Grupp: Huvudforum

Fingerprint "Crowhaters FAQ"

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-11 21:06:55

Eftersom jag tycker vi skall vara konstruktiva och att det blivit lite rundgång från oss alla nu ett tag på forumen startar jag detta:

1.Kommer ställa raka frågor till Crowhater angående Biometri med FING I fokus.

Kommer att bli 3 frågor I en batch.

Kommer bli en serie av 10 batchar(30 frågor)

Om ni vill ha med en fråga messa mig.

Ny batch kommer när Crowhater svarat på förra.

Tror Crow är den som kan mest av oss runt FING speciellt tekniska frågor samt konkurrenter.

Hoppas serien blir givande och det ger lite Spets och mindre brus.

Tycker det är viktigt vi gör det om vi nu skall vara med på denna resa.

Efter dom 10 batcharna kan panelen komma in med vad dom vill men tills dess hålls tråden ren.

Messa mig om ni vill komma med kommentar så lägger jag in det.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Skall bli intressant

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-11 21:44:20

1.Touch

Hur svårt är det att skapa en sensor från scratch?

Skulle Samsung kunna ta fram en med hjälp av SYNA/VAL på ett år?

Idex köpte patent från Pico på Touch,elaborera om deras chanser där.

Kan det bli så att FING´s sensor kan bli för dyr en dag?

Menar om någon skapar en biligare skulle det bli problem mot Tier1 eller prestandan är BÄST hos Fing och det kommer ge utslag.

------------------------------------------------------------------------------------------

2.Idex

Vi har sett värdering och kurs det senaste

Vad är på G där ?

Ligger dom fortfarande bakom tekniskt?

Är dom mycket billigare?

Kolibri´n specs vs Fing swipe?

Elaborera fritt runt Idex också

-----------------------------------------------------------------------------------------

3.DW

Ledtid är 7 månader något man skall lite på när det gäller Tier1?

Vi har ju 2 från DEC,vad tror du ligger under den stenen?

Tror du fler kommer snart,det börjar bli komprimerat nu med tid?

Tror du kursen stiger om det kommer fler DW från Tier1 eller marknaden väntar sig order nu på +50M

---------------------------------------------------------------------------------------

Batch 1 klar,fortsätt messa frågor så tar jag upp dom snart!

---------------------------------------------------------------------------------------

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
51
Gilla!
2014-02-11 21:59:24

Lite om Idex och Samsung.

"ar finger

- Det råder ingen tvekan om att Apples satsning på biometri i mobiler har rostat upp på detta område och vi har märkt ett stort intresse för vår teknik för fingeravtrycksavläsning, säger chefen för den norska Idex, Dr Hemant Mardia.

Han tror att det snart kommer att finnas många mobiler på marknaden både som kallas Swype sensor, där du drar fingret över en linje och touch-sensorer, till exempel vid Apple, där fingret placeras på en yta.

Swype är lika bra men billigare. Och komponentkostnaden är viktigt i den här branschen. Mardia tror Samsung Galaxy S5 kommer att ha en sådan sensor från en av sina konkurrenter. Idex "teknik kommer i de produkter vi kommer att se fram emot sommaren.

http://www.tu.no/it/2014/01/21/snart-vil-de-fleste-mobiler-lese-fingeravtrykk

Idex VD säger att sensorn i Samsungs Galaxy S5 kommer ifrån en konkurrent. Kvar är då Synaptics/Validity där de idag har problem med sin lösning utifrån de artiklar som jag har läst.

"In the end, Samsung is struggling to match both Apple's advanced fingerprint solution known as Touch ID and delivering a 64 bit processor for their premium smartphones. They'll reportedly have a fingerprint scanner ready for the Galaxy S5, though as the report suggests, it's a rushed version that will likely be replaced as early as this fall. The bottom line is that great copycat machine is struggling to keep up with higher-end features of Apple's iPhone 5S."

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2014/02/samsung-continues-to-struggle-with-fingerprint-technology-and-moving-their-galaxy-smartphone-line-up-to-64-bit.html

Då kan det vara dags för ytterligare en design-win för touchen om FPC skall kunna leverera i början av hösten, eller Q3 till Samsung.

Notera att Norsk press, media har en väldigt positiv syn på fingeravtrycksteknologin - tänk om det smittar av sig till den Svenska pressen?

Mvh,

M.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-11 22:32:32

"Idex "teknik kommer i de produkter vi kommer att se fram emot sommaren."

Utan att ha lanserat sensor färdig för marknaden och tillkännage design-win?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
52
Gilla!
2014-02-11 23:41:34

1.Touch

Hur svårt är det att skapa en sensor från scratch?

-Det som de flesta gör fel är att de tror att det är en väldigt enkel uppgift. Det är fel. Först skall man komma förbi alla patent och sättet att läsa av ett finger är inte oändliga. Sen så är det väldigt hightec och det ser man på alla de som misslyckats innan. Även dom som hållt på med det i många många år har problem med tillförlitligheten, produktion osv. Det är klart att det kommer att komma nya företag med nya tekniker. Det tar ca 2-3 år för att få fram en sensor. I samma veva står inte konkurrenterna stilla. Det finns idag 3 patent för tex swipe. Fing, Authentec och Cogent har var sin. det är alltså rätt stor tröskel att ta sig över.

Skulle Samsung kunna ta fram en med hjälp av SYNA/VAL på ett år?

-Vi skall inte glömma att Samsung PAKETERAR...dvs som CrucialTec gör. SS har inte köpt Validitys teknik. Hade de varit intresserade av att utveckla den själva så skulle de ha köpt VAL själva. Samsung som alla andra måste ta sig förbi patenten, så det är inte bara att börja på nytt.

Idex köpte patent från Pico på Touch,elaborera om deras chanser där.

-De kommer att få fram en touch. Dock inte detta året som kan gå i produktion. Denna teknik bygger på samma teknik som de redan har på swipe och den har ju inte sålt speciellt bra. De har hela sin teknik byggd på linjesensorer och speciellt mot smartakort. Så det kommer att ta tid.

Kan det bli så att FING´s sensor kan bli för dyr en dag?

