Grupp: Huvudforum

Emotra- case med potential utöver det vanliga !

0
Ogilla!
28
Gilla!
2014-02-05 09:21:34

Emotra- case med potential utöver det vanliga

Har läst in mig på bolaget och caset har helt klart en potential utöver det vanliga.

Igår var en riktigt intressant Emotra dag. Till att börja med så publicerades en mycket intressant och vältäckande analys på Bullstreet, saxar in hela den analysen längst ner.

Vi fick även läsa om att ”rekordmånga” läst följande psykiatriartikel:

”En artikel på LiU-webben om en metod för att upptäcka om en person är självmordsbenägen har fått ett rekordstort internationellt genomslag. Artikeln lästes nästan 80 000 gånger under sista veckan i januari, vilket är långt utöver det normala.

– Det är fantastiskt roligt. Samtidigt handlar det om något verkligt uppseendeväckande. En uråldrig fråga börjar få sin lösning, säger Lars-Håkan Thorell, docent i experimentell psykiatri vid Linköpings universitet, och en av forskarna bakom den uppmärksammade studien.

Tillsammans med tyska forskare har han i en stor klinisk studie kunnat visa att man genom en enkel mätning av blodgenomströmning och aktivitet i fingrarnas svettkörtlar kan avslöja om en person är självmordsbenägen.

Forskningen har rönt mycket stort intresse, inte minst internationellt. Nära 50 000 av dem som klickat fram artikeln på LiU-webben kommer från USA. Även i Kanada , Storbritannien, Australien och Tyskland har intresset varit stort. Studien har även uppmärksammats i flera internationella medier och webbsajter.

– Även om det stora genomslaget kom som en överraskning för mig, så fick jag en liten föraning när en person hörde av sig om berättade att studien hade hamnat i topp på den stora webbsajten reddit.com, med länk till LiU-artikeln, berättar Lars-Håkan Thorell.

Han har också märkt ett stort intresse när han rest runt i Europa och hållit föredrag för forskargrupper och andra.

– Det har varit intressant att märka hur en inledande skepticism har vänts till stor nyfikenhet och intresse, säger Lars-Håkan Thorell.

Han fortsätter nu arbetet med att utveckla metoden inom ramen för avknoppningsföretaget Emotra. En studie på ett 15-tal kliniker i Europa är på gång tillsammans med hans tyska kollegor och European Psychiatric Association. ”

Just nu sätter Aftonbladet ljus på självmordsproblematiken genom en sex dagars reportageserie:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/sjalvmordenblandunga/

Sätts det sedan lite ljus på Emotra som bolag och EDOR som är Emotras testmetod så lär kursen raskt arbeta sig upp. Börsvärdet är idag så lågt som ca. 58 miljoner kr och ett börsvärde om åtminstone tresiffrigt antal miljoner ser jag som en självklarhet. Då har vi i alla fall en kurs på ca. 40 kr.

Nu väntar vi in triggers och i första hand så är det minst 8 st Key Opinion Leaders + CE märkning som ska kommuniceras ut inom ett par månader.

Här kommer då Bullstreetanalysen, skriven av Mr MedTec varsågoda:

”Emotra-på väg att revolutionera suicidpreventionen !

Överraskande uppgifter

Jag får erkänna att jag visste väldigt lite om självmordsproblematiken när jag i samband med Emotras nyemission satte mig in i det hela.

När jag nu läst på om självmord i allmänhet och Emotra i synnerhet så har några saker slagit mig.

Den mängd självmord och självmordsförsök som det faktiskt handlar om. Varje dag tar fyra svenskar sitt liv och självmord är den vanligaste dödsorsaken för människor i åldern 15-45 år, (i den industrialiserade världen). Häpnadsväckande uppgifter i min mening och närmast chockerande.

En annan sak som förvånade mig är att det stora flertalet personer som försöker begå självmord faktiskt har kontakt med vården, ofta kort tid före självmordsförsöket. Detta innebär att om en effektivare metod skulle gå att hitta vem som faktiskt är självmordsbenägen så skulle detta ha en mycket stor inverkan på antalet självmordsförsök.

De traditionella psykiatriska metoderna bygger på utfrågning av patienten som söker hjälp och tolkningar av intervjusvar. Detta gör det hela väldigt subjektivt och är beroende av erfarenhet och värderingar hos den vårdgivare som tolkar svaren.

Finns det då en metod som med hög säkerhet skulle kunna effektivisera suicidpsykiatrin ?

Ja, det är just det som finns och här kommer vi till ytterligare en sak som förvånade mig. Jag trodde att EDOR som är Emotras metod skulle dela upp psykiatrin i två läger och att ena lägret skulle tycka att det hela är humbug och att det skulle vara svårt att få den av hävd konventionella psykiatrin att ta till sig en sådan här metod.

