Grupp: Huvudforum

Fingerprint FA - Del 54

0
Ogilla!
149
Gilla!
2015-08-21 08:54:50

Här håller vi oss till fing diskussioner som enbart rör FA

Alla är välkomna att bidra med det som man fått fram, Fings prestationer och framtida möjligheter. Allt som ligger grund för att en TA.

Gruppen kommer att vara öppen för alla som bidrar med vettiga åsikter. Kritisk granskning är välkommet men skribenter med mål att förtala, smutskasta, insinuera kriminella saker etc. får göra sig en egen tråd att förpesta.

Här kan vi samla alla länkar, uppgifter kring bolaget etc.

Som en parallell tråd till TA tråden.

Länk till andra delar..

47: http://www.aktieguiden.com/1307378/fingerprint-fa---del-47

48: http://www.aktieguiden.com/1314700/fingerprint-fa---del-48

49: http://www.aktieguiden.com/1322260/fingerprint-fa---del-49

50: http://www.aktieguiden.com/1326398/fingerprint-fa---del-50

51: http://www.aktieguiden.com/1326398/fingerprint-fa---del-51

52: http://www.aktieguiden.com/1332603/fingerprint-fa---del-52

53: http://www.aktieguiden.com/1338231/fingerprint-fa---del-53

0
Ogilla!
207
Gilla!
2015-08-21 08:55:03

Märkte ni en sak igår? Väldigt många Journalister vred på fokus från att fokusera på vad bolaget presterade (inte för att de någonsin gjort det innan ...men det borde ha varit ett gyllene givet läge igår). Till att börja skriva om oss aktieägare...som sekt....att vi inte är trogna för att vi går ut och in. Vad jag vet så är det bara stora traders likt Avanzamannen och säkert ett gäng till som inte direkt kan förknippas med långsiktiga trogna FPC anhängare som ligger bakom den absolut största delen av de stora svängningarna och de många avsluten i FPC....och det även tack vare dom själva......

För dom som varit med här länge och läst vad vi skrivit borde ju ha hört ett antal tusen gånger att vi sagt att man skall ligga LÅNG och INTE leka med innehavet. Jag hoppas att de flesta lyssnade på det...jag inbillar mig att de flesta insett detta med åren. GIVETVIS kan man ha tjänat sig en hacka där också utan tvekan. Men de dagar då det stormar som mest...så är det dömt att misslyckas om man skall hoppa in i leken....

Nåväl...men det var rätt uppenbart att man försökte igår undvika att lägga alldeles för stor fokus på bolagets prestation för risken hade ju varit att de varit tvungna att själva avslöja sig som okunniga och riskera att någon påtalar för dom vad de sagt innan. Istället låg fokus som sagt helt patetiskt på oss som haft rätt hela vägen. Tragiskt måste jag säga. Men folk är inte dumma att dom inte märkte detta igår. Vilket drev det blev mot oss istället för att lyfta bolaget. Men vi är vana vid det....

Vi har ju även påtalat att detta sker väldigt öppet bland många av dessa analytiker och Journalister. Ett klockrent exempel var ju även det patetiska försöket att gjuta in oro kvällen innan rapport när Gunnar Wrede släppte en nyhet som redan 2 gånger innan släppts och som egentligen bara är en framflyttning av datum. Mycket tarvligt försök som bara visade hela svenska folket hur detta var planerat till att släppas exakt vid tillfälle när det kunde ge mest skada......och så kommer det andra journalister och klagar på att aktien är volativ och spekulativ...när deras egna kollegor med sin inkompetens och iver att göra se&hör nyheter stup i kvarten och själva är den som bidrar med de stora svängningarna.....ALLT medan vi långsiktiga ägare hela tiden tvingas lugna marknaden.

De verkar helt enkelt inte fatta själva vilken roll de spelar i att påverka kursens rörelser.

Vi är en bunt aktieägare som sitter på ett forum, de kommer ut i en tidning där en mycket större massa kan ta del av vad de skriver. Det är DOM som har det största ansvaret och kravet på att vara kompetenta och sakliga...och INTE väga in egna patetiska vendettor.

En annan sak gällande tex Hemberg som nu för fullt twittrar om faran i våra innehav och graden av biometriaktievärdet gentemot andra aktier i portföljen...(om man har sådana...det har inte jag...så jag är väl en rik idiot säkert)....så är det väl inte det minsta konstigt va?` För Hemberg....hade man lyssnat på er....Jonas Elofsson....Olle Aronsson....FElicia...Frida Sundkvist....Gunnar Wrede....PEr Lindberg....med flera...ja...då är det ju rätt självklart att andelen av det värdet INTE hade varit så stor del av totalen. För då hade man ju missat resan och INTE fått dessa feta vinster.

Det är ju tack vare att vi hela tiden stått på oss och överbevisat alla skeptiker som folk faktiskt har fått dessa vinster på sina depåer....det är inte tack vare er analytiker/journalister...självutnämnda experter. Det är TROTS ER som småsparare idag har feta vinster i depåerna....

Chefredaktören på AFV likaså....det är ett perfekt läge att kliva av på...då låg vi på 100 spänn. INGEN av er har överhuvudtaget haft kapacitet att sätta er in i siffrorna och marknaden och förståelse för tekniken och hur konkurrenssituationen är. Det är bara floskler om att konkurrenter kommer att komma i drivor etc. Jaha...hur ser patentsituationen ut? HUr lämpar sig tekniken gentemot varandra? Vilken teknik ger mest fördelar på alla plan? ... TILT i pannan.

DÄRFÖR har dom misslyckats. De har hela tiden letat billiga poäng och som inte kräver så mycket kunnande. NU försöker de rädda sin heder i ren desperation genom att vända sig mot oss som haft rätt och fortsätter att ha helt fel fokus. Istället för att göra det enda rätta...och som faktiskt skulle få dem att få lite respekt tillbaka. Be om ursäkt och erkänna att de missat det väsentliga i det hela...och gå vidare.

Det är NU som de sanna journalisterna/människorna som kanske vill ha sin heder i behåll....som förhoppningsvis kommer att ta sitt förnuft till fånga och välja antingen den rätta vägen..dvs en pudel---...eller bevisa en gång för alla att de är amatörer även på detta planet...som inte kan svälja sin stolthet och som alltid kommer att förknippas som dåliga förlorare. Människor som avundas andras lycka....

Tack för mig.....

Och jo..en sista sak...

Är det inte lite typiskt Sverige....Jantelagen...ni vet... Fokus på vad någon råkat tjäna istället för vad man åstadkommit?

Jag menar...hallå....rekordsiffror över hela planet...och fokus är vad ledningshavare tjänat på sina optioner.

Inte konstigt att hela världen känner till den Svenska avundsjukan. DEssa herrar kanske borde ha vunnit på Europalottot för att få ryggdunkar? Istället så har de dragit upp ett världsföretag som omsätter MILJARDER....ger 200 människor arbete att gå till...och som expanderar så det knakar.

STORT GRATTIS TILL ER LEDNINGSHAVARE som åstadkommit en så stor Bedrift. GRATTIS Lantto....Grattis JOhan Carlström....Grattis REX...GRATTIS ALLA anställda och alla optionsinnehavare....ni har sett till att vi alla andra har feta vinster som vågat tro på er. Att folk får jobb....att Sverige får in skattepengar.....ni är värda varenda krona för vad ni åstadkommit....och mer därtill.

Och jag ber så j*****a mycket om ursäkt för att den Svenska avundsjukan lyser igenom och lyfts fram före vad ni har åstadkommit. Jag ber hemskt mycket om ursäkt för detta......

0
Ogilla!
151
Gilla!
2015-08-21 08:58:38

Ja lite märklig fokus där.

När personalen köpte optionerna var det inte alls lika självklart att de skulle tjäna något på det. Teckningskursen låg ju en bra bit över aktuell kurs då. Vill minnas att Lanttos brytpunkt låg på 52kr när kursen harvade på 20-30??

Nåja, låt dom hålla på... det ordnar sig till slut. Lär komma analyser på bolaget snart...

0
Ogilla!
181
Gilla!
2015-08-21 09:02:45

www.proinvestor.com/uploads/boards/72980_FINGERPRINT_CARDS_ANALYSIS_20.08.2016.pdf

20.08.2015

Fingerprint Cards AB analysis (ticker: FING-B)

“A mature market”

Fair market price

Current P/E 25 multiple 2015: SEK 211 per share

Current P/E 25 multiple 2016: SEK 644 per share

0
Ogilla!
183
Gilla!
2015-08-21 09:12:05

De siffrorna ser bra ut, är inte helt olika de som man kunnat ta del av här inne det senaste året...

:-)

0
Ogilla!
177
Gilla!
2015-08-21 09:13:44

#4 Väldigt försiktig analys men steg i rätt riktning i alla fall. :)

0
Ogilla!
182
Gilla!
2015-08-21 11:41:55
0
Ogilla!
188
Gilla!
2015-08-21 12:32:47

MiPe på AVA

" Vi ska inte heller glömma att med de nya algoritmerna bör FPC kunna få högre prestanda i sina större sensorer. Och inte heller att Lantto, mycket väntat iofs, talade om att de för utvecklingen vidare. Jag misstänker att de kommer att ha nylanserade sensorer inför 2016 års produkter, jag tror de kommer vara pinkompatibla, dvs i samma format, men med bättre egenskaper och prestanda, förberedda för under glas etc. Åtminstone är det min förhoppning. Möjligen något nytt format om kunderna vill det. Med bättre prestanda motverkar man prisfallet.

Jag blev väldigt lugn av att höra att JL menade att detta år kommer det inte att finnas speciellt många andelar från konkurrenter utanför Syna och FPC. Säg att Silead, Goodix, Egistec tar 5 % av den under hösten. Det gör mig lugn eftersom jag då också tror att inför 2016 så kommer få vilja gå över till annat, det blir ju nu också känt att FPC har bästa prestandan även ute på marknaden, och då kan det vara väldigt riskabelt för en OEM att byta. Så min gissning för modeller som släpps H1 2016 är max 10-15 % från konkurrenterna utanför Syna/FPC för de 15 största OEMerna, och Syna tror jag inte tar någon av FPCs OEMer heller, aldrig att de hinner i närheten av ikapp under 2016. Så FPCs andel utanför Samsung och Apple tror jag blir 70-80 % nästa år iom det uttalandet, för tablets och smartphones. Laptops kanske 40-60 % totalt; Lenovo kanske går helt på Synaptics i värsta fall av historiska skäl, men FPC kan kanske hindra det med en riktigt vass uppdatering av 1020.

Men, samtidigt kommer OEMer inte vilja sitta i FPCs knä, och låta dem diktera pris etc. Så en och annan kommer pröva konkurrenter, det är jag också övertygad om.

Patenten är väldigt viktiga, och de betonades inte igår. Vi vet ännu inte om de kinesiska och taiwanesiska bolagen har patent så de vågar ge sig ut på världsmarknaden, det återstår att se om någon vågar. Goodix har ju inga sensorpatent t ex, mig veterligen.

Per Lindbergs problem är att han sett för mycket av prisfall på komponenter i CMOS-teknik. Moores lag halverar ju priserna varannat år. Men det stämmer inte riktigt för sensorerna, mycket av dessa består av analog teknik, som har en ganska plan prisutveckling. Att priserna faller nu beror på att volymen ökar och sensorerna blir mindre. Men det kommer att följa de 10-20 % som FPC och Synaptics talar om, inte Per Lindbergs kurva. Och att han inte heller förstått att inte bara de kina/taiw bolag han räknat upp, har försökt göra sensorer, utan också stora bolag som Sony, NEC, Fujitsu, Infineon, Sharp, Philips osv har försökt göra detta under 2000-talet, men lagt ner för att det varit för komplext (och marknaden inte tog fart) och prestandan uteblev. Dvs att det inte är så himla enkelt, utan att det tar många år av finjustering för att få prestandan.

Det försökte ju Lantto berätta för honom, vet inte om han tog något av det till sig, eller om han vill fortsätta tala om casinon och 1-dollars sensorer...

Så även jag känner mig helt trygg för 2016, och tror på kurser då som är dubblade eller tredubblade men förhoppningsvis inte så mycket mer(!), eftersom jag inte tror att så mycket mer fundamenta kommer finnas för 2016. Att räkna in mer än så anser jag vara att ha orealistiska förhoppningar. Att det tillkommer mer fundamenta därefter tror jag, men vill ständigt utvärdera. "

0
Ogilla!
206
Gilla!
2015-08-21 14:45:04

Kan nog bli några miljoner Lenovo ZUK Z1 med FPC One Touch Inside!

ZUK Z1 kommer att säljas globalt

www.swedroid.se/zuk-z1-kommer-att-saljas-globalt-kor-cyanogen-os/

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-08-21 14:49:52

Huawei Mate8 Leaks Again

August 21, 2015

Huawei is one of the most talked-about China-based smartphone OEMs this year. This Chinese company has already released quite a few devices this year, and a number of them are quite solid devices. The company has outed their P8 flagship line of devices along with the Honor 7, which is a high-end smartphone as well. The Honor 7i was introduced yesterday with a rather interesting flip-up rear-facing camera, and a side-mounted fingerprint scanner. Earlier this year, Huawei has also introduced the MediaPad X2 tablet, and the Huawei Watch, Android Wear-powered smartwatch.

That being said, Huawei seems to be planning to launch another couple of devices this year. The Huawei Mate7(S) and Mate8 were mentioned quite a few times thus far, and a mysterious Huawei-branded device with a curved display has also leaked recently.

http://www.androidheadlines.com/2015/08/huawei-mate8-leaks-side-bezels-begone.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

0
Ogilla!
190
Gilla!
2015-08-21 15:01:03

Stjärnsmäll i Fingerprint

Biometribolaget Fingerprint Cards kvartalsrapport var en fullträff och bollen landade någonstans uppe på läktaren. Bolaget tog på torsdagen ett stort steg närmare det burdusa omsättningsmålet på flera miljarder som gäller för i år. På två kvartal har försäljningen stigit till 585 Mkr och om målet ska nås väntar ytterligare två rejäla dunderkvartal.

Omsättningen i det andra kvartalet var bättre än bolaget hade hoppats på och under konfettiregnet tog ledningen tillfället i akt att höja upp guidningen med ytterligare 0,3 miljarder, till 2,5 miljarder svenska kronor vid årets slut.

Efter kvartalsrapporten kan Fingerprint hänga av sig förhoppningsrocken. Men för den skull blir framtiden inte lättare att förutspå. Den långsiktiga lönsamhetspotentialen går att debattera och Fingerprint har än så länge bara hunnit skriva inledningen på sin framgångssaga.

Med en uppgång på 650 procent i ryggen bara i år känner sig säkert flertalet Fingerprintägare tryggare i sin placering än tidigare. För Fingerprint har fått utstå mycket kritik i pressen. Men ingen rök utan eld. Kom ihåg att vägen fram till torsdagens rapport har varit kantad av flera skandaler och missade prognoser.

