Grupp: Huvudforum

Dignitana

1
Ogilla!
109
Gilla!
2012-07-06 10:16:46

Tänkte se om det finns intresse för en tråd om Dignitana. Deltog nyligen på en intressant bolagsstämma i Lund som jag skrev en kort rapport om på BS. Tror och hoppas detta forum kan vara platsen där kunniga, initierade eller nyfikna kan dela med sig av information, nyheter eller ställa frågor.

Dignitana - verksamma inom området medicinteknik. De har utvecklat ett patenterat medicinskt kylningssystem kallat Dignicap som reducerar risken för håravfall vid kemoterapi. Drygt 80% av patienterna är så pass nöjda att de väljer att inte använda peruk.

Dotterbolaget Braincool - utvecklar teknologier inom indikationerna stroke, hjärtstillestånd och neonatalvård.

Hoppas att vi kan samlas i detta forum.

Mvh

/Ben

0
Ogilla!
99
Gilla!
2012-07-06 10:47:07

Ja, jag sitter i Dignitana sedan ett par år tillbaka och varit med på resorna upp och ner. Tyvärr är likviditeten alldeles för dålig i aktien för att tradas. Annars anser jag att man levererat och jag har stora förväntningar.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2012-07-06 11:19:33

#1 Jag har också stora förväntningar. Det är ju många spännande saker som händer just nu och belöningen kommer att komma. Målet om en omsättning på 40 miljoner i år upprepades på stämman och 2013 ligger målet på 100 miljoner. Det låter rimligt om man räknar med Japan och USA. Pga låg likviditet kommer aktien åka lite upp och ned. Vi kommer dock lämna nivån 20-30:- ganska snart.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2012-07-09 09:17:02

#2

Sa Martin något på stämman om tidpunkten för noteringen på Småbolagslistan?

0
Ogilla!
94
Gilla!
2012-07-09 10:25:13

#3 Nej. Vad jag kan minnas nämndes det ingenting om det.

Mvh

0
Ogilla!
87
Gilla!
2012-07-09 10:34:37

Ben!

Hittade inte din sammanfattning från stämman på Bs. Skulle du kunna kopiera in den här?

0
Ogilla!
100
Gilla!
2012-07-09 10:48:42

#5 Självklart. Jag tar även med Nallekatts kommentar för de kompletterarar varandra.

Från Nallekatt:

var intressant...
Inte så många deltagare tyvärr.
Alltid kul o se var man lagt pengar på.
Som Martin uttryckte det ang produktionen var att de inte stått och tittat på medans Kitron dalade utan enligt honom så var produktionen säkrad med en ny fabrik under 2012..(medans vi satt o pratade hämtade de 1 maskin som skulle till Australien) Kitron levererar fortf och till hösten skulle den nya producenten kunna börja leverera. Som Martin sa skickar de inte ut PM för minsta lilla sak längre..tar lika lång tid att skriva PM som avtal...: ) då skriver han hellre avtal......
Tydligen så vill fler Kliniker i USA köpa system men Dignitana vill gå den rätta vägen genom FDA, man ser stor potential på den marknaden därför vill de inte binda upp sig på den marknaden utan köra den själva.
Tydligen fanns det flera intressenter på Braincool, men det tänker de behålla inom Dignitana.
Christian som ansvara för braincool log när han pratade om potentialen.
Fler länder till hösten sa de.
Han sa att Konica avtalet kommer säkerligen vara unikt i framtiden.
Fanns nog en del saker Martin ville säga , men inte kunde då de måste nå ut till alla ägare samtidigt.

Det var många frågor och vi kunde säkert suttit hela dagen o pratat med ordföranden hade nog annat för sig i eftermiddag... : )
Japan sa de inte hur långt (vet nog inte heller) men där finns ett enormt intresse.

 

Mitt tillägg:

 

Jag tycker Nallekatt sammanfattar läget bra.

Mer detaljer om avtalet med Sysmex får vi i höst. Det är ett omfattande avtal.

Annars fortsätter det strategiska arbetet tillsammans med de två stora, Sysmex och KM, med att erhålla kostnadsersättning från statliga och privata sjukförsäkringar, öppna upp USA och bygga en egen stabil försäljning.

Frågor om ev NE lär väl dyka upp här, så här följer en sammanfattning:
Förra året var bemyndigandet för en ev NE 30 miljoner. D. behövde inte utnyttja det som vi vet. I år beslutades om ett bemyndigande om 50 miljoner.
Dignitana bedömde att en NE endast är aktuell i ett offensivt syfte, nämligen med tanke på de stora "egna" spännande projekten USA och Braincool! 
Som Nallekatt skriver så ser Dignitana stora ekonomiska fördelar att köra den själva och då kan det behövas lite krut till bössan. Intäkterna blir dock i så fall betydande.

Förberedelserna inför den stora EUROHYP- studien fortlöper enligt plan. Ett första pilotprojekt har genomförts tillsammans med Partnertech. Den färdiga produkten kommer att utvecklas i samarbete med läkare och kliniker för att få den så bra som möjligt. Tala om bra läge och förutsättningar.

Det får väl räcka för tillfället.

Både Martin, övrig ledning och personal imponerade stort på mig. Jag känner ett stort förtroende och ser med stor spänning och tillförsikt framåt. Den känslan tyckte jag även Dignitana utstrålade.

0
Ogilla!
91
Gilla!
2012-07-09 12:52:44

På Smallcap finns 2 analyser som ger en mycket bra bild av företaget. Dock så är riktvärdet på 57:- (inkl. Braincool) föreslaget utan hänsyn tagen till USA, EUROHYP-studien och, i stora delar, det nya avtalet med Sysmex.

Jag räknar med att en uppdaterad analys kommer under hösten då avtalet med Sysmex blir lättare att räkna på och även på det som hänt med Braincool.

Braincool som projekt initierades redan 2008 på Skånes Universitetssjukhus. Nu har det gedigna arbetet utmynnat i en stor EUROHYP-studie som finansieras av EU med 15 MEuro. Det är en Fas3 studie med 1500 patienter i över 20 länder inom Europa.

Tekniken som man använder är magnet resonans (MR-teknik). Tidigare studier, och den nu pågående vid ett av världens ledande neurologiklinik i Storbritanien specialiserad på hjärnkylning, bekräftar förstås att den fungerar och därav det stora intresset för Dignitanas lösning.

I studien kommer olika metoder att prövas, ex skalpkylning, kylning via näsan etc.

Dignitana är den enda medverkande som erbjuder skalpkylning, dvs ingen annan aktör var aktuell...

Viktigt är att flera olika metoder utvärderas och som senare blir standard. Det behövs olika sätt att kyla hjärnan på beroende på situationen. Det är helt klart förenat med livsfara att kyla via näsan om man misstänker inre skador. På samma sätt väljer man att inte kyla via skalpen med Dignitanas produkt om huvudet har synliga sårskador och dyl.

En kombination av behandlingsmetoder kommer bli verklighet men potentialen är fortfarande densamma, dvs enorm. Klinikerna måste kunna erbjuda alternativ efter den givna situationen. När dessa blir standardbehandling inom EU för stroke ligger övriga världen öppen.

Mvh

 

 

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2012-07-09 15:33:39

Tack Ben för utförliga kommentarer. Ja, det gäller nog bara att utrusta sig med en stor portion tålamod betr. Dignis aktiekurs. Jag tror inte att det blir något större lyft förrän aktien handlas på Småbolagslistan och större aktörer fått upp ögonen för detta guldägg och getts möjligheten att placera i denna aktie. Såvida det inte blir ett uppköp innan dess...

Men visst får man en känsla av ett välskött bolag och att Martin vet precis vilka steg han ska ta

0
Ogilla!
100
Gilla!
2012-07-09 17:53:37

#8 Tack själv!

Ja guldägg är ett passande uttryck!

Med så stora garanterade intäkter från KM-avtalet (runt 300 miljoner under de närmsta åren), Europa-avtalet med Sysmex som också kommer innebära betydande belopp och samtidigt ett börsvärde på 170 miljoner så förstår man att kursen inte riktigt hängt med. USA-studien går också enligt plan med, som vanligt får man säga, mycket nöjda patienter. Ett FDA-godkännande öppnar upp för pay-per-treatment.

När det sedan går upp för allmänheten om Braincools kommande utveckling och när fokus sätts på EUROHYP-studien så blir allt så fint.

Tålamod, som du säger, ska vi ha. Det är lättare för oss som har kunskap om bolaget. Med tiden kommer dock fler få upp ögenen.

Personligen tror jag inte på ett uppköp i närtid. Det har förekommit försök att komma över Braincool men Dignitana har avböjt. Jag tror att de ser framtida enorma värden och är inte beredda att släppa denna juvel till någon. Arbetet med kylteknologin har precis bara börjat!

Martin har gjort allt rätt hittills.

 

Mvh

0
Ogilla!
89
Gilla!
2012-08-06 17:26:40

Här kommer lite information om höstens stora begivenhet för Dignitana, nämligen starten på den stora EU-studien EUROHYP-1.

Tanken är att ca 80 sjukhus i ett 2o-tal länder ska deltaga.
Kylning ska inledas inom 6 tim från symptom. En första insats sker genom att intravenöst injicera 20ml/kg saline (4 grader) under 30-60 min.

Därefter följer fortsatt nedkylning till 34-35 grader, antingen genom ytkylning eller kylning via blodet. Behandlingen ska pågå under 24 tim.

Företagen som medverkar skriver just nu avtal med intresserade sjukhus. De medverkande företagen jag än så länge hittat är:

Zoll - Thermogard XP värme/kylsystem som genom speciell kateter injicerar saline (koksaltlösning)

Elvido Medical - Kyl/värmesystem för saline

EMCOOLS - kylda pads som appliceras på kroppen. De hålls kylda i speciella boxar, både stationära och mobila.

Proteome Sciences - med hjälp av 6 viktiga biologiska markörer görs en analys som ligger till grund för en effektiv behandling med rtPA (?).

Quickcool - tunnväggade katetrar där kyld saltlösning cirkulerar förs upp i näsan.

MTRE - Criticool. Kylenhet kopplad till en "filt" med sensorer som känner av kroppstemperaturen.

Dignitana - Kylning via skalpen (plus ev nacke och hals?). Den slutgiltiga designen blir nog klar under studietiden. Utrustad med MR-sensorer som känner av hjärnans temperatur.

Vi får se vilka sjukhus som väljer Dignitanas lösning.

Dignitanas portabla/semiportabla kylenhet utgöra också grunden för systemet som just nu utformas för outpatient onkologi - hemsjukvård, speciellt intressant för UK, Japan och USA. Nyheter om det vore trevligt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2012-08-06 18:58:04

Har själv varit in och ut i dignitana, tror väldigt mkt på dem men som någon skrev tidigare, den är väldigt svårtradad och har handlats i princip mellan 20-25kr väldigt länge...

 

Ska de inte byta lista också ? Funderar faktist på att gå in snart igen.

0
Ogilla!
86
Gilla!
2012-08-06 19:57:16

Frågan är ju vad majoritetsägaren Eurosund med Johan Stormby vill göra med sitt företag. Jag får en känsla av att det är Martin W. i egenskap av VD som styr och ställer och så länge han verkar göra allt rätt lägger sig nog inte Stormby i den löpande verksamheten. Stormby har säkert fått flera bud redan på företaget, men förstår säkert hur stort Dignitana kan bli.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2012-08-06 20:15:50

#11 Jag har inte uppfattat att ett nytt listbyte är aktuellt just nu. De bytte till First North så sent som den 30 nov 2011. Det är möjligt och troligt att byte till small cap kommer ske under de närmaste åren men det nämndes inte något om listbyte på stämman nu i juni. Kanske du eller Tavistock har mer information om var uppgiften kommer ifrån? Hittar inte något om det.

Vi får se vad som händer när KM börjar lägga volymorder under hösten. Då blir det nog lite fart i omsättningen, men den totala aktiestocken är liten.

#12 Tavistock

Att de haft intressenter på Braincool redan men att Stormby avböjt är ett gott tecken. Kan också vara som du tror att de haft någon/några som fiskat efter hela Dignitana också men har ingen konkret uppgift där.

Beträffande Braincool - vi vet ju att Sysmex är inblandade i framtagningen av nya produkter. Jag tycker att KM på samma sätt borde vara aktuella för Asienmarknaden. Länderna där har ju visat stort intresse för även användning inom stroke. Jag har inte hört om något är på gång där. Vet ni något?

Mvh

0
Ogilla!
83
Gilla!
2012-08-06 23:33:12

#13

Något rykte jag hörde någon nämna på avanzas chatt för ganska längesedan. Diskuterades om small cap, men men... var nog kanske bara snack.

Det handlar bara om att allt ska klicka rätt för dignitana, de verkar ha en stabil ledning som hellre jobbar sakta och säkert än att försöka skynda på allt, det ger nog bättre effekt i längden, dessutom tror jag det är nyttigt att aktien inte rusat upp mot 40-50kr som vissa vill ha den till.

20kr nivån känns verkligen som en botten nu om inget helt oförutsägbart skulle inträffa.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2012-08-07 13:12:41

#14 Ok.

Väl valda ord. När pengarna från KM och Sysmex börjar komma in på kontot bör vi se en justering. För mig känns det också sunt, för fundamentalt ser det mycket bra ut.

Mvh

 

0
Ogilla!
133
Gilla!
2012-08-07 13:28:24

Precis, risken finns alltid att när kursen rusar för mkt för snabbt att alla får för sig att drömma om kurser som är upp över molnen, då är det även lätt att aktieägarna kan tappa förtroende för bolaget och nya bottnar letar sig fram fortare än snabbt.

Dignitana är nog en av de enda aktier som jag följt som inte fått hybris. Iallfall inte ännu.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2012-08-14 12:07:16

Ni har säkert redan noterat detta.

En jämförande studie pågår som ni vet sedan förra sommaren vid Royal Marsden Cancer Centre i London. Detta institut är världsledande inom cancervård och forskning och är kända för att ligga i teknisk framkant.

På eget initiativ utreds nu vilket skalpkylningssystem som är mest effektivt. Dignitana uppger att resultaten för Dignicap ligger i linje med tidigare uppnådda resultat, alltså mycket goda.