Så verkar inte vara fallet och när Emotra 27:e december meddelade att ett samarbetsavtal har tecknats med professor Marco Sarchiapone, en italienare som leder den viktiga suicidsektionen inom EPA, (European Psychiatric Association) så var detta en viktig signal om att t.o.m den viktigaste personen i ämnet nu tycker att det är hög tid att effektivisera psykiatrin. Den 10:e januari tecknade dessutom Emotra avtal med EPA och betydelsen av detta går inte att underskatta. EPA kommer exempelvis på konferenser och kongresser att aktivt förse marknaden med viktig information om metoden så detta är en fantastisk draghjälp.

Marknad

En annan sak som överraskade mig mycket var den enorma marknad som finns inte bara i Sverige utan globalt, d.v.s antalet psykiatriska kliniker. Jag kunde inte drömma om hur många som existerar, man pratar om totalt 200 000 st psykiatriska mottagningar i västvärlden och ca. 10 000 större psykiatriska kliniker. Dessutom siktar Emotra i slutändan även på den offentliga primärvården, vårdcentraler och företagshälsovård.

Multicenterstudie

Kort sagt marknaden finns där ute, nu planerar Emotra att göra en multicenterstudie med 15 noga utvalda toppkliniker i Europa. Dessa ska inleda kliniska utvärderingar av Emotras testmetod för förberedande marknadsintroduktion. Den 17:e januari presenterades Genua kliniken som nr 4 och den 23 januari presenterades nr 5, 6 och 7 då Rom, Bari och Piemonte presenterades som klara för studien. Samtliga 15 kliniker ska enligt bolagsledningen vara startklara innevarande kvartal. Det fina är att suicidnestorn Marco Sarchiapone aktivt medverkar i rekryteringen av de kvarvarande klinikerna och det är klart att hans ord väger tungt.

Affärsidé

Emotras affärsidé är att separera ut de som är s.k elektrodermalt hyporeaktiva då det har visat sig att dessa är signifikant mer självmordsbenägna. De som lider av detta reagerar markant lite på signaler, något som i sin tur är mycket ovanligt bland friska personer och deprimerade patienter som inte är självmordsbenägna. Cirka 12-14 % av dom som är allvarligt deprimerade är hyporeaktiva och när man väl konstaterat detta så kan man förutsätta att detta tillstånd varar i minst 1-2 år och att tillståndet kan bli kroniskt. Detta tillsammans med övrig riskbedömning ger värdefull information om i vilken omfattning patienten behöver särskilda självmordspreventiva insatser eller ej. Varje självmordsförsök kostar samhället knappt en miljon kr i direkta vård och rehabiliteringskostnader så det finns stora samhällsbesparingar att göra genom att förbättra suicidpreventionen.

Metoden

Metoden, EDOR som Emotra använder sig av är ett test som tar ca. 30 minuter. Mycket förenklat innebär det att genom att testa patienternas reaktioner på vissa ljudsignaler kan man fastställa vilka som är hyporeaktiva och därmed alltså signifikant mer självmordsbenägna.

Metoden upptäcker en dysfunktion i hjärnan som gör att vi förlorar intresset för livet. Dysfunktionen sitter troligen i s.k hippocampus. Dysfunktionen utsläcker vår biologiskt grundade nyfikenhet och vårt intresse för vardagliga händelser i omgivningen. Upphör nyfikenheten och intressen för vardagslivet, bli det lättare att lämna livet, man blir med andra ord mer benägen att begå självmord.

(Bild + text s 5 i bifogad PDF)

Tidigare studier- Lars-Håkan Thorell

Upphovsmannen bakom EDOR är Lars-Håkan Thorell. Han är docent i experimentell psykiatri och har bedrivit forskning om självmord och hyporeaktivitet i mer än 25 år. I en serie studier har Lars-Håkan Thorell tidigare bevisat EDOR:s höga precision. Uppföljning och dokumentation av 279 patienter från tre oberoende internationella kliniker har påvisat 97procents tillförlitlighet vid test av hyporeaktivitet i syfte att upptäcka deprimerade patienters självmordsbenägenhet. I samarbete med ledande forskargrupper inom den tyska suicidforskningen har Thorell under de senaste åren fått den starka kopplingen mellan hyporeaktivitet och självmordsrisk ytterligare bekräftad. Testresultaten från 783 tyska patienter har bekräftat samtliga tidigare uppnådda resultat. Resultaten publicerades i en vetenskaplig artikel oktober 2013 av Journal of Psychiatric Research, en av de internationellt mest ansedda tidskrifterna i ämnet.

Produkt och Affärsmodell

Emotras affärsmodell bygger på två intäktsben:

1. En engångsintäkt på ca. 50 000 – 80 000 kr per levererad uppsättning utrustning samt utbildning. I utrustning ingår den egentillverkade EDOR boxen som är central för att systemet ska fungera. EDOR boxen kommunicerar signaler till och från dator och hörlurar. I utrustningen ingår även en specialanpassad dator som bl.a innehåller en mycket kraftfull Bluetooth, samt ett par specialanpassade och kalibrerade hörlurar.