Fingerprint värderas efter torsdagens kursrusning till 16 miljarder kronor och om bolaget når det gigantiska omsättningsmålet värderas aktien till 6,4 gånger den förväntade försäljningen. Det är fritt att tycka vad man vill om den multipeln.

Bolagets enorma popularitet har också gjort aktien till en av sommarens mest handlade värdepapper på Stockholmsbörsen. Enligt Dagens Industri uppgick omsättningen i aktien mellan juni och 18 augusti till 27,4 miljarder kronor. Det var mer än handeln i storbolagsaktier som Investor, Swedbank och Telia Sonera. Den stora omsättningen i aktien öppnar för att bolaget kan komma att inkluderas i Stockholmsbörsens storbolagsindex.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2015/08/21/veckans-basta-och-samsta.html

0
Ogilla!
223
Gilla!
2015-08-21 15:42:14

FINGERPRINT

CADIAN CAPITAL ÖKAR BLANKNINGSPOSITION (Direkt)

2015-08-21 15:40

STOCKHOLM (Direkt) Cadian Capital Management har ökat sin blankningsposition i Fingerprint Cards, enligt Finansinspektionens senaste blankningslista på fredagen.

Cadian Capital har nu en blankningsposition netto i Fingerprint motsvarande 1,62 procent av bolagets aktier. Nettopositionen enligt torsdagens lista var 1,41 procent och dagen innan dess 1,36 procent.

Cadian Capital har under de senaste två veckorna byggt upp sin blankningsposition i Fingerprint gradvis från en tidigare nivå kring 0,5 procent.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-08-21 16:00:12

Någon som har någon ide om deras aggressiva blankning?

0
Ogilla!
189
Gilla!
2015-08-21 16:23:58

På vilket sätt är den aggressiv?

0
Ogilla!
171
Gilla!
2015-08-21 16:27:14

Cadian har ju ökat ganska rejält sista tiden och hela tiden på högre nivåer..

1,62% är inte direkt lite pengar.

Att dessutom göra det när bolaget släpper en suverän rapport ser jag definitivt inte som en defensiv handling.

0
Ogilla!
183
Gilla!
2015-08-21 16:41:12

1,6% är ca 1 miljon aktier dvs 250 MSEK - de har ett totalt kapital på drygt 3 miljarder $. De överlever, men det har väl knappast varit veckan bästa trade för dem - än så länge...

0
Ogilla!
181
Gilla!
2015-08-21 17:36:00

Sony Xperia Z5 Compact photo leaks

The Xperia Z3 Compact is rumored to come with a fingerprint scanner built into the power button on the side of the handset, which may be an ergonomic solution to include a scanner while keeping a compact form factor. We recently saw a similar side-mounted fingerprint scanner design appear with the Huawei Honor 7i

www.androidauthority.com/samsung-18-4-android-tablet-635938/

0
Ogilla!
171
Gilla!
2015-08-21 21:50:54
0
Ogilla!
184
Gilla!
2015-08-22 09:37:33

Lindberg sprattlar vidare med riktigt dåliga argument. Rena gissningar.

0
Ogilla!
185
Gilla!
2015-08-22 11:18:13

FING orders not communicated in 2015: MSEK 328 - Total revenue+orders as of 20.08: MSEK 1920 - Q4 to fulfill exp. MSEK 1055

https://twitter.com/snorre_lie

0
Ogilla!
179
Gilla!
2015-08-22 11:20:26

Se även Aldurs kommentar angående orderingången!!

Unia, den var strålande. Prognoshöjning + kraftig höjning av BM.

Fast det bästa i rapporten syns inte i rapporten utan att räkna. Och det är orderingången. Den var hysterisk. Och under hela H1 så har FPC tagit in över 400 miljoner i orders dom inte annonserat! (antagligen för att det varit småorders på 20-30 miljoner).

Så det går tom bättre än vad vi här inne trott.

Under Q2 tog dom in orders på nästan ofattbara 1 416 miljoner.

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-08-22 11:56:03

Om utveckligen håller i sig under H2 2015 så tror jag på följande:

Q1 140

Q2 445

Q3 995

Q4 1345

Totalt: 2925 Miljarder SEK för 2015

0
Ogilla!
187
Gilla!
2015-08-22 17:48:23

Oppo R7 Plus lanseras World Wide, kommande storsäljare?

Givetvis med FPC one Touch Inside

www.fingerprints.com/blog/2015/05/21/fpcs-touch-fingerprint-sensor-fpc1025-in-oppos-smartphone-r7-plus/

Oppo R7 Plus is now available across worldwide markets

Aug 22, 2015

Almost three months have been passed but Oppo is still facing some challenges to make the devices available worldwide. R7 when released globally in June end has been on a success bandwagon since then especially in markets such as Taiwan, Indonesia, and Malaysia.

Now it is the time for its big brother, Oppo R7 Plus to make a foray into worldwide market. Expectations have already soared high for seeking the better or atleast the same kind of success which R7 has seen a couple of months ago. However we assume that this expectation is not high and can easily be met as R7 plus is mean machine which everyone should drool for and in many scenarios it is much better than the younger brother.

www.mobipicker.com/oppo-r7-plus-is-now-available-across-worldwide-markets/

0
Ogilla!
149
Gilla!
2015-08-22 22:32:44

20#

Mate 7 og Oppo N3 er ikke annonceret for Q1, ved ikke med Q2 og Q3, de var jo en anden oplysnings politik dengang.

0
Ogilla!
194
Gilla!
2015-08-22 23:07:03

Ved godt SMIC producer mange andre chips, end lige dem til FPC...

Men de har haft travlt i i Q2 og udnyttet maskinerne 102,1%...

http://www.smics.com/attachment/20150811183218714835627_en.pdf

0
Ogilla!
183
Gilla!
2015-08-23 19:54:32
0
Ogilla!
179
Gilla!
2015-08-23 19:55:31
0
Ogilla!
185
Gilla!
2015-08-23 20:36:16

LG Nexus 2015 to feature 5.2? Display, 4GB RAM & Fingerprint Sensor

http://phoneradar.com/lg-nexus-2015/#3vt77dsvOxygaHXw.99

0
Ogilla!
177
Gilla!
2015-08-23 22:21:07

#26 "Det här är ett bolag som har ett börsvärde på 18 miljarder. Finns inte en enda prognos i hela marknaden, så det är ju väldigt konstigt."

0
Ogilla!
173
Gilla!
2015-08-23 22:49:17

#28 MiPe på AVA

" Men ytterst märkligt att ATJ inte lärt sig räkna på Fing... tydligt att de inte gått Fing-forum skola med Crow.

Men att gå tillbaka ett par månader för att därifrån extrapolera Opex framåt, titta på de senaste årens BM, och främst de två senaste samt lyssna på VD och jämföra och konstatera att det verkar stämma framåt vad de säger när produktmixen ändras och vidare extrapolera omsättningen framåt, även mycket konservativt - och på det viset få en bra uppskattning. Som kommer ge ett helt annat resultat än ATJ. Jag menar, hur svårt kan de va för en s k analytiker??

Men, men, efter Q3 måste de bara ha lärt sig att de räknat fel, och kommit hit på introduktionskurs.

Och, förvåningen hos EFN över att det inte finns en seriös analys att tillgå på ett bolag för 18 mdr i BV och kängan till alla kritiker, det var sanslöst roligt att höra, go EFN! "

0
Ogilla!
185
Gilla!
2015-08-24 12:06:39

First alleged real-world images of Huawei's new Nexus phablet leak out

24 Aug 2015

www.phonearena.com/news/First-alleged-real-world-images-of-Huaweis-new-Nexus-phablet-leak-out_id72969#E8zHufGehfiC7DVF.99

0
Ogilla!
168
Gilla!
2015-08-24 13:02:11

6 reasons to get excited for Android 6.0 Marshmallow

Fingerprint support

This feature is a bit more behind the scenes, but Google has included support for a fingerprint reader. Including this hints that future devices, including the next phone in the Nexus line, will have fingerprint scanners to unlock the screen or authorize payments. It may even be used to store passwords, like Touch ID does on the iPhone and iPad.

www.cnet.com/uk/pictures/6-reasons-to-get-excited-for-android-6-0-marshmallow/5/

0
Ogilla!
148
Gilla!
2015-08-24 17:05:27

OPPO R7 Plus review

Accurate/faster fingerprint scanner

There’s another interesting piece of hardware back there, though. One that you will probably enjoy more. That fingerprint scanner is convenient, as well as very reliable. This scanner is as fast and accurate as those in the Galaxy S6, HTC One M9+ or even the iPhone. Seeing fingerprint readers on the back of devices is no longer rare, and I happen to be a fan of putting them on the back of handsets, as that is where one’s index finger naturally rests.

http://www.androidauthority.com/oppo-r7-plus-review-636202/

0
Ogilla!
156
Gilla!
2015-08-24 20:18:46

24 AUGUSTI 2015

Finansinspektionen: Insynslistan den 24 augusti

Fingerprint Cards - Von Plomgren, Carl-Johan,

Styrelseledamot

2015-08-20, +380 B-aktier

0
Ogilla!
162
Gilla!
2015-08-24 20:24:46

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
155
Gilla!
2015-08-24 21:03:07

Oppo R7 Plus

Fingeravtrycksläsare börjar bli riktigt populära och även R7 Plus har utrustats med tekniken. Upp till fem fingeravtryck kan registreras. Det räcker med att lägga fingret på sensorn på bakstycket, även när skärmen är släckt, för att låsa upp enheten.

http://www.swedroid.se/oppo-r7-plus-kombinerar-metallchassi-med-massivt-batteri/

0
Ogilla!
152
Gilla!
2015-08-25 12:16:44
0
Ogilla!
142
Gilla!
2015-08-25 12:20:14
0
Ogilla!
164
Gilla!
2015-08-25 19:42:34
0
Ogilla!
157
Gilla!
2015-08-25 21:30:08

Lenovo Vibe P1 listed by Chinese online retailer

25 Aug 2015

A Chinese online retailer has listed the Lenovo Vibe P1, even though the device won't be officially unveiled until the IFA show opens in Berlin. The annual event takes place this year from September 4th through September 9th.

A fingerprint scanner is included

www.phonearena.com/news/Lenovo-Vibe-P1-listed-by-Chinese-online-retailer-confirms-5000mAh-battery-is-inside_id73014#HoQMQymgBBBh0YtF.99

0
Ogilla!
155
Gilla!
2015-08-25 21:50:57

10 more Chinese phone brands to look out for

www.androidauthority.com/10-more-chinese-phone-brands-to-look-out-for-636395/

Lenovo

We are sure Lenovo doesn’t need much of an introduction.

Alcatel (TCL)

Of course, we can’t forget Alcatel, a company you may actually be more familiar with now. Alcatel itself may not exactly be Chinese (the brand originally belonged to a French company), but its parent company is TCL, which does come from the Asian country.

UMi

UMi may not get too much attention outside of China, and especially not in the USA, but they make some great devices with innovative features

Elephone

Let’s be real: Elephone doesn’t make the best devices, but they do offer great value. These phones are very affordable and happen to come with a good spec list, making them great options for those looking to get more for their money.

Coolpad

Coolpad won’t win any design or performance contests, but their accessible prices have turned them into one of the most influential brands in China, the company’s home country.

Smartisan

Want to talk about emerging Chinese manufacturers? Smartisan is among the newest around, and that doesn’t really mean they can’t compete. The company announced their first smartphone in May, 2014, and it is quite the beauty.

Vivo

Vivo is another new smartphone brand, founded in 2009 (not to be confused with BLU’s Vivo smartphone series). These guys have been doing amazing work the past few years.

Zopo

Zopo is still a bit of an unknown brand to the general consumer, but they are way ahead of other Chinese brands in terms of global reach. Their products are offered by many European online retailers, and the company has opened experience stores in France, Hong Kong, Italy, Jordan, the Netherlands, Malaysia, Spain and other markets.

Mlais

Mlais is a smaller manufacturer, but they sure know how to make an affordable handset. Their phones come very well-specced for their prices.

No.1

China is very well-known for its clones, and my personal favorite brand for these smartphone copycats is No.1

0
Ogilla!
155
Gilla!
2015-08-25 22:39:31

2015: The Beginning Of The Mobile Payments Revolution

25-08-2015

http://community.giffgaff.com/t5/Blog/Mobile-Payments-The-Big-Players-in-2015/ba-p/17120940

Today, the major tech giants such as Apple, Google, Samsung and PayPal are all battling it out for mobile payments domination. Alongside them, some banks such as Barclays have also developed their own solutions.

There are several key reasons why the major tech giants are all trying to get in to mobile payments.

0
Ogilla!
142
Gilla!
2015-08-26 09:13:14

http://news.sys-con.com/node/3427835

SmartMetric Moving Forward With Transferring Production to the Far East for Large Scale Manufacturing of Its Biometric Fingerprint Activated Credit and Debit Cards

0
Ogilla!
116
Gilla!
2015-08-26 12:08:17

Go FPC Go !!!

hugin:

QiKu, ett Qihoo 360 smartphone brand, annonserade idag sina Android

smartphones Professional version, Flagship version och Young version, i

vilka FPC:s touchsensor FPC1025 har integrerats. Redan erhållna samt

förväntade intäkter för 2015 som är hänförliga till försäljning av FPC1025

relaterat till dessa telefonmodeller är inkluderade i FPCs kommunicerade

försäljningsprognos om omkring 2 500 Mkr för 2015.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

QiKu är en framstående smartphonetillverkare i Kina och vi är stolta över att

QiKu valde FPC1025 till Professional, Flagship och Young, deras första

smartphones med touchsensor. FPC1025 stödjer 360 graders fingerrotation,

snabb svarstid och industriledande 3D bildkvalitet.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2015-08-26 12:10:17

FINGERPRINT CARDS

12:09

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprints sensor FPC1025 är integrerad i tre nya Androidbaserade smartphones från kinesiska Qiku.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Både redan mottagna och förväntade intäkter relaterat till FPC1025-försäljningen till dessa telefoner är inkluderat i Fingerprints kommunicerade intäktsprognos på omkring 2,5 miljarder kronor för 2015, heter det.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910

http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
163
Gilla!
2015-08-26 12:12:54

FPC:s touchsensor FPC1025 i QiKus smartphones "Professional", "Flagship" och "Young" (Thomson Reuters ONE)

0
Ogilla!
369
Gilla!
2015-08-26 12:17:00

Qiku announces Qiku Flagship, Prime & Youth Editions, Features Top-End Specs

www.gizmochina.com/2015/08/26/qiku-announces-qiku-flagship-prime-youth-editions-features-top-end-specs/

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-08-26 14:45:25
0
Ogilla!
135
Gilla!
2015-08-26 14:48:36

Samsung Pay is already proving popular in Korea

www.androidauthority.com/samsung-pay-good-start-korea-636988/

0
Ogilla!
143
Gilla!
2015-08-26 14:51:05

FPC One Touch Inside? :-)

New LG Nexus 5

The fingerprint scanner that was previous spotted in pictures is also listed.

www.androidauthority.com/lg-nexus-5-2015-specs-leaked-636973/

0
Ogilla!
178
Gilla!
2015-08-26 15:51:53

Aktieexperten Peter Benson om FPC !!