Dignicap jämförs med två ytterligare system (troligtvis Penguin Cap och Paxman Coolers).

Nu verkar det vara dags för redovisning av resultatet. Detta kommer förstås få global betydelse.

På Placera har det skrivits några läsvärda rader.

Från Placera:

http://www.royalmarsden.nhs.uk/SiteCollectionDocuments/education-conference-centre/events/2012-advances-scalp-cooling.pdf

Kommer resultaten av de olika Scalp Cooling systemen presenteras här förstår man ju åt vart det lutar..Se själva vilka medverkande vi har och att det är Dignicap dem är involverade till..

Prof. Hope Rugo:Ansvarig för studien i USA om att få FDA-Godkännade för Dignicap.
Prof. Dr. med. R. Voigtmann, Dr. med. D. Schaffrin-Nabe; Gemeinschaftspraxis für Hämatologie und Onkologie,
Bochum, Germany
Dignitana har där tagit order efter mycket goda resultat på en klinik i Bochum.

Harriet Kennedy, Breast Care Nurse Consultant, Valentina Baffour-Gyawu, Lead Chemo Nurse,
Carole Patrick, Senior Nurse Manager; Cancer Services, BUPA CROMWELL, London, UK:

Ja om ni går in på BUPA CROMWELLS hemsida skriver dem redan att Dignicap
är det bästa Scalp Cooling systemet på marknaden!

Our chemotherapy department now offers the newest of these scalp-cooling technologies – DigniCap™.

DigniCap provides better results and is more comfortable than other common scalp-freezing methods.
sax Bupacromwellhospital.com

http://www.bupacromwellhospital.com/about-our-hospital/health-features/preventing-hair-loss-during-chemotherapy/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
78
Gilla!
2012-08-14 12:54:28

Tack Ben för intressant info!

Verkar som Dignicap sitter i vinnarhålet med körsvennen Martin Waleij i sulkyn.

0
Ogilla!
76
Gilla!
2012-08-14 13:01:44

Tack Tavistock!

Ja precis, kanske Dignicap i Elitloppet 2013!

0
Ogilla!
101
Gilla!
2012-08-20 14:41:54
Ladda ned

Idag kom det ett pm (bifogad) om att ett samarbetsavtal mellan Dignitana och PartnerTech har skrivits under. PT är alltså de som tillsammans med Dignitana och Sysmex medverkat i framtagningen av den portabla kylenhet som utgör grunden för produkter inom dotterbolaget Braincool och indikationen stroke.

Det var ganska väntat och glädjande nog kan volymleveranser redan förväntas till kvartal 3.

Jag hoppas på en större order från KM till Kina, Indien och Taiwan nu under hösten. Det ser fortsatt bra ut.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-22 09:59:01

Såg att Dignitana idag publicerade delårsrapporten, var den itne planerad för nästa vecka?

0
Ogilla!
78
Gilla!
2012-08-22 10:04:22

Då kom Q2-rapporten, något tidigare än förväntat.

http://www.cisionwire.se/dignitana-ab/r/dignitana-delarsrapport-q2-2012,c9294379

Trevligt med ett så välskött bolag!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-22 10:11:40

"årets mål om en försäljning om 40 MSEK och därmed en

tillväxt om 100 % fortfarande bedöms kunna uppnås"

Mao borde vi se possitiva PMs efter september :)

0
Ogilla!
83
Gilla!
2012-08-22 10:23:11

Ja förutom de 20 systemen i UK, som för övrigt var en positiv överraskning, så ligger det säkert order från KM och väntar.

Nu när de kan garanteras system så ligger Kina, Indien och Taiwan bra till. Kanhända kommer det ytterligare någon order från Sysmex? 40 MSEK är ju inte taget ur luften om jag känner Martin rätt utan det är väl underbyggda siffror.

Om de hinner komma under året eller spiller över på nästa är av mindre betydelse. Viktigast är att se vad som håller på att hända.

Trevligt med en ny skribent till denna mindre, smått anonyma, tråd......

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-22 10:29:23

Helt klart, produktionsproblemen har verkligen varit en långkörare. Skönt om de äntligen är ur världen.

Vad är dina tankar om rörelsekapitallånet på 5MSEK?

0
Ogilla!
72
Gilla!
2012-08-22 10:47:38

Då kassan inte är välfylld måste man ta någon form av beslut för att kunna beställa system från PartnerTech.

Antingen låna eller en NE.

Då detta är ett temporärt problem så är ett lån det bästa alternativet som jag ser det.

Nu har man möjlighet att producera en del av de system som ska ut nu. Jag kan också tänka mig att KM, Sysmex och övriga kan betala ganska omgående. Dignitana brukar sitta i en bra förhandlingssits.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-22 11:08:02

Betr.de lånade 5 millarna antar jag förväntade intäkter kommer

inom kort (20 system i England)..så var det förra ggn kassan var tom (obetalda leveranser vars betalningar inflöt i närtid).

Det stör mej att dessa leveransproblem (Kitron) fortfarande påverkar

"farten" i Dign. o jag hoppas innerligen det inte ligger ngra direkta kostnader (typ skadestånd etc) i leverantörsbytet.

...ser också fram mot 25:e sept o utbildningsdagen.(finns bra namn bland föredragshållarna vad jag kan förstå)

0
Ogilla!
43
Gilla!
2012-08-22 11:42:54
Ladda ned

grafen ser trött ut

0
Ogilla!
115
Gilla!
2012-08-22 12:11:58

# 28 Ja, kursen har haft pyspunka en längre tid. De kända problemen verkar nu vara lösta och mycket pengar är på väg in i företaget så på så vis ser det bra ut. När det avspeglas i kursen är svårare att säga.

Hur ser du på det hela?

Mvh

0
Ogilla!
38
Gilla!
2012-08-22 13:06:14

ingen koll på bolaget alls. kikade bara på grafen nu när den rapporterade

0
Ogilla!
113
Gilla!
2012-08-22 13:07:53

ok.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-29 14:15:57

Längesedan man såg så här hög omsättning i aktien.

0
Ogilla!
78
Gilla!
2012-08-29 16:18:30

#32 Det förvånar mig lite faktiskt. Kunde inte motstå att köpa. 2200 st kvar till mitt slutgiltiga mål.

Även om kursen gått ned en del under sommaren så måste jag säga att det är ett av de tryggare innehaven jag har.

Visst, risker finns alltid men det är mycket pengar på väg in.

Mvh

0
Ogilla!
78
Gilla!
2012-08-29 18:24:11

Ben!

Idag var jag på vippen att gå ur Digni helt och placera om hela innehavet i CLS. Det verkar ju som kursen frusit fast vid 20-strecket. Och har man ett GAV på 26:- så kändes det som att det var en bra bit upp.

(Nu ska jag sova på saken zzzzzzzz)

0
Ogilla!
79
Gilla!
2012-08-29 19:09:32

Hej Tavistock!

Jag förstår att det inte är ett lätt beslut. Själv har jag inga aktier i CLS men får kanske tänka om lite senare i höst. Jag håller lite koll på vad det tar vägen först.

Det går ju alltid att köpa tillbaka Dignitana om du tror CLS passar dig bättre just nu.

Sov på saken.

Mvh

0
Ogilla!
0
Gilla!
2012-08-29 19:10:06
Kommentaren är borttagen.
0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-29 19:27:50

#33

Jag passade också på att öka innehavet lite.

Får hoppas på lite positiva PM under hösten :)

0
Ogilla!
90
Gilla!
2012-08-30 00:50:48

#37

Jag tror att det kommer många starka PM fr o m sept/okt. Det händer väldigt mycket i höst.

Mvh

0
Ogilla!
88
Gilla!
2012-08-30 19:08:58

Ben!

Jag sålde av i Dignitana och ökade i C-rad efter rapporten. Men som du sa, jag kan ju alltid gå in i Digni igen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-30 19:26:06

Hej ,

Ny här läser om C-RAD här o på DI snack o på WCV o det låter verkligen som om man ser olika på bolaget .

Det som låter bra här är intressant men samtidigt hur kommer man kunna undvika en NE med tanke på bolagets kostnader o ordernivåerna som dom sett ut hittils . Att dom skall sälja för 15-20 MSEK per kvartal är ju inget mer än en förhoppning .

Alltså , aktien verkar alltjämt vara en hög risk aktie eller ?

0
Ogilla!
88
Gilla!
2012-08-30 20:03:37

#40 Pröva att lägga in den i rätt tråd först.

#39 Ok Tavistock!

Det blev så.

Att äga Digni är en lugnare resa på sätt och vis, i C-Rad är det lite mer vilda västern!

Håll koll på Digni när vi börjar närma oss sept/okt.

Mvh

0
Ogilla!
90
Gilla!
2012-08-30 20:57:17

#41

Javisst ska jag göra det. Tycker att Digni med Martin W. troligen är ett av de mest välskötta företagen på de mindre listorna. Samtidigt börjar jag tro att ska vi kunna ta hem några vinster i framtiden betr. C-rad och Digni så är det ett uppköp som gäller. Det verkar ju inte längre som börsen speglar framtida vinster. Vilket troligen beror på den oro många känner inför framtiden.

Har faktiskt placerat lite i guld som en eventuell "krockkudde".

0
Ogilla!
94
Gilla!
2012-08-30 22:03:19

#42

Dignitana - här ser jag 2 potentiella uppköpare, KM och Sysmex. Det finns säkert flera men det vore ett naturligt steg.

Sysmex känns mer aktuella på något sätt då de är väldigt aktiva och hjälpsamma även i framtagning av "strokecap". De verkar genuint på.

KM vore också ett sannolikt scenario.

Jag tror att Johan Stormby och c/o vill undersöka möjligheten att skapa "The leading Medical Cooling Company". För rätt summa så är allt förstås förhandlingsbart.

C-Rad - Varian, Elekta och IBA (ev samgående med Raysearch) ser jag som de enda alternativen. Det finns något (troligen magkänsla) som säger mig att IBA skulle vara bra. Det finns många beröringspunkter. Att hålla sig väl med samtliga är den stora svårigheten. Man märker när Erik talar om interfacen till Elekta, och att de inte är frisläppta trots att de är klara, håller en väldigt låg profil.

Har man inte bråttom är det bästa att uppvärderingen kommer när bolagen börja tjäna rejält med pengar. Jag tror de båda kommer inleda på likartat sätt under hösten. Någon gång kommer också riskaptiten tillbaka till dessa företag.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2012-08-31 22:17:15
0
Ogilla!
92
Gilla!
2012-08-31 22:40:22

Jaha,,,Rune....hos mig är det ett väldigt uttömmande inlägg..

0
Ogilla!
83
Gilla!
2012-09-05 23:34:09

Vilken utblåsning vi haft i veckan! Någon på NON har visst dumpat hela innehavet verkar det som.

Väntade på en ev. fortsättning idag men hans ammunition verkar vara slut nu.

Det tar kanske några dagar innan köpare och säljare möts på en högre och mer rimlig nivå. Det var lite ställningskrig idag men säljarna stod emot ganska bra tycker jag. Dyker det inte upp någon mer galenpanna som bör resan uppåt starta nu.

Jag hoppas ni gjorda några bra affärer.

Vi är nu inne i september och spänningen stiger markant inför vad som väntar. Det är nu utskeppningen av system i större volymer skall ta sin början. Som en bonus får vi också nyheter om semiportabel kylenhet för outpatient oncology och start av den stora strokestudien.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-06 11:50:33

Där kom nyemissionen!

(SIX) Dignitana kommer att genomföra en nyemission om cirka

35 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets befintliga

aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen uppges genomföras för att finansiera ett

avslutande av FDA-processen och initiera lansering av DigniCap i

USA, produkt och klinisk utveckling inom hjärnkylning för

strokepatienter och förstärkning av den finansiella ställningen

samt återbetalning av lån.

Aktieägarna i Dignitana erbjuds att för varje tretal

innehavda aktier teckna en ny aktie för 13,20 kr. Maximalt

omfattar nyemissionen 2,6 miljoner aktier, motsvarande ett

emissionsbelopp på högst 34,8 miljoner kronor. Nyemissionen

anges vara till 80 procent säkerställd genom

teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Teckningsperioden löper under perioden från och med den 18

september 2012 till och med den 2 oktober 2012. Avstämningsdag

för emissionen är den 13 september 2012.

Vidare utgår teckningsoptioner vederlagsfritt.

Teckningsoptionerna berättigar till teckning av aktier i

Dignitana till kursen 23 kronor. Teckningsoptionerna kan ge ett

kapitaltillskott på högst 15,1 miljoner kronor.

0
Ogilla!
133
Gilla!
2012-09-06 11:56:56

Tagen på sängen minst sagt!

Hade inte räknat med NE förrän i vår. De hade ju nyinskaffat kapital för den dagliga verksamheten.

Ja ja det är bara att köpa läget.

0
Ogilla!
126
Gilla!
2012-09-06 12:05:47

Man visste ju att risken fann:/ dock äger jag inte aktier men det bästa man kan göra är att försöka under teckningsperioden sälja aktier i utbyte mot teckningsrätter så man får massor med optioner:-)

0
Ogilla!
90
Gilla!
2012-09-06 12:22:35

#49 Lindhe

Jag såg inte en NE för vidare satsning på USA-marknaden som en risk utan det är tidpunkten jag reagerat på. Trodde den skulle komma när FDA-beslutet blev offentligt. Kanske kommer det snart?

Dignitana behöver lite kassa för att kunna satsa, det står utom allt tvivel.

Detta kommer att bli riktigt bra, blir en tung utgift dock, men köpa, det ska jag.

Mvh

0
Ogilla!
90
Gilla!
2012-09-06 12:57:30

Här ska köpas......

funderar även på att öka lite idag.....kanske ska vänta tills imorgon.

Säkert nån liten ava som vill skänka bort sina aktier. : )

Tänkte mig 500 till....då får jag köpa 1500...o då har jag mitt mål på 6000 st.

0
Ogilla!
126
Gilla!
2012-09-06 13:00:33

Välkommen till AG Nallekatt!

Verkligen kul!

