Grupp: Huvudforum

Marknaden

0
Ogilla!
275
Gilla!
2018-06-05 15:57:25

Förstår inte att vissa hela tiden anser att marknaden har fel.. Öser ut hur alla är idioter som inte fattar hur fel allting är. Rid vågen så långt det går istället Man kommer inte ur på toppen och inte in på botten men resan däremellan kan vara ganska angenäm. Annars kostar det för mycket pengar.

Som jag sagt tidigare; Bästa uppgångarna sker under stor vånda.

0
Ogilla!
269
Gilla!
2018-06-05 20:29:28

Visst är det så, men jag tycker inte vi i Sverige kan stoltsera med några vidare uppgångar. OMXS30 står lägre än för ett år sedan.

De som haft globala indexfonder de senaste åren är klara vinnare med tanke på USA och USD- exponeringen det ger.

0
Ogilla!
266
Gilla!
2018-06-06 08:17:01
Ladda ned

En graf över ett börsindex återspeglar inte fundamenta utan marknadssentimentet. Så länge riskbenägenhet finns fortsätter indexet upp oavsett vad schwarzy och andra tycker om det. Riskbenägenhet finns fortfarande. Det visas bl. a av att även om räntor på statspapper med olika löptider gått upp en hel del sedan årsskiftet och priset på dessa statspapper således gått ner så handlas ex. vis junkbonds i USA på samma nivå som vid årsskiftet. Är sentimentet i marknaden på väg att ändras till det sämre brukar detta märkas genom att junkbonds vänder ner några dagar till några veckor innan börsindexen vänder ner. Det kan alltså löna sig att fortlöpande hålla ett öga på grafen över junkbonds medan man handlar på börsen.

Det är märkligt att missbruket av chatten för egna intressen fortsätter trots upprepade tillsägelser från andra medlemmar på Aktieguiden. Det är totalt respektlöst. Varför ska man skriva inlägg här under dessa omständigheter? Personligen skriver jag inget mer här förrän missbruket upphört.

0
Ogilla!
272
Gilla!
2018-06-06 11:32:30

På ett forum finns det folk som tror det går upp och viss som tror att det går ned.

I grunden är det ett bullspel osv..

Dock har ju folk rätt att tro annat än upp. Finns det något värre än Wilden och den andra tomten som maniskt bara sa upp upp upp trots att de föll och det visar att det hade 0 koll och bara spydde ut dynga.

Ja det är lika illa som att man liksom bara ser negativt på allt.

Peter inlägg är från en snart glad pensionär med mycket god ekonomi och som kan vänta in nästa uppgång. Ja liksom som berättar samma saga om och om igen. Ja lite en historia om hur det historiskt sett har varit till stor del.

Kapris inlägg är från en person med extrem stor kunskap som kan checka av statusen på fler än ett ställe. Ja som via detta har viss marginal inför en 20 % nedgång.

Sen kan man ju se att Svarzy inte riktig mår bra att ligga fel så här länge. Det ser man på inläggen och det är ju tråkigt att det är så. Förlora pengar kan få en ur balans. Inläggen blir således rätt tråkiga av det.

Om man väljer att inte skriva pga av att en person skriver tråkiga inlägg och gör teater av det är man nog rätt känslig, men i grund och botten är det ju mer att säga.

Ni får inte ta del av mig som är så bra om inte x slutar skriva och de maniska tomtarna som bara skriver att allt går upp kommer tillbaka. Och de maniska bull tomtarna är ju lika tråkiga som de åt andra hållet.

Nä. Skriv och håll inte på och tramsa Er.

0
Ogilla!
269
Gilla!
2018-06-06 15:27:38

#3 Att jag inte vill fortsätta att skriva här under rådande omständigheter har definitivt inget att göra med att jag skulle anse mig bättre eller oumbärlig på något vis. Vi har alla olika bakgrunder och erfarenheter. Det är givetvis helt OK att vara här även om man ex. vis är nybörjare och åtminstone inte till en början kan bidra särskilt mycket. Däremot är det inte OK att folk som inte bidrar direkt saboterar stämningen här på Aktieguiden genom att totalt spamma sönder chatten med meningslösa inlägg. Det är brist på respekt för andra när man fortsätter trots upprepade tillsägelser. Det är bristen på respekt för folk som faktiskt försöker bidra genom att skriva inlägg som får mig att sluta skriva här.

0
Ogilla!
278
Gilla!
2018-06-06 15:37:15

Men kan någon skriva lite i chatten nu så så vi får lite nya inlägg då så slipper vi se de gamla? Fast jag har inte direkt emot Schwarzy, jag vill bara påpeka att det är bara till att skriva lite mer där så försvinner gamla inlägg efter ett tag.

Mvh evia

0
Ogilla!
39
Gilla!
2018-06-06 17:10:56

Var aktiv medlem här i många år förut men tappade sugen att skriva när DIs kraschade chatt flyttade in. Massor med nytt blod blev det, många kom och några försvann och så är det ju i livet. Det måste gå vidare.

Har ingen koll på hur mycket inlägg det skrivs i forumet längre men jag ser ju att en del kvalitetsskribenter finns kvar - än så länge.

Men maken till enfaldiga inlägg i chatten har jag aldrig sett förut och jag brukar logga ut så fort jag loggat in. Marknaden går ju i vågor och att enbart ha en marknadsinriktining i en tillgång gör ju att det blir ett löjets skimmer över dessa inlägg och över chatten.

Den var ju väldigt kvalitativ en gång i tiden och gav massor med tips och energi till alla AGs medlemmar men nu??!!

