Grupp: Huvudforum

Safe at Sea - BP - Enorm potential

0
Ogilla!
9
Gilla!
2014-09-17 00:04:22

Med tanke på att Safe at Sea redan nu nått längre än något annat bolag när det gäller BP så förtjänar det mer uppmärksamhet!

Vi vet att man passerat det kritiska Fas 2-testet där V.I.P-personer från BP var på plats. För egen del anser jag det var den viktigaste fasen.

Man utbildar man BP's personal inför tester on-site, man kommer att installera och sjösätta Rescuerunner på offshore-anläggningar för det sista Fas 3-testet.

Jag räknar med att man nu är mycket nära första ordern till BP. Egentligen räcker det med att Safe at Sea kommunicerar till marknaden att Fas 3-testet var lyckat och löpte på enligt plan. Ett sådant besked räcker för att detta kommer att leda till stora inköp av Rescuerunner's till BP.

Kom ihåg att BP länge letat efter ett alternativt sjöräddningsredskap som Rescuerunner utan att hitta något, TILLS man hittade Safe at Sea's lösning!

Man skulle aldrig från BP's sida låtit detta löpa så långt som till Fas 3 om det inte är nära inköpsläge.

Temperaturen borde verkligen höjas nu då besked väntas i september.

Dessutom har Safe at Sea mycket intressanta och spännande projekt med hög potential på gång på flera håll.

Sverige

Norge

Frankrike

Förenade Arabemiraten där en initial order för drygt 1 år sedan fick kursen att rusa från dagens nivå till 35 SEK! För en order på 9 st Rescuerunner.

Jag räknar med att denna initiala order kommer att generera i en ännu större.

Dessutom är nu också polisen i Dubai intresserade av Rescuerunner och offert på 10 (!) st är lämnad. Det finns inga problem med kassan hos presumtiva kunder i dessa regioner så en/flera orders kan komma närsomhelst.

Då pratar vi order på volymer som givetvis skulle vara både efterlängtat och enormt kursdrivande.

Sen har vi ju också en stor potentiell marknad för OptiGuard där Safe at Sea har världsrättigheter och där man före sommaren var i Shanghai hos potentiell storkund.

Safe at Sea har också börjat visa vinst i senaste rapporterna vilket ger bra signaler. Inga stora vinster men ändå ett starkt bevis på att detta är på väg att bli mycket bra. När stora order kommer så lär vinsterna höja BV på ett mycket starkt sätt.

Dagens låga BV på ca 40 MSEK ger en mycket hög potential.

Jag ser med stor tillförsikt fram emot besked om Fas 3-test med BP och räknar med att vi närsomhelst får ett startskott i aktiehandeln där kursen går mot 25-30 SEK på kort tid inför BP-besked.

Inom denna för Safe at Sea mycket heta bransch ska man komma ihåg att alla offshore-bolag har samma problem som BP - Man når inte in under plattformen med befintliga räddningsfarkoster, något som BP fick erfara då en dramatisk olycka inträffade och man började leta efter alternativ.

Man hittade som sagt Rescuerunner.

Inom offshore-branschen finns ett sk "Best-Practice-use"-krav. ALLA offshore-bolag förväntas följa detta.

OM, vilket är mycket sannolikt, BP nu hittat "Best-Practice-use" i Rescuerunner, ja då lär det ge fantastiska förutsättningar för Safe at Sea under många år framöver.

Också då mycket intressant att Safe at Sea behöver större lokaler för förväntad ökande produktion. Det ger mycket positiva signaler om vad som är på gång.

Kursen stod efter Fas 2 i 25-27 SEK, nu inför det mest spännande i Safe at Sea's historia med flera orders från Förenade Arabemiraten som borde vara på gång, samt andra marknader men framförallt BP och offshore-branschen så borde kursen nu vända uppåt för att efter positivt besked gå mot 40-50 SEK.

Jag tror Safe at Sea står inför en mycket intressant period nu.

Mvh

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.