Mvh

/Ben

0
Ogilla!
129
Gilla!
2012-09-06 13:07:17

Tack...; )

0
Ogilla!
128
Gilla!
2012-09-06 13:19:42

Då är jag också här. Har också köpt på mig lite till nu.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-06 13:26:00

Vad är era tankar om teckningsoptionerna alltså inte teckningsrätterna -

"För varje fyrtal (4) tecknade och betalda aktier erhålls vederlagsfritt en (1) teckningsoption. Varje teckningsoption kan användas för teckning av en (1) ny aktie i Dignitana till kursen 23,00 kr under perioden 1-30 september 2013."

0
Ogilla!
150
Gilla!
2012-09-06 13:28:36

#54 Välkommen du också!

Vi har ju vetat om detta, men man blir överraskad ändå!

Ja det är lätt att drabbas av detta fina företag.

Mvh

0
Ogilla!
132
Gilla!
2012-09-06 13:29:03

Mina tankar är att denna nivån är snart ett minne blott....; )

De är aggresiva......23 kr på hösten 2013 efter att prod har kickat igång rejält.......tackar...; )

0
Ogilla!
125
Gilla!
2012-09-06 13:35:41

#55 o #57

Ja 23:- nästa höst ser oförskämt bra ut tycker jag.

Dum fråga kanske men beräknas antalet efter innehavet man har just nu och inte efter nyteckningen?

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-06 13:36:28

#57

Ja så tänker jag med, dvs att de skickar med en möjlig bonus till de som verkligen tror på företaget och tecknar sig för mer aktier.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2012-09-06 13:37:48

hmmm funderade lite på det oxo....men jag tror det beräknas på att om du har 4000 st aktier som jag så får jag teckan ca 1300 nya aktier..

1300/4=325 optioner.......men jag är inte 100.

Därför funderar jag på att öka lite......

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-06 13:38:46

#58

Som jag tolkar det är antalet teckningsoptioner = antal nytecknade aktier / 4

0
Ogilla!
103
Gilla!
2012-09-06 13:41:42

#60 o #61

Så är det nog.

Tack!

0
Ogilla!
81
Gilla!
2012-09-06 13:49:25

Är det bara jag som inte får mailnotifieringar vid nya inlägg?

0
Ogilla!
95
Gilla!
2012-09-06 13:55:38

#64 Jag får inga heller. Kan inte spara inställningen.

Om du ser detta Johan, vad kan det vara för knas tror du?

Mvh

0
Ogilla!
80
Gilla!
2012-09-07 10:08:28

Ja då har gårdagens beslut om emission fått sjunka in.

Idag kom en positiv kommentar från Smallcap:

http://www.smallcap.se/company/22/comment/257/

Vi har väl iofs väntat på detta besked men haft en annan tidshorisont.

Med facit i hand är det bra att Dignitana får resurser att fullfölja sin plan redan nu och slippa behöva vända på varje krona.

Vi som har investerat i Dignitana vet mycket väl att detta nytillskott av pengar kommer ge oss flerfaldigt tillbaka.

Nu kommer man bättre kunna svara upp emot marknadens behov.

Mvh

0
Ogilla!
72
Gilla!
2012-09-08 23:14:15

Det stod något på Avanzas forum om att Martin hade köpt aktier i bolaget i augusti. Jag hittar dock ingen sådan redovisning på Dignitanas webbplats. Något som vet mer om detta?

0
Ogilla!
74
Gilla!
2012-09-08 23:29:58

Nope inte vad jag vet.......han köpte 1000 st i maj nån gång tror jag.

Det som blir intressant är hur de ska göra med emissionen.

Martin får ju punga upp med 600 K, Stormby har ju inga problem med det, men Martin vet jag inte.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2012-09-08 23:50:16

#66 Ingen aning. Det känns som om han har tillräckligt men man vet aldrig.

#67 Även fast det var ett mindre köp så var det en viktig signal.

Gruppen ser redan ut att vara med fullt ut, dvs 33%. Observera att det också står externa investerare under teckningsförbindelser. Min idé är att någon/några av Stormby, ledningen eller styrelsen avstått en del till förmån för en extern.

Ser ingen annan anledning att skriva extern i så fall, men kan ha fel.

0
Ogilla!
84
Gilla!
2012-09-08 23:51:31

Visst var det en viktig signal till marknaden..............: )

0
Ogilla!
79
Gilla!
2012-09-09 10:01:34

Han kan ju alltid belåna innehavet!:-)

0
Ogilla!
110
Gilla!
2012-09-13 13:13:45

Jag lyssnade och läste precis en intressant artikel i Aftonbladet. Hjärnkylning inom neonatalvård är på frammarsch och det är glädjande att läsa om hur effektivt det var i detta fall!

http://www.aftonbladet.se/halsa/article15431837.ab

0
Ogilla!
91
Gilla!
2012-09-13 14:35:27

Dotterbolaget Braincool lär nog bli större än själva moderbolaget i sinom tid.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2012-09-14 07:29:55

Trevlig artikel placera forumet, kan inte länka här tyvär... 

Om Gotlands gummifabrik och braincooling.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2012-09-14 07:38:01
0
Ogilla!
82
Gilla!
2012-09-14 19:17:16

Vet inte om det är rödvinet eller Dignitana som gör att jag har en sån jävla go känsla i kroppen.......: ))

0
Ogilla!
93
Gilla!
2012-09-14 21:36:22

Jag är glad för din skull Nallekatt!

Jag har samma känsla faktiskt. Extra skönt är att vi flyger under radar och inte uppmärksammas alltför mycket, med en massa spekulationer som följd.

Jag hoppas Smallcap´s intervju med Martin blev av och att vi kan få en uppdaterad lägesrapport. Prospektet kan också innehålla lite ny information.

0
Ogilla!
81
Gilla!
2012-09-15 22:15:04

Ja, skulle vara lite skönt o få nån form av livs tecken..: )

Men antagligen har de ett pressat schema.

0
Ogilla!
90
Gilla!
2012-09-16 18:23:02

Med Hope Rugo i spetsen kommer ett seminarium hållas under San Antonio Breast Cancer Symposium 4-8 dec 2012.

Use of the DigniCap™ System To Prevent Hair Loss in Women Receiving Chemotherapy (CTX) for Stage I Breast Cancer (BC)

Rugo HS, Serrurier KM, Melisko M, Glencer A, Hwang J, D'Agostino, Jr. R, Hutchens S, Esserman LJ, Melin S. University of California San Francisco Helen Diller Comprehensive Cancer Center, San Francisco, CA; Wake Forest Baptist Health Medical Center, Winston-Salem, NC.

0
Ogilla!
79
Gilla!
2012-09-17 10:15:49
0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-17 14:12:22

En del har skrivit att vd:n Martin har gjort allt rätt?? Han har ju inte gjort ett enda rätt, han har ju sovit i 2 år istället för att säkra produktionen och satt dignitana i denna situationen. Det är väl ingen som tror att produktionen kommer i gång detta året: Martin är ännu en sopa till småbolags vd.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-17 14:18:49
0
Ogilla!
130
Gilla!
2012-09-17 15:23:21

Några iakttagelser efter genomläsning av prospekt:

1: Den omedelbara bristen på rörelsekapital bedöms uppgå till ca 1,4 MSEK och beräknas uppstå i början av oktober 2012. Bolagets rörelsekapital bedöms, inklusive erhållen bridgefinansiering i avvaktan på genomförande av Företrädesemissionen, vara tillräckligt till och med september 2012.

Jag tolkar det som att en större beställning gjorts hos Partnertech. Det påståendet stärks också då målet om en omsättning på 40 MSEK åter upprepas i prospektet. Produktionen ser alltså ut att komma igång på allvar i år.

2: Inom projektet brain cooling genomgår nu produktapplikationen kliniska studier med väsentliga opinionsledande kliniker inom neurologi i Europa. Vi arbetar på att ha en CE-certifiering av den nya kliniska produktapplikationen färdig redan under 2012 för marknadslansering i Europa. Denna skall lanseras tillsammans med en ny, mindre, semiportabel kylenhet.

3: Marknaden för strokeindikationen:

Några intressanta punkter är: Enligt The American Stroke Association är kostnaderna relaterade till stroke i USA 74 miljarder USD. Marknaden för kylning av strokepatienter är ett nytt tillämpningsområde och ingen etablerad marknad existerar. Två faktorer som förväntas bidra starkt till en snabb penetrering är att kylning redan idag används vid behandling av hjärtstillestånd och den stora studien EUROHYP.

Styrelsen beräknar att potentialen för enbart Sverige ligger på 1000 system och UK på 6000 st. Om man skall generalisera så innebär det knappt 1 system per 10 000 invånare.

Europa 730 miljoner invånare – ca 70 000 system

USA 314 miljoner invånare – ca 30 000 system

Självklart ska man ta siffrorna med en nypa salt men de ger ändå en fingervisning om möjlig riktning.

4: Martin Waleij: Vi avser att implementera ett ”middle management” som gör att jag ytterligare kan fokusera på affärsutveckling och strategiska samarbeten. Jag ser stora samarbetsmöjligheter både med läkemedelsbolag inom onkologiområdet och med bolag inom de nya produktområden som kan bli aktuella.

5: Detaljer om avtalet med Sysmex har vi väntat på. Vi ser nu att de ansvarar för distribution i följande länder:

Tyskland, Frankrike, Italien, Belgien, Österrike, Spanien, Tjeckien, Polen, Slovakien, Ungern, Vitryssland, Ukraina och Förenade Arabemiraten.

KM - Japan, Kina, Taiwan och Indien

Återförsäljaravtal finns i följande länder:

Ryssland, Kanada, Holland, Sydkorea, Australien, Nya Zeeland, Singapore, Mexiko, Brasilien, Grekland, Cypern, Iran, Israel och övriga länder i Mellanöstern, Chile, Venezuela, Colombia, Turkiet och Azerbajdzjan.

Egen försäljning: Skandinavien, UK och USA.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-18 17:47:02

Någon som ser vad sista svarsdag är hos Avanza ?

Hos Nordnet är det den 24/9.

0
Ogilla!
85
Gilla!
2012-09-18 18:20:15

Ett tips till alla är att försöka köpa så många TR som möjligt och sälja av aktier dvs om man har tid på dagen. För då får ni ett drös optioner som brukar prissättas enligt mig generöst på mindre listor.

Jag tror det är en bra affär dock skulle jag enbart sälja aktier om jag kan köpa minst lika många TR(aktier) för minst samma pris.

0
Ogilla!
86
Gilla!
2012-09-18 19:46:32

#83

Om jag läst rätt så är det mellan 2012-09-18 kl 08.30 och 2012-10-01 kl 23.59

Har för säkerhets skull redan fyllt i.

Sista handelsdag 27:e sept.

Låter lite märkligt med 24/9.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-18 21:23:45

#85

Nordnet brukar alltid ha några dagar innan den "riktiga" svarsdagen, antagligen för att hinna administrera allting.

0
Ogilla!
86
Gilla!
2012-09-18 21:35:06

#86 Ok.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-09-19 14:55:58

Skrivit av Martin.

Bolaget har en målsättning att redan i år nå en försäljning om 40 MSEK, målet försvåras av de

problem vi haft med att få ut produkter från vår tidigare produktionspartner Emellertid gynnar det

den långsiktiga produktionsprocessen att flytta över kvarvarnade produktion till vår nye partner

Partnertech redan nu under augusti, då den nya produktionslinan behöver initieras innan de första

produkterna kommer ut från ny produktionspartner. De första serietillverkade produkterna med ny

produktions partner beräknas till september.

Då tycker man det inom det snaraste ska komma ett pm att produktion och kanske försäljning är i full gånga, för det kan väl inte bli några förseningar med Martin vid rodret.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2012-09-19 15:52:31

#88 Absolut, nu får det gärna komma PM som bekräftar att tillverkningen fungerar. Jag vill också, en gång för alla, lägga produktionstrasslet åt sidan.

0
Ogilla!
82
Gilla!
2012-09-23 16:12:36

I fredagens SvD har Dignitana en helsidesannons om den förestående nyemissionen som enligt mitt förmenande gav en bra bild av bolaget.

Kan det vara så att man har farhågor att denna nyemission inte kommer att bli fulltecknad? Eller vill man bara sprida ägandet?

0
Ogilla!
98
Gilla!
2012-09-23 17:20:22

Då det endast saknas 20%, då 80% är garanterade redan, så tror jag på ditt alternativ, sprida ägandet.

Personligen ser jag gärna ett mer spritt ägande istället för att Erik Penser Bank och Underwriting Capital går in som, i värsta fall, storägare. Med garantiprovision om 8% så blir det ju en ytterligare rabatt på de 13,20 kr som de nya aktierna kostar. Det kan kanske leda till större utförsäljningar när aktien repar mod?

I ett företag du mycket väl känner till, nämligen C-Rad, så fanns det teckningsförbindelser på 38,2% av storägarna och ingen ytterligare garanti. Emissionen blev tecknad till 165%.

Läget inför denna emission är att ca 33% har lämnat teckningsförbindelser innan.

På sid 40 i prospektet står det mera.

Det ser ut som Eurosund har fördelat sin hela andel bland de som står noterade, bl a MCJ Holding AB (ny styrelseledamot Marcus Jönsson) För mig borde det då innebära om vi andra aktieägare tecknar fullt så ska allt vara klart utan inblandning av EPB och Underwriting Capital.

Handeln med teckningsrätter har också sett stabil ut.

Utan att dra alltför stor parallell med C-Rad så finns det likheter de emellan så min förhoppning är att även denna skall övertecknas. Jag anser förstås att det borde vara självklart.

Mvh

0
Ogilla!
87
Gilla!
2012-09-26 14:55:51

Sista handelsdag med teckningsrätter är imorgon. Det har varit en tråkig transportsträcka under någon vecka nu så det ska bli skönt när denna emission är över. För oss som valt att ha sina aktier kvar och kanske även utökat vårt innehav väntar nu några spännande veckor framöver. Jag räknar med att PM kommer, dels från det viktiga seminariet i London igår, men framförallt att första leveransen från Partnertech har lämnat bandet. Det är oerhört viktigt och det tror jag även Dignitana är införstådda med. Sista PM om order är faktiskt 4 månader sedan.