(Bild 14 i bifogad pdf)

2. Löpande intäkter genom försäljning av enskilda analyser på ca. 1 000 kr/st, alternativt service och analysavtal på ca. 5 000 -10 000 kr/månad. Serviceavtalet ger bl.a användaren fri support och ett obegränsat antal analyser och remissvar.

Det finns idag som sagt ca. 10 000 större psykiatriska mottagningar och Emotra kommer bygga från toppen, d.v.s få toppklinikerna av dessa 10 000 st. att använda och rekommendera metoden och därigenom säkerställa att behov uppstår underifrån. Säljstart är satt till början av 2016 och målet är att nå 100 kliniker det första året, ytterligare 300 kliniker det andra året och 600 kliniker det tredje året. Det innebär att bolaget siktar på att nå 1.000 kliniker tre år efter lansering.

Viktiga personer i Emotra

De viktigaste personerna i Emotra är förutom ovan beskrivne upphovsmannen Lars-Håkan Thorell, VD Claes Holmberg och styrelseordförande Margit Ferm.

Claes Holmberg, Emotras VD är civilingenjör och teknologie doktor i teoretisk fysik. Han var under 10 år vice VD i Nobel Biocare och har varit VD i Mediteam AB/Biolin AB och Biolight AB. Claes Holmberg har även varit styrelseordförande och styrelseledamot i en rad medicintekniska företag och i nationella tvärvetenskapliga forskningsprogram. Claes Holmberg har lotsat fram en handfull produkter från patentnivå till kommersiell status och har rutin på detta.

Margit Ferm, Emotras styrelseordförande är socionom och sociolog och har i många år varit förbundsordförande i SPES, Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevandes stöd, som under hennes ledning var den ledande organisationen för suicidprevention i landet. I dag är Margit Ferm ordförande i SPES-kretsen i Jönköpings län och är en ofta inbjuden föredragshållare vid kongresser inom suicidprevention.

Ägarsituationen ser stabil ut och grundarkonstellationen kommer ha ca. 1/3 av de ca. 2,6 miljoner aktier efter nyemissionen. Det är alltså relativt få aktier ”i spel” och den s.k free floaten är härmed klart begränsad. Jag kan inte avhålla mig från att göra en jämförelse med ett annat bolag som precis gjort en nyemission, (Neurovive). Där ökar man med 5,4 miljoner aktier till totalt 27 miljoner aktier.

Kombinationen få aktier och en intressant närtid med intressanta s.k triggers eller milstenar brukar kunna få fart på en aktiekurs. Vad beträffar Emotras aktiekurs så rusade den under sensommar/höst förra året till över 50 kr men har fallit tillbaka och i samband med nyemissionen så gick aktien att köpa under 20 kr.

Vad har vi då att vänta oss i närtid beträffande triggers/ milstenar ?

Innevarande kvartal ser mycket spännande ut och följande har vi att se fram emot detta kvartal:

1. CE märkning av EDOR.

2. Ca. 15 europeiska kliniker, (kan bli ytterligare ett par kliniker) ska inleda kliniska utvärderingar av Emotras testmetod för förberedande marknadsintroduktion. Notera att endast 7 st är kommunicerade i detta nu. Övriga minst 8 st kliniker bör alltså kommuniceras ut inom två månader.

3. Godkännande av etiska kommitteer.

En kurs på 20 kr kommer nu då nyemitterade aktier kommer ut på marknaden ge ett bolagsvärde om ca. 50 miljoner kr. Det är inte tu tal om att denna värdering får anses som extremlågt vid beaktande av dels den enorma marknad, det unika i testmetoden med potential att mer eller mindre revolutionera suicidpreventionen och bristen på konkurrens. Det Emotra konkurrerar mot är den ”gamla” uppfattningen att eventuella självmordskandidater ska sållas fram genom personliga intervjuer, punkt slut.

Märk väl att Emotra inte säger att man ska ersätta dessa psykiater som intervjuar utan Emotras testmetod EDOR är ett perfekt och säkert komplement till den konventionella suicidpsykiatrin.

Jag skulle vilja säga att en bolagsvärdering om 200 miljoner även det är mycket lågt med hänsyn till ovanstående och detta skulle då ändå innebära en kursstegring till ca. 80 kr.

Senaste nytt

Emotra meddelade igår 3 februari att nyemissionens teckningsgrad blev 250 % och därmed inbringade bolaget de önskade 9,7 miljoner kr. Kassan nu välfylld och bör räcka tills beräknad marknadspenetration tar vid början år 2016.

Sammanfattning – köpvärd aktie

Det är kanske inte är så konstigt att en konklusion av det hela blir en köprekommendation modell större. VD Claes Holmberg sammanfattade själv investeringscaset rätt så träffande vid en investerarträff i Göteborg den 22 januari inför en fullsatt åhörarskara: ”Det är goda möjligheter och tämligen små risker”. ”

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 09:24:30

Ta plats, det har jag gjort! Snart når vi 30 kr och sedan fortsätter vi uppåt. Många triggers väntar!

