Grupp: Huvudforum

Fingerprint FA - Del 59

0
Ogilla!
165
Gilla!
2015-11-18 08:42:52

Här håller vi oss till fing diskussioner som enbart rör FA

Alla är välkomna att bidra med det som man fått fram, Fings prestationer och framtida möjligheter. Allt som ligger grund för att en TA.

Gruppen kommer att vara öppen för alla som bidrar med vettiga åsikter. Kritisk granskning är välkommet men skribenter med mål att förtala, smutskasta, insinuera kriminella saker etc. får göra sig en egen tråd att förpesta.

Här kan vi samla alla länkar, uppgifter kring bolaget etc.

Som en parallell tråd till TA tråden.

Länk till andra delar..

55: http://www.aktieguiden.com/1348487/fingerprint-fa---del-55

56: http://www.aktieguiden.com/1351753/fingerprint-fa---del-56

57: http://www.aktieguiden.com/1354880/fingerprint-fa---del-57

58: http://www.aktieguiden.com/1361512/fingerprint-fa---del-58

0
Ogilla!
140
Gilla!
2015-11-18 08:44:06

Ser att en del NEXT skribenter börjar hitta på lite ursäkter för att pris alltid går före strömförbrukning, prestanda osv. Det är givet att pris är viktigt. Men alla som någonsin designat ett elektriskt system VET att strömförbrukning är oerhört viktigt och ingenjörer jobbar konstant med att minimera strömförbrukningen på ALLA ingående komponenter som finns i en produkt. Att sitta och påstå att en komponent som PÅSTÅS HELT FELAKTIGT vara så mycket billigare än FPC ändå skulle väljas för prisets skull FÖRE att man går på prestanda är så naivt så det inte är sant. Dessa personer kan aldrig ha jobbat inom elektronik och mjukvara. Då tittar man alltid på det enkla och säger, ja..men sensorn används så lite så det spelar ingen roll. Wow¿säg det till produktansvarig och du får en utskällning. En komponent är alltid intressant att räkna på både i sleep och i aktivt läge. Man tittar ALLTID på prestanda FÖRST...och när dessa är vad man önskar och då man jämfört med andra, då först tittar man på pris osv. Skiljer det inte så mycket så går man på andra saker...ibland är inte ens priset intressant förrän i 10 steget. Storlek på bolag, erfarenhet, villkor, tekniska specifikationer, formfaktor, utseende, funktioner , användarvänlighet osv ..detta spelar alltid stor roll. I de fall där strömförsörjning inte är något större problem....så kommer även detta med strömförbrukning längre bak i "viktighet".

Vi kan jämföra FPC sensor och NEXT som finns i dell.

Fall 1: FPC drar i ACTIVE mode ca 5mA, medan NEXT 250mA

Fall 2: FPC drar i sleep mode

Ett normalt batteri i en mobil ligger ungefär på 2700mAh

Det innebär då :

Fall 1:

i FPC fallet(1035) så räcker ett batteri i 2.7Ah/0.005A = 540h om man hela tiden har den aktiv

I NEXT fallet(NB-2010) så räcker ett batteri i 2.7Ah/0.08A = 33.75h om man hela tiden har den aktiv

USB varianten (NB 3010..usb) så räcker ett batteri i 2.7Ah/0.1A = 27h

En skillnad på hela 16-20 ggr LÄNGRE LIVSLÄNGD om man har FPC sensor..

Fall 2:

I FPC fallet så räcker ett batteri i 2.7Ah/0.000002A = 1.35 miljoner timmar om den hela tiden är sleep

I NEXT (2010)fallet så räcker ett batteri i 2,7Ah/0.000015A= 180 000 timmar om den är i sleep

I NEXT (3010..usb) ..så räcker ett batteri i 2.7Ah/0.0025A = 1080h

En skillnad på hela 7.5 - 1250 gånger LÄNGRE LIVSLÄNGD om man har FPC sensor.

************

En laptop har i regel 6 cells batteri på kanske 65Wh.

(Wh)*1000/(V) =mAh -> 65000W/5V = 13 000mAh

I detta fallet så kan man ju faktiskt inte direkt bry sig om strömförbrukning då det i NEXT fallet skulle räcka till 130h ändå¿och man lär ju ha bränt batteriet ändå med allt man kört på datorn och laddat den ett par gånger om.

************************

Men i mobiltelefonfallet så är det ju OERHÖRT viktigt att man drar ner på allt som heter förbrukning då den har en så stor effekt på totalen. Batterierna är små som de är och allt annat som drivs skall ju ha sin del. Att välja en sensor som drar 16-20 gånger mer under drift¿eller 7.5-1250ggr mer under sleep. Det skulle inte en enda ingenjör i världen kunna få igenom.

Nu säger säkert en del att det är ju så liten del av hela batteriet. Well... Skulle DU vilja ha en telefon som håller i 540h eller en som håller i 27h ? Applicera denna skillnad på ett normalt användande¿ för en tillverkare som sätter ut specar på batteritid så kommer det att bara en STOR skillnad bra på en timma. Många tittar ju på den biten....när man jämför tiderna.

Givetvis är det en liten del av totalen och GIVETVIS använder man inte en sensor KONSTANT. Men det är ingen ursäkt alls för en ingenjör. Man tittar både på sleep och på active och det har stor betydelse då det finns MÅNGa andra komponenter inne i en telefon som ALLA skall samsas tillsammans om den begränsade energin. En telefon öppnas i snitt 140 ggr per dag.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2783677/How-YOU-look-phone-The-average-user-picks-device-1-500-times-day.html

Här ser jag att många NEXT personer säger¿ja¿det är väl inte så mycket när det är så kort tid som sensorn är aktiv. Ööhhh¿jasså? Har man inte tänkt att ha funktioner som scrollning?..meny ner...radera notifieringar .m.m¿.via sensorn likt FPC ? Där man alltså sitter och vidrör sensorn mest hela tiden. Har man inte tänkt att sensorn skall kunna väcka upp telefonen via en beröring utan man måste trycka på en knapp för att väcka upp den ur sleep? Att fpc kan göra det ÄR ju för att man har så låg förbrukning. Dessutom räknade jag inte på där man har deep sleep..0.5uA..då blir skillnaden ÄNNU mer enorm.

Oavsett detta med strömförbrukning¿så är det rent ut sagt SKITSNACK om att NEXT är 70% billigare. De jämför ju med sensorer som kostade 15-20USD för 3 år sedan. Hallå!!..har man inte genomskådat detta ännu? Ser att många FORTFARANDE har detta som en ursäkt för att man skall välja NEXT före FPC tex. Men det är ju helt fel.

Här är ju vad deras VD sade:

http://www.businessinsider.com/r-dell-picks-next-biometrics-sensors-for-notebooks-tablets-2015-10?IR=T

Sen ser man påståendet om 70%

http://nextbiometrics.com/newsroom/next_news/2015/dell_includes_next_biometrics_fingerprint_sensors_in_a_range

Alla som följt FPC VET ju att vi har våra sensorer kring 3USD (1025 tex)

HUR kan man då fortsätta hävda att deras är så billiga? Det stämmer ju inte.

Jo¿då kommer det ju ett svar som heter¿.per mm2. Motsvarande deras sensoryta. Då blir man ju ännu mer rädd. Så man URSÄKTAR sig med att deras STORA yta är billigare än vad FPC eller någon annan skulle kosta OM de gjorde samma storlek?

ÄNNU ett argument som alla redan borde ha genomskådat. NEXT sensor läser i 2D. PUNKT. När man läser av värme så har man ett fysikalisk egenskap som inte går att bortse från. VÄRMESTRÅLNING. Det innebär att man inte kan se allt för små detaljer. DÄRFÖR måste NEXT ha en så stor sensor. De MÅSTE kompensera detta med att läsa av en större del av fingret. De MÅSTE ha tillräckligt många minutiae punkter för annars så är det inte tillräckligt säkert. VARFÖR tror ni att man annars inte hade gjort en MINDRE sensor? VEM vill ha så stor sensor som det bara går när man kan åstadkomma samma säkerhet med en mindre? FPC kan ju läsa av MER info TROTS sin mindre yta. NEXT skulle ju sopa banan med alla OM man kunde göra en mindre sensor som har samma storlek som 1025 ¿för då skulle det väl bli 70% billigare ändå eller? Ännu en självklarhet som ingen nextare tänkt sig. Svaret är ju enkelt¿för att de INTE KAN. Det skulle innebära att sensorn får ÄNNU sämre FAR...och då är den ju oduglig

Och JA¿det BLIR sämre vid en mindre sensorstorlek OM någon del av denna mindre yta skulle vara förstörd¿sårskorpa eller så. Men då har man ju ett annat finger att tillgå tills det läkt. Så där har man ju en liten fördel av att ha större yta. Men vill man gardera sig för de få gångerna som det kan råka ske? Ha en stor fet sensor ifallomatt...?? När man ändå har 9 fingrar till?

Vi spinner vidare på FAR..FRR..... TROTS större yta....så har dom ju SÄMRE FAR och FRR än vad FPC har. Bara detta faktum torde ju fått ALLA som har någon hum om vad detta betyder och hur det fungerar att OMGÅENDE förstå hur det ligger till. Men ÄNDÅ så läser man påståenden om att dom är så mycket säkrare och kan konkurrera med pris..bla..bla..bla.. Hur kommer det sig då att man inte ens uppfyller googles krav på FAR och FRR? Skall man ha hela handflatan istället för att uppfylla kraven?

Så de flesta påståenden är rent ut skitsnack!!. Data talar för sig själv. Det är inget som jag hittar på utan allt står i specarna. Det är bara att räkna och försöka lära sig alla termer och vad det innebär. Det hjälper inte att hitta ursäkter....data finns där ändå....och dom kommer från NEXT själva. Det gäller bara att ha kunnandet att använda det för att räkna ut saker..och dessutom erfarenheten kring utveckling av hårdvara och vad som är avgörande och vad som är viktigt i bedömningar. Att försöka hitta på argument för att ursäkta dessa data är bara ett sätt att stoppa in huvudet i sanden och ignorera fakta. Det kommer man bara själv att råka illa ut på!

Om det är någon som känner för att posta det i next forumet..så gör det . Jag tänker inte göra det¿.

Vill dom lyssna så får dom göra det. Vill dom inte det så får dom skyllas sig själva..men jag tänker inte spendera mer tid på det. Har sagt mitt. Jag tänker aldrig gå in i NEXT i alla fall...hur det än går kursmässigt. Tekniskt sett så är jag övertygad om att de suger.....det räcker för mig och jag behöver inte ha någon risk i min investering mer.

Som utvärderare så är det alltid mest intressant att börja från rätt håll i sin värdering. De viktigaste prestandan för tillverkaren är FAR därefter FRR och därefter reaktionstider/svarstider ....ngt FPC är bäst på i allt skulle jag vilja säga.

Att komma med PRIS som ett argument och sen skicka ut en sensor som vare sig har uppnåt minimum krav, eller som går att lura lättare och dessutom drar så erhört mycket mer i en produkt där varje uA räknas.....det är inget som någon tillverkare inom denna kategori produkter någonsin kommer att göra. Vi har ju redan fått bevis på det när man gick från linjesensor till touchsensor...TROTS att priset var då 4-5ggr högre. man prioriterade helt andra saker där före pris.

Thats all folks!!

0
Ogilla!
181
Gilla!
2015-11-18 09:22:19

Bra att få med denna även här.

Gevv på AVA

DEL 1

" Varför investera i Fingerprint när man kan investera i säkra HM? Jag vet inte, kolla på siffrorna så fattar ni förhoppningsvis. När vi ändå snackar säkra aktier så är Volkswagen ett av de säkraste bolagen att investera i (för dom har fler anställda än HM va? och större omsättning än HM va?...) tills dom börjar fuska med utsläpp vill säga...

Omsättning HM

q3: 46 024 mkr (19%) lokala valutor 11%

9m: 132 167 mkr (22%) lokala valutor 12%

R12: 174 811 mkr (18% för HÅ 2014)

V/A HM

q3: 3,21kr ( 0%)

9m: 9,29kr (12%)

R12: 13,05kr (17% för HÅ 2014)

P/E

R12: 24,38

Så sent som i höstas var HMs P/E tal ca 28...

2016: 20,32 (antar 20% tillväxt)

HM är ett bra bolag att äga men jämfört med tillväxten i Fingerprint så är den försumbar. Trots detta så värderas den till ett P/E om dryga 24 vilket kan anses dyrt. Men det är klart, vem bryr sig om tillväxt när man har 93 351 anställda omräknat till heltidstjänster samt att de grundades 1947 och är hela 68 år. Dom bleknar i jämförelse med Husqvarna dock men om 2 år blir det en rejäl uppvärdering i HM för då fyller man jämnt!

Kollar man dock på lite viktigare nyckeltal än bolagets ålder och antalet anställda samt den totala omsättningen och fokuserar på TILLVÄXT och VINST/AKTIE samt den totala potentialen på marknaden så är det inget fair game längre...

En tillväxt på mellan 1100-1350% i år och runt 200% nästa innebär att ett högt P/E är motiverat, faktiskt mycket högre än HM kan man tycka, som växer med 11-12% i lokala valutor och dom hade som jag nämnde 24,38.

En del bolag ligger faktiskt mellan P/E 50-100 trots att dom inte växer tillnärmelsevis lika kraftigt som Fingerprint och/eller inte visar i närheten av de marginaler Fingerprint visar upp i dagsläget.

NetEnt är ett sådant bolag som jag tycker får höjda riktkurser hela tiden och "experter" är i allmänhet väldigt positiva till bolaget då bolaget växer "kraftigt".

