Grupp: Huvudforum

Apple och Idex.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-09-10 22:20:41

Apple kom med en genomarbetad produkt som de och Idex har delat patent med. En touch sensor och inte en linjesensor. Det lär ta tid innan övriga tillverkare har något liknande på marknaden.

http://www.apple.com/se/iphone-5s/videos/#video-touch

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-09-10 22:54:36

Sen kan man fråga sig hur det egentligen blir med betalsystem etc.

Många har tidigare i samband med ryktesdiskussioner uttryckt oro över vad detta kan leda till med tanke på Edward Snowdens avslöjanden om samarbeten mellan NSA (National Security Agency) och amerikanska teknikjättar. Detta märktes tydligt vid introduktionen av Touch ID då Phil Schiller poängterade att fingersensorns data aldrig är tillgänglig för annan mjukvara och aldrig laddas upp eller sparas i iCloud.

"It's never available to other software."

"It's never uploaded to Apple's servers or backed up to iCloud."

Så frågan är om det någonsin blir aktuellt vid betalsystem. När plötsligt någon kommer över data som berör ett par miljarder fingeravtryck.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-11 20:58:34

#0

Bra för biometriken att både Apple och Microsoft förespråkar touchsensorer. Och väldigt bra för Fingerprint Cards som sedan länge har touchsensorer som nu vidareutvecklas till att byggas in i mobila enheter. Microsoft vill ha Fpcs nya och mindre touch och den förväntas vara leveransklar Q1 2014.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-11 23:08:42

#2 Viggo. Var finns den infon? Om Microsoft.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-09-11 23:17:55

#1: Intressant formulering om "Apple's servers" dock. Om de skickas till andras servrar förtäljer inte påståendet.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-12 00:05:10
0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-09-12 09:12:38

Angående säkerhetsaspekten med Apples nya sensor:

"Apple's new iPhone 5S, which comes with a fingerprint scanner, won't store actual images of users' fingerprints on the device, a company spokesman confirmed Wednesday, a decision that could ease concerns from privacy hawks.

Rather, Apple's new Touch ID system only stores "fingerprint data," which remains encrypted within the iPhone's processor, a company representative said Wednesday.

In practice, this means that even if someone cracked an iPhone's encrypted chip, they likely wouldn't be able to reverse engineer someone’s fingerprint."

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-09-12 10:31:58

#6: Att återskapa ett fungeravtryck med datan kanske inte går, men det bör ju rimligen gå att jämföra ett befintligt fingeravtryck på datan, om man skapar om "fingerprint data":t på nytt.

Tänker mig att det är lite som att hash:a ett lösenord. Man spara bara en hash av lösenordet i databasen. Det går inte återskapa till klartext, utan det man får göra är att vid inloggning skapa en ny hash av det lösenord du skrev in och jämföra med den hash man har i databasen.

På samma sätt borde det fungera med avtrycken.

Dessutom var ju de nuvarande krypteringsformerna säkra, men det kan ju NSA ändå låsa upp genom bakdörrar hos tillverkarna eller brute force.

Litar faktiskt inte alls på vad företag kan och inte kan tvingas göra i det heliga kriget mot terrorismens namn.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-09-12 11:15:59

Nej i det heliga krigets namn tycks den personliga intregiteten vara förlorad

Har ett svagt minne av Karin Bojes bok Cylikoani?

USA Sverige (SRA) med flera kränker den personliga intregiteten

För telefonavlyssning krävs ett beslut från en domstol

Samtidigt som all datatrafik - även tfn - med automatik scannas av SRA när trafiken passerar landets gränser

Webmaster var har aktieguiden sina servrar?????

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-09-12 11:21:03

Menar du FRA? Och Kallocain. :)

Vår server står fysiskt i Karlskrona hos ett duktigt hostingföretag som heter Scandinavian Hosting.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-09-12 11:30:47

Jepp:))))

Karlskrona känns tryggt att veta:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-12 12:08:07

#4. Webmaster. Årets ABSOLUT klokaste inlägg.

Det som Apple presenterade visade, var långt ifrån att bara visa en touchsensor (vilken i sig var extremt avancerad).

Det gällde den del i processorn som har en krypterad inbyggd funktion för att klara av den mängd beräkningar och lagringar som de individuella fingeravtrycken har och lagra dem i processorn. Detta kräver att resp. mobiltillverkares processor kräver patent/licens och antagligen hög kapacitet som Apples A7 har. Nödvändigheten är att inget annat än säkert, det har Apple löst och i vanlig ordning väldigt genomtänkt.

Just nu delar Apple och Idex på de gemensamma patenten. Enl. Idex vd inriktar de sig enbart på de ledande mobiltillverkarna. De övriga har antagligen inte tillräckliga muskler och det kostar för mycket med säker implementering i olika processorer för mindre mobiltillverkare.

Så kakan lär inte bli så stor som många tror.

Det innebär även att SÄKRA smartcards bör innehålla en processor/chip med strömdrift vilket då lär dröja många år.

De miljarder som Apple investerat i att konstruera A7-processorn och touchsensorn för fingeravläsning kommer att ta tid för övriga mobiltillverkare. Apples signum genom åren har varit, att man måste ha kontroll över både mjuk- och hårdvaran, vilket man nu bevisat.

Med andra ord kan man inte ha bearbetning av fingeravtrycket genom en ny mjukvara som i WIN 8.1(inte genomtänkt!) eller en mobil utan den måste finnas som en krypterad del i processorn eller en extern tredjeparts-enhet typ Precise Tractivo.

iPhone 5s kommer att ha sin betalfunktion Touch ID kopplat till sitt App Store.

-Men… Det blir aldrig tvingande! Utan samma gamla koder kommer att finnas kvar.

