börja med så har Validity offentligjort ett avtal som "Strategic Supplier in Support of Lenovo Four Screen Cloud Strategy", dvs man är stragisk leverantör till smartphones, laptops, tablets och TV. När det gäller FPC väntar vi fortfarande att få höra ett offentliggjort namn på någon kund (även om man kan förstå att man vill hålla det hemligt om de där "Konka" verkligen är en av kunderna, det hade jag också velat).

För det andra så rör deras announcement deras "Mobile Natural ID Authentification Platform" för smartphones och tablets. Och nej, vi kan inte vara säkra på om man enbart skulle avse tablets i det man skriver ovan. Å andra sidan finns det inget som säger att det skulle vara så heller. Dessutom spelar inte detta någon roll heller - då FPC (och flera av dess anhängare) gör följande påstående, t ex i samband med rapporten från den 25:e april:

"FPC har erhållit samtliga annonserade Design Wins för smartphones och tablets och är nu etablerad som global marknadsledare "

http://news.cision.com/se/fingerprint-cards/r/fpc-har-erhallit-samtliga-annonserade-design-wins-for-smartphones-och-tablets-och-ar-nu-etablerad-so,c9406144

Detta är inte sant och oavsett hur mycket man tycker att ett bolag ska få marknadsföra sig och hur mycket som de som tror på bolaget ska få kommunicera sitt case - så är jag allergisk mot att så många sitter och skriver lögner angående detta. Det är inte okej.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-30 12:20:31

#183

Guldivar.

En annan fråga du kan ställa dig till är när de skriver...

"Currently being designed into products by leading OEMs"

Vilket land avses? Vilken produkt? Vilken SENSOR?

Sen kan du ju fråga dig om man stoppar in en existerande sensor med usb interface i en mobiltelefon? Det är OERHÖRT mycket dyrare och strömslukande.

De har en teknisk spec som visar en sensor med SPI interface där det står preliminär rätt över hela specen. Fundera på varför. Redan på spec stadiet så har de i vissa fall rätt mycket högre strömförbrukning även om det redan är låga nivåer.

Utöver detta så har de ANIMERADE bilder på den sensorn på deras hemsida.

De har dessutom inte kunnat enligt uppgifter från säkra källor kunnat visa upp en färdig sensor ännu som är HELT verifierad, testad och redo för massproduktion.

Det är inget snack om saken att de förmodligen kommer ut med en sådan inom snar framtid.

Men vilken kund tror du skriver ett avtal med en icke färdig sensor och som skall lansera en telefon inom 10 månader? och som riskerar att försenas pga av en sensor som inte är färdigutvecklad och använd under en tid? Vill de riskera en kostnad för att dra tillbaka telefoner i mång miljon volymer?

Guldivar, ibland får du faktiskt fundera ett varv till innan du säger saker, för din trovärdighets skull alltså.

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-30 12:27:25

#186

Om det inte är sant guldivar...

Så vänligen lägg fram ett annat DW som rör smartphones och som någon av konkurrenterna vunnit. Kalla det dw eller vad annat som behagar....

kom inte hit och påstå att de håller sakerna hemliga. VIlket bolag vill inte visa upp vunna affärer och volymer för att vinna fler andra affärer?

Med tanke på att du så säkert påstår detta så borde du ju även ha bevis på att någon annan faktiskt vunnit en sådan mobil kund.

Jag är också allergiskt mot påståenden som någon inte kan backa upp med. Vi har fått ett antal releaser om vunna DW:s....de kan man inte bortse ifrån.

Men vad har konkurrenterna Validity och IDEX vunnit? IDEX har ju sagt upp 5 gubbar och en av dem som är kvar jobbar halvtid.

Är det för att de vunnit affärer?

Validity som är jättemånga och privat ägande de behöver inte alls göra reklam för sig om hur bra dom är och vad de vunnit? Alla får gissa sig till detta? Framförallt när de inte kan visa upp en sensor.

Så för att jag inte skall utveckla allergi mot dig och dina påståenden, vänligen visa beviset på det du påstår.

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-30 13:56:27

#184

Exakt...

Jag hade en sådan diskussion på placera för ett antal veckor sedan där jag också skrev att i takt med att ordrar börjar komma regelbundet och fler leverantörer börjat använda sig av sensorer så kommer inte nyheten om designwin direkt ha något större betydelse och mer fokus blir på direkta intäkter istället. Men just nu är det oerhört viktigt för marknaden att få en bild på vart det balkar hän så därför är det kursdrivande. All sådan information som är kursdrivande måste ges ut till marknaden.

Jag kan dock inte förstå att Guldivar m.fl. som spelar insatta inte förstått detta utan försöker vända det till att vara bluff och båg...

Men det grundar sig väl egentligen i två saker, ren okunskap eller ren vilja att försöka smutskasta men allt som bara går...

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-30 14:07:13

Valde att skriva ett mail till Fingerprints VD angående detta påstående som Guldivar kommit med, att andra har vunnit DW och att vi alla som hävdat att fing är ensamma än så länge mest hittar på..och att han börjar bli allergisk mot oss.

Trots alla timmar som både jag och andra spenderat veckovis för att hitta massa saker kring detta och INTE hittat bevis på andra som vunnit designwins så hävdade Guldivar något annat.

Det svar jag erhöll från VD på min fråga om de har stött på kund som valt en konkurrerande sensor på bekostnad av fingprints... lyder som följer...

"Det finns ett begränsat antal riktigt viktiga kunder, låt oss säga att det är 10- 15 st i nuläget.

FPC har en nära dialog med dessa och har en god bild över hur långt dessa har kommit i sin utvärderings och beslutsprocess, samt status i nuläget.

FPC har hittills erhållit 17 DW inom Mobila applikationer och är det enda bolaget som har erhållit DWs. VAL har DW hos pc tillverkare men ännu inte hos någon mobil OEM vad vi erfar.

Detta kan dock förändras under det närmaste halvåret då det är orimligt att FPC helt skulle sakna konkurrenter under en längre tid. Marknaden är stor nog för flera aktörer, men det finns bara två stycken som är trovärdiga för närvarande.

Den enda konkurrenten vi ser inom överskådlig tid är Validity Inc (VAL) som har en lång och gedigen erfarenhet från PC och laptopsidan att bygga på.

VAL har dock ett omfattande re-design arbete att göra för att få sin PC-linjesensor ombyggd/anpassad för mobila lösningar och behöver lösa problem map strömförbrukning, sensorns storlek i mobilen, bildkvalitet, det stora antalet passiva komponenter, kristall samt flashminne som behövs för VAL:s lösning samt få till en acceptabel yield på sin paketeringslösning.

De löser sannolikt dessa utmaningar men det kommer ta tid att göra det. När de gjort detta kommer de säkert att få DWs de med.

Under tiden arbetar vi febrilt vidare med rekrytering, hård- och mjukvaru utveckling, algoritm utveckling och projektsupport samt sälj.

Det gäller att springa så fort så man inte blir upphunnen. En sak till: Bästa tekniska lösningen vinner alltid i mobiler.

Med vänlig hälsning

JC

"

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-30 14:31:38

183#

Hvor står der i din tekst at de har fået designwins?

De har som Crowhater skriver fået ordrer på div. men har ikke fået designwins på smartphonemarkedet. Vi skal nok holde smartphones og laptops adskilt, så vi ikke diskutere i øst og vest, for så er det klart at ingen af os bliver enige om facts.

mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 15:01:34

Hej,

En liten fråga till eder som kan Biometri.

Finns det en möjlighet att Validity kommer samarbeta med Samsung eller någon annan större aktör innan året är slut?

Tänkte köpa men är osäker eftersom aktien gått upp en del redan.

Vad säger ni?

Tack på förhand.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-30 15:09:05

#192

Jag tycker du tänker lite fel.

Det är betydligt större möjlighet för att Fingerprint Cards kommer med sådana samarbeten.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-30 15:15:11

193,

Tack!

Vad stod det i Kim Dahlströms blogg?

Syftar på den som han hade intervjuat Fingerprints VD.

Talade han inte om att Samsung skulle använda sig utav olika leverantörer?

Eller har jag läst fel?

Har ej tid att gå i genom Bloggen just nu men uppskattar om andra kunde kommentera.

Mvh

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-30 15:24:29

#194

Det står i bloggen, att det är ett typiskt önskemål från alla stora tillverkare, att ha mer än en (1) leverantör till viktiga komponenter.

Men, det är också viktigt att ha med i resonemanget, att det just nu, eller på medellång sikt, inte finns något riktigt bra alternativ till Fingerprints sensorer.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-30 15:26:57

Det er meget muligt at Samsung vil benytte forskellige sensorproducenter, problemet lige nu er at der kun er en sensor som er 100 % ideel for mobiler. Når/hvis Validity kommer med en sensor, er der mulighed for at de bruger denne på det amerikanske marked også for at være sikker på at leverancer kan ske når Samsung har brug for det. Det er dog også muligt at Fing kan løbe med alle sensorer hvis de kan garantere at de kan levere og vil ligge inde med et større lager for at kunne levere dag for dag når de har aftalen i hus.

mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 15:29:56

195,196

Tack för hjälpen.

Många ropar Köp and säger Håll eller Sälj.

Vi gemene män har svårt att ta beslut!

Skall tänka en smula till.

Mvh

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-30 15:33:14

Tur man inte sålde sina andra innehav inför Maj!

Sell in May and stay away.

Jag körde Rotate in May and Stay and Play.

Lite trappan ner och hissen upp fortfarande.

Eller Buy the Dip på Engelska.

Mvh

Elias

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-30 18:55:37

#186 guldivar flinthjärta. Du har så rätt.

Och enl. Johan C. "VAL har DW hos pc tillverkare men ännu inte hos någon mobil OEM vad vi erfar."

Jag hittar inget DW hos VAL och det är inget vedertaget begrepp inom branschen överhuvudtaget.

Handen på hjärtat! -VEM har hört talas om "Design Win" innan Fing slog på stora trumman!

Som jag skrev innan: Whatever you call new business wins, the Sales and Marketing team has a large responsibility in closing these deals. In this discussion, the term "Design Win" will be used to indicate a new business win.

Dessutom är den korrekta beskrivningen av "Design Win": En produkt som ingår i ett annat företags försäljnings modell. Utan att använda beskrivningen enl. fing. "Beslut av en tillverkare att starta utveckling av en eller flera kommersiella produkter som kommer att innehålla FPC:s teknologi som en integrerad del i tillverkarens produkt(er).

Rent krasst kan FPC:s teknologi vara även det som andra använder, eller att andras teknologi är det som FPC använder.

Inget om fings ev. patenterade teknologi eller exklusiva teknologianvändning.

Dessutom smart av JC att referera till VAL som inte är publikt hos den investeringsnödige i Sverige.

Har dessutom svårt med spammare som har direktaccess via mail med vd etc. Sist det var på tapeten med spammare som sov i farstun var med PARE:s vd, med ständiga verifieringar av hur mycket som skulle pumpas upp ur källorna etc.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-30 19:33:47

Någon tyckte iallfall att det var värt att köpa 2,4m aktier a 33,20 idag =).

mvh

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-30 20:37:10

Det skrivs här

------------------------------------------

"Observera att de nu annonserar efter folk för utveckling på sin hemsida och gör stor sak av det så bör påpekas. Rekrytering inkl uppsägningstider mm brukar ta 3-6 månader till personen är på plats. "

"IDEX har ju sagt upp 5 gubbar och en av dem som är kvar jobbar halvtid.

Är det för att de vunnit affärer?

"

--------------------------------------------------------

Jag tittade på deras hemsida där det står att de söker folk för att det går bra för dem? Har du något slags inside information angående de här påståendena om ett företag? Anledningarna till att de gör det som de gör?

De kanske tar in konsulter? De kanske inte har den kunskapen som de söker och därför måste ta in folk som kan eller har förmåga att lära sig?

Att folk slutar är inte så ovanligt och det brukar finnas andra som tar över

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-30 21:03:59

Ja, det är mycket snack här :

IDEX

"Due to increased customer activity we are currently expanding our staff.

IDEX offers you opportunities to work with a unique Norwegian technology in an international environment. We are looking for enthusiastic, creative and skilled people with competency and experience within the following fields:

ASIC design

Electronics design

Sensor design and test development

Patent and IP management

Embedded programming

Production engineering and quality assurance"

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-30 21:07:42

IDEX är nog bra om man vill ha en 2d läsare.

http://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=1807645

Det är väldigt tydligt att deras produkt ligger efter FPC's.

Med det sagt säger jag inte att dom är dåliga och inte har sin egna framtid framför sig.

Dom hittar nog sin 'grej'. Men med en 2d läsare (under glas eller inte) så blir det inte inom smartphones.

Ps, klart dom anställer utvecklare. Dom ser ju vad som håller på att hända och måste försöka haka på.

Finns stora pengar att tjäna för dessa företag framöver.

Inom mobil tror jag det är FPC och Validity som gäller. Dvs två aktörer på hela denna snabbt växande marknaden.

mvh

1
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-30 21:14:00

Att människor orkar vara så inskränkta.

#201

Varför bryr du dig om FING eller IDEX? Koncentrera dig på att gräva fram all positiv info om ABB så att du kan fortsätta jaga 10-öringar i aktien.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-05-30 21:14:55

De vill ha ingenjörer står det där och frågan är vad ni menar med utvecklare? Kan ni precisera vad ni talar om?

De där begreppen är inte precis .NET och annat som konsulter i Stockholm kan arbeta med.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-30 21:15:13

#202

Huvudet på spiken.

Dom söker efter personal för att utveckla en bättre sensor. =).

Godnatt

mvh

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-30 21:18:36
Ladda ned

unia

Stör det dig att jag skriver i denna tråd? Det är inte så att du äger AG och bestämmer vem som får skriva här?

ABB har säkerligen gått bättre än denna aktie efter att jag skrev att denna aktie är på nedåtgående, så ska jag skratta nu? ABB har gått både ned och upp och tack, det har gått bra för mig med den aktien.

Vi andra bör väl ifrågasätta när ni sitter här och sprider felaktiga påståenden?

Det är ganska tröttsamt att ni aggressivt måste försvara denna aktie och ta alla tillfällen att kasta skit på andra

Den här aktien går väl mest neråt som det ser ut nu

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-30 21:37:51

#203 Fingerprint!

IDEX had nått en agreement with an KEY-player in the mobile market. Vad Validity åstadkommit?

IDEX nyemission var övertecknad.

De har fått patent erkänt i domstol som Apple licensierar.

Jag förstår inte allt skitsnacket om IDEX.

Det mesta jag sett är förtroendeingivande och konkret.

http://www.idex.no/wp-content/uploads/2013/05/IDEX-Presentation-201304.pdf

1
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-30 21:42:33
Ladda ned

Det är ganska lustigt att ni sitter här och öser skit över pl2002, Morpehus och guldivar och sedan gör denna typen av inlägg här. Det är många som köper den aktien ABB och är inte detta att kasta skit på ABB-aktien? Ni som sitter här och ojar er över att andra skriver negativa saker om Fingerprint

Du kan gärna förklara vad du menar här?

-----------------------------------------------------------

Att människor orkar vara så inskränkta.

#201

Varför bryr du dig om FING eller IDEX? Koncentrera dig på att gräva fram all positiv info om ABB så att du kan fortsätta jaga 10-öringar i aktien.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-30 21:49:03

Enl. IDEX presentation är det tre nyckelspelare. IDEX, Fing och Vadility.

Med tanke på 50 milj dollar i tillskott i IDEX. Så är det inget litet skitbolag som inte har råd att behålla sina anställda.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-30 22:22:18

Inget svar som vanligt när jag ifrågasätter era påståenden.

Då blir det helt tyst här.

Det borde vara helt uppenbart för alla att ni sitter bara här och slänger ur er en massa påståenden som vi andra inte kan få verifiera om det är sant eller falskt det som ni skriver här.

Har ni någon länk där vi andra kan få läsa om att de sagt upp folk och anledningen till detta?

Annat är hur mycket ni tjänar på denna aktie. Hur kan man tjäna något på en aktie som går ner? Se mina bilder

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-30 22:38:05

@ 211

Du är totalt ointressant. Inget vettigt skrivet någonsin av dig. Suck

1
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-30 22:48:14

Salmor, dina intressanta inlägg här. Tror att de hjälper ingen. Var vänlig att kalla mig inte smulan och andra saker. Mer som att jag smular sönder er här och minsta barn förstår väl

Överkörd? Du med vänner här kan känna er överkörda

Aktien fortsätter bara resan neeeerååååt

Vad tillförde detta inlägget av dig tycker du?

Här låter det som att du har kul?

------------------------------------------------------------------

Av: salmor

2013-05-22 09:52:02» Anmäl

Guuden

Vaffan, du har bara en vapendragare kvar (Helena 1). Aj,aj om hon bara visste att du egentligen är en av största FP fan. He he, den smulan smulas gång på gång av alla, men hon verkar gilla att bli överkörd, kommer bara för att få mer hela tiden.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-30 22:57:04

#212 salmor.

Alla vettiga förstår väl det uppenbara i fingspammarnas direktiv i att ifrågasätta IDEX p.g.a. utspädning eller viktning av sitt biometri innehav till att även omfatta konkurrerande företags aktier och då i ett så närliggande land som Norge!

Det är därför man snackar skit om IDEX.

2
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-30 23:00:45

Mer från Salmor

Det där med di*do? Vad menar du med den typen av inlägg?

Du, Salmor, skriver väldigt många givande inlägg här? Som är intressant för andra att läsa?

------------------------------------------

Av: salmor

2013-05-22 19:33:15» Anmäl

OK Morpf Guden, respekterar vad du säger. Saknar gamle Morpheus.

Dock vill jag säga att din sträng inte vore mycket att ha utan mig Kråkan , Smart mfl. Guld Ivar, pl 2002, Helena 1 och du .. inget vidare lag.

#234 Av: salmor

2013-05-22 21:07:34» Anmäl

@ 232, re bilden, och ? Du bara plankar andra, men kan inte dra nån slutsats.

Du har den här strängen som en di*do, ...

Hur vet du att Morph agerar som du påstår ? Han vet ju inte ens det själv..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-30 23:32:13

Skrev fel om 50 milj dollar ska vara...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 23:41:05

The eGo™ project,started in 2011, is part of IDEX’sstrong focus on biometric solutionsfor the emerging mass markets.

IDEX and twelve European R&D and industrial partners, among them Gemalto, ST Microelectronics, Precise Biometrics

and Atos Worldline, will develop a new technology platform, eGo, that enables secure access and transaction by a

wearable wireless, biometric device. IDEX receives support for the eGo activities from the Research Concil of Norway

underits VerdIKT programme in 2011-2013

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-30 23:55:20

#216

Du menar att du tänkte fel?

http://www.idex.no/wp-content/uploads/2013/05/562610.pdf

Det är 50 miljoner dollar investerade i tekniken sen dom började.

Än en gång säger du saker och måste få det verifierat sen om det stämmer eller inte...och varje gång så blir denna verifiering att du hade fel dessutom.

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-31 00:35:30

#211

Du kan ju spendera lite tid med att gå igenom deras egna utlagda händelser...så slipper du bli så nollställd när saker läggs fram och där du ifrågasätter allt.

Här är texten och du får klara av själv att hitta exakt var det kommer från om det nu skulle övertyga damen ännu mer...

"Revenue: IDEX earned revenue amounting to NOK 4.5 million in 2012. NOK 1.0 million was earned from sales of products

and services, while the remainder related to government support under the VerdIKT and EuroStars programmes. In 2011,

the revenue amounted to NOK 1.3 million. The main part was government support under the VerdIKT programme.