Hoppas ni har en trevlig nationaldag :)

Logging ut //doc

Var rädda om era pengar - någon annan vill väldigt gärna ha dem!

0
Ogilla!
255
Gilla!
2018-06-06 19:49:15

i chatten får skriva bara betalande medlemmar

det som är bra med AG är möjligheten av att posta grafer på ett strukturerat sätt

som en digital skissblock, och få respons. tycker ni inte att det är värt att betala, eller har ni hittat ett bättre ställe?

http://www.seasonalcharts.com/future_farmprodukte_wheat.html

0
Ogilla!
32
Gilla!
2018-06-06 20:05:06
Ladda ned

Det går ju bra att göra i forumet trots att man inte är betalande. Posta grafer och få respons har ju alltid varit högkvalitativt.

Var rädda om era pengar - någon annan vill väldigt gärna ha dem!

0
Ogilla!
264
Gilla!
2018-06-06 20:47:28

det går bra, men om ingen betalar och alla gnäller så försvinner ag

http://www.seasonalcharts.com/future_farmprodukte_wheat.html

0
Ogilla!
255
Gilla!
2018-06-06 22:21:25

Jag högaktar kapri....en mycket duktig kvinna, hon kan mer än många besserwissers här och är jävligt seriös i sina analyser....lyssna och lär.......Nu kom doktorn in i strängen här också.....lär av honom.....Jag har varit på AG sedan en lång tid tillbaka...dock inte betalande nu.....AG gick åt helvete när en massa kom hit från BS och trodde de kunde allting om marknaden....och ja Realdeal jag har så jag klarar mig......och har hållit på med detta sedan 1970-talet....

0
Ogilla!
249
Gilla!
2018-06-06 22:27:33

En gång i "forntiden" var vi som en familj här.......Det gick tyvärr åt helvete när en massa "barn" flyttade in.......från BS......aldur...betg.....slakhane och många fler....

0
Ogilla!
250
Gilla!
2018-06-06 22:40:59

Dessa försvann....tyvärr....men jag har kontakt med några av dessa..

Får tacka skalis för det....,

0
Ogilla!
217
Gilla!
2018-06-07 08:49:57

Twitter har ju tagit en del och bara säga för att de inte vill vara här tror jag är lite för mycket.

Vissa tycker de är för stora för AG och en sådan som Baronen har ett ego som inte funkar här. Han var ju jävligt tråkig här, men skärpt sig när han får visa bilder på att steker kött o åker skoter.

När hans ego är mätt klarar han av att bete sig.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2018-06-07 09:31:01

8

Dr DD

Om du slutar att posta Fishnet så dör denna form av analyserade ut.. CgvR har slutat för längesen.. ser inga fisknät nuförtiden

0
Ogilla!
27
Gilla!
2018-06-07 09:51:08

#14

Det är bara att knåpa ihop ett själv. Tar lite tid men det är det värt :)

Det finns fler på Twitter förutom jag som lägger ut nät. Kanske får ett återfall snart, vem vet...

Var rädda om era pengar - någon annan vill väldigt gärna ha dem!

0
Ogilla!
213
Gilla!
2018-06-07 10:08:28

AG blir ju vad vi gör det till, men jag är rätt nöjd med att läsa vad tex Karos skriver. Men det är ju lite dött här men det hjälper ju inte klaga och tycka det var bättre förr liksom, man måste skriva mer för att det ska bli bättre.

Mvh evia

0
Ogilla!
233
Gilla!
2018-06-07 10:11:02

Ja så är det.

Men jag kan förstå att folk tycker Twitter är kul. Det är nya tider och det är kul att så att säga finnas till därute.

0
Ogilla!
211
Gilla!
2018-06-16 21:54:15

Förstår att det blir färre här.....detta forum är blivit en lekstuga för några få.....och knappt det.....Guldus.....nu drar vi oss tillbaka till "gamla" BS.....

0
Ogilla!
208
Gilla!
2018-06-16 22:11:10

Här var vi en gång som en familj......ok nostalgisk är jag....vi kunde chatta med varandra.....lärde känna varandra ganska väl....jag pratade med många här....fib, taxi. björta, mbrab.vissa per telefon bla. again....och många fler.....men nu är det en avgrund till detta tyvärr.....kom ihåg när vi" tände ljus" när taxi avlidit.....då hade vi en gemenskap....nu har vi enligt min mening ingenting gemensamt....vi handlar alla olika med olika tidshorisonter.....man är ganska ensam i sin roll.......de andra i familjen begriper inte vad man håller på med.....då fanns det en trygghet här att prata med likasinnade...men tyvärr försvann det.....finns det någon mening att försöka komma tillbaka till det....eller är det uteslutet.....Jag är iaf. jävligt besviken hur det blev.....är det någon fler som är kvar från "forntiden" och har synpunkter....???

0
Ogilla!
219
Gilla!
2018-06-16 23:03:19

#19 Är evigt tacksam för den skola aktieguiden erbjudit. Hade inte varit där jag är idag om det inte vore för aktieguiden.

Har så mycket sparat i mina bokmärken här på aktieguiden som jag återkommer till.

Det är lätt att bli nostalgisk när man tänker tillbaka.

Det fanns precis som du säger en gemenskap, det fanns en glädje, en samhörighet.

Är dock fortsatt tacksam för de som skriver om sina tankar, delar sina idéer. Finns de som verkligen vill och anstränger sig och de skall ha en stor eloge och tacksamhet!

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.