De kommer förmodligen omsätta mer än 1000mkr för 2015 och växer med "hiskeliga" 32,5% för senaste 9m perioden.

V/A är på R12 ca 8,5kr vilket ger ett P/E på 60!?!?!?! Varför haussar experter detta bolag med en modest tillväxt och låg omsättning samt med en V/A som Fingerprint nästan kommer slå enbart i q4an?

CLX är också ett bolag som har en betydligt lägre omsättning än Fingerprint och jag tror dom tjänar ca 1,5kr per aktie och värderas till ett P/E om dryga 50?!?!?!

Alla dessa kommentarer som "den ska ner till 100" och "riktkursen är 20kr" är ett skämt. Man kan inte klassas som homo sapiens sapiens om man tycker riktkursen på ett bolag som växer med 1100-1350% och kommer generera en V/A om 13-14kr BARA i q3 och q4. P/E för 20 kr är 1,5 för i helvete och 100kr ger ett P/E på 7 OCH DETTA ÄR FÖR 2 KVARTAL och tar INTE HÄNSYN TILL TILLVÄXTEN FÖR 2016 ALLS. DESSA "ANALYTIKER" OCH "EXPERTER" ÄR EN SKAM. "

"den ska ner till 100kr" ... Herrejävlar alltså

________________________________________________________________

DEL 2

" Jag jämför Fingerprints nuvarande P/E med HMs nuvarande P/E och ser på förväntade tillväxten för nästkommande år. Anledningen att jag gör det är att jag ställer mig frågande till varför alla bolag utom Fingerprint ska värderas med skyhöga P/E speciellt med argumentet att det är stora bolag med många anställda och en anrik historia? Det är inte rationellt eller hur?

Vad har det med saken att göra att din farsa köpte HM 1974?

Sen har du som jag nämnde NetEnt. Varsågod och beskåda siffrorna...

NetEnt

Intäkter q3: 279,8mkr (+28,8%)

Intäkter 9m: 809,3mkr (+32,5%)

Intäkter R12: 1050,4mkr (+35% för HÅ 2014)

RR q3: 105,3mkr (+43,5%)

RR 9m: 279,8mkr (+54,3%)

RR R12: 360,1mkr (+45,6% för HÅ 2014)

RM q3: 37,6%

RM 9m: 34,6%

RM R12: ca 34,3%

ReSK q3: 97,6mkr (+44,5%)

ReSk 9m: 258,3mkr (+55,5%)

ReSK R12: 335,4mkr (+45,5% för HÅ 2014)

V/A q3: 2,44kr (1,69kr)

V/A 9m: 6,45kr (4,16kr)

V/A R12: 8,38kr (6,10 för HÅ 2014)

Aktiekurs: 509kr

Antal Aktier: 40,02m

Börsvärde: 20,37mdr

P/E R12: 60,62

P/E HÅ 2015: 53,81

P/E HÅ 2016: 34,72

Fingerprint Cards

Intäkter q3: 964,0mkr (+1358%)

Intäkter 9m: 1549,0mkr (+1105%)

Intäkter R12: 1654,0mkr (+145% för HÅ 2014)

RR q3: 346,1mkr (+390mkr)

RR 9m: 393,0mkr (+508mkr)

RR R12: 363,1mkr (-144,4mkr för HÅ 2014)

RM q3: 36,0%

RM 9m: 25,4%

RM R12: ca 23,44%

ReSK q3: 346,1mkr (+44,5%)

ReSk 9m: 393,0mkr (+55,5%)

ReSK R12: 335,4mkr (+45,5% för HÅ 2014)

V/A q3: 5,58kr (-0,76kr)

V/A 9m: 6,36kr (-2,02kr)

V/A R12: 5,86kr (-2,47 för HÅ 2014)

Aktiekurs: 432kr

Antal Aktier: 61,97m

Börsvärde: 26,77mdr

Antar RM på 36%. (Den ska öka för q4 men vet inte hur det blir för 2016. Är 36% ett rimligt antagande vad gäller RM?)

P/E R12: 73,72

P/E HÅ 2015: 30,85

P/E HÅ 2016 (Oms: 5600mkr): 17,03

P/E HÅ 2016 (Oms: 6000mkr): 15,89

P/E HÅ 2016 (Oms: 6500mkr): 14,67

P/E HÅ 2016 (Oms: 7515mkr): 12,69

P/E HÅ 2016 (Oms: 8500mkr): 11,21

P/E HÅ 2016 (Oms: 10000mkr): 9,53

HÅ 2015 är så gott som säker då Jörgen Lantto meddelat en ökad BM samt prognosticerat en omsättning på mellan 1200-1300mkr. Ytterst osannolikt blir det lägre än 1200mkr då detta bygger mycket på orderstocken som uppgick till 1788mkr (50mkr) vid utgånegn av kvartalet och till stor del förmodligen faktueras i q4 och q1. Mer troligt att det kan bli mer än 1300mkr men vi räknar på 1250mkr.

P/E HÅ 2016

Denna är lite mer osäker så vi får räkna på flera olika scenarion. Om 1250mkr uppnås i q4 och q1 förväntas omsätta endast 10% mer än 1250mkr vilket är ca 1400mkr. Om vi sedan antar 0% tillväxt under q2-q4 så genererar detta en V/A på 25,37kr. En omsättning på 1500mkr/kvartal ger 27,19kr/aktie.(Att anta 0% tillväxt är totalt idiotiskt då marknaden växer kraftigt och bolaget är världsledande men vi safar lite ändå)

Om vi istället för 0% tillväxt antar en sekventiell tillväxt på 10%.

q1: 1400mkr

q2: 1540mkr

q3: 1694mkr

q4: 1863mkr

TOT: 6500mkr

V/A:29,44kr

Om vi istället för 10% tillväxt antar en sekventiell tillväxt på 20%.

q1: 1400mkr

q2: 1680mkr

q3: 2016mkr

q4: 2419mkr

TOT: 7515mkr

V/A: 34,05kr

8 500mkr -> V/A: 38,52kr

10 000mkr -> V/A: 45,31kr

0% tillväxt är extremt osannolikt då marknadspenetrationen förväntas öka från 30% till 50% vilket definitivt skapar möjligheter för tillväxt även under konkurrens. Just nu finns det liten konkurrens utanför Iphone och Samsung och det är ren spekulation att försöka avgöra vilka konkurrenter som kan tänkas dyka upp och när men som sagt bolag kan växa även under konkurrens speciellt om markanden växer så pass kraftigt som den gör för fingeravtryckssensorer. Med det sagt så är det FPC som är världsledande, det är alltså de andra som ska prestera bättre, alltså ta fram en bättre sensor än den FPC har och få kunden att välja dom istället. Inte tvärtom vilket man kan få en uppfattning av när man läser inlägg som tar upp konkurrens som argument för att sälja. Om man ännu inte har en färdig sensor så känns det väldigt osannolikt att man helt plötsligt ska komma in med en sensor med samma kvalitet och även om man gör det så försvinner inte potentialen för FPC som fortfarande kommer vara gigantisk. Observera att detta dessutom endast gäller smartphonemarknaden. Jag räknar inte ens med kortmarknaden och övriga marknader som kan tänkas tillkomma. "

0
Ogilla!
163
Gilla!
2015-11-18 09:33:15

Xiaomi’s Redmi Note 2 Pro expected to launch November 24

The Redmi Note 2 Pro will feature a smooth metal body design with a rear-mounted fingerprint scanner, which is a first for Xiaomi.

www.androidauthority.com/xiaomi-redmi-note-2-pro-launching-november-24-656186/

0
Ogilla!
154
Gilla!
2015-11-18 09:40:50

#2 unia. Tak for et super indlæg.

Jeg er meget enig och særligt i din Del 2.

Og en Fing omsætning på mellem 8 - 8,5 mia er absolut helt realistisk i min optik.

mvh solo1

0
Ogilla!
151
Gilla!
2015-11-18 09:57:42

Bra Kråkan

Gevv är en riktig potential.

Reflektionen av vad kråkan gör är att banka in lite vett i alla dom ängsliga

fingägare, och dom ännu ängsligare icke ägare, som tycker att tåget har gått för dom i aktien, och letar fel och faror med bolaget för att kunna rättfärdiga sitt

beslut med att sitta utanför.

Ändå är dom mer engagerade i skrivande än genomsnittlige ägaren.

Men, frågan är: har tåget gått för er som är utanför ?

Jag refererar till text av

Crowhater

Gevv och

Slakhane

som underlag för att fördjupa sig i FPC.

Finger Print Cards är börsens Zlatan Ibrahimovic

Jag älskar båda och har gjort det i ett bra antal år nu ;-)

Mot ett hääärligt 2016

0
Ogilla!
136
Gilla!
2015-11-18 10:00:32

2016 kan ligge på mellem 5-9 mia:

5-7 mia: Forsigtig/pessimistisk prognose på 5 mia, men når 2016 er gået, kan der være omsat for 7 mia.

6-8 mia: Realistisk prognose på 6 mia, men når 2016 er gået, kan der være omsat for 8 mia.

7-9 mia: Optimistisk prognose er på 7 mia, men når 2016 er gået, kan der være omsat for 9 mia.

Kommer Samsung, smartcards, auto-branchen, kan vi se 10+ mia...

0
Ogilla!
180
Gilla!
2015-11-18 11:02:49
0
Ogilla!
168
Gilla!
2015-11-18 11:52:41

Spændende ser det ud, når man tegner trendlinjer sammen med triggers:

https://www.tradingview.com/x/Y0EE9Jtn/

0
Ogilla!
168
Gilla!
2015-11-18 12:37:08

Samsung väntas lansera budgetmobiler med fingeravtryckssensorer och Samsung Pay

Samsung planerar att släppa även billigare mobiler med funktioner som normalt sett bara återfinns i premiummodeller. Det rör sig om bolagets egna betaltjänst Samsung Pay och fingeravtryckssensorer, enligt källor till Korea Herald.

- Samsung planerar att inkludera fingeravtryckssensorer i budgetmodeller av smartphones, uppger en branschkälla.

I dagsläget är det främst Samsungs dyrare telefoner, inklusive Galaxy S-serien, Note och A-serien, som innehåller fingeravtryckssensor.

Tidningens källa menar att det största hindret för att införa sensorer i billigare modeller är priset. Samsung uppges dock jobba för att få in sensorer och andra premiumfunktioner även i sina budgettelefoner.

Samsung har en stark ställning i många tillväxtländer och där är det just budgetlurar som är av största vikt. Enligt Strategy Analytics är bolaget i topp i 14 av 15 tillväxtmarknader, däribland Indonesien, Turkiet och Egypten. I flera av länderna är marknadsandelen mellan 40 och 50 procent.

Samsung har tidigare uttalat att den egna betaltjänsten ska expanderas till fler enheter. Samsung Pay väntas bli tillgängligt i telefoner i både budget- och medelprissegmentet under det första halvåret 2016.

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20151118001091

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
202
Gilla!
2015-11-18 12:58:10

Kan inte låta bli att tänka: artikeln, är ett förtäckt PM ! Andas lite desperation,

genom att SS skall lägga resurser och fokus på på tillväxtmarknader, där budget

lurar inte genererar vinst att tala om . llr är det bara jag ...

0
Ogilla!
164
Gilla!
2015-11-18 17:12:59

Paulla på AVA

" Nu börjar det klarna varför JL ville vänta med prognos för 2016

I dag 14:26

Det är tydligen stora saker på gång med Samsung som gör att bilden måste klarna innan man ger en första prognos för 2016.Ska man sätta sensorer i budgetlurar så är ju priset av yttersta vikt.

FPC är ju den som kan producera en sensor till lägsta kostnad då man har minskat ner ytan

upp till 70% jmfr med den första touchsensorn,1020.Synaptics kan inte minska sin yta då den då ger för dålig bild.

Kan SS spara 1-2 usd per sensor blir det mkt stora pengar för dom.

100 miljoner sensorer ger besparingar på 1-1,5 miljarder.

Jag tror FPC väntar på DW:s från SS innan prognos kommer. "

0
Ogilla!
141
Gilla!
2015-11-18 17:29:28

Är det så kan vi räkna med prognos på 10+ miljarder

0
Ogilla!
149
Gilla!
2015-11-18 17:30:24

#8. NetZoom ;)) Bra tidslinje!

9 & 11. Samsung...! Varför inte...

0
Ogilla!
174
Gilla!
2015-11-18 17:43:02

Kanske en presentation som Zwipe håller den 2:a december

kan ge liiite vägledning för den delen av marknaden.

Ingen, varken här eller ledningen, (förutom Carnegie) lägger nån större vikt vid

att inlämma några större belopp till prognosen fö 2016.

Det är nu så att man har roddat med korten på allvar, vad är det -3,4 år ?

Vi skall komma ihåg hur utvecklingen skenade när nollan väl blev spräckt (Huawei)

Ett liknande scenario tror jag upprepas. Man har ju tagit höj för en son utveckling,

inte minst med tanke på alla modul partners man skaffat.

Mereal...

0
Ogilla!
139
Gilla!
2015-11-18 17:44:24

Kanske en presentation som Zwipe håller den 2:a december

kan ge liiite vägledning för den delen av marknaden.

Ingen, varken här eller ledningen, (förutom Carnegie) lägger nån större vikt vid

att inlämma några större belopp till prognosen fö 2016.

Det är nu så att man har roddat med korten på allvar, vad är det -3,4 år ?

Vi skall komma ihåg hur utvecklingen skenade när nollan väl blev spräckt (Huawei)

Ett liknande scenario tror jag upprepas. Man har ju tagit höj för en son utveckling,

inte minst med tanke på alla modul partners man skaffat.

Mereal...