Payroll expenses: There were 10 persons employed in the company at year-end, down from 15 at the end of 2011. One

employee works part time. Payable payroll expenses increased from NOK 13.3 million in 2011 to NOK 14.0 million in

2012 because the reduction in manning took place late in the year. Notional cost of share-based compensation

decreased to NOK 3.8 million (2011: NOK 4.3 million). The decrease was due to credits in 2012 of grants to departing

employees as well as less new grants."

Det är dock inget som säger att de nu fått lite vind i seglen. Biometri är hett och det finns många områden som behöver sensorer. Jag kan se IDEX som stor konkurrent på områden där det faktiskt krävs en flexibel sensor...som tex bankkort. Fing kommer absolut inte bli ensamma på marknaden. De kommer dessutom att kanske bli en minimal spelare på vissa områden.

IDEX idag är ingen konkurrent för fing då det kommer till mobiltelefoner. Fing kanske inte är någon konkurrent till IDEX då det kommer till bankkort. Båda kan bli oerhört stora på sina områden.

Förstår inte att ni måste överdriva allt vi säger och dra det till sin spets. Vill ni bli vinnare så investera i båda...för båda kommer att växa kraftigt är min tro.

Mvh CrowHater

2
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-31 00:55:33

Skönt att ha dig kråkan som har koll på saker och ting.

Nu börjar jag förstå varför du ibland hetsar upp dig. Behöva möta alla påhitt och ibland rena lögner med en lugn attityd måste nästan vara omöjligt!

Förstår att du tänder till ibland.

Jag är rejält positiv till fingerprint men välkomnar andras tankar även om dom är kritiska. Det är ju oftast i såna diskussioner man får tänka till och ibland omvärdera sitt innehav.

Uppskattar ibland guldivars och pl2002´s kritik och funderingar men ibland går det för långt.

Ett bra sätt att få till en bra diskussion och hålla saker på en bra nivå är att ställa en fråga istället för att påstå nåt man inte vet.

Vad Helena1 gör i tråden har jag ingen aning om när hon hela tiden pratar och jämför med ABB.

(tittar för djupt i flaskan lite för ofta kanske)

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-05-31 01:27:10

Ja jag tänkte fel, den nytecknade nyemissionen var på 30 milj nok. och den blev övertecknad.

Även jag tror att smartcard blir IDEX paradnummer.

Men även att man uttrycker det som att IDEX har nått an agreement with an KEY-player in the mobile market. "an KEY-player" kan inte vara viken kund som helst.

En investering i båda, nja? -Eller vänta tills man får det på pränt!

1
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-31 08:20:51

@ isen

Du formulerar det väl. Helena 1 är nog duktig, men vad fasen

sitter hon här och bara skriker i negativa termer, utan minsta

förklaring till sin"åsikt" ? Det mest talande är att hon säger om FP " jag är inte så insatt i bolaget, men det är skit bolag" !

En jätte skillnad mellan henne, pl2002, Guldivar och mig är

att jag äger FP aktier, är insatt i bolaget. Tror mycket på FP. Om kursen

drar till 50 kr så kommer marknaden fortfarande att ha fel, utom några snillen som häckar här , med lite pauser för att smutta ur flaskan.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-31 08:35:24

Vad Helena1 gör i tråden har jag ingen aning om när hon hela tiden pratar och jämför med ABB.

(tittar för djupt i flaskan lite för ofta kanske)

----------------------------------------------------------------------

Det här är nästan förtal. Det här är RIKTIGT LÅGT för att försöka försvara en aktie.

Ni får ta och skärpa till er nu!

Det är ni som drar upp ABB här, läs inläggget däruppe.

Jag bemöter era personangrepp väldigt lugnt och sansat här. Du borde skämmas att komma med sådant här skitsnack

Desperationen ökar, det är väl så vi får tolka dylika inlägg

Har du hört uttrycket, den som sa det den var det

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-31 08:37:40

Jag antar att du syftar på dig själv när du talar om snillen?

Jag jobbar på dagarna men ni verkar ha gott om tid att sitta här hela dagarna och prata skit.

Ni vet inte vad ni pratar om, det är helt uppenbart

Jag anmäler båda era inlägg för skitsnacket som ni kör med här. Nu går ni för långt i ert skitkastande här

Men ni räknade väl inte med att jag skulle komma online så att ni i lugn och ro skulle kunna sitta och sprida lögner och förtala folk?

Regler gäller även på Internet och man får inte sitta och förtala andra

------------------------------------------------

222 Av: salmor

2013-05-31 08:20:51 » Anmäl

@ isen

Du formulerar det väl. Helena 1 är nog duktig, men vad fasen

sitter hon här och bara skriker i negativa termer, utan minsta

förklaring till sin"åsikt" ? Det mest talande är att hon säger om FP " jag är inte så insatt i bolaget, men det är skit bolag" !

En jätte skillnad mellan henne, pl2002, Guldivar och mig är

att jag äger FP aktier, är insatt i bolaget. Tror mycket på FP. Om kursen

drar till 50 kr så kommer marknaden fortfarande att ha fel, utom några snillen som häckar här , med lite pauser för att smutta ur flaskan.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 10:57:02
0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-05-31 11:21:17

#261 Av: Morpheus

2013-05-16 22:49:31» Anmäl

Fingsensor i Galaxy S5 kan ni fetglömma.

:-)

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-31 11:35:34

#226

Jag tror snarare att vi kan "fetglömma" Morpeus och hans baissande.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-31 11:36:06

Angående användande av begreppet Design Win

Intel is rushing to adapt its powerful PC chips to use less energy and work more efficiently in mobile devices. It has so far scored a few minor "design wins", getting its processors into a few mobile devices.

Länk: http://www.reuters.com/article/2013/05/30/us-samsung-intel-tablet-idUSBRE94T13Z20130530

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-05-31 11:48:07

#227 Jag lovar bara at posta den kommentaren én (1!) gång mera. Gissa när ;-)

#228 Dom har väl frågat FING om dom får använda den termen också....

1
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-31 11:55:40

Men herregud helena1.

Strunta i att logga in och läs här då om det är så hemskt.

Du kan ingenting om fingerprint säger och tycker det är ett skitbolag, jämför hela tiden med ABB!

Haha vad gör du i tråden.

Finns flera kritiska nick här och vad jag förstår så är några av dom lite insatta i bolaget och biometri, jag förstår även deras inlägg.

Dina inlägg däremot är så konstiga så vet inte vad.

Sorry för det där med flaskan då om det inte är så, du kanske bara har svårt att uttrycka dig.

1
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 12:00:53

Sorry för det där med flaskan då om det inte är så, du kanske bara har svårt att uttrycka dig.

---------------------------------------------------------

Om det inte är så? Du är bra på att prata skit och tål inte att någon annan gör en analys på detta och kommer fram till att den går neråt.

Det märks

Det krävs att någon säger ifrån ordentligt här för att ni ska fatta

Du och andra tycker tydligen att det är väldigt hemskt när någon gör en analys på denna aktie?

Det är så hemskt så du står inte ut med att jag lägger ut bilder här? Oj, så farligt det är

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-31 12:01:22

Hur vore det med att ni håller er till att skriva om aktien istället för att ösa skit över mig och bryta mot många av dessa regler.

Göra sexuella anspelningar och annat som ni ägnar er åt här

Du får inte:

Bryta mot svenska lagar och förordningar.

Kopiera upphovsrättsskyddat material utan tillstånd av upphovsmannen.

Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan Aktieguidens medgivande.

Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.

Skriva med flera användarnamn.

Skriva under användarnamn som kan förväxlas med befintligt registrerat användarnamn.

Ägna dig åt personangrepp.

Vara otrevlig eller nedlåtande mot andra personer.

Ge kritik som inte är konstruktiv.

Använda svordomar eller annat ovårdat språk.

Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär eller med sexuella antydningar.

Skriva inlägg som saknar intresse för övriga användare eller strider mot Aktieguidens vision.

Publicera privata meddelanden på Aktieguiden, om inte dessa är otrevliga eller hotfulla.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
74
Gilla!
2013-05-31 12:08:07

#232 La belle Hélène

Antar att denna passar in på dig då:

" Skriva inlägg som saknar intresse för övriga användare...... "

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 12:21:22

Unia

Fint att du försöker försvara dig här, läs ovanstående inlägg och fundera över hur många av de reglerna ni har brutit mot här

I fortsättningen så kan ni skriva om aktien

1
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-31 12:23:19

Jag fattar absolut ingenting haha. Tror helena bara trollar med oss;)

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-05-31 12:26:30

Tycker det är jättebra om du kommer med en analys helena1. Trodde inte att du haft en analys eftersom du säger att du inte är insatt i bolaget.

Du kanske kommit med en analys och då har jag missat den (sorry men orkar inte läsa dina inlägg)

Lägg ut analysen igen utan massa annat dravel i det inlägget så ska jag läsa igenom den.

MVH

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-31 12:29:36

Men HERREGUD!!!

Den ende som kunnat svara var väl Crowhater

Ni andra sitter bara och pratar en massa strunt om mig.

Hur har någon kunnat missa alla bilder som jag lagt ut i dessa trådar

Nu vill jag inte låta nedlåtande men jag säger då det

Du menar alltså på att du inte läser mina inlägg men gör en massa inlägg här om mig? Då borde du väl ha läst inläggen? Eller sitter du bara och hittar på saker om mig som du lägger ut här?

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-31 12:32:47

Nu sitter jag här och lovar att läsa din analys, vad gör du då! Bara dravlar vidare istället för att lägga ut den igen!

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-05-31 12:44:45

Jag skulle också väldigt gärna se en analys, tackar på förhand.

Jag ser inte onliners som "aktien har backat från 35 -> 34 medan jag har gjort pengar i ABB" som någon analys...

Ursäckta om jag är för krävande!

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-31 12:46:43
Ladda ned

Varsågoda, se strecket där. Ser den här köpvärd ut i nuläget? Tycker ni det? Med omx som backar nu också

Tjänar ni några pengar på denna aktie som går neråt?

Motivera gärna varför någon skulle köpa denna aktie nu?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-31 12:50:23

#240

Se "lite" längre än näsan räcker!

Det är den strategi som många av oss här gör

1
Ogilla!
7
Gilla!
2013-05-31 12:59:25

Helena

Först undrar du varför alla "inte läser mina inlägg"

Och sen....

"Motivera gärna varför någon skulle köpa denna aktie nu?"

Detta visar tydigen at du inte läser några andra inlägg end dina egna (samt självklart dom andra i surgubssklubben)

I närvarende AG-strängar fins många timmars läsning med motiv til "varför någon skulle köpa denna aktien"....

Men du har på et helt otroligt vis missat alt detta???

Hahahahahahahahahahah :-D

Du är ju kul du!

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-31 13:00:54

#240

Snyggt med lite nivå-höjning.

I Fingerprint är jag personligen långsiktig och drar mig för att spekulera kortsiktigt.

Har man ett hälsosamt gav ser jag ingen poäng i att sälja här (Trots att grafen pekar ner).

Har man is i magen och höjd i portföljen för ett ev yttligare litet nerställ tycker jag man kan gå in här.

Bara man vet med sig riskerna som medföljer alla smallcap bolag.

Med det sagt vill jag också påpeka att jag är 100% säker på att detta bolag kommer lyckas (tillsammans med sina konkurrenter).

Jag tror på ATH inom 2 veckor. Och det grundar jag endast på min egna tro.

mvh

0
Ogilla!
69
Gilla!
2013-05-31 13:03:22

#243

ps

Till grund för ett nytt ATH ser jag nya ordrar samt DW både från Asien och USA.

ds

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-31 13:06:00

243

Tack för ett inlägg som tillför något. Jag tänker kortsiktigt här och det har jag fått rätt i, att den går ner.

ThomasDK Till dig kan jag bara säga att du förstod tydligen inte den bilden? Kan du TA?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-05-31 13:09:41

#245 Ser ju ut som den går upp idag. Är det köpsignal som gäller när brutit upp över din linje?

mvh

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-05-31 13:12:52

Helena, nej jag kan inte TA, varför fråger du - ser ingen stans at jag kommenterat din bild? Men om du vil veta det ser jag den Absolut inte som någon analys, men et konstaternade at kursen har backat när man ser lite bakåt...

Så i det fallet kan jag TA jag med ;-)

Kan du kanske svara på detta i samma hand: Börsen går ner, FING går up, hvilken signal får du in där?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-31 13:12:53

#240

Ser närmast ut som en bullflag i den grafen.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-05-31 13:15:19

Den har gått nedåt från 38 och jag la in en bild här förut som visade på att den går neråt. Den har fortsatt neråt sedan dess.

Men ni kanske missade det.

Om folk köpt då så hade de förlorat sina pengar nu

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-31 13:17:07

om folk köpt vid 2,50 så hade dom också tjänat en jädrans massa ,,

Mvh smartcard

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-31 13:17:55

#240 Vi är ett glatt gäng som tjänat några miljoner på fing sedan vi köpte. Jag har entyr under 3 kr och låg belånad upp till ca 20 kr. Nu har jag bara 100% av depån i aktien.

Så svar på din fråga är att varjefall jag och många polare ligger i runda slängar över 1500% plus.

Men du är säkert mer plus i ABB.

sorry för jag bröt mitt löfte att inte skriva här. ville bara berätta.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-31 13:18:49

Har du set kursen?? Väldigt bra at man inte strakshandlade på din "analys"....

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-31 13:19:14

#249 Den bilden var ju från igår.

mvh

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-05-31 13:19:51

slakhane

Jag hade New Wave och den steg ju snabbt här förut, Samma med Autoliv

ABB har jag köpt för cirka 10 kr, minns inte riktigt.

Om du nu vill jämföra aktier här

Hur mycket jag tjänat på ABB har jag tyvärr ingen statistik på. Men från 10 kronor till 200 kanske är ju rätt bra?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-31 13:21:03

#247

Jag tror dagens uppgång mycket beror på de rykten som cirkulerat de senaste dagarna.

Konka (Jag vet att namnet för svenskar ter sig lite udda. Men Indien dammit!=).

Samsung note med sensor

Google nexus

mm mm.

Sen tror jag vi ser en del Precise'are kliva över idag.

Men framförallt hade vi ett historiskt stöd vid 32,5 (enligt FPC-kännaren Crowhater, respekt).

mvh

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-31 13:22:11

Ok så det var ta-skärmdump som var din analys! Ok. trodde du hade gjort en analys på fp.

Ta på fp är för mig helt ointressant efter som jag ligger lång (fast kanske är intressant för andra) Bara för att jag ligger lång så struntar jag inte i allt som händer och ligger kvar. Redan på måndag kan jag tänkt om.

Du anser dig så pass duktig på TA i alla fall då så du ger rekar på dina funderingar. Grattis får jag väl säga om du gjort rätt:)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-31 13:27:53

Ja? Kursen ligger inte på 138 nu? Då hade jag alltså rätt i att den går ner. Sedan så får man ju följa aktierna varje dag och se om man får någon köpsignal.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-31 13:31:19

#257 Hur ser det ut idag då?

mvh

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-31 13:31:44

Du är en high roller Helena. Helt klart.

1
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-31 14:21:08

Helena ett, du glömde trycka på "Gilla" knappen på dig själv i #257

Dessutom din graf, du kopierar, klipper och klistrar, sen kallar du det

"min analys" , ja tjena

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-05-31 14:24:22

Jag trycker inte på gillaknappen på mig själv, varför ska jag göra det?

En analys gör man med ett analysprogram. Jag har ett sådant om du nu inte har förstått det. Bilderna är från mitt analysprogram.

Återigen, varför skriver du om mig nu igen?

Ursäkta om det där lät nedlåtande :)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-05-31 14:32:51

Helena glöm nu inte at posta när du får köpsignaler också, annars kanske bara folk tror at du är någons baissar-ubåt...

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-31 14:34:01

Ska lägga det på minnet. :)

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 14:44:43

#251 .... intygar personligen att Slakhane har rätt, vi är några som trott stenhårt på detta i många år... själv ligger jag bara 1000% upp sen i somras för jag inte vågat ligga fulltankat vid några tillfällen... nöjd ändå med > 1 MUSD i depån , kanske dags att jag byter nick, eller vad säger du Helena? skål

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-31 14:50:23

264

Det är bara att gratulera till god trading :) Huvudsaken är att man gör vinst

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-31 14:55:46

Tackar för det!

Ja det känns skönt, tror dock som många andra här på betydligt högre kurs när Samsung, HTC m.m kommer igång med ordnar... ofantlig potential....

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-05-31 14:57:31

Ta dig tid att läsa lite mer om bolaget, du kanske ändrar inställning?

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-31 15:02:46

Jag är alltid intresserad av att göra en god trade så visst så kan jag väl följa kursutvecklingen och se om den skulle börja rusa uppåt. Då är det intressant

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-31 15:04:06

#265

Fel "analys" av dig igen.

Det handlar inte om "god trading", utan om "fundamental analys". Man köper och ligger lång.

Men för att våga göra det, så måste man göra sin hemläxa ordentligt först. Det har inte du gjort. Och det är därför du tjötar om kortsiktiga upp och nergångar.

1
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-31 15:09:27

269

Jaha, vad tror du att daytraders gör, ligger långa? Knappast

Men du har kanske inte läst böcker i detta ämnet. Det har jag gjort.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-31 15:12:23

#265. Om du skall göra 1000% på ett år så lär du göra som 'vi' gjort, vaska fram ett guldkorn, när du hittat guld, fortsätt vaska där du hittat detta... spring inte till nästa bäck om du inte VET att det nu finns guldklimpar där. ??

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-31 15:14:20

Bara ett gott råd i all välmening

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-31 15:18:47

Tack, jag har hållit på med detta i 20 år eller mer och har klarat mig bra.

1
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 15:25:16

@ 273 , du får verkligen det du vill. Uppmärksamhet ! Grattis

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 15:25:49

273, ja, jag kan hålla med dig om att vissa är skickliga nog och har tillräckligt god disciplin att daytrada (tyvärr är det inte min grej). Lycka till med tradingen

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-31 17:40:06

#160 Morph

Stängning på 34.20kr , kan bli bra drag uppåt nästa vecka.

Vad säger du?

Trevlig helg!

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-31 19:10:14

Kan vi enas om en design win till Helena, känns som han/hon behöver en ;-)

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-31 19:25:39
Ladda ned

Den tog ett hopp uppåt idag så det blir en spännande måndag för er. Men det var inte till någon hög volym

1
Ogilla!
50
Gilla!
2013-05-31 20:48:47

Slakhane och KiloSEK!

Jag får inte ihop ekvationen. Haussande har varit "går all in" vid betydligt högre kurser och under en lång tid tillbaka i tiden.

Skulle väl egentligen inte bry mig. Men om man är så nödig att tala om ens entry på 3 kr så borde åtminstone Slakis historiskt sett ha sålt samtidigt som han haussade i nedgångar. Att snitta ner sig till 3 kr är en omöjlighet.

Att han sedan legat belånad kan väl förklara en del, förutom att fing inte har något belåningvärde. Men det kanske fanns tidigare eller att han hade övrig tillgångar.

Det jag inte gillar med fing är den slagiga kursen där motsatsen är IDEX som stadigt på en månad gått från 1,8 till 2,4. Men... den absolut största nackdelen med IDEX är att det är en så tunn handel.

Samtidigt är det inte så kul med en lynnig aktie som en kompis sa: -Att ena dagen kommer man hem och det står en Mercedes i garaget, nästa dag är den borta och nästa dag står den där igen.