50 - 60 kr

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 10:11:54

Mycket intressant bolag.

Edor tillhandager sjukvården en efterfrågad hjälp och det tycker jag att man ska upplysa om. Fler än 1000 patienter har testats och fler kommer att testas i och med att multistudien drar igång. Väldigt spännande.

Nu väntar vi på att ytterligare KOL samarbeten ska presenteras och klarar man av det här från bolagetssida så har man gjort något riktigt starkt. Man använder oerhört knappa resurser, faktiskt såpass lite att jag knappt sett något liknande fall, och man har kommit långt.

Den internationella acceptansen och samarbeten som börjar byggas upp indikerar tydligt på att det här är något att hålla under uppsikt. Tror att vi kan få vara med om en alldeles särskild kursresa i närtid.

50 sek inom ett par månader om, de triggers som vi vet presenteras.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 14:49:46

Emotras metod, EDOR och Lars-Håkan Thorells mångåriga forskning som lett fram till möjligheterna att diagnostisera enskilda individers benägenhet att begå självmord, har uppmärksammats i både Sverige och utomlands. LiU-nytt, med nyheter från Linköpings Universitet, nämner bland annat att en artikel om Thorells forskning under sista veckan i januari lästes nästan 80 000 gånger, vilket är långt utöver det normala. Nyheten om EDOR har även väckt stort intresse på den amerikanska webbsajten, reddit.com

Lars-Håkan Thorells forskning har väckt stort intresse, inte minst internationellt. Nära 50 000 av dem som klickat fram artikeln på LiU-webben kommer från USA. Även i Kanada, Storbritannien, Australien och Tyskland har intresset varit stort. Studien har även uppmärksammats i flera internationella medier och webbsajter.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2014-02-05 14:50:40

Emotra gick just ut med följande trevliga meddelande:

Emotra: Lars-Håkan Thorells forsknings uppmärksammas i media

(AktieTorget: EMOT)

Emotras metod, EDOR och Lars-Håkan Thorells mångåriga forskning som lett fram till möjligheterna att diagnostisera enskilda individers benägenhet att begå självmord, har uppmärksammats i både Sverige och utomlands. LiU-nytt, med nyheter från Linköpings Universitet, nämner bland annat att en artikel om Thorells forskning under sista veckan i januari lästes nästan 80 000 gånger, vilket är långt utöver det normala. Nyheten om EDOR har även väckt stort intresse på den amerikanska webbsajten, reddit.com

Lars-Håkan Thorells forskning har väckt stort intresse, inte minst internationellt. Nära 50 000 av dem som klickat fram artikeln på LiU-webben kommer från USA. Även i Kanada, Storbritannien, Australien och Tyskland har intresset varit stort. Studien har även uppmärksammats i flera internationella medier och webbsajter.

Liu-Nytt skriver om rekordintresset i en kort artikel:

www.liu.se/liu-nytt/LiU-nytt?l=sv&newsitem=541943

Artikeln om EDOR, med rubriken, ”Säker metoden upptäcker självmordsbenägenhet”, når man via följande länk:

www.liu.se/forskning/forskningsnyheter/1.509002?l=sv

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 14:54:55

4

Lite sen? ;)

0
Ogilla!
18
Gilla!
2014-02-05 15:00:17

Fin draghjälp detta när VD Holmberg och Sarchiapone som leder den viktiga suicidsektionen inom EPA ska kontraktera de sista Key Opinion Leaders klinikerna :-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 15:34:09

Kommer ni ihåg mitt postande av EMOTRA mot 40 kr för några veckor sedan??? :)

Fick inte mkt uppmärksamhet då men nu verkar det vara andra bullar ;)

Riktigt roligt att se och jag är "tankad" även om jag kommer att fylla på när jag får loss mer kullor i slutet på veckan.

30 kr på fredag?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 15:37:06
0
Ogilla!
25
Gilla!
2014-02-06 08:39:47

Emotra levererar !

Nytt pm idag:

Emotra: Emotra tecknar samarbetsavtal med universitetet i Cluj-Napoca, Rumänien

(AktieTorget: EMOT)

Emotra meddelar att ett samarbetsavtal har tecknats med en psykiatrisk klinik vid Universitet i Cluj-Napoca, Rumänien. Kliniken blir därmed den åttonde kliniken som tecknat avtal om medverkan i Emotras kliniska multicenterstudie som syftar till att utvärdera användningen av EDOR, för evaluering av självmordsrisk.