0
Ogilla!
141
Gilla!
2015-11-18 17:44:38

Kanske en presentation som Zwipe håller den 2:a december

kan ge liiite vägledning för den delen av marknaden.

Ingen, varken här eller ledningen, (förutom Carnegie) lägger nån större vikt vid

att inlämma några större belopp till prognosen fö 2016.

Det är nu så att man har roddat med korten på allvar, vad är det -3,4 år ?

Vi skall komma ihåg hur utvecklingen skenade när nollan väl blev spräckt (Huawei)

Ett liknande scenario tror jag upprepas. Man har ju tagit höj för en son utveckling,

inte minst med tanke på alla modul partners man skaffat.

Mereal...

0
Ogilla!
138
Gilla!
2015-11-18 18:05:46

En sak som jag funderat över sedan i September, är meningen

"De första telefonerna eller andra enheter som integrerar touchsensorer i serien FPC1200 planeras de närmaste månaderna."

Just orden "eller andra enheter" tror jag inte att jag läst ngn annan release...

Även att kunna ändra färg på sensorn....

Wereables? Klockor? Annat???

Finns det några släpp i närtid av något annat än telefoner?

0
Ogilla!
134
Gilla!
2015-11-18 18:09:38

#17

Snyggt! Det hade jag missat.

Detta står dessutom:

"De första touchsensorerna i FPC1200 produktfamiljen kommer att paketeras med

Zirconium, en keramik med glänsande och tålig yta som går att massproducera i

olika färger och med olika format, och som stödjer senaste designtrender."

- Zirconium, en keramik med glänsande yta

Då vet vi vad vi ska leta efter ;)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
153
Gilla!
2015-11-18 18:14:48
0
Ogilla!
155
Gilla!
2015-11-18 18:17:04

#19

Ännu snyggare ;)

Fy fan. Xiaomi till FING den 24de..

Samma dag har Next rapport.

Kommer bli ras där mest troligt ^^

Kan bli en bra dag att fynda Next billigt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2015-11-18 18:29:42

#19 Tack.

+ 1md till... kanske..

0
Ogilla!
164
Gilla!
2015-11-18 20:15:48

johan carlström ?@CarlstromJohan 8 timför 8 timmar sedan Stockholm, Sverige

Vissa Säger "vänta bara tills konkurrenterna kommer ifatt, då rasar allt"

I got news for you! Så funkar inte teknologigenombrott öht!

https://twitter.com/carlstromjohan?lang=sv

0
Ogilla!
165
Gilla!
2015-11-18 20:17:07

johan carlström ?@CarlstromJohan 8 timför 8 timmar sedan Stockholm, Sverige

@CarlstromJohan Tvärtom förutspår jag här och nu att gapet mellan marknadsledaren och konkurrenterna kommer utökas det kommande inom allt!

6 retweets 30 gillanden

johan carlström ?@CarlstromJohan 8 timför 8 timmar sedan Stockholm, Sverige

@CarlstromJohan Anledningen är självklar och uppenbar: Kunderna har valt FPC för att FPC har den bästa teknologin och de bästa produkterna.

1 retweet 34 gillanden

Jesper Ternstedt ?@hkeye7 8 timför 8 timmar sedan

@CarlstromJohan du får börja analysera fler bolag och branscher, skulle behövas.

0 retweets 3 gillanden

johan carlström ?@CarlstromJohan 8 timför 8 timmar sedan Stockholm, Sverige

@CarlstromJohan När FPC nu har god lönsamhet finns resurser att investera i accelerad utveckling och breddad satsning, vilket ökar gapet!

0
Ogilla!
133
Gilla!
2015-11-18 20:32:33

Det finns tydligen olika sätt att se på FPC:s kraftigt ökade BM under Q3 15

Trumlamo på AVA

" Lite tankar och spekulationer kring varför FPC hade så hög vinstmarginal i Q3 och varför de kan bibehålla fortsatt hög vinstmarginal

1. FPC tecknade 2012 treåriga avtal med Crucialtec(CT). Dessa går följaktligen ut i år och med den position FPC nu tillskansat sig följer rimligen stora förhandlingsfördelar i tecknandet av nya/förlängning. Avtalen med CT har onekligen fallit väl ut, men jag misstänker att de även kan ha hämmat FPC i vissa avseenden. Tex möjligheter till samarbete och försäljning via andra modul-, utvecklings- och samarbetspartners(t.ex. O-film och Atmel). Dessa ev. hinder bör i så fall bli undanröjda under 2015.

Den höjda vinstmarginalen i Q3(och framåt) kan, om jag får spekulera, till viss del(förutom av punkt 2,3 & 4 nedan) härledas till att några av avtalen med CT redan skrivits om under det gångna året(det tidigaste från mars 2012) och/eller är under omförhandling. Framför allt ger det FPC möjligheter till god avans framgent.

http://www.fingerprints.com/blog/2012/03/27/fpc-signs-joint-agreement-with-global-leader-in-modules-targeting-sales-of-20-40-million-units-in-2012-14/

http://www.fingerprints.com/blog/2012/06/25/fpc-and-crucialtec-sign-an-agreement-for-a-brand-new-asic-and-module-development-expecting-massive-volume-from-2013/

http://www.fingerprints.com/blog/2012/11/29/fpc-ct-sign-three-year-supply-agreement-and-amendment-to-their-jda/

http://www.fingerprints.com/corporate/fpc-och-o-film-samarbetar-kring-touchsensorer/

http://www.fingerprints.com/corporate/atmel-och-fingerprint-cards-ab-ingar-strategiskt-partnerskap-inom-biometrisk-fingeravtryckslosning-och-touchskarmslosningar-2/

2. Ökad efterfrågan på mindre sensorer(mindre kiselyta) gör att vinstmarginalen kan höjas trots att priset per sensor sjunker.

3. Övergång till sensorproduktion på 300 mm(12 inch) kisel-wafer jämfört med 200 mm(8 inch) medför lägre(-28%) kostnad per kiselyta och i förlängningen lägre kostnad per sensor för FPC. Dessutom medför större diameter på wafer och mindre storlek på den utskurna sensorkiselytan minskat spill i ytterkanten av wafer.

www.icknowledge.com/news/A%20Simulation%20Study%20of%20450mm%20Wafer%20Fabrication%20Costs%20revision%201.pdf

4. FPC är i en klass för sig. När de andra sk konkurrenterna jobbar på sina första sensorer har FPC ett tiotal olika modeller i massproduktion och dessutom ett antal tilläggsfunktioner, jätteviktigt, kopplade till fing-sensorn. "

0
Ogilla!
154
Gilla!
2015-11-18 21:19:41

The Fingerprint Sensor Speed Test Between iPhone 6s And Nexus 5x. Which One Is Faster?

http://www.technobezz.com/the-fingerprint-sensor-speed-test-between-iphone-6s-and-nexus-5x/

0
Ogilla!
158
Gilla!
2015-11-18 22:54:03

Samsung Pay reportedly set to launch in China, Spain and the UK early next year

http://www.androidauthority.com/samsung-pay-coming-to-china-spain-and-uk-next-year-656400/

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-11-18 22:55:30

Report: Samsung’s budget smartphones to get fingerprint readers and Samsung Pay (NFC)

http://www.androidauthority.com/samsung-budget-phones-to-get-premium-features-656382/

0
Ogilla!
136
Gilla!
2015-11-19 10:11:14
0
Ogilla!
127
Gilla!
2015-11-19 11:27:49

Qualcomm på fallrepet?

Qualcomm Forecasts Show Struggle for License Deals in China

Qualcomm Inc.’s forecast for quarterly sales and profit fell short of some analysts’ estimates, underscoring the chipmaker’s struggle to collect technology-licensing fees for smartphones sold in China.

The chipmaker’s business is being squeezed by a slowdown in the broader smartphone market, where the top two companies -- Apple and Samsung Electronics Co. -- are increasingly using their own components rather than buying from Qualcomm. As Apple and Samsung post sales gains with new phones that don’t use Qualcomm’s Snapdragon processors, smaller providers that use the chip are shipping fewer phones.

“Once Apple went to the larger screen, they’ve started to dominate the high end of the market, and Samsung’s been quite aggressive and has a better phone than last year,” said Mike Walkley, an analyst at Canaccord Genuity Inc. “The other camp, which happens to be Qualcomm’s core Snapdragon customers, is sick to dying.”

Apple’s iPhone, which gained a couple of points of market share in the third quarter, uses a Qualcomm radio chip but not its more expensive Snapdragon processor. Samsung, still the leading phone maker worldwide, has also been increasingly using its own silicon in its Galaxy line of devices.

Smartphone Growth

Samsung and Apple had a combined 37 percent of the market for smartphones worldwide in the calendar third quarter, according to IDC. Smartphone shipments overall rose 6.8 percent, less than the researcher had forecast. That’s about half the rate of the preceding three-month period, and compares with a 28 percent surge in 2014.

San Diego, California-based Qualcomm is also facing challenges from regulators around the world to its licensing business, which pulls in profit by charging phone makers for use of patents on cellular technology -- regardless of whether they use Qualcomm chips. The European Union and the U.S. Federal Trade Commission are investigating the company following the antitrust ruling against Qualcomm in China.

Chip Shipments

Underlying the difficulties its chip division is facing, chip shipments totaled 203 million in the recent quarter, down 14 percent from a year earlier, Qualcomm said. Still, that exceeded the company’s projections as a large customer ordered more parts for middle-market and low-end handsets, Mollenkopf said.

Qualcomm remains positive about broader smartphone demand and expects growth to be at a percentage in the double digits for calendar 2016, President Derek Aberle said.

Investors are still waiting for Qualcomm management’s full response to its change in fortunes. In July, the company unveiled plans to cut its workforce by 15 percent, shook up its board membership and is said it was reviewing strategic alternatives, including a breakup. The moves, including planned cost reductions of $1.4 billion, came under pressure from activist hedge fund Jana Partners LLC.

http://finance.yahoo.com/news/qualcomm-forecasts-show-struggle-reach-211706387.html

0
Ogilla!
189
Gilla!
2015-11-19 12:05:42

LG närmar sig egen betallösning för mobiler

Elektronik- och mobiltillverkaren LG uppger att de planerar att under nästa månad lansera ett betalningssystem för mobiler. Det skriver Korea Times.

Redan i oktober blev det i samband med lanseringen av flagskeppsmobilen V10 klart att LG hade planer på ett eget betalsystem under utveckling, något som kommer att kombineras med modellens fingeravtrycksläsare.

Lokala källor gör gällande att LG planerar att inleda samarbete med Sydkoreas största betalkortsföretag Shinhan Card och KB Kookmin Card. LG har bekräftat att avtal är aktuellt, dock utan att namnge något företag.

Det är ännu inte klart exakt vilken teknologi LG kommer att använda sig av, om det likt Apple är NFC eller den Samsung använder sig av, under namnet MST, som tillåter bredare kompabilitet med betalterminaler.

- Samsung Pay får allt bredare acceptans och fler och fler använder sig av tjänsten. Det kommer att bli tufft för LG att kunna sticka ut under en period då branschen blir allt hårdare, säger den lokala analytikern Noh Geun-chang.

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2015/11/133_191280.html

Gustav Skogh

Nyhetsbyrån FinWire

gustav.skogh@finwire.se

0
Ogilla!
175
Gilla!
2015-11-19 16:06:38

24 Nov är bekräftat av Xiaomi

Xiaomi har börjat lägga upp "teasers"

http://cdn.gsmarena.com/imgroot/news/15/11/redmi-note2-pro-thin/inline/gsmarena_001.jpg

0
Ogilla!
158
Gilla!
2015-11-19 16:14:15

#31 Det var på tiden! :)

0
Ogilla!
145
Gilla!
2015-11-19 16:14:16

Technology Seminar 19 november 2015 | Redeye.se

www.redeye.se/events/technology-seminar-19-november-2015

Redeye har nöjet att arrangera sitt Technology seminar för åttonde året i

Enea, Exeger (onoterat), Fingerprint Cards, GWS, Hexatronic, Imint ...

LivetSomTrader ¿@LivetSomTrader 12 minför 12 minuter sedan

Vad sägs på Fingerprintpresentationen? Någon?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
143
Gilla!
2015-11-19 16:26:00

ZUK Z1 är sedan tidigare bestyckad med en FPC sensor

Android 6 Marshmallow is seen on the ZUK Z1

The ZUK Z1 launched earlier this year with official CM support, Snapdragon 801 chipset, 3GB RAM, 64GB internal memory, fingerprint scanner and 4000mAh battery.

http://www.gizchina.com/2015/11/19/android-6-marshmallow-is-seen-on-the-zuk-z1/

0
Ogilla!
139
Gilla!
2015-11-19 16:27:21

Huawei Mate 8 manages to leak despite heavy camouflage

The end of November — and this year, overall — is going to be an exciting one for Chinese tech enthusiasts. Xiaomi is set for a big product launch November 24th, Vivo have the X6 coming 30th November, and there’s the Mate 8 launch scheduled for the 26th

www.gizchina.com/2015/11/19/huawei-mate-8-manages-to-leak-despite-heavy-camouflage/

Huawei flagship of the year – Mate 8 images leaked online!

http://en.zinggadget.com/huawei-flagship-of-the-year-mate-8-images-leaked-online/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
152
Gilla!
2015-11-19 16:52:09

Coolpad Max invitations exposure

2015-11-19

http://www.ithome.com/html/android/189781.htm

0
Ogilla!
132
Gilla!
2015-11-19 16:53:45

Snorre Lie ?@snorre_lie 18 nov.

FING: Maintenance almost complete. Prepare liftoff. 500+ next week, and 600+ in December! Ciao.

https://twitter.com/snorre_lie

0
Ogilla!
154
Gilla!
2015-11-19 16:54:12

Kan mycker väl vara fallet!

johan carlström ?@CarlstromJohan 18 nov. Stockholm, Sverige

@CarlstromJohan När FPC nu har god lönsamhet finns resurser att investera i accelerad utveckling och breddad satsning, vilket ökar gapet!