Lyssna vid 14.50

www.nordnetbloggen.se/efter-borskrasch-kommer-uppgang-pa-203/26/08/2015/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
146
Gilla!
2015-08-26 16:06:44

Är han knuten till Nordnet? Kanske dags att flytta över innehavet:)

0
Ogilla!
154
Gilla!
2015-08-26 16:10:56

Kunde ju vara kul om de bjöd in Benson och Hemberg för en diskussion om Fing...

0
Ogilla!
181
Gilla!
2015-08-26 16:14:50

Angående Cadian är det bara småslattar. Ca 60k såldes igår. Han hoppas på bättre snittkurs men han tar stora risker kan jag tycka.

0
Ogilla!
168
Gilla!
2015-08-26 16:50:47

J.L är härlig!

I'm pleased to see three more phones launched in China today with our touch fingerprint sensors.

https://twitter.com/JorgenLantto

0
Ogilla!
192
Gilla!
2015-08-27 10:06:42

Lenovo Mobile to be dissolved and sell all phones under the Motorola branding

One brand to rule (them both)

The solution now seems to be clear: a report from Xiaomi Times indicates Lenovo will soon dissolve its own smartphone branding, instead leaving everything to Motorola’s doings. Specifically, according to Lenovo Mobile Group President Chen Xudong, Lenovo Mobile will eventually be merged into Motorola. “The new organizational structure will be immediately released,” said the SEO in an interview with Interface News.

The decision was allegedly in planning for about a year, with the main problem having been trying to decide the best way to manage two separate companies that were, essentially, doing the same thing. Most of the management will apparently be comprised of Motorola staff, though Lenovo CEO Yang Yuanqing will still be calling all the shots.

Due to English-grammar related issues in the source report, it is unclear as to what will happen to the Zuk brand. A dual-branding is mentioned, with the idea that the it will become the company’s “flagship Internet brand” which might indicate it will be sold exclusively in key Asian territories online-only, and the Motorola branding will thus be used for all other devices sold in outside markets.

Digital Trends has a slightly clearer interpretation, suggesting that “Lenovo’s high-end mobile brand Zuk will also merge into Motorola, even though the Zuk Z1 gained more than two million pre-orders. We expect Zuk will continue to sell devices online even with the change in management, as it competes against Xiaomi and OnePlus in the growing online-only market.”

www.androidauthority.com/report-says-lenovo-mobile-will-be-dissolved-and-merged-with-motorola-637304/

0
Ogilla!
187
Gilla!
2015-08-27 10:09:06

New LG Nexus 2015 design with realistic specs

August 26, 2015

This 2015 Nexus Phone from LG was created by two brothers at Little Green Dude and features a metal frame and plastic for the reverse. In one of the images the metal frame has been changed to plastic, to avoid accusations of it looking too much the iPhone 5. The handset looks as though it would be nicely robust and is 8mm thick, with dual speakers on the front and a fingerprint sensor on the rear.

http://www.phonesreview.co.uk/2015/08/26/new-lg-nexus-2015-design-with-realistic-specs/

0
Ogilla!
180
Gilla!
2015-08-27 10:11:04
0
Ogilla!
206
Gilla!
2015-08-27 11:05:09

OnePlus 2 Review: Worth the hype?

August 27, 2015

Well the front has a glass panel with 5.5-inch 1920 x 1080 display taking up most of the area while a slightly indented ‘button’ area acts as the fingerprint scanner and home button. In the images it might look like a physical button (similar to iPhone or Meizu) but it is just a capacitive button set into the body. Either side of the home button are menu and back capacitive buttons. They aren’t visible when not pressed and only a simple line lights up when you do press them.

Before the release of the phone, someone at OnePlus was quoted as saying that the OP2 would feature a “better than touchID fingerprint scanner”. I’ve not had a lot of experience with the iPhone fingerprint system, but if the OnePlus 2 is better then it means the iPhone version is far from perfect.

When it is feeling cooperative, which is about 95% of the time, the fingerprint scanner is fast. A brief touch of your print is enough to wake and unlock the OnePlus 2. It takes a fraction of a second, almost as if there were no security protocol in place. The other 5% of the time it just doesn’t respond, and the only way to get it running is to first wake the screen (either by a double screen tap, or pressing the power button) which then wakes the scanner. So far the OP2 has had only one OTA, and I am hoping future updates with fix the issue.

http://www.gizchina.com/2015/08/27/oneplus-2-review/

0
Ogilla!
198
Gilla!
2015-08-27 11:09:20

Lenovo Vibe P1 is a ZUK Z1 rival from the same parent company

August 26, 2015

We first glimpsed the Vibe P1 back in July, thanks to leaks from TENAA. Despite the fact that the phone is scheduled to launch only at IFA 2015, almost every spec detail for the Vibe P1 is already out in the wild.

http://www.gizchina.com/2015/08/26/lenovo-vibe-p1-is-a-zuk-z1-rival-from-the-same-parent-company/

0
Ogilla!
173
Gilla!
2015-08-27 11:14:51

Lenovo Vibe P1 to be unveiled in IFA

The Lenovo Vibe P1 smartphone is currently listed at $309.99 on PandaWill. It's also expected to be showcased at the IFA next week. Specs listed include the following: 5.5-inch IPS capacitive FHD screen, 1920 x 1080 pixel resolution, 1.5GHz 64bit Cortex A53 octa core processor, Adreno 405 GPU, 16GB built-in storage, 3GB RAM, microSD card slot for storage expansion, fingerprint sensor, 5MP front camera, 13MP PDAF main camera, dual color flashlight, and autofocus.

http://androidcommunity.com/lenovo-vibe-p1-to-be-unveiled-in-ifa-with-built-in-5000mah-battery-20150826/

0
Ogilla!
173
Gilla!
2015-08-27 17:56:53

FPC 1025 in Honor 7, some nice features...

As mentioned, there is a fingerprint scanner on the back, placed within easy reach of your index finger. This touch-type finger scanner is definitely one of the fastest I’ve used, and found it to be faster than the Samsung Galaxy S6 scanner. The scanner is also very accurate and rarely failed to read the fingerprint. Its placement on the back means that you won’t be able to easily unlock the phone while it’s kept on a table however, and users will have to depend on a PIN unlock in this case.

This sensor is not just a fingerprint scanner either, but also supports swipe gestures. A swipe down pulls down the notification panel, a swipe up opens up the recent apps screen, and a tap makes it function like a back button. These gestures are very handy to use, and I found myself relying on them when using the phone. Granted, since it lies within reach of the index finger, the opportunity for an accidental tap or swipe does arise, but the gestures were useful enough to make it worth learning to rest your index finger at a slightly different position. Of course, you can disable these gestures if accidental touches become a significant issue.

---

http://www.androidauthority.com/huawei-honor-7-review-636032/

0
Ogilla!
174
Gilla!
2015-08-28 09:41:22

Huawei Honor 7 vs Honor 6 Plus

Beneath the camera is arguably one of the best features on the Honor 7: the fingerprint sensor. While fingerprint sensors are certainly not new, the Honor 7 brings an updated version of the excellent sensor that debuted on the Ascend Mate 7. The redesigned sensor is the first ever sensor on a smartphone not to feature a metallic ring around it, while Huawei has also added other features to it.

Thanks to gesture support, the sensor can now act as a back button that, by simply tapping it, lets you return to the homescreen by pressing and holding the sensor, pull down the notification sensor by swiping down on the sensor and access the recent apps menu by swiping up on the sensor. The position of the sensor on the rear is such that it is where your finger naturally rests and you’ll find the gestures become very useful in day to day use.

http://www.androidauthority.com/huawei-honor-7-vs-honor-6-plus-636836/

0
Ogilla!
170
Gilla!
2015-08-28 10:43:58

LG Nexus 5

Nexus 5 image leaks image and a front panel fitted with case (2015)

http://blogofmobile.com/article/44652

new image of South Korea's LG Electronics is a smartphone in development "LG Nexus 5 (2015)" has been leaked.

Although credibility is unknown, the image being leaked is a picture image and a front panel in a state of wearing the casing.

LG Nexus 5 (2015) corresponds to a smart phone with a code name has been developed as LG Bullhead.

The United States of Google is a pattern that emerged as the smartphone Nexus series to deploy.

Some of the specs have been leaked so far.

Chipset is equipped with 64bit support of Qualcomm Snapdragon 808 (MSM8992), CPU is Hekisakoa.

Display is about 5.2 inches WQHD (1440 * 2560) liquid crystal.

Capacity of system memory in 3GB, it will be equipped with a fingerprint authentication sensor as the biometric authentication.

Seemed the next smartphone that LG Electronics and Chinese Huawei Technologies (Huawei) is developing the Nexus series, it is likely to be announced in the official release and the close timing of the Android 6.0 Marshmallow Version.

0
Ogilla!
167
Gilla!
2015-08-28 11:32:46

När ska optionerna ut? Jag har läst både september och oktober.

0
Ogilla!
185
Gilla!
2015-08-28 11:39:07

#64

TO4 På extra bolagsstämma den 5 september 2012 beslutades om emission av 4 818 000 teckningsoptioner med löptid till 2015-10-06

0
Ogilla!
190
Gilla!
2015-08-28 12:22:33

Lite avis på att Qualcoms prylar namnges så gott som alltid.

From nästa år borde det bli samma sak med FPC:s sensorer

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-08-28 12:39:53

Tack Unia för snabbt svar!

0
Ogilla!
190
Gilla!
2015-08-28 15:50:49
0
Ogilla!
184
Gilla!
2015-08-28 16:10:47

kolla in denna graf,, ganska intressant att se hur fan lika ava och non följer varandra åt olika håll

http://goi.nf?sxohbk

Mvh smartcard

0
Ogilla!
175
Gilla!
2015-08-28 16:35:42

Sony's Xperia Z5 smartphones will include a fingerprint sensor on the side

http://www.theverge.com/2015/8/28/9219671/sony-xperia-z5-android-smartphones-fingerprint-23mp-camera

0
Ogilla!
134
Gilla!
2015-08-29 00:22:28
Ladda ned

Huawei Mate S 2. September....

0
Ogilla!
282
Gilla!
2015-08-29 11:12:15

SONY IFA Berlin

Sony will supposedly look to launch not one, not 2, but 3 different smartphones. We’ve already heard about the Sony Xperia Z5 and Sony Xperia Z5 Compact, both of which will be the first Sony smartphones to use fingerprint scanners.

Finally, all three devices are said to be coming with a fingerprint scanner, which may or may not be awkward to use considering early prototypes had them side-mounted.

http://phandroid.com/2015/08/27/sony-xperia-z5-compact-premium-confirmed/

0
Ogilla!
116
Gilla!
2015-08-29 11:27:54

Intressant artikel i The Korea Herald

Enligt CT kommer andra OEM:er följa Huawei och inom kort integrera sidotouch fingersensor.

Hoppas en av dessa är Sony! Intressant vecka med många lanseringar.

CrucialTec supplies fingerprint modules for Huawei phone

2015-08-28

South Korea’s biometric technology firm CrucialTec said Friday it has supplied its fingerprint modules for Chinese smartphone powerhouse Huawei’s Honor 7i.

Unlike other fingerprint modules fitted in the home button of smartphones, the Korean firm’s products are installed on the left side of the Honor 7i, aimed at enhancing the user experience.

“The side fingerprint scanner allow users to easily scan their fingerprint while holding the smartphone,” a CrucialTec official explained.

In order for a fingerprint scanner to be featured on the side of a smartphone, which is getting ever slimmer, it needs ultra-high density packaging technology and advanced algorithms that do not compromise recognition capability, according to the Korean firm.

“Other smartphone makers will soon follow Huawei’s move to deploy the side fingerprint module,” the CrucialTec official predicted.

Huawei, the world’s third largest smartphone maker by shipment volume, has adopted CuricialTec’s fingerprint modules, or biometric trackpads, for the phone maker’s high-end and mid-range handset models including the Ascend Mate 7, Honor 7 and Ascend G8.

The mid-range Honor 7i features a flip-up 13-megapixel camera and a 5.2-inch (13.2 centimeters) display with a choice between 16 gigabytes of internal storage with 2 gigabytes RAM or 32 gigabytes internal storage with 3 gigabytes RAM.

The fingerprint module maker has also struck supply deals with global smartphone makers including Fujitsu, Meizu, Oppo and HTC.

Thanks largely to its growing presence in the Chinese market, CrucialTec forecast in its recent regulatory filing that its revenue would reach 285 billion won ($240 million) in the second half of this year, up by 280 percent over the same period last year.

A number of smartphones sporting CrucialTec’s fingerprint modules are to be showcased at the IFA trade show, slated to kick off Sept. 4 in Germany.

http://m.koreaherald.com/view.php?ud=20150828001027

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-08-29 12:49:33

Five days left till you can access your world through your fingertips. #IFA2015 #IncredibleTouch

https://twitter.com/HuaweiDevice/status/637263509303226368/photo/1

0
Ogilla!
136
Gilla!
2015-08-29 13:17:27

Det är bara käbbel... Bara käbbel...

Läser på ava att folk ojar sig om insidersälj.

Ganska vanlig retorik att man inte låtsas förstå att säljen hänger ihop med att man ska ha råd att teckna optioner. Rex sålde på 130 men inte fan sjönk kursen för det.

Visserligen är många på ava puckade på riktigt men man behöver inte spänna skinkorna så mycket för att fatta hur saker ligger till med tanke på att det också ganska så nyligen köptes av en insider.

Ha en bra dag!

0
Ogilla!
118
Gilla!
2015-08-29 17:00:17

Gigaset Will Release Its First Flagship Smartphone At IFA This September

Aug 28, 2015

According to the recent leaks, Siemens ME is going to be showcased at IFA 2015 and since it features impressive specifications, we can exactly expect a high price tag now.

Gigaset AG, formerly known as Siemens Home and Office Communication Devices is a multinational corporation based in Munich, Germany and the company is most active in the area of communications technology.

http://www.gizmochina.com/2015/08/28/gigaset-will-release-its-first-flagship-smartphone-at-ifa-this-september/

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-08-29 17:30:25

The Honor 7 has been officially launched in Europe

28 August 2015

Round the back you'll find a 20MP snapper and fingerprint scanner, allowing you to unlock the handset with your digits.

