Grupp: Huvudforum

Program värdering

0
Ogilla!
31
Gilla!
#0   Av: PQ.. » Redigera
2004-06-17 13:43:42

Har varit uppe lite frågor om sånt så jag plitade ner lite om några program, allt utgår från min peronliga åsikt om programmen, men som vanligt säkert lite rörigt skrivet ;-)

Tradestation2000i:
Ett ganska bra chartingprogram överlag, har ganska många olika ritfunktioner, relativt lätt att skriva egna indikatorer och strategier i deras egna ?easylanguage? språk. Ganska bra för backtestning av strategier. Gillar trackingcenter delen ganska mycket lätt att se strategiordrarna som visar entry/exit nivåerna. Prosuiten innehåller också optionstation vilken jag inte kan säga något om då jag aldrig testat den, sen innehåller TS också radarscreen vilket gör det lätt att kolla olika värden för en bunt aktier t.ex. RSI, Stoch eller vad man nu vill se på sin bevakningslista. Det STORA minuset är att programmet (utvecklingen) är nedlagt sedan flera år tillbaka vilket gör det mycket svårt att motivera prisbilden på det (börsdata tar 23.990kr) vilket är saftigt. Till programmet tillkommer också att man måste köpa kurser alt snickra ihop något eget sätt att samla in dom.
Ritfunktioner + + +
Strategibyggande/backtest ++++
Pris -

Wealth-Lab3.0:
Innehåller några bas rit hjälpmedel men överlag så det programmet relativt dåligt för charting faktum är att charten ser ut som skit, excelklass om det hela. Men till programmets försvar så är det inte till för det heller , i grund och botten en strategibyggare och backtestare och i den kategorin är det the king among kings, portföljtestning av strategier tjaa i stort sett allt man kan tänka sig inom det fältet, kanske uppfattas lite krångligt att programmera i om man inte är så haj på data (pascal?) men efter en del trial-and-error så uppfattar jag det mer logiskt än TS2000i(easylanguage). Sen om man vill kan man köpa till montecarlo-lab(plug-in) gives you further insight into your trading system dynamics, and the potential for future profits., index-lab(plug-in) makes it easy to create an maintain your own composite indicators and market indices. , Neural-lab(plug-in) gives you all you need to build, train, and use neural networks in Wealth-Lab Developer. Kan ladda hem gratis data från Yahoo/MSN det dumma grejen med det är att programmet scramblar datan så den inte går att använda direkt till andra program utan att man måste först exportera den för att sedan lägga in i andra progs. Kostar $650
Ritfunktioner -
Strategibyggande/backtest +++++(+)
Pris +++

Metastock pro 8.0:
Vad ska man säga om det programmet ,hmm en klassiker producerar trevliga charts många bra ritfunktioner. Går att skriva egna indikatorer och strategier, jag har aldrig riktigt kommit överens med MS ifråga om att göra sådant i det programmet , beror nog mer på mig iofs än MS. Finns ganska mycket färdig kod att hitta på nätet som man kan klippa och klistra in, finns två ?buggar? som inte är så roliga i MS dels att kursstaplarna lägger sig bakom t.ex. fishnet så man måste dra ner en indikator fram å tillbaka på kursen så den lägger sig först(kanske finns något trick för att inte behöva göra så?) sen om man väljer e-Signal som datafeed så kan man inte använda omx då MS inte accepterar så långa kursnamn omx heter på esignalesiska $SE0000337842-SSE och den går inte in, Utvecklas iaf i en relativt kontinuerlig takt, finns en hel del plug-ins att köpa till men har inte provat någon av dom. Överlag ett schysst program, lite dyrt bara. Till programmet tillkommer också att man måste köpa kurser alt snickra ihop något eget sätt att samla in dom. Kostar $1695(version 9.0).
Ritfunktioner ++++
Strategibyggande/backtest ++
Pris ++