Vi har nu ett BV på ca 150 MSEK inkl de nya fräscha 34 MSEK. Det ser inte alltför högt ut.

0
Ogilla!
139
Gilla!
2012-09-27 10:17:48
0
Ogilla!
83
Gilla!
2012-09-27 10:18:30

Bra omsättning i aktien både igår och hittills idag. Liten free-flow i den ser man när man läser prospektet. Skall bli intressant att se var kursen hamnar när man kan handla BTA.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2012-09-27 11:52:19

#93

Det är ju den här typen av rapporter som ger en föraning om hur stort Digni kan bli. Det är ju idel lovord från både den medicinska expertisen som från patienterna.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2012-09-27 17:44:22

Härligt drag i aktien.....Och i TR..: ) försökte klippa några till i slutet, men hade 2 galna ungar runt benen så jag klickade bort mig i auktionen...: (...nåja...får väl nöja mig med det jag har....

0
Ogilla!
73
Gilla!
2012-09-28 09:18:55

Dignitana återkom idag med en helsidesannons i SvD om den förestående nyemmissionen. Det kan ju leda till att allt fler upptäcker denna pärla och det blir ökad drag i aktien.

0
Ogilla!
67
Gilla!
2012-09-28 09:35:27

#97 Tavistock. Tack för informationen!

Smallcaps kommentar:

http://www.smallcap.se/company/22/comment/259/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
65
Gilla!
2012-09-28 10:27:00

Det är ju precis som Smallcap skriver att Dignitana idag sitter i finrummet med de främsta cancerläkarna. Det är ju också deras rapporter som avgör om det blir framtida ordrar för Dignitana.

0
Ogilla!
77
Gilla!
2012-09-28 13:24:48

Kylbehandling inom sjukvården är ännu i sin linda. Det gör det hela lite extra spännande.

Att Dignitana med sitt nuvarande system Dignicap kommer vara ledande inom onkologi verkar stå helt klart. De är tidigt ute och har uppnått bra resultat i alla studier. Jag ser heller ingen större konkurrent i närtid.

Jag hade varit mer bekymrad om inte avtal hade funnits med Sysmex och KM. Det förenklar lanseringen betydligt.

Att skalpkylning inom onkologi är en miljardmarknad är ju redan känt, tror dessutom att den kommer växa betänkligt om cytostatikabehandling i hemmet blir mer vanlig.

Dignitanas dotterbolag Braincool är en extra bonus man får med. Jag är än så länge osäker om tidslinjen men i min egen personliga prognos så bör det dröja några år innan det blir betydande intäkter. Här får jag gärna bli överraskad. Först ut är förmodligen Skandinavien, UK och Asien som brukar vara tidigt ute.

De intäkterna ska genereras, som jag tror, av följande utplaceringar och de bygger alla på den nyutvecklade kylenheten och möjligheten att mäta temperatur med hjälp av MR-teknik.

1: Ambulans

2: Allmän akutmottagning

3: Thoraxintensiv och tillhörande vårdavdelningar (Hjärtstillestånd)

4: Neurointensiv och tillhörande vårdavdelningar (Stroke)

5: Neonatalvård

6: Insomnia

7: Div indikationer

Dignitana nämner i prospektet en potential om 1000 system för Sverige inom hjärnkylning. Det blir förståeligt om man tar hänsyn till ovanstående tankekedja. Det kommer då behövas installerade system på varje avdelning samt ett antal portabla och flexibla system som kan delas mellan avdelningarna.

Om Dignitana kunde nå en bråkdel av den framtida marknaden inom medicinsk kylteknologi så skulle det betyda mycket för företagets värdering.

Kontaktytorna är dock helt skilda mellan onkologi och hjärnkylning. Därför behövs nya kontakter byggas upp och frågor som rör distribution och lansering behöver lösas. Om jag är rätt ute så har redan Dignitana kommit en bit på väg i sina diskussioner med framtida tänkbara samarbetspartners inom indikationen hjärnkylning, men vi får se.

Några ord om patenten som nämns i prospektet:

Särskilt intressant är det sökta patentet ”Method and device for controlling the temperature of local regions of a patients body”.

Man har sökt detta för följande länder, (Europa), Japan, Sydkorea och USA. Man har fått ett negativt besked från Japan men man bedömer att ansökan kommer beviljas i slutändan. Vad detta patent i så fall kan komma att innebära får vi återkomma till men att det är extra intressant råder väl ingen tvekan om.

Vidare finns också en ansökan i Japan avseende ”Scalp Cooling Apparatus”.

Om kylteknologi inom sjukvården faller väl ut så är min förhoppning att Dignitana kan hålla sig långt framme.

Mvh

0
Ogilla!
66
Gilla!
2012-09-30 13:46:36

Jag ser mest mitt eget namn som skribent här på Dignitanatråden så jag kommer skriva mer sparsamt framöver då det ser så konstigt ut. Här kommer slutligen en sammanfattning av senaste veckan. Det var många saker som föll på rätt plats. Jag har listat några av de viktigaste punkterna för veckan.

1: PM kom för seminariet i London. Läs mer under länken i inlägg #93.

2: Jag ville gärna se ett PM om att leveranser från Partnertech har kommit igång. Det blir förmodligen inte så då det redan har levererats system till en mycket viktig referensklinik i Hong Kong. Då borde vi alltså kunna lämna produktionsproblemet bakom oss och ett PM känns då överflödigt.

3: Att Dignicap går segrande ur jämförandestudien som Royal Marsden genomför är nu helt klart. Martin nämner det i sin videopresentation, se nedan. ”Vi är mycket bättre än våra konkurrenter”.

4: På stämman sades det att ett godkännande för Kina skulle komma under hösten. Det upprepades under veckan.

5: Den avslutande studien i USA är på gång. Förhandlingar pågår om att utvidga studien från dagens 2 sjukhus till 4- 5 st. Dignitana ser ett enormt intresse från USA.

6: Sysmex verkar nu, i tillägg till Europa, även ansvara för Mellanöstern samt Ryssland.

7: I Asien är det heligt med hår, även bland män. Det finns ingen asiatisk man som väljer bort peruk. Dignitana ser stora värden i detta. I ex Sverige och Tyskland är situationen omvänd.

8: Kina kommer förmodligen vara den tredje största marknaden efter USA och Japan. Dignitana ser ett enormt intresse från Kina.

9: Länk till videopresentationen, Lund 28 sept. http://financialhearings.nu/120928/dignitana/

10: Slutligen två citat: ”Dignitana står inför en enorm försäljningstillväxt de närmsta åren” ”Sen vill vi satsa 10 miljoner på att ta fram en produkt till stroke, som kommer att bli en ännu större succé än Dignicap”

 

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2012-09-30 14:56:04

101 Det ser inte konstigt ut alls Ben, dina kloka kvalitetsinlägg kan vi inte få för mycket av, ett som är säkert. Läser alltid vad du skriver med stort intresse, tack.

Mvh

.

0
Ogilla!
65
Gilla!
2012-09-30 15:34:31

Kan bara instämma med thoman. Det är nog inte bara vi två som tar del av det du skriver med största intresse. Ett stort tack för din insats.

0
Ogilla!
124
Gilla!
2012-09-30 15:58:54

Klart du ska fortsätta skriva. Du är ju en insatt man..; ) Webcasten var ett nöje att titta på. Martin bubblade..: ) intressant o se vilket referens sjukhus i Hongkong och om KM kommer igång med sina ordrar.

Även BC e på rejäl fram march...skoj.

0
Ogilla!
72
Gilla!
2012-09-30 16:03:33

#102-104 Tack för det!

Ok, jag kommer förstås inte sluta skriva helt då Dignitana är ett utomordentligt intressant företag och där man nu också visar att man säljer. Det kommer finnas mycket att skriva om i framtiden.

Jag vet att det är flera på detta forum som besitter kunskaper så min önskan är att se lite fler inlägg från deras sida. Det var nog sensmoralen med mitt tidigare inlägg.

Mvh

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-09-30 16:16:27

; ) ska göra mitt bästa, dock är jag mitt uppe i ett hotell bygge samt har 2 knoddar hemma som tar min dyrbara aktietid...: )) men som sagt det finns och kommer att finnas mycket att skriva om i framtiden, hade varit härligt om det lossnade ordentligt för Dignitana nu. Samt att Martin anställt folk som kan sköta vissa bitar så han kan fokusera på att sälja in systemet. USA blir STORT, när de väl blir godkända, ser väl inte OM utan NÄR. Där finns en del kosing att tjäna in.........: )

0
Ogilla!
66
Gilla!
2012-10-01 12:26:26
Ladda ned

Idag kom det ytterligare ett PM (bifogat) med rubriken:

Samarbete med University of Edinburgh och organisationsförstärkning.

Ett minst lika viktigt besked är att den nya produkten nu fått en CE-certifiering, inte bara inom indikationen stroke utan också för hela området hjärnkylning samt insomnia. Tycker att den nyheten hade förtjänat ett eget PM faktiskt.

Mycket intressant PM för övrigt.

1
Ogilla!
59
Gilla!
2012-10-01 13:05:12

Jag har ytterligare inga kunskaper om Dignitana utöver er andra, snarare färre, men jag är en aktieägare och väldigt intresserad av allt du och alla andra skriver om företaget, Ben_Kingsley. Så fortsätt gärna skriva, jag läser idogt, men skriver sällan då jag inte tycker jag har något att tillföra. :)

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-10-01 13:24:46

Ok, tack elector för att du informerar om läget!

Förmodligen kommer Vators Kapitalmarknadsdag i Stockholm med bl a Martin Waleij nu på torsdag 4 okt påminna om videopresentationen nyligen men det ser ut att finnas 7 platser kvar för den intresserade.

http://www.vatorcapital.se/kapitalmarknadsdag

Övriga företag Epicept och Sensodetect

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2012-10-01 14:40:54

#107

Intressant PM.

Man måste beundra Martin och Dignitana för det höga tempo som de driver företaget framåt med. Positivt också med nyrekryteringen.

0
Ogilla!
65
Gilla!
2012-10-01 14:42:14

Jag kommer gå på Vators kapitalmarknadsdag,

0
Ogilla!
71
Gilla!
2012-10-01 15:00:06

#110 Ja jag fattar inte hur de bär sig åt. Förmodligen får de så mycket gensvar så att den egna insatsen inte blir så stor.

Det borde egentligen inte vara möjligt att åstadkomma allt de gjort under denna korta period. Tycker också det är bra med en organisationsförstärkning.

Några fler anställda gör inget, D kommer ändå ha en bra marginal om samarbetet med KM och Sysmex fungerar bra.

Jag ser framför mig ett företag med slimmad organisation men med mycket fin omsättning.

#111 Då är vi två.

0
Ogilla!
74
Gilla!
2012-10-02 17:07:33

Smallcaps kommentar om gårdagens PM.

http://www.smallcap.se/company/22/comment/260/

Mvh

0
Ogilla!
67
Gilla!
2012-10-03 07:55:05

Önskar oxo kunna närvara, men hinner tyvär inte. Ni får rapportera här sen grabbar....: )

0
Ogilla!
79
Gilla!
2012-10-03 11:54:51

Ben/Elector!

Om det ges möjlighet till frågor i morgon, kan inte ni fråga Martin hur han ser på ett framtida listbyte till Smallcap? Och när detta i så fall skulle kunna bli aktuellt.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-10-03 12:09:13

Bra fråga, Tavistock. Ska försöka komma ihåg att ta upp den om möjlighet finns.

Kul att nyemissionen blev övertecknad, förresten!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-03 14:16:13

#115

Smallcap tar också emot förslag på frågor - http://www.smallcap.se/blog/14/

Om det blir för mycket för ben & elector ;)

0
Ogilla!
69
Gilla!
2012-10-03 14:49:43

Tack alla så mycket för info!

Jag hoppas det finns mer tid för frågor än sist i Lund....och att Martin hinner med sista sidan också.

Mvh

0
Ogilla!
71
Gilla!
2012-10-03 17:12:20

Jag vet en som kommer med minst 1 à:4 sida med frågor i alla fall, har du bett dem förlänga mötet Ben, eller ska jag förvarna att du kommer att närvara...hehehe

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-10-03 17:28:12

Nu var du lite rolig. Jag syftade på seminariet i veckan men det stämmer lika bra in på stämman förra året....

Imorgon ligger jag lågt.

Jag har skickat en hög till Smallcap, vi får se om de hinns med.

Mvh

0
Ogilla!
67
Gilla!
2012-10-03 20:26:47

En nyhet jag sprang på. Denna är skriven 25 sept av ett institut med kylning i allmänhet som område. Roligt att Dignitana nämns vid namn och att fördelar som, minskad risk för infektion, blödning och nedsatt immunförsvar står med.

http://www.iifiir.org/clientbookline/service/reference.asp?output=PORTAL&INSTANCE=EXPLOITATION&DOCBASE=IFD_REFDOC_EN&DOCID=IFD_REFDOC_0004972&PORTAL_ID=erm_portal_news.xml

Dignitana AB has developed technology used to provide selective cooling of the brain with a view to lowering the brain temperature without lowering the body temperature more than marginally and recommends application of cooling in an early phase following stroke in order to avoid potentially dangerous consequences for the immune system and a greater risk of bleeding and infection.

The results of the clinical trial are expected to form the reference for cooling of stroke patients as part of the standard treatment.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-03 21:05:25

Någon som vet hur många Dignicap PartnerTech kan förväntas kunna producera per/månad fram till årsskiftet ?

.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-10-03 21:36:17

Har mailat Åtvidaberg och frågat, får se om man får nåt svar...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-03 21:51:53

123 OK intressant, ja det vore fint med ett pm eller ett svar som talar om att produktionen kommit igång på allvar utan problem och med en viss volym, samt med fokus på att öka den.

.

0
Ogilla!
70
Gilla!
2012-10-04 19:30:53

Någon "direkt rapport"....Nyfiken....;-)

0
Ogilla!
62
Gilla!
2012-10-04 23:43:12

Sen kväll blev det. Presentationen påminde om den i Lund men med några intressanta tillägg. Här gavs också ett större utrymme för frågor. Martin gör ett självsäkert intryck och utstrålar entusiasm. Som han själv sa "Vi är djävligt bra på business"

Videon kommer väl om några dagar med alla detaljer men här kort om några nyheter.

