Grupp: Huvudforum

Nordstjernan

0
Ogilla!
11
Gilla!
2021-07-11 18:46:49

Två av Nordstjernans nyckelord är långsiktighet och aktivt ägande.

Jag presenterar här något som bidrar till hur flera av Sveriges företag har lyckats så pass bra och även har goda framtidsutsikter.

Fascinerande med en så lång företagshistoria,

Nordstjernan, ett investeringsbolag med en industriell historia som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden. Nordstjernan investerar i byggsektorn, industri- och tekniksektorn samt i hälsa, distribution och handel. Bolagen man äger omsätter tillsammans ungefär 100 miljarder kronor och har omkring 50 000 anställda.

Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser bildades 1947 av Generalkonsul Axel Ax:son Johnson (1876-1958) tillsammans med hans hustru Margaret (1887-1966). Idag är stiftelserna Nordstjernans största aktieägare och innehar 99 procent av rösterna och 86 procent av kapitalet i Nordstjernan.

https://www.nordstjernan.se/

Jag började intressera mig för denna ägarkonstellation i och med mitt innehav av Serstech AB och att Nordstjernan sedan utgången av 2020 är enda ägare av Dacke Industri.

https://dackeindustri.se/

Dacke Industri hade i sin tur köpt Optronic år 2019 och Optronic är tillverkare av Serstechs

Raman instrument samt sedan flera år medverkat i utvecklingsarbete inför lansering av dess instrument.

Och visst nog är jag intresserad av industri och industrihistoria samt företagande, en sak är säker och det är att utveckling och förändringar samt anpassning sker i rasande fart och det hör till spelets regler och är i sig ingen nyhet, den som sitter still försvinner.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2021-08-18 19:18:23

Ni som är aktieägare i Serstech AB eller intresserade av att bli aktieägare i Serstech bör läsa #0 då det är ett viktigt att förstå samarbetet, långsiktigheten och det unika kunnandet.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.