-Självklart kan det bli så. Men nu står ju inte fing och väntar in alla konkurrenter utan man utvecklar vidare hela tiden. Sen får man ju tänka på att trots att touchen är dyrare än swipe...så förespråkar man den. Så teknik..prestanda...funktionalitet..och användarvänlighet går före pris. Kommer det fler som har samma prestanda så hamnar fokus på pris givetvis. Nu vet vi ju att prestandan på FIngs är oerhört mycket bättre i jämförelse med andras. På budget telefoner kommer nog swipe att föredras.

Det gäller ju för fing att hela tiden ligga i framkant både i pris och prestanda. Vi vet att fings teknik som man gör sensorer på gett absolut bäst signal to noise ratio...och det är för att de andra gått på att dra ner på pris..men på bekostnad av prestanda. Ibland går det inte helt enkelt att komma undan de fysikaliska reglerna.

------------------------------------------------------------------------------------------

2.Idex

Vi har sett värdering och kurs det senaste

Vad är på G där ?

- i norge så finns det mycket pengar, oljepengar. Få teknikbolag på börsen och då olika fonder viktar sina investeringar för att innehålla en bredd...så spiller det över en hel del på IDEX. Så det är inte konstigt alls. De har inte heller några Journalister som hejar på Svenska bolag före sina egna. Men det har vi Svenska Journalister som gör. Det påverkar också.

Ligger dom fortfarande bakom tekniskt?

-Ja, det bevisas med att de tagit fram hela sina sensorteknik med avseende på smartakort...ändå så valdes fing av företag före IDEX. deras bygger på små öar av kisel på flexfilm...och då det är kisel som känner av kapacitansen så blir det sämre. de måste postprocessa en bild innan den kan användas. Tar mer resurser och energi. På kort innebär det mindre livslängd.

Är dom mycket billigare?

-Dom påstår det. men se så måste man ha kraftigare processor och kräm...just för att det kräver mer behandling. I ett system så räknas allt in...och då spelar det ingen roll om en komponent är billig men kräver dyrare kringelektronik och försämrar batteritiden. Vi ser snacket även vad gäller via HULL....alltså viahål i glaset som behövs. Dvs små ledande banor som transporterar kapacitans genom glaset. Man säger att man kommer att klara under glas...men samtidigt så skyltar man inte så mycket att kostnaden på glaset och specialglaset måste finnas där.

Kolibri´n specs vs Fing swipe?

-Idex sensor : 145 microampere i sleep

Current consumption active 8mA

Standby µ143

256 imaging channels

Fing

Image capture: 1.2 mA

Navigation, typical 1.0 mA

Supply current Sleep mode Typical (with active finger detection) : 6 µA

Supply current Deep Sleep : 0.5 µA

Som du ser så finns det anledning till varför idex polymerlösning inte är lika ledande som Fings. Dvs orsaken till varför strömförbrukingen är markant bättre än IDEX. huruvida de avser en HELT ny Colobrisensor som inte det står några uppgifter kring eller inte..det vet jag inte. Men enligt alla specar så gäller detta...

Elaborera fritt runt Idex också

-IDEX kommer garanterat hitta sina områden som deras sensor kan tillämpas på. Man skall inte räkna bort dem alls och räkna med att Fing tar 100%. Det kommer inte att ske. IDEX är inte någon större konkurrent i dagsläget och det kanske tar ytterligare 1½ år innan de kanske har en konkurrerande lösning. Men även här så står inte fing still. Marknaden är ENORM...och det kommer att finnas mycket goda chanser för ett par företag att tjäna pengar.

-----------------------------------------------------------------------------------------

3.DW

Ledtid är 7 månader något man skall lite på när det gäller Tier1?

-Ledtiden för en smartphone ligger på 12-14 månader i Europa och kanske 10-12 månader i asien. En tier 1 kan i sista sekund ändra sig. De allra största kan dessutom kräva uppoffring från olika leverantörer ända in i det sista där man då avgör vem som får leverera...detta kommer det att bli mer av i takt med att sensorna mer eller mindre standardiseras och där sjävla integrationen minimerats. Då kommer vi att då se mycket kortare ledtider från beslut till leverans.

Vi har ju 2 från DEC,vad tror du ligger under den stenen?

-min gissning är LG och Huawei...där den sista gäller touchen., det är min gissning. vi får se.

Tror du fler kommer snart,det börjar bli komprimerat nu med tid?

-Ja, det är jag övertygad om. Jag är övertygad att startskottet kommer iom mässan där Samsung kommer att visa att biometri is the shit. Det kommer att bli en standardkomponent och andra tillverkare kommer att följa efter. jag tror dock att dom kommer att hinna före samsung med en touch istället för swipe. Så samsung kommer nog att tappa andelar. Dock kommer acceptansen även bli högre för swipe...just för att samsung går på den. Många väljer ju touchen nu före swipen och det kommer att innebära att man kanske hoppat en generation (som skulle ha swipe) för att direkt gå på nästa modell som då innehar touchen. Vi får se. Men jag tror att det kommer att ske ett stort race när nu både Apple och Samsung kommer att ha sensorer. Apple kommer dessutom att leda den då de säkert redan jobbar med att få in den på plattorna..och andra tjänster kring sensorn. DÅ kommer racet igång....

Tror du kursen stiger om det kommer fler DW från Tier1 eller marknaden väntar sig order nu på +50M

- jag tror att kursen stiger när välden ännu en gång ser en stor spelare hoppat på biometri. Sen kommer det att gå fort. Många glömmer det faktum att det sker uppköp av tekniken..VAL/SYN. Assa köpte Lumidigm..osv. Det kommer att ske stora saker på den marknaden...och återigen....det räcker med en touch på en Tier1:a för att kursen skall motiveras att ha 3 siffror i sig. Folk fattar bara inte vad de senaste Dw innebär...

Hoppas att det var någorlunda svar....för stunden...

---------------------------------------------------------------------------------------

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2014-02-12 00:20:47

Tar mig friheten att ställa en fråga till mig själv.

Vad händer kring microsoft och varför inte redan nu miljarder från dem?