1: Martin är tillfreds med produktionen. Antal producerade system ligger på 5-10 per vecka just nu. Tempot är inte tillräckligt för att beta av den order back log som finns. Produktionen är helt inriktad mot Sysmex och KM. Övriga får vänta på leverans. Bara från Sysmex vill de ha ett 100-tal system så det är i första hand dit de första serierna går.

2: Martin bedömer att patenten håller.

3: Hong Kong har fått 2 system.

4: Order från UK har börjat ticka in de senaste 2 veckorna.

5: En intressant marknadsplan för Braincool som ni får se på videon. Stort intresse för kylning i Kina och där de redan ligger långt framme för ett godkännande även inom stroke.

6: De kommer vara försiktiga med försäljningen inom stroke till en början. Mycket arbete krävs för att utveckla produkten (även fast den går att sälja med CE-certifiering). Studier och uppbyggandet av nya kontakter och nätverk planeras under kommande år. Stor expansion och breddning inom fler indikationer ca 2015.

7: Nyemissionen rejält övertecknad. De egna aktieägarna har velat, till Martins stora glädje, tecknat sig för ännu mer. Inte många nya har kunnat tillkommit. Han poängterade att han tyckte en företrädesemission var korrekt då han gärna ville att vi nuvarande aktieägare skulle få möjlighet att köpa!

8: Studien i USA är på gång. Att det drar ut lite på tiden beror helt enkelt på långsam hantering av amerikanska myndigheter generellt. Allt annat ser förstås bra ut i USA.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2012-10-05 13:53:17

Ja det försvann några kommentarer pga strul med servern nu på morgonen. En undran gällde om takten i produktionen ska öka framöver och svaret är ja.

Ha en trevlig helg och så ser vi fram emot Smallcaps intervju med Martin!

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-10-12 09:56:31

Ja nu var det ett tag sedan något skrevs om Dignitana.

Nu finns en kommentar från Smallcap och en video från Kapitalmarknadsdagen.

http://www.smallcap.se/company/22/comment/268/

Gillar följande mening i kommentaren.

"Dignitana säger att allt de kan producera nästa år redan är sålt"

Mvh

0
Ogilla!
10
Gilla!
2012-10-12 10:11:19

Köpte på mig TR i emissionen och är nu aktieägare. Fick dessutom en liten skvätt extratilldelade, ca 2 % av anmält intresse. En straffspark får jag väl säga. Dignitana har jag haft ögonen på länge och såg emissinen som ett gyllene läge. Dignitana är en aktie jag kan tänka mig att vara långsiktig i.

Känner till en del men behöver fortfarande läsa in mig. Kan du delge några triggers i närtid?

Med tanke på länken du bifogade var kanske frågan felställd:-).

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-10-12 10:19:08
Ladda ned

Jag hoppas du gjort en bra investering!

Jag ska fundera en stund och återkommer.

Jag har bifogat en pdf till er alla med PP-presentationen från Kapitalmarknadsdagen och där står en hel del intressant. Den ger en bra överblick.

Mvh

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-10-12 11:39:38
0
Ogilla!
82
Gilla!
2012-10-12 11:47:05

#129

http://vimeo.com/channels/406581/51222909#/channels/406581/51222993

Länk till VD Martins presentation på kapitalmarknadsdagen.

(Ofta känns Dignitana roligare att följa än C-rad. Med en produkt som verkligen uppskattas av kliniker och patienter och så har man det intressanta Braincool i bakfickan.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-10-12 14:19:14

#129

Några händelser som väntas under slutet av detta år är:

* Godkännande från SFDA i Kina för systemet Dignicap

* Besked om vilka länder och institutioner som Dignitana samarbetar med i EUROHYP-studien

* Att EUROHYP-studien inleds, beräknat till november

* Besked om att den slutliga studien i USA har kommit igång och vilka sjukhus som är inblandade.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2012-10-13 13:36:58

Tack för svar. Jag har en del att läsa.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2012-10-14 11:49:28

Jag funderar lite kring vad Martin sa på presentationen och Smallcaps efterföljande kommentar.

Dignitana kan alltså sälja allt som produceras nästa år. Frågan man ställer sig då är givetvis: Hur många system kan man producera?

Smallcap räknar med att full kapacitet kan uppnås vid årets slut. Sedan gör de sin beräkning för nästa år på 10 system/v för att uppnå en prognos på ca 100 MSEK för 2013.

Vad händer om produktionshastigheten uppgår till 15 system/v?

Vi har idag 5-10 system/v och jag har svårt att tänka mig att 10 system är full kapacitet.

Med 15 system så måste man ställa sig frågan: Kan Dignitana sälja det också?

När Martin säger att de kan sälja allt som produceras, undrar jag om han verkligen räknar på 10 system/v, där vi redan är idag?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-14 12:17:17

135

Vad jag förstår så måste man flerfaldiga produktionen om man skall kunna förse marknaden med systemen i rimlig tid, med tanke

på marknadens storlek och intresse.

5-10 system/v ser jag bara som en inkörning/upplärningsvolym under ett par månader som sedan kommer att öka.

Leveranstiderna får ju inte vara hur långa som helst.

mvh

.

0
Ogilla!
90
Gilla!
2012-10-14 12:48:27

136

Vi är inne på samma bana. Utan att vara alltför optimistisk borde 100 MSEK vara rimligt att ha som prognos. En prognos som kan överträffas rejält dessutom.

Mvh

0
Ogilla!
70
Gilla!
2012-10-14 12:55:48

Frågan är om inte Konica-Minolta kommer att gå in och se till att viss produktion läggs ut i Asien. Hur ska Dignitana annars hinna leverera både till den asiatiska och amerikanska marknaden?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-14 13:01:34

Känns himla bra att ligga i Dignitana och veta att vi står inför en "enorm försäljningstillväxt de närmaste åren", för att citera VD. Bolaget omsatte 5,5 Mkr förra året, bortsett från engångsintäkter, kommer omsätta 25-30 Mkr i år (mitt antagande) samt minst 100 Mkr nästa år. Finns det något annat bolag på aktiemarknaden som slår den här tillväxttakten?

Med tanke på att aktiekursen nästan halverats sedan i våras och det ser oerhört mycket bättre ut nu med avklarade produktionsproblem och förbättrade finanser samt en säkerställd försäljningstillväxt nästa år är jag säker på att aktiekursen står inför en enorm kurstillväxt.

0
Ogilla!
70
Gilla!
2012-10-14 13:05:12

138

Jag vet inte vad Partnertech kan åstadkomma på sikt. Jag tror att de kan hantera onkologi men om stroke blir en storsäljare talar vi om helt andra volymer.

Intressant tanke Tavistock.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-14 13:27:13

Partnertech är ju med i produktutvecklingen avseende stroke, så de vill nog vara med och leverera där också.

0
Ogilla!
71
Gilla!
2012-10-14 13:40:41

141

Tror jag alldeles säkert. De kommer säkert göra allt som krävs om vi kommer så långt.

Sedan får vi se vilka distributörer som kan vara aktuella också.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-14 14:02:40

Ben

Kan det inte vara så att man nu trimmar in en viss produktions lina med en viss personal som lär sig hur man gör rätt, för att i sin tur lära upp ny personal och vidare bygga ut produktionslinan samt utöka till eventuellt skiftgång ?

Det är vad jag tror det kanske kan handlar om.

Och sådant tar väl en del tid om man inte vill göra avkall på kvaliten

Någon som är bra på pennan kunde väl dra iväg några frågor angående detta till Martin, så kanske vi får lite intressant info om det är åt det hållet man jobbar åt.

mvh

.

0
Ogilla!
77
Gilla!
2012-10-14 14:28:48

thoman

Så är det.

Partnertech verkar redan nu göra mycket bra ifrån sig och samarbetet kommer säkert utvecklas väl framöver.

Vi får heller inte glömma att Partnertech måste ta hänsyn till sin övriga verksamhet också.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-14 15:24:22

144

Ben

Dom måste förmodligen anställa mera personal och rätt sådan det tar förmodligen sin tid.

För övrigt så tycker jag det känns som 80% handlar om produktion och 20% övrigt för Dignitanas del, för kunder verkar det finnas gott om så det gäller bara att förse marknaden nu

Tänk om C-rad hade samma förhållande med Varian/Elekta som Dignitana verkar ha med Sysmex o KM.

mvh

.

0
Ogilla!
65
Gilla!
2012-10-14 15:30:53

145

thoman

Beträffande C-Rad så skrev jag samma sak i ett privat meddelande igår. Du förstår vad bra det hade varit.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-14 17:50:42

I C-Rad sitter man och är lite orolig för att en nyemission ska komma och för att försäljningen ännu inte tagit fart. Inget av det behöver man längre oroa sig för vad gäller Dignitana. Tror stenhårt på C-Rad på sikt, men just nu så det känns det betydligt tryggare att sitta med Dignitana.

Dignitana-aktien är nu i ungefär samma sits som C-Rad-aktien var i efter sin emission förra året. Då steg C-Rad-aktien drygt 200 % på några månader. Skulle tro vi får se något liknande i Dignitana.

0
Ogilla!
69
Gilla!
2012-10-15 14:27:12

Företrädesemissionen övertecknades med 31,1%. Visar väl på att befintliga aktieägare har ett grundmurat förtroende för bolaget.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-10-15 20:28:23

#148

Jag tycker också det känns så. Vi har ju fått tydliga besked den sista tiden från ledningen som inte ger anledning till att ompröva vårt förtroende. Jag vet inte om något annat företag som har säkerställt hela nästa års produktion till försäljning.

Vi ska först avsluta handeln med BTA. Den påverkar lite fortfarande.

Idag fortsatte SWB ensamt sälja BTA på 17.50 samtidigt som B låg i ca 18:-

Då händer det inte så mycket med kursen utan den letar sig nedåt.

Det var säkert någon mer än jag som passade på att vikta om när det blev så under dagen.

#147

Ska bli intressant att se hur C-Rad löser det hela.

Blir det en defensiv emission, tillräckligt god orderingång för att klara sig utan, ett serieavtal som ger lugn och ro eller innebär tystnaden att något större är på gång?

Ja osäkerheten är, som du säger, något större i C-Rad men du verkar gilla spänning!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-18 08:01:54

Insiders i styrelsen och ledningen köpte för sammanlagt omkring 10 Mkr i nyemissionen vilket är mycket i ett såpass litet bolag av Dignitanas typ. Det visar tydligt med aktiv handling att man tror på bolaget på lång sikt.

MVH löparn

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-18 08:55:48

En del insiders köpte även i våras när kursen låg på 27-28 kr, så självklart köper de nu också när kursen ligger nära ATL, trots att det aldrig sett bättre ut för bolaget och bolaget går med vinst från och med oktober. Det lär inte dröja alltför länge innan vi når nytt ATH.

0
Ogilla!
69
Gilla!
2012-10-18 13:27:29

Ja de utstrålade tillförsikt inför framtiden på stämman och att de nu även i handling visar på detta är en tydlig indikation. En sådan här skarp vändning i ett företag är det inte så ofta man ser. Som Skulan säger är företaget ett helt annat fr o m oktober.

Sysmex vet vi har lagt order på system som inte kommunicerats. Det räcker inte att lite kryptiskt nämna "ett hundratal" på en föreläsning.

Hur många vill vi veta och finns det fler?

Förhoppningsvis kommer lite klargörande information. Hade inte deltagarna ställt dessa frågor kring order och produktion så hade vi inte vetat lika mycket som idag. Det är fortfarande lite hysch-hysch av någon anledning. De har säkert en rimlig anledning men vi väntar med spänning.

0
Ogilla!
69
Gilla!
2012-10-22 18:10:00

Medan Dignicap levereras i mängder i bakgrunden så kan man konstatera att utvecklingen går riktigt bra även för Braincool.

Nu har beskedet fått sjunka in att University of Edinburgh är en av Dignitanas partner i Europastudien.

Med Dr Malcolm Macleod, även en av de ledande forskarna i EUROHYP, är det ett bra betyg och en fingervisning om att Dignitana är på helt rätt väg.

Vi väntar på preliminära resultat från strokestudierna som pågår i UK och Sverige. Jag kan tänka mig att positiva resultat redan uppnåtts då som sagt Edinburgh, som är ledande inom just hjärnforskning, väljer Dignitana för studien. Vilka de övriga klinikerna är återstår att se.

Den stora satsningen inom stroke tar ordentlig fart 2014/2015 men jag tror att vi kan se fram emot ett intressant år redan 2013. Produkten kommer vara klar.

Hypotermibehandling används redan idag, om än i mycket begränsad omfattning, i Sverige och UK, de marknader Dignitana har sagt sig vilja inleda sin lansering på.

Även om inte intäkterna blir betydande till en början är det en klockren signal till övriga marknader.

Ett scenario som skulle kunna betyda en hel del för försäljningen är om Kina överraskar. De ligger visst långt fram för ett godkännande inom stroke och intresset är stort för hjärnkylning. Det vore väldigt trevligt om ett antal system avsedda för utvärdering kunde levereras redan under 2013. Inte omöjligt.

Några ord om hypotermibehandling vid stroke:

Konsortiet kring EUROHYP bedömer att hypotermibehandling kan, enbart bland europeiska invånare, minska dödsfallen med 14 700 st och bland de överlevande öka antalet med bibehållen funktionalitet med 25 000 st.

Med tanke på vad rehabilitering kostar och den billiga behandlingsmetoden bör vi se en relativt snabb marknadsacceptans.

En vidare aspekt, som konsortiet nämner, man bör ha i åtanke är utvecklingsländernas situation då de i många fall saknar imagingteknik. Nu kan behandling sättas in innan bilder tagits eller om utrustning för sådan saknas. Det kommer vara oerhört betydelsefullt.

På samma sätt som reimbursement och försäkringstekniska lösningar diskuteras för Dignicap kommer Strokecap vara ännu mer intressant och lämpad då vi inte bara talar om QoL utan om livräddande teknik. Då kommer agendan sättas på nationell nivå och inte på enskilda kliniker.