Sen är jag faktiskt trött på spammandet. Härom dagen var det på fullaste allvar som man inom finggänget skulle samla ihop till en present till "sin" vd.

-Vilken samling tomtar! Utan den minsta kunskap om vd:s historik. Jag har aldrig varit med om något liknande hur man på drygt ett halvår lyckats få till en sån samling inavlade. "GARV"

-Det verkar inte finnas någon gräns, en hysteri att börja hylla "sin" vd.

Så sjukt! Har ni värvat dom trogna i pingstkyrkor?

Men samtidigt! -Ni som står bakom har varit duktiga på att dra igång PR-maskineriet!

http://www.youtube.com/watch?v=WSbOVEXoYvA

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-31 22:24:17

#279 pl2002

Jag skulle nog tro att de flesta skulle uppskatta om du vart lite mer insatt i saker och ting innan du liksom påstår en del saker. Jag har påvisat inte bara en gång att du verkar vara oerhört dåligt insatt i vad som hänt historiskt. Ändå vill du spela som kunnig och springa omkring och påstå saker!!

Tyvärr så kan jag inte låta bli att smula sönder ditt argument. Jag själv har nämligen gjort samma resa.

Strax efter att Johan, fings vd började på fing så utfördes en nyemission som gav alla aktieägare rätt att köpa en ny aktie för varje befintlig aktie till ett pris på 2.5. Aktien övertecknades med 170 % om jag minns rätt....detta tack vare johan kan jag säga.

Ett halvår innan dess så gjordes en annan nyemission där samma villkor fanns men för ett pris på 2.2:- Den gången så tecknades inte detta fullt ut...utan...jag tror det vart kring 65%.

Vid detta tillfälle så kan jag bara tala för mig själv men jag tecknade rätt många fler nya aktier än vad jag hade rätt till. Jag köpte helt enkelt fler teckningsoptioner. Dubbelt så många som jag hade rätt till blev det.

Vid 2.5 tillfället så tecknade jag endast det jag hade rätt till.

Samtidigt så köpte jag rätt många aktier när den låg under 3:- för ett år sedan...

Jag kan säga dig att det gjorde rätt mycket på mitt GAV iallafall....

Så nog är de inte omöjligt att ha snittat ner sig rejält under de senaste åren....

Sen kan jag inte förstå det där med slagig handel? Min avantadore står i garaget rätt stabilt och det enda som kommer till eller försvinner är wunderbaumen på backspegeln. Men visst...pengamässigt så kanske en 6:e avantadore försvinner vid varje krona.... ;-).

Angående dina senaste bravader kring att försöka smutskasta betydelsen kring designwin och insinuationer kring Fings användande av detta.

Intel is rushing to adapt its powerful PC chips to use less energy and work more efficiently in mobile devices. It has so far scored a few minor "design wins", getting its processors into a few mobile devices.

http://www.reuters.com/article/2013/05/30/us-samsung-intel-tablet-idUSBRE94T13Z20130530

Söndersmulat argument? Skall du ägna tid nu för att attackera Intel??

Sen till det mest allvarliga. Du är väldigt snabb på att springa och jaga folk för att be om ursäkt, men du själv kan hävda saker, få det smulat till att vara helt felaktigt. Kalla folk för tomtar för att man vill samla in till en present, Kalla dessa även för inavlade!!! Undra om folk värvas i pingstkyrkor, insinuera kring VD:ns historik m.m.

Vad förväntar du dig att få för bemötande när du beter dig på detta sättet? Är du man nog för att be om ursäkt när du förväntar dig att andra skall göra det mot dig efter att du blir lite ledsen i ögat? Är du förvånad?

Min fundering med tanke på ditt fokus på vad vd gjort innan (med tanke på att du tar upp detta som en viktig faktor til lvad som händer idag??????)...så undrar jag vems ärenden är det som du springer? Guldivars? Vad är ditt intresse egentligen? det känns inte som att det har något med det viktiga att göra som alla är intresserade av, dvs aktien och dess möjligheter IDAG.

Ville bara säga detta...och att det luktar illa kring ditt beteende.

mvh

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-05-31 22:33:56

Vad förväntar du dig att få för bemötande när du beter dig på detta sättet?

-----------------------------------------------------------

Stora ord det här. Jag har inte gjort några personangrepp mot någon av er. Ändå så beter ni er riktigt oförskämt mot mig.

Ni ska inte förvänta er att andra inte bemöter era personangrepp och att ni får tillbaka med samma mynt.

Jag har varit ovanligt snäll mot er här.

Ni saknar verkligen hyfs och respekt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-31 22:36:48

pl2002#

Hvem spammer udover dig? Du virker ikke til at have styr på aktieverdenen med dine udtalelser. Beklager men kan ikke tage dig alvorligt og har ikke kunnet dette længe efterhånden. Du ved som ofte ikke hvad du skriver om og uddyber ikke det du skriver men finder et nyt emne eller fejl i din verden. Det ville klæde dig at at sætte dig ind i tingene men det er vist foreslået mange gange. Det er godt at være kritisk til mange ting, men udvikling kommer også af ikke at se alting negativt og sort. Jeg kan være bekymret hvis du har en familie du skal tage dig af. Har du aldrig hørt om overbelåning?

mvh

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-05-31 22:45:14

#281

Helena 1.

Ditt inlägg

#281 Av: Helena1

2013-05-31 22:33:56

"Vad förväntar du dig att få för bemötande när du beter dig på detta sättet?

-----------------------------------------------------------

Stora ord det här. Jag har inte gjort några personangrepp mot någon av er. Ändå så beter ni er riktigt oförskämt mot mig.

Ni ska inte förvänta er att andra inte bemöter era personangrepp och att ni får tillbaka med samma mynt.

Jag har varit ovanligt snäll mot er här.

Ni saknar verkligen hyfs och respekt.

Inlägget är redigerat av författaren."

_______________________________________

Är du samma person som pl2002?

Menar du att du gjorde en tabbe och avslöjade dig själv här? Eller är det bara ett misstag att du tog åt dig?

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-31 22:48:21

Crowhater

Har du läst dagens inlägg och alla trevliga kommentarer till mig?

Försök inte med att börja hitta på en massa saker

Det är löjligt att sitta här och spela förnärmad när ni gör den typen av inlägg till mig som ni gör här.

Alla är inte jätte, otroligt, imponerade av denna aktie ska du veta.

Dina egna kommentarer om nollställd låter ju ganska nedlåtande? Sedan detta, att du måste hitta på en massa saker här?

Vad menar du med det? Hitta på saker och lägga ut det här?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-31 23:23:55

#284

Bara en snabb kommentar innan jag går till sängs:

Eftersom du enligt dina egna kommentarer säger att du i princip inte vet ett "skit" om Fingerprint.

Då är det märkligt att du ägnar så enormt mycket tid att skriva negativa inlägg om Fing b

Min fråga till dig nu i afton är om du kommer att sluta med skitskrivandet om det för alla med normalintelligens är solklart att Fingerprint kommer att blir framgångsrikt?

Tacksam för svar

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-05-31 23:49:08

CrowHater! I vems intresse jag springer. Jag har sett tillräckligt mycket skit innan fing att det är av ett allmänintresse att se till att man inte lurar in småsparare och ylar, när man påstår sig själv ha ett entry på 3 kr.

Då är det uppenbart att raggningen av hjärndöda tomtar blir ett självändamål i shackspelet var bönderna alltid offras först.

CrowHater, det är din enda mission. Du sitter säker i din sits. Och ju mer dynga du kan häva ur dig och påstår att jag kommit med tio lögner så har du aldrig bevisat något.

-Trodde du var lite mer intelligentare än så än att vi ska dra det i långbänk igen när "insinueringen" av vd.n handlingar är bevis nog på ett väldigt tvivelaktigt beteende. Och för att verkligen skyla över det så kör ni med propaganda a´la nazityskland. -Nu ska ni dessutom ge honom presenter!

Presenten från honom var att den 2 februari förra året att gå ut i media med fings största order någonsin på 44 miljoner och att de nästsföljande 3 dagarna sälja av nästan hela sitt innehav. Han sålde av 320 000 aktier under de tre dagarna. Är det några jäkla insinuationer eller fakta. Och till råga på allt så fanns det ingen order utan kallades för återkallad. Påstår inte att det var fejk, det bara verkar så. -Men allt är inte så som det verkar.

Är det JC själv som skriver att det vore väldigt bra att man skickade presenter till honom. Maken till sjukt beteende har jag aldrig varit med om, ni verkar verkligen vridna.

Men du är välkommen igen om du vill att vi drar upp mer uppenbar linje som jag ser det.

2
Ogilla!
56
Gilla!
2013-06-01 00:07:37

pl2002

Det där kände jag inte till men jag googlade och hittade detta

http://www.idg.se/2.1085/1.439922/fingerprint-cards-anstalld-utreds-for-grovt-insiderbrott

De tar tydligen in folk från bemanningsföretag och det är ganska nyligen. Det ser ut så här

http://www.academicwork.se/jobbannons/teknisk-supportingenjor/goteborg/14921651

Sedan detta

https://www.flashback.org/t1474517

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-06-01 00:22:47

gjorde VD noget ulovligt? Nej han afslørede tossen der også var ansat under den tidligere VD LC, som var temmelig utroværdig. Johan er grunden til at vi kan sidde idag og være uenige om selskabet er fup eller et once in a lifetime. Var Johan ikke kommet til ville det med chance for konkurs.

God nat og sov godt.

mvh

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-06-01 00:27:27

Va har ngn missat att Fing stod nyss i 2,40 kr ,TA funkar dåligt på 1 Raket .Bara o gratulera alla som såg den komma o klev ombord !!

Mvh Wilden

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-06-01 00:54:06

Ni börjar bli patetiskt jobbiga nu... Länka från flaschback skämtar ni? Har inte orkat skriva nått men är då trött på allt skitsnack fram o tbx.

Helen att du orkar lägga den tid o energi i en aktie som du inte äger o inte har de minsta intresse av som du SJÄLV skrivit e makslöst. Crow, fing m.m har i alla fall ett intresse då de säger sig äga aktier i fing.

O ditt eviga gnällande på att du blir påhoppad? Är man med leken får man leken tåla. Du skrev FING e på väg neeeråt? Du försöker göra allt för att hitta minsta skit om bolaget lika så pl2002... De börjar bli löjligt. Men ändå håller sig kursen brist på uppgång beror dels på raket uppgång pga förväntningar och prist i förändring av nuvarande kurs vid positiva nyheter är redan inräknad i kursen. Nuvarande priset är förmodligen 3-4 månader fram i tiden minnsy.

Sen de eviga sandlådediskutipnen om bublor hit o andra bolag på marknaden dit börjar faktiskt bli löjlig.

De vi ALLLA kan konstatera är. Biometri kommer till 99% finnas i mobiler o pads inom en dnar framtid. Det är ett FAKTUM! Om de blir om 6 månader eller 1 år kvittar för de kommer ske. Nummer två de finns bara 3 "stora" aktörer på marknaden FING, Vali och Idex som kommer dela på marknaden fram tills andrs konkurenter kommer i fatt. OCH sist av dessa 3 har fing kommit längst med beställningar, DW infrastruktur för produktion m.m. Och de kan ingen här inne förneka. Från de kan man själv dra sina egna slutsatser om hur framtiden ser ut om inte är helt efterbliven.

Så för fan snälla sluta diskutera helt meningslöst skit som inte leder någonstan.

E medlem på AG för att lära mig nått och möjligt vis bidra från gång till gång o inte lyssna på vuxna människor som bråkar som 2åringar som vill ha samma leksak.

Trevlig kväll

1
Ogilla!
52
Gilla!
2013-06-01 00:58:34

Men ojdå. Jag googlade bara och det kom fram :)

Här står det ju om er

https://www.flashback.org/t1474517

De säger ju samma sak som pl2002 här. Och det som jag upplevt här

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-06-01 01:07:30

Er? Jag har skrivigt 4 inläg i alla fing trådar. Att du länkar till FB e skrattretande har vatt medlem på flertal forum av olika slag och sär blev du prsktiskt taget utskrattad för att länka till FB trådar.

Men jag ser att du fortsätter kämpa med att lägga ner tid på saker som är TOTALT ointressanta för dig.

Jag tänker där emot göra tvärt om och lägger ner här få det inte kommer leda någon vart och tänker inte sjunka till din nivå.

Trevlig helg Helene hoppas du vissar grabbarna vem som har rätt i sandlådan:)

Inget personligt

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-06-01 01:10:17

Trevlig helg :))

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-06-01 01:36:09

Måste säga att jag är oerhört imponerad av JC och ledningen i FPC som lyckats mynta utrycket "Design Win". På flashback genomskådade man begreppet redan 2011 enligt Helena1's länk. Sen har nötterna på Intel, Nvidia, Sun och andra företag tydligen tyckt att det där var ju käckt och även de börjat använda uttrycket.

Inte illa av Haussarna får jag säga. Hela baktanken kanske var att ta patent på uttrycket och att licensintäkterna kommer att inbringa de största inkomsterna under 2013.

0
Ogilla!
69
Gilla!
2013-06-01 06:34:15

#293

Jag är ganska säker på två saker:

1. Du är definitivt ingen daytrader som hållit på med det framgångsrikt i 20 år, som du skrev igår. För daytrading är en jäkla skitgöra som kräver full uppmärksamhet under hela dagen. Och du sitter ju bara och skriver trams i den här strängen hela dagarna. Så den bluffen går vi inte på.

2. Du kommer att bli utslängd från detta forum

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-06-01 08:06:02

Pl2002 och Helena1, det verkar som ni är avundsjuka, jag orkar inte ens argumentera med er...inte heller kommer jag läsa era kommentarer, det börjar bli patetiskt.

Helena, du påstår att du trådar eller daytradat i 20år? Jag tror dig inte, du förefaller vara yngre än 20år med tanke på nivån på diskussionen, så det kan inte stämma!

Mvh KiloSEK

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-06-01 09:18:48

Helena, det räcker nu och har gjort ett tag.

BSTrader

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-06-01 09:50:49

Tackar för mig i denna sträng. Vill inte vara med om pajkastning hit och dit. Lycka till alla

Mvh smartcard

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-06-01 10:26:42

Smartcard

Vet du varför Kim inte tog med nyheten om Samsungs patent i sitt inlägg?

0
Ogilla!
72
Gilla!
2013-06-01 11:36:49

pl2002...och helena 1.

Ni behöver inte dra in mig under era....NI fingrare..ge present osv.

Jag har inte sagt ett skit om någon present. Men jag förstår tacksamheten från de andra. Till skillnad från er så är dom tacksamma för att fått ett företag som verkar blomma ut och ge dem kursökningar, ni verkar mest vara förbannade på VD och företaget för att ni varit mindre kunniga och missat tåget. ÄR det företagets och VDs fel eller ert egna?

Helena, respekten för dig har försvunnit helt när du hänvisar till flashback. Jag har själv läst massa saker där och som faktiskt pekar ut skribenter här som påstås vara "seriösa" mäklarfirmor och Vd:ar för dessa. Ser du mig basunera ut detta och hänvisa till flashback? Ni borde veta bättre vad det är för något forum och att allt skit där som skrivs.

Pl2002. ditt påstående..

Presenten från honom var att den 2 februari förra året att gå ut i media med fings största order någonsin på 44 miljoner och att de nästsföljande 3 dagarna sälja av nästan hela sitt innehav. Han sålde av 320 000 aktier under de tre dagarna. Är det några jäkla insinuationer eller fakta. Och till råga på allt så fanns det ingen order utan kallades för återkallad. Påstår inte att det var fejk, det bara verkar så. -Men allt är inte så som det verkar.

-Är inte detta ren dynga? Insinuationer? Du säger att det inte fanns någon order? Sen att du inte påstår något...bara verkar så?

Läser du vad du skriver?

Jag skall lära dig fakta pl2002.

Det är så att en insider kan inte köpa och sälja när han vill. Det finns regler för detta. Tidsluckan för detta är kort speciellt när det kommer mycket releaser som det gjorde då. Hade aktieägare varit gladare om han sålde sitt stora innehav på 320 000 aktier när omsättningen vissa dagar vart 30-50 000 ? Hur skulle detta påverkat kursen tror du? Varför sålde han inte allt på en gång under samma dag som nyheten? Varför gick han ut och förklarade varför ? Vilken annan VD gör detta och som blottar sin egna privata ekonomi? Funderar du på sådana saker alls?

Nämn något tillfälle när någon insider säljer ett stort innehav som det inte leder till att det råkar vara på topp? Hade han sålt på 7 så hade det varit på topp...hade han sålt på 9 hade det varit topp....ahde han sålt på 15 hade det varit på topp. Många människor följer insiderköp/sälj slaviskt och hur skulle det vara annorlunda för fing?

Vidare så kom det fram 3-4 månader EFTER angående insider. Det var VD som avslöjade honom. STYRELSEN...dvs INTE VD valde annulera ordern från HST EFTERSOM myndigheterna drev mutanklagelser på HST om denna insiderperson. Än en gång...det var STYRELSENS beslut.

OM detta inte är en massa lösa påstående och insinuationer från dig och att allt är fejk så vet du nog inte vad ordet betyder.

det intressanta pl2002 är att du inte funderar ett dyft på att titta på när detta skedde..vilket tidsperiod, hur handeln förändrades efter att denna insider avslöjats osv. Du verkar inte vilja analysera detta utan det som passar dig bäst är just att påstå saker och som sen du inte kan påvisa i form av händelseförlopp, vad som diskuterades på stämman angående detta osv. Du har bara beslutat dig att tro på vad som passar dig och stänger öronlocken och basunerar ut detta.

Sen anser du dig som seriös? Häromdagen så spenderade du flera inlägg med att påvisa hur IDEX är grymma, hur vi ljuger osv. När man lägger ut länkar som bevisar motsatsen så är du tyst och låtsas som att det regnar ..

Du verkar inte vilja ta in någon fakta som inte passar i ditt baissande, den saken är säker.

Kan du svara mig varför du har intresse i fing överhuvudtaget?

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-06-01 14:21:06
Ladda ned

Shit, Kråkan du är som en duracell kanin på crack :)

En liten graf från mig...

en bild säger mer än tusen ord..

0
Ogilla!
75
Gilla!
2013-06-01 15:06:51

#301

...eller så säger bilden inte ett endaste dugg om framtiden.

Jag har köpt senaste dagarna, för jag känner i "röva" att det kommer att löna sig.

Kanske finns det det någon som har ett "Röv-index" som visar hur det ser ut för 0-6 månader?

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-06-01 15:39:44

#301

Morpheus. Ja..den grafen säger definitivt att det är dags att avyttra.

Så jag tycker att det är klockrent case för dom kortsiktiga. Den saken håller jag fullständigt med om Morpheus, inget snack om saken.

Jag själv dock kommer inte att avyttra aktierna. Jag är långsiktig så någon TA har jag inte intresse av. jag förlitar mig just nu på saker som din lilla graf inte visar och tar hänsyn till oavsett om den säger 1000 ord. För den säger inte ett skit om vad som förväntas komma i form av fundamenta och vilka som kan tänkas anamma tekniken och definitivt inte ett skit om vad som kommer att hända om ett stor namn avslöjas. Då kan du glömma din TA.

Så i ditt fall så hoppas jag att du sålt......

Jag själv köpte i förra veckan....både till barnen och mig själv.

Vi får se närmsta tiden vem som var smartast...

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-01 15:40:25

Tror många missförstår morph detta är en TA kortsiktig tråd, slakis gamla (låsta) tråd är mer lånsiktig.