Svar:

Microsoft sade på teched mässan att det kommer att bli "hundred of millions units per year". Med detta menade dom inte att DOM skulle köpa detta från Fingerprint, utan de tillverkare av möss...tangentbord, laptops, windows phones osv. Det är alltså tillvekare så som Logitech...DELl..Lenovo..HP...m.fl. Fing har aldrig sagt att MS ska köpa massor av sensorer från Fing någonsin.

Fing har sagt att MS valt att integrera fingeravtrycks biometri i Windows 8.1 och valde Fing till partner för att göra det och dema det.... vilket påvisades av Teched 2013 i New Orleans, Teched Europe i Madrid 2013 samt Build i San Francisco 2013.

Det var ju Chris Hallum och Nelly Porter som dessutom sade att touchsensorer skulle föredras före swipesensorer. De AVSER alltså att vilja använda touchsensorer före något annat..och tidsperspektivet var senast 2016.

Som de flesta kunniga redan vet så har MS inte ännu infört Windows Biometric Framework och stöd för biometri i Windows Phone 8 samt inte gjort det bakåtkompatibelt til lWindows 7 ännu.

HÄR har vi alltså ett litet gupp. För jag läser gång på gång på tex IDG hur flera datortillverkare skriker efter att få ha WIN7 före WIN8 på de datorer som skeppas. Detta innebär givetivs ett litet groll om huruvida man vill lägga in detta stödet på ett "gammalt" OS....och som bekant så gillar inte MS att utveckla på gamla versioner. Så därför kan det vara så att man inte ännu har så himla brått med att få in sensorer. Det kommer att ske...och vi vet ju även att man sagt UNDER 2014...det är 10 månader kvar. Laptop tillverkarna dom byter inte modeller lika ofta som Smartphones tillverkare gör.

Vidare stöder inte FPC USB -interface. SÅ länge pc-tillverkarna inte har gått över från USB till SPI interface så kan de inte använda Fings swipe eller Tocuhsensorer. Som jag skrivit ett par gånger innan så ahr man aviserat att man skall gå över till SPI inteface just för att den kräver mindre kringelektronik och är snålare. i takt med att allt blir tunnare och lättare så kommer man att gå över till tekniker som möjliggör detta. Denna övergång påbörjas i år och kommer succesivt ske under 2015 och 2016, än en gång...datormodeller byts inte ut sådär jätteofta.

OM man nu mot förmodan skulle ångra sig...så kommer inte fings sensorer att kunna användas helt enkelt. Så visst kan detta bli en mycket stor fråga. Att bygga om kislet är som att ta fram en ny sensor ungefär...dvs en ledtid på 1 år. Men som jag sade så har det aviserats att det kommer att ske. På tunnare plattor och smartphones så är det redan SPI idag...så Fings prioritering som bekant är just där. Microsoft baserad intäkter kommer som sagt att ske redan i år succesivt..

Huvuddelen av FPC:s intäkter kommer dock som bolaget hela tiden sagt från Mobilspåret och framför allt smartphones (android). Banksegmentet i Kina...samt vissa smarta kort..

Något intressant som kom idag (2014-12-11) på Börnyheterna på TV 4..och som kanske inte många såg...

var att Nokia kommer ut med en android telefon om någon vecka......förmodlgien på mässan i Barcelona. ..

Som bekant så har fing stöd för WIn 8.1...samt android.... vi får se vad det kan innebära i framtiden....

mvh

0
Ogilla!
41
Gilla!
2014-02-12 09:03:53

Det finns rykten om att Nokiatelefonen med Android ligger i en lägre budgetklass...

http://www.prisjakt.nu/pryl/tele/4857_nokia_x_har_synts_pa_camspeed

Från pdf:en som Viggo postade i tråden Fingerprint:

"The collaboration with Microsoft is expected to be a fruit and Microsoft can become a key customer for future development. FPC fully integrated -- is fully integrated Windows 8.1 and reveals a huge revenue potential. We expect outcome of this in the second half of the year and increasing going into 2015 and beyond."

"(Rob Stern): My final question is about the Microsoft relationship. You mentioned, you know, expecting to generate revenue back half of this year and beyond. Is that particularly to be associated within Microsoft products like Surface tablets or do you see some pass-through of that relationship to Microsoft customers?

Johan Carlström: I can’t comment on that, but I would say that we don’t expect the majority of the revenue stream we’re going to see from the Microsoft partnership coming from Microsoft directly neither in ’14, ’15 or ’16. It’s going to come from other players selling devices based on Windows, all different versions of

Windows actually.

(Rob Stern): With the larger Windows ecosystem.

Johan Carlström: Yes."

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-12 09:41:29

Tack för BATCH1

-----------------------------------------------------------------------------------------

1.Vi har Ceo av Amkor uttala sig om WIN på Fingerprint sensor med tal om produktion Q1,Q2.

Tror du det är Fingerprint Cards som gett Amkor ordern att Paketera?

---------------------------------------------------------------------------------------

2.En fråga MÅNGA säkert vill ha svar på;

Varför ny kommunikationspolicy?

Man missade 2013 prognoser(Initiala) både Ebidta & Intäktsidan

Man kommer in med prognos Q4 på 30-50M det blir 34 M alltså låga spannet.

Man talar om intäkter Q3,Q4 (Goda)

Man talar om 10-15M Intäkter Q1

Varför tar man en policy som skadar kursen kortsiktigt?

För det gör den och har gjort,,vi som inte tradar är dom som får se marknaden göra vad den vill med våra investerade pengar.

Innan nya policyn satt alla och tänkte om jag säljer kanske info tar mig på sängen.Men nu är dom konfidenta med att köpa sälja och flytta sina pengar till andra papper.

Jag hoppas innerligt!att JC vet att han skapar oro hos oss som räknade detta bolag som aktieägarvänligt.

Det verkar som det är Ledningen som Stryker Journalisterna medhårs nu.Och dom får som dom vill.

Elaborera.

Det blir ju att det är inte NU det händer utan SEN.

----------------------------------------------------------------------------------------

3.Kassan vi har,räcker den för en intäktssida på 1 Miljard?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Batch 2 Klar

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2014-02-12 15:05:43

Okidoki...lite fler tankar och svar...

1.Vi har Ceo av Amkor uttala sig om WIN på Fingerprint sensor med tal om produktion Q1,Q2.