The fingerprint sensor is actually self learning, becoming more accurate the more you use it, and you can also touch it to answer a phone call.

http://thehullabaloo.com/technology-22/huawei-unveils-honor-7-in-europe-metal-body-in-tow-1363.html

0
Ogilla!
112
Gilla!
2015-08-30 09:58:25

Vi tar en titt på Huawei Honor 7 – det billiga flaggskeppet med dubbel-SIM och metalldesign

Telefonens hela baksida täcks av metall. Detta ger den en riktigt imponerande känsla av kvalitet och får oss att tänka på Ascend Mate 7. Även den lilla fingeravtrycksläsaren på baksidan påminner mycket om Ascend Mate 7. Läsaren sägs vara en av marknadens snabbaste och har några extra intressanta funktioner. Användare kan exempelvis svepa ner över läsaren för att dra ner telefonens notisfält. Ett svep åt höger över läsaren raderar sedan alla notiser. Detta betyder att det bli ännu lite enklare att använda telefonen med en hand.

http://www.nordichardware.se/Smartphones/vi-tar-en-titt-pa-huawei-honor-7-det-billiga-flaggskeppet-med-dual-sim-och-metalldesign.html

0
Ogilla!
79
Gilla!
2015-08-30 10:12:52
Ladda ned

#73

Unia, ang Sony så har vi ju redan rätt klara indikationer på det. Vid en investerar presentation i somras så visade ju CT upp sin road map för vilka mobiler dom levererar till. Och där är ju Sony med som sista telefon.

Att läckta bilder på Z5'an sen har vad som ser ut som en sidosensor gör ju inte saken sämre.

Så allt annat än att vi har dom hade varit en klar överraskning.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
104
Gilla!
2015-08-30 11:33:44

#79 aldur

Helt korrekt! Näst på tur står LG Nexus samt Huawei Nexus modeller.

Sedan hoppas jag på Xiaomi under hösten som en av dessa Big Customers

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-08-30 12:51:38

LG Nexus 5 (2015) Might Be Announced on September 29th; Sales Rumored to Start in the Same Day

August 28, 2015

We already know the fact that among these devices we have the LG Google Nexus 5 (2015), and the Huawei Nexus, this last one being a successor of the currently Nexus 6. Today, according to a news report from South-Korea we get to know that September 29th will be the day when the new Nexus 5 will be officially announced, day when the sales will also debut.

At first, the phone will be sold through Google Store, and later through 3rd party retailers around the world.

Apparently, Nexus 5 (2015) will pack a 5.2-inch Quad HD LCD display (2560 x 1440 pixels), a hexa-core Qualcomm Snapdragon 808 processor (MSM8992) on 64-bit, 3 GB of RAM memory and a rear-mounted fingerprint scanner under the camera sensor. As expected, Android 6.0 Marshmallow will be pre-installed on this device.

http://www.gsmdome.com/lg-nexus-5-2015-might-be-announced-on-september-29th-sales-rumored-to-start-in-the-same-day

0
Ogilla!
102
Gilla!
2015-08-30 15:23:04

2015, fingerprint identification has become standard in smart phones, FPC its mature technology characteristics of a domestic mobile phone manufacturers, "darling", set the micro-grid small series after finishing found that this year there are 11 mobile phone use FPC fingerprint identification chip, a together look.

http://blog.daum.net/serapeum/7593534

0
Ogilla!
171
Gilla!
2015-08-30 15:39:00

Analyse og sammenfatning på FPC

Af Loman Daniel Olsson

http://www.proinvestor.com/?p=debat_1&postid=73038&thread=50&start=

0
Ogilla!
121
Gilla!
2015-08-30 21:56:25

In The Boardroom With...

Mr. Dongpyo Hong

President of CrucialTec USA

CrucialTec

There are many authentication methods such as iris, facial and voice recognition. What are the benefits of fingerprint authentication?

Fingerprint authentication is the only method that can provide simplicity and security.

In terms of UX, iris, voice and facial recognitions have some limitations. For an example, in order to use iris recognition, the device requires high-res camera and the function also has to be ‘active’ all the time which will cause a battery issue. Facial recognition cannot be used in low-light situation.

For these reasons, fingerprint authentication is the only biometric authentication that provides simplicity and security.

Therefore, in my opinion, fingerprint technology will be used more widely than now, not just in the smartphone but in the forms of smart TV remote controller, wearable, automobiles, IoT as well as cloud network. We will be able to see this technology around us more frequently.

To provide more convenience way to use, CrucialTec has recently developed new technology that integrates a fingerprint sensor with a display instead of using a home button as a fingerprint sensing part. Users still can use the same functions such as internet log in and online payment service.

http://securitystockwatch.com/Interviews/in_Boardroom_CrucialTec_Hong.html

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2015-08-30 22:04:23

Angående sista paragrafen:

CrucialTec, one of the leading manufacturers of biometric readers for mobiles, will bring out scanners built into mobile screens “shortly” and the devices will be built into smartphone screens in by July this year, according to Digital Trends’ report.

Speaking to the Korea Herald, Charles Ahn, CEO of CrucialTec said that the phones would usher in dramatic changes to the smartphone market. ““The new touch screen panel, known as a matrix-switching touch screen panel, will bring dramatic change to the market,” Ahn said. 11/3 2014. (Tjugohundrafjorton.)

Vi väntar med spänning....................fortfarande

0
Ogilla!
127
Gilla!
2015-08-30 23:09:10

Japp, japp sån var Ahn. Är han fortf Vd ?

0
Ogilla!
102
Gilla!
2015-08-31 09:27:31

Dom satte dit en co-president förra året. Fast på hemsidan står Ahn som ensam VD så jag vet inte hur det blev med det.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-08-31 10:07:01

Xiaomi Mi Edge med FPC Inside? Spännande!

31 Aug 2015

Chinese manufacturer Xiaomi might soon follow Samsung and could possibly, take a step ahead too! The company is reportedly working on a smartphone with a complete edge display.

It is expected to sport a 16MP rear camera and a fingerprint scanner.

http://tech.firstpost.com/news-analysis/xiaomi-may-soon-launch-a-curved-display-smartphone-dubbed-mi-edge-report-279616.html

0
Ogilla!
134
Gilla!
2015-08-31 11:30:26

Kinesiska Xiaomi, som på bara några få år har seglat upp som en av världens

största tillverkare av smarta telefoner, kan snart komma med ännu ett

dråpslag mot Samsung. Uppgifter gör nämligen gällande att Xiaomi planerar

en lansering av sina produkter i Sydkorea, skriver Business Korea.

Enligt branschkällor ska chefer från Xiaomi besöka Sydkorea den 1 september

för att diskutera onlineförsäljning och distribution i landet. I dagsläget

importerar vissa firmor Xiaomi-mobiler men bolaget har ännu inte officiellt

börjat sälja i Sydkorea.

Spekulationerna gör gällande att Xiaomi nu diskuterar ett samarbete med G

Market i Sydkorea. Ett eventuellt intåg kan få stora effekter för den

inhemska giganten Samsung som det senaste året tappat marknadsandelar till

bland annat Xiaomi, men även för sektorkollegan LG Electronics.

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

-----------------------------------------------------------

http://www.businesskorea.co.kr/article/11855/news-xiaomi-enter-korean-market

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-08-31 11:38:18
0
Ogilla!
106
Gilla!
2015-08-31 18:29:35

Huawei All in på FPC One Touch!

One thing to rule them all. Incredible Touch

https://twitter.com/HuaweiDevice

0
Ogilla!
102
Gilla!
2015-08-31 18:34:30

https://twitter.com/Mackan_1991/status/637563202507829253

Huawei var nog på FPCs årsstämma ;)

0
Ogilla!
114
Gilla!
2015-08-31 19:36:22

Three Sony Xperia Z5 models appear in leaked video interview

The interview appears to confirm that all three Z5 phones will all feature a 23-megapixel camera, fingerprint sensors on the side, and a dust- and water-proof design.

http://www.theverge.com/2015/8/31/9231039/three-sony-xperia-z5-models-appear-in-leaked-video-interview

0
Ogilla!
96
Gilla!
2015-08-31 21:29:42
0
Ogilla!
78
Gilla!
2015-08-31 21:39:46

Huawei Mate 7S Gets New Teaser Related to “Multi Functional Fingerprint Sensor

Huawei has been teasing its devices coming at IFA 2015 for a while now, including the Huawei Mate 7S, also called Huawei Mate 8 for a while and sometimes even Huawei Mate S. We’re still not convinced these aren’t actually different devices, but let’s leave that aside and focus on today’s new teaser.

http://hpuy.com/huawei-mate-7s-gets-new-teaser-related-to-multi-functional-fingerprint-sensor/

0
Ogilla!
145
Gilla!
2015-08-31 22:10:30

FPC One Touch?

DOOGEE has finally unveiled its latest flagship smartphone, the DOOGEE F5, which the company designed to differentiate itself from all the other iPhone-looking flagships in the market.

It’s equipped with a 13-megapixel Samsung camera with dual LED flash, a 5 megapixel front-facing camera, a 3000mAh battery with 5V2A fast charging, and a rear-mounted fingerprint sensor.

http://www.gizmochina.com/2015/08/31/doogee-unveils-its-new-f5-flagship-smartphone/

0
Ogilla!
125
Gilla!
2015-08-31 22:25:07

PM imorgon då?

0
Ogilla!
108
Gilla!
2015-08-31 22:30:53

Är väl inget att PM:a om eller?

0
Ogilla!
126
Gilla!
2015-08-31 23:29:48

Ny kund.

Tycker alla nya kunder är värda ett PM.

Fortsätter visa FPC's totala dominans.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2015-09-01 09:40:22

Huawei Glory 7i main camera functions will be formally on sale tomorrow 10:08, the user can make an appointment by Huawei Mall , Jingdong Mall , Baidu VIP three platforms to make a purchase. Up to now, the booking amount glory 7i has exceeded 5 million.

http://blog.daum.net/_blog/ArticleCateList.do?blogid=0Idbt&CATEGORYID=404967&dispkind=B2201

0
Ogilla!
79
Gilla!
2015-09-01 09:42:28

" When I was in Shenzhen at the ZUK Z1 event and I was talking with a few of ZUK¿s employees, they were touting how fast the fingerprint sensor was. I pulled out the Galaxy Note 5 and asked if it was faster than the Note 5. They didn¿t even hesitate to say that, yes it is faster. Now after using them both simultaneously, I have to agree. The Z1¿s fingerprint scanner is crazy fast."

www.androidheadlines.com/2015/08/featured-review-zuk-z1.html

0
Ogilla!
84
Gilla!
2015-09-01 13:33:13

UMi Fair will cost just $99 with fingerprint scanner

September 1, 2015

http://www.gizchina.com/2015/09/01/umi-fair-will-cost-just-99-with-fingerprint-scanner/

0
Ogilla!
85
Gilla!
2015-09-01 13:34:42

Kinesiska Meizu sålde nära 3 miljoner smartphones under augusti

Kinesiska smartphonetillverkaren Meizu slog nytt försäljningsrekord i

augusti med 2,89 miljoner sålda telefoner. Det kan jämföras med för ett år

sedan när Meizu för första gången passerade en försäljningstakt på 1 miljon

mobiler per månad, skriver Gizmochina.

Enligt uppgifter ska Meizu under första halvåret ha sålt totalt 8,9

mobiltelefoner.

I februari i år blev det känt att e-handelsjätten Alibaba investerat 590

miljoner dollar i Meizu.

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

-----------------------------------------------------------

http://www.gizmochina.com/2015/08/31/meizu-sets-a-new-record-sales-exceeded-2-89-million-units-in-august/

0
Ogilla!
119
Gilla!
2015-09-01 13:46:45

När kommer Fing att ha passerat 100 miljoner levererade Sensorer?

0
Ogilla!
90
Gilla!
2015-09-01 15:13:08

H1 2016 bör det nog bli.

ca 80 milj i år, ca 10 tidigare grovt räknat.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-09-01 16:09:02

#105

Och kursen vad blir den 2015, 2016 ca?

0
Ogilla!
72
Gilla!
2015-09-01 16:27:26

#106

Jag börjar luta åt lite Fibonacci siffror för Fing kursen.

... 200, 300, 500, 800, 1300.

200 har vi nu, 1300 har vi 2018/19 typ...

0
Ogilla!
77
Gilla!
2015-09-01 16:28:50

Nextbit phone also features a fingerprint reader built into the home key, which is located on the right side of the phone.

http://www.cnet.com/news/google-htc-vets-tap-consumers-to-fund-cloud-based-smartphone/

Mvh smartcard

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-09-01 16:34:27

Nextbit presenterar sin första smartphone Robin

Skickad: 2015-09-01 16:20

Nextbit, ett mobilteknikföretag som grundats av de tidigare Googlecheferna Tom Moss och Mike Chan, presenterar idag som väntat sin första smartphone.

Mobilen går under namnet Robin och det unika är att Nextbit vill lösa problemet med lagringsutrymme genom att erbjuda användarna molnlagring.

Mobilen kör en Snapdragon 808-processor, har en skärm på 5,2 tum och har 3 GB i internminne. Dessutom är den utrustad med NFC-teknik och en fingeravtryckssensor som är integrerad i power-knappen på sidan av enheten.

För den som förbokar telefonen via Kickstarter är priset satt till 349 dollar. Bolaget planerar dock att sälja de första 1.000 enheterna för 299 dollar. Priset ute i handeln väntas därefter bli runt 399 dollar. Lanseringen via Kickstarter sker för att bolaget ska kunna bedöma hur efterfrågan på mobilen är.

Leveranser av Nextbit Robin uppskattas ske i januari 2016, uppger bolaget.

Nextbit må vara ett okänt namn och en startup men förutom Google-veteranerna själva har bolaget lockat till sig bland annat HTC:s tidigare designchef Scott Croyle. Man har även knutit till sig ett flertal tekniska experter från Google, Amazon, Apple och Dropbox.

Nextbit har även stark finansiell uppbackning och tog i början av 2014 in kapital från Accel Partners och Google Ventures.

Förra hösten presenterade Nextbit sina första produkter. Det var då mjukvara till Android-enheter som syftar till att revolutionera hur vi använder mobiler och surfplattor. Nu är dock planen att även sälja hårdvara och det sker i samarbete med taiwanesiska Foxconn som står för själva produktionen.

Bolagets vd Tom Moss, som var ansvarig för Googles Android-utveckling mellan 2007 och 2010, har tidigare uppgett att designen på bolagets mobil ska stå ut från övriga modeller på marknaden.

https://nextbit.com

www.kickstarter.com/projects/nextbit/robin-the-smarter-smartphone

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
112
Gilla!
2015-09-01 16:45:42

Siemens Gigaset They all include a fingerprint sensor

http://www.cnet.com/products/gigaset-me/

Mvh smartcard

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-09-01 17:11:19

Huawei teases MateS

IFA is very nearly upon us and Huawei has just teased part of its announcement. The company seems to be planning to unveil a new MateS smartphone, which supposedly boasts some improved high-end specifications and new Incredible Touch, aka Force Sense, touchscreen technology.

