Grupp: Teknisk analys

Överköpt ?

6
Gilla!
2002-03-25 10:34:37 » Anmäl

Överköpt ?

Då och då dyker det upp personer som använder det smått elegendariska uttrycket ”överköpt”. Men vad innebär TA-uttrycket överköpt? Jag hade inte tänkt att hålla någon stor utredning här, men…

Överköpt kan endast en aktie anses vara när inga nya falkta lagts fram. Dvs ett företag som sedan en längre period haft en stabil utveckling kan anses överköpt, men endast alltså om inga nya fakta framkommit.

Ta nu t.ex. senaste rapporten av HM. Här kom det fram nya oväntade fakta om starkare försäljning. Aktien lyfte bums med > 10% och skulle alltså snabbt anses överköpt enligt REN TA. Men när kursrörelsen består av FA och drivs av ny FA så kan TA INTE tillämpas fullt ut.

Sluttsats. Alla som hänvisar till TA och kallar en aktie för överköpt måste alltså också styrka att INTE nya FA-signaler finns!!!! Om det finns nya FA-signaler så kan i princip aldrig en aktie anses vara överköpt enligt TA…. Möjligen i så fall enligt FA om kursreaktionerna överstiger vad som är rimligt enligt den nya värdering som framkommer efter en mediaträff, rapport eller dyl.

m

*** Morganizer at WAR ***

De KÖPsignaler jag lägger ut kommer jag också att redovisa motsvarande SÄLJsignaler för. Även resultaten!

** se SäkRA gruppen **

4
Gilla!
2002-03-25 14:00:17 » Anmäl

Överköpt/översålt är ju uttryck för att beskriva att kursen är förhållandevis långt ifrån sitt tänkta jämviktsläge (som kursen pendlar kring). En kursdrivande nyhet får ju anses påverka även jämviktsläget, vilket kan få en aktie att falla ur sin överköpta/översålda zon. De vanliga TA-verktygen för att beskriva jämviktspendlingen kan ju vanligtvis inte att jämviktslägen är förskjutet förrän efter en viss tid, så dessa är ju ganska oanvändbara ett tag. Verktygen kan dock fortfarande fungera på vecko/månadsdata om än inte för dagsdata.

Slutsats: Jag instämmer i #0.

/Jumbojet

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.