Tror du det är Fingerprint Cards som gett Amkor ordern att Paketera?

-Svar:

JA. Som alla känner till så har Crucialtec fings swipe som man paketerar. De var vid det tillfälle förmodligen mer på hugget än någon annan och det har vi ju sett på antal DW som kommit därifrån. Vad jag känner till så är den nu fritt fram för fler att erbjuda paketering av touchsensorn 1020 och amkor är en av partners som fing har-...utöver Crucialtec alltså. (Crucialtec, Partron, Dreamtech, Signetics, LiteOn och Amkor )

Så ja....jag tror att Amkor är den som paketerar 1020 för kunden som man fått DW på...och som jag skrivit innan så tror jag det är Huawei.

---------------------------------------------------------------------------------------

2.En fråga MÅNGA säkert vill ha svar på;

Varför ny kommunikationspolicy?'

Svar:

-Enkelt, för att man tagit sig upp på midcap och vill även växa in i den rollen som alla andra bolag har. dvs man pratar när man har något stort att prata om och resten får man i rapporter. Praxis är även att man har en tyst period innan rapporter där man inte ger intervjuer osv. Just för att inte riskera att saker och ting kommer ut felaktigt. Man har då hearings istället vid rapporter där Journalister och investerare har möjlighet att ställa frågor. De seriösa skall tilläggas..och inte se&hör journalister. Så detta är ett steg i riktningen att bli ett större bolag och agera efter hur man brukar göra.

Fråga:Man missade 2013 prognoser(Initiala) både Ebidta & Intäktsidan

Svar:

-Ja...och har man någon som helst kunskap kring teknik och marknader som inte har blommat ut så bör man ha insikt i att saker och ting tar tid. I ett tidigt skede med FÅ projekt så blir det oerhört stor påverkan om någon av dessa läggs på is, blir försenade eller inte. Att då fokusera på om prognos uppfylls och blir exakt 225% istället för 280% blir ju löjligt.

Jag ser många...främst baissare...som sitter och säger....men OJSAN...titta..prognoserna har inte hållit. Man skiter i att fokusera på att man ser en ENORM ökning...utan endast på vad man prognostiserat. Detta visar på att man är fruktansvärt okunnig när man tror att denna marknad är MÄTTAD och skiljer sig med 2-3% från år till år. Då är det rätt lätt att prediktera. Men när någon marknad kan skilja mellan 200-1000% vad gäller omsättningsprognos...ja tjena. Det blir rätt idiotiskt att fokusera på detta och sen helt glömma potential, vad marknaden pekar på osv.

Skall ge dig ett exempel på ytterligare bevis på att marknaden inte alltid fattar potential. Likaså så hade man fokuserat för mycket på omsättningen även för nokia vad gäller mobiler..och INTE investerat i nokia 1992...för att man helt enkelt inte hade någon förmåga att förutse vad som höll på att ske.

http://www.mobil.se/nyheter/apples-mobiltelefon-blir-en-flopp

Fråga:Man kommer in med prognos Q4 på 30-50M det blir 34 M alltså låga spannet.

Svar:

-Spelar det någon roll i dagsläget? Svar nej. Har man 2 projekt och ett försvinner så blir det OERHÖRT stor inpact. Har man 100 projekt och 5 faller bort...så blir det i marginalen påverkan. Så att fokusera på om det blev 30...eller 35...eller 40...samtidigt som en enda modell från samsung..och flaggskeppsmodell innebär en omsättning på 3 miljarder...och då återstår ett par hundra miljoner enheter till utöver dessa som är adresserbara. Att då i detta nuläge fokusera på detta blir ju patetiskt...då har man inte fattat ett skit och har absolut inte förstått potentialen och vad en enda TIer1:a kan åstadkomma....då blir det inte +-5%....utan kanske +500%...Ni fattar hoppas jag.

Fråga:

Man talar om intäkter Q3,Q4 (Goda)

Svar:

- Som vanligt så är det stor fokus på nya modeller kring hösten och Vintern. Och med tanke på att touchen ges ut i volymer kring Maj....så ligger det givetvis stor påverkan på årets omsättning därefter. Man får inte pengar i förväg utan i efterhand....typ 3 månader. Och JA...även här finns det ju fortfarande risker med att projekt blir en eller två månader försenade...och som då istället spills över på nästa års resultat. Det får vi se. Men ÄN en gång. Köper man fing pga förväntad omsättning för ett visst kvartal...då skall man sälja omgående. FÖr då har man inte förmågan att inse potential på lång sikt och förstår inte att företaget byggs nu.

Fråga:Man talar om 10-15M Intäkter Q1

svar:

- Det är nog rätt många som valt att hoppas SWIPE till förmån för Touchen...precis som bolaget sagt. VIlket innebär en försening. Sen som alla andra länder på jorden som firar Jul och Nyår...så brukar alla handel minska rätt rejält vid dessa tidpunkter. Kinesiska nyåret infaller nu och många är lediga i 2-3 veckor. I Sverige är Feb. den fattigaste månaden i året. Fing är inte unikt med att ha svaga q1 kvartal. SÅ inget konstigt alls.

Fråga:

Varför tar man en policy som skadar kursen kortsiktigt?

För det gör den och har gjort,,vi som inte tradar är dom som får se marknaden göra vad den vill med våra investerade pengar.

Innan nya policyn satt alla och tänkte om jag säljer kanske info tar mig på sängen.Men nu är dom konfidenta med att köpa sälja och flytta sina pengar till andra papper.

Jag hoppas innerligt!att JC vet att han skapar oro hos oss som räknade detta bolag som aktieägarvänligt.

Det verkar som det är Ledningen som Stryker Journalisterna medhårs nu.Och dom får som dom vill.

Svar:

- För att man vinner på det långsiktigt. Som vi alla vet så har många journalister hånat fing för att man informerar om när någon anställts. Vi aktieägare har tagit emot all info med öppen famn medan andra hånat och mer eller mindre tagit puckade uttalanden om säljråd...som motiveras med...de släpper för mycket PM!!! Ja..det är den svenska journalistkårens medel i sina analyser. If (Pm > 10) then SELL. Oerhört intelligensbefriat när man inte har förmåga att analysera VAD som sagts. eller vad det leder till. Och hur mycket fokus har det varit på att man har 35 dw jämfört med andra bolag? NOLL!!!