Sen får man väl se vart utvecklingen bär med andra betalsystem. Att Apple 5s inte har NFC var kanske förvånande. Nu är inte jag tekniker och kan för lite om den biten och säkerheten.

MEN… MEN… Även om jag köper en iPhone 5s så kommer jag definitivt inte att använda mitt fingeravtryck (den funktionen om den var tvingande skulle döda telefonen)och banker kommer aldrig att kunna tvinga sina kunder att lämna fingeravtryck.

Skräckscenariot för framtiden är att var man än går, så slussas man via fingeravtryck och alla går med ”tummetottar” för att inte ”släppa ifrån sig”.

Så Webmaster, bra… ”småler”. Nää, det står ingenting om att Apple kommer att dela med sig till andras servrar typ NSA:s. Och jag antar att Apple kan få fram fingeravtrycken ur mobilen eftersom de har konstruerat krypteringen.

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-09-12 19:27:25

#4 Webmaster, vad säger du om detta?

"Detta är kärnan i varför Touch ID kan bli revolutionerande för den privata säkerheten. Med allt innehåll i telefonen krypterat med 15-25 tecken långa lösenord blir det i praktiken omöjligt för någon utomstående att komma åt din data utan ett allvarligt säkerhetshål i telefonen. Så länge det inte visar sig att matematikerna bakom chiffret som används i aes- och rsa-standarderna har fört alla bakom ljuset och smugit in hemliga bakdörrar för NSA – eller att den amerikanska organisationen har lyckats bygga en så kallad kvantdator som hackar dessa krypton på nolltid – är din data bergssäker."

och det här angående ifall Apple ljuger om hur och var fingeravtrycken lagras:

"Om ditt fingeravtryck faktiskt sparas och kan hämtas av Apple för NSA:s räkning skulle det innebära att organisationen kommer över ditt fingeravtryck, men inte lösenordet till din data. För att låsa upp datan måste du fortfarande ha lösenordet – kom ihåg att en avstängd telefon inte kan startas med enbart fingret.

Har du någon gång besökt USA de senaste 10 åren har du redan fått lämna ifrån dig dina fingeravtryck vid inresan. Chansen att amerikanska gränsmyndigheten delar med sig av fingeravtryck till NSA är nog mycket större än att Apple gör det. Detsamma gäller för övrigt många andra länder och deras myndigheter."

http://www.idg.se/2.1085/1.522611/darfor-hojer-touch-id-din-sakerhet/sida/3/om-apple-ljuger

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-09-12 19:33:01

Fingeravtrycket läses av och man tar fram minutiea punkterna och som sen sparas och matchas emot.

Om du nu tar och sätter detta "datat" på en läsare som försöker läsa ett FINGERAVTRYCK...men inte får någon som liknar detta.

Hur tror du att detta datat kan slussas vidare webmaster?

Mvh CrowHater

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-09-12 21:19:46

#13: "Hur tror du att detta datat kan slussas vidare webmaster?"

Det är inte nödvändigtvis så att jag tror att det kommer att göra det, mer att jag inte litar på att det inte kommer att göra det.

Jag trodde inte att journalister skulle tvingas förstöra information medan myndigheter står och tittar på för att försäkra sig om det.

Jag trodde inte all internettrafik, sms och telefonsamtal skulle avlyssnas och analyseras.

Jag trodde inte det skulle finnas bakdörrar i krypteringsalgoritmer för att myndigheter ska kunna ta del av all information.

Jag trodde inte västerländska myndigheter skulle kunna tvinga sig till att få del av privat krypterad data från folk som inte ens är misstänkta för något brott (Lavabit).

Jag tror det bara en är tidsfråga innan VPN-tjänster blir förbjudna helt och håller, alt. blir meningslösa för att de måste dela med sig av data.

Hela den här Edward Snowden-affären har liksom fått mig att helt sluta bli förvånad över hur långt framför allt USA och UK är beredda och gå i sitt "krig mot terrorismen". Därför skulle det heller inte förvåna mig om det finns bakdörrar i alla typer av mekanismer krypterad och säker lagring och informationsspridning.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-09-12 21:22:41

En fråga/undran.

Är användarna av kommande 5S tvungna att använda sig av "Touch ID" ?

BTW Webmaster, ärligt talat är du förvånad över alla uppgifter som Snowden kommit ut med ? alla dessa uppgifter har funnits på internet långt innan han kom ut med det. Dessutom om man slutar tro på allt skitsnack som kommer från USA, UK eller var det nu är så bör man ha förstått allt detta lååångt tidigare. Eller tror du fortfarande på att USA ska in i Syrien för "mänskliga rättigheter" ?

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-12 21:23:39
0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-12 21:24:25
0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-12 21:25:36

Så vad tycker ni om Apples fingerprintlösning? Om telefonen stängs av eller det har gått 48 timmar så måste man ändå slå en pinkod... Hur ska man komma ihåg det - ni som klagar på att det är så svårt att komma ihåg 4 siffror? Och redan rapporter om att svett & fett & ärr/sår på fingrar gör att det ofta failar. Ingen 3rd part utveckling kring sensorn är tillåten.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-09-12 21:33:42

Bashen nej denna e bättre :D

http://www.youtube.com/watch?v=8_L857LxdQ0

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-09-12 21:36:16

tycker dom kompleterar varandra perz =)

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-09-12 22:38:47

#14

http://macworld.idg.se/2.1038/1.522611/darfor-hojer-touch-id-din-sakerhet

Dessutom är läsarna 3D läsare som innebär att man inte kan ta ett fingeravtryck och skapa ett gelefinger.

mvh

Mvh CrowHater

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.