If you’re wondering what the handset looks like, pictures also leaked online earlier today, showcasing a familiar design and rear fingerprint scanner placement.

http://www.androidauthority.com/huawei-mates-ifa-638449/

0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-09-01 17:26:48

Gigaset ger sig in på smartphonemarknaden med 3 telefoner med fingeravtrycksteknik

Skickad: 2015-09-01 17:22

Den här veckan drar den årliga IFA-mässan i Berlin igång, en samlingspunkt för företag inom hemelektronik. Redan på tisdagen har Gigaset anordnat ett event och meddelat att de tar steget in på den konkurrensutsatta smartphonemarknaden. Det sker genom lanseringen av Gigaset Me-serien som består av tre mobiler.

- Om du ska göra något så måste du göra det rätt. Vi har infrastrukturen och ännu viktigare, människorna, idéerna och tekniken för att bli en varaktig framgång i den här mycket konkurrensutsatta branschen, säger företagets vd Charles Fränkl.

Gigaset var från början ett varumärke inom det stora tyska konglomeratet Siemens, men är numera ett eget fristående bolag. Gigaset är framför allt känt för sina traditionella telefoner, men vill nu alltså ta en del av den enorma marknaden för smarta mobiler.

De tre enheterna, som har fått namnen Me, Me Pure och Me Pro, kommer att börja säljas i Europa och Kina under hösten. Prisnivån ligger från 349 euro upp till 549 euro för den största modellen Me Pro.

Samtliga tre modeller har plats för två SIM-kort och inkluderar en fingeravtryckssensor. Me och Me Pro har även en pulsmätare, skriver CNet.

http://www.cnet.com/products/gigaset-me/

http://www.theunwired.net/?item=ifa-live-german-gigaset-unveils-1st-generation-of-gigaset-me-android-smartphones

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
106
Gilla!
2015-09-01 19:13:21
0
Ogilla!
125
Gilla!
2015-09-01 20:52:54

Nyheter

01 SEPTEMBER 2015

Biometri: Gigaset lanserar tre smartphones med fingersensorer

(SIX) Gigaset bryter sig in på smartphonemarknaden med tre

modeller, Me, Me Pure och Me Pro, samtliga utrustade med sensorer för

fingerverifering på baksidan.

Det rapporterar CNet:s nätupplaga sent på tisdagen.

Produkterna börjar säljas i Europa och Kina till hösten.

Gigaset har sin bakgrund i den tyska bjässen Siemens som en gång i

tiden var en stor tillverkare av mobiltelefoner globalt.

Det är oklart vilket bolag som tillverkar sensorerna åt Gigaset.

SIX har sökt Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto för en kommentar.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNews

SIX News

www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Fingerprint-Cards/Nyheter/2015/Biometri-Gigaset-lanserar-tre-smartphones-med-fingersensorer/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-09-01 21:01:57
0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-09-01 22:10:37
0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-09-02 09:24:17

hugin:

Som ett led i det pågående breda införandet av touchsensorer i smartphones

kommer denna vecka ett antal smartphones att lanseras i vilka FPC

touchsensorer finns integrerade. Bl.a kommer ett flertal smartphones att

lanseras under den pågående IFA 2015 mässan i Berlin.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2015 som är hänförliga till

försäljning av FPCs touchsensorer relaterat till samtliga smartphonemodeller

som lanseras denna vecka är inkluderad i FPCs kommunicerade

försäljningsprognos om omkring 2 500 Mkr för 2015

0
Ogilla!
98
Gilla!
2015-09-02 09:25:30

hugin:

Gigaset annonserade igår sina Android smartphones Gigaset ME Pure, Gigaset ME

och Gigaset ME Pro, i vilka FPC:s touchsensor FPC1025 har integrerats*.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

Gigaset är en ledande tillverkare av trådlösa telefoner och vi är stolta över

att Gigaset valde FPC1025 till Gigaset ME Pure, Gigaset ME och Gigaset ME

Pro, deras första smartphones. FPC1025 stödjer 360 graders fingerrotation,

snabb svarstid och industriledande 3D bildkvalitet.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2015-09-02 09:28:41

Fingerprint Cards AB: FPC:s touchsensor FPC1145 i Nextbits smartphone Robin

Igår lanserade Nextbit, ett San Francisco baserat start-up bolag som utvecklar

nydanande användarupplevelser, sin Cloud first, design forward Android

Smartphone Robin*.

Nextbit leds av Tim Moss, tidigare med ledande position på

Google, och är finansierade av Google Ventures och Accel partners.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

Nextbit är en smartphonetillverkare med höga ambitioner och en intressant

affärsmodell och vi är stolta över att Nextbit valde FPC1145 till Robin,

deras första smartphone. FPC1145 stödjer 360 graders fingerrotation, snabb

svarstid och industriledande 3D bildkvalitet.

Tim Moss, VD på Nextbit, kommenterar:

I vår strävan att erbjuda konsumenten den ultimata användarupplevelsen för

Robin, är för oss en touchsensor en obligatorisk del av vår smartphone.

FPC1145 gör det möjligt att integrera fingeravtryckssensorn i strömbrytaren,

vilket bibehåller vår industridesign utan knappar på framsidan. Vi är glada

över att kunna erbjuda en ledande användarupplevelse för säker verifiering

med hjälp av FPC1145.

För mer information kontakta:

Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78

20,investrel@fingerprints.com

Pressbilderhttp://www.fingerprints.com/corporate/media/pressmaterial/

*Se även tidigare pressmeddelande idag;FPC:s touchsensorer i flertalet

smartphonelanseringar

0
Ogilla!
100
Gilla!
2015-09-02 10:11:00

New leak reveals all three Xperia Z5 models in fresh photos

02 September, 2015

The leaked images show that the devices have the XPERIA logo engraved on one side (see above), and volume, camera, and power buttons on the other (see below) - the power button also doubles as a fingerprint reader.

www.gsmarena.com/new_leak_reveals_xperia_z5_models_in_fresh_photos-news-13795.php

0
Ogilla!
191
Gilla!
2015-09-02 10:17:09

Fingerprint Cards ?@FingerprintCard 2h2 hours ago

Hello, Gorgeous! Are u looking for (Gigaset) Me? #mobile #technology #GigasetME #security #Biometrics

https://twitter.com/FingerprintCard

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-02 11:20:02

LeTV Smartphone Pink-Color Variant Leaked, Tipped For September 7 Launch

The company's CEO says that the new handset is planned for the announcement by September 7th

The handset is powered by a Snapdragon 810 chipset along with 4GB of RAM under the hood. It flaunts a 20.7 megapixel rear camera with IMX230 Sony sensor and a fingerprint scanner.

www.gizbot.com/mobile/news/letv-smartphone-pink-color-variant-leaked-tipped-for-september-7-launch-027892.html

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-09-02 11:23:43
0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-02 16:32:37

Huawei lanserar sin nya smartphone Mate S vid IFA-mässan

Skickad: 2015-09-02 15:03

Kinesiska Huawei, som är en av världens största smartphonetillverkare, presenterar idag sin nya smartphone Mate S i samband med IFA-mässan i Berlin. Telefonen har en skärm på 5,7 tum, den egenutvecklade Krin 935-processorn och 3 GB i internminne.

I likhet med flera tidigare modeller från Huawei är Mate S även utrustad med en fingeravtryckssensor på baksidan.

Huawei är sedan tidigare kund till Fingerprint Cards och har integrerat sensorer i flera modeller, bland annat Mate 7 och Honor 7i.

Precis som förhandsspekulationer gjort gällande är telefonen även utrustad Force Touch, en teknik som känner av hur hårt användaren trycker på skärmen.

https://twitter.com/HuaweiDevice/status/639059603020468224

0
Ogilla!
85
Gilla!
2015-09-02 16:34:02

Huawei Unveils The Mate S: A Flagship Smartphone That Revolutionizes Touch Technology

Berlin - September 2, 2015

Today in Berlin, the Huawei Consumer Business Group unveiled the Huawei Mate S smartphone, the new flagship device in Huawei’s Mate series of mobile products. Its ergonomic design and innovative technology deliver a premium Android experience that surpasses industry expectations once again.

A new era of touch that redefines the user experience

With the Huawei Mate S, Huawei has re-imagined how people interact with their devices, adding innovative touch features that enhance ease of use, functionality and creativity. On the Mate S, every touch provides an opportunity to do more.

Fingerprint Sense 2.0 is an upgraded version of the Huawei Mate 7’s advanced chip level security and single-tap unlock technology. Fingerprint Sense 2.0 is faster, more sensitive and has more accurate self-learning functions to improve recognition speeds by 100 percent. However, in the Mate S, the fingerprint sensor does much more than unlock the phone or secure payment applications. Users can now control notifications, scroll through photos, take selfies, answer phone calls and even dismiss an alarm quickly by simply using the fingerprint sensor.

https://community.gethuawei.com/huawei_fans_club/b/weblog/archive/2015/09/02/huawei-unveils-the-mate-s-a-flagship-smartphone-that-revolutionizes-touch-technology

0
Ogilla!
116
Gilla!
2015-09-02 16:37:35

Kan man vara säker på att det här är JC?

johan carlström ?@CarlstromJohan 26m26 minutes ago

Proud to be here for the SONY release event @IFA Berlin!

0
Ogilla!
154
Gilla!
2015-09-02 16:41:52

johan carlström ?@CarlstromJohan 33s34 seconds ago

Side touch fingerprint sensor! What a surprise ??

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-09-02 16:46:18

Haha. Det gillar vi.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-09-02 16:49:49
0
Ogilla!
98
Gilla!
2015-09-02 17:02:37

Support the FIDO standard

Sony unveils next-generation smartphone camera with Xperia™ Z5 and Xperia™ Z5 Compact, and the world’s first 4K¹ smartphone² Xperia™ Z5 Premium

Integrated fingerprint sensor power button for intuitive unlock

To the side, a new integrated fingerprint sensor power button means each device is personal, protected and easily unlockable with a simple pick up and press in one natural movement. It will also support the FIDO standard; authentication via fingerprint for online payment services ¿ with news on first partners shared closer to launch.

http://blogs.sonymobile.com/press_release/sony-unveils-xperia-z5-series/

0
Ogilla!
109
Gilla!
2015-09-02 17:12:54

SONY, The phone that knows it’s you

Xperia Z5’s power button has our new, integrated fingerprint sensor. The button is intuitively placed on the side of the phone, so you’re able to pick up and securely unlock in a single movement.

www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z5/

0
Ogilla!
92
Gilla!
2015-09-02 17:17:47

Sony lanserar tre smartphones i nya Xperia Z5-serien

I dag 17:15

Japanska Sony Mobile lanserar idag som väntat tre nya smartphones i Xperia

Z5-serien. Det rör sig om Z5, Z5 Compact och Z5 Premium. Samtliga tre

modeller har en fingeravtryckssensor integrerad i power-knappen på sidan.

Premium-versionen uppges även vara världens första smartphone som har en

skärm med 4K-upplösning.

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

-----------------------------------------------------------

http://www.engadget.com/2015/09/02/sony-xperia-z5-premium-compact-hands-on-video/

http://www.slashgear.com/sony-xperia-z5-premium-revealed-and-detailed-with-4k-display-02400597/

0
Ogilla!
85
Gilla!
2015-09-02 17:19:34
0
Ogilla!
91
Gilla!
2015-09-02 17:54:43
0
Ogilla!
90
Gilla!
2015-09-02 21:25:18

Lenovo släpper ett flertal nya smartphones och andra produkter vid IFA-mässan

Skickad: 2015-09-02 21:22:05

Kinesiska Lenovo är nästa företag ut som visar upp nya produkter i samband med IFA-mässan i Berlin. Tre modeller släpps i företagets VIBE-serie, S1, P1 och P1m. Av dessa är VIBE P1 utrustat med en hemknapp med integrerad fingeravtryckssensor.

Lenovo har under onsdagskvällen även presenterat surfplattor, datorer och två nya smarta klockor i Moto 360-serien.

https://twitter.com/lenovo

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-02 21:29:34

Hoppas på surfplattor med sensor. Blir väl nästa naturliga steg i utvecklingen för lenovo.

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-09-02 21:47:04
0
Ogilla!
106
Gilla!
2015-09-02 21:53:57

"Meanwhile, an embedded fingerprint scanner on the home button supports black screen unlock and brings about even greater convenience and security to keep the device and user privacy safer than ever before."

http://www.businesswire.com/news/home/20150902005273/en/Power-Work-Play-Lenovo-VIBE-P1-P1m#.VedSvPbtluA

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-09-02 22:00:24

#138 FPC One Touch Inside? :)

0
Ogilla!
82
Gilla!
2015-09-02 22:08:31

Exakt min tanke Unia!

Men Syna har PB algon nu. Vet inte om One Touch är beroende av algon eller extremt låg strömförbrukning.

Syna har sin touchsensor i Lenovos thinkpad som släpptes nyligen.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2015-09-03 09:03:54

Fingerprint Cards (FPC) lanserar nya touchsensorer i serien FPC OneTouch. De

nya touchsensorerna kan monteras under en glas- eller keramikskiva.

Som ett komplement till bolagets breda portfölj av touchsensorer för

smartphones och andra mobila enheter vilka kan integreras tillsammans med

hemmaknappen på framsidan, på sidan av telefonen, eller på baksidan av

telefonen, introducerar FPC en ny serie touchsensorer, FPC OneTouch FPC1200.

FPC1200-serien är FPC:s första erbjudande som möjliggör att sensorn monteras

under en glas- eller keramikskiva, vilket gör det möjligt att förbättra

sensorns utseende och tillåta ny industridesign.

De första touchsensorerna i FPC1200 produktfamiljen kommer att paketeras med Zirconium, en keramik med glänsande och tålig yta som går att massproducera i olika färger och med olika format, och som stödjer senaste designtrender.

De första touchsensorerna i FPC1200 serien har redan passerat omfattande test

och verifiering, och planeras vara klara för massproduktion under tredje

kvartalet 2015. De första telefonerna eller andra enheter som integrerar

touchsensorer i serien FPC1200 planeras de närmaste månaderna.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

Med FPC1200-serien utökar vi vårt teknologiledarskap för touchsensorer till

nya områden. Att vi nu kan paketera våra touchsensorer under glas eller

keramik ökar industridesignmöjligheterna för våra sensorer. Baserat på den

marknadsledande position vi etablerat med vår existerande produktportfölj vet

vi redan nu att det finns ett stort intresse för denna nya produktlinje hos

våra kunder. Vi ser fram emot att möjliggöra nya attraktiva och innovativa

designlösningar med våra FPC1200 touchsensorer.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-03 09:04:26

direkt:

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards lanserar nya så kallade touchsensorer som kan monteras under en glas- eller keramikskiva.