0
Ogilla!
147
Gilla!
2015-11-19 16:56:45

Nu finns Huawei Nexus 6P i vissa svenska lager

http://www.swedroid.se/nu-finns-huawei-nexus-6p-i-vissa-svenska-lager/

0
Ogilla!
133
Gilla!
2015-11-19 17:38:20

STOCKHOLM (SIX)

Fingerprint Cards kommer under 2016 att kunna möta hela efterfrågan

I dag 17:24

Fingerprint: Kommer att kunna möta hela efterfrågan under 2016 - VD

STOCKHOLM (SIX) Fingerprint Cards kommer under 2016 att kunna möta hela efterfrågan, något som varit ett problem i år då bolagets leveranskapacitet inte varit tillräcklig, samtidigt som efterfrågan ökat kraftigt.

Det uppgav bolagets vd Jörgen Lantto under Redeyes Technology Seminar på torsdagen.

I bolagets delårsrapport för det tredje kvartalet uppgav Fingerprint att man tillsammans med sina leverantörer förstärkt leveransförmågan och att detta utgjorde en starkt bidragande orsak till de ökande intäkterna under andra halvåret.

"Vi är väl förberedda att ytterligare stärka bolagets leveransförmåga under 2016 med tanke på den växande efterfrågan från marknaden för bolagets produkter", hette det då.

Under frågestunden lyfte Lantto också fram att bolaget under de senaste tolv månaderna har reducerat storleken på sina sensorer kraftigt, med upp till 70 procent från de största till de minsta, vilket ger positiv påverkan på bruttomarginalen.

"70 procent minskad yta på en halvledare minskar kostnaden med 70 procent. Vi har sett väldigt snabbt växande bruttomarginal. Vi ska inte säga att det kommer växa med 9 procentenheter varje kvartal (som mellan det andra och tredje SIX anm) utan 40-45 procent bruttomarginal är uthålligt har vi sagt", uppgav Lantto.

Frågor kom också kring bolagets utveckling av egna algoritmer, intressant inte minst för Precise Biometrics vars största kund är Fingerprint.

"Vi utvecklar egna algoritmer men sen licensierar vi också Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm. Hur stor del pratar vi inte om men det sammantagna resultatet är det som gör oss konkurrenskraftiga. Precise levererar ju även till våra konkurrenter men vi har varit mer framgångsrika än dem. Så får man dra sina egna slutsatser kring vad som kommer från oss och från det vi licensierar", sade Lantto.

Fingerprint-chefen fick också frågor om när det kan bli tal om utdelningar.

"Vi har börjat leverera vinst ganska nyligen så det är inte så att vi sitter med massa policys för återköp och utdelning ännu", sade Lantto.

0
Ogilla!
127
Gilla!
2015-11-19 18:18:09

Regeringen föreslår hemlig dataavläsning, mer kameraövervakning och biometri i pass

www.sweclockers.com/nyhet/21339-regeringen-foreslar-hemlig-dataavlasning-mer-kameraovervakning-och-biometri-i-pass#

0
Ogilla!
162
Gilla!
2015-11-19 18:49:28

Verkar ej vara en sensor per pass. Enbart stationär avläsning vid gränskontroll. Chipet avläses..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
158
Gilla!
2015-11-19 21:38:23

johan carlström ¿@CarlstromJohan · 44 minför 44 minuter sedan ¿ Stockholm, Sverige

Det förekommer på tok för mycket överdrifter & missuppfattningar om matchningsalgoritmens betydelse för FPC på diverse aktieforum

0
Ogilla!
141
Gilla!
2015-11-19 21:45:40

johan carlström ?@CarlstromJohan 52 minför 52 minuter sedan Stockholm, Sverige

@CarlstromJohan PB har en bra algoritm men det finns andra tredjepartsalternativ exempelvis 3M Cogent, Innovatrics, BIO-key & Crucialsoft

johan carlström ?@CarlstromJohan 44 minför 44 minuter sedan Stockholm, Sverige

@CarlstromJohan FPC har länge haft egna algos (FÖRE PB) och målmedvetet utvecklat dem vidare allt eftersom man fått utökade resurser

0
Ogilla!
148
Gilla!
2015-11-19 21:48:33

Är det en viktig diskussion för oss i Fing?

Leder bara till pajkastning.

0
Ogilla!
140
Gilla!
2015-11-19 21:50:28

Pins 'obsolete within five years' - and pay with mobile or fingerprints instead

The four-digit Pin will be phased out by 2020, according to experts as banks push hi-tech ways to pay including fingerprint-readers and mobile phones

19 Nov 2015

The Pin will be "dead" by 2020 as a result because customers will lose faith in its ability to protect their money, according to David Webber of Intelligent Environments, which provides mobile payments software to UK high street banks, including Lloyds Bank and Halifax.

"In the long run biometric security will play a much bigger role and is advancing very fast. It will be phased in incrementally in the coming years,"

www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/bank-accounts/12005149/Pins-obsolete-within-five-years-and-pay-with-mobile-or-fingerprints-instead.html

0
Ogilla!
162
Gilla!
2015-11-19 22:04:30

#40 Lander Q4 på 1,2 mia, vil en 9% stigning i kvartalet medføre 6 mia som minimum:

Q1=1308

Q2=1426

Q3=1554

Q4=1694

2016=5982

Lander Q4 på 1,3 mia, kan 2016 lande på minimum 6,5 mia...

0
Ogilla!
158
Gilla!
2015-11-20 07:10:08

#47 varför tror du på så låg tillväxt?

0
Ogilla!
151
Gilla!
2015-11-20 09:10:54

Syna FY2016 Analyst Day

http://files.shareholder.com/downloads/SYNA/1031538790x0x862102/05519C45-F70C-4114-9612-BB9D1BAD1829/Synaptics_Analyst_Day_Presentation_FY2016.pdf

Har Syna något att hämta på den kinesiska marknaden? Knappast som det ser ut idag.

Key Growth Driver - China

Largest consumer market

Worldwide presence

Chinese OEMs becoming key global players

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
163
Gilla!
2015-11-20 09:33:04
0
Ogilla!
152
Gilla!
2015-11-20 09:47:19

Syna Sid.91

Fingerprint Market Forecast by Region

Marknaden förutspås växa kraftigt fram till 2019-2020

FPC detroniserar konkurrenter och så har vi en enorma potentialen i smarta kort!

0
Ogilla!
156
Gilla!
2015-11-20 09:59:40

48, dock bra att hålla ner förväntningarna och bli överraskad.

0
Ogilla!
144
Gilla!
2015-11-20 10:09:07

INGERPRINT CARDS: SER INGA FÖRDELAR MED STÖRRE SENSORER - VD

10:06

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto ser inte att det finns några fördelar med större sensorer, som den norska branschkollegan Next Biometrics anser.

Det finns inga fördelar med stora sensorer, om de inte går att göra billigare och det är de (Next; red:s anmärking) ju ensamma om att hävda, säger Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Next Biometrics, där de svenska finansmännen Ola Rolln och Melker Schörling gått in som storägare via investeringsbolaget Greenbridge, har liksom Fingerprint Cards ambitioner inom det som bedöms bli ett av de kommande stora marknadssegmenten för fingeravtryckssensorer - smarta kort.

Är Next starkare än FPC inom något segment?

Vi visade upp kort med Zwipe för ett år sedan. Next har nu en sensor i en pc från Dell, så vem som får kortmarknaden får man se. Vi ser inte att de har någon fördel i något segment, säger Jörgen Lantto.

Enligt det norska företaget, vars sensorer är större än vad FPC:s är, kommer marknaden alltmer att gå mot större sensorer. Next hänvisar bland annat till att större sensorer har en mer tillförlitlig säkerhet.

Innebär större sensorer högre säkerhet?

Det finns ingen konflikt mellan att göra en mindre sensor och nivån av säkerhet, givet att man har rätt teknologi och de bästa ingenjörerna, säger han.

Är det skillnad i säkerheten i sensorer för telefoner och för kort?

Jag vet att det inte är någon skillnad. Om du ska köpa något via telefonen har du samma bankkonto i botten som om du köper den via ditt smarta kort.

Fingerprint har nu en teknologi för smarta kort och enligt Jörgen Lantto är det precis samma teknologi som i för telefoner, men med en mindre anpassning.

Jörgen Lantto ställer sig också frågande till Next uttalande om att deras sensorer är mycket billigare än konkurrenternas.

Vi har ju gått ut med att våra sensorer ligger kring 3 dollar i pris. Sedan har jag hört om priser på 4 eller 5 dollar på deras (Next; red:s anmärkning) sensorer, säger han.

Han uppger att Fingerprint Cards under de senaste tolv månaderna minskat ytan på sina sensorer med upp till 70 procent.

Det betyder 70 procent i minskade kostnader. Vi har helt enkelt kunnat få ned storleken på ett dramatiskt sätt, vi har betydligt mindre sensorer än våra konkurrenter. Minskade sensorer betyder högre bruttomarginal, säger han.

Under året har Fingerprint Cards bruttomarginal ökat från 27 procent första kvartalet till 36 andra kvartalet och den uppgick till 45 procent tredje kvartalet.

Det ska inte tas som intäkt att vi ska växa med 9 procentenheter varje kvartal. Vi har sagt att vi ska kunna ha en uthållig bruttomarginal på 40-45 procent. Då har vi tagit hänsyn till att vi kommer att få se en ökad konkurrens och någon form av prispress på en individuell sensor, säger han.

Finns det något som andra gör bättre än vad ni gör?

Det är klart att det finns inom olika områden. Man observerar ju vad som händer och plockar upp trender. Det måste man göra om man vill fortsätta vara marknadsledare.

Han påpekar att det finns många som vill ta del av sensormarknaden, som väntas växa kraftigt framöver, men framhåller att FPC till skillnad från alla nya aktörer visar betydande intäkter och numera också lönsamhet.

Nu accelererar vi våra investeringar i att göra våra sensorer ännu bättre. Vi investerar framförallt inom forskning och utveckling där vi kan skapa nya affärer framöver, säger han.

Jörgen Lantto bedömer att marknaden framöver kommer att segmenteras i olika pris- och kvalitetssegment.

Så kommer det att bli och vi har en bred portfölj. Vi vill vara i alla segment av marknaden, säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
149
Gilla!
2015-11-20 10:13:20

FINGERPRINT: IKAPP MED LEVERANSKAPACITET VID INGÅNG 1 KV - VD

10:05

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har fått anstränga sig för att öka kapaciteten för att kunna leverera sensorer till sina kunder, i takt med att efterfrågan under året ökat kraftigare än vad bolaget räknat med.

Vi har lyckats hyfsat bra med att stärka vår leveransförmåga och vi fortsätter utöka kapaciteten under resten av året. När vi går in i första kvartalet är vi ikapp, säger Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

När han blickar in i 2016 kommer bolaget att klara av att möta efterfrågan, uppgav han i samband med Redeyes Teknologiseminarium på torsdagen.

Bolaget blev självt överraskat av den kraftiga efterfrågeökningen på sensorer och i vissa fall blev kunderna lite svältfödda, enligt Jörgen Lantto.

Har kunderna inte fått det de beställt?

Vi har lyckats leverera sensorer i tillräcklig volym ändå, säger han.

Har det påverkat er försäljning?

Det är väldigt svårt att bedöma, men vi tror inte det, säger Jörgen Lantto.

Han uppger att kunderna kanske i viss mån har beställt tidigare än de behövt för att säkra tillgången på sensorer, men säger samtidigt att det inte har byggts upp några lager.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

0
Ogilla!
161
Gilla!
2015-11-20 10:18:38

Oistrich på AVA

" Från gårdagens Redeye Technology Seminar

Godmorgon alla!

Tänkte försöka bidra forumet med lite info ifrån gårdagens presentation av VD Lantto på Redeye Technology Seminar.

Om man läser detta forum - som ju jag gör med med många andra, var det inte så mycket nytt som framkom under presentationen.

Några saker uppfattade jag dock som positiva som inte har nämnts så mycket om tidigare och de kommer här:

- Totala smartphonemarknaden i år räknar FPC till 1,5 miljarder telefoner och 30% av dessa kommer att ha Fingerprint scanner.

- Nästa år kommer marknaden att växa och antalet smartphones med Fingerprint scanner kommer att öka till 50%. Inga siffror nämndes över TAM (Total Adressable Market)

- Lantoo sade att sammanräknat höstens alla mobilsläpp med Fingerprint Cards sensor i har hittills resulterat i 2 TELEFONER I VECKAN!

- Tidigare har de kört med 3 månaders ledtid, vilket betytt att hela orderstocken använts från ett kvartal till ett annat. Nu - på grund av högre efterfrågan, har de ledtider på upp till 6 månader istället då efterfrågan är såpass stor och de vill ha kapacitet att kunna möta den stora eftterfrågan och kunna leverera till alla.

- Tack vare alla pengar de får in kan de accelerera forskning och utveckling (RoD) ännu mer och dra ifrån konkurrenterna ytterligare. Lantto nämnde att det är många företag som vill vara med och slåss om den stora marknaden men problemet hos de flesta är att de saknar kapitalet för att kunna göra det.

- Fingerprints största fördel gentemot konkurrenterna är att de har lyckats förminska sensorerna med upp till 70% och då det är halvledare så har även produktionskostnaden minskat med lika mycket. Kiselplattorna som sensorerna görs på köps styckesvis och om sensorn är 70% mindre till ytan får man alltså plats med 70% fler sensorer på en platta! Kiselplattan kostar lika mycket i alla fall.