Hittills har åtta kliniker tecknat samarbetsavtal med Emotra. Bolagets målsättning är att cirka 15 europeiska kliniker ska inleda kliniska utvärderingar av Emotras testmetod för förberedande marknadsintroduktion under det första kvartalet 2014. Utvärderingen beräknas pågå under de närmaste två åren. Diskussioner och förhandlingar pågår med ett flertal kliniker i olika länder. Arbeten med ansökningar till etiska kommittéer och CE-märkning av produkten pågår parallellt som en del av förberedelserna för de kliniska utvärderingarna.

Emotra är inne i ett dynamiskt skede som involverar allt fler kliniska samarbetspartners. För att inte äventyra den finansiella uthålligheten bedriver bolaget allt arbete i en liten organisation och på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. När Emotras metod har fått ett tillräckligt starkt internationellt vetenskapligt stöd från de kliniker som utvärderar EDOR, inleds lansering av metoden i Europa.

Ser ut att bli en sucess story detta för aktieägarna onekligen, börsvärde ännu ynkliga 60 miljoner kr i runda slängar...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 16:06:32

Härligt!!

Nu börjar vi närma oss på riktigt. 8 nere och (minst) 7 kvar!

Det går rykten om att Emotra kommer att finnas med i Aftonbladet i morgon, nätupplagan, och i den vanliga pappersupplagan på lördag. Kan det här verkligen stämma? I så fall är det ren och skär jackpot! Snacka om publicitet!

Det här kan bli en riktig höjdare!

0
Ogilla!
20
Gilla!
2014-02-06 18:08:16

Vad händer ? Var det dagens trevliga pm om nytt kol eller helt enkelt att Aftonbladet sätter ljus på självmordsproblematiken och skapar ett ökat intresse för bolaget och metoden ?

Hur som helst en trevlig kursrörelse uppåt...

0
Ogilla!
24
Gilla!
2014-02-06 18:27:57

Nån som kan lägga ut en daily candlestickgraf på emotra, gärna med bollingerb samt stoch 7,5. Eller vet någon vart jag kan se detta på webben?

0
Ogilla!
24
Gilla!
2014-02-07 14:07:25

Dagens Aftonbladnätartikel ”nytt instrument kan rädda liv ”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18310555.ab

renderade en trevlig och välförtjänt kursuppgång. Värt dock att poängtera ett par saker. För det första så är detta alltså Aftonbladets websida och skulle metoden i såna här positiva ordalag belysas även i pappersupplagan som har 3,1 miljoner läsare varje dag så skulle det bli en betydligt större genomslagskraft.

Och vad viktigare är Emotra nämns faktiskt inte med ett enda ord i artikeln .Görs denna koppling låt säga i papperstidningen så lär det bli rusning efter aktien, sanna mina ord.

Har mycket svårt att se att aktien efter att ha hittat detta momentum inte ska fortsätta upp. 7 Key Opinion Leaders + CE märkning väntar på att kommuniceras ut innan Q1 är slut.

Kan inte bli annat än en stor köprek på detta papper !

0
Ogilla!
26
Gilla!
2014-02-07 14:31:57
Ladda ned

#12

0
Ogilla!
24
Gilla!
2014-02-08 11:00:24

Aftonbladet skriver om EDOR i pappersupplagan idag lördag !

wow- helt suveränt !

"Här är apparaten som ska rädda liv" i fetstil över ett dubbeluppslag !!

Makalöst bra.

Upprepar, pappersupplagan når 3,1 miljoner läsare !

Tyvärr står det inget om Emotra som är bolaget bakom EDOR men vi kan nog lugnt räkna med att detta bidrar till att en hel del uppmärksamhet kommer riktas mot bolaget och därmed aktien när börsen öppnar på måndag !

0
Ogilla!
28
Gilla!
2014-02-09 20:57:02

Aftonbladet har i sex dagar granskat självmorden bland ungdomar.

I dag sammanfattades artikelserien i pappersutgåvan av medicinreporter Mary Mårtensson och här är ett axplock från s 24:

”Självmord är ett ämne som engagerar och väcker starka känslor, det vittnar det enorma gensvar Aftonbladets granskning har fått från er läsare”

”Att få hjälp idag är som ett lotteri, det beror på vilken läkare du träffar”

”Det är tre gånger fler som tar livet av sig än som dör i trafiken. Drygt hälften har haft kontakt med psykiatrin innan de tar livet av sig. Inom vilket annat samhällsområde accepteras sådana siffror ? ”

” Om det är så som våra läsare vittnar om - ja då är det dags att ändra kurs. Då måste vi satsa betydligt mer resurser på psykiatrin ”

Räkna med att dessa ord ovan sätter press på beslutsfattarna och självklart är detta något som i förlängningen gynnar Emotra vars testmetod EDOR verkligen har potential att göra skillnad inom psykiatrin !

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-09 21:07:19

Det kommer givetvis att ge resultat. Det är ett valår och självmord och den psykiska hälsan har alltid varit en het fråga. Ska bli oerhört intressant att följa.

Jag tror starkt på Emotra framöver.

Mvh

0
Ogilla!
19
Gilla!
2014-02-10 09:19:46

Gratismarknadsföringen i media fortsätter.