FPC1200-serien är FPC:s första erbjudande som möjliggör att sensorn monteras under en glas- eller keramikskiva, vilket gör det möjligt att förbättra sensorns utseende och tillåta ny industridesign, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

De första touchsensorerna i den aktuella serien är enligt bolaget klara för massproduktion under tredjekvartalet 2015.

De första telefonerna eller andra enheter som integrerar touchsensorer i serien FPC1200 planeras de närmaste månaderna, heter det.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2015-09-03 09:34:05

CrucialTec, intressant graf som visar den förväntade försäljningsökningen under Q3 och Q4 2015 , sid.2

https://www.hanaw.com/download/research/FileServer/WEB/industry/enterprise/2015/09/01/crucialtec_150902.pdf

0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-09-03 09:39:10
0
Ogilla!
72
Gilla!
2015-09-03 09:46:20

143, Man skulle be analytikern göra en analys på fingerprint...

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-03 09:50:05

#145 Vi får se om polletten trillar ner hos någon som kan räkna! Antar att de flesta analytiker är i chocktillstånd!

0
Ogilla!
29
Gilla!
2015-09-03 11:17:13

#143

CT:s graf? Inkluderar den att CT räknar med att paketera den nya sensorn FPC1200?

#145

God idé. Kan ingen svensk så borde en från utlandet kunna titta på det och göra en analys. Finns väl någon som bevarar de andra bolagen i branschen och behärskar området?

0
Ogilla!
81
Gilla!
2015-09-03 12:05:45

#147

Det är ett estimate från en investmentbank, inte CT's siffror. Men nån inside information bör han ju ha luskat fram. Så lite indikationer bör han ju ha. Inte minst som siffrorna är rätt extrema i ökning.

Ökningen från 149 MSEK från BTP i Q2 till 690 MSEK i Q3 beror antagligen på att CT ligger senare i fas, jämför med FPC omsättningen i Q2 på 445 MSEK.

Helårsprognosen på 1,7 miljarder är väl trolig, dom har ju ett högre pris än FPC men tappar en hel del till O-Film och andra. Så den är väl realistisk.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2015-09-03 16:16:14

LG är på G med fingersensor?

Kolla cirkeln

https://twitter.com/stagueve/status/639440041144664064

0
Ogilla!
73
Gilla!
2015-09-03 16:54:51

FINGERPRINT CARDS

LIGGER BRA TILL MED SENSORER UNDER GLAS- VD (Direkt)

2015-09-03 13:32

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto upplever att bolaget ligger bra till avseende fingeravtryckssensorer som kan monteras under glas eller keramik. Samtidigt påpekar han att bolaget ser det här som en löpande produktutveckling när fingeravtryckssensorer införs brett på marknaden.

"Vi uppfattar att vi ligger bra till här. Vi har ett bra konkret produkterbjudande nu till skillnad från många konkurrenter som pratar om teknologier som skulle kunna finnas i framtiden, men vi har inte sett att de har några produkter", säger han och tillägger att det är svårt att bedöma exakt hur konkurrenterna ligger till.

Jörgen Lantto påpekar att det handlar om vanligt utvecklingsarbete.

"För oss är det här en löpande produktutveckling. Vi vill avdramatisera det här utvecklingssteget. Det är inget magiskt med att placera sensorn under glas", säger han.

Intresset från FPC:s kunder har varit mycket stort eftersom de här produkterna ger utökade möjligheter kring industridesign för telefontillverkarna.

"Mycket glas och keramik används i konsumentelektronik. Man har hittat sätt att använda glas och keramik som gör produkterna vackra och tåliga", säger han.

I takt med att marknaden för fingeravtryckssensorer växer och teknologin införs på bredare front blir marknaden mer dynamisk.

"Det finns så många olika preferenser hos telefonleverantörerna. Det här är ett sätt att integrera en sensor och vi är redo för detta sätt men de existerande sätten försvinner inte för det, så denna nya produktserie blir ett komplement till de sensorer vi säljer sen tidigare", konstaterar han.

FPC uppger att den nya serien touchsensorer lanseras under produktfamiljen FPC 1200, men bolaget är förteget om hur många produkter som ska lanseras.

"Det får vi återkomma till. Vi har kommit så långt i den här utvecklingen att vi är färdiga att massproducera i det här kvartalet. Med de korta integrationscykler som finns kan man lansera telefoner med dessa nya sensorer inom de närmaste månaderna. Det finns ett mycket stort intresse för det här från kunderna, men vi väntar med att kommunicera specifika telefonmodeller tills de är lanserade", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-09-03 20:43:01
0
Ogilla!
87
Gilla!
2015-09-03 20:48:31

Skönt, då är det avklarat...

0
Ogilla!
114
Gilla!
2015-09-04 00:02:01

JC stal showen igen. Man kommer att diskutera hans twittrande istället för att uppmärksamma Sony

0
Ogilla!
96
Gilla!
2015-09-04 07:12:22

Kommer man?

0
Ogilla!
105
Gilla!
2015-09-04 07:42:27

Tror jag inte. Men JC kunde gott knipa ihop även om hans kommentater är sjukt sköna:-)

0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-09-04 10:58:03

(SIX) Fingerprint Cards har under innevarande vecka meddelat att

bolagets sensorer finns med i flera nya modeller, bland annat från

Huawei, Gigaset och Nexbit.

"Det fortsätter att gå bra. Det lanseras en massa telefoner under

hösten. Fler och fler telefoner har sensorer så då blir det den

effekten", säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till SIX på

fredagen.

En av de modeller som nyligen kommunicerades utan tillverkarens

namn avser Sony Xperia Z5, bekräftar han. Den ingår dock i lämnad

helårsprognos för 2015 som stipulerar intäkter på omkring 2,5

miljarder kronor.

"Det ingår i vår prognos. Sony är ett känt märke i Sverige men

många av våra kinesiska kunder är större", konstaterar Jörgen Lantto.

Han tonar därmed ned betydelsen av den modellen relativt andra saker

som bolaget kommunicerat.

"Vi kör på enligt plan i kvartalet" uppger han vidare.

Två av tre månader har nu fortlöpt av det tredje kvartalet.

"Mer än så finns inte att säga. De prognoser vi lämnat gäller tills

vi säger något annat", uppger Jörgen Lantto.

Fingerprint Cards spådde i den senaste delårsrapporten intäkter för

det tredje kvartalet på omkring 860 miljoner kronor, vilket motsvarar

en tillväxt jämfört med tredje kvartalet 2014 om drygt 1.200 procent.

"Som ett resultat av fortsatt ökande bruttovinst och

periodiseringseffekter för de operativa kostnaderna bedöms

rörelseresultatet under tredje kvartalet förbättras ytterligare

jämfört med andra kvartalet", skrev bolaget i delårsrapporten.

Du har tidigare sagt att det är oklart när och till och med om ni

över huvud taget kommer att lämna någon prognos för 2016. Hur ser

status ut vad gäller det här nu?

"Jag vet inget mer nu utan det är något som vi bestämmer senare.

Det är en styrelsefråga. Det får de bestämma senare. Det är

styrelsemöten titt som tätt. Det är inte säkert att vi kommer lämna

någon prognos alls för 2016", säger Jörgen Lantto.

Bolaget står fast vid att smartphonepenetrationen förväntas öka

från 30 procent till 50 procent 2016.

"Vi har inga nya data som säger något annat utan det här är vår

uppfattning i dag", uppger Jörgen Lantto.

Hur ser konkurrensbilden ut i Kina?

"Det är samma konkurrenter som tidigare. Det är ingen väsentligt

förändrad konkurrensbild", uppger Jörgen Lantto.

ABG hade för några månader sedan ute en negativ analys kring

marknaden för fingersensorer där de talar om hård prispress på

marknaden. Hur ser du på det?

"Jag har inga kommentarer till hans påståenden (telekomanalytikern

Per Lindberg, SIX anmärkning). De produktlanseringar vi har gjort får

stå för sig själva. Det som står där får stå för honom", menar Jörgen

Lantto.

Fingerprint Cards aktie har visserligen fallit tillbaka lite den

senaste tiden men har dessförinnan gått urstarkt på börsen. Börsvärdet

är nu uppe på 12,1 miljarder kronor. Ännu bevakar dock, enligt vad SIX

känner till, ingen säljsideanalytiker officiellt bolaget.

"Det finns ett intresse. Vi hoppas analytiker kommer att börja

följa oss och skriva rapporter och inte bara sektoranalyser. Det

skulle underlätta för oss", säger Jörgen Lantto.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNews

SIX News

0
Ogilla!
89
Gilla!
2015-09-04 10:59:41

" Hur ser konkurrensbilden ut i Kina?

"Det är samma konkurrenter som tidigare. Det är ingen väsentligt

förändrad konkurrensbild", uppger Jörgen Lantto. "

Då kan man utan tvekan stryka Qualcom som leverantör till Xiaomi :)

0
Ogilla!
103
Gilla!
2015-09-04 12:07:34

#157

Det som lanseras i år (vid sidan om Apple och Samsung) blir uteslutande FPC: LG Nexus, Xiaomi, Lenovo...

0
Ogilla!
109
Gilla!
2015-09-04 12:54:58

#158 till stor del. Lenovo är väl kanske Syna för 1 modell iaf.

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-09-04 18:05:41

Han är skön JL ! ;-)

0
Ogilla!
25
Gilla!
2015-09-04 20:03:34

Jo, lugn och sansad, enkel och saklig i sin kommunikation. Ingen tendens där att gå på knock redan i första ronden som en viss, inte obekant f.d VD.:-) Dock säker på att sådana egenskaper också kan vara till nytta i en hård miljö. De kanske kompletterar varandra bra? Good gay/Bad gay. Antagligen mycket skit utifrån (beställningsjobb) som har fått frontas där pga överlägsen teknik.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-09-04 20:07:14

#161 guy =/ gay

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-09-04 20:18:22

haha !

"good gay/bad gay"

Det gjorde min dag =D

0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-09-04 20:33:02

Vindfagel for president i pride tåget!

0
Ogilla!
84
Gilla!
2015-09-04 20:46:47

Hahaha...

0
Ogilla!
17
Gilla!
2015-09-04 20:50:15

Oopps!! Tja, varför inte? Flaggan är snygg. Tycker om glada färger. :-)

0
Ogilla!
104
Gilla!
2015-09-04 20:59:24

Tummen upp!

0
Ogilla!
104
Gilla!
2015-09-04 21:41:05

#161 Haha, den var bra! :)

0
Ogilla!
13
Gilla!
2015-09-05 13:47:32

Ser att många nu håller på att byta mäklare. Den 17 augusti, dagarna innan rapport, ställde jag frågan till Nordnet om blankning var möjlig av mina aktier, utan min vetskap, från vanlig depå eller KF/ISK. Fick följande svar

"Nej, vi erbjuder inte det överhuvudtaget. Alltså gäller det inte på Kapitalförsäkring/investeringssparkonto heller."

Kanske kan vara bra att veta. Att jag ställde frågan då berodde helt enkelt på att jag räknade med diverse fulspel inför rapport. Och så blev det ju (bl.a. Wrede på kvällen innan).

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2015-09-05 14:20:12

Har intet til overs for Hemberg, hvem husker ikke Globen 2013... man blanker da FING.

Zwipe- Mastercard samarbejdet om et muligt fremtidig biometrisk kort... og børs stoppet?

FPC har mange samarbejdspartnere, skal samarbejdspartneres gøren og laden virklig bekræftes hver gang ? Er det ikke det man kalder hausse? det FPC også bliver beskyldt for...

http://www.di.se/artiklar/2014/10/17/hemberg-rasar-mot-fingerprint/

Kunne tænke mig overskrifter i DI og SVD på Mandag ala.. Rollen dumper, flygter

" Småsparana dumper Avanza Bank, på grund af Råttgift i Kattmad"

:)

0
Ogilla!
108
Gilla!
2015-09-05 14:32:52

Tumbs up til Huawei, FPC og Crucialtec....

https://www.androidpit.com/androidpit-best-of-ifa-2015-award

0
Ogilla!
77
Gilla!
2015-09-05 15:45:52

170, ja det kommer jag ihåg. Där kan man tala om att överdriva betydelsen av en händelse. Hur tusan kan man gå ut med PM om man inte fått veta något ? Och sen i nästa andetag beskylla fpc för att släppa onödiga PM. Snacka om att ge dubbla budskap.

0
Ogilla!
86
Gilla!
2015-09-05 18:55:06

Hemberg och DI m.fl. verkar ligga i krig mot aktieägarna i fing

och svenskt nyföretagande

Det skall vara traditionellt och inget nytt i världen

Ingen annan är bättre än jag som förstår bäst

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2015-09-05 19:15:28

Kanske ska man (vi i sekten) nu tagga ner fram till q3 och ge "dom" lite andrum och ytterligare tid att tänka till kring fing utan att vi stressar dom. Inte provocera. Låt q3 tala och så får vi se om det kan komma ut nåt bra av det? Tror vi på den retoriken?

1
Ogilla!
94
Gilla!
2015-09-05 19:21:57

Jag är tillsatt av gud och konungen på denna post

och tvivel på min kompetens skall bestraffas med

halshuggning utanför riddarhuset enlig dekret uppsatt på stadsporten den

5 september år 2015 kl19:20.

3
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-05 19:25:00

Sektmedlemmar skall nedsänkas under vattenytan

och utifall de ej avlider skall de snarast halshuggas

0
Ogilla!
113
Gilla!
2015-09-06 11:20:53

Rökis är inne på rätt spår tror jag. Läste en artikel om de oförklarliga skillnaderna i prissättningen mellan A i B aktier i både ssab och atlas copco.

Gjorde tankeexperimentet att om vi hade haft motsvarande läge i Fing går det knappt att föreställa sig antalet inlägg om diverse konspirationsteorier i alla tillgängliga forum.

Men i dessa två fall verkar knappt någon höja på ögonbrynen.

Tänkte som rökis att den bästa strategin är att inte mata trollen - ni vet vilka som menas- utan låta resultaten tala för dig själva.

I min värld har man nu, i och med att man är först på sensor under glas, reducerat marknadsriskerna till ett minimum. Nu är det bara att följa med raketen upp, medan trollen står kvar på marken och får nackspärr när de försöker hålla koll på den.

Nu är bara frågan hur stor tillväxten blir och hur stora marginaler och marknadsandelar blir.

Jag har funderingar kring fib tal. 200, 300, 500, 800, 1300 som grova hållplatser för kursen framöver. Det finns inget Pelle Frida, Clabbe etc kan göra åt den utvecklingen. De står ofelbart kvar på marken med sot i nyllet efter Fingraketen.

Trevlig fortsättning på helgen!

