Grupp: Huvudforum

Fingerprint FA - Del 64

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-01-27 18:48:39

Här håller vi oss till fing diskussioner som enbart rör FA

Alla är välkomna att bidra med det som man fått fram, Fings prestationer och framtida möjligheter. Allt som ligger grund för att en TA.

Gruppen kommer att vara öppen för alla som bidrar med vettiga åsikter. Kritisk granskning är välkommet men skribenter med mål att förtala, smutskasta, insinuera kriminella saker etc. får göra sig en egen tråd att förpesta.

Här kan vi samla alla länkar, uppgifter kring bolaget etc.

Som en parallell tråd till TA tråden.

Länk till andra delar..

58: http://www.aktieguiden.com/1361512/fingerprint-fa---del-58

59: http://www.aktieguiden.com/1365320/fingerprint-fa---del-59

60: http://www.aktieguiden.com/1366745/fingerprint-fa---del-60

61: http://www.aktieguiden.com/1370135/fingerprint-fa---del-61

62: http://www.aktieguiden.com/1373506/fingerprint-fa---del-62

63: http://www.aktieguiden.com/1378460/fingerprint-fa---del-63

0
Ogilla!
154
Gilla!
2016-01-27 18:48:57

CROWHATER: "ABG är analysfirmornas svar på Halebop"

Den hotade, den syntes och försvann, inget som någon idag bryr sig om alls och hade den haft känslor så skulle den hela tiden försöka göra sig påmind, trots att den falnar allt mer. Samma sak sker med ABG.

Allt fler har börjat ifrågasätta ABG:s analyser kring FPC. Ifrån början så tog man dom på allvar men efter att ha analyserat deras påståenden sen 3 års tid så visade det sig att de haft fel på punkt efter punkt. De har underskattat komplexiteten i produkten då man redan för ett par år sedan sade att FPC skulle bli utslaget. Man har underskattat teknikgenombrottet och estimerat att FPC skulle omsätta 2 miljarder först om något år. Vidare så skulle penetrationen av sensorer komma upp kring 30% först om 2 år. Analytikern Per Lindberg har blandat ihop sensorpriset med modulpriset och gjort en hel analys som fullständigt byggt på en felaktig bild. Vidare har denna Per Lindberg för ett år sedan snart gått ut och kommenterat en annan analysfirmas riktkurs och påstod då att FPC borde värderas till 23 kronor. Kursen låg då på 123 kronor.

Idag tvingades ABG ut och förklara för hela världen hur man tänker genom att Christer Linde, Per Lindbergs chef gett sin syn på det hela och förklaring till hur de tänker. Det är förståeligt att så sker då fler och fler börjar ifrågasätta deras kompetens och nu riskerar man att ingen längre tar dom på allvar.

Christer Linde verkar inte ha vetskapen om att jag redan vid förra analysen ifrågasatte stora dela av analysen med rena fakta kring tekniken, både hur den fungerar och vad som skulle krävas för att överhuvudtaget ha en chans att knäcka en kryptonyckel tex. Som svar av Per L fick jag en länk till en sida som mer eller mindre bekräftade att förståelsen är minimal hos dem. Trots upprepade försök att förklara så svarade man med total tystnad. Den sista analysen innehöll samma felaktiga bild och man undrar varför de inte bemödat sig att kolla upp hur det ligger till?

För att bemöta de påstående som nu sagts så klipper jag in delar av den.

***************************************************

ABG påstående:

"1: Aldrig har en aktie varit föremål för så mycket frenesi. Endast i sällsynta fall har en ledningsgrupp tagit så påfallande lätt på konkurrenters förmåga. Sällan har ett företag blivit så generöst prissatt", säger Christer Linde.

2: ABG Sundal Collier menar att till och med bolagen under dotcom-erans glansdagar bleknar i jämförelse med utvecklingen av Fingerprint-aktien. Värderingen på 120 miljoner kronor per anställd är orimlig enligt banken, som jämför med att Ericsson värderas till mindre än 2 miljoner kronor per anställd, och Toobi värderas till 7 miljoner kronor per anställd.

"Det är såklart kvalificerade gissningar från oss, men med Fingerprint är det lite som med backhopparen Jan Boklövs V-stil. Han var bäst när han var ensam om stilen, men sedan kom alla andra ikapp", säger Christer Linde.

***************************************************

1: Angående att FPC ledningsgrupp tagit det påfallande lätt angående konkurrenternas förmåga.

ABG borde ha haft vetskapen om att FPC i ett tidigt skede redan för 3 år sedan hävdade att dom med bäst