eSignal 7.6:
Lite svårt att bedöma programmet kritiskt då det är mitt huvudprogram. Men ritfunktionerna är i absolut toppklass linjerna hänger med fint när man skalar genom tidsskalor, det mesta man kan vilja ha för manuell TA finns. Som programmet är uppbyggt med data som laddas från eSignal när man tar upp ett chart är nog som dom flesta programmen kommer att bli i framtiden, dom undviker crackning av programmet, fast det är ett stort minus iom att man måste koppla upp sig innan man kan använda programmet , dvs ingen data lagras i burken. Att bygga indikatorer och strategier i eSig är ingen rolig sak, kräver ofta en mängd svordomar ilska och hjärnbarksbränder(JavaScript-liknande), vet att dom håller på med version2 av kodspråket i eSig som ska underlätta för icke programmerare , backtestningsdelen är väääldigt lik TS2000i:s (knyckt rakt av?). Ett stort plus är att programmet utvecklas i snabb takt så det kommer ofta flera nya versioner per år, finns en uppsjö med saker man kan lägga till sitt abonnemang t.ex AdvancedGet osvosv. Går att handla genom programmet till vissa mäklare t.ex interactivebrokers. Datafeeden håller toppklass och programmet kan jag inte leva utan, lite dyrt kan man väl säga om det men annars ett topprogram. Mitt abonnemang går på drygt $110/m + VAT
Ritfunktioner +++++(+)
Strategibyggande/backtest -
Pris ++

Till alla programmen ovan kan man hitta mycket med programkod till indikatorer/strategier och sånt , om man bara lägger ned lite tid kan man hitta det mesta på nätet.  

Not even the wisest man can see all the ends.."Gandalf the grey"

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2004-06-17 13:48:33

superinlägg! 

0
Ogilla!
7
Gilla!
2004-06-17 14:16:31

#0

Tack för en fin genomgång.

Angående ProSuite så är nog de flesta obekanta med programmet Optionstation som ingår där. Jag tror att jag är ganska ensam om att ha kört detta program på den svenska optionsmarknaden. Programmen kan delas upp i två delar. En del som liknar RadarScreen, som radar upp alla optioner (som i ex. Wintrade ) och en del där man kan söka optionsstrategier.

Just sökningen var intressant tycker jag. Om du exempelvis söker en strategi i OMX där du tror att vi kommer att closa på XXX punkter om en månad. Du vill investera 10 000 kr i detta...då söker programmet fram den strategi som är mest fördelaktig för dig. Den söker igenom alla optioner i OMX och lägger fram olika förslag på positioner du kan ta. Det kan vara strutar, vaggor...osv.

Sen är det bara att etablera positionen och då läggs den upp i den del som liknar RadarScreen. Där kan du mycket lätt övervaka positionen. Alla greker ingår givetvis, då även greker för din position. Du kan även plocka fram chart för optionens grek eller vad du nu vill se.

När jag körde detta program övervakade jag OMX och Nokia optioner i realtid. Att se delta, prisavvikelser mot ex. BS eller impicita vollan, underlättar din trading avsevärt. Vet att det fanns en indikator som räknade ut prisavvikelsen mot det "riktiga" värdet i realtid så att man kunde se när en option var felprissatt. Vad jag kom fram till är att detta sker ibland, speciellt då det är stökigt i samband med rapporter osv. Därför kan man tjäna några extra kronor på att ta "rätt" option.

Sen är det ju alltid bra att veta att din position förlorar 300 kr/dag i tidsvärde, 250 kr/vollaenhet osv.

// Sandmark
Gå med i fishnet-gruppen som är öppen för alla

0
Ogilla!
0
Gilla!
2004-06-17 14:30:24
Ladda ned

Thanxs sandmark för utvecklandet om optionstation, lät intressant måste nog grotta lite i den delen..

iaf ett tillägg till Wealth-lab är att man kan t.ex köra chartscript rankningar över x-antal script/aktier,, om man har t.ex flera hundra olika strategier som man vill testa mot en speciell marknad/instrument eller för att grovsålla bort sk*t strategier så går det tokfort att tragla igenom ett par hundra olika,, ex på hur det kan se ut på en körning, strunta i markeringarna på bilden dom kommer från en strategi vi diskuterade för ett tag sedan. 