- Fingerprint Cards upplever nu ett starkt växande intresse för smarta kort från marknaden! (Kreditkort och passerkort nämndes)

- Lantto hade med och visade upp sidosensorn på en Sony Xperia Z5

- Han visade också upp en lista på de största smartphonetillverkarna och vilka som hade integrerat fingeravtrycksläsare redan och vilka som saknade detta fram tills igår samt vilka av dessa som Fingerprint levererat åt och vilka som "tillhörde" konkurrenterna. Han nämnde också att en stor del av marknaden också tillhörde de mindre märkena (ca 200 miljoner) och att FPC där levererar/levererat åt 12 stycken OEM hittills!

- Bruttomarginalen kommer att hålla sig mellan 40-45% över en längre tid. Givetvis finns fluktuationer men det är detta de siktar på, Detta är främst tack vare försäljningen av de mindre sensorerna (som konkurrenterna inte har liknande av i dagsläget).

Överlag fick jag ett mycket positivt intryck av Jörgen Lantto. Som aktieägare i lokalen (en av få?) satt jag bara och log under hela presentationen. De flesta jag hann prata med gratulerade mig till den fina uppgången sedan jag gick in (på 8 kr aktien), erkände att de helt missat tåget (och det hade till stor del att göra med dessa journalister som skrivit mer om insidersälj och skandaler än om företagets fantastiska resa?) och det är skrämmande hur vanliga placerare litar så mycket på just dem.

Vidare frågade de; "är det inte dags att sälja nu då? Det är stor fallhöjd." Va? Sälja? Nu? - Aldrig!

Jag försökte redogöra för dem hur marknadssituationen ser ut idag (det sade Jörgen också under presentationen; vi dominerar marknaden i år), försökte förklara för dem tiden det tar från Designwin till produkt ute på marknaden samt att den totala marknaden för fingerprint scanners i smartphones kommer att växa med 66% till nästa år. (Och vilka kommer att ta en stor del av den tillväxten? Konkurrenterna lyser ju med sin frånvaro) För att sen inte tala om de andra marknadssegmenten som står i startgroparna; smarta kort, passerkort, Internet of Things, Automotive m.m.

- Det har bara börjat sade jag till dem. Marknaden kommer att växa så otroligt mycket de närmsta åren. På det fick jag inget svar tillbaka. "

0
Ogilla!
152
Gilla!
2015-11-20 10:24:46

StreetDog ?@alpine890 2h

Tänk på att CAR räknar på 5,6mdr 2016. När prg kommer med högre siffror kommer de ändra sin riktkurs direkt. #fpc

StreetDog ?@alpine890 2h2 hours ago

5,6mdr motsvarar ca 230m sålda enheter med 3$/sensor. I år säljer de en bit över 100m och nästa bör då bli runt 400m i slutändan.

0
Ogilla!
162
Gilla!
2015-11-20 10:25:55

johan carlström ?@CarlstromJohan 12h12 hours ago

@anonymioz @alpine890 @Pobrehm JA. När SS valde validity som blev uppköpta av SYNA så var FPC ett för litet bolag för att få SS.Det var då!

0
Ogilla!
171
Gilla!
2015-11-20 12:01:21

algorithm på AVA

" FPC räknar med 130% marknadstillväxt under 2016

Liten beräkning baserat på siffror som Oistrich fick från Lantto:

1,5Mdr telefoner @ 2015 och 30% med FPS innebär 450M enheter.

Justerat för Apple (220+M, http://goo.gl/cT9K4W) får vi 230M enheter eller 15,3% penetrationsgrad (230/1500)

Till 2016 räknar Lantto att 50% av telefoner kommer ha FPS.

Smartphoneleveranser kommer varken öka eller minska dramatiskt så vi räknar med fortsatt 1500M enheter.

750M med FPS.

Justerat för Apple (220+M) har vi 530M enheter (2,3X av 230M).

Alltså räknar Lantto att marknaden växer med 130% nästa år.

Detta endast på mobiltelefonsidan, andra potentiella marknader finns inte med. "

0
Ogilla!
157
Gilla!
2015-11-20 12:17:18

IVVI PRO med FPC One Touch

https://twitter.com/fingerprintcard/status/667660373340868608

Sensorn ser exakt likadann ut som den på baksidan på Xiaomi Note Pro 2 som lanseras nästa vecka!

Xiaomi kan bli en ny gigantisk kund hos FPC !

0
Ogilla!
164
Gilla!
2015-11-20 12:17:36

Fingerprint Cards

?@FingerprintCard

Fantastic Friday! Ivvi??Pro with FPC OneTouch! #security #mobile #sensors #biometric #identity #Android

0
Ogilla!
171
Gilla!
2015-11-20 12:45:06
0
Ogilla!
156
Gilla!
2015-11-20 13:47:19

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards sensor sitter i den kinesiska tillverkaren Coolpads nya telefon Ivvi Xiaogu Pro.

Det skriver Fingerprint Cards på sin hemsida.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
166
Gilla!
2015-11-20 13:52:34
0
Ogilla!
155
Gilla!
2015-11-20 14:02:25

Xiaomi’s November 24 Grand Finale Event: All Your Questions Answered!

20 Nov 2015

At the November 24th event, Xiaomi will be announcing a number of new products simultaneously. Its going to be a big event for the company as well as its fans worldwide. This is the first time the company is releasing so many products together, which is probably why Xiaomi is calling it the “Grand Finale” event.

www.gizmochina.com/2015/11/20/xiaomis-november-24-grand-finale-event-all-your-questions-answered/

0
Ogilla!
169
Gilla!
2015-11-20 17:59:35

ZTE announces Blade X9, X5 and X3 mid-rangers

20 November, 2015

ZTE has updated its Blade smartphone lineup in Russia with the launch of three new devices: the X3, X5, and X9. The trio covers the different segments of the mid-range market, aiming to bring lots of bang for your buck.

Starting with the ZTE Blade X9, which is the most interesting of the lot. It is powered by a Snapdragon 615 SoC with octa-core CPU, and sports a 5.5-inch (1920 x 1080 pixel resolution) IPS display. It comes with 2GB/16GB memory configuration and 13MP/5MP camera combo, and packs in a 3,000mAh battery. This phone actually features a fingerprint sensor on the back.

www.gsmarena.com/zte_launches_three_new_blade_smartphones_in_russia-news-15122.php

http://news.softpedia.com/news/zte-blade-x3-x5-and-x9-smartphones-officially-introduced-for-mid-range-market-496492.shtml

0
Ogilla!
175
Gilla!
2015-11-20 19:57:17

Mi Verified account

?@xiaomi

We've got new full metal toys coming your way on 24 Nov. Any guesses what they might be?

https://twitter.com/xiaomi/status/667754142153093120

0
Ogilla!
153
Gilla!
2015-11-20 20:00:19

Huawei Mate S touchsensor lovordas

" The only other control on the back is the new and improved fingerprint reader. It may look unchanged on the outside, but it's actually better than the previous generations.

It is truly among the fastest and most accurate implementations we have seen. It rarely introduces any delay to the user experience and thanks to the tiny co-processor inside the Kirin 935, it can stay always-on and unlock your device seamlessly even with the screen off. It is a joy to use and its placement also makes a lot of sense."

www.gsmarena.com/huawei_mate_s-review-1339p2.php

0
Ogilla!
157
Gilla!
2015-11-20 20:53:33

Trading idea from Norwegian finance

I dag 18:51

Trading idea: Buy Fingerprint Cards into guiding

Implications of Fingrprint Cards¿ 2016 guiding

¿Fingerprint Cards will be guiding 2016 revenues in December 2015.

¿Revenues in 2015 is guided at SEK 2,750m-2,850m, which has been revised several times during 2015.

¿The company trades at 10x Sales¿15

¿More relevant is that the company traded at 6.2x Sales¿15 in August 2015.

¿We think Fingerprint Cards will guide 2016 revenues at SEK 10,000m

¿6.0x Sales¿16 equals a share price of SEK 967. Upside of 114%

¿Using 50% gross margin (~60% in ¿15) and SEK 500m in opex (SEK ~300m in ¿15) implies a net income of SEK 4,500m.

¿15x P/E¿16 equals a share price of SEK 1,075. Upside of 137%

¿20x P/E¿16 equals a share price of SEK 1,450. Upside of 219%

0
Ogilla!
171
Gilla!
2015-11-20 20:55:31

Paulla på AVA

Ang prognos för FPC 2016

I dag 18:52

" Vi litar på vad JL säger. Det har vi varit klara över ett bra tag nu.Han säger att penetrationen för sensorer kommer att öka från 30% under 2015 till 50% under 2016. Detta innebär att ytterligare 20% av 1.5 miljarder telefoner kommer att få sensor under 2016

D.v.s + 300 miljoner sensorer.

Vem tar dessa? Apple o Authentec ökar inte.

Synaptics har inte tillräckligt bra senorer för att ta nya kunder.

SS kommer att sätta sensor i sina budgetmobiler.Vem får leverera dessa?

Jag sticker ut hakan genom att påstå att FPC får leverera p.g.a lägre pris än Synaptics och bättre prestanda. Tack vare detta har SS två leverantörer av sensorer och man kan spela ut dem mot varandra.

FPC kommer att omsätta 2,8 miljarder under 2015 och detta motsvarar 100 miljoner sensorer d.v.s drygt 3 USD per sensor.

Nästa år kommer FPC därmed att leverera 400 milj sensorer till ett snittpris av 2,8 usd per sensor. Detta ger en omsättning på 9,6 miljarder.

Till detta ska vi lägga smarta kort för ca 0,5 miljarder.

Sen tillkommer nog Pc o övriga applikationer på 0,5 miljarder.

Jag har svårt att se en omsättning under 10 miljarder under 2016 "

0
Ogilla!
206
Gilla!
2015-11-20 21:00:06
Ladda ned

TCL nästa för FPC ? :)

TCL will launch a new machine in cooperation with China Telecom: TCL music play 2

https://twitter.com/serapeum1103/status/667765231070789632/photo/1

0
Ogilla!
194
Gilla!
2015-11-20 21:00:34
0
Ogilla!
174
Gilla!
2015-11-20 21:35:27

Eller varför inte antalet sensorer 150M SMCI eller vad de nu heter och CT 200M

Ponera 350M x 2,5€/sensor x 9$ x 35% rör marg. x 25p/e = Börsvärde 69 MDR

Vissa valutahandlare tror på 11kr-$kurs Q4-16.

unia, en fråga Foxconn... tillverkare eller kund?

0
Ogilla!
173
Gilla!
2015-11-20 21:52:46

Vet inte var, men Foxconn har fladdrat förbi i tanken. Oavsett, finns det fler tillverkare av sensorer som FPC kommer att anlita?

0
Ogilla!
168
Gilla!
2015-11-20 22:03:55

Lite kul fakta... 20% av alla FPC ägare Avanza har över 1 milj i kapital hos Avanza.

0
Ogilla!
176
Gilla!
2015-11-20 22:30:17

#48 det er en beregning på de 9%, der bliver nævnt i #40.

Tror selv på en omsætning på 7-8 mia. for 2016. ;)

0
Ogilla!
190
Gilla!
2015-11-20 22:31:45

Trends, triangles and triggers updated:

https://www.tradingview.com/x/xM78H2We/

0
Ogilla!
148
Gilla!
2015-11-20 22:33:12

#75. NetZoom.. Bedöm själv.

http://beta.redeye.se/events#/videos/x54owei1

0
Ogilla!
200
Gilla!
2015-11-20 22:42:10

#75. Netzoom, min uppfattning.

- 2015 1500 miljoner smartphones.

450 miljoner har f-sensor.

Av dom har Apple och Samsung 355 miljoner.

Resterande är 95 miljoner. 95miljoner*30SEK = 2850 MSEK.

FPC prognos 2750-2850 MSEK.

Om vi landar på 2800 MSEK så har FPC 98,5%.

- 2016 1700 miljoner smartphones.

900 miljoner har f-sensor.

Av dom har Apple och Samsung 380 miljoner.

Resterande är 520 miljoner.

Inga konkurrenter i sikte som kan ta någon större del 2016 än 2015.

520*28SEK*98%=14000MSEK

BM 50% 7000MSEK .

FK450 MSEK,

Skatt 22% 5109 MSEK.

P/e 35 5109*35/ 65

Kurs 2751 :-

0
Ogilla!
125
Gilla!
2015-11-20 23:03:07

NetZoom. JL presenterar net margin på 34% för Q3 -15. Jag räknar med 35%.

Administrations-, fsg- och forskningskostnaderna kan inte fullständigt explodera.

Vid en bruttomarginal på 43% och i ditt fall 8Mdr. Blir det kvar 4,56 Mdr. Dra av 560,000,000 i kostnader. Då har du ett börsvärde 4Mrd x p/e 25 = 100 Mdr.

Hur fan man än räknar så blir det ((BINGO)))

0
Ogilla!
148
Gilla!
2015-11-20 23:12:21

Jeg er meget enig med #52-

At holde forventningerne nede.

Jeg har dog svært ved det, da jeg hele tiden kommer frem til firecifrede kurser! ;)

0
Ogilla!
158
Gilla!
2015-11-20 23:18:34

NetZoom. JL nämnde en Bruttomarginalökning var 9% från Q2 till Q3.

Inte att försäljningen skulle öka med 9% per kvartal som du har räknat med i #47.

Du har nog missförstått det hela :)) Nu kör vi!

0
Ogilla!
154
Gilla!
2015-11-20 23:26:18

# 79. Lantto har tidigare sagt att BM och net margin kommer att närma sig varandra.

Beroende på affärsmodellen så minskar den procentuella delen av personalkostnader och fast egendom osv kraftigt när omsättningen växer eftersom produktionspersonal etc ingår i BM.