Det blir mycket spännande att följa vad den semiportabla kylenheten kan åstadkomma inom stroke, hjärtstillestånd mm.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-10-26 13:48:17

Jag hoppas ni fortfarande är vakna ni som äger Dignitana?

Förhoppningsvis har ni andra innehav eller annan trading som är mer intressant än denna aktie för tillfället????

Att det skall ta sådan tid med nyemission. Borde kunna snabbas på lite. Sista bud är att BTA blir vanlig aktie tidigast på måndag 29 okt.

Besked om nyemission kom 12 sept.....

Jag hoppas det blir lite fart på omsättningen. Att PM uteblivit sista månaden, trots att det finns saker att meddela, kanske beror på att en stor del av aktiestocken inte går att handla med? Who knows?

Mvh

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-10-26 13:50:54

Nog är man kvar, och bidar sin tid. Köpte ytterligare 800 aktier till tjänstepensionen för några dagar sedan. Nu väntar vi bara på att något ska hända. :) Tänk på att vi har varit vid 30 kr förut, och då var företaget sämre ställt än det är idag. Enorm uppsida, känns det som.

0
Ogilla!
85
Gilla!
2012-10-28 15:28:07
Ladda ned

Samtidigt som Royal Marsden Hospital presenterade sin jämförandestudie på seminariet den 25 sept gjorde även Dr M.Kato en redovisning av de kliniska resultaten för Dignicap i en studie omfattande 594 patienter i 2 nu avslutade studier.

Resultatet är häpnadsväckande.

Över 95% av de deltagande fick så bra resultat att peruk inte behövdes.

Från aug 2007- okt 2010 behandlades 359 patienter.

171 st (47,6%) hade 0% håravfall

117 st (32,6%) hade upp till 10% håravfall (ej i behov av peruk)

56 st (15,6%) hade mellan 10-30% håravfall (ej i behov av peruk)

12 st (3,3%) hade mellan 30-75% håravfall (i behov av peruk)

3 st (0,8%) hade över 75% håravfall (i behov av peruk)

Från nov 2010 - aug 2012 behandlades ytterligare 235 patienter och i endast 13 fall fanns det behov av peruk.

Inga bieffekter såsom skalpmetastaser, onormal huvudvärk etc fanns i något fall.

Slutsatsen blev att skalpkylning är en effektiv metod för att förhindra håravfall i samband med kemoterapi.

Denna studie blir förstås oerhört viktig för Dignitana, särskilt i det fortsatta arbetet med att erhålla godkännande från Japan.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-28 16:45:33

156 Tack Ben, du är otrolig på att gräva fram intressant information, som sagt Dignitana är på rätt väg endast en tidsfråga innan uppvärdering kommer.

mvh

.

0
Ogilla!
74
Gilla!
2012-10-28 18:44:13

#157 Tack själv!

Ja aktiemarknaden är lite lurig och Dignitana är inte tillräckligt "inne" just nu.

Det kommer att rätta till sig. Nyemissionen är också strax slut.

Jag ser gärna en stadig och fin uppgång med nya starka etablerade bottnar.

Innan dess får vi glädjas åt alla framsteg som företaget gör och att vi faktiskt får våra egna förhoppningar bekräftade gång på gång.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-29 10:20:10

#156

Fantastiskt bra resultat! Varför har Dignitana inte PM:at om dessa resultat? De fullkomligt utklassar ju konkurrenterna.

Givetvis är man kvar i aktien, bara en tidsfråga, som sagt, innan den sticker. Just nu är det bara några kortsiktiga som vill göra en emissionsvinst och som säljer till vilket pris som helst så länge de kan göra en liten vinst. För att skaka av oss dem krävs ett eller två PM, men sedan kommer vägen vara öppen för en dubbling av kursen i ett första skede. Jag tror det kommer gå mycket fort när det väl tar fart. Det har vi ju sett förr.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-10-30 12:44:40
Ladda ned

Det pågår studier vid King´s College Hospital i London. Pga av den stora variationen av etnisk tillhörighet hos patienterna ses denna studie som särskilt intressant.

Martin nämnde på Kapitalmarknadsdagen att Dignicap fungerar lika bra på alla och att denna studie visar på det.

Jag har bifogat en pdf med de första resultaten. Ni ser även att studier gjorts med Penguin Cap och Paxman men där Dignicap visar på bättre egenskaper och komfort.

Dignicap får också mycket goda vitsord från både patienter och personal.

0
Ogilla!
80
Gilla!
2012-10-30 13:24:03
Ladda ned

R. Voigtmann bedriver en fas 4-studie vid sin klinik i Bochum.

En presentation gjordes vid seminariet i London 25 sept.

I den bifogade filen får man, förutom erhållna resultat, även en god förståelse för de problem som man kan möta från den tyska marknaden.

Tyskland, och i viss mån Sverige, har en mer skeptisk hållning till skalpkylning än ex USA, Japan , UK och Kina. Att undvika håravfall är inte prioriterat. Observera att jag talar om läkarkåren.

Dock känns det som om motståndet är på väg att mjukna med tanke på det positiva gensvar man får från patienter och behandlande personal. Att erhålla försäkringsersättning från den tyska marknaden ska väl inte i förlängningen vara omöjligt.

Mvh

0
Ogilla!
75
Gilla!
2012-10-30 14:24:34
Ladda ned

Moderbolaget Dignitana är på väg att uträtta något mycket stort inom onkologi och en förklaring kan finnas i bifogat dokument.

Presentationen är gjord av Royal Marsden Hospital (Storbritanniens motsvarighet till Sveriges Karolinska) och visar på de psykologiska faktorer som är avgörande, inte bara för kvinnor, utan även för män.

Jag tycker man får en bra överblick och en förståelse för varför Dignicap säljer som smör.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-10-30 17:36:29

162 Tack Ben, kvalite i vanlig ordning.

mvh

.

0
Ogilla!
73
Gilla!
2012-10-30 19:07:39

Intressant info Ben!

Dignitana börjar nu sitt globala segertåg. Bara att gratulera de som kan komma in på nuvarande kurs. Själv kommer jag att ha ett GAV på 24:- sedan BTA omvandlats till vanliga aktier. Men jag deppar inte för det. Vet att förr eller senare kommer jag att ligga på ett rejält plus.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2012-11-07 12:46:23

Jätteläge att komma in billigt nu när Swedbankarn fått sina BTA omvandlade och hela tiden fortsätter slänga ut tiotusentals aktier till bäst möjliga kurs. Skulle tro att han snart sålt ut 200 000 aktier. Mycket mer kan han knappast ha tecknat i emissionen, så de borde vara slut snart.

Jätteläge som sagt. Bättre har det aldrig sett ut för bolaget, ändå ligger vi på halva kursen jämfört med i våras.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-11-07 14:54:28

Ja inte blir det mycket avans på den försäljningen! Säkert någon som köpt enbart TR med ett GAV på 14.50-15:-. AVA har också hållit på någon dag.

Jag tycker ändå att det är bra att vi får en rejäl utblåsning och att vi befinner oss här en stund till.

Hade inte Dignitana fundamentalt gått som tåget hade jag varit orolig, nu är jag mest nyfiken på NÄR vi får ett utbrott uppåt.

0
Ogilla!
74
Gilla!
2012-11-14 14:38:11

Oj, vad tyst det är nere hos Dignitana. När kommer Q3 rapporten?

0
Ogilla!
66
Gilla!
2012-11-14 21:59:22

Ja verkligen tyst.

Rapport 28 nov +/- någon dag kan väl tänkas.

0
Ogilla!
71
Gilla!
2012-11-23 14:44:56

Smallcaps kommentar på gårdagens pm.

http://www.smallcap.se/company/22/comment/279/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-11-23 15:29:22

Undrar vad full produktion kan vara i antal enheter/ vecka i slutet på kvartal ett nästa år som Smallcap skriver.

.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2012-11-23 16:11:23

thoman:

När produktionen kommer upp på tapeten (i videon) säger Martin att han är nöjd och att även Sysmex är nöjda.

Den första serieproduktionen är på 5-10 system/vecka och det verkar de alltså tillfreds med.

Målet är nog att kunna hålla en högre takt.

Jag har inga svar men 10-15/v låter väl inte orimligt och att man kan få ännu fler vid toppar?

Partnertech kan nog leverera volymer om nödvändigt och det kommer det nog bli.

Det är min tanke.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2012-11-25 11:55:14

När vi har siffror på pappret att Dignitana levererar 10 system i veckan så bör kursen gå över 50 kr. Blir det i Q4-rapporten eller i Q1-rapporten?

0
Ogilla!
80
Gilla!
2012-12-03 20:41:51

Det har inte varit några kommentarer i denna tråden beträffande delårsrapporten.

Den var ju inte så lyckad till en början. Version två blev något klarare. Man kan konstatera att produktionen inte kom igång i tredje kvartalet men att den fr o m Q4 fungerar så pass att alla berörda parter är nöjda och det är ett gott betyg.

Närmast väntar besked från USA. Studien presenteras nu i veckan i San Antonio och resultatet kan med lite tur komma på fredag. Dignitana säger redan att resultatet ligger i linje med förväntningarna men detaljer kan ju vara roligt att få.

Att Montefiore Hospital valde Dignicap som skalpkylningssystem var viktigt. Paxman placerar ut system gratis med hjälp av välgörenhet så det är starkt av bolaget. Order börjar redan ticka in från UK och den starka jämförandestudien gör nog sitt till. Det får nog sägas vara ett mål för Dignitana att erövra en större del av välgörenhetsmarknaden från Paxman. Med en bättre produkt ska nog det vara möjligt.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2012-12-03 21:18:54

Hej,

I meddelandet den 30 november hänvisas till en pdf-fil som jag inte lyckas ladda ner. Kan du länka?

"Med en bättre produkt ska nog det vara möjligt". Vad har problemen varit med den nuvarande?

Mvh

0
Ogilla!
70
Gilla!
2012-12-03 21:29:50

Här finns de.

http://www.royalmarsden.nhs.uk/education/education-conference-centre/study-days-conferences/pages/2012-advances-scalp-cooling.aspx

Ok jag kanske blev otydlig, jag menade att Dignicap är en bättre produkt än Paxman Cooler.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2012-12-04 14:36:36

Köpsidan verkar inte helt övertygad efter rapporten om att det är köpläge på dessa emissionsnivåer.

0
Ogilla!
76
Gilla!
2012-12-04 14:50:08

Så är det. Rapporten var också otydlig tyvärr och kunde kanske ha gett mer vägledning. Dignitana är väldigt försiktiga med vad de går ut med officiellt och det kanske är bra för företaget på sikt men det medför ökad osäkerhet.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2012-12-04 16:16:39

Sen hjälper det ju föga att man kan sänka/höja kursen med 10% för ca 100'. Omsättningen är katastrofalt dålig.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2012-12-05 00:05:38

Dignitana - The Medical Cooling Company

Onkologi

Stroke

Hjärtstillestånd

Neonatalvård

Insomnia

Kanske ska vi i framtiden även lägga till epilepsi som ett möjligt område?

Det finns lovande indikationer på att hypothermia kan komplettera nuvarande behandling. Här har ni två st studier, en publicerad 2011.

https://digarchive.library.vcu.edu/handle/10156/3513

samt en nyligen inledd studie på människor.

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01359332

För den vetgirige rekommenderas denna svenska sida som beskriver SE - Status Epilepticus (epileptiskt anfall som pågår mer än 30 minuter och som kan vara direkt livshotande).

http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=229

Nedan ett kort utdrag ur diskussionen från den första studien.

"The purpose of these studies was to find a suitable treatment to be administered following an injury such as SE that can prevent epileptogenesis. Hypothermia is considered to be a potential intervention based on extensive literature supporting its neuroprotective effects.

The use of hypothermia following SE has significant clinical ramifications because it is currently used to improve neurological outcome following stroke and TBI, two neurological injuries that can lead to the development of AE.

The results from these studies suggest that hypothermia is a potentially useful clinical intervention that can be induced following injury such as SE to prevent the progression of epileptogenesis. Both in vivo and in vitro models of SE-induced AE demonstrate that SE causes a persistent elevation in [Ca2+]i, and this plateau may be responsible for the long-term plasticity changes that ultimately lead to the development of AE. Developing new therapies aimed at blocking the Ca2+ plateau may provide neuroprotection and prevent epileptogenesis.

These studies provided evidence that hypothermia blocks the Ca2+ plateau in both in vitro and in vivo models, making hypothermia a possible alternative intervention to pharmacological agents in reducing the development of AE.

The rationale behind studying the effects of hypothermia following SE is based on the fact that the cellular cascade of events following ischemic stroke and TBI are very similar to what occurs during SE. Despite differing in the type of inciting insult, all these injuries share a common pathology of elevated [Ca2+]i after injury followed by the development of epilepsy.

Hypothermia is currently used clinically to reduce neurological injury associated with both ischemic stroke and TBI. Therefore, it stands that hypothermia may be effective at reducing neuronal injury associated with SE. Furthermore, fever has been shown to further potentiate the events following any brain injury, whereas hypothermia has been shown to prevent or interrupt the excitotoxic cascade."

Det som slår mig är att Hypothermia visar lovande resultat inom så många områden. Det kommer även tillkomma fler framöver. Den nya kylenheten är CE-märkt, nu återstår det att komplettera den med övrig utrustning som passar för respektive indikation. En jättemarknad för kylning håller på att öppna sig och det är alltså utöver den stora marknaden Dignicap just nu erövrar.

Kommer Dignitana mäkta med uppgiften? Svar: Ja.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-05 07:50:51

179 Hej Ben

Tack för dina grävande bidrag, alltid intressant att läsa vad du skriver. Är Dignitana även med på ett hörn inom epilepsi nu eller är det dina egna spekulationer ? Om så är fallet kanske du skulle tipsa Martin om ett nytt ben att stå på ;-)

.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2012-12-05 09:58:45

#180 Hej thoman och tack!

Ja detta är ren spekulation från min sida. Jag får stämma av med Dignitana vid tillfälle. Intressant att just kylning av hjärnan är aktuellt inom så många sjukdomstillstånd. Man har väl vetat om och även misstänkt det men nu verkar man agera också.

0
Ogilla!
78
Gilla!
2012-12-05 10:39:08

#179

Intressant läsning Ben!