0
Ogilla!
91
Gilla!
2015-09-06 12:13:50

dubbel post

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
108
Gilla!
2015-09-06 17:26:09

... Och Peter Benson skall inte tillhöra "etc" i mitt inlägg ovan.

Han ser ut att vara en av de första som inser att han missat tåget.

Hatten av för honom

0
Ogilla!
76
Gilla!
2015-09-06 19:42:44

#174 Rökis har en poäng i det han skriver, låt siffrorna tala för sig själva!

0
Ogilla!
122
Gilla!
2015-09-06 21:25:57

En diskussion med MEK på placera om FPC's framtida vinster.

Om någon vill läsa så klicka nedan :)

https://twitter.com/Mackan_1991/status/640603146843222017

0
Ogilla!
126
Gilla!
2015-09-06 21:46:06

Snyggt mac :-)

0
Ogilla!
11
Gilla!
2015-09-06 23:25:39

#181

Gediget arbete där så här på en söndag.

Du anger

"Summerar vi får vi 65 + 200 + 350 = 615 Mkr i vinst för helåret 2015."

Om du tar bort förlust Q1 40 mkr? så är jag med. Penetration innebär, som jag förstått det, procenten smartphones med sensor i förhållande till alla smartphones på marknaden. Framför allt Samsung har väl ännu en hel del lurar på marknaden utan sensor. Mobila betalningar lär kunna bli en riktigt stor trigger för penetrationen.

Småsaker dock i hastiga tankar där jag inte är 100 på att jag är rätt på det. ;-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-09-07 00:02:45

# 183

Du är helt rätt på det. Så klart ska förlusten för Q1 räknas bort.

Du har rätt gällande penetrationen med. Dock skrev jag " Apple och Samsung har redan nära 100% penetration på sina smartphones.".. Så vi höftar lite där ;)

Vet faktiskt inte riktigt vad Samsung ligger på, men dem tappar marknadsandelar så.. :)

0
Ogilla!
109
Gilla!
2015-09-07 09:17:08

Viss skillnad på artiklar kring FPC i Danmark!

Fingeraftryk åbner for nyt skandinavisk erhvervseventyr

http://finans.dk/protected/finans/tech/ECE7995011/Fingeraftryk-%C3%A5bner-for-nyt-skandinavisk-erhvervseventyr/?ctxref=fplive

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-09-07 09:40:45

Någon av er som är stationerade i Göteborg som hade tänkt ställa någon fråga till Hemberg live i morgon kväll...?4http://blogg.avanza.se/hemberg/2015/09/07/stor-fondkvall-tisdag/

0
Ogilla!
84
Gilla!
2015-09-07 13:58:56

FPC hade en förlust på 18 miljoner sek gällande q1 2015....inget annat..

mvh

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-09-07 13:59:48

Postar detta här också...Wilmer på ett annat forum önskade en liten förklaring till varför FPC :S teknik står ut jämfört med andras..

här är mitt svar..

Jepp...

För det första så finns det personer i FPC som varit med LÄNGE och som har många många års erfarenhet kring detta. Man har byggt på en bra plattform från första början ...dvs en teknik (kapacitiv) som möjliggör bra SNR...(signal noise ratio), dvs man får en oerhört mycket finare bild utan en massa brus. Detta är för att man har kiselplatta kan man säga. Det blir en bra avläsning. Konkurrenter har en mer komplex lösning. ...flexonfilm. Det är små kiselöar på en flexfilm. Den skall vara billigare då den har mindre kisel..men problemet är att den ger en sämre bildkvalitet. Är dyrare att producera och kräver mer processorkraft SAMT ström. Detta tillsammans leder till en dyrare komponent och mer saker kan gå fel vid produktion. Därför har de ju som bekant haft en väldigt låg YIELD. Ett tag låg den på 50%. Dvs varannan sensor fick kaseras. Det dubblar priset på en sensor som fungerar.

MEdan konkurrenter har haft fokus på algorithmer för att kompensera denna sämre bild...och mer postprocessat...dvs använt sig av bildbehandling för att rensa bilden från brus...så har FPC inte behövt det i samma grad. Mjukvara kan göra detta till en viss nivå...men sen går det inte att trolla mer. Får du en bild som är helt svart...så kan ingen mjukvara i världen ta fram vad det egentligen skulle ha varit förnågot. DÄRFÖR har konkurrenter mycket sämre prestanda...FAR....FRR...

Dvs fler fingrar som får ok (False Acceptance Rate)...samt fler fingrar som avvisas som är korrekta (False Rejection Rate). tekniken är sämre helt enkelt...hårdvaran.

En annan mycket viktig sak som skiljer dem år är att FPC har lyckats förfina tekniken ytterliggare ett par steg och dragit ner strömförbrukningen till att vara helt outstanding. Det mycket tack vare folk från anacatum-design som man senare även förvärvade. Det är liksom forskning på kiselnivå och där man lyckats dra ner strömförbrukningen till sådan grad att man utklassar många konkurrenter. Där finns det givetivs även patentskydd osv.

Det är även detta som i stort sett leder till att FPC är de enda på marknaden som kan erbjuda en sensor som är såpass snål att den kan användas på bankkort. Det är därför som vi bara hör FPC i dom områderna. TROTS att flex on film tekniken i TEORIN borde vara mer lämpad. Men vad hjälper det när själva sensorn drar mer än vad hela NFC chipet drar för att få igång kortet. Det betyder att den strömöverföring som sker via magnetfält på kortläsare...som kortet tar sin ström ifrån....INTE räcker till för att spänninssätta kortet. Att bara kräma på mer magnetfält från läsaren...stoppas av direktiv för strålning...räckvidds begränsning osv. DÄRFÖR har FPC:s sensor helt outstanding.

Då FPC har denna sensorlösning...så innebär det även att signaler som går genom GLAS osv...dämpas en hel del...MEN...eftersom det då är så bra grund...hårdvara....så räcker det till mycket lättare för att ändå kunna läsa av något. De andra kommer förmodligen över en gräns där det skiter sig helt....de har ju redan från början en sämre bild...

Medan konkurrenter försöker lappa och laga saker...få till produktion som håller.....och kämpar med detta....så kan FPC kapitalisera på volymökningarna...och fortsätta ta fram nya tekniska lösningar...nya sensorer och nya patent. Så FPC drygar ut försprånget....får in kapital som gör dom än starkare och ger dom än mer möjligheter till strategiska förvärv....utveckling...m.m.

Sverige är känt för sin tekniska kompetens och mycket höga kvalitet. Det är inte för inte som ca 1/3 av R&D är doktorer på FPC. Det är ingen liten enkel manick man tar fram...det är åratal av forskning och patent som skyddar. Hårdvara är alltid svårare att ta fram än mjukvara och tar man patent på hårdvara så är det oerhört mycket svårare att ta sig förbi dessa om tekniken är så komplicerad och så smalt som detta är. I normala fall skulle man ju bara kunna ändra på lite små saker för att kunna komma förbi...men i fysik osv så funkar det inte lika lätt...för konsekvensen är ju att det inte funkar alls....typ.

UTÖVER detta...så har man på ett tidigt skede även byggt en PLATTFORM....dvs man tar fram en grund som allt bygger på och utgår ifrån detta när man bygger vidare nya modeller...varianter osv.

Istället för att behöva börja från början med en ny sensor...så tar man grunden...som kanske är färdig till 40% (tar bara en siffra på måfå)....och så kan man bygga olika storlekar ...funktioner osv. Kräver kanske även det mindre förändringar i produktion. Det man vinner då är att man kan ta fram nya varianter på 3-4-5 månader....istället för 12-14 månader. Detta är något som FPC tog fram för ...vad är det...två tre år sedan och som jag påpekade redan då. Det gav då att vi har ..vad är det...7-8-9 varianter nu..medan konkurrenter håller på med sin första...och eventuellt den andra.

Där har du en liten kort förklaring.... hoppas att det var hyffsat enkelt förklarat...

mvh

0
Ogilla!
80
Gilla!
2015-09-07 14:50:18

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards touchsensor FPC 1025 finns med i Huaweis nya smartphonemodell G7 Plus, som lanserades förra veckan.

Det skriver Fingerprint Cards på sin hemsida.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
137
Gilla!
2015-09-07 16:57:43

OK, var det någon telefon som releasedes förra veckan med någon annans Fingsensor än FPCs?

Eller var det så att FPC har i princip allt, utom Apple och Samsung ( än så länge...) Dvs nuvarande marknadsandel är 100% - apples 15% - samsung 22% övriga (OS) 3% = 60% ( Android och Microsoft).

Hur mycket av denna marknad har konkurrenterna tagit?

0
Ogilla!
120
Gilla!
2015-09-07 21:02:46

190 lenovo vibe p1 ?

K

0
Ogilla!
80
Gilla!
2015-09-07 22:32:37

Med tanke på att Lenovo knappt nämnde sensor så känns det som att de inte är stolta över den -> Synas touch?

0
Ogilla!
104
Gilla!
2015-09-07 23:10:28

Jepp...så är det nog. Vi fick ju inte något FPC pm...så det måste ju vara SYN:s sensor. Det är väl rätt klart att man inte vill stoltsera med den skiten...samtidigt som man valt FPC i deras ZUK telefon. Det hade ju varit som att skylta med att man hade en bättre sensor på en modell..som man äger till 70% tror jag det var.....FÖRE sin egna.

Det är då rätt uppenbart att man gjort ett misstag för 6-7-8 månader sedan som man inte kunnat reparera i tid.....

Nästan så att man skulle lånat en sådan telefon för att dissa sensorn fullständigt och lägga upp på Youtube ;-).

Lenovo lär inte upprepa detta misstag inför nästa släpp hoppas jag. kanske blir en HTC repris.....

mvh

0
Ogilla!
116
Gilla!
2015-09-07 23:47:39

Är det Syna så har dem löst " one touch" iaf.

"Wake up from black screen in one touch" har jag läst den klarar av.

0
Ogilla!
119
Gilla!
2015-09-08 08:27:27

Carnegie inleder bevakning av Fingerprint Cards med rekommendationen köp och riktkursen 350 kronor.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-09-08 08:37:06

350 kr under 2015

0
Ogilla!
92
Gilla!
2015-09-08 08:41:59

Carnegie inleder bevakning av Fingerprint Cards genom att rekommendera köp och sätta riktkursen till 350 kronor, klart högre än nuvarande nivåer kring 212 kronor. Banken förväntar sig en intäktstillväxt för bolaget om drygt 70 procent under perioden 2015-2017

0
Ogilla!
87
Gilla!
2015-09-08 08:45:26
0
Ogilla!
85
Gilla!
2015-09-08 08:49:12

Fingerprint får köpstämpel av Carnegie

Fingerprint Cards har gått från klarhet till klarhet och höjde försäljningsprognosen från 2,2 miljarder kronor till till 2,5 miljarder kronor i samband med rapporten för andra kvartalet. Senaste nytt är Carnegie inleder bevakning av Fingerprint Cards med rekommendationen köp och riktkurs 350 kr. Under helgen tittade jag på säsongsmönstret för aktien med data från år 2001 fram till 2015. Historiskt har aktien haft en tendens att gå lite sämre under slutet av året för att sedan under början av året ha en bättre utveckling. Studerar vi aktien rent tekniskt ser vi att köparna varit varit viljestarka kring 208 kr som nu betraktas som en teknisk stödnivå.

http://www.ig.com/se/morgonrapport/2015/09/08/svag-importsiffra-fran-kina-27324

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-08 09:00:01

Går det att hitta själva analysen nånstans?

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-09-08 09:24:38

direkt:

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie räknar med att Fingerprint Cards (FPC) intäkter kommer att växa med drygt 70 procent och vinsten per aktie med 84 procent per år i snitt under 2015-2017, efter det kommersiella genombrottet i år.

Det skriver Carnegie i en analys, daterad den 8 september, där bevakningen av FPC inleds med en köprekommendation och riktkurs på 350 kronor.

FPC gynnas av fördelen att vara först ut i den globala trenden med att integrera fingeravtryckssensorer i smartphones, menar Carnegie.

En bred produktportfölj, lång erfarenhet med OEM-integration, starka patent och låga kostnader har gjort Fingerprint Cards till en vinnare när biometrisäkerhet tas upp på bred front, enligt investmentbanken.

Vi räknar med att den skalbara affärsmodellen kommer att uppväga för press på asp (genomsnittligt försäljningspris) och bruttomarginal, och ökad penetration att dämpa en press på marknadsandelen, skriver Carnegie.

Carnegie uppskattar att FPC har närmare 100 procent marknadsandel i konsumentelektronik, exklusive Apple och Samsung.

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
92
Gilla!
2015-09-08 09:28:46

" Fingerprint Cards Goldfinger "

We expect 71% revenue growth in 2015¿17 following a commercial breakthrough in 2015. Fingerprint Cards benefits from a first-mover advantage amid a global drive for integration of fingerprint sensors into smartphones. A broad product portfolio, long experience with OEM integration, strong IP and low costs have made Fingerprint Cards a winner in this new era of biometric security mass adoption.

We are initiating coverage of Fingerprint Cards with a BUY recommendation and target price of SEK350

Given fingerprint adoption of around ~26% in consumer electronics currently, we calculate a total addressable consumer electronics market of USD1.67bn, growing to USD2.15bn by 2017e and 47% adoption driven by global initiatives in online banking, cloud computing and sensor technology allowing an acceptable mass-market price. Emerging verticals such as payment cards may provide additional potential.

We estimate that Fingerprint Cards has close to 100% market share in consumer electronics, excluding Apple and Samsung. With little competition initially, we estimate 71% average revenue growth and 84% EPS growth in 2015¿17e. We expect the scalable business model to offset ASP and gross margin pressure, and increasing penetration to mitigate market share pressure.

The company¿s first-mover advantage has created an entrenched position and a large scale which is hard to compete with. We argue that the massive earnings momentum warrants at least a P/E(16e) of 15x despite technological and competitive risks tied to a new market."

0
Ogilla!
82
Gilla!
2015-09-08 09:32:14

SIX) Carnegie inleder bevakning av Fingerprint Cards med

rekommendationen köp och riktkurs 350 kronor.

Det framgår av en ny analys.

Carnegie bedömer att Fingerprint har närmare 100 procents

marknadsandel i konsumentelektronikledet, bortsett från Apple och

Samsung. Då konkurrensen bedöms vara låg, initialt, räknar Carnegie

med att Fingerprint kan visa upp en årlig genomsnittlig

intäktstillväxt på 71 procent, medan tillväxten i vinst per aktie spås

bli 84 procent för åren 2015-2017.

Carnegie lyfter även fram fyra risker med sitt case.

- Konkurrens kan leda till att ASP- (genomsnittligt

försäljningspris) och bruttomarginal faller kraftigt.

- Fingersensorpenetrationen kan utvecklas långsammare än väntat.

- Konkurrerande ultraljudsteknik når acceptabla priser för

massmarknaden.