Så de morph sjriver är inte fel. Snarare rätt om man kollar på det kortsiktigt.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-06-01 15:40:52

Jag gör som smartcard, kommer inte läsa mer i denna sträng, rena dagis och pajkastningen. Starta en 'vi som baissar Fingerprint' sträng , ni som är bittra över att ni tradat så in i bomben att ni sålt på bottnarna o köpt på topparna och är avis på oss som har 'ballar av stål' och legat all in från 3 till 30.

Nu ska jag njuta av fin dyr champagne och fois gras med frugan... Det är kväll där jag befinner mig ??. Skål på er Fing vänner

Mvh KiloSEK

1
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-01 16:27:18

CrowHater! "Och till råga på allt så fanns det ingen order utan kallades för återkallad." -Det var själva scoopet. Fings störst order någonsin." " Påstår inte att det var fejk, det bara verkar så."

Och som du säger: "Varför gick han ut och förklarade varför ?"

Det var definitivt inte under säljprocessen utan efter att han sålt!

Det är väl klart som korvspad att han var tvungen att förklara sina gärningar.

Skit det samma! Jag tycker i grund och botten att det var ett möjligt fejk. Och uppfattades av de som jag känner, de jag känner är insatta institutionsmäklare. Till skillnad från Avanza och Nordnet klientelet som sitter och trycker på knappar utan den minsta susning om verkligheten eller den analyskunskap som FK:arna har. Gärna om vi kan släppa det här, förutom att vd:s beteende kan uppfattas som tvivelaktigt och det står jag för.

Min sammanfattning är: Att biometrin kommer att få en boom. I den publika marknaden är förhållandet mellan IDEX och FPC att FPC är övervärderat kontra IDEX. Om jag skulle gå in idag så skulle det vara 3/4 IDEX och 1/4 fing. Helt grundat på att IDEX har licensierad patent med Apple och den tunnaste sensorn som dessutom kan appliceras till smartcard. Men att totalt utscoopa den ena eller den andra är fel.

-Fings etablering med CT är guld värt! Kompetensen inom företaget är väldigt hög, man befinner sig utan tvekan i stadiet av implentering och utveckling med företag med muskler. Balansräkningen är stark med inte en krona i skulder. Lyckas man få framtida investerare på banan, vilket kanske inte behövs om utdelaren står för kostnaden i utveckling.

-Så finns chansen till att det blir ett bra bolag.

-Men sluta förfan med era löjliga vd-trix och lågvatten-nivå.

-Vem fan tror ni att ni har att göra med forum!

Skicka en present till IDEX, Precise eller till vilken jävla vd som helst inom biometri. -De har uppnått samma resultat i kursuppgångar.

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-06-01 16:29:25

#304

Missförstår inte Morphs TA.

Men det stora problemet med hans diagram är, att det inte tar hänsyn till FUNDAMAMENTA.

Och det slår TA 100 ggr av 100.

Jag sover gott och struntar i korta dippar.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-06-01 16:30:08

Skrev fel "utdelaren" skall vara utvecklaren.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-01 16:36:01

Implementering! Skrev fel. Men utan tvekan så är det så att fing har ett finger med i spelet.

1
Ogilla!
71
Gilla!
2013-06-01 16:47:07

CrowHater kan man skriva något liknande. Citerar dig:

"Jag kan bara konstatera en sak...och det är att jag ALDRIG skulle våga ligga utanför idag. Jag har många gånger gått på ren känsla och intuition och just nu har jag en sån där äckligt skön känsla över att någon är på G. Internhandeln igår är en parameter som byggt på detta. Så många aktier som någon kommit över.....vem? Det måste vara någon med muskler då det ändå handlar om mycket mycket pengar. Vad händer när vi får denna info? Vad händer när något av dessa länkar som visar på nya produkter med biometri bekräftas vara fings sensor..

Hua.....mitt råd är att har ni inte köpt...så gör det nu.....

DU VERKAR HELT SJUK!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-06-01 18:20:14

###

Grabbar, det är lördag.

Softa ner lite =).

En av er (Crow vs pl2002&co) har redan blivit förmögen på fingerprint-aktien.

Ni andra inte så mycket.

Vi kommer alla bli synade inom några månader (q3). Antingen levererar bolaget eller så gör dom det inte.

Det är så himla enkelt =).

Ni vet min syn på det hela.

Morph graf är det inte mycket att orda om. 100% enligt boken.

Jag håller dock fast vid ATH inom ett par veckor med hjälp av kursdrivande PM.

Us DW

Yttligare uppföljningsorder + ny order

En eller flera asien DW's.

Ut i solen nu och ta ett par kalla.

Trevlig helg

mvh

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-06-01 23:10:42

Hehe PL2002--

ditt påstående...

"Skicka en present till IDEX, Precise eller till vilken jävla vd som helst inom biometri. -De har uppnått samma resultat i kursuppgångar"

Ja herr pl2002..det måhända...

Men vilken av dessa VD:ar har fixat 17 st designwins och som positionerat sig oerhört mycket mer än någon av de andra? Hur stabil är deras uppgång tror du när de inte har samma resultat att backa upp uppgången med?

Fundera du på detta......och om ditt rek om att sätta 3/4 i IDEX kontra 1/4 i Fing är så speciellt genomtänkt....

#310

Vi kommer att ha anledning till att komma tillbaka till dit påstående där....jag tänker inte jaga dig för att be om ursäkt så som du gjorde när du blev ledsen i ögat för att jag kallade dig idiot. Men oss kan du kalla inavlade...idioter.....pingskyrka....sjuka...osv.

Men jag tar ju inte åt mig då jag vet att det inte är sant....

Ha nu en trevlig helg och försök hålla dig till fakta och inte personangrepp.

mvh

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
67
Gilla!
2013-06-02 04:12:42

Crowhater, det ska komma från dig och dina gelikar. Som direkt gick till personangrepp vid minsta inlägg. Så mycket skit som ni lyckats häva ur er och när ni nu åker på däng så passar det inte utan då ska man hålla sig till fakta och inte gå till personangrepp. "GARV.

Jag kan inte påminna mig om att jag sagt idioter om er. Klipp och klistra gärna om ni hittar det. Däremot idiotanklagelser från er haglar dagligen.

Däremot är många av er en samling tomtar som aldrig ifrågasatt något, har klart bristande ekonomiska kunskaper och är lättlurade. Att de sedan lyckats bli inavlade på drygt ett halvår är en bedrift.

Att tomtarna sedan ser er vd som gudfader själv som lyckats ta upp kursen från 2,4 till 34 och anser det som ett mirakel. Så var det även han som lyckade dra ner kursen från 2012-01-02 från 10 kr till 2,50 kr p.g.a. bristande förtroende.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-06-02 10:55:24

#313

"Att tomtarna sedan ser er vd som gudfader själv som lyckats ta upp kursen från 2,4 till 34 och anser det som ett mirakel. Så var det även han som lyckade dra ner kursen från 2012-01-02 från 10 kr till 2,50 kr p.g.a. bristande förtroende."

Här har du ytterligare en fullständigt felaktighet från dig. Jag skall nu förklara för dig med ren fakta, till skillnad från dig som mest kläcker ur dig någon insinuation som du frenetiskt pumpar ut.

Denna VD som du verkar ha något emot såg till att den nyemissionen som gjordes vid 2.5 lyckades och blev övertecknad till 170%. Den förra VD:n lyckades bara skrapa ihop 65% trots lägre pris på den NE innan dess.

Han lyckades till en början ATT FÅ UPP KURSEN till 10:- Det glömmer du att nämna utan du börjar vid det datum som passar dig.

Vid ett tillfälle när bankerna började få krav på sig angående överbelåning (du kan väl historiken om detta va? När regeringen började sätta krav på bankerna ??? ) så började man titta över allt. Detta ledde till att man ansåg VD för belånad varvid han fick sälja för att lätta på bördan. DEtta hade han inte behövt erkänna överhuvudtaget. DETTA ledde till en nergång till ca 8:- ...ja...2 :- ungefär..... Det är detta som du tar upp som en big happening. Men det är för att du inte vet bättre helt enkelt och då är det svårt att förvänta sig att du kommer med något vettig input till någon annan överhuvudtaget. Efter 3-4 månader avslöjade VD insider personen. Detta tryckte ner kursen ytterligare någon krona...

PÅ detta så kom det artiklar som försökte få till ett påhittat nyhetsstoff om att FIngeprint ljög, höll undan vem det var osv. Att man sagt att FI varit inblandad med att det inte stämde.

Men faktum var att man inte ville avslöja namnet för att skydda familjen och att man inte pekade ut i onödan. REPORTRARNA var dom som avslöjade namnet så att alla visste vem det nu var.

Dessutom visade det sig att man visst hade kontakt med FI.

Det visade sig att dessa reportrar med försökte hitta något men gick bet. MEN..deras skriverier bidrog till stor nergång. Då hade vi en kurs på 5-6:-

Mutanklagelserna tillkom där man såg en utbetalning till denna säljare på 300 000 och då blandades HST in.

STYRELSEN tog beslutet att cancellera ordern tills det att utredningen blev färdig. DETTA innebar att omsättningen för det åren blir oerhört mycket mindre och rapporten som kom drog ner kursen till 2.5:-

Vi som fattade att inget av dessa skriverierna var sanna och mest ett fult försök ...vi köpte. Ni andra baissade pratade om konkurs och kurser på 1:-. Vi ansåg att det inte hade något med företaget att göra och dess potential.

TILL detta pl2002 ..så innebar det att VD förlorade ca 600 000 pga av att optionsprogrammet inte lyckades.

Sen så skall jag kasta in YTTERLIGARE fakta rätt in i ansiktet på dig..och se om du kan ta in sanningen eller om du medvetet spelar ****

VD KÖPTE YTTERLIGARE AKTIER PÅ 7,35 :- ...INNAN stora ner gången....

Vi vart sen nere på 2.55.....han förlorade 2.181 000 optioner till ett värde på ca 600 000:- alltså.

Han började köpa på sig mer aktier på hösten efter att ytterligare ha tecknat sig för nya optioner på sommaren....dessa aktier utöver optionerna köpte han på börsen vid nivåer kring 6:- ALLTSÅ 100% uvöver den nivån som vi bottnade på....

Den mycket måttligt intelligenta människan skulle direkt bara på detta kunna konstatera. Okej...han om någon förlorade rätt mycket pengar på dessa händelser. Och skulle man medvetet vilja göra detta...förlora 600 000:- ?? och dessutom missat den absoluta botten med 100%...skulle han dessutom medvetet köpa aktier på 7:- innan stora nergången om det vart fejkat?

Med dessa fakta presenterade och med tanke på att du så länge nu insinuerat saker kring just dett, kastat skit på VD och försöker smutskasta honom för detta...

..så kan nu alla andra konstatera att du inte kan ett skit om det du pratar om...och att du verkar ha någon annan dold agenda.

Och har du INTE denna dolda agenda....så är du helt enkelt mindre lämpad för att tänka klart och systematiskt för att kunna konstatera någon vettig information som du kan dela med dig. Slutresultatet i ditt fall blir alltså ...DYNGA.

Allt jag nu sagt kan veriferae mycket lätt genom något som kallas GOOGLE och som bevisar ALLT det jag säger.

jag skall vara schysst mot dig och hjälpa dig på traven då du uppenbarligen inte vet hur du bakgrundscheckar saker som kommer ut ur din mun.

Här har du några länkar...

http://insynsok.fi.se/SearchPage.aspx?bolagid=505&fromdate=2012-01-01&tomdate=2012-10-31&reporttype=0&culture=sv-SE

Länken nedanför får du klara av själv att lägga till datumen. Du klickar på almanackan, väljer årtal först, sen månad, sen datum, Sen har du en knapp som säger sök. Genom att föra musen dit och klicka så börjas sökningen. Hur det fungerar är det ingen ide att förklara. Ja...jag glömde nämna att det är vänster musknapp som gäller...sorry om du blev förvirrad där...

http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/historical_prices?Instrument=SSE4870&fromDate=1999-12-14&toDate=2002-01-15

ytterligare en nyttig länk..

http://bit.ly/tmFmTP

Så...nu hoppas vi alla att du helt enkelt fattar och att vi slipper höra den dyngan om händelserna kring 2012.

OM det mot förmodan inte upphör... så kan vi alla .. bara konstatera en enda sak om din förmåga att producera intelligenta saker...

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
73
Gilla!
2013-06-02 11:34:55

#314

Berömvärt att du lägger ner så mycken möda att svara seriöst på några stollars trista och enfaldiga inlägg.

Jag tröstar mig med att Fingerprints kunder runt om i världen inte bryr sig ett smack om vad som skrivs här.

1
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-02 12:39:21

#315

Så uppenbara brister på kunnande måste bara få en tillrättavisning.

Men allra bäst vore faktiskt att låta honom prata på allt vad han är värd ...låta honom bygga upp ett torn och stå där och skrika,,,tills den dagen allt bara rasar samman. Han är bara en i mängden av baissare.

Alla lika oförmögna att ta lärdom av andras misstag. DE vill prompt gå samma stig gång på gång på gång. Som zombies som inte fattar bättre trots att de går samma öde till mötes som de som ligger döda framför dem.

Det mest tråkiga i detta är att det drabbar andra...medan de själva skapar sig ett nytt nick och fortsätter som att inget har hänt.

Därför är det värt mödan att omgående smula sönder deras argument. Det som är unikt i detta fallet är att pl2002 verkar vara den som minst fattar när han blir överbevisad.

Vi får se om min analys blir rätt när jag tror att han nu övergår till personangrepp istället...det skulle bekräfta en hel del ...

Funderar dock ändå att låta honom falla hårdare..och inte försöka på vägen mildra fallet...det kanske gör mer ondare när det inte verkar fungera med ren fakta...

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-02 13:53:39

#316

Be tokarna skriva lite till! En vacker dag kan det vara försent. För då har dom alla bytt nick och sällat sig till Hurra-skaran.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-02 14:36:48

Halleluja!

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-06-02 14:42:11

#318

Noterat! Herregud vad jag är glad att du producerat så mycket roliga inlägg.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-06-02 15:45:21

#313

" Att tomtarna sedan ser er vd som gudfader själv som lyckats ta upp kursen från 2,4 till 34 och anser det som ett mirakel. Så var det även han som lyckade dra ner kursen från 2012-01-02 från 10 kr till 2,50 kr p.g.a. bristande förtroende. "

Det som triggade kursuppgången är snarare Apples förvärv av Authentec som av många spås innebära ett globalt genombrott för biometri inom konsumentelektronik. Rätt eller fel det kommer vi att få svar på inom 12-18 månader.

Tycker för övrigt att Aldurs eminenta analys som kunde läsas i MK3 tråden belyser läget på ett mycket bra sätt!

" Morph, eftersom du frågar om min åsikt, och trots att det egentligen är rätt meningslöst att diskutera Fing seriöst i det infekterade klimat som finns här, men i alla fall;

Fing har i min mening drivits upp av framförallt 3 faktorer

-Ledningens insiderköp

-Affärsmässig utveckling i form av samarbetsavtal (tex CT), nya kontor, nya anställningar, organisationsexpansion, etc etc

- och framför allt; en stor mängd DT's som dels indikerar stora framtida orders och som dels tyder på en totalt marknadsledande produkt.

I grunden har jag lågt förtroende för Fing's ledning, och det enda man kan vara säker på är att JC och kumpaner kommer att agera precis så som gynnar dom mest ekonomiskt. (Dvs "ta rygg strategi")

Å andra sidan har jag stort förtroende för deras teknik- och utvecklingsavdelning och alla indikationer är att dom har en marknadsledande teknik och produkt just nu. Och det är ju det senare som helt bär kursen.

Det troliga är att vi får en ketchup effekt under sommaren (ev in under hösten) med en mängd orders från en mängd mobiltillverkare som skapar en ny runda hysteri runt aktien, och som driver upp den till nya höjder.

Jag tror också det kommer att driva upp kursen till en "lokal topp" då värderingen av företaget ändras från förhoppningsbolag till mer fundamental värdering. (Och den toppen kan sen ta tid att överträffa).

På lång sikt finns många frågetecken i fråga om hur stort fingerprintläsning verkligen blir i mobiler, vilka konkurrenter som kommer ifatt, volymer, marginaler och ev teknikskifte till "touchscreen fingerprint reading" etc etc.

Men även ev utökning till andra användningsområden om fingerprint identifiering nu verkligen etableras som ett major identifieringsätt.

Men på kort sikt är det dock av mindre betydelse, just nu är Fing ett förhoppningsbolag med, vad som verkar vara, en totalt marknadsledande produkt. Och jag tror vi har en "förhoppningsvåg" till innan värderingen allt mer kommer att växla över till en mer fundamental värdering.

Och att diskutera Fing's långsiktiga värdering ser jag som helt meningslöst då vi just saknar att den fundamentala information om volymer, marginaler, konkurrenter, användningsområden som behövs för det.

Så sonens första bil är fortfarande beroende på hur det går i sommar höst ;-) skulle dock inte förvåna mig om jag tar exit för honom någon gång då, för att ev gå in "själv" lite senare igen då det finns mer fundamentalt att gå på. Blir ju i alla fall lite bättre modell än den "trabant" som investerades.

(Och denna analys är giltig i 5 min eller tills annan information framkommer som ändrar synen i analysen.) "

Angående den klassiska storordern från Jan 2012 på 44 MSEK så är det lite underligt att påstå att den existerat, om nu inte styrelsen VALT att makulera den. Så här sa FPCs VD i juli 2012:

-----------

FINGERPRINT:SÄLJER SANNOLIKT EJ FLER AREASENSORER KINA I ÅR-VD (Direkt)

2012-07-10 11:15

"Det som bolaget vet är att det finns ett överlager på areasensormarknaden i Kina som motsvarar 7-9 månaders försäljning.

"Vi kommer sannolikt inte att sälja några fler areasensorer i år till Kina. Det kan dröja en bit in i 2013 innan vi gör en sådan försäljning igen", säger Johan Carlström.

-----------

Med detta som bakgrund är det helt uppenbart att det inte fanns någon substans bakom ordern. Trots makulering av ordern säger ju VD rakt ut här att det finns 7-9 månaders försäljnings överlager. Om vi nu lägger på ytterligare 44 MSEK, så motsvarar det ytterligare ca 12-14 månaders försäljning i Kina, dvs då skulle överlagret istället varit ca 19-23 månader istället.

Nu är detta historia, så inte mycket poäng att tjafsa om denna gamla order, däremot är det bara trams att hävda att ordern hade funnits om inte styrelsen makulerat den. Av VDs egen kommentar framgår ju hur tydligt som helst att ordern saknade grund i form av underliggande efterfrågan.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-02 16:42:56

#321 guldivar flinthjärta

Man kan tänka sig att den tidigare chefen på FPC som dömts till ett års fängelse för grovt insiderbrott och försök till grovt insiderbrott som låg bakom beställningen från HST? Han hade onekligen motiv till detta.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-06-02 16:44:28

#321

Verkar som du missar att han sade detta den 10 juli förra året. Alltså kan det vara dags nu för att lägga ny order.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-06-02 17:12:24

Vi vet inte så mycket kring Insiderpersonen förutom att han blev fälld.

Mutan låg på 300 000 vill jag minnas att jag läste. Det var denna säljare som hade HST som kund. Vad som skedde där eller inte vet vi inte och all sådan diskussion och insinuationer är ju ett signum för pl2002. Så där har han något att hitta på utan att någon kan verifiera det.

Det som är fakta är dock detta....

2012-11-26

Fingerprint Cards erhåller kinesisk order på areasensorer värd drygt 20 miljoner.