Men det är ju som vanligt med dessa Medtech-bolag (Digni, C-RAD , CLS och AroCell som jag känner bäst) att marknaden inte har förstått hur stora de kan bli. Men när börjar "Marknaden" att förstå? Är det när bolagens täckningsbidrag blir jättehöga? Är det när upphovsmännen har tilldelats ett nobelpris i medicin? "Marknaden" verkar inte vara långsiktig...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-05 10:46:17

182 Det är väl en så kallad 10000kr fråga. Kanske Lindhe vet något, han är rätt påläst.

.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2012-12-05 10:51:35

Intressant är ju att CLS är högre värderat än Digni som redan säljer sin produkt....CLS är ju bara i startgroparna än så länge.........men vi kommer..vi kommer...: )

0
Ogilla!
77
Gilla!
2012-12-05 11:10:12

#182

Finns säkert en hel del som ser möjligheterna, men alternativkostnaden har visat sig ganska så hög i dagens börsklimat, så länge som företagen inte lyckas komma igång med försäljning och visa svarta siffror samt hänga av sig emissionsspökena som hela tiden tynger.

Lyckas företagen gå hela vägen får den långsiktige investeraren säkert sin reward för lång och trogen investeringsuthållighet genom alla finansieringsrundor, annars är det tyvärr endast bara de som lyckats med handeln i såväl upp som nedgång genom ne-rundorna som kanske har tjänat pengar.

Credit till de som har finansiell uthållighet, ser möjligheterna och villiga att ta risk i dessa framtida pärlor. Det är så framtidens bolag och tillväxt byggs.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2012-12-05 11:30:22

Tack peggar för trösterika ord och lite cred.

0
Ogilla!
85
Gilla!
2012-12-05 11:49:19

Jag investerar i Dignitana på en 5-års horisont, under den tiden har jag svårt att se hur man inte skall lyckas.

0
Ogilla!
69
Gilla!
2012-12-05 13:04:53

Fyllde på med lite fler optioner.....: )

23 kr om ett år, its a bargain ; )

0
Ogilla!
71
Gilla!
2012-12-05 20:37:25

Trevlig dag med fin omsättning och på rätt håll dessutom...: )

0
Ogilla!
79
Gilla!
2012-12-06 00:11:02

Att handla nu till dagens kurs är en hyfsad bargain det också om man kollar längre än en månad i taget :)

0
Ogilla!
79
Gilla!
2012-12-06 11:47:23

#190 japp stämmer, köpte några till idag....: ) känns inte som man kan ha för många...: ))

ja.. jag vet...courtage courtage...men avanza ska ju oxo tjäna pengar...

0
Ogilla!
74
Gilla!
2012-12-07 12:55:51
Ladda ned

Här kommer lite information från gruppen.

http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/alma-foddes-med-akut-syrebrist-men-raddades-av-kylbehandling-2219690

Inslaget förklarar på ett mycket enkelt sätt hur det fungerar.

Ännu en anledning till att utrusta ambulanserna med mobil kylenhet. Då det krävs specialistvård så ska nyfödda transporteras till rätt sjukhus och att kunna inleda kylning snabbt är en fördel.

Som sagt områdena är många men kylenheten kan relativt smärtfritt anpassas för var och en.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-13 12:16:18

Någon som vet om Dean Martin har för avsikt att prestera lite information innan Jul?

Och då på vanlig enkel svenska så vi bondläppar förstår vad som händer i företaget.

Eller far han runt o köper julklappar för alla emissionspengar, den filuren.

.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-12-13 12:44:56

:))

Det kommer införas aktieägarbrev fr o m dec. Då kommer förhoppningsvis läget att klarna upp. Mer info innan jul alltså.

Företaget har varit mycket restriktiva med information särskilt pga en enskild konkurrents oerhörda intresse för Dignitana.

På lång sikt är det av stort värde för företaget men jag kan hålla med dig om att man är nyfiken på vad som sker.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-13 12:56:26

194 Tack Ben, Hur fungerar ett aktieägarbrev? Är det något hemligt vi får i mailen/ brevlådan eller via PM?

mvh

.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2012-12-13 13:09:30
Ladda ned

Det borde komma upp på hemsidan och troligen ett PM men jag är inte säker.

Äger inga Orexo men tycker deras investerardialog ser bra ut. Bifogade ett exempel.

En tydlig och rak dialog och där företaget kan välja bort känslig information där det behövs.

Jag behöver inte veta alla detaljer men de stora linjerna och att läget är under kontroll är ju alltid bra att känna till, särskilt för de som tvekar.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-13 13:30:32

196 Tack Ben, Martin borde kunna lära sig av Martin.

Igentligen borde man dra iväg en kopia på detta till Martin i all välmening eller hur.

.

0
Ogilla!
70
Gilla!
2012-12-13 13:37:23

Tack, det var så lite.

Vi får ge de en chans först. Jag tror vi blir mer än nöjda.

Mvh

0
Ogilla!
63
Gilla!
2012-12-21 16:11:51

Dagens PM var ett välkommet sådant! Man får nog betrakta detta som ett aktieägarbrev då det innehöll en hel del information. Lång väntan men jag är nöjd med innehållet.

Nu borde det inte ligga några större tveksamheter kring att vi verkligen är på rätt väg.

Bra att man är tydlig med att Q4 inte kommer vara särskilt starkt då maskinerna inte kunnat skeppats ut pga en fördröjning av godkännandet. Man har ändå kunnat tillverka 50 system under Q4 och det är positivt.

Det sker fortfarande produktförbättringar och det är mycket bra. Det kan vi nog tacka båda våra japanska partners för. Precision. Det gäller inte bara att vara bättre utan också göra det så svårt som möjligt för de andra att köra om.

Leveranser kommer framöver att ske mer regelbundet och det är bra för kassaflödet, förtroendet och kommer ge en mer stabil kursutveckling. Att ett liknande upplägg diskuteras med KM är toppen. Det är nu dags för KM att kliva in ordentligt. Vi väntar fortfarande på hur det "garanterade" avtalet kommer se ut under de kommande åren. Dessa leveranser tror jag kommer vara nästan i paritet med Sysmex 2013 för att 2014 bli större. Jag säger det igen: Asien blir kanon!

Dignitana skall tillsammans med Sysmex inleda en intensiv PR-kampanj. Om de redan nu beställt 115 system under hösten så blir det spännande att se vad en kampanj kan ge. Det finns en möjlighet att det lossnar rejält.

Utvecklingskostnader på 1,5 MSEK som Sysmex tar hand om.

"Vi ser ett mycket stort behov de kommande 18 månaderna och förbereder produktionen efter detta"

Slutligen inte ett ord om Braincool: Alltså kan vi konstatera att fokus nu helt ligger på Dignicap och det är nog ett riktigt beslut. Vi står endast i startblocken vad gäller den produkten och om man ska köra PR-kampanjer bör man nog ha fullt fokus på rätt produkt, iallafall utåt sett. Att det pågår febril verksamhet på företaget vet vi redan. Det är Dignicap som ska göra detta företag stort. En ev. lyckad produkt inom stroke kommer däremot göra Dignitana mycket stort.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-27 10:29:05
0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-27 19:52:45

Lite märklig reaktion på 23 Mkr-ordern från Sysmex. Men jag antar att det endast är sådana som behöver lite reaförluster innan årsskiftet som säljer nu.

Annars ser det ju hur lovande som helst ut. Att Sysmex lägger en order på hela 23 Mkr direkt efter den första testordern på 6 Mkr talar sitt tydliga språk, dvs de är nöjda med produkten och förväntar en betydligt större försäljning än så i framtiden...

Nu väntar vi bara på att Konica Minolta ska komma med något liknande. Det vore väldigt konstigt om vi inte nådde ATH, runt 30 kr, efter en sådan release.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2012-12-27 21:09:02

Jag har slutat förvånas över vilka aktieägare Dignitana har.

Man kan nästan tro att de är blinda.

Kanske ska man kommunicera PM i blindskrift?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-12-28 09:59:26

Visst hade det varit roligare om produktionen hade löpt för fullt sedan oktober, men i långa loppet har det ingen betydelse om produktionen går igång för fullt i januari istället. För år 2013 kommer det bli ungefär samma siffror ändå, dvs en omsättning runt 100 Mkr.

På lång sikt är det nog t.o.m. bättre att man varit så noggranna som man varit med att få produkten helt perfekt. Man nöjer sig inte med att vara konkurrenterna överlägsna vad gäller prestanda, man tänker vara det också vad gäller kvalitet. Uppenbart har konkurrenterna haft vissa problem med kvaliteten. Dignitana säger sig inte ha haft det tidigare och man vill absolut inte få det nu när man byter leverantör. Helt rätt att skynda långsamt och låta kvaliteten gå först. Som aktieägare kommer vi tjäna på detta kvalitetstänkande.

0
Ogilla!
74
Gilla!
2012-12-28 10:09:37

Helt rätt, japansk precision lönar sig i längden :)

Jag tror som dig att det är mycket skatteplanering bakom försäljningarna nu. Tror och hoppas på en rejäl januarieffekt i denna aktie!

0
Ogilla!
64
Gilla!
2012-12-28 10:24:20

Verkar som någon lessnade på kursen med handelsstopp som följd :)

Och det är inte ens januari ännu!

0
Ogilla!
69
Gilla!
2012-12-31 14:33:24

Glöm för all del inte bort introduktionen av den nya semi-portabla kylenheten. Den skall också produceras av Partnertech. I första hand för studier inom stroke samt för hemsjukvård inom onkologi.

Inga gigantiska mängder till en början men hemsjukvård är stort i UK, USA och Japan. Lägg därtill att kylenheten är CE-märkt och att hättan torde vara densamma som hos det fasta systemet Dignicap. Det kan mycket väl börja röra på sig redan 2013.

0
Ogilla!
79
Gilla!
2013-01-01 17:14:56

Man förstår att intresset för Dignicap är stort i USA. När det främsta sjukhuset inom cancervård , MD Anderson Cancer Center, skriver "Embrace your baldness" förstår man att det finns en uppgivenhet och att en lösning på problemet är efterlängtad.

Fr o m 2014 kommer en lösning finnas tillgänglig för alla patienter bosatta i USA.

http://www.mdanderson.org/patient-and-cancer-information/cancer-information/cancer-topics/dealing-with-cancer-treatment/hair-loss/index.html

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-01 17:58:48

207 Ser att du kört grävmaskin under nyårshelgen Ben ;- ) ska bli ett intressant 2013

mvh

.

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-01-01 19:53:39

:)

Håller med dig. 2013 blir nog året Dignitana förvandlas från ett mindre okänt bolag till något annat.

/Ben

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-02 10:41:44

#207

Hmm, var det den här cancrkliniken i Houston som Martin tänkte på när han en gång sa att utställande av Dignicaps på en enda klinik i Houston skulle kunna inbringa årliga intäkter på runt 40 Mkr?

Tror också att 2013 kommer bli ett stort genombrott för Dignitana. Hela 2012 blev ju i stort sett ett förlorat år med tanke på flytten av produktionen till Partnertech. Med en nu godkänd produktionstransfer så är det bara att köra så det ryker från och med nu ;-)

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-01-02 11:07:01

#210 Ja det var den kliniken han avsåg. Det finns ju ett gäng större sådana och de följer med största sannolikhet studien.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-07 09:19:23

Skönt någon tog Öhmans kvarvarande post på 58 910 aktier som legat dolt ett antal dagar på 17 kr och tryckt ned kursen.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-01-07 09:21:35

Fast det var dom själva som handlade? Vad betyder det? :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-07 09:43:50

#213

När det är en så stor post som handlas så betyder det att Öhman hittade en köpare till posten utanför börsen. Öhman registrerade bara affären på börsen så köparen är nog inte kund hos Öhman, utan bara säljaren.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-01-07 10:01:36

Aha, då var det någon som ville satsa en mille då, känns betryggande :) Kul med lite omsättning idag, synd att uppgången skall tradas sönder bara av alla Avanzaner.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-01-07 13:48:17

Jo, bra att vi skakar av oss lite kortsiktiga spekulanter så här utan att någon nyhet kommit.

Men, det borde inte dröja allt för länge innan vi får nästa positiva nyhet. Den nya semi-portabla kylenheten ska i princip vara färdigutvecklad och bör presenteras inom kort, Sysmex Europastudie beräknades vara klar innan årsskiftet bör därför också kunna presenteras i närtid, förhandlingar om stororder från KM pågår, snart borde det också vara dags att vi får höra något från Brasilien och Sydkorea. Dignitana talade i prospektet också om att man kommer pröva pay-per-treatment på några nya marknader (innan USA).

Ja, det finns mycket på intressant på gång som kommer driva kursen uppåt.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-01-08 17:20:13

Fortsatt uppåt idag, men fortfarande 50 % kvar till ATH, dit vi kommer förr eller senare med tanke på att det ser oerhört mycket bättre ut nu än när ATH sattes.

Jag har tidigare sagt att om vi når 100 Mkr i omsättning i år så kommer vi få se en kurs mellan 50 och 100 kr. Det ska bli mycket intressant att föla produktionen och försäljningen den närmaste tiden.

Kan vi då nå 100 Mkr i omsättning i år? Svar JA! Bolaget trodde fortfarande i mitten av sep att det var möjligt att nå 40 Mkr i årsomsättning om man fick igång produktionen på Partnertech. Nu lyckades man inte med det, men i så fall hade det inneburit en omsättning på 30 Mkr under Q4. Det visar således att när allt rullar på hos Partnertech så kommer vi ganska snabbt att kunna nå de 10 system i veckan som innebär en omsättning på 100 Mkr om året. Uppenbart hoppades bolaget på att kunna snitta hela 12 system redan Q4.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-08 17:25:55

Kan man räkna med en vinst på 15-20mkr? för 2013

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-01-08 21:06:16

Kanske lite tidigt att sia om. Mycket kommer hända under året så det kan bli både bättre och sämre. Ett bra riktmärke blir förstås Q1-rapporten i vår som kommer ge en första indikation på hur produktionen lyckats möta efterfrågan.

Jag tror nog att de kan leverera ett ännu bättre resultat om allt går enligt "min" plan.