Idag är det ett dubbelslag i DI:s pappersupplaga, (s 12-13) som handlar om att ”Nyheter i mobilen är på väg att ta över”

På helsida s 13 är det en jättebild på en mobil där nyheten på skärmen är- just det:

”Här är apparaten som ska rädda liv” och så bl.a en bild på Emotras mätinstrument EDOR.

Trevligt indeed

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-18 09:47:09

Igår kom pm pm om att klinik 10 och 11 är i hamn. Nu är det minst 4 st kvar sedan är det bara att kicka igång multicenterstudien.

CE märkning kommer, förhoppningsvis att godkännas under Q1.

0
Ogilla!
29
Gilla!
2014-02-25 10:18:31

Hyperintressant läge !

Emotra med sin unika produkt EDOR har hittills levererat enligt plan. 11 avtal med Key Opinion Leaders har kommunicerats och minst 4 till ska vara klara innan mars utgång. Dessa kliniker är toppkliniker i respektive länder och klinikerna ska användas som ambassadörer för EDOR metoden. Dessa Key Opinion Leaders ska med andra ord sprida vetenskapliga fakta om den höga effektivitet och tillförlitlighet som metoden erbjuder.

Jag vet att flera av de redan klara klinikerna är måna om att dra igång studierna och frågan är om studiestart sker då minst 15 kliniker som man ju pratat om är klara eller om studierna kan starta redan tidigare ? Hur som helst så kommer man att kommunicera ut när studierna startar och detta är helt klart en stor trigger.

En annan mycket stor trigger är CE-märkning där man är långt fram och denna CE-märkning ska vara klar innevarande kvartal, alltså max blott ca. en månad kvar.

Aktiekursen har åkt berg och dalbana, var uppe i dryga 50 kr sensommaren förra året men har dalat ner och en nyemission som nyss avslutats, (rejält övertecknad) markerade bottennivå på under 20 kr. Aktien ryckte efter emissionsstängningen raskt upp till ca. 35 kr men då blev frestelsen för stor för ett antal av de teckningstagare som övertagit teckningsrätter i emissionen. Massiva sälj drog ner kurs på både BTA och aktie och nu står aktien och stampar på ca. 22 kr. Detta ger oss ett börsvärde på ca. 57miljoner och med tanke på enorm marknad och egentligen obefintlig konkurrens så känns detta börsvärde oerhört lågt. Jag ger mig inte in i att uppskatta rimligt börsvärde men 100 miljoner kr tycker jag i alla fall är ett absolut minimum och det bör räcka med att få några nyheter för att nå upp dit.

Det känns som ett ypperligt läge att investera nu när aktien kan fås billigt och där minst 6 triggers är på gång att bockas av innan mars är slut, (minst 4 KOL + CE-märkning + studiestart).

Önskas det någon/några kvalitetsstämplar på bolaget innan investering görs så bjuder jag här på två:

1. Den 27:e december gick Emotra ut med följande:

”Emotra meddelar att ett samarbetsavtal har tecknats med Professor Marco Sarchiapone, Medicine and Health Science Department, vid University of Molise i Italien. Professor Sarchiapone, som är en framstående person inom suicidforskning i Europa, kommer att ha en framträdande roll i koordineringen av Emotras planerade multicenterstudie och i arrangemangen av internationella vetenskapliga möten om den teknik Emotra arbetar med, en teknik som har potentialen att radikalt förändra psykiatrins sätt att diagnostisera riskpatienter för självmord. Professor Marco Sarchiapone kommer mer specifikt att medverka i rekryteringen av fler centra, i slutförandet av studieupplägg, i koordinering av studien och i att organisera internationella symposier i ämnet suicidprevention i samband med kommande årliga världskongresser. Professor Sarchiapone har mångårig erfarenhet av att organisera och genomföra breda internationella forskningsstudier inom suicidområdet och idag leder Sarchiapone den viktiga suicidsektionen inom EPA, European Psychiatric Association.

Att vi fått ombord Professor Sarchiapone, betyder oerhört mycket för det fortsatta arbetet. Vår strategi går ut på att förankra metoden hos de ledande klinikerna på området och nu har vi tillgång till en världsauktoritet, som i sin starka position kan se till att metoden når ut till marknaden på stora internationella möten, kommenterar Emotras VD, Claes Holmberg. ”

I och med att Emotra lyckats anlita professor Marco Sarchiapone, en italienare som leder den viktiga suicidsektionen inom EPA, (European Psychiatric Association) så är detta en viktig signal om att t.o.m den viktigaste personen i ämnet nu tycker att det är hög tid att effektivisera psykiatrin.