Fingerprint Cards AB (FPC) har erhållit en order värd drygt 20 miljoner kronor från bolagets distributör i Kina och Taiwan, Hardware & Software Technologies Co. Ltd (HST). Ordern gäller areasensorn FPC1011F3. Leverans sker under första och andra kvartalet 2013.

Sen är det oerhört svårt för en VD i Sverige veta alla HST:s kunders behov. Hst levererar till VÄLDIGT många kunder och VD kan bara gå på indikation som han får från dem vid besök osv. Däremellan kan det slå väldigt fel...

Fattar inte ens att vi diskuterar detta....jag har förklarat tusentals gånger..

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

#322

Japp, säger inget annat heller - bara att makuleringen av ordern som sedan skedde var helt naturlig, då det inte fanns någon underliggande efterfrågan (+ att ordern kommit till genom mutor). Att det var styrelsen som makulerade ordern är ointressant - då någon var tvungen att fatta det beslutet. Vissa på detta forum har istället insinuerat att om styrelsen inte tagit beslutet att makulera ordern så hade ordern omsatts till försäljning, men så är inte fallet.

#323

Helt korrekt. Detta är helt irrelevant för dagens order-situation. Det man möjligtvis kan dra lärdom av, är att det alltid finns en osäkerhet när man säljer via distributör - då efterfrågan från slutkund både kan visa sig vara bättre eller sämre än det som de ordrar man erhållit indikerar.

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-06-02 19:41:08

#325

Det är visst relevant att tala om att det inte var VD som tog det beslutet. Framförallt när vissa skribenter på forumet påstått annorlunda. För det är ju ren felaktighet oavsett om det är viktigt eller inte för dig.

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-02 20:03:11

#325 guldivar flinthjärta

Det är min tolkning också, instämmer helt.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-02 20:04:10
Ladda ned

Fingerprint ewt

Får bidra med lite update på räkningen.

Det finns något frågetecken men just nu tror jag på detta.

Rekylen är än så länge är kanske lite för liten och i så fall är räkningen fel. Ganska snart får vi reda på om 32,39 var botten.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-06-02 20:12:44
Ladda ned

Den alternativa räkningen är så här.

Målet skulle då hamna under 31.

Men stiger Fingerprint och bryter upp ur trendkanalen så kan den första versionen gälla.

Justerat bilden.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-06-02 20:24:17
Ladda ned

Tack Leif!

Här är mitt lite mer negativa scenario.

32,40 är viktig.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-06-02 20:30:12
Ladda ned

Bull scenariot

Bryter vi upp så ska det helst vara med ökad volym.

Men går vi under 33,10 tror jag inte 32,40 kommer hålla heller.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-02 20:30:46

# 330

Bra ide, Kan absolut bli så med.

Min bild i #329 har en fibnivå längre ner på 28,75 som motsvarar din nivå lite bättre.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-02 20:37:13

#331

Vi är överrens om att det kommer gå ner nu i det korta.

Sen få vi väl se om det blir återtest uppåt igen mot trendtaket eller om det faller vidare ner.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-02 20:50:27

#331 och 333

Wow!

333 är ju ett lyckotal!

Så det tolkar jag extremt positivt. TACK mina TA-tomtar.

Fy bubblan vad kursen kommer att rusa

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-02 21:34:42

Jag kör på känsla istället.....32...32.5 har historiskt alltid varit ett bra stöd. Vi har fått ett antal releaser du utan uppgångar vilket innebär att stödet förstärkts.

Jag tror att vi rycker redan denna vecka och har därför köpt på mig lite mer.

Jag har dessutom använt mig av parametrar som inte går att se i en TA graf.

Hela bilden har jag i huvudet och kan inte sätta det på ett papper eller något diagram.

Jag tar det för givet att ni är ute med ert innehav.....

Let the game begin......

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-02 22:12:45

Kråkan

Jag gick lång på 32,40 och sålde hälften på 34

Så nej jag är inte ute.

Vad bilden i ditt huvud visar är inte svårt att gissa.

Kan tänka mig JC suttit hela kvällen med PM pärmen och bläddrat efter nåt godis för att hejda nedgången.

Du som är bundis med JC får väl förhandsinfo antar jag.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-02 22:17:20

Finns godis för den som orkar leta. Ännu ett tecken på att fingeravläsning kommer att bli standard detta år:

http://linuxgizmos.com/android-tablet-smartphone-kits-use-2-3ghz-snapdragon-800/

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-06-02 23:34:04

#336

Morph

Har du lyckats att pricka in botten 32.40 som entry för denna gång så kan du inte ha köpt så många aktier? Men den förmågan är få förunnat.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-06-03 08:58:57

Unia

Om vi ska vara petiga så var väl snittet närmare 32,60.

Jag ville bara påvisa att jag köpte nära botten.

Men du har rätt i att det inte vara många, det är väl ingen nyhet att jag tycker det finna bättre ställen att lägga pengarna på just nu.

Jag gav dig denna köpsignalen precis efter vi studsat på 32,40

http://www.aktieguiden.com/Message/Attachment/1183358

Jag visade denna HS långt tidigare också. Men jag kan förstå att man missar det viktiga bland allt skitsnack.

Angående förmågan så kan jag bara säga att det är INGEN som har haft mer rätt än mig sedan botten förra sommaren.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-03 09:07:07

#339

Jag vet åtskilliga som har mycket mer rätt än du sedan botten förra sommaren.

Och det är alla som tankade då, och sedan bara njutit av livet. Och av den långsiktiga kursuppgången.

Min rek är att fortsätta och njuta. Det lär komma nya intressanta triggers som tar aktien vidare uppåt.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-03 09:16:40

Du låter lite kinkig och obekväm med ditt innehav Fingerborgaren..

Alla dina inlägg är ju bara gnäll och påhopp

.

1
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-03 09:20:31

#336

Morpheus, jag trodde faktiskt att du var mer seriös än vad du verkar vara.

Idiotiska insinuationer verkar vara ert signum, den saken är säker. Och alla dina inlägg verkar just vara att sprida på osanningar.

Är det så du försöker styra din TA? genom att insinuera saker om andra?

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-03 09:44:36
Ladda ned

Target ca. 37 - 38 siden 100:)

mvh

0
Ogilla!
72
Gilla!
2013-06-03 09:48:22

#343, den OHS har jag redan visat :)

Och enligt boken så indikerar den inte 37-38

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-03 09:51:18
Ladda ned

Jeg havde ikke set du havde posten den. Jeg har set den tidligere også:)

mvh

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-03 09:56:42

Kråkan

Jag och Leif började diskutera olika TA scenarion.

Lugnt och sansat och det fanns även tydliga uppåt alternativ som kunde glädja dig.

Men vad gör du då?

Jo din käft börjar som vanligt glappa om saker du inte vet nåt om.

-------------------------------------------------------------

"Jag har dessutom använt mig av parametrar som inte går att se i en TA graf."

"Hela bilden har jag i huvudet och kan inte sätta det på ett papper eller något diagram. "

"Let the game begin"

------------------------------------------------------------------

Vad i helvete fanns det för anledning för dig att kommentera TA inläggen på ovan sätt?

Just därför skriver jag vissa saker tillbaka till dig, ibland kanske bara för att reta upp dig.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-03 10:05:51

Mina ovannämnda skrivelser var inte tänkt som konkurrensen.

beklagar.

mvh

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-03 10:16:07

#346

Jag förklarade lugnt och sansat vad jag gått på och att det finns saker som TA inte tar hänsyn till. Det utan att hålla på med personangrepp och insinuerade av en massa saker. Så varför skulle jag inte få tillägga att en TA inte tar hänsyn till tex releaser eller saker som förväntas komma? Är det för att det inte gagnar din önskan om en nedgång som du reagerar på detta sättet?

Du har uppenbarligen bevisat att när du inte gillar saker och ting som inte gagnar det rörelsemönster som du önskar, så tar du till personangrepp och insinuationer och häver ur dig saker för att "reta", "provocera" m.m.

Men jag tar inte direkt åt mig, men det är bra att känna till för andra vilka metoder du tar till.

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-06-03 10:47:57

#348

Ne,j du insinuerade att jag var korkad.

Försök inte vända på det, det är utan tvekan oftast du och några till som skapar dålig stämning i trådarna med personangrepp, inte jag.

----------------

"en TA inte tar hänsyn till tex releaser eller saker som förväntas komma"

-----------------

När du skriver så här visar du tydligt att inte har en susning om vad TA handlar om. Men fortsätt gärna göra bort dig.

Jag har via TA på dagen när vi slog i 38kr sagt att det var en topp.

Det har sedan kommit en massa så kallade "releaser" som inte tagit kursen över toppen.

Så TA har än så länge vunnit över ditt pladder med hästlängder.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-03 11:17:24

#339 Morph

" Jag gav dig denna köpsignalen precis efter vi studsat på 32,40

http://www.aktieguiden.com/Message/Attachment/1183358 "

Ja, det uppskattas. Med facit i hand så var det en klockren köpsignal! Jag trodde dock inte att den skulle backa så pass mycket på så kort tid från 35.20kr så jag köpte tidigare på 34.50kr

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-03 11:19:04

#344

Vilken OHS hänvisar du till Morph? Indikerar den 36.50kr?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-06-03 11:42:17

Hej,

Man får vara tacksam för all information som man kan absorbera alldeles gratis.

Mycket av info´n är utav hög kvalitet.

Teknisk analys samt FA.

Crowhater ger mycket men snälla tagga ner lite,det blir fel.Jag vet inte hur ni andra känner men jag tycker Crowhater besitter ingående informativ kunskap om FING men sättet du bemöter andra skribenter som kommer med sina åsikter är inte konstruktiv.Till och med får jag en dålig känsla av att läsa dina kommentarer,det förstör all substans.

Känns som det skapas en styck konflikt utan att det fanns en stubin.

PL,Guldis,Morfen mfl(Tack till er också)

Kim Dahlström skall man tacka för ett bra jobb,tänk att man kan till och med absorbera en intervju av VD´n från FING av en bloggare!Tack.

FING har ju varit lite av trappa ner & hiss upp senaste året och det är underbart!

Tänk nu när man skrivit detta känns det som man kommer bli kallad inkompetent utav vissa.

Jag tror som Aldur att FING kommer söka sig till en lokal topp Q3,Q4 sedan kommer det bli en ny sorts situation för aktien.Då kommer jag komma ihåg alla Baissare inlägg och kanske handla med dom i tanke.

Därmed sagt ,jag har köpt en liten FING post till mina innehav,tyckte Aldurs inlägg var av spets.Men risker är för stora för att köpa större post.

Låt oss se om jag köpt på mig en vinnare eller förlorare!

Lite Röde Orm är det ju trots allt.

Mvh

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-03 11:46:12

Jag kan ingen TA och har aldrig varit någon större vinnare på börsen men hade turen att läsa Slakhanes tråd här för några år sedan och köpte rätt så många aktier kring 6 kr vilka jag fortfarande har kvar. Tyvärr så har det nu totalt spårat ur ,saknar Slakhanes tidigare trådar där det för det mesta var fritt från påhopp mm då det för det mesta gick att få bra synpunkter från båda sidor ex från Guld Ivar som har sina synpunkter men framför det på ett sakligt sätt utan trams men nu så är det rena lekskolan här .

Det finns de som tokhaussar till varje pris och blir skogstokiga vid avvikande mening och de som anser sig förmer än andra ,de uttrycker sig väl i skrift och kan rita fina kurvor (TA) och jag vet inte vilket som är värst men hur som helst så saknar jag Slakhane och Ivars argumentation mot varandra ,hög klass på dom.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-06-03 11:53:52

#352

Hej Fornnordisk,

Kan du förklara lite närmare vad du menar med "risk" i det här caset.

Jag utmanar dig och påstår att risken är lika med noll i dagsläget (undantaget att en meteror slår ner på jorden och utplånar allt liv).

Du borde lita på vad Crowhater skriver, även om han (liksom jag själv) kan bli agressiv i sin framtoning. Alla är inte stöpta i samma form...

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-06-03 12:09:23

354

1.Bolagets egen riskanalys från Rapporter.

2.Bolag med icke bredd på produkter.

3.Eventuell allmän nedgång för börsen

4.Idag finns kompetens för utveckling utav nya produkter men låt oss säga Qualcomm skulle förvärva Idex.Då kan kompetent personal headhuntas.Fingerprint anser jag inte ha egna muskler att handskas med detta scenarie.Tyvärr är det ju så att FING produkt är varm på marknaden idag,och i och med det kommer även deras personal vara HET.Så går det till tyvärr.

5.Vi har ej sett hur kostnaderna kommer se ut i framtiden förutom marginaler ledningen informerat oss om.

Mfl Mfl

Men som sagt om jag inte trodde på FING hade jag ej köpt.

Crowhater,litar jag ej på och ingen annan för den delen men visst lyssnar man till de flesta.

Aldurs tankegångar samt mina egna, tippade över bägaren till KÖP.

Vi söker lokal topp sedan blir det utvärdering igen.

Mvh

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-06-03 12:21:39

#352 och 355

Tack för klassinlägg!

#347

Lancair, missförstå mig inte, jag gillar dig.

Fortsätt gärna bidra med grafer.

#351

Stämmer ska ge ca. 36,50. men behöver ju inte betyda att det ska ner sen.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-03 12:31:15

#355

Tack för ditt utförliga svar.

Men jag kvarstår med mina påståenden om att risken i dagsläget är lika med noll, och att Crowhater har fundamental kontroll över bolaget och marknaden.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-03 13:20:13

Fornnord. du räddade lite denna arma tråd ! Ty

Morfp, i ditt inlägg, 336, läser jag an allvarlig anklagelse mot Crow & FP:s Vd.

Jag är otroligt intresserad. Om det du säger stämmer så är det mycket graverande. Ser fram emot att du fullföljer detta och delar med dig av bevisen.

Mycket tacksam

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-03 13:23:51

Nr 356

Har även lagt märke till att du är av God karaktär.

Nr 357

När man är ett mindre bolag med het produkt har man ofta tankegångar att bolaget blir uppköpt!

Men det händer ofta att personer Headhuntas.Man kan säga istället för att köpa bolaget,plockar man till sig bolagets personal som besitter kunskap att vidare utveckla produkter in i nya generationer.

Dessa optionsprogram som ligger är ju en Morot för personal att stanna.Därav viktigt för bolaget att ha kursen högt.

Mvh

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-06-03 13:29:00

Tror inte att det finns tid att Headhunta och utveckla egna produkter. Ska man vara med på tåget så får man nog köpa komponenter av Fing.

Mvh joyman

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-03 13:32:53

nu råkar det vara tvärtom. fing draftar top namn efter top nanm in i styrelsen och övriga verksamheten

bara en liten detalj i denna tradarvänliga sträng

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-03 13:32:54

#359

Tacksamt mottager jag dina kloka tankar. Men det är ju generella saker, och inget som specifikt gäller Fingerprint.

Den typen av kommentarer kommer alltid som ett brev på posten när någon erfaren och kunnig aktieräv uttalar sig.

Men informationsövertaget i bolag typ Fingerprint, finns ännu så länge hos de energiska spanarna som följt bolaget och biometrimarknaden i åratal.

Därför är jag fortfarande trygg i min uppfattning om att risken är lika med noll.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2013-06-03 13:55:37

#358

För vissa är det helt ok att insinuera en massa kriminella saker och sen i nästa sekund bli ledsna i ögat för att man reagerar på det sätt man gör. Det är inte första gången som de insinuerat en massa sådan dynga.

Sen är det helt fritt att välja vem man vill lita på. De som försöker sätta sig in i bolaget och hitta fundamenta och vad som händer i bolaget på lång sikt, kontra någon som stirrar på en TA graf och lever på vilka kortsiktiga svängningar som det kan ge.

För mig är det säkrare att känna till fundamenta.

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-06-03 14:08:21

Puss på dig fundamentalisten ;)

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-06-03 14:18:45

#364

Kram kompis..... ;-)

Jag ser att vi redan tar emot varandra med öppna famnar...enligt avatarerna iallfall..

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-06-03 14:57:54

#365

Angående avatarer

Min speglar min personlighet rätt väl, Vill ge folk ett val, medan du ser ut som du ska ta deras liv :)

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-03 15:03:21

#366

Only the bad guys morpheus..only the bad guys....

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-03 17:10:33

Det verkar som om det är flera än jag som...

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-03 17:59:07

tack

Mvh smartcard

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-06-03 18:18:04

Fingerborgaren!! jag fyllde i resten av din mening:-)

Mvh smartcard

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-06-03 18:57:38

Morph, Hur orkar du hantera denna sträng? Jag hade gett upp för länge sen...

Mvh Cykleristen

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-06-03 19:03:06

#371

Han kanske ger upp nu istället!

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-03 19:35:22

Morpheus, med tanke på dagens helt otroligt värdefulla nyhet som nu kom på kvällen.

Skulle vi kunna få en bra TA analys av dig? Den förra berättade över 1000 ord men det fattades tydligen ett enda ord, det viktigaste av dem alla.

Det är lite det jag försökte förklara för dig, men som du idiot förklarade.

Glädjs dock över att du är med på tåget med ditt halva innehav som du har kvar.

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-06-03 19:57:03

Ja det är lustigt vilken "tur" jag hade att vara lång just nu :)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-03 20:02:33

Tacksam att jag inte kan TA och stort tack till Slakhane framförallt som fått många med mig att sitta lugnt i båten och väntat in denna stund .

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-06-03 20:04:03

#374 Morph

Men du avyttrade ju hälften av innehavet på 34, lite för tidigt med facit i hand. Om du nu inte tankade fler aktier idag vill säga.

Nu blir det spännande att se dina TA grafer!! :)

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-03 20:05:51

Tur eller inte, skönt att ha aktierna i depån inför callen imorgon, det kommer bli trångt vid starten skulle jag gissa.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 20:07:32

Jag passar på att tacka för Morpheus charts. Har hjälpt mig lika mycket i den korta tradingen som Crowhaters och Slakhanes syn i det längre perspektivet.

/ Tacksam

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-06-03 20:11:56

*******************************

#336 Av: Morpheus

2013-06-02 22:12:45

» Anmäl

Kråkan

Jag gick lång på 32,40 och sålde hälften på 34

*******************************************

#374 Av: Morpheus

2013-06-03 19:57:03

» Anmäl

Ja det är lustigt vilken "tur" jag hade att vara lång just nu :)

**********************************************************

Ja...det måste ha varit väldigt mycket tur måste jag säga!!!!????

Och jädrans vad du är kortsiktig i dina analyser...

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-03 20:37:37

Tyvärr är det en väldigt liten post jämfört med vad man haft en gång i tiden.

vi får se hur det tas emot imorrn.

Det mest jobbiga är att jag sitter i möte imorrn förmiddag.

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 1 000 750 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-03 20:50:36

"Fingerprint Cards has shown us an impressive roadmap and a great line-up of capacitive touch sensors that will help make biometrics mainstream on Windows devices. We appreciate the collaborative nature of FPC and their receptiveness to our feedback which will result in excellent integration in Windows 8.1," says Dustin Ingalls, Partner Group Program Manager for Windows Security & Identity at Microsoft.

Stackars Microsoft, nu har dom blivit lurade dom också.........

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-03 21:34:49

Gratulerar FING-ägare. Kommer bli ett jävla klirr i kassan för er. Härligt!

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-06-03 21:39:55

wall street journal skriver om fpc :-)

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-06-03 21:41:56

#381 Aldur

" Stackars Microsoft, nu har dom blivit lurade dom också......... "

Hehehe...........