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-01-09 12:15:25
Ladda ned

Fina nyheter!

Mvh

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-01-09 12:28:31

Som Martin säger så var detta besked viktigt för partnern Konica Minolta. Självklart var det inte avgörande för KM´s satsning eller ej men det ger ändå ett ännu starkare incitament för KM att köra på för fullt.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-01-09 12:54:33

En hyperintressant artikel som berör Dignitanas ev framtida marknad.

Den handlar om att mild nedkylning av hjärnan förhindrar insjuknande i epilepsi vid traumatisk hjärnskada. Detta rör sig om djurförsök men kan mycket väl fungera på människor.

http://www.washington.edu/news/2012/12/20/mild-brain-cooling-after-head-injury-prevents-epileptic-seizures-in-lab-study/

Jämför med inlägg #179

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-01-09 13:09:01

The investigators report that cooling by just 2 degrees celsius for 5 weeks beginning 3 days after injury virtually abolished the later development of epileptic seizure activity. This effect persisted through the end of the study. The treatment induced no additional pathology or inflammation, and restored neuronal activity depressed by the injury.

“These findings demonstrate for the first time that prevention of epileptic seizures after traumatic brain brain injury is possible, and that epilepsy prophylaxis in patients could be achieved more easily than previously thought, said the lead author of the study, Raimondo D’Ambrosio, UW associate professor of neurological surgery. He added that a clinical trial is required to verify the findings in head injury patients.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-10 08:53:14

Borde snart komma ett meddelande om den EU-sponsrade strokestudien. Dignitana skulle ju utveckla en semiportabel kylenhet som skulle användas i studien och den beräknades vara klar i slutet av förra året.

Eftersom Dignitana inte fått någon ersättning för de utvecklingskostnader de haft av den semiportabla kylenheten utgår jag ifrån att de istället kommer få betalt när de levererar kylenheterna till studien. Det borde alltså komma en ganska hyfsad stor order på dessa kylenheter när som helst nu.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-01-10 09:43:44

Hej, nu är jag med här och kommer delta i diskussionen runt Dignitana. Jag är föräldraledig under januari och februari och därför kommer mitt deltagande vara sporadiskt ett tag.

Stort tack till Ben_Kingsley för bra information

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-01-10 10:45:06

Tack LaBull och välkommen!

Ja passa på att vara ledig i första hand. Dignitana kommer säkerligen finnas kvar efter februari också....

Skulan: Ska kolla upp vad som gäller med ev ersättning eller ej.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-01-10 11:47:39

Beträffande ersättning eller ej så finns det inga data tillgängliga idag. Det är alltså inga officiella uppgifter.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-11 16:10:20

SmallCap.se påstår att dom brinner för småföretag, men vad som gäller Dignitana så har dom ett o annat att uppdatera på deras hemsida men dom kanske har brunnit upp och glöden slocknat.

.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-01-11 21:14:27

Välkommen LaBull! :)

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-01-14 15:08:09

Den allmänna uppfattningen är att Braincool endast är en lottsedel med tveksamma odds. Jag påstår nu det motsatta. Forskningen är ganska entydig vad gäller kylbehandlingens positiva verkan. Det gäller inte bara hjärtstillestånd utan nu är det väldigt många indikationer som verkar dra samma fördel av kylbehandling. Tidigare har nämnts stroke, neonatalvård och nu får vi lägga till insomnia, förebyggande av epilepsi samt även MS om allt går i lås.

Att Dignitana, som ligger så pass långt framme i utvecklingen och även samarbetar med de största företagen, inte skulle lyckas ser jag som föga troligt.

Min känsla för det som hänt de senaste veckorna är att vi fått fler större aktieägare på bekostnad av de mindre. Jag tror att de förstår vart vi är på väg.

Kylbehandling har visat sig minska celldödligheten och antalet fria radikaler (skadliga syremolekyler), risken för inflammationer samt sänkt ämnesomsättning. Detta innebär att hjärnan går ned i varv och därmed klarar sig mycket bättre från skador om omständigheterna är de rätta.

Forskare och sjukhus börjar nu på allvar inse detta och det kommer gå fort de närmsta åren. Dignitana ligger som sagt långt framme redan nu med produkter som i princip är färdiga. Det är bara en tidsfråga innan vi ser Braincool ta fart på allvar.

Om ni undrar varför vi inte hört något ännu så är det enkla svaret att Dignitana inte vill ta fokus från Dignicap just nu men som sagt, snart kommer det fina besked och företaget har för vana att leverera!

0
Ogilla!
69
Gilla!
2013-01-14 15:32:13

Min högst personliga tro är att Dignitana kommer skriva avtal med minst 1 mycket stor partner för just hjärnkylning. Kanske blir det 2 st?

Det är förstås den bästa lösningen för företaget.

Finns det företag som vill samarbeta?

Ja varför inte. Man har redan haft påhugg från uppköpare. Har man lyckats knyta 2 giganter till onkologi så borde hjärnkylning gå minst lika bra då marknaden är mycket större.

0
Ogilla!
74
Gilla!
2013-01-14 15:33:54

Låter smått fantastiskt, speciellt om vi kollar börsvärdet kontra potentialen för "kylmarknaden" där Dignitana är marknadsledande :)

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-01-14 15:43:22

Ja börsvärde och potential har än så länge inte kommit överens. Den stora anledningen får väl tillskrivas produktionen som gjorde att man tappade fart. Nu är man tillbaka på banan med full kraft och den närmsta tiden blir förstås oerhört intressant!

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-01-14 17:55:59

Kul att du är här labull:) alltid gillat dina analyser:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-14 21:58:26

231

Som vanligt mycket Intressant det du skriver Ben.

Menar du att 1 till 2 helt nya stora partners utöver KM och Sysmex kan vara aktuella för Braincool?

År det några särskilt intressanta företag du tror kan passa in där?

mvh

.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2013-01-14 22:53:13

Hallå Thoman!

Varken Sysmex eller KM har, vad jag vet, verksamhet inom området kylning.

Sysmex är förmodligen intresserade av att samarbeta inom hjärnkylning då de lagt ned resurser på utveckling av den nya produkten (iofs kan kylenheten användas inom onkologiområdet, hemsjukvård). Där tror jag vi har ett framtida avtal och partner. De har onekligen organisation för det men som sagt det krävs nya kontaktytor. Jag misstänker att de håller på att bygga upp de. Det skulle jag nog gjort....

KM - se ovan. Dignitana behöver en stark representant i Asien. Kanske kan Sysmex även fungera där men D. kanske hellre ser ett fortsatt samarbete även med KM. De har ju ett bra rykte och ett otroligt starkt varumärke.

Det företag som kommer upp i mitt huvud är Philips. Omsätter drygt 70 miljarder inom HealthCare och har produkter inom kylning, både endovaskulär och ytkylning

http://www.healthcare.philips.com/main/products/temperature_modulation_therapy/products/STx/index.wpd

http://www.healthcare.philips.com/main/products/temperature_modulation_therapy/products/RTx/index.wpd

OM Philips eller ett företag som Siemens skulle ha något som helst intresse av att samarbeta eller att helt enkelt vilja förvärva Dignitana kommer vi garanterat se en reaktion från de övriga. Kanske väljer de att vara konkurrenter i slutändan?

Hur som helst tycker jag Dignitana sitter i en bra förhandlingsposition för tillfället. Det viktiga är ju patenten och hur starka de är i praktiken när det väl gäller. Man får hoppas de gjort sin hemläxa ordentligt och försvårat tillräckligt för konkurrenterna. Om så är fallet tror jag på 1-2 starka avtal men även på att det kommer bud på företaget.

Det hänger på patenten!

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-01-15 06:56:17

Har vi någon koll på hur pass starka patenten är?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-15 09:19:38

236

Tack Ben, du visar klass i vanlig ordning :-)

Om Dignitana kan intressera Philips o Siemens, vilket inte verkar osannolikt så kan det bli hur bra som helst med Braincool.

Känns som marknadspotentialen för Dignitana bara växer ju mer du gräver Ben.

mvh

.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-01-15 11:13:06

#237

Inte 100% koll. Mina tankar kring patentet är följande:

Utdrag från prospektet:

"Patenten är inriktade på att kyla skalpen med en kontrollerad och repeterbar process. Kylmössan är uppdelad i två sektioner där den främre delen kyls mer för att uppnå en jämn temperatur, då den främre delen av huvudet avger mer värme. Temperaturen kontrolleras med hjälp av temperatursensorer"

"Bolaget har ett patent som avser silikonhättans utformning och sensorer som ser till att skalpen kontinuerligt håller en jämn temperatur samt det datoriserade, repeterbara kylningssystemet."

Tilläggas bör att det senaste patentet som beviljades i Japan (tidigare beviljat även för Europa och Kina) gäller en förbättrad silikonhätta som skall ge ett utökat skydd. Vad, vet vi inte just nu.

Det är inte helt lätt att skapa något i närheten av Dignicap. Just användandet av sensorer och hättans utformning (bekväm och täcker skalpen på ett bra sätt) samt slutligen ett datoriserat kylsystem ser starkt ut.

Man är väl lite subjektiv och litar på att de förbättringar Dignitana gjort av grundpatenten är väl genomtänkta.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2013-01-15 11:15:13

Thoman: :-)

Jag hoppas man inte är helt ute och cyklar.......

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-15 11:54:56

240

Nä jag tror inte du är ute o cyklar när du tänker tankar om Dignitana Ben ;-)

Vi får hoppas att Martin ihop med patentexperter snickrat ihop ett säkert och bra patent , vilket jag tror.

mvh

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-15 14:56:10

Självklart är patenten viktiga, men mycket viktigt är också det stora försprång som Dignitana nu håller på att skaffa sig, inte minst genom att vara den ende leverantören av kylenhet till den stora EU-finansierade strokestudien.

Ska bli intressant att höra vad som presenteras den 19 mars.

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-01-15 15:53:14

Försprång är också viktigt.

Jag tror att 19 mars syftar på förra årets presskonferens. Nyheter kan kanske komma ändå.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-16 12:59:43

#243

OK, tack. Jo, nyheter om studien borde komma snart med tanke på att den semiportabla kylenheten som ska användas i studien skulle varit klar i slutet av 2012 enligt de ursprungliga planerna.

Kommer bli mycket spännande att följa studien och ett stort erkännande av Dignitanas teknik att EU satsar 15 MEuro på genomförandet av den här strokestudien med Dignitanas kylenhet. Det verkar tyvärr som att marknaden har glömt bort detta, så en liten påminnelse om att studien nu sätter igång skulle sitta fint.

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-01-16 16:10:23

#244 Tror dessvärre att vi inte får någon ytterligare information om studien i närtid. Den är säkert redan igång.

Jag har för mig att patienterna ska utvärderas efter 90 dagar. De första resultaten kommer säkert att dröja ett bra tag till.

Däremot pågår andra studier som kanske Dignitana kan släppa lite information om?

De är försiktiga just nu.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-01-30 11:05:12

Plockade på mig några till idag! Blir bra det här! :)

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-12 14:37:29

Den där Gandhi på BS har väl inte alla hästar hemma med tanke på hans svammlande inlägg eller har korkat av in för helgen kanske.

.

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-04-12 14:40:24

Du är medveten om att det är Ben_Kingsley va? Och jo, han har alla hästar hemma så vitt jag vet. Tror faktiskt han har fler än mig :)

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-04-12 14:55:28

Jag är nykter Thoman!

Ångrar mig redan att jag skrev något överhuvudtaget :-)))

Vi har ett fåtal som avyttrat alla aktier, man kan spekulera av vilken anledning men sålt är sålt, och det är det som påverkat kursen. Det var kontentan jag ville få fram.

Jag har varit hos Euroclear och jämfört perioderna. Inget svammlande här inte.....

Många ägare har passat på att öka innehavet, några sålt en mindre del. I och med de stora posterna som sålts har antalet ägare ökat med 300 st.

Ingen värdering i det utan mer en förklaring till varför handeln sett ut som den gjort.

Kanske korkar av senare ikväll.....

0
Ogilla!
73
Gilla!
2013-04-12 15:13:10

Några glömde att ta på sig investerarmössan, dvs tradarmössan blev kvar på ....

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-08 18:40:50

Tankar om detta bolag. Ligger alla kvar?

Fallande trend ett tag nu. Börjar se lockande ut att köpa på dessa nivåer. Kan dock inte så mycket om detta bolag.

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae

0
Ogilla!
72
Gilla!
2014-01-08 18:52:07

Jodå, jag ligger kvar. Detta är fortfarande ett förhoppningsbolag men absolut inga förhoppningar är inbakade i kursen. Det alla väntar på nu är Kinagodkännandet, som bör komma snart (men man vet aldrig med Kina), och i vinter USA. Dessutom avknoppas Braincool inom kort.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2014-01-08 19:05:06

Sitter kvar jag också.....OM det vi tror skall komma så är aktien på denna nivå lågt prissatt. Dock har man från bolagets sida varit mycket dålig på att kommunicera med marknaden....

Om jag skulle köpa aktien idag skulle jag snitta in mig på lite olika nivåer....likviditeten är dålig,varför det blir lätt att "fastna" i aktien...

0
Ogilla!
62
Gilla!
2014-01-08 21:03:34

Ligger kvar i aktien trots att det inte känns bra. Besviken på hur bolaget behandlade aktieägarna i sb m genomförd PP. Vill ändå vara med på avknoppningen av Braincool. Kina godkännande.Tar ett beslut om att sälja av då. Men oj vad lätt man fastnar i en aktie ...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-08 22:06:09

Jag tycker det ser riktig intressant ut efter att ha läst på en del.

Nedgången har varit under låg volym. Så det betyder inget. Det är oftast småsparare som släpper aktierna på bristande tålamod.Värderingen känns lockande nu

Braincool avknoppning är första triggern i pipen.

Köpte en del idag. Kommer öka ytterligare.

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae

0
Ogilla!
54
Gilla!
2014-01-09 11:03:18

# 255

Trösterika ord.

Visst prövas tålamodet när det gäller den här typen av bolag. Men är helt säker på att den dag någon av Hollywoods stjärnor får en Dignicap och sitter hos Oprah är succén given.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.