- Förändring av designtrender för smartphones och tablets.

Nuvarande initiativ pekar på sensorintegration under täckglaset och vi

har ännu inte sett en sådan produkt från FPC, skriver Carnegie*.

* I fredags lanserade Fingerprint Cards en touchsensorer som kan

monteras under en glas- eller keramikskiva, enligt ett

pressmeddelande. (SIX anm)

Jonathan Axelsson, tel +46 8 586 163 77

mailto:jonathan.axelsson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNews

SIX News

0
Ogilla!
78
Gilla!
2015-09-08 10:10:51

läste precis att Carnegie höjt rikt kursen til 350:-

per

0
Ogilla!
129
Gilla!
2015-09-08 10:44:53

Gillar inte riktigt den snabba kursökningen.

Känns som någonting inte riktigt är som det ska..

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-09-08 10:46:17
0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-09-08 10:51:14

"Analytikern bakom sågningen är Per Lindberg, en av Sveriges kunnigaste och mest framgångsrika experter på mobilkommunikation. "

Suck!!!

Mvh joyman

0
Ogilla!
56
Gilla!
2015-09-08 10:55:37

Han får nog också som flera andra belackare gapa, svälja och behålla Fing nere i magen.

Condex

0
Ogilla!
87
Gilla!
2015-09-08 11:08:57

Kommer Cadian att öka idag :)

Jag tror att de inser vad de gjort och täcker ganska snart

0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-09-08 11:53:37

www.di.se, intervju med Lantto:

Från uträknat förhoppningsbolag med brottsmisstänkt vd till kursraket som under ny vd har börjat infria de mest vilda förhoppningarna.

I en stor intervju med Di berättar Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto om haussen och hoten efter en kursuppgång med 660 procent hittills i år.

För ett år sedan slog Ekobrottsmyndigheten till mot huvudkontoret i Göteborg. Dåvarande vd:n Johan Carlström häktades misstänkt för grova insiderbrott och aktien skickades ned i källaren. Men när bolaget var som mest ifrågasatt började mobilunderleverantören under ledning av den nye vd:n Jörgen Lantto leverera.

Fingerprint Cards (FPC) är omstritt, vilket är det största missförståndet?

"Bolaget har gått igenom två faser. I den första utvecklade och letade man efter tillämpningar på teknologin och FPC var till och med nära att läggas ned i mitten av 2000-talet. 2010 gick bolaget in i den andra fasen när man bestämde sig för att satsa på mobiltelefonindustrin. Vi har upplevts som ett förhoppningsbolag, även om vi själva har varit övertygade om vad som skulle ske. När det nu besannas och mobilleverantörer på bred front integrerar fingersensorer går allt väldigt fort. De som fortfarande är skeptiska trots att fakta ligger på bordet får ta sig en funderare om de inte har varit skeptiska lite väl länge."

"Att inte få hybris och växa ohämmat i intäkter är en svår kombination."

Tillväxten sekventiellt mellan första och andra kvartalet var 218 procent. Enligt er prognos blir det en fördubbling till nästa kvartal. Det måste vara utmanande?

"På årsbasis växte vi med 912 procent i andra kvartalet. Det är ganska mycket. Största utmaningen är att klara anstormningen av kunder. Förra året dimensionerade vi för en omsättning på 1 miljard kronor, vilket skeptikerna avfärdade. Nu har vi höjt prognosen för året tre gånger och organisationen måste växa ikapp när omsättningen blir mer än dubbelt så stor som vi trott."

Varför lossnar allt för er nu?

"Huawei släppte för ett år sedan en telefon som hade fingersensor på baksidan. Alla hade ögonen på Huaweis telefon, och att den fick ett bra mottagande betydde mycket. Sedan har Google byggt in stöd i operativsystemet och det har gjort att marknaden bestämt sig för att integrera fingersensorer i telefonerna. För vår del har vi ingen svag del i erbjudandet. Våra sensorer har bäst prestanda och de är mest robusta, samtidigt som vi kunde växla upp för ett möta efterfrågan."

Är det inte ett problem att de två största tillverkarna Apple och Samsung inte använder era produkter?

"När Apple köpte vår största konkurrent Authentec var det en gåva för oss. Det gynnar oss när de bygger in fingersensorer i allt nytt de släpper. Vad gäller Samsung har vi hittills inte släppt något med dem. De är störst med drygt 20 procent av marknaden, men de tappar andelar och våra kinesiska kunder tar andelar. I år tror vi att det kommer att finnas fingersensorer i 30 procent i alla smarta mobiler och 50 procent nästa år. Ökningen sker inte hos Apple och Samsung utan i övriga marknaden och där vi är starka."

Men det är Samsungs leverantör Synaptics som är er ärkerival?

"Globalt är det vår huvudkonkurrent och de har lyckats bra med Samsung, men inte så bra i övriga marknaden. För oss har det varit tvärtom."

Kina är stökigt - hur oroad är du?

"Vi följer det noga eftersom vår exponering är så stor, men hittills har vi inte sett någon avmattning alls. Devalveringen är på gott och ont. Våra kunder gynnas på exportmarknaden samtidigt är frågan om kineserna kommer att köpa färre telefoner på hemmaplan. Marknaden skulle i så fall kunna krympa, men det man måste komma ihåg är att vi är tidigt i utrullningen av fingersensorer och att penetrationsgraden ökar."

Ni har redan höjt er försäljningsprognos tre gånger i år. Bäddar inte orderstocken på 1,3 miljarder kronor för en ny höjning för tredje kvartalet då ni räknat med omkring 860 Mkr i omsättning?

"Order vi får i ett kvartal konsumerar vi typiskt i det nästkommande, men när vi såg den starkt växande efterfrågan i andra kvartalet bad vi kunderna att lägga beställningar för leverans även i fjärde kvartalet. Så orderstocken på 1,3 miljarder skjuter in även i sista kvartalet i år."

Prognoserna pekar på 1,5-1,6 miljarder telefoner nästa år varav hälften ska ha fingersensorer. Drar vi bort Apples andel på 15 procent och räknar med 3 dollar per enhet borde det handla om 8 miljarder kronor om ni har 50 procent av marknaden?

"Det är för tidigt för oss att ge prognoser för 2016. Det blir allt svårare att förutspå med precision och vi har inte ens bestämt om vi ska ge prognos för 2016. Med det sagt så kommer marknaden att växa nästa år. Vi har i år goda förutsättningar att nå målet om att ta hälften av marknaden, vilket ger oss bra utgångsläge inför nästa år."

Men har jag otur när jag tänker?

"Marknaden kommer att ha ett stort värde nästa år. Leker man med siffror kan det lätt bli stora tal, men jag har faktiskt inte räknat på det. Vi har inte inlett budgetprocessen för nästa år ännu. Vi försöker verkligen ge marknaden så riktig information vi bara kan. Vi vill inte höja prognosen hela tiden som vi har gjort i år, även om jag tror att marknaden kan förlåta oss för det."

Du har sagt att ni ska kunna hålla en bruttomarginal på 40-45 procent. Vad kan ni möjligtvis ha för visibilitet för bruttomarginalen framöver?

"Vi har pratat om justerad bruttomarginal i det häradet. Vår ambition är att ligga på de nivåerna över tid."

Hur ska man se på dynamiken i resultaträkningen, hur kommer rörelsekostnaderna växlas upp med tillväxten?

"När vår försäljning växer så här dramatiskt kan man räkna med att våra rörelsekostnader ökar med upp till 10 procent mellan kvartalen, vilket är väldigt mycket så det förutsätter att vi kan växa så snabbt. Jag vill inte ge mer prognoser än vad vi har gjort utan vi väntar tills det finns siffror att visa. Med växande bruttovinst blir det växande rörelseresultat."

Men är du en snål man, eller kommer du låta kostnaderna sväva iväg?

"Vi måste vara försiktiga så vi inte får hybris. Att inte få hybris och växa ohämmat i intäkter är en svår kombination."

Vilket är ditt favoritnyckeltal?

"God lönsamhet är viktigt. Över tid är det realistiskt att ha 20 procents rörelsemarginal. I fasen vi befinner oss i nu kan vi nog ligga över det också i perioder. Vettiga bolag i halvledarindustrin, som till exempel Qualcomm har legat på över 30 procent, men marginalen dras upp av dess patentdel. Men vi kan väl också licensiera patent om vi vill."

Du har en bakgrund inom Ericsson och du var vice vd på ST Ericsson, så mobilindustrin är inget nytt för dig. Det jag funderar på är om det går att tjäna pengar över tid i den här businessen. Även de som lyckats som Apple och Qualcomm värderas till p/e-tal betydligt närmare 10 än 20 på grund av riskerna i industrin. Hur ser du på det?

"Qualcomm har tjänat pengar under lång tid, men för första gången på evigheter har de fått det lite jobbigt. Då ska man veta att de finns i den mest utsatta delen av branschen. I den här branschen är du aldrig bättre än din senaste produkt. Ska man lyckas i halvledarbranschen måste man fortsätta utveckla produkter hämningslöst. Slår man sig till ro är man illa ute tolv månader senare."

Så hur mycket kommer Fingerprint Cards att lägga på forskning och utveckling (R&D) när ni omsätter 10 miljarder om några år?

"Det finns stora halvledarbolag vars rörelsekostnader är 30 procent av omsättningen, och de lägger åtminstone 20 procent på R&D. För att vi ska nå den R&D-massan måste vi anställda väldigt mycket folk, så det måste man titta på över tid."

Är det stressande att en jätte som Qualcomm utvecklar fingeravläsare?

"Vi respekterar alla konkurrenter. De köpte ett litet exotisk teknikbolag för några år sedan, som de brukar göra. Jag har konkurrerat med dem länge och vet att de ibland lyckas, men att de ofta även misslyckas. Bara för att det är Qualcomm är det ingen garanti för framgång. Ett kvitto på att vi har bra grejer är att Qualcomm använder våra sensorer i sin egen referensdesign. De betalar för att köpa sensorer från oss. Qualcomm är bara en av många konkurrenter. Förr eller senare måste man slå alla."

Är Fingerpring Cards ett företag som kommer vara inriktat på att jaga nya tillämpningar av fingersensorteknologin, eller kan ni komma att göra helt andra saker?

"Vi sitter inte här och bestämmer vad vi inte ska göra. Vi kommer att göra det vi kan tjäna pengar på. Vi kommer att sälja toalettpapper till mobilleverantörerna om vi tjänar pengar på det, även om det inte ligger nära till hands. Man måste vara relevant för kunden och göra deras produkter bättre. Kan vi det fortsätter vi att växa."

Du kom in till som teknikchef i början av 2013, efter att ha haft den rollen på det betydligt större ST Ericsson. Tvivlade aldrig du på potentialen i det lilla Göteborgsföretaget?

"Vi var totalt 15 personer när jag började och nu är vi 200. Jag har konsekvent sagt att det kommer vara upp till oss själva om vi ska lyckas. Folk kanske tror att det är något trivialt vi håller på med, men FPC är ett helt unikt företag i Sverige med väldigt högteknologsikt innehåll. 30 procent av dem som jobbar inom R&D har en doktorsexamen. Jag har jobbat i bolag med stark R&D, men jag har aldrig jobbat i en så kompetent organisation som den här."

Är det här Göteborgs smartaste företag?

"Det är Sveriges smartaste företag. Det är helt remarkabelt att man lyckats få fram världsledande teknologi med ett så litet gäng."

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-09-08 13:23:41

#210 Grym intervju... :)

"Vi kommer att sälja toalettpapper till mobilleverantörerna om vi tjänar pengar på det"

;)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-09-08 13:45:56

Aj, aj nu kommer säkert Lindberg på ABG ut med en ny analys att han har haft rätt hela tiden:

"FPC har insett dom inte kan tjäna pengar på sensorer, byter till toalettpappers tillverkning"

0
Ogilla!
82
Gilla!
2015-09-08 14:32:58

Fingerprint-aktien är också överlägset mest omsatt på tisdagen, aktier för 1,8 miljarder kronor har köpts och sålts. På andra plats landar storbolaget ABB med en omsättning på 220 miljoner kronor. Fingerprint Cards har nu ett börsvärde på 15,2 miljarder kronor, ABB:s börsvärde är 82 miljarder kronor.

Stora vinnare på aktierusningen är bolagsledningen som äger alla röststarka A-aktier genom holdingbolaget Sunfloro. Avanzas sparare har tillsammans drygt 11 procent av B-aktierna, enligt den senaste tillgängliga statistiken. Även Oppenheimer fonder kan glädjas, det amerikanska fondbolaget är näst största ägare i Fingerprint sedan ett extremt vältajmat köp i våras.

Förvaltarna på Cadian Capital gnisslar dock tänderna. Den New York-baserade hedgefonden har spekulerat i att Fingerprint ska falla, och har därför lånat och sålt aktier för att sedan köpa tillbaka dem. Cadian Capital har under sommaren byggt upp en blankningsposition netto i Fingerprint motsvarande 1,72 procent av bolagets aktier. Förhoppningen var att aktierna skulle falla i värde, men det blev precis tvärtom.

Carnegie spår i sin analys att Fingerprint Cards intäkter kommer att växa med drygt 70 procent och vinsten per aktie med 84 procent per år i snitt under 2015-2017, efter det kommersiella genombrottet i år.

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-09-08 14:38:22

Aldur strör salt i såret (aj,aj, uj, uj , ont, ont)

Bara älskar titt vackra tryne (flåt alla grisar)

0
Ogilla!
76
Gilla!
2015-09-09 09:29:08

Crow,

Tror du kan börja på en ny serie FA strängar nu. Jag tror att vi så småningom kan skriva in 8 sept 2015 som dagen FPC inledde en ny fas i sin utveckling.

0
Ogilla!
83
Gilla!
2015-09-09 10:50:32

"...Oförändrat på 1,72%, Cadian enda storblankare (>0,5%). Givet graden av intresse för FPC kommer vi twittra vid förändring..."

0
Ogilla!
81
Gilla!
2015-09-10 15:49:06

Inbillar mig att jag läst någonstans att Fpc`s sensor känner av om det är levande vävnad.

Kan någon i så fall förklara hur?

0
Ogilla!
73
Gilla!
2015-09-10 21:36:43
0
Ogilla!
80
Gilla!
2015-09-10 22:29:34

#217

Finns knep för att liksom se skillnader mellan levande finger och dött finger. det ändrar karaktäristik vad gäller kapacitans och befinner den sig inte inom rätt område så är det inte ok.

Dessutom så reggar du med ett levande finger....skulle du komma med ett avlidet kallt finger så är ju kapacitansen helt annan. Sen om den dessutom torkat ut...så är det ju kört.

mvh

0
Ogilla!
116
Gilla!
2015-09-10 22:33:39

#219 Tack. Känner Per Stollejocke Lindberg till detta?

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.