" Fingerprints vd Johan Carlström vill inte spekulera i hur stora volymer det kan leda till för företaget.

- Potentialen är enorm eftersom Microsoft siktar på att ha fingeravtryck som primär identifiering och verifiering så fort det är möjligt, i alla datorer, tablets, smartphones och spelkonsoler som kör Windows. Vi kommer tillsammans att möjliggöra under 2014 och 2015.

Han vill inte heller spekulera i vad det kommer att betyda i försäljningsintäkter:

- Det överlåter jag till finans- och industrianalytiker att göra, våra prognoser för 2014 kommer senare under året. "

http://www.gp.se/ekonomi/1.1710359-goteborgs-teknik-byggs-in-i-nya-windows

The Wall Street Journal

Fingerprint Cards (FPC) Demonstrates Fingerprint Biometric Touch Sensor for Microsoft Windows 8.1

http://online.wsj.com/article/PR-CO-20130603-908919.html?mod=googlenews_wsj

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-06-03 22:05:11

Varför köpte jag inte ABB idag?

Den är ju bättre än Fing, ABB kommer att tokrusa imorgon.

Mvh Phera

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 22:14:21

Kommentar på DI-artikel(inte jag):

"Pump and dump

Detta betyder ju såklart ingenting i praktiken. Handlar ju mer om att det är möjligt att integrera Fingerprint Cards fingersensor i Microsoft 8.1. Det kommer givetvis att vara upp till hårdvarutillverkarna att bestämma vilka sensorer som skall användas. Men för okritiska aktieägare är detta kalas förstås. Sen att Fingerprint måste betala Microsoft för att få skylta med att de är partner är inget som Fingerprint vill berätta. Desperat."

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-03 22:59:41

#385

Ja, tänk att man inte gick All In i ABB idag, vad synd.......

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-03 23:35:42

Denna tråd är död ! Begrav den, vila i frid . Ave

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-03 23:45:23

Innan dess, en liten DW till Helena1...det har hon förtjänat med råge :-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-06-03 23:55:39

Jag hoppas att Helena1 läser igenom alla sina inlägg den senaste månaden och sen tar sig en funderare på hur hon uttrycker sig .

Kanske , kanske kommer vederbörande till någon form av insikt..................

För övrigt grattar jag ALLA fingerprintägare, till en imorgon mycket märkbar förmögenhetsökning.

mvh / misse

Mvh misse

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-06-04 09:30:14

Vart tog pl2002...Guldivar m.fl vägen idag?

En del verkar ha satt bullen i lungan, andra tittar förbryllat på sin TA och undrar vad de missat?

Ovanligt lugnt bland den massiva baissarflocken idag må jag säga....

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-04 09:35:30

45 spänn bör den gå upp till.. Innan större rekyl.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-04 09:42:25

tack Leif!

har du trean färdig där eller är det 3-1 ?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-04 09:44:11

3 an färdig.. 44 är ju nära iofs

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-06-04 09:45:52

#390 Nisse du fick min röst :-)

mvh edvin

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-06-04 10:10:16

#393 Morph

Har du tillgång till färsk TA? Tack!

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-04 10:25:49

;)

Som jag sa.

mvh

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-04 10:36:26

#392 Leif196

Menar du upp till 45kr under dagen eller vid just det tillfället när du skrev det? Just nu är vi på 40.70kr

Hur ser fortsättningen ut tror du?

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-04 10:38:30

Nu vet ni den riktiga anledningen till varför den stigit den senaste tiden.

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-04 10:59:22

Sell on the news?

Ingen köpsignal ännu i 5 minuters, men kan vara nära..

Alltså nu snackar vi kortsiktig trading..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-04 11:10:20

Köpa Fing på 36:- för 1 kort våghalsig trade?

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-04 11:11:24

#400 Morph

Vad säger TA om närmaste 2-3 dagarna?

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-04 11:15:34

Unia för tidigt att säga, måste se hur dagen slutar till och börja med.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-06-04 11:26:41

Nu, 43 ?

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-04 11:27:54

#403

Ok, tack. Tror att vi slutar runt 42.60kr

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-04 11:50:14

Slakis gör en intressant iakttagelse, kan ligga något i detta:

" Vänta tills jänkarna vaknat, stor chans att dom också går in.

Ja blir som sagt intressant se om jänkarna köper när de vaknar.

Chansen finns ju det kommer in lite stora pengar då "

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-06-04 12:11:31

#403

Kan du hinta om när TA är redo att ta med den nya fundamentan. Blir lite svårt att fatta ett köpbeslut på så lösa bolindrar som nu gäller. Väl mött.

PS! Ta med detta också.

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/windows-tog-hjalp-av-skane/

Finns i alla fall en geografisk anknytning till Precise Biometrics.

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-04 12:32:23

#407

Vad betyder "bolindrar?

Jag såg i alla fall via TA att vi skulle gå från 40,80 till ca. 43

Det räcker för mig, har inte tid att läsa massa artiklar och försöka klura ut hur de kommer påverka kursen.

Men du kanske kan ge din fundamentala analys på vart kursen är på väg i närtid ?

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-06-04 12:40:10

Evt en ohs med mål 46:10??

M V H

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-04 12:41:03

#408

" Ingen köpsignal ännu i 5 minuters, men kan vara nära.. "

" Jag såg i alla fall via TA att vi skulle gå från 40,80 till ca. 43 "

Den var snygg Morph fast du inte uttryckligen skrev att man skulle gå in runt 40.70kr kl.10.59

Svårt att trada nu, det svänger snabbt!

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-04 12:44:20

Jaså vad skrev jag i inlägg 404 ???

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-04 12:50:49

#411 Morph

Visst, det är korrekt! ;)

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-04 12:55:29

Jag antar att Kim sitter och filar på sitt nästa blogginlägg...

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-04 12:55:42

#411

Men morpheus.....för HELVETE...(som du skrev i ett inlägg)...visar inte de där 1000 orden vad som håller på att hända?

;-)....

Skojar bara...kunde inte låta bli...

Men kom inte och säg att jag inte varnade dig om att TA inte tog hänsyn till allt.....

Du har givetvis rätt i att TA ger mycket och att man kan ta vara på de olika svängningarna på ett bra sätt. MEN..som jag försökte visa...den ser även till att man missar de STORA stegen..som beror på fundamenta som man inte kan lägga in i en graf...utan finns bara i "huvudet".

jag fick en utskällning för detta vill jag minnas....

Vänligen....

Mvh CrowHater

6
Ogilla!
38
Gilla!
2013-06-04 12:56:10

Dö, Morph!

Du kanske skulle åtminstone lyssnat på de fundamentalister du häcklar titt och tätt.

Då hade sluppit och kika på dina staplar och diagram.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-04 13:05:59

Sjuka jävlar ni är...

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-04 13:08:06

#415 Vad yrar du om??!! Lugna ner dig.

0
Ogilla!
76
Gilla!
2013-06-04 13:09:31

Sluta kasta skit en dag som denna, vore skönt om vi kunde ha iaf en dag utan påhopp för omväxlings skull.

3
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-04 13:44:04

Hejsan svejsan,

Morpheus.

I ditt senaste inlägg så kallar du alla finger fantaster för sjuka i huvudet.

Faktum är väl att de hade rätt och den största idioten är du och alla andra av dina polare som försöket förlöjliga allt kring bolaget och vad som sagts.

Det är mitt enkla konstaterande.

Intressant att du trots dagens nyhet och uppgång inte ens kan erkänna det. Det är något som inte är friskt med dig.

Hej svejs på dig.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-04 14:03:21

Coola ner pysen, du skall nog lägga en blöt handuk över elementet...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-04 14:08:43

Brott av fallande kil på OMX. Indikerar uppgång till 1220.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-04 14:09:49

Nu får ni fan ta och lugna ner er, jag har väl för fan inte sagt att vi ska ner nu! Jag sa även igår att det var en bra nyhet som kommit.

Och jag har tidigare flera gånger sagt att kommer det "rätt" nyheter så kan jag ändra inställning, så vad är problemet?

Och jag har väl inte kallat ALLA fingfantaster för sjuka i huvudet.

Visa mig var jag skrivit det?

Tycker du det är ok när nån vill att jag ska dö?

Jag skrev i inlägg 400 att det närmade sig en köpsignal

samtidigt skrev jag nedan.

"Alltså nu snackar vi kortsiktig trading.."

Detta för att få er att fatta att det handlar om just trading och TA i första läget, Även om det kan ha varit en bra ingång för de som missat tåget tidigare.

vad händer... Jo i inlägg #407 blir jag påhoppad (så uppfattar jag det) med en massa skit som inte har nåt med mina inlägg att göra.

Det tro fan jag biter tillbaka!

Ni får fan börja skilja på kort och långsiktig trading och TA och fundamenta när de inte hör ihop.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-06-04 14:49:30

#398

Jag tror att dagens topp på 43,80 var en våg 3:3.

Vi har sett våg 3:4 idag och nu kan vi vara på väg mot klar våg 3 på ca 45 spänn. Om det händer idag det vet jag inte..

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-04 15:07:10

#423 Toppen, tack!

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-06-04 15:09:13

Kommer att bli ATH vol idag

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-04 15:34:55

Tagga ner, jag o många andra uppskattar morph's TA (keep up the good work), tycker man sådant e strunt så kan man låta bli o titta!

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-06-04 15:41:07

#426

+1

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-04 15:49:34

Oops! Kollade kursen. Bra att gratulera gubbar och gummor! Hehe!

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-04 15:55:30

Guldivar, hade varit intressant att få höra din syn på Microsoft avtalet.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-06-04 15:55:32

#428

Tack pl2002..tack...man kan lugnt säga....oops vad det klirrade till på kontot...

har du några kommentarer kring detta med microsoft?

mvh

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-04 17:26:20

Herre jössaness vad avslaget det blev bland alla baissare.

Kan undra varför de blev så tysta i sin massiva attack om hur dåligt det ser ut för fing och varför man bör sälja.!!!

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-04 17:33:42

#403 Morph

Slutade på 43.00kr idag, hur blir veckan tror du?

5,7 miljoner aktier omsatta. Rekord?

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-04 17:40:14

Unia!! omsättning och kurs är ATH idag..

Mvh smartcard

#429

Hej. Det är självklart extremt positivt, även om vi vet inte exakt vad det innebär i praktiken. Det är tydligt att FPCs kund- och teknikstrategi har styrts upp påtagligt sedan nye CTOn (Lantto) kom in i bolaget. Man har de senaste månaderna gjort väldigt mycket av det jag tidigare efterfrågat (allianser och samarbeten med nyckelaktörer i det mobila ekosystemet och fokus på att vara en del av totallösningar - istället för att åka runt i Kina och försöka kränga komponenter till "no name"-tillverkare). Därtill är etableringen i Lund självklart positiv som jag tidigare skrivit, då ett annat tidigare frågetecken har varit hur man ska kunna ligga i telekomspetsen med Göteborg som bas.

När det gäller vilka volymer detta samarbete direkt kommer att leda till, tror jag dock att man ska ta det lite lugnt i sina slutsatser. Dels innebär inte detta att automatiskt alla Windows-enheter kommer att ha fingerläsare (stöd för inloggning med fingerprint finns redan i Windows 7 t ex, men det innebär inte att majoriteten är utrustade med en läsare), dels så innebär det inte att alla läsare kommer att komma ifrån FPC (Lenovo lär fortsätta sitt samarbete med Validity t ex).

Vad som däremot är extremt positivt är det trovärdighets-lyft som det ger bolaget att associeras med Microsoft - och det är detta som jag ser som allra mest positivt med nyheten idag. I och med detta lär många dörrar nu stå öppna för bolaget på andra håll, där volympotentialen kanske är större än vad detta samarbetet ger i sig självt.

Om man ska hitta något negativt med detta, så är det att bolaget nu måste gasa på med ännu mer resurser till olika former av samarbeten, och de fasta kostanderna stiger nu i ännu högre takt än tidigare. Break-even för bolaget ligger kanske någonstans kring 200-250 miljoner kr i årlig omsättning vid slutet av detta året (och lär fortsätta stiga). Detta förändrar caset lite ifrån det lilla bolaget med massiv utväxling vid volymorder, till ett större bolag, där omsättningen ständigt måste rulla in för att täcka bolagets kostnader (och där enskilda ordrar ger betydligt mindre hävstång). Till att börja med, måste bolaget snart gå ut och revidera EBITDA-prognosen för 2013 på 20-35%, som jag tidigare sagt - jag är helt övertygad om att detta inte kommer att uppnås (bör dock inte ha så stor inverkan, då fokus redan nu flyttas mot kommande år).

Slutligen kan jag konstatera att MGF har köpt 43k aktier idag - så en insider-flaggning de närmaste dagarna är väl ingen högoddsare. Kursmässigt har aktien nu brytit upp ur den triangel där den låg och konsoliderade de senaste månaderna och det är lite svårt att sätta något direkt tak för hur högt den kan stiga på kort sikt. En dag kommer fundamenta att göra sig påminnt (och vi har fortfarande inte sett några bevis på att detta bolag kommer att lyckas uppnå bra lönsamhet) - men detta ligger troligen ytterligare lite längre fram i tiden nu. Aldurs scenario med en allmän sensor-hysteri i samband med att Microsoft, Apple och Samsung ger sig in i detta framstår väl som troligt på kort sikt nu.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-04 18:14:29

#429 konstruktivt och sakligt inlägg med lite andra vinklar, uppskattas.

Som jag ser det bygger MS in tekniken längre in i os, så att fingerteknik kan ta över där lösenordshanterare har fått ett stort uppsving de senaste åren. Så till skillnad från tidigare lösningar tror jag att detta kommer innebära att man mer naturligt använder tekniken för transaktioner, logga in på mailen, bekräfta betalningar mm. Inte minst på surfplattor och telefoner är det markant jobbigare att hålla reda på alla lösenord.

Och som Aldur tidigare påpekat så tror jag också på allmänn sensorhysteri i närtid. Se bara hur tex röststyrning har spritt sig även till hemelektronik. Nya grejjen för i år är att alla kan ha en egen profil i tv'n så laddas ens egna flöden från sociala medier, en sensor i fjärrkontrollen eller xbox kontrollen skulle underlätta markant. Även om röststyrning inte är en efterfrågad feature så byggs det in i stort sett varenda apparat.

Agående kostnadsbiten så kommer den kanske komma ikapp snabbare nu, men det dröjer nog ett tag innan bolaget värderas eller bör värderas på samma premisser som etablerade företag, potentialen kommer nog att vara mer talande en tid framöver.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-04 18:14:49

Tack guldivar

Jag är ingen som bidrar med något öht till snacket om Fing men jag suger i mig och läser allt och denna kommentar hamnar väldigt högt i min lista.

Vet inte vad att säga mer än tack igen, Du bidrog med något trevligt till oss som blint trott på bolaget och tyckt det varit jobbigt med allt groll...

Mvh dempa

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-04 18:50:40

Med ens blev tonen lite mer civiliserad i tråden... :-)

btw, Swedish Bulls lyckades posta confirmed Buy igår, verkade ju inte vara helt fel...

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-04 19:10:09
Ladda ned

Fingerprint ewt

Lägger in en bild.. våg 3 kan vara klar idag... väldigt nära i alla fall.

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-04 19:18:34

Sa ju att tonen skulle bli en annan här när nyheter kom (#121)

Önskar jag var lika bra på att analysera aktier som människor... :-)

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-06-04 19:19:28

#438

Hej Leif1960

Vad innebär det i praktiken att våg 3 kan vara klar idag ( eller väldigt nära i alla fall ) ? Ska kursen söka sig vidare eller rekyl = vinsthemtagningar? Vilken målkurs har du de närmaste dagarna?

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-04 19:23:36

#437

Ja, det är trevligt att Microsoft nu har bidragit till att höja nivån på inläggen även från de mest kända baissarna.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-06-04 19:33:24

CrowHater! Vet inte om jag är rätt person att kommentera Microsoft och Windows 8.1.

Som jag ser det så är det en programdel som innehåller fings teknik. Den kommer att finnas i Win 8,1, OEM producenter(vilka alla PC tillverkare är) kommer av nöden tvunget att implementera den i sin hårdvara. Vilket innebar att de är tvungna att licensiera den i egen produktion eller köpa sensorer av fing.

De tillverkare som inte har det i hårdvaran direkt kommer att erbjudas alternativ, logitec etc. via usb och då antingen licensierat eller fingtillverkat.

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-04 19:47:04

#434 guldivar flinthjärta. -Väldigt bra beskrivet! Du toppar med 14 likes.

Det bevisar att det finns tanke bakom och inte som övriga tror att man skriver för att jävlas.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-04 19:55:38

Hej unia.

Våg 3 närmast klar innebär en lite större rekyl ner 40kr?

Sedan kommer mer troligt en våg 5 upp över våg 3.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-04 20:26:23

#444

Okej, tack för det!

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-04 20:28:14

#434

Hej guldivar flinthjärta! En suverän sammanfattning, tack för det!

0
Ogilla!
51
Gilla!
2013-06-04 20:33:11

Det är megastort sade Fingerprints VD:

http://texttv.tv4.se/?page=207

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-06-04 21:10:56

#434

Faktiskt väldigt bra skrivet Guldivar. Sakligt och genomtänkt. Det tackar vi för.

Har dock lite invändningar till ditt konstaterande kring "no-name" tillverkare.

Hur kan du konstatera detta? Vet du vilka de är? Vad jag vet så har de inte avslöjat något. Eller är det så att du håller med om det vi kommit fram till? Dvs Konka och Fujitsu ?

About Us

Konka Group Co., Ltd., was founded in 1980, is the first electronic corporation which is joint venture in China. The A and B stock of Konka went public in Shenzhen Stock Exchange at the same time in 1992. Now Konka Group has the total asset s of 10 billion, net asset 4 billion and yearly revenue 10 billion, it has been ranked as one of 300 national key enterprises and a giant enterprise group which is supported by Shenzhen and Guangdong province mainly. Anhui Konka Household Appliances Co., Ltd. Held by Konka Group, was founded in April, 2003 and locates in Chuzhou City with picturesque scenery, Anhui Province. It is a professional household appliances factory which research & develop, produce, sell refrigerator, washing machine, etc. Household appliances, kitchen appliances, small household appliances and provide technical service. It relies on advantage of Konka Group's brand and technique, and Chuzhou city's geographical position which faces East China, radiates nationwide. So as to keep pace with the World on technique, product, service, etc and to be international famous brand for Chinese household appliances fast.

http://www.konka.com.hk/

http://en.wikipedia.org/wiki/Konka_Group

http://www.cccme.org.cn/shop/cccme3809/index.aspx

****************************

Sen är den marknaden rätt mycket större än någonstans i världen, det finns aktörer där som bara finns i det landet och som vi inte ens visste fanns med som har oerhört stora volymer. Så jag förstår ärligt talat inte hur du kan ta någon slutsats kring detta överhuvudtaget!!!

VIdare skriver du 200-250 miljoner i fasta kostnader redan i år!!!! KANSKE.! ....det är din önskan, inget annat. Jag är dessutom rätt övertygad om att lönsamheten kommer att finnas där snabbare än vad du tror.

Vi skall ju inte heller glömma att du varit väldigt skeptisk till allt och ifrågasatt alla saker som vi påstått. Nu när delar av det besannats så kan du i efterhand konstatera att det var bra...du kommer även i efterhand att få bekräftelse även på de andra sakerna som du är skeptiskt till.

Annars var det mesta helt ok. Det känns lite som att polletten kanske kanske även lyckas trilla ner på dig med till slut. Vi kan ju hoppas. :-).

