Grupp: Huvudforum

Swedbank

0
Ogilla!
49
Gilla!
2019-03-28 11:49:57

Ser på DI börssnack är det vissa som är helt uppe i varv och tävlar i att kasta skit på Swedbank och yrar om förlorat banktillstånd och inte handla i dollar.

De framstår som efterblivna och är säkert så till viss del då det vill in billigt och har detta som en del i sin köpstrategi.

Väldigt hat bubblar upp och man måste vara bra naiv om inte tror SEB, NORDEA och till och med SHB har sina spöken i BR och RR. Nu får Swedbank ta allt åt alla här. NORDEAS och SEB s Panamaskit flög förbi.

Tror det till viss del är helt omöjligt att kontrollera flera miljarder transaktioner per år fullt ut och jag tror inte inte per idag svenska banker medvetet tvättar pengar. Giriga och och gör felaktiga bedömningar ja. Skall de ha skit för de. Ja. Måste de öka på säkerheten i systemen och rutinerna. Ja.

Banken är systemviktig och de efterblivna baissarna hejjar på att USA skall leka domare och straffa våra banker. Helt sinnessjukt. När får vi straffa USA jävla sörja som de har i sitt system.

Nu är VD borta och det är en bra start. Hon hade noll förmåga att hålla i detta och hon har varit till skada för banken i denna process.

Köper man inte Swedbank på detta är man en idiot.

Efter detta kommer banken vara Sverige bästa bank ihop med SHB i dessa frågor. Verksamheten i öst skall de ha kvar då de är jäkligt duktiga där och uppskattade.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2019-03-28 12:39:23

Oavsett så gör man rätt i att lämna aktien. Det gror en bankkris i bakgrunden och som kommer sänka banksektorn under en ganska lång tid.

0
Ogilla!
59
Gilla!
2019-03-28 12:45:26

Ja det kan man ju tala om, men vart ser du bankkrisen ?

Menar du att folk lånar mycket och att bostäderna stått stilla i värde el gått ned 5 % efter 160 % uppgång på tio år ?

El är det att räntan är låg osv ?

Sen kan man hoppas på ena el andra på basis av vad som gynnar ens placeringar, men exakt var ser du bankkrisen.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
48
Gilla!
2019-03-28 12:47:29

Spåna fritt.

Vilka tecken ser Ni att en bankkris är på ingång ?

0
Ogilla!
116
Gilla!
2019-03-28 12:57:29

Euron. Euron är kraftigt på väg ner. Jag skrev att det är bra kortningsläge samma kväll dom fed hade räntebesked och då stod eurusd i 1,1440. Står på 1,1225 och då lät de räntan ligga. Orkar egentligen inte förklara men dollarn har ingen konkurrens. Euron kommer kollapsa pga att de sänkt räntorna kraftigt och i usa så måste fed höja trots lobbyisternas prat om att hålla den stilla. Lägger de sig så ryker pensionerna. Glöm uppgång i banksektorn, bara glöm det säger jag redan nu. Räntorna i usa är på väg mot 6 - 8 % och dollarn mot 12 - 13 när fed vaknar. Dowjones mot 50000 minst till år 2021-22. Man kommer sänka börserna och skapa en fjäderliknande rörelse uppåt.

Krisen är på regeringssidan pga minusräntor. Kollapsen i euron ger penningflöde till usa och dowjones, bara där kan stora aktörer handla miljardbelopp och de kommer göra det för att ta del av dollarökningen när euron rasar.

Siktar på 1,03 i första taget.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2019-03-28 19:24:39

Ogilla på spåna fritt. Nått spån kanske : )))

Re 4. Fed kommer låta sina höjningar stanna helt eller åtminstone låta räntebanan ligger toppa ut något snäpp upp.

Det ihop med en låg inflation då man inte kan mäta den längre eller som vi vet skiter fulllständigt i måttet. Läs Ingves och Riksbankens dravvel.

Vad du ser komma är inte minsta tecken på och det är vad du hoppas på mer. Ser det som fabler tyvärr. Du får se.

På DI börssnack fortsätter en liten klick efterblivna utropa olika negativa fantasier och deras samlade IQ bör rymmas i ett tvåsiffrigt tal.

Dock roligt att se dem gapa och skramla.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2019-03-28 19:26:44

Bankerna har tjänat pengar typ jämt och det har alltid funnits sådana som dömt ut dem.

Jag har också varit i fasen att man knyter ihop negativa scenarion, men ju längre man håller på ju mer lär man sig.

OMX går säker ned en 5 % till el så på kort sikt, men det är mycket mycket uppgång runt hörnet.

Bara att köpa.

0
Ogilla!
94
Gilla!
2019-03-28 21:58:20
Ladda ned

Teknisk sett är väl nedgången i Swedbank årets bjudning sett till riskfri blankning. Bara den stora utdelningen och uppgången som täckte gapet var ett fint tillfälle som jag funderade lite över. Nu när man ser hur det gick så klart att jag ångrar att jag inte tog chansen.

Tekniskt så finns det dels ett "otäckt" gap mellan 140 till 138 som ska täckas. Lägsta idag 140.10 så man ser att kursen reagerar på nivån. Dels finns det ett prismål på 120,30 som borde nås i och med att stödet på 152.20 bröts.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2019-03-29 09:30:30

Tack för teknikbilden.

Skulle säga att vi har många år upp efter denna dipp och om man inte köper Sweddar nu så kan man ha diagnos OBOTLIG IDIOT . )))))

0
Ogilla!
40
Gilla!
2019-03-29 09:31:11

Efterblivna klubben på DI börssnack kommer tyna bort likt deras depåer.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2019-03-31 14:37:07

Efterblivna klubben gör massa inlägg på DI börs idag.