Journalister är som parasiter..såfort det vittras blod så är dom där och festar...skiter fullständigt om djuret dör. Det är därför bättre att man inte är lika öppen. Det som är intressant är att vissa av dom är så körda i huvudet att dom i ena stunden säger att man VÄRNAR om småsparare, vill komma in på diverse hearings osv. Sen i andra stunden så är det dom som kastar skit och förvränger och vrider..och SKADAR småägarna. Därför får dom ligga som de bäddar. Och JA...deras beteende innebär att även vi drabbas av något som vi tagit emot tacksamt. Så när de säger att de värnar om småägarna så ljuger dom i vanlig ordning.

Det som är viktigt här är .VARFÖR har jag investerat i fing. Är det för att jag är ute efter snabba vinster på rörelserna? Eller är det för att jag tror på tekniken i långa loppet? DE som är ute efter snabba vinster tar OERHÖRT stora risken och skall inte investera i fing. Framförallt inte med pengar de inte har råd att förlora. Alla andra som är långsiktiga får helt enkelt ta tillfälle i akt och trada själva med en del och förhoppningsvis motverka rörelserna just för att man kan fånga upp helt omotiverade kursslakter. DEssutom är inte långsiktiga ägare direkt ute efter att medvetet pressa ner kurser utan när man säljer så gör man det snyggt utan att trigga nedgångar. SÅ DET ÄR NOG VAD VI ALLA FÅR BÖRJA MED.

Tror att det är bra dock att man sållar ut alla som är kortsiktiga med dessa nedgångar...dessa aktier går över till mer långsiktigt ägande och utomlands förmodligen. En vacker dag så smäller det till och kursen kommer att ta ett stort kliv och allt vad vi gör i Sverige(journalisterna..eller blankarna) kommer inte att påverka kursen direkt.

Fråga:

Det blir ju att det är inte NU det händer utan SEN.

Svar: -Än en gång...är det NU som man förväntar sig miljardomsättningar och stora fina kvartalsrapporter..eller SEN?

NU sker vunna DW. Olika bolag går samman och bildar standarder. Allt fler företag indikerar på att biometri är hett...implementerar detta i allt högre fart och utsträckning. NU visar snart Samsung att biometrisensorer kommer att bli standard osv. NU sker ALLA bevisen en efter en. SEN kommer omsättningarna och vinsterna.

Så det är enligt mig bara okunniga investerare på Gransäter och Partners som tjötar om NU... och det är för att de inte fattar att först sker BYGGET...och SEN kommer intäkterna. Dom tror att det är tvärtom.

Så mitt NU....sker dagligen med alla länkar och bevis på att fler och fler implementerar biometri...köper upp biometribolag...startar upp på nytt..osv.

----------------------------------------------------------------------------------------

Fråga

3.Kassan vi har,räcker den för en intäktssida på 1 Miljard?

Det kan räcka till mer. Beroende på hur tillverkning sker. Sker det hos paketeringsbolag så har ju även dom en stor inlåsning i produktion som inte fing behöver ha. Beror även på spannet på volymerna...allt på en gång eller utspritt. Hur många kunder man har. Ju fler kunder som bidrar med intäkter kontinuerligt desto bättre...än en stor kund som beställer 10 miljoner enheter på ett bräde. Kassan räcker i nästan 2 år utan att man säljer en enda sensor. Sen kan man ju fråga sig om det kommer att ske eller inte.

Likadant så vet man inte om förvärv sker osv. Då är det lite.

Risken vi utsätts nu är att bolag som inte presterat lika väl värderas mer...och Fing kanske anser att ett bud på 75 sek är tillräckligt attraktivt. Men vi i SVerige är ju kända för att kasta skit på våra egna bolag och skrämma ut dem till utländskt ägo. Sen sitter vi på ålderns kant och förbannar oss för att skattepengar inte räcker till..och kräver allt mer från de stackarna som inte hade möjlighet att köpas upp eller etablera sig utomlands. Det kan vi tacka den svenska avundsjukan för.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-12 15:15:49

Tack

Ber om att få återkomma imorgon med Batch 3/10

Mvh

Elias

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-13 08:59:08

Batch 3/10

----------------------------------------------------------------------------------------

1.Kan du förklara vad som är det komplexa med en sensor så att vi kan förstå dina åsikter att det är svårt för andra att komma ut med en.Jag syftar på det senaste projektet "EU" som sade sig vara 3år för att ta fram en bra sensor.Och vem vet om det blir positivt.

http://www.rdmag.com/news/2014/02/new-technology-reconstructs-smallest-features-human-fingerprints

-----------------------------------------------------------------------------------------

2.Det talas mycket om JC,REX,Lantto.

Men var är navet?

Jag menar dom som arbetar med sensorerna.

------------------------------------------------------------------------------------------3.När tror du majoriteten av folk kommer använda sensor på daglig basis?I mobiler,plattor,laptops,Pc.

Då menar jag specifikt till KÖP och verifiering på nätet inte bara som cool och användarvänligt?

..........................................................................................................

Ber om att få återkomma imorgon med batch 4/10

Mvh

0
Ogilla!
34
Gilla!
2014-02-13 09:24:11

#10

Det där beror ju på att varken Tyskland eller Frankrike har några företag inom fingerprint sektorn så dom ser sig totalt blåsta av Amerikanska, Asiatiska och Nordiska företag i hela den sektorn.

Så dom har skakat fram EU pengar för att utvecka en bättre teknik så dom får (lite patent) och en del av kakan också.

0
Ogilla!
52
Gilla!
2014-02-13 09:49:38

Ja, rimlig förklaring. Dock har vi haft Infineon på tapeten sedan länge. Ovanligt nog blev det en namngiven samarbetspartner , och jag väntar fortfarande på en fortsättning . Stort bolag från stort EU land sas.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2014-02-13 10:05:07

Sant, Infineon har ju en del patent, fast först la dom ner sin "fingertip" sensor 2004 och sen så licensierade dom FPC's algoritm och swipeteknik 2012 så tekniskt är dom troligtvis rätt långt efter.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2014-02-13 10:27:14

#13 Var det inte så att Infineon byggde in stöd för FPC i sitt "secure element" chip?