Om man ser på presentationen vid Redeye så förstår man att nästa år är det faktiskt ganska låg risk att anta ett BM på 50%, den kraftiga ökningen över kvartalen kommer inte att omedelbart avstanna men plana ut efter att ha ökat 9,5% för vart av dom två senaste kvartalen och ligger nu på 45%.

I mitt antagande ovan skulle net margin då ligga kring 46% över 2016.

Vi är bara inte vana vid sådana här företag i Sverige, så vi har svårt att tro på dom här siffrorna.

0
Ogilla!
163
Gilla!
2015-11-20 23:26:28

Pl2002 bra att du har blivit förståndig. Du haussa ju precise för några år sedan och tyckte att fing inte alls var lika köpvärd som pb..

0
Ogilla!
168
Gilla!
2015-11-20 23:28:56

Dubbelpost

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
146
Gilla!
2015-11-21 00:26:20

Du får passa var du klickar på :))

0
Ogilla!
188
Gilla!
2015-11-21 00:26:49

#83. Jag har varit ut och in i Precise. Sist pendlade min inköpskostnad på 80öre och 1,72 och såg 5 kr som riktkurs. Jag har sålt av alla mina Precise till betydligt högre kurs än så. 5kr som riktkurs kommer inte på kartan ens efter sista rapporten.

Jag köpte mina första NEXT på 94kr snittade upp mig lite och har sålt av alla mina Next till betydligt högre kurs än så.

Jag har varit i FPC sedan många år tillbaka men alltid sålt av för tidigt. Mitt senaste större entry låg på i snitt kanske 215. Där har jag Tradat rätt friskt och haft snabba fötter så vinsten är betydligt större än så. Klarade dippen från 530 till 300 galant. Nu är kistan full av FPC-aktier och jag kommer inte att sälja ut mig.

KnivskarpBIO... Anser mig nog relativt förståndig. Min första uppsats var om H&M på 70-talet, så jag har sett en hel del bubblor. FPC kunde jag inte på allvar räkna hem, förrän efter Q2-rapporten.

0
Ogilla!
164
Gilla!
2015-11-21 00:44:16

Ja du har varit ganska skarp i dina uttalanden om Fing. Exempelvis dessa två:

"#141 Av: pl2002

2013-09-07 18:42:15 » Anmäl

Förfan vad ni än gör. Håll er borta från Fingerprint Cards!"

"#132 Av: pl2002

2013-09-07 15:04:45 » Anmäl

Oavsett om det heter Validity, eller inte. Så tror jag att bolaget inte har den erfarenhet som fing och Idex har. Validity är ett bolag som inte har den historik som fing eller Idex har. Lite rookie.

Det jag har sett är att World Wide Touch Technology som var en av de största ägarna i fing sålde alla sina fing aktier och nu i en riktad emission i Idex köpt på sig mängder av aktier i Idex.

Då kan man fråga sig varför de inte fortsatt trodde på fing?

Givetvis för att det finns inga patent eller substans för ett fortsatt ägande i Fingerprint Cards.

Jag har följt kursens relativa förmåga aktierna emellan. Skillnaden är att Idex haft en stadig uppgång med 500% sedan årsskiftet medan fing tokrullat upp och ner. Jag ser det inte som en stabil aktie att luta sig tillbaka på."

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-11-21 00:46:33

Men det är historia, härligt o ha dig på vinnarsidan nu:).

0
Ogilla!
79
Gilla!
2015-11-21 02:35:19

#82. Ad_Te. Med några öl för mycket på en fredagkväll är det lätt att räkna fel i marginaler. Menade nog som du skriver att verksamhetskostnader mer ska räknas i absoluta tal och inte i % av omsättningen. Förra kvartalet låg de på 83 milj så 560 milj på helåret är nog för mycket.

Samtidigt om bruttomarginalen är 45% så är kostnaderna för såld vara 55%. Så där räknade jag bort mig.

Så vid 10 Mdr är bruttointäkten 4,5 Mrd minus opex 0,5 = netmargin 4 Mrd

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-11-21 02:57:25

#88. Ja det är historia och rätt bra rek.

Fing toppade då 2013 på 85 kr. I år kunde du köpa tillbaka den på 28 kr.

Precise kunde man också sälja på 4,75 dagen efter jag skrev det och köpa tillbaka 2015 under kronan.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2015-11-21 03:07:46

#88. Ja just det, glömde nämna det innan... -Jag har varit aktieägare i IDEX också.

-Men nu är det Fing som gäller för hela slanten!

0
Ogilla!
92
Gilla!
2015-11-21 09:09:56

Lite statistik och info om ägarstrukturer och beteende.

http://blogg.avanza.se/avanza/vi-spanar-in-fingerprint-cards/#rubrik

0
Ogilla!
84
Gilla!
2015-11-21 10:29:21

#78 Ad_Te

Enligt JL kommer antal enheter under 2016 vara samma.

Se Red Eye Technology seminar:

http://beta.redeye.se/events#/videos/x54owei1

Räkna med 1.5 Miljarder smartphones

750 miljoner enheter utrustas med FPS

Apple och Samsung tar ca. 350 miljoner

Resterande hamnar då på 400 miljoner enheter

400 x 24SEK i snitt ( 2.8 $ x 8,6 = 24 SEK ) x 98% = 9,4 Miljarder SEK

BM hamnar i intervallet 40-45 %

Hur man väljer göra med skatten återstår att se

P/E talet bör defacto hamna på 30-35

Motiverad kurs beroende på utfallet smartcards:

Allt mellan 1000kr och 1500kr

0
Ogilla!
81
Gilla!
2015-11-21 11:22:40

All configurations of Nexus 6p back in stock at Google Store, shipping in 1-2 days

http://www.androidauthority.com/google-store-nexus-6p-stock-returns-656939/

0
Ogilla!
84
Gilla!
2015-11-21 11:28:03

https://twitter.com/serapeum1103/status/668008121252470784

"I consider continue to use the touch sensor of SYNA in A Series. Becuase of Rumors CT refused SS proposal product modules

Rumors became known when launching A8. SS is dissatisfacted with SYNA is left behind as technology UG, etc. "

0
Ogilla!
108
Gilla!
2015-11-21 14:17:18

Har för mig att det är högst 400 MSEK i skatteavdrag dom kan göra, och med den här intjäningstakten, så försvinner det avdraget ganska fort,,,,

0
Ogilla!
78
Gilla!
2015-11-21 14:29:32

#81 Ja, jeg forstår. Jeg må lære svensk. :)

0
Ogilla!
90
Gilla!
2015-11-21 14:31:22

Jeg husker, at skattefradraget ligger på 415 msek, som bliver benyttet i 2015.

Der er således intet fradrag tilbage for 2016.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2015-11-21 15:33:00

#92. Följande - som tillhör kategorin onyttigt vetande - kan ändå vara något oväntat och kul, med tanke på att jag bor i kommunen sen förra året.

"Av de 100 största orterna i Sverige så är Södertälje är den mest överrepresenterade orten bland Fingerprintägare."

0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-11-21 15:55:32

#96 Det avdraget försvann under Q3 15, det bekräftades av Johan Wilsby på Conf callen.

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-11-21 16:57:21

#98 Korrekt, avdraget kommer att nyttjas Q3 samt Q4 15

0
Ogilla!
89
Gilla!
2015-11-21 20:03:03

Pepsi Phone P1 Officially Unveiled: Metal Body, Fingerprint Scanner And 4G LTE For Only $78

21 Nov 2015

www.techtimes.com/articles/108852/20151121/pepsi-phone-p1-officially-unveiled-metal-body-fingerprint-scanner-and-4g-lte-for-only-78.htm

Rumors about a Pepsi-branded smartphone have begun fizzing over the Internet in October. Now, those rumors have just solidified into actual fact as Pepsi officially announced the new Pepsi Phone P1.

http://z.jd.com/project/details/30677.html

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-11-22 11:09:47

algoritmus på AVA

" Ny info - budgetmodeller är med(!)

I dag 01:30

FPC finns nu även i telefoner som säljs för under 1200 SEK - http://goo.gl/E5FCnr (med FPC1025)

Telefonens prisklass är därmed inte längre en begränsande faktor.

Massadoption är redan ett faktum, men det syns inte ännu.

Detta verkar också indikeras på annat håll: http://goo.gl/CkSiBL

Utan oförutsedda händelser som t.ex. konkurrenter som plötsligt tar stora marknadsandelar, räkna med 100+% omsättningsökning till 2016 Q1. För tillfället finns det inga indikationer på mkt starka konkurrenter, snarare tvärtom - FPC tog Lenovo från Synaptics och Meizu från Goodix.

Ett large-cap företag som höjer omsättningen med 100+% på två kvartal.

Detta saknar motstycke. Misstänker att FPC kommer att lämna en omvänd vinstvarning för Q4 2015 och höja årsprognosen till kring 3 Mdr SEK (ej slumpmässig siffra, resonemang och beräkningar finns).

2016 Q1 borde landa på 2+Mdr SEK och helåret kommer inte vara under 6 Mdr SEK (förutsätter fortsatt situation utan mkt starka konkurrenter).

Min Excel beräkning, som prickade rätt vinstintervall för 2015 Q3 får fram endast fyrsiffriga aktiekurser efter Q1 2016. Fyrsiffriga även i scenarion med hyfsad press på vinstmarginalen (FPC tror att vinstmarginalen kommer att behållas) samt ingen fortsatt försäljningsökning.

Mvh,

Algo

https://twitter.com/algoritmus1 "

0
Ogilla!
86
Gilla!
2015-11-22 11:52:27

These Are Some Future Tech Motorola/Lenovo Are Working On

21 Nov 2015

Smartphones and mobile technology as a whole have witnessed one of the greatest technological jumps ever.

However, although we have more and more improvements on performance, raw processing power, better cameras and displays, there’s nothing new other than a few things here and there, such as fingerprint scanning technology.

Smartphone makers are turning their focus to India, as the country is set to become the second largest smartphone market in the world, only second to China. “India is an extremely important market for Lenovo. Over the last two years, our innovations have seen tremendous success in the Indian market and this has enabled us to reach the number 4 position last quarter,” stated Chen Xudong, Mobile Business Group president, who hosted the event. We should see some new goodies on upcoming smartphones for 2016 and 2017, and we are all curious to see what manufacturers like Lenovo, Motorola, Samsung, LG and other giants are preparing for us.

http://www.androidheadlines.com/2015/11/future-tech-motorolalenovo-working.html

0
Ogilla!
100
Gilla!
2015-11-22 11:57:50
0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-11-22 12:14:04

Biometrin i mobila enheter uppskattas omsätta77 Miljarder SEK fram till 2018

Mobile Biometrics Market Forecasts

Biometrics Research Group, Inc. projects that the inclusion of biometrics in mobile devices will generate about US$9 billion worth of revenue by 2018 for the biometrics industry, not just through mobile device unlocking, but also through multi-factor authentication services and the approval of instant electronic payments.

Our research firm predicts that worldwide revenues within the mobile biometrics sector will total US$45 billion by 2020

We also project that 650 million people will be using biometrics on mobile devices by the end of 2015

Biometric smartphones will increase tenfold, from 200 million users in 2015, to 2 billion users by 2020

The overall biometric market is increasing with a CAGR of 20.1 percent until 2020

www.scribd.com/doc/287127021/Mobile-Biometrics-Market-Analysis

0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-11-22 14:13:04

Snorre Lie ?@snorre_lie Nov 20

@norasrm Har du mulighet til å dele Zwipe sitt syn på TAM for 2016 ongoing? Mvh.

0 retweets 1 like

Snorre Lie Retweeted

Nora Rieber-Mohn ?@norasrm 1h1 hour ago

@snorre_lie We don't share numbers now. The total payment card market: About world population x2. The renewal rate on cards are three years.

https://twitter.com/snorre_lie

0
Ogilla!
106
Gilla!
2015-11-22 16:21:06
0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-11-22 18:16:35
Ladda ned

There may be 450 Million mobile payment users in 2017 - Security must be trusted & convenient.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2015-11-22 19:49:33

Vivo X6 With 4GB RAM, Fingerprint Sensor Set to Launch on November 30

www.waaradhi.com/vivo-x6-with-4gb-ram-fingerprint-sensor-set-to-launch-on-november-30.html

0
Ogilla!
94
Gilla!
2015-11-23 09:23:06

Xiaomi Redmi Note 2 Pro to be unveiled Tuesday as the Xiaomi Redmi Note 3?

22 Nov 2015

www.phonearena.com/news/Xiaomi-Redmi-Note-2-Pro-to-be-unveiled-Tuesday-as-the-Xiaomi-Redmi-Note-3_id76009#IpeHeuYBTvD8VfOo.99

0
Ogilla!
136
Gilla!
2015-11-23 11:23:54
0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-11-23 12:11:21

STOCKHOLM (Direkt)

Köp Fingerprint Cards inför bolagets utlovade guidning för 2016.

Det rådet ger det norska finanshuset Arctic Securities i en så kallad sales note på måndagen.

Arctic Securities, som inte har någon regelrätt bevakning av Fingerprint Cards och som därmed inte har någon officiell rekommendation eller riktkurs på aktien, tror att bolaget kan komma att förutse intäkter om 10 miljarder kronor för 2016 när bolaget offentliggör sina prognoser i december.

Arctic påminner om att Fingerprint värderades till drygt 6 gånger försäljningen under sensommaren. Motsvarande multipel applicerat på den förmodade försäljningsprognosen motsvarar en aktiekurs om 967 kronor, att ställa mot att Fingerprint handlas kring 500 kronor i dagsläget.