Men visst är det hur skönt som helst att ha en VD som lyckats samla ihop ett sådant otroligt kompetent manskap och där han lyckas åstadkomma något så stort. Det krävs en bra VD för att lyckas med det. Vi alla fingrare har mycket att tacka honom för.

Den saken är säker.

Ha det gött nu.

Mvh CrowHater

#443, 446

Tack, fast jag får erkänna att jag blev mycket överraskad över denna nyhet. Så just idag kanske de positiva orden bör gå till de som trott på att bolaget är kapabelt att ingå ett samarbete av denna dignitet (värderingsfrågan är en annan femma, men den lämnas åt sidan idag). Jag har själv tvivlat, men det verkar som sagt som om de nya erfarna tillskotten bolaget värvat nu lyckas utnyttja sin erfarenhet och sina kontaktnät på ett föredömligt sätt.

Ett extra plus också för att bolaget den här gången kommunicerar med marknaden på ett sätt som framstår som professionellt. Den enda oklarheten är möjligtvis varför man plötsligt talar om "touch sensor", när man tidigare alltid talat om "areasensor" eller "linjesensor".

#448

"No name" var en spetsad generalisering. Jag syftar på det man refererar till som "designhus" och de som använder sig av lågbudget-plattformen ifrån Mediatek - självklart inte på de japanska tillverkarna (eller om man skulle ha signat ZTE/Huawei). Självklart tackar man inte nej till dessa om de vill köpa komponenter, men samtidigt är man ett litet bolag med begränsat med resurser och allt vad det innebär i form av möjlighet att kunna ge integrationsstöd etc. Mitt intryck av kommunikationen det senaste kvartalet (sedan ny CTO kom in) är att man riktar om sig lite och nu fokuserar mer på de lite större samarbetena - men jag kan ha fel.

#448

Nej, nej - inte 200-250 Mkr fasta kostnader redan i år. Jag talar om omsättning som krävs för breakeven-nivå. För att breakeven-nivån ska ligga kring 200-250 Mkr, så bör de fastna kostnaderna ligga på ca 25 Mkr per kvartal. Det är denna nivå jag tror de kommer att komma upp till redan i slutet av året.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-06-04 21:26:51

#450

Ok...

Vi får se hur de riktar sig men för mig vart det rätt glasklart att saker och ting kommer att ta fart och med tanke på deras tekniska fördel jämfört med andra IHOP med hela manskapet... så kommer det att leda till sådana saker som vi såg idag.

Touch sensor kanske är ett ord som microsoft generaliserat. Det är iallafall en mindre area sensor som fing redan hade sen innan...1011f.

Det är den nya som man håller på att utveckla och som man nu faktiskt ännu en gång ligger föra alla andra med. Så nu har man ytterligare ett försprång jämfört med andra.

Sen håller jag helt med om det du säger. Att ha microsoft som referens...det är STORT. Det kommer att öppna helt nya dörrar och få nya vinster. Den saken är säker. Men vi får se när det sker....

Under tiden har vi än tid på att handla på oss nya aktier.....

#451

Ahh..ok...då fattar jag.... ja..det låter rimligare. Men vi får se hur fort hjulen snurrar innan dess. Jag kan nog tänka mig att det faller in några saker som man inte ens räknat med skulle komma. Men samtidigt finns givetvis risken att någon sak blir försenad och spiller över till 2014 istället. Men vi får se, vi kan inte sitta och veta något i nuläget och diskutera kring detta. Tiden får utvisa huruvida det uppfylls eller inte.

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-04 21:30:38

Lyssna gärna på denna overview ( 26min framåt )

Det pratas det om hundratals miljoner enheter!!

http://channel9.msdn.com/Events/TechEd/NorthAmerica/2013/WCA-B370#fbid=yfCP0hHss-J

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-04 21:32:29

Från presentation av hur API fungerar av Microsoft:

"We will see that touch sensor added to laptops, tablets, keyboards, all in one devices. All the places you would expect, we will see it there"

"It's not going to be in the hundreds of thousands, it's going to be in the hundreds of millions. "

Låter ju minst sagt lovande.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-04 21:49:06

inlägg 434 av Guld Ivar suveränt på alla sätt !

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-05 00:12:53

Är ju väldigt mkt diskuterande här sååå ja why not ,hittade 1 uppslag

"Fingerprint Cards är enligt Affärsvärlden ett klassiskt förhoppningsbolag och företagets syn på branschen är väl optimistisk. Visserligen kan fingeravtrycksläsare sitta i alla smarta telefoner och läsplattor i framtiden, men den utvecklingen kommer inte att ske över en natt. Därtill kommer det att finnas många konkurrenter, vilket kommer tynga Fingerprints marginaler. Förväntningarna anses vara alltför höga och rekommendationen blir att sälja aktien."

Mvh Wilden

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-06-05 00:25:13

#456 AFV, Vilka losers! Vilka konkurrenter? Många sådana också?!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-05 01:37:50

Nej dom skriver just det "kommer" att finnas !? Vart hittas dom ? kan de va så att det just bildas fler än dom 2 som finns nu ? Inte vet jag !

Utvecklingen är klart spännande ,frågan är om man vågar skala in sig här nu ? Att TA inte gäller råder inget tvivel om Pang fortsatt upp el så är resan snart slut.

Mvh Wilden

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-05 08:49:42

På sitt plats med ett stort grattis till Er i tråden!!

Glöm inte ta hem vinst också i all välmening

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-05 08:50:39

Artikeln från AFV måste planerats presslagts innan nyheten med ms igår. Man trycker inte i tidning och lägger säljrek samma dag. Stod inget om Microsoft

Mvh smartcard

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-05 08:51:54

#460 Smartcard

Ja, oerhört märkligt agerande från AFV sida.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-05 08:59:58

De hade nog extrem "otur" med timingen från skrift till publicering...

Men man kan ju tycka att de borde haft tid att i allafall deleta stycket med FP i den artikeln...

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-05 09:18:17

Såg Slakis kommentar i chatt-fältet till höger "helt sjukt att fing faller".

Nja, skulle tippa på att det beror på AFVs dåligt timade analys, samt att det blir en del vinsthemtagningar nu på förmiddagen. Kanske har har vi redan vänt för dagen på 40.10, handlas nu på över 41kr.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-05 09:34:19

Vid 65kr tar resan i FINGERPRINT CARDS slut. Därmed sagt.

Lyfter inlägget när vi varit där och vänt ;-)

Mvh Civ

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-05 09:36:43

40 spänn kom ganska omgående idag..

Får väl se om vi tar ny höjd nu..

0
Ogilla!
85
Gilla!
2013-06-05 10:52:19

#464 Vad är meningen med att säga så?

typ grejen att försöka få rätt, för du tjänar väl inga pengar på det?

Jag sa när den stod i 3 kr att den ska till 30 kr. (grymt sagt av mig)

Sen sa jag 100 kr. (påväg nu)

och nu säger jag att den ska till 1000 kr.

:-)

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-05 10:55:08

#466, 1000 kr kommer aldrig hända, många splitt-delningar under tiden. ;)

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-05 11:03:07

#466 Slakis

100kr är fullt möjligt redan inom 6-12 månader

Det kanske räcker med självaste Samsung på kundlistan för att åstadkomma ett nytt rally.

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-05 11:52:10

#466 Leif1960

Hur ser du på den kortsiktiga utvecklingen? Orkar den ta ny höjd idag ( alt. på Fredag ) ? Vad tror du?

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-05 11:55:25

Slakis / Morph

Vad tror ni att gapet ner till 34.50-34.70 kommer att stängas?

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-05 12:51:22

Fingerprint Cards är numera så kallad Blue Partner och med i utvecklingen av kommande Windowsversioner.

Begreppet Blue Partner kommer från att Windows 8.1 gått under namnet Windows Blue.

- Vi får en nyckelroll i den framtida utvecklingen av Windows. Microsoft överger inloggning med användarnamn och lösenord och kommer att gå över till fingeravtrycksbaserade touchsensorer. Det kommer att sitta touchsensorer i varenda Windowspryl så småningom - surfplattor, mobiltelefoner, datorer, x-box etceter, säger Johan Carlström, vd på Fingerprint Cards, till Elektroniktidningen.

Det är Fingerprint Cards nya touchsensor FPC 1011 som ska vidareutvecklas för att passa Microsoft.

- Vi har börjat arbeta med den och kommer att vara klara under sommaren. Vi kan börja integrera den i olika prylar under första kvartalet nästa år, säger Johan Carlström.

Till en början kommer FPC-sensorn att sitt på knappar av olika slag - Windowsknappen på datorns tangentbord, hemknappen på mobiltelefoner, på en mus osv.

- Så småningom kan vi integrera sensorn i skärmen, säger Johan Carlström.

http://www.etn.se/index.php?option=com_content&view=article&id=57695&via=f

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-05 13:13:42

#438 Leif1960

Stämmer dessa nivåer?

38.2% 0,382 40,1328

50% 0,5 39

61.8% 0,618 37,8672

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 13:52:31

Ja,

Det var ju ett vältajmat KÖP man fick till.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-06-05 14:49:47

Unia

I bilden på #438 så har jag lagt in lite fib nivåer.

Dina är helt ok med för den delen om du kör dom från senaste botten och toppen.

Normalt så går den ner fib 38% av våg 3 i våg 4.

Eller fib 23,6 av hela.

Det kan naturligtvis gå lägre men vi får väl utgå från att 40 var våg 4.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-05 15:04:17

Mvh Kr?sus

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-06-05 15:27:13

Vill bara tillägga att Morpheus har gjort ett otroligt bra analysjobb med denna aktie.

Hoppas att han orka och vill fortsätta.

Stor eloge.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-06-05 15:30:46

Har försökt kolla upp på nätet vad begreppet Blue Partner som förkommer i FPs pressrelease innebär.

Hittar inget om det på nätet, t.ex skulle det ju vara intressant att se vilka mer än FP som är "Blue Partner", samt vad det innebär i praktiken.

Någon annan som har hittat något?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 16:13:16

Ingen som har någon kommentar kring "sälj fingerprint" inlägget kan tyvärr inte klistra in men länkar.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/fingerprint-cards/salj-fingerprint-cards

Har inte orkat läsa hela på mobilen ska ta och göra de när jag konmer till jobb.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-05 16:45:34

#477

Hur svårt kan det vara att läsa vad som skrivs i senaste PM om Blue Partner? Där får du ju svaret på din fråga!

"We are extremely proud to have been appointed a Blue*Partner and to be a key part of this Microsoft initiative by bringing forward the world’s first fingerprint touch sensor for mobile devices together with Microsoft,” says Johan Carlström, President and CEO Fingerprint Cards AB.

*Windows Blue = Windows 8.1 "

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-06-05 16:53:56

#479

Som jag skrev i första raden i 477 är det precis där ( alltså i det PM du citerar från) jag har läst om Blue Partner...

Så då får jag anta att vi är minst två som inte kan hitta någon annan referens till begreppet "Blue Partner".

0
Ogilla!
41
Gilla!
2013-06-05 17:05:11

#478

I det stora hela är det vär en relativt bra objektiv amatöranalys.

Jag kan ju ha lite synpunkter på avsnitten "Talar emot framgång" där hans resonemang är lite väl lösa i kanten. I nästa avsnitt "Teknologiföretag historiskt" är jag inte övertygad om att det är relevant att dra paralleller med Framfab etc och FPC

Största problemet är väl rubriken - skulle jag vilja ändra till:

Sälj Fingerprint - men inte ännu!

Jag är ganska säker på att det kommer bättre säljläge än detta framöver

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 17:11:12

#480

"With the next-generation Windows 8 software upgrade dubbed Windows Blue slated to occur later this year"

http://www.gottabemobile.com/2013/04/02/will-htc-be-a-launch-partner-with-windows-blue/

http://www.idg.se/2.1085/1.507417/klart-i-dag--windows-blue-heter-81---och-blir-gratis-for-anvandarna

"Blue Partner" är helt enkelt windows 8.1 antar jag? Partner till windows 8.1..svårare än så tror jag inte det är.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-05 18:42:47

#481 tack sitter och läser igenom den på jobb satan vad han har skrivigt.

Skulle inte skrivigt den mycket bättre själv. Men kan inte säga att jag håller med honom, och tror som du att de absolut inte är lägge att sälja FING nu, utan vi kommer se mer uppgång under året.

Så tänker ligga lång och eventuellt tanka mer när tillfällen ges :)

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-06 00:15:16

Blue partner är ju namnet på windows 8.1

INget mer än det.

mvh

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-06 09:40:47

Artikel med heta Windows 8.1 säkerhetsnyheter där fokus ligger på integrering av fingeravtrycksbaserade biometriska sensorer från Fingerprint Cards

Windows 8.1 fingerprint sensors

" Today's fingerprint sensors are big, clumsy (you have to swipe your finger across them carefully) and easy to fool with a fake finger [ optiska sensorer t.ex. ]. More powerful sensors can tell the difference between a real finger and a fake – they can tell if your finger has a pulse – and they can detect prints from four fingers at once, but those sensors currently cost $100 or more.

Microsoft is working with partners who can get the price down to about $4 each [ :- ))) ] so you'll get them in notebooks and tablets and even printers. And that could do way with insecure passwords entirely. "We want to make biometrics completely mainstream," says Hallum boldly

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-8-1-security-what-s-been-improved-1156705

" Microsoft is spearheading the use of finger sensors "

Program manager for Windows Security & Identity at Microsoft Dustin Ingalls said:

"Fingerprint-based Biometrics sensors will be an integral part of the Windows 8.1 user experience. They'll provide enhanced security and the very best experience for verifying a user's identity."

Fingerprint Cards AB president Johan Carlström said:

"By this initiative, Microsoft is spearheading the use of fingerprint sensors to enable the ultimate secure and convenient user experience for its users."

http://www.electronicpaymentsinternational.com/news/windows-81-presents-biometric-touch-sensor

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-06-06 21:07:13

I heard a rumour..........

Samsung Galaxy S5 och Note 3

Precis som Kim har varit inne på så ryktas det mer och mer angående Samsung Galaxy S5 och Note 3

" Det surras nu på olika webbsidor att Samsung Galaxy Note 3 kommer att innehålla fingeravtrycksläsare. Är det sanning finns det anledning att jubla då jag är övertygad om att det rör sig om Fingerprint Cards linjesensorteknik, via CrucialTec:s BTP, och kopplat till den Design Win företaget kablade ut i april angående en mobilproducent på en tredje asiatisk marknad. Jag har tidigare funnit info angående att Samsung under nästa år eftersträvar att bygga in fingersensorer i samtliga premium- samt mellanpris-modeller. Vi snackar alltså om flaggskeppen Galaxy S5 och Galaxy Note samt dess kusiner – Mini, Active, Zoom osv. "

" Samsung Galaxy S5, Note 3, iPhone 5S and fingerprints "

Read more:

http://www.inentertainment.co.uk/20130531/samsung-galaxy-s5-note-3-iphone-5s-and-fingerprints/

http://galaxys5us.com/fingerprint-sensor-for-samsung-galaxy-s5/

" Samsung Galaxy Note 3 may sport fingerprint protection, patent filing suggests "

Read more:

http://blog.phoneslimited.co.uk/2013/05/28/samsung-galaxy-note-3-may-sport-fingerprint-protection-patent-filing-suggests/

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-07 08:38:59

Crow och Insight, ni missförstod nog min fråga...

Citat JC från PMt

"We are extremely proud to have been appointed a Blue*Partner and to be a key part of this Microsoft initiative by bringing forward the..."

Det framgår redan i PM att Blue = Windows 8.1. detta går också att få verifierat genom andra ställen

Vad jag ville kolla var om Blue Partner var ett etablerat begrepp inom MS världen, och allra helst vilja se vilka fler som har blivit appointed Blue Partner till MS. Anlednignen till att jag är intresserad av detta är att det är just den delen av PMt som jag anser bäst kan peka på hur mycket samarbetet med MS kan betyda framöver.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-06-07 08:48:52

Svensk teknik i nya Windows

Microsoft ska i sin kommande uppdatering av Windows implementera stöd för fingeravtryckssensorer. Tekniken kommer från svenska företaget Fingerprint Cards, som får ett internationellt genombrott.

Det går inte att ta miste på entusiasmen hos det svenska företaget Fingerprint Cards.

– Det är det viktigaste avtalet sedan företaget bildades för 16 år sedan, säger vd:n Johan Carlström.

Enligt en pressrelease från företaget demonstrerade Microsoft på jättekonferensen Teched en fingeravtryckssensor tillsammans med Windows 8.1. Där pekades det på en enkel verifiering för att logga in på enheten och sedan använda känsliga tjänster, som att göra överföringar för att betala varor.

Johan Carlström berättar att Microsoft har stora planer för framtiden. Visionen är att implementera fingeravtryckssensorer i alla enheter som kör någon form av Windows, till exempel Surface eller Xbox.

– Det sker successivt under de kommande åren, från 2014 och sedan verkligen accelerera under 2015 och 2016, säger Johan Carlström.

Han tror att biometriska inloggningar på enheter kommer öka i en allt snabbare takt. Förhoppningen är att bortåt en miljard enheter så småningom ska använda Fingerprint Cards fingeravtryckssensorer.

I dagsläget har företaget sin största kundbas i den kinesiska banksektorn, men affären med Microsoft öppnar upp nya marknader. Det kan också förenkla för konsumenterna, i och med enklare inloggningar till datorer.

– Microsoft vill ta bort användar-id och lösenord på sikt, säger Johan Carlström.

Fingerprint Cards har arbetat med Microsoft under en längre tid för att implementera tekniken. Johan Carlström säger sig veta hur planerna för framtiden ser ut. Han säger att inte bara Microsoft är intresserade av fingeravtryckssensorer, utan även andra teknikföretag, som till exempel HP, Dell och inte minst Apple.

– Apple köpte vår konkurrent Authentec sommaren 2012, och implementerar fingeravtryckssensorer i kommande versioner av Iphone och Ipad.

Han hävdar att före slutet av året kommer vi börja se fingeravtryckssensorer av den här typen i smartmobiler, och att det bör finnas i nära hälften av alla smartphones under 2014.

Det finns en utbredd skepsis mot fingeravtryckssensorer, men Johan Carlström understryker att de inte arbetar med optiska sensorer, som är väldigt enkla att ta sig runt, utan med kiselbaserade sensorer som ska vara mycket mer pålitliga.

http://www.idg.se/2.1085/1.511047/svensk-teknik-i-nya-windows

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-07 10:25:35

Ny sträng?

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-07 10:56:28

Samsung faller på börsen.

"Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung fick se aktien falla med 6,2 procent på fredagen, sedan analytiker förutspått att försäljningen av bolagets smarttelefon Galaxy S4 mattas av framöver"

De borde titta på att ta in lite nya teknikfeatures i sin nya lur för att öka försäljningen igen - någon här som har något förslag till dem?....

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-07 11:10:12

#474 Leif1960

Tack! Vad säger du om fortsättningen, dags för våg 5 upp mot....?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-07 16:15:24

Bryter vi 45 ligger ett tungt täcke, någon som kan göra en graf sitter på jobb..

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-07 16:18:39

#492

Vad menar du med tungt täcke? Bryter vi 45kr så ligger hela vägen fri mot 50kr!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-07 16:28:57

#493 dålig formulering sorry, menade att 45 ser ut att bli ett tak åvan är de fritt men frågan är om vi har kraft för att bryta 45 idag

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-07 17:07:46

Nytt försök på 45 tror inte vi bryter denna gången häller och stängning blir på 44.5

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-07 17:56:32

Nu skulle man kunna säga en hel del saker kring hela den här veckan.... Man skulle kunna säga..undra vem som fick rätt......hej...titta vem som fått +25%....osv

Men man får ha lite respekt mot förlorarlaget oxå. Men vi kanske kan glädja oss tillsammans med en vinst mot Österrike istället? Det är ju alltid något!!