2. Den 10 januari gick Emotra ut med följande:

”Emotra tecknar avtal med EPA-SS”

EPA-SS är suicidsektionen av European Psychiatric Association och Emotra skriver vidare:

”Avtalet med EPA-SS är ytterligare en bekräftelse på att de främsta inom suicidforskningen tror på vår metod och ser vikten av att organisera det här arbetet på rätt sätt från början. För Emotras del är det en så stor fördel att EPA-SS, kommer att engagera sig i frågan och att vi framöver kommer att vara två parter som hjälps åt med att förse marknaden med relevant information om metoden, kommenterar Emotras VD, Claes Holmberg ”

EPA-SS kommer alltså i högsta grad hjälpa till med marknadsföringen vilket är en närmast ovärderlig draghjälp.

Avslutar med Aftonbladets summering om sin sexdagars mycket uppmärksammade granskning om självmord som gjordes nyligen:

”Aftonbladets granskning av självmord bland ungdomar fick stort gensvar bland läsarna.

Socialdepartementet ser nu över hur suicidpreventionen i samhället kan förbättras.

– Din granskning visar att det finns alla skäl att arbeta med det här, säger AndersPrintz, regeringens samordnare för statens insatser inom psykisk ohälsa.

Frågan är prioriterad på socialdepartementet. Det uppger AndersPrintz. Socialdepartementet arbetar med frågeställningen om hur suicidpreventionen kan förbättras.

– Vi vill skapa bättre förutsättningar för att bedriva suicidpreventivt arbete, både regionalt och lokalt. Det handlar mycket om hur vi kan säkerställa att kunskapen om vad som är effektivt för att förebygga självmord kommer ut till kommuner och landsting, säger han. ”

Det är ju inte direkt orimligt att tro att Emotra som bolag kommer dra nytta av ovanstående .

För heltäckande information så läs gärna Bullstreet analysen

https://www.bullstreet.se/2014/02/emotra-aktieanalys/ skriven av skribenten Mr Medtec i början av februari.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-25 14:15:58

Läget är riktigt intressant och bolaget har verkligen presterat enligt plan. Oerhört starkt med tanke på deras smala organisation.

Snart CE godkännande och ett antal nya KOL, antagligen fler än 4 st. Vi har även en start av muticenterstudien som kommer i närtid.

Det ser lovande ut för detta bolag och för Edor.

Snart omvandlas BTA till vanliga aktier och då har vi inte den hämmande effekten av BTA. Tror på kraftigt uppställ inom kort.

Mvh

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 15:41:38
0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-31 11:47:45

http://ukmg.nu/140327/emotra/

Video från sedemeradagen i Lund

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-31 16:39:06

Har fyllt på lite kring 20 kr, tror nedsidan är ganska begränsad med det låga börsvärdet. Hoppas bara att kursen slutar harva runt och istället börjar spegla det bolaget gör.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-01 09:37:31
0
Ogilla!
22
Gilla!
2014-04-08 11:14:49

Kan bara upplysa om att det finns ett bolag som har en helt unik produkt/metod som kan hjälpa till att lösa ett stort världsproblem.

Aktien kan nu köpas för verkligt lågpris men frågan är hur länge ?

Förutom enorm tragedi för alla runtomkring den som väljer att ta sitt liv så skulle samhället spara in nästan en miljon kr på varje reducerat självmordsförsök.

Bolaget ifråga heter Emotra och redan nästa vecka sparkar en jättestudie igång i Rom se

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68849

Emotra har lyckats knyta till sig inte mindre än 19 ledande kliniker i ett stort antal europeiska länder och allt handlar nu om att dessa toppkliniker ska bekräfta de tidigare uppvisade goda resultaten för Emotras metod EDOR.

VD Claes Holmberg dementerar kraftfullt att det nu skulle bli tyst från bolaget under den tid som studien pågår och så här står det exempelvis i årsredovisningen som släpptes igår: ”Bolaget räknar med att ett antal internationella symposier, som avhandlar EDOR och dess tänkta applikationer, kommer att genomföras redan under 2014 och 2015, i samband med större vetenskapliga kongresser inom psykiatri och suicidprevention.”

Kom ihåg att branschorganisationen EPA-SS, (suicidsektionen inom European Psychiatric Association) backar upp Emotra och att ”högsta hönset” inom EPA-SS, Marco Sarchiapone är knuten till Emotra och är den som koordinerar multistudien.

Som jag ser det så är det bara frågan när dessa tunga faktorer ger utslag i aktiekursen.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2014-04-09 11:21:40

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68849

Japp nu på måndag drar jättestudien äntligen igång och den trevliga staden Rom utgör "komigång" stad.

19 toppkliniker är kontrakterade och studiestarten är att avse som en stor milsten !

Tror aktien rycker upp sig i samband med detta efter att ha legat i träda en tid.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2014-05-12 10:31:06

Nånstans här runt 16 kr bottnar aktien ur.

Bolaget är med den kursen värderat till ca. 40 miljoner.

Med EDOR har vi ett regelrätt paradigmskifte på gång där kvantitativa objektiva data ersätter eller rättare sagt kompletterar de traditionella subjektiva läkarintervjuerna som varit standard hittills.