För 2015 har Fingprint Cards prognostiserat intäkter om 2,75-2,85 miljarder kronor.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
126
Gilla!
2015-11-23 13:26:14

ZTE Nubia Z11 with Bezel-less Display and Snapdragon 820 SoC Leaked

23 Nov 2015

Earlier this month, a new ZTE handset named Nubia Z9 Max Elite had passed through TENAA suggesting a bezel-less display as seen on the earlier Nubia Z9 series of smartphones. It also sports side mounted fingerprint sensor along with all metal body. The company had also announced special edition Nubia Z9, Z9 Max, Z9 Mini on the occasion of Nubia brands third anniversary.

Though all these can be listed as the variants of the original Nubia Z9, few leaked images suggesting a new flagship to be launched by the company. The device will be named as ‘Nubia Z11‘ and comes with all new bezel-less display. It uses the patented Frame interactive Technology (FiT) that makes uses of the frame to interacting with the device while the Nubia Z9 was the first device to use this technology, now it might come with much-improved functionalities.

The innovative arc Refractive Conduction (aRC) technology is what ZTE using to hide the edge of the display instead of using the frame. Apart from the all new display technologies, the Nubia Z11 will also be one of the powerful device available in the market after its launch. It sports a 5.2-inch Quad HD display and runs on the Android 6.0 Marshmallow with customized Nubia UI.

http://phoneradar.com/zte-nubia-z11-leaked-details/

0
Ogilla!
88
Gilla!
2015-11-23 13:37:29
0
Ogilla!
161
Gilla!
2015-11-23 15:15:56

SIX News ?@SIXNyheter 6m6 minutes ago

Fingerprint Cards kommer att hålla en "investor update" i Stockholm den 9/12 då även helårsprognosen för 2016 presenteras.

https://twitter.com/SIXNyheter/status/668793462175768576

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2015-11-23 15:50:50

unia, hvad siger rygterne om, hvornår TCL kommer med en telefon med sensor?

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-11-23 16:16:21

#117

TCL lär lansera en telefon den 2/12

https://twitter.com/serapeum1103/status/667765231070789632/photo/1

0
Ogilla!
86
Gilla!
2015-11-23 16:17:18

Snorre Lie ?@snorre_lie 2h2 hours ago

Theoretical bankcards issue every year is ~4.7bn. Add other cards, imagine how big this is. Compare it with ~1.5bn smartphones... wow!

https://twitter.com/snorre_lie

0
Ogilla!
100
Gilla!
2015-11-23 16:32:14

Hur dags presentas Xiaomi telefoner imorgon svensk tid?

Jag ser inga tider på Xiaomis hemsida om deras nästa fina produkt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
103
Gilla!
2015-11-23 16:47:25

Fingerprint: Kommer lämna prognos för 2016 den 9 december

(SIX) Fingerprint Cards kommer att hålla en investeringsuppdatering

i Stockholm den 9 december. Där kommer bland annat en prognos för 2016

att lämnas. Det framgår av en inbjudan.

Presentationen hålls klockan 13.30-16.30. Deltar gör vd Jörgen

Lantto, finanschefen Johan Wilsby, försäljningschefen Thomas Rex samt

Pontus Jägemalm som är chef för forskning och utveckling.

Fingerprint Cards har sedan tidigare utlovat att lämna en prognos

för 2015 nu i december.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNyheter

SIX News

0
Ogilla!
98
Gilla!
2015-11-23 16:48:53

Att döma av deltagarlistan på investeringsuppdateringen så lär det blir något stort som skall kommuniceras! :)

0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-11-23 16:53:21
Ladda ned

Xiaomi bekräftar!

Mi ?@xiaomi

#RedmiNote3 is 1st to get a full metal body AND fingerprint sensor. Launching 24 Nov, stay tuned!

https://mobile.twitter.com/xiaomi

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2015-11-23 17:00:13

#122, har FPC vid tidigare tillfällen av prognos presentationer haft lika tunga namn på presentationerna?

0
Ogilla!
86
Gilla!
2015-11-23 17:02:16

Nej det har dom inte

Mvh smartcard

0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-11-23 17:03:39

#124 Nix

0
Ogilla!
100
Gilla!
2015-11-23 17:05:44

Trends and triggers updated:

https://www.tradingview.com/x/2WU1Ip5n/

0
Ogilla!
109
Gilla!
2015-11-23 17:18:48

Vad är det för tunga deltagare? Cindy Peters?

0
Ogilla!
124
Gilla!
2015-11-23 18:24:03

Xiaomi Redmi Note 3 Will Have A 3GB RAM Version

22 Nov 2015

It was a big surprise when Xiaomi revealed late yesterday that we will meet the Xiaomi Redmi Note 3 at tomorrow’s Grand Finale event. This will make Redmi Note 2 one of the shortest product generations that we have seen recently. Now, according to an updated TENAA listing, the Redmi Note 3 will feature a 3GB RAM version as well, a step up from the 2GB version on the previous generation.

http://www.gizmochina.com/2015/11/22/xiaomi-redmi-note-3-will-have-a-3gb-ram-version/

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-11-23 18:25:27

Vivo X 6 Plus TENAA

23 Nov 2015

We know that Vivo will show new smartphone on a special event, which will take place on 30 November. According to initial information, this will be the new smartphone Vivo X6. This week in the Chinese agency TENAA has passed and another mysterious device name X6 Plus.

Vivo X6 Plus will appear in two variants – XL Plus L and XL Plus D. Specifications of different versions are not clear for now.

http://szlifestyle.com/sz/2015/11/23/vivo-x-6-plus-tenaa-rumors-and-leaked-specifications/

0
Ogilla!
112
Gilla!
2015-11-23 18:47:23

Xiaomi presenterar/lanserar imorgon bitti kl 07:00 svensk tid enligt nedan källa:

https://twitter.com/truplamo1/status/668842300295004160?s=17)

0
Ogilla!
90
Gilla!
2015-11-23 19:18:05
0
Ogilla!
103
Gilla!
2015-11-23 19:19:49

Fintech Experts Say Mobile And Biometric Authentication to Replace PINs Within Five Years

Nov 23, 2015

Financial technology experts are predicting that the PIN number will be obsolete within the next five years as banks turn to biometric authentication technology, such as fingerprint, vein pattern and voice recognition, according to a report by The Telegraph.

Banks will encourage their customers to use biometric readers or contactless payments at retail stores and ticket terminals instead of the standard “chip and PIN” system, by offering discounts and arguing that the technology offers a more secure transaction.

Several major banks, including Halifax and Barclays, have said that PINs are a “flawed” security measure that is inadequate in protecting customers against identity fraud.

Banks have introduced new rules that state that customers who write down their PIN, even in disguised form, will be considered “negligent”.

http://www.fintech.finance/news/fintech-experts-say-mobile-and-biometric-authentication-to-replace-pins-within-five-years/?utm_content=bufferd41d6&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

0
Ogilla!
105
Gilla!
2015-11-23 19:23:37
Ladda ned
0
Ogilla!
105
Gilla!
2015-11-23 19:25:01

Ramos R9 New Handset Teased for December Release, With Fingerprint Scanner Included

23 Nov 2015

Tentatively dubbed Ramos R9, the device has been teased for a December release, with a fingerprint scanner on board. We don’t have clear specs or a price for this model, but it’s expected to be a higher end unit compared to the MOS 1 and MOS 1 Max units. It’s also rumored to pack an USB type C port and possibly 3 or 4 GB of RAM

http://www.gsmdome.com/ramos-r9-new-handset-teased-for-december-release-with-fingerprint-scanner-included?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gsmdome+%28GSM+Dome+-+Mobile+Phone+News%29

0
Ogilla!
94
Gilla!
2015-11-23 19:26:06

Huawei Device Verified account ?@HuaweiDevice 7h7 hours ago

#HuaweiMateS – the perfect match to any makeup look.

https://twitter.com/hashtag/HuaweiMateS?src=hash

0
Ogilla!
87
Gilla!
2015-11-23 20:11:08

ZTE Cyber Week deals: unlocked ZMAX 2 for $129, Axon Pro for $329

ZTE may be a relative newcomer to the American market, but the Chinese company is quick to adapt, especially when it comes to marketing. ZTE is jumping on the Black Friday bandwagon, with a twist: its deals are valid from today through November 30.

The ZTE Cyber Week promo sees the price of several devices discounted by $50 to $100. That may not sound like a lot, but ZTE’s devices are already very affordable, so the discounts amount to 20-25% off the list price. Nothing to scoff at.

www.androidauthority.com/zte-black-friday-deals-unlocked-zmax-2-for-129-axon-pro-for-329-and-more-657274/

0
Ogilla!
129
Gilla!
2015-11-23 21:26:53

Bäst att få med detta igen!

CrucialTec nuvarande kunder och väntas nästa år

Kundlista, Huawei, OPPO, HTC, Newman-Alibaba, Meizu, OnePlus, Sony, Google, LG, har MS etablerat en

Fujitsu, BLU (pappersslam Elife E8 förväntad försäljning), Nextbit Gigaset (smarta telefoner som gjorts av Siemens varumärke), etc. är osäkra.

CrucialTec kunder finns för närvarande 11 inledningsanförande, ca 25 modeller och fortfarande förväntar sig andra hälften av de återstående fem eller fler modeller. Sedan cirka 30 gånger.

I år värme frågan med klubba minnesläckor (batteriet skulle börja läcka?) Och överlapp representativ modell av Qualcomm SD810 (Flagship) = även premiummodeller inte ens tillkännagivits eller släppt Samsung, exklusive Huawei och inte en mer representativ modell från försäljning Om nästa år är vanligt, men SD820, SD620 hopp levereras som planerat utan några problem i 1Q.

1) För nästa år är LG förväntas att G Edge och Edge-modeller även G5.

G betala när fasta odds är utrustade med en fingeravtryckssensor, även modeller nybörjar till höga förväntningar. Väntas nästa år, åtminstone tre modeller.

2) Huawei omställningsmodellen kan minska modellen till maximalt sju modeller över den förväntade kundens varumärke nästa år.

I år cirka 110 miljoner förväntade försäljning. Ungefär hälften av de återstående fyra modeller förväntar lastningsperioden.

3) Mei aktierna även i år tre modeller släpptes, men många av mina fans Alibaba investeringsbolag och Kina Eksi North marknadsförs såsom kaustik förhållandet mellan en bra smartphone med AP chip kinesiska unga generationen samt utomlands ens gå till bolaget att expandera medvetenhet.

Ali Baba - Nästa år, meddelade en strategi också YunOS myndigheter dyr modell utrustad med en bar som ligger i Q & A med reportrar efter tillkännagivandet i maj förra året att det inte kunde bekräfta Meilan Metal som kommer att överlappa med planer meddelade sina framtida high-end modeller.

4) OPPO den släpps i år, men nästa år modellen Hitta, är N-serien förväntas också. 3 modeller än väntat

5) Som BBK anslutna till de två företagen förväntar sig både ohpo Vivo år 4500 ~ 5000 mandae Xplay5s inklusive mer än en ledare i en framväxande modell för att förutspå försäljningen

6) MS tablett / svart tangentbord för mellan begreppet Surface 3/4 efterfrågan anteckningsbok är rum inom de närmaste Nokia har sin egen modell av nästa år att 4Q leveranser till större kunder endast angetji nästa några MS Windows 10 med presentations och självBetalLösningar förvänta en fingeravtryckssensor monterad i smartphone-modellen.

7) Sony väntas också nästa år ska ses som att bygga en ny fabrik i Thailand, och strävar efter att minska underskottet smartphones Z5 3 modeller additions Z5 Ultra och andra modeller.

8) OnePlus mannen är från 1 till 100. 150 ~ 700 ~ 800 mandae väntat men säljs i två olika modeller Ytterligare förväntar sig.

9) HTC har starka traditioner, men gå nedförsbacke för att kompensera för den senaste tidens kurs rally på cirka 100 procent från låga nivåer.

Qualcomm SD810 värme frågor, buggar, såsom försäljning av fullträff förväntas inte att ändra designen visar tecken på återhämtning, men två tredjedelar nalragat. Tre eller fler modeller förväntas

10) Pantech räknar med att slutföra förvärvsprocessen och de nya ägarna cirka en modell nästa år.

11) USA nästa år, Xie Mi5, Mi Note (Edge modellen?) Och förväntningar med två eller fler modeller.

12) O-film är ZTE / Coolpad / LeTV / QiKU, säker Zuk annat märke Lenovo kund och Synaptics (Egis Tech sensor) samtidigt säkra Samsung / Sharp och Lenovo VIVE P1.

13) ännu inte är utrustade med en fingeravtryckssensor för potentiella kunder, Motorola (Lenovo varumärke integration planering), kanadensiska BlackBerry, TCL- Alcatel, ASUS har tre lokala varumärken i Indien och öppningsanförande.

14) endast en modell nästa år, har order redan säkrat CrucialTec daetsu detta väntas mer än 52.200.000 Detta är tänkt att säkerställa att försäljning under nästa år redan. Aktuella smartphone försäljning - Med tanke på försäljningsstruktur 2015.3Q <2015.4Q <2016.1Q <2016.2Q säker struktur och strukturen väntas fortsätta under en längre tid.

FPC sensor transporter nästa år antalet kan öka till cirka 2,2 miljarder ~ 2,5 eokreul förväntas att variabeln görs räknar ca 3,4 miljarder kronor.