Dom kräks och yrar i sin vilja att komma in billigt. Härlig teater utan publik. De kräver det ena och det andra och kräver att hårt straff. Ja utan att veta ett skit ber de en annan stat på andra sidan jorden straffa Sverige hårt. Helt jävla sinnesslöa. Varför skall USA ta in böter av hela jorden.

Har Swedbank gjort fel 2016. Ja. Är beloppen i närheten av DB. Nej inte på långa vägar. DA var navet.

Har Nordea och SEB och till och med SHB lik i garderoben. Ja givetvis, men de sitter tysta som möss o ber nu att inte flintskallen på UG skall besöka dem nästa gång. Fattar man inte detta är man både naiv och bakom.

Swedbanks rutiner idag är betydligt bättre givet att det är en process som de tar steg för steg. Att så sker är ju för återigen USA säger att hela jävla världen måste göra som de säger. Ja och som de får fri rätt att straffa sen. Jävla sjukt ju mer man tänker på det.

Miljarder och miljarder av transaktioner görs och arbetet med att hålla koll på dessa är ruggigt dyrt och tidskrävande och svenska banker jobbar varje dag med detta. Det är ton med papper och rutiner som får genomslag.

Sen har vi banksekretessen som gör att banken i sig inte kan gå offentligt i svaromål. Ja även om det inavlade gänget som brölar på DI tror att det är tysta med flit i vissa frågor så pågår utredningar parallellt.

Skrapar man under ytan så är detta ett branschproblem och det finns hur många banker som helst som tyvärr gör transaktioner som inte borde ha skett om det haft full koll på dold bakomliggande uppdragsgivare.

Sen har vi givetvis banker som gör detat med flit. Ja som är tvättmaskin som sin affärside.

Klart detta måste bort oavsett om USA som vanligt skall ha tummen i röven på alla, men vi måste ha lite balans.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2019-03-31 14:43:17

Unikt läge att köpa in sig i en bra svensk bank som gjort bort sig 2016 och som jag tycker gjort bort sig i och med att vissa storägare fick förhandsinfo om UG.

Men. När röken lagt sig är eg inte Swedbank mycket värre än SEB och Nordea.

Köper man inte nu har man det på papper. JAG ÄR EN IDIOT.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2019-03-31 15:19:16

På sikt är det helt unikt lågt pris på banken.

Sen refererar en del som följt den ekonomiska utvecklingen ett par år el inte som så att säga inte förstår vad som skett i det grundläggande sammankopplade finansiella systemet efter den sk finanskrisen för ca 10 år sedan..

Man hör utrop som :

-Banken stod i 1 öre på it kraschen.

-Banken stod i 60 kr i fastighetskraschen osv..

Ok.Givetvis finns det händelser som är negativa för banker kommande tio åren, men FATTAR man inte vad fri tryckpress gör åt bankerna är man per definition rätt tankesvag i hur systemet fungerar. Ok det tar rätt lång tid att sätta sig in i det och vi har ju många politiker och journalister som inte klarar det på en livstid. Med andra ord är det då inte konstigt att småsparare går bort sig här.

Tryckpressen av ny valuta som typ alla centralbanker utom den på Papa NyaGuniea är med på är som evigt liv för banksystemet.

Två knapptryck så fyller man på ett hål på andra sidan jorden med ett systemviktigt lån.

0
Ogilla!
32
Gilla!
2019-03-31 19:20:58

Läst på DI.

Experterna om Swedbank. Då har de hittat en trött Förvaltare från ett litet bolag som vill åt ditt kapital som heter Case :))))))).

Case ägs bl a av Stenson Edberg o Lidström.

Ägarna är klockrena, men vill gärna ha mer pengar och det är ju helt jäkla ok.

Den lite lätt slitne chefen de dragit till femöresstudion rapar upp lite sörja kring Swedbank. Rinner ur mungiporna på honom och han kommer köpa sig medvetslös i banken så ägarna får ett kvitto på att han gör rätt för sin lön.

DI. Journalistik för drev och massor. Gäller o sälja lösnummer.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2019-04-02 13:25:01

USA har det bra.

De kan böta hela jävla jorden och fylla på sin kassa. Rätt bra. Dessutom har de personer i de länder de bötfäller som hurrar.

BISARRT.

De kan ta och redan upp sin egen jävla sörja.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2019-04-02 18:48:14
Ladda ned

#12 En del är tydligen dåligt pålästa.Sånt går ju ta reda på. Fastighetskraschen var banken inte ens noterad på börsen.

Lite data om olika toppar och bottnar.

Förslag till vågräkning med alternativ. Om det kommer en våg till ner som går under 119.60 så är det svårt att säga var det stoppar för då kan det gå ner mycket till men om botten är satt nu så är det bra uppsida.

Jag har tyckt att bankerna har legat i våg 4 men det kan ju också vara en dubbeltopp. Det ska bli intressant att se om stöden håller i de andra bankerna. De har sökt sej ner mot stöden men ingen har brutit ner utom Swedbank.

För 20 år sedan Gick bankerna kursmässigt sin egen väg jämfört med börsen vid it kraschen och tex. Shb hade en tillfällig botten när börsen toppade och gick sedan upp resten av året (2000) med mer än 50%.

Sedan 2007 har dock bankerna gått i takt med Omx 30 index.

0
Ogilla!
76
Gilla!
2019-04-02 19:05:20
Ladda ned

Jag märkte att kurserna inte stämde exakt utan att zooma in. Här är korrigerade kurser.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2019-04-03 09:19:37

Tack för du tar det tekniska.

Uppskattas.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.