I god tid innan de första studieresultaten kommer att kablas ut så lär vi få ett rejält uppspek då allt talar för goda resultat.

Emotra har branschorganisationen inom European Psychiatric Association i ryggen och dess frontperson Marco Sarchiapone är den som håller i Emotras jättestudie som nu drar igång på 19 ledande kliniker i Europa vilket är oerhört positiva faktorer.

På ett års sikt så lär vi ha åtminstone någon dubbling av kursen, det ser jag som rätt givet.

Läs gärna den utmärkta bloggen på Redeye:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/emotra-pa-god-vag-att-sla-igenom-med-varldsunik-produkt

0
Ogilla!
23
Gilla!
2014-05-23 09:15:29

Redeye signaturen hofgat skriver i den nyutlagda bloggen ”Tre fynd på smålistorna” om tre verkligt köpvärda aktier varav Emotra är ett av dessa fynd. Tar mig friheten att saxa ur Emotradelen:

”Emotra. Lista Aktietorget.

Börsvärde 45 mkr. Aktiekurs 17,50 kr.

Emotra är tämligen välkänt för de som intresserar sig för smålistorna. Bolaget har utvecklat en metod/programvara inom psykiatrin vilken går ut på att identifiera en deprimerad persons självmordsbenägenhet. Emotras metod har rönt stort intresse. Både inom allmänpress och inom sin bransch, och även bland aktiesparare. Det har lett till rena kursrusningarna i aktien emellanåt när goda nyheter presenterats.

Efter vårens utknockning av många mindre bolag i tidigt skede har även Emotras aktiekurs åkt ner rejält och handlas nu på nivåer långt under vårens högsta notering på dryga 30 kr. Det känns rätt så oförtjänt och ganska kortsiktigt tänkt och ger samtidigt ett nytt fantastiskt ingångsläge i den utbombade aktien.

Emotra har trots sin litenhet visat upp ett imponerande nyhetsflöde. Kraftigt övertecknad nyemission gav många sköna miljoner kr in i kassan och finansiell stabilitet ett bra tag framöver, bolaget genomför just nu en multicenterstudie med hela 19 ledande kliniker i Europa som utvärderas bolagets metod. Ett till synes häpnadsväckande stort intresse och som borde leda till intressanta nyheter under året när utvärderingen kommer igång, och ett fantastiskt nätverk som byggs inför framtida försäljning.Upphovsmannen bakom EDOR, Lars-Håkan Thorell är talare på flera tunga event i höst, bl a världpsykiatrins årliga världskongress.

Allt buzz kring Emotra är imponerande och det måste finnas goda möjligheter att det kommer något gott ur detta med tiden. Potentialen ligger till synes en liten bit framåt i tiden när försäljningsfasen inleds, men är potentialen tillräckligt stor kan framgången komma fortare än man tror. Uppköp, samarbetsavtal, ny storägare (kanske någon av klinikerna som blir intresserade), det känns som att något spännande kan ligga i korten om utvärderingen av EDOR går som bolaget tänker sig. EDOR är redan utvecklat och testat av bolaget och produkten är CE-märkt, det är alltså ingen fas-studie som pågår. Syftet med studien är att vinna marknadsacceptans bland ledande kliniker vilket i så fall skulle ge en betydande kvalitetsstämpel, och en mycket solid grund för den framtida försäljningsfasen.

Emotra är svårvärderat. Ska värderingen vara 20 mkr, 45 mkr, 100 mkr, eller kanske 200 mkr. Marknaden bestämmer priset och just nu är börsvärdet omkring 45 mkr. Känslan är att många avvaktar utvecklingen av utvärderingen och att intresset för aktien just nu är svalt. Men kanske är det just i ett läge när intresset för aktien är svalt som den intresserade bör passa på. Vid goda och rätt typ av nyheter har Emotra-aktien visat en enastående förmåga att rusa rakt upp. Har hänt vid flera tillfällen. Och det kan mycket väl hända igen under hösten. På sikt finns betydande potential i Emotra, även om risken för ett bolag som inte inlett sin försäljningsfas förstås också är stor. Ska man hitta något liknande bolag så kan det sägas vara Medfield som har ett börsvärde på 251 mkr.Emotra börsvärde är alltså 45 mkr.. känslan är att det finns en riktigt stor uppsida i Emotra-aktien om marknaden hittar tillbaka intresset för småbolagen. ”

Slut citat

Som jag skrivit tidigare så tror jag att aktien har bottnat på nuvarande nivå på 16-17 kr .

Bästa Hälsningar

Keyman

0
Ogilla!
36
Gilla!
2014-06-09 10:28:00
0
Ogilla!
19
Gilla!
2014-07-28 14:58:11

från bloggaren Carpe Diem

http://www.redeye.se/aktiebloggen/emotra-skrammande-siffror-som-talar-bolaget

Blir ett fint andra halvår den saken är biff :-)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.