Med tanke på FPC sensor försäljningen väntas nästa år för att uppnå den maximala strömmen CrucialTec Full CAPA 1,2 miljarder.

https://translate.google.se/translate?sl=auto&tl=sv&js=y&prev=_t&hl=sv&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fm.blog.daum.net%2F_blog%2F_m%2FarticleView.do%3Fblogid%3D0Idbt%26articleno%3D7593845%26maxNo%3D7593854%26minNo%3D7593845%26maxDt%3D20151027203454%26minDt%3D20151024164227%26maxListNo%3D7593864%26minListNo%3D7593855%26maxListDt%3D20151029165051%26minListDt%3D20151027224217%26currentPage%3D2%26beforePage%3D1%26categoryId%3D&edit-text=&act=url

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-11-23 21:36:29
0
Ogilla!
94
Gilla!
2015-11-23 22:40:45

The alleged Nubia Z11 is looking fine with a curved glass and possibly a Snapdragon 820 SoC

23 November, 2015

ZTE might not be among the really "hip" Chinese OEM's of late, like Xiaomi, but by the looks of things the company is working on an exciting new model that can potentially bring it back in the spotlight. The phone in question is said to be the Nubia Z11 and a new set of leaked renders reveal that it might come with an all new bezel-less design and a curved screen.

The aforementioned display is said to be 5.2 inches with a QHD resolution. Underneath the hood is the all-new Qualcomm crown jewel – the Snapdragon 820, along with 4GB of RAM and 128GB of onboard storage. The phone is also equipped with an impressive 20.7 MP rear camera with a dual-tone LED flash and a 13MP shooter on the front. Last, but definitely not least, a round fingerprint reader is clearly visible on the metal back of the handset.

http://m.gsmarena.com/the_alleged_nubia_z11_is_looking_fine_with_a_curved_glass_and_possibly_a_snapdragon_820_soc-news-15161.php

0
Ogilla!
98
Gilla!
2015-11-23 22:46:12
Ladda ned

StreetDog ?@alpine890 5h5 hours ago

Uppdaterar riktkurserna jag innan postat, dels pga feltolkning av CARs analys.. Och för att vi närmar oss.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2015-11-23 22:50:05

AvanzaMannen ?@AvanzaMannen 6h6 hours ago

#Fingerprint krossade motstånd runt 480-500k väldigt fint idag rent tekniskt, nu ligger vägen öppen likt Autobahn mot 600-650kr. Good luck.

https://twitter.com/AvanzaMannen

0
Ogilla!
87
Gilla!
2015-11-24 08:25:48

Bezel-less ZTE Nubia Z11 spotted with curved glass display

www.digitaltrends.com/mobile/zte-nubia-11-news/

0
Ogilla!
113
Gilla!
2015-11-24 08:46:09
Ladda ned

2016 sales Crucialtec is 5820B, operating profit of 52.1B won each year by 48%, 286% and expected to increase.

0
Ogilla!
104
Gilla!
2015-11-24 09:32:27

YES!!!!!!!

Fingerprint Cards AB: FPC:s touchsensor FPC1035 i Xiaomis smartphone Red Mi Note 3

09:30

Xiaomi annonserade idag sina nya Android smartphone Red Mi Note 3, i vilken

FPC:s touchsensor FPC1035 har integrerats. Redan erhållna samt förväntade

intäkter för 2015 som är hänförliga till försäljning av FPC1035 relaterat

till denna telefonmodell är inkluderade i FPCs kommunicerade

försäljningsprognos om 2 750 - 2 850 Mkr för 2015.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

Xiaomi är en ledande global smartphonetillverkare och vi är stolta över att

Xiaomi valde FPC1035 till Red Mi Note 3, deras första smartphone med

touchsensor. FPC1035 stödjer 360 graders fingerrotation, snabb svarstid och

industriledande 3D bildkvalitet.

För mer information kontakta:

Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78

20,investrel@fingerprints.com

0
Ogilla!
95
Gilla!
2015-11-24 09:34:46
0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-11-24 09:38:42

FINGERPRINT CARDS: HAR SENSOR I XIAOMI REDMI NOTE 3

09:37

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har sin touchsensor FPC1035 integrerad i Xiaomis nya Android smartphone Redmi Note 3, som presenterades på tisdagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2015 som är hänförliga till försäljning av FPC1035 relaterat tilldenna telefonmodell är inkluderade i FPC:s kommunicerade försäljningsprognos om 2,75-2,85 miljarder kronor för 2015.

Modellen är Xiaomis första smartphone med touchsensor.

Xiaomi är världens femte största smartphoneleverantör.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
105
Gilla!
2015-11-24 09:45:07

#144 #145 #146 #147. Dette er i sandhed en mega og super stooooor dag for alle i Fingerprint.

Gratis herfra.

mvh :o) solo1

0
Ogilla!
99
Gilla!
2015-11-24 09:47:34
0
Ogilla!
86
Gilla!
2015-11-24 09:51:24
1
Ogilla!
4
Gilla!
2015-11-24 10:12:46

Många drägg som lägger kraft på att dissa fing eller bygga teorier kring varför fing inte är värt dagskurs ;((

Vad driver det packet vänner ?

Fel färg på legot när de var unga kanske.

0
Ogilla!
118
Gilla!
2015-11-24 10:30:40

TCL/Alcatel samt Micromax nästa?

Launched phone with FPC sensor ( bekräftade! )

Huawei

Google

Lenovo/Motorola

Xiaomi

Sony

LG

HTC

ZTE

Coolpad

OPPO

Meizu

Vivo

MSFT

Sid.5

www.fingerprints.com/wp-content/uploads/sites/2/2013/09/FPC-SEB-September-24-2015.pdf

0
Ogilla!
108
Gilla!
2015-11-24 16:23:35

Snart så!

Jörgen Lantto ¿@JorgenLantto 6h

We have now launched our sensors with 9 of top 10 Chinese OEMs, the one missing has not launched a phone with a fingerprint sensor

Jörgen Lantto ¿@JorgenLantto

Today we are very pleased to name Xiaomi as a new customer

https://twitter.com/JorgenLantto

0
Ogilla!
89
Gilla!
2015-11-24 16:26:02

According to IHS, Xiaomi is the #1 choice in China with 16.4% market share! Are Mi phones your top choice too?

https://twitter.com/xiaomi/status/658893427883425792/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

0
Ogilla!
101
Gilla!
2015-11-24 16:37:22

algoritmus på AVA

" TCL ska komma med i FPS klubben och nytt PM snart "

I dag 12:35

TCL/ Alcatel, en av världens största mobiltelefontillverkare, ska lansera en mobil med FPS snart.

Ursprungliga läckan påstås vara TENAA och modellnamnet ryktas vara TCL P590L samt lansering 2a december.

Bilder = http://goo.gl/KS9H1r & http://goo.gl/oSjCfQ

FPS i denna är suspekt lik det som FPC har levererat (se Huawei's modeller för referens)

#PM ahead of time

Kom ihåg var ni läste det först :)

0
Ogilla!
89
Gilla!
2015-11-24 16:43:18

Xiaomi swaps plastic for metal on the new Redmi Note 3

24 Nov 2015

Xiaomi, the incredibly popular smartphone and electronics brand from China, has announced a new smartphone. No, it's not the long-awaited Mi 5, but the Redmi Note 3, a sequel to the Redmi Note 2 that was only made official back in August. What could possibly justify the updating of a phone that's less than a few months old? Here's what the phone is all about.

There are three key changes for the Redmi Note 3. The first is the body is made from sandblasted metal, giving the device a more modern, sleeker, and more expensive style that the plastic Redmi Note 2. The body is thinner at 8.65mm, and thanks to a special high density battery that's lighter than usual, it's only four grams heavier than the Note 2 at 164 grams.

Related: Xiaomi's Mi Band Pulse has a heart rate sensor and costs about $16

Staying with the battery for a moment, Xiaomi has always put a large cell inside the Note series phones, and the new Note 3 has a whopping 4000mAh battery with fast charge, so it'll be up to 50-percent capacity in an hour. A 3060mAh battery hid inside the Note 2.

The other major upgrade over the Note 2 is the addition of a fingerprint sensor. It's mounted on the rear, under the camera lens, just like Huawei and ZTE's phones. Xiaomi claims it'll unlock the phone in a dizzying 0.3-seconds.

A metal body, a larger battery, and the fingerprint sensor separate the Note 3 from the Note 2, as almost all the other specifications are the same. The screen measures 5.5-inches and has a 1080p resolution, the processor is a MediaTek Helio X10 octa-core 64-bit chip, and there's a choice of two models — one with 2GB of RAM and 16GB of memory, and another with 3GB of RAM and 32GB of memory. The same 13-megapixel camera with phase detection autofocus is on the rear, and there's a 5-megapixel camera on the front. Xiaomi's MIUI 7 covers the Android operating system.

There's no release date for the Redmi Note 3 yet, but the price has been announced, and it's slightly higher than the Note 2. The 2GB/16GB model is the equivalent of $140, and the 3GB/32GB is around $173. Prior to its announcement, there were rumors suggesting the Redmi Note 3 would be called the Note 2 Pro.

www.appy-geek.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=3&articleid=52582630&source=sm

0
Ogilla!
131
Gilla!
2015-11-24 16:48:57

Huaweis värsting Mate 8 är på inkommande!

Huawei Mate 8 New Photos Surface Two Days Ahead Of Launch

24 Nov 2015

As it is evident from the images Huawei Mate 8 will definitely come enclosed in a metal chassis. The images reveal that there will be different color variants like it had been earlier speculated. Front of the smartphone features the Huawei branding at the lower bottom of the panel. The frame hints the phone using a larger 6 inches display sporting a resolution of 1080p or more. (It can be Quad HD according to some reports.)

The back panel further confirms that Huawei Mate 8 will feature a fingerprint sensor at the back as you can clearly see it just below the camera unit. Other specifications of Mate 8 include a Kirin 950 octa core chipset under the hood.

www.gizmochina.com/2015/11/24/new-images-mate-8-leaks-two-days-ahead-launch/

0
Ogilla!
93
Gilla!
2015-11-24 16:54:03

Xiaomi deliver close to 84m phones with sensors next year if they go all-in.. and it looks like it.. equals ~ 2bn SEK in revenue if 100% FPC

https://twitter.com/snorre_lie

0
Ogilla!
134
Gilla!
2015-11-24 17:07:11

Fingerprint Cards AB

Fingerprint Cards kommer att meddela sin intäktsprognos för 2016 den 9 december 2015

17:00

I samband med Fingerprint Cards senaste kvartalsrapport, den 5 november,

informerade Fingerprint Cards att bolaget skulle meddela sin intäktsprognos

för 2016 i december.

Fingerprint Cards bekräftar nu att intäktsprognosen för 2016 kommer att

meddelas den 9 december 2015. Ett pressmeddelande som innehåller

intäktsprognosen för 2016 kommer att publiceras den 9 december, klockan

13.00.

För mer information kontakta:

Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB

0
Ogilla!
107
Gilla!
2015-11-24 17:25:34

Paulla på AVA

" Hur snabbt kommer vi upp i 100% penetrering med sensor hos våra befintliga kunder?

I dag 17:20

Nu har vi Xiaomi och därmed har vi alla utanför Apple o SS förutom TCL som ännu inte presenterat någon telefon med sensor.

Vad jag kan uppfatta så presenteras ingen ny smartphone numera UTAN sensor från våra kunder.

Våra befintliga kunder kommer att leverera ca 800 milj smartphones under 2016.

En stor del av dem är naturligtvis "gamla" modeller som inte har sensor men så fort de byts ut så har de troligtvis sensor.

Hur fort kommer vi upp i 100% penetration hos våra kunder?

En smartphone lever väl i 12-18 mån sen ersätts den.

De sista 6 mån, som vi nu upplevt, så har ju i stort sett samtliga nya smartphones en sensor.

Inom 12 mån kommer samtliga att vara utbytta o innehålla sensor, i alla fall till 90%

Det innebär att till årsskiftet 2016/2017 så ligger vi på en leveransvolym i årstakt till våra kunder på ca 750 miljoner sensorer. Jag tror inte på några nya konkurrenter som tar andelar från våra kunder.

Detta mina damer o herrar innebär att vi ligger på en årstakt på 18-19 miljarder sek vid nästa årsskifte. Sensorpris 25 sek. Detta gäller bara smartphones.

Till detta kommer smarta kort,pc,laptops,wearables o.s.v.

18-19 miljarder x 40% bm - 0,5 miljarder fasta kostnader- skatt 22% = 5,4 miljarder nettovinst

P/E 22 ger ett börsvärde på ca 120 miljarder. D.V.S nästan 2.000 sek/aktie "

0
Ogilla!
103
Gilla!
2015-11-25 09:16:18

STOCKHOLM (Direkt)

Aktierna i Fingerprint Cards, Unibet och Nibe kommer ta plats i indexet Stoxx Europe 600.

Det framgår av ett pressmeddelande daterat 24 november.

Även Zalando, som delägs av Kinnevik, tar plats inom indexet.

Ändringarna träder i kraft den 21 december.

Aktier från 18 europeiska länder ingår i indexet.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
108
Gilla!
2015-11-25 09:21:39

Coature ligger back på deras senaste blankning. Gött.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2015-11-25 09:23:19

ZTE Small Fresh 3 also launched today with metal body and fingerprint scanner

24 Nov 2015

Xiaomi isn’t the only phone maker to launch an all alloy phone with fingerprint scanner today. ZTE also launched the new ‘Small Fresh 3', but specs and pricing aren’t that impressive.

After seeing the Xiaomi Redmi Note 3 launch at 899 Yuan today and boating hardware that is good enough to see on a flagship phone, the release of the ZTE Small Fresh 3 is a little underwhelming.

www.gizchina.com/2015/11/24/zte-small-fresh-3-also-launched-today-with-metal-body-and-fingerprint-scanner/

0
Ogilla!
116
Gilla!
2015-11-25 09:24:20
0
Ogilla!
113
Gilla!
2015-11-25 09:24:54
Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.