Jag trodde utan att ha grävt så djup i det att "secure element" har smma funktion som Apple har i sitt chip där de biometriska datan ligger oåtkomligt i chippet.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2014-02-13 10:39:21

Angående kommunikationspolicyn.... varför tänkte de inte på oss som blivit PM-junkiees!? I crave PM´s!

0
Ogilla!
52
Gilla!
2014-02-13 11:19:07

Vad hände med denna DW?

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards linjesensorteknologi har tilldelats ytterligare en så kalladDesign Win från en befintlig och välkänd OEM-kund i Asien för ännu en smart telefon.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Mobilen ska enligt tidplanen lanseras av en av de största operatörerna i USA under första kvartalet 2014.

Denna DW är ytterligare en milstolpe för vårt bolag. De första två marknadslanseringarna med vår linjesensorteknologi har gällt operatörer i Japan och Sydkorea, kommenterar vd Johan Carlström, som förväntar sig att säkra fler Design Wins från både nya och befintliga kunder under resten av 2013 och framöver.

Fingerprint Cards definierar en Design Win som ett beslut av ett bolag att börja utveckla en eller flera kommersiella produkter med Fingerprints teknologi inbyggd i denna eller dessa nya produkter.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-13 11:24:02

16

Kanske kommer Q3 ;)

0
Ogilla!
48
Gilla!
2014-02-13 11:32:32

#17

Kanske, kanske inte. Eller så vill de säkert ha den dyrare och bättre touchen, som alla andra.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-13 11:46:34

Unia

Se upp och sitt inte utanför

Tar inte lång tid tills LG snacket börjar.

Det är då vi går in I Zonen på riktigt

Tiden komprimeras mer och mer.

Amkor börjar köra

Samsung kommer visa Biometri snart då blir det standard

Apple

Samsung

Andra måste följa med

FING har sensor

Kontenta

Kanon

*Visst kan det komma dippar och det trejdas men tiden kommer snart*

Mvh

And be careful on the market

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-13 11:57:37

Ja jag förstår inte hur du orkar unia!!!

Måste vara skitjobbigt att ligga inne;)....

Herregud fattar du inte att det är nu det är köpläge.....

Vill du ner en krona till???

Varför tror du ENS köpte så igår??

Han vet vad som väntar runt hörnet.....Inte lätt att köpa 200k bara sådär vid nyhet........

mvh

0
Ogilla!
50
Gilla!
2014-02-13 12:01:26

#19 Forn

Tiden komprimeras och så helt plötsligt ändras förutsättningar och då är det annat som gäller. Jag tror inte att det kommer att hända så snabbt som många av oss trodde.

0
Ogilla!
41
Gilla!
2014-02-13 12:03:10

#16

Det står ju där:

"Mobilen ska enligt tidplanen lanseras av en av de största operatörerna i USA under första kvartalet 2014."

Januari, februari, mars.....

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-13 12:05:06

Unia

"Tänk"

2013 hade vi ca 100M intäkter

Låt oss saga ca 50M till telefoner & plattor

Swipe

Ta det ggr 3(Touch)=150M+50M HST=200M hade vi hamnat på.

Tror du inte 2014 blir ett bättre år??????

500M kommer med stor sannolikhet mötas I och med Touch är klar och det verkar som

Apple

Samsung

HTC

LG

mfl skall ha sensor 2014.

Det flippar snart in en coin I maskinen och då går det som igår.

BOOOOMMM och dom hinner inte in och det kommer Inga dippar I och med marknaden ser vad som händer på RIKTIGT.

Mvh

0
Ogilla!
52
Gilla!
2014-02-13 12:08:59

#22 aldur

Borde då inte " en av de största operatörerna i USA " beställa några sensorer redan under Q1 2014?

Samtidigt räknar FPC med att endast omsätta 10-15MSEK under Q1 2014

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-13 12:11:10

21

Det kommer hända Q3,Q4!

Tekniken måste fram!

Nu är det sensor som skall in.

Alltid varit så kommer alltid vara så

Inte länge sedan dom briljerade I Beverly Hills fancy klubbar med 5110 Nokia med Sms och kittet med businessantenn(Den man drog upp när chicksen kollade)

Då sa dom,jag köper den nya när den kommer med kamera!

Blixt har den oxo!

Fett sa den andre och sa den skall jag oxo ha.

Så primitivt kan det vara men så är det.

Nu vill dom inte ha 5C pga vad?

Relax,det kommer

Mvh

Du vet du är min vän Unia

0
Ogilla!
61
Gilla!
2014-02-13 12:13:47

#23 Forn

I Okt/Nov 2013 trodde du på 111kr runt den 11/2 2014

Och se vad som hände? Från 69kr ner till 50 lappen på några få veckor. Vad tror du det beror på?

Nya körningar kommer garanterad, hösten kan bli intressant om några av de större TIER1:or hoppar på Fings lösning. Men man vet aldrig.

0
Ogilla!
36
Gilla!
2014-02-13 12:16:41

Forno, du & unia.. blir det blind date ;-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-13 12:18:37

Unia

Tier1 X 2 DW borde gett 75-80Kr

Nu har inte marknaden förtroende för JC tydligen på den punkten

Dom kommer lära sig den Hårda vägen.

Jag tycker dom flesta orosmoln nu är framtagna.

Och vi kan titta framåt.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2014-02-13 12:28:15

#28 DW med hemliga kunder är inte lika med pengar på kontot inom kort! Därav marknadens reaktion. Order är däremot något helt annat. Helst i samband med namngivna kunder. Det inger förtroende.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-13 12:31:29

Unia,

Jeg tror mange, inkl. mig selv tog fejl da vi spåede omkring 100 kroner ved årsskiftet, men der er sket nogle ting tidligere der taler for at kursen holder stille. Beslutning om skift fra swipe til touch er ikke noget man beslutter på en dag, da alle der har haft planer om swipe er blevet i tvivl om de skulle have en touch i stedet for, ihvertfald de større. JC har været åben omkring at rykke nogle indtægter samt udskyde boomet til H2 2014. Det lyder måske tosset i nogle ører men jeg mener det er plausibelt at kunne se 150 kroner i Q2, måske starten af Q3 og en mulig maks. på 200-225 i år.

mvh

1
Ogilla!
47
Gilla!
2014-02-13 12:57:09

#30 150SEK i Q2 2014 skulle motsvara BV ca.9 Miljarder

Tycker du på fullt allvar att det skulle spegla verkligheten?