Not even the wisest man can see all the ends.."Gandalf the grey"

0
Ogilla!
11
Gilla!
2004-06-17 15:48:21

Oavsett om man funderar på något av dom dyrare programmen eller e-signal, så bör man också ta et titt på kombinationen e-signal basic som datafeed+ AmiBroker ($199 engångskostnad).

Fyller nog kraven för dom flesta, med bra charitng och inbyggda indikatorer, plus ett outstanding scriptspråk, backtesting, etc.

Om det fyller kraven man har så blir det en rätt billig lösning. 

0
Ogilla!
0
Gilla!
2004-06-17 15:50:05

4# mm amibroker är säkert det mest prisvärda kan tänkas ,,men iom att jag inte har någon erfarenhet av det programmet så kunde jag inte ta med det.. 

Not even the wisest man can see all the ends.."Gandalf the grey"

0
Ogilla!
2
Gilla!
2004-06-17 16:00:39

Några kommentarer kring vissa program:

Angående Tradestation så bör man kunna köra senaste versionen TS8/OptionStation med svenska kurser eller andra börser via DDE alt. e-signal.http://www.tssupport.com/products/owndata/

Metastock finns nu i version 9.0

Amibroker är ett mycket prisvärt program.

 

0
Ogilla!
11
Gilla!
2004-07-29 10:35:34

Viking är störst i norden och anlednngen kan vara att det är bra :-)

Varför nämns inte denna programvara ?

Länk: Klicka här!

Edit: Vikingen har idag 3.000 användare och utsågs under 2003 till Sveriges mest prisvärda program för teknisk analys av tidningen Aktiespararen. Vikingen är det program som de flesta använder idag för teknisk analys.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2004-07-29 11:25:31

#7
Vikingen såldes av grundarna för ett antal år sedan. De nya ägarna satsade ingenting på programutveckling och körde företaget i botten. Delphi köptes tillbaka av grundarna för 1-2 år sedan och Avanza gick in med nytt kapital i våras. Som Vikingen är nu är användargränssittet och programkoden föråldrad och långsam. Det är sagt att en helt ny version skall komma snarast möjligt.

Om det är som det har varit tidigare så är den nya versionen (när den nu kommer) gratis för de som redan har vikingen. Men man kan ju inte veta. 

AktieTrader

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2004-07-29 11:39:51

#8 Jag vill bara att man ska vara objektiv då man bedömmer TA-program och inte utelämna de största. Ny version 4.04 av Vikingen kom förra månaden.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2004-07-29 11:54:24

#9
Du har rätt, givetvis bör de stora programmen vara med vid en bedömmning.

Den nya vesionen var i strt sett bara buggrättningar och någon förändring för att kunna läsa långa fondnamn. Dessutom så hävdar jag att de inte lyckades att fixa blankningsbuggen i parameteroptimeringen (går att läsa i Vikinggruppen).

Vikingen är skriven i 16-bitarskod, det är nog det enda programmet på min dator som förtfarande är det. 

AktieTrader

0
Ogilla!
12
Gilla!
2004-07-29 12:06:10

#10 Bra, detta var värdefull info ;-)

Vikingen som är Avanza Vikingen AB:s flaggskepp skriver:

"Vår nuvarande plan för utveckling av den nästa Vikingen är därmed uppdelad i två faser. I den första fasen ligger fokus på att skapa ett ramverk för enklare teknisk analys och handel. Fas 2 kommer att leverera ett system som kan kallas ersättare till dagens Viking. Vad dessa versioner kommer att heta är inte i dagsläget bestämt. Vår plan är att exekvera dessa faser i 12 månaders cykler."

AktieTrader, du kan väl hojta till när det händer något nytt med Viking Börs.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2005-05-13 08:42:43

bra kedja :-) 

0
Ogilla!
2
Gilla!
2020-06-25 10:30:50

Bump. Trevligt tråd om lite olika värderingar av program. Mycket som hänt sen tråden publicerades, några kommit till medans några försvunnit.

Kanske går att fylla på och uppdatera? :-)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.