Ha det gött alla...

Helt sjukt underbar vecka måste jag säga...

Mvh CrowHater

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-07 19:09:48

Morph

Vad säger dina TA grafer?

Trevlig helg / Unia

0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-08 10:26:13

Väldigt intressant intervju med Chris Hallum, Senior Product Manager for Windows Client Security. Enligt Chris Hallum introduceras touchsensorerna på Microsoft's Surface tablet redan under 2013

En annan intressant aspekt är Microsofts de facto uttalad strävan att göra all mjukvara från tredjepartstillverkare helt överflödig viket tillåter Microsoft att styra hårdvaro och mjukvaro sidan, viket i sin tur gör registreringen och godkännandeprocessen mindre komplicerad.

" One of the most interesting things to come out of Microsoft’s TechEd conference so far is a new partnership with Swedish biometric company, Fingerprints Cards AB. While fingerprint readers are hardly new or innovative, Microsoft appears to be pushing towards wider use of fingerprint readers on their tablets and laptops. Acceptance of biometrics has been incredibly limited until now, but Microsoft will try and remedy this by cutting out third-party software entirely and building much of the features directly into Windows 8.1. This partnership with Fingerprints Cards will allow Microsoft to control the hardware and software side, creating a less complicated registration and authorization process. "

Länk:

www.winrtsource.com/2013/06/05/biometrics-coming-to-surface-keyboard-this-year/

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-06-08 12:11:49

Det är mycket som händer just nu på biometri-fronten!

PayPal and Apple Want to Kill Your Password

Jun 7th 2013

" Apple is certainly integrating a fingerprint sensor into future iPhones to know who you are, leveraging the AuthenTec acquisition from last year. Combined with some type of mobile payments solution (which would inevitably compete directly with PayPal), killing the password could be Apple's killer feature of 2013 "

Länk:

www.dailyfinance.com/2013/06/07/paypal-and-apple-want-to-kill-your-password/

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-08 14:42:48

..Inte ens en solig dag på Skara Sommarland kan hålla mig borta från att läsa allt om "Biometrihysterin"! ;-))

SeaRayMan

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-06-08 14:55:03

Teknisk analys: Fyra köpvärda knattar

Småbolagen på börsen har spöat jättarna hittills i år. Analysfirman Investtech tipsar om fyra mindre bolag som har mer att ge!

Det norska analysföretaget Investtech har vaskat fram fyra småbolag som är tekniskt köpvärda, vilket innebär att analys av historiska kursgrafer indikerar en uppgång.

" Avslutningsvis lyfter Investtech fram kursraketen Fingerprint Cards. Fingersensorföretaget meddelade på tisdagen att det ska dra i gång ett samarbete med mjukvarujätten Microsoft. Då stack kursen i väg med 20 procent. "

"En rektangelformation gav en köpsignal och uppsidan är stor utan motstånd. Stöd finns vid 37 och 35 kronor. Positiv volymutveckling, med hög volym när aktien stiger, bekräftar köpsignalen", skriver Investtech.

Investtechs rekommendationer ges på 1-6 månaders sikt.

Länk:

www.di.se/artiklar/2013/6/7/teknisk-analys-fyra-kopvarda-knattar/

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-06-09 21:54:51

Morpheus,

Jag saknar dina skarpa TA-kommentarer om Fingerprint!

Ett STORT tack till er andra som har följt Morpheus intentioner i #1:

"Gärna med grafer, 1minut, 1 månad spelar ingen roll. Men snälla avstå från att idiotförklara varandra, kom med vänliga motargument eller svara inte alls."

Om alla hade gjort det så hade strängen varit mycket mer lättläst (och trevligare). Tycker att det funkar väldigt bra med en TA-sträng här som kompletterar slakhanes sträng med mer långsiktiga inlägg.

Många vänliga hälsningar till allihop!

Mvh anha

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-06-10 09:43:59
Ladda ned

60 min

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-06-10 11:54:33

Hade varit kanon med ett order telegram nu - så slipper man ha AFV säljrek övert i telegramlisten på FPC i avanza...

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-06-10 12:12:19
0
Ogilla!
42
Gilla!
2013-06-10 12:26:25

#503 Morph

Har du någon uppdaterad TA-graf? Tack!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 13:26:17

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 100 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-06-10 13:31:17

506

Svårt nu, hysteriskt uppåt som gäller, svårt att säga var det ska ta stopp.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-10 13:35:17

#508

Visst, förstår det. Återkom gärna ikväll.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 16:18:07

#506 tänkte också fråga när vi kan förvänta oss en rekyll ner men såg någon hunnit före.

Några spekulationer morph mfl?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-10 17:48:47

Morph

Har du lust att slänga upp en ny graf? Uppskattas extremt mycket!

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-10 22:51:34

Mera rykten inför WWDC 2013

iPhone 5S Fingerprint Sensor Technology Leaked – Launch at WWDC 2013 This Week?

http://www.highlightpress.com/iphone-5s-fingerprint-sensor-technology-leaked-launch-at-wwdc-2013-this-week/2541/sdavis

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-10 22:56:50

#512

Fick virusvarning när jag var påväg in på din länk :/

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-11 02:27:17
Ladda ned

Veckograf

slänger in en ren veckograf nedanför till unia.

MVH

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-06-11 02:29:45
Ladda ned

Varseguud Unia, säg till om du vill ha den mer inzoomad

MVH

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-06-11 02:38:33
Ladda ned

Dagsgraf

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-06-11 08:39:33

#514 Perzeus

Tackar!

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-06-11 09:13:47
0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-11 09:23:39

Apple pushade inte för boimetri igår, synd, hade suttit som handen i handsken - känns som om Samsung nu har chansen att stå i pole position vad gäller biometrilösningar i mobilen.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-06-11 13:35:06

#515 Perzeus

Har du den lite mer inzoomad?

Har du även lite aktuella fib nivåer? Tack!

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-11 13:40:54

En intressant rapport som visar att biometri fortsätter växa i Kina.

Tack för länken onnarp.

www.biometricupdate.com/201306/chinese-biometric-market-set-for-growth-report

" Expecting the fingerprint identification market in China to grow at a CAGR of around 38%, reaching up by six folds revenue by the end of 2018, the report indicates that Anhui, Shandong and Shanghai are the leading provinces in terms of revenue in the biometrics market. "

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-06-11 15:00:36

Ska ordna det lite senare Unia ;) slänger upp det här.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-06-11 15:06:31

#522

Ja lägg gärna upp en graf här snart tack!:)

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-06-11 18:32:09

#522 Perzeus

Super, man tackar! ;)

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-06-12 01:40:40
Ladda ned

Logaritmisk skala Vecko

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-06-12 01:41:48
Ladda ned

Linjär skala Vecko

Ang fib nivåer, från 2.55 botten till dagens topp ? vill du ha dem i veckograf eller kortare tid ?

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-06-12 09:09:06

#526 Perzeus

Ang. fib nivåer så räcker det gott från 40.1 nivån upp till 58kr ( senaste toppen ). Tack.

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-06-12 09:16:59
Ladda ned

5 min

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-12 10:15:07

#528

Tack Morph. Hopaps att du bara skakar av dig de påhopp du fått i denna tråd. Du är en TA gud och det är rätt svårt att förutse ett PM av Microsoft dignitet.

Tror också att vi ska ner en bit nu. Sålde själv lite på 34 tidigare men hann in igen efter Microsoft PM på 41 kr vilket var tur. Sålde igår på mellan 55-57 och ligger kvar med en slatt utifall att. Går in tungt igen efter en förmodad dipp. Om över 60 så gäller det att hoppa på trenden igen.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-06-12 10:33:00

#529

Om du nu sålde igår på 55-57 så hade du ett bra läge att gå in tungt på 50.50

Den kan sticka upp när som helst, ett PM om DW eller order så drar den på nytt ( förhoppningsvis över 60kr )

0
Ogilla!
32
Gilla!
2013-06-12 10:49:38
Ladda ned

Tack Demine!

nacklinje test..

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-06-12 11:02:30

#531

Om över nacklinje 52kr så upp till vilken nivå?

Om ej över så ner till 46.50kr, är det din tolkning?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-12 11:11:37

#530

Nej det är för tidigt. Vi ska nog ner en bit till OM det inte kommer ett väldigt bra PM. Det är det som är det svåra att pricka in. Därför får en del ligga kvar utifall att men väntar med den stora bössan tills dess att jag ser ett bra läge utifrån nuvarande status. Om inga nyheter så kommer vi att gå ner under 50 kr denna vecka.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-06-12 11:26:29

#530 Demine

Det är ruggigt svårt att pricka in botten. Tror man på caset så spelar ju någon krona hit eller dit ingen som helst roll.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-06-12 11:52:49
Ladda ned

Ser bra ut om över 52

Kopia på gårdagens köpsignal

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-12 11:53:57

#534

Det beror helt på vilka summor vi pratar om.

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-06-12 11:54:41

#535 Morph

Kanon, tack.

En nyhet angående Intel hade suttit mumma!! :)

Computex:

Intel betting big on gesture, voice and biometrics

http://talktech.biz/computex-intel-betting-big-on-gesture-voice-and-biometrics/

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-06-12 12:14:11
Ladda ned

Snyggt morre :) top notch som vanligt !

Unia här är en med aktuella fib nivåer från 40.1-57,75 i 60 min.

MVH

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-12 12:50:52

Aldur,

Du talade om en lokal topp,har du reviderat uppåt pga MSFT?

Samt har du dragit ut på tidsspannet?

Slakhane talade om 1600kr/aktien enligt hans uträkning,men den uträkningen stämmer ej!

Mvh

FornNordisk

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-12 12:52:37

Tycker vi skall tala om warranterna!

Hur heta har inte dom varit för de riskbenägna.

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-06-12 12:53:10

Nej jag har mål 3000 kr så enig i att 1600 kr inte stämmer.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-06-12 13:41:54

#538 Perzeus

Super, tackar!! ;)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-12 13:49:07

#541

Börsvärde ca 165 miljarder vid 3 000 kr. Lite sans och balans kanske vore bra.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-06-12 13:52:39

Är det sans och balans och tro aktien ska falla efter den feta affären med microsft som du tror?

1
Ogilla!
8
Gilla!
2013-06-12 14:02:20

nr 529 Demine

"Tack Morph. Hopaps att du bara skakar av dig de påhopp du fått i denna tråd. Du är en TA gud och det är rätt svårt att förutse ett PM av Microsoft dignitet."

Faktum är väl att Morpheus har varit den som hoppat på alla som inte höll med i hans TA. Vad jag kan läsa så vart han rätt aktiv i att smutskasta och hoppa på andra för att få sin TA att stämma.

Nu sitter han här med en miss på 50-60% samtidigt som han jagat ett par % med sin TA.

Det är klart att han då kanske behöver lite uppmuntrande ord samtidigt som han sålt och var väldigt aktiv i att försöka baissa aktien. Man kan ju alltid låtsas att det inte skett för att få honom på humör igen.

//EiisaPeitää för fan!

Guldivar?, slickar han såren tror du?

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-12 14:22:21

fornnodisk,

Jag skrev:

"Det troliga är att vi får en ketchup effekt under sommaren (ev in under hösten) med en mängd orders från en mängd mobiltillverkare som skapar en ny runda hysteri runt aktien, och som driver upp den till nya höjder.

Jag tror också det kommer att driva upp kursen till en "lokal topp" då värderingen av företaget ändras från förhoppningsbolag till mer fundamental värdering. (Och den toppen kan sen ta tid att överträffa)."

Nått värde eller specifikt pris har jag inte gett, och det är omöjligt att gissa på eftersom det helt beror på nyheter som tex msft, ev Samsung lansering etc etc. Hur många mobil och plattlanseringar blir det? Är det FING i alla? etc..

Och givetvis kan vi få bakslag om tex Samsung väljer en annan tillverkare.

Så det är lättare att gissa V65 än var och när den här vågen slutar. Att det kommer mer i det korta är ju väldigt troligt och det behövs något riktigt stort bakslag för att stoppa det.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-12 14:23:40

#545

Otrevlig attityd är ej befogad gentemot Morfis.

Säg 1 person på detta forum som varit aktiv under lång tid som aldrig haft fel!

Din attityd är i klass med Crowhaters.

Detta forum har som kliche´finansdiskussioner.

Varför ha en otrevlig ton när man har sett sin depå berikas?

Uppmanar Aldur att komma med en balanserad REK baserad på den situation som uppkommit genom MSFT avtalet.

Till skillnad från dig #545 har i alla fall Crowhater kommit med givande inlägg under senaste 12 månaderna.

Tack för det Crowhater.

Mvh

FornNordisk

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-12 14:25:17

#545

Håller delvist med där... Många upskattar visserligen Morphens grafer - som säckert giver bra mening vid kortsigtigt trading, och det är ju jättebra för dom som tycker om det.

Men om man slänger ut saker som "Samsung S5 kan ni fettglömma" då står man inte inne på planen för TA, men har givit sig in i den almena debatten kring aktien.

Om man slänger ut sig såna saker får man helt enkelt acceptera at det kommer något retur...

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-12 14:37:22

#545

Visa mig gärna ett inlägg där det är jag som börjat med "påhopp"?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-06-12 15:05:21

#548

Det om S5 var väl delvis för att provocera lite efter alla påhopp, men jag får väl tro vad jag vill eller ?

Och vad jag vet finns det väl inget som bevisar motsatsen, eller?

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-12 15:13:16

hej vad det går..

köpa på 52 sälja på 57, köpa på 51 och snart kanske sälja på 55..

Hur många kronor blir det Eisaaaaapetting ?

:)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-12 15:22:52

#550

Du får tro precis vad du vil, och provocera hur mycket som helst. Men spela bara inte frelst, när där det kommer lite retur :-)

I mina ögon (och många andras - kan man se i strängarna) då gick du från relativ objektiv TA-analys, til personangreb, påhopp och substanslösa inlägg som ex. "S5 kan n fettglömma"...

OBS: Jag säger INTE at du är den enda - det skall fler til tango, men nu är det dig vi diskuterar här...

När detta sker i samband med at du säljer hela eller delar av innehavet, då luktar det lite av at lura andra så man själva kan komma in igen billigare, kanske från en sned placering utanför aktien.

Om du hadde hålt dig til TA och sakliga argumenter, hadde du haft trovärdighet ännu, men för mig är den borta med dit hardcore baissande...

Jag kommer posta din S5 uttalande én gång mera Morphen, men då blir det med bild och specs :-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-12 15:26:06

PS: ingen har mer rätt än jag...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-12 15:56:19

#544

Ja det beror ju på hur man ser det. Långa perspektivet, nej troligen inte. Kortsiktigt, ja fullt möjligt från dessa nivåer.

Ser fortsatt stark ut, med fortsatt institutionellt köptryck efter MSFT-nyheten... Den/de som köper genom ENS har fortfarande klarat sig undan ifrån 5%-flaggning, vilket tyder på att det är mer än en aktör (då ENS under det senaste året har nettoköpt mer än 5% av alla befintliga aktier). Får se om 58kr-toppen håller en tid nu, eller om den slås ut - det står lite och väger efter den starka rekylen ifrån dippen tillbaka mot 50-lappen.

Lite potentiellt smolk i bägaren är dock upprullandet av PRISM och det faktum att MSFT var den första som gick med i samarbetet. Då kartläggning av IP-addresser och E-postadresser medför en viss osäkerhet, så är den nya Windows-funktionen med integrerat fingeravtryck den perfekta sista pusselbiten för att kunna kartlägga varje individs förehavanden.

Än så länge har jag inte sett några skriverier som tagit upp detta, men det skulle förvåna stort om inte denna debatt kommer att uppstå under året, när vi kommer närmare lanseringen av WIndows 8.1 och det är troligt att MSFT kommer att bli ifrågasätta. Dock är det inte helt säkert att detta blir negativt för fingerprint-funktionen i slutändan - det kan ju också ge en hel del uppmärksamhet till de nya funktionerna och ge marknadsföring, så länge andelen som är bekymrade över integritetsanspekten är i minoritet.

Till slut: uttalandena ifrån VD:n i måndags tyder på att nyemission är på gång för att ge ytterligare resurser till expansion. Under nuvarande förutsättningar lär den dock säkert bli riktad och ske till marknadspris (då handeln avslöjar att det nu finns ett uppenbart intresse ifrån institutioner att ge sig in i aktien).

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-06-12 19:10:03

#555

Tack för ett bra inlägg!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-12 19:58:04

MK5 ?

Jobbig i mobilen.. ;-)

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-06-12 20:08:12

----------------------- Tråden stängd -----------------------

http://www.aktieguiden.com/1186293/fingerprint-mk5

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-06-12 21:06:13

guldivar

"Lite potentiellt smolk i bägaren är dock upprullandet av PRISM och det faktum att MSFT var den första som gick med i samarbetet. Då kartläggning av IP-addresser och E-postadresser medför en viss osäkerhet, så är den nya Windows-funktionen med integrerat fingeravtryck den perfekta sista pusselbiten för att kunna kartlägga varje individs förehavanden."

Ditt uppenbara letande efter negativa aspekter blir rätt krystat emellanåt, och det här var en ny low ärligt talat ;-)

#559

Har lite svårt att förstå varför det skulle vara krystat?

En av de viktigaste parametrarna för om fingeravtrycks-tekniken kommer att slå igenom eller inte är integritetsaspekten. Microsofts planer för Windows 8.1 innebär att de kommer att kunna på Internet + all aktivitet som sker ouppkopplad mot specifika individer genom fingeravtrycks-igenkänning. Denna information kommer i sin tur att kunna mappas mot valfritt myndighetsregister. Genom det som nu kommit fram om PRISM och att Microsoft var den förste att gå med i programmet, så framstår det för mig som helt givet att det kommer att bli en hel del debatt angående detta framöver - och att utgången av denna debatt kommer att ha en affärsmässig påverkan (positiv eller negativ) på bolag såsom Fingerprint.

Trots att du tycker denna synpunkt var så löjlig, så ber jag att återkomma framöver ifall att (mot all förmodan såklart) det skulle uppstå någon diskussion om säkerhets/och integritetsaspekterna kring detta framöver. Detta kommer säkert dock inte alls att ske, precis som du säger - världens samtliga Windows-användare kommer säkert att skicka sin identitet direkt till NSA utan diskussion.

"innebär att de kommer att kunna mappa all aktivitet på Internet + all aktivitet som sker ouppkopplad mot specifika individer genom fingeravtrycks-igenkänning"

ska det stå

1
Ogilla!
0
Gilla!
2016-02-13 12:30:54

0
Ogilla!
34
Gilla!
2016-02-13 12:55:21

www.redeye.se/analys/userreport/fingerprint-cards-det-billiga-kina-alternativet-som-ater-upp-marknaden

" Att diskutera konkurrensläget utifrån en fundamental analys känner jag ger en ytterligare dimension om hur pass bra marknaden förstått vart det barkar. Det är så klart i sådana här case vanskligt, framgångsreceptet är dock att även som investerare vara före och hitta potentialen innan den är inprisad, speciellt i tillväxtbolag. Med en riktkurs om 850 kr (6-12 månader) tror jag att vi ännu bara är inne på 70-talet av Stenmarks karriär som sedermera peakade i mitten på 80-talet "

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.