För det skulle krävas att FPC tar i hamn Samsung och helst någon till betydande TIER-1:a

Vad är sannolikheten för det anser du?

0
Ogilla!
55
Gilla!
2014-02-13 15:10:11

Har du sålt Unia?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-13 15:17:14

Jeg tror du tænker galt. En aktiekurs i fremadgående selskaber bygger på foreløbende indtægter og skal ikke opfattes som etableret selskab. Kursen for 2015 vil sandsynligvis starte til i Q2 eller Q3. 2014 er næsten indregnet i prisen nu, men vil få et boom senere på året, og derfor mener jeg at det er plausibelt med en meget højere kurs end idag. Jeg er alvorlig når jeg taler penge.

Hvis du har hørt om forward value vil du vide at nogle selskaber handles ud fra forward indtil de finder et leje hvor indtægter og udgifter følges ad. Fingerprint når sandsynligvis det leje i 2015 - 2017.

mvh

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-13 18:28:17

Forward value er ikke helt det samme som Fair value, bare så vi ikke snakker forbi hinanden. Dog er det fremtiden der tolkes:)

mvh

10
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-13 18:44:57
Kommentaren är borttagen.
0
Ogilla!
51
Gilla!
2014-02-13 18:50:33

Och seriöst, det där var det sämsta nicket jag har sett på AG.

/palle

0
Ogilla!
49
Gilla!
2014-02-13 18:57:44

Rösta bort skiten bums...

0
Ogilla!
44
Gilla!
2014-02-13 18:58:41

Done!

/palle

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-13 20:02:57

Sikke en tosse:)

mvh

10
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-13 20:23:05
Kommentaren är borttagen.
0
Ogilla!
61
Gilla!
2014-02-13 20:59:23

Batch 3/10

----------------------------------------------------------------------------------------

1.Kan du förklara vad som är det komplexa med en sensor så att vi kan förstå dina åsikter att det är svårt för andra att komma ut med en.Jag syftar på det senaste projektet "EU" som sade sig vara 3år för att ta fram en bra sensor.Och vem vet om det blir positivt.

http://www.rdmag.com/news/2014/02/new-technology-reconstructs-smallest-features-human-fingerprints

-Svar:

En sensor skall vara oerhört strömsnål och ändå kunna väckas upp ur dvala när man vill dra ett finger. Att kommer ner i så låg strömförbrukning som Fing lyckats med har vi ju sett ingen annan lyckats med. Det är inte bara att göra ledningsbanorna så små som möjligt, utan interrupter, tekniska/fysiska smarta lösningar som alla tillsammans bidrar till att minska strömförbrukningen. Materialval etc. Om man tittar på metoden att läsa av ett finger på en swipe. Så har du att man sätter ihop en komplett bild och sen analyserar den. Analyserar en bildruta åt gången....eller direkt samtidigt som man drar fingret. Vilket annat sätt ser man mer som det går att göra det på? OM man då täcker alla dessa med patent....så är det ju inte alls lätt att komma förbi det då alternativen är få. Materialet som man tagit fram skall ju ha exakt karaktäristik och kunna läsa av så högupplöst som man nu kan. Alla algorithmerna som man tagit fram under många år är optimerade generation för generation. Den tekniska systemlösningen för hela lösningen skall lira ihop. PRoduktionssättet för att minimera kost skall komma på plats och det är många års utveckling/erfarenhet som byggts upp för att få så bra Yield som möjligt och så lågt pris som möjlig.. Alla problem med statiskt elektricitet som kan förstöra sensorn skall lösas och man skall samtidigt kunna läsa av fingret. Det finns säkert oerhört mycket mer än detta men jag säger som en annan känd person.

Hä´ gå´ int´ å förklare för en som int´ ha´ gjort det.

Som alla vet så har bolag som hållt på med sensorn i över 10 år problem med sin produkt, att sen tro att någon skall hosta ur sig en första sensor som omgående skall vara bättre än någon annans är ju en utopi.....rent nonsens om du frågar mig. Därför kommer det att ta MÅNGA år....kanske så mycket som 4-6 år för en helt ny som inte hållt på med det innan.

-----------------------------------------------------------------------------------------

2.Det talas mycket om JC,REX,Lantto.

Men var är navet?

Jag menar dom som arbetar med sensorerna.

Svar: Det är numera både i Göteborg och Malmö...och Köpehamn vad gäller algorithmer. JC, REX och Lantto är mer dom som är ute och raggar..övertalar och säljer kan man väl säga. Det lär nu vara mer än 50 ingenjörer som heltid sitter och utvecklar på nya sensorer, algorithmer, produktion m.m.

------------------------------------------------------------------------------------------3.När tror du majoriteten av folk kommer använda sensor på daglig basis?I mobiler,plattor,laptops,Pc.

Då menar jag specifikt till KÖP och verifiering på nätet inte bara som cool och användarvänligt?

Svar: JA..det tror jag. inom 5 år så tror jag att många transaktioner kommer att ske via mobilen och mycket av köpen via datorn. redan nu har man ju påbörjat möjligheten för köp via mobilen och sen verifiera med fingret. DEt är smidigt och enkelt. Alla indikationer pekar på att så kommer att ske. Människor kommer att använda det som tillverkarna vill att man skall göra. Just nu pekar allt tillverkare på att få bort lösenord och ersätta dem med biometri. Så det är oundvikligt om man vill behålla och öka säkerheten ytterligare. i Takt med att vi har mer och mer konton..prylar och inloggningar...så tenderar man att ha samma lösen på allt..och helst något som är lätt att komma ihåg. DÄRFÖR kommer man att gå till biometri.

..........................................................................................................

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-14 10:47:08

Har vi gett upp här:):)......

mvh

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-14 11:46:32

Batch 4/10

---------------------------------------------------------------------------------------

1.Trustonic.com

Varför ser partner strukturen ut så?

Synaptics med

Validity med

Samsung med

LG med

Fingerprint ej

Eller det är inte inom FING spelrum?

------------------------------------------------------------------------------------------

2.Varför kommer det inte fler DW I detta momentet.

Med tanke på Ledtid från DW till Lansering av device

-----------------------------------------------------------------------------------------

3.Ärligt talat,hur stor är procentsatsen att FING har sålts innan 2015 utgång?

Alternativ,hur stor chans är det att det kommer in en cornertaker?

Alternativt hur stor chans har FINg att möjliggöra sina visioner på egen hand utan utspädning modell större?

----------------------------------------------------------------------------------------

Ber om att få återkomma med Batch 5/10 imorgon elller måndag

*Ovat,jag är Arkeolog och nu börjar snart vår säsong så det blir väl mindre skriverier men kommer in minst en gg per dag.

Still LONG & STRONG

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2014-02-14 12:10:05

Forn!!! är du arkeolog!!?? fan va kul , det skulle jag vilja prova på

Mvh smartcard

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-14 12:16:12

44

Skicka meddelande så tar jag med dig!

0
Ogilla!
50
Gilla!
2014-02-14 22:40:44

1.Trustonic.com

Varför ser partner strukturen ut så?

Synaptics med

Validity med

Samsung med

LG med

Fingerprint ej

Eller det är inte inom FING spelrum?

Svar: det har funnits och finns en hel del olika organisationer som försöker/försökt enas om någon gemensam standard och där man vill driva detta till att bli någon världsstandard. Många lyckas inte alls. Så man kan inte vara med i alla utan man bedömer vilken som verkar vara mest vettig och väljer liksom sida. I detta fallet handlar det mer om en systemlösning än något annat och det har funnits både i Authtentec och Validity...alltså utöver rena sensorer. Så inte riktigt vad fing adresserat.

------------------------------------------------------------------------------------------

2.Varför kommer det inte fler DW I detta momentet.

Med tanke på Ledtid från DW till Lansering av device

Svar: Klart jag önskar att det skedde för fullt nu. Min gissning är dock att många som planerat att föra in Linjesensorerna såg att Apple valde Touch vilket innebär att man inte vill komma med något sämre. därför siktar man in sig på Touchen men däremellan så "hoppar" man linjesensorn helt. Detta innebär att det blir ett glapp.

Jag tror dock att det kommer snart att komma igång igen med DW. Förmodligen tar det skjuts efter den 24:e när Samsung visar världen att även dom inför sensorer och att det kommer att bli mainstream. Resten kommer att följa efter.

-----------------------------------------------------------------------------------------

3.Ärligt talat,hur stor är procentsatsen att FING har sålts innan 2015 utgång?

Alternativ,hur stor chans är det att det kommer in en cornertaker?

Alternativt hur stor chans har FINg att möjliggöra sina visioner på egen hand utan utspädning modell större?

Svar: OJ...jättesvårt att gissa.... För att få igenom en försäljning så måste 90% av rösterna säga JA. Många småsparare har dem i KF, vilket innebär att det inte finns någon rösträtt på dem. Jag tror att procentsatsen ökar varje gång som fing trycks ner både kursmässigt och av journalister. Säg att det är 25%

En cornetaker...50%

Egen hand 25%

jag hoppas på en Cornetaker som inte får 10% och som själva kan hindra uppköp. Skulle man få 100-150 så tror jag nog många skulle vara nöjda..även om jag själv tror på betydligt högre potential. men mycket kan hända på vägen och det kan bli så att det blir svårare och svårare att se att det kan nås. Det ser jag inte idag...men allt har sina risker.

Med tanke på att många förvärv har gjorts kring biometri så är jag övertygad om att Fingerprint fått uppvaktning men att man valt att inte sälja bolaget i nuläget. Fing har ju inte varit på ruinens kant för att behöva köpas upp.

mvh

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-17 11:09:38

____Jag har influenza____________________

Håll er borta från denna tråd

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-18 10:21:34

Batch 5/10

----------------------------------------------------------------------------------------

1.Du har varit Spot on I de flesta fallen.

Ge oss nu din take runt Samsung/SYNA/FING

Det är ju aktuellt nu.

Tror du vi får in Touch hos dom iår eller hinner SYNA plocka fram en?

Osv Osv.....

----------------------------------------------------------------------------------------

2.Vad kan vi förvänta oss runt MWC för vår egen del?

-----------------------------------------------------------------------------------------

3.Vilka TIER 1 tror du kommer innehålla FING innan 2014 är slut?

Kommer det fler Tier 2,3 tror du?

Det har ju varit väldigt tyst med DW helt klart.

-------------------------------------------------------------------------------------

Tack & ber om att få återkomma med Batch 6

Mvh

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-18 12:23:29

Trustonic.com

Fingerprint är nu med som Partner

Se inlägg 43

0
Ogilla!
50
Gilla!
2014-02-18 12:37:26

#49 ... Det måste vara bra! Skulle inte förvåna mig om Samsung dual sourcing till S5.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2014-02-18 13:04:24

Fingerprint Cards flyger under radarn just nu. Det är knäpptyst ifrån baslägret, och man börjar så smått att se Samsung loggan framträda allt mer tydligt i dimman. Fingerprint Cards fanns inte med som en partner hos Trustonic för bara några dagar sedan, och inget PM har annonserat detta.

http://www.trustonic.com/partners/

Tittar jag på time to market för en design-win och när samarbetet med Crucialtec började i oktober (samma månad som Synaptics köper Validity), så faller en lansering av Samsung Galaxy S5 i mars väl in i tiden för detta. Det är väldigt snabbt arbetat av synaptics, om de har vidareutveckla tekniken ifrån Validity, samt fått till en design-win under samma tidsram.

Snart börjar jag yra i nattmössan, men Johan Carlström har nämnt Samsung, LG och Huawei vid sina uttalanden i pressen i december, och man kan se dem i presentationer ifrån FPC senaste tiden.

Se sidan 7.

We believe multiple OEMs, including LG and Samsung, will 

introduce smartphones with embedded fingerprint sensors in 2014, 

which will present a meaningful growth opportunity for sensor 

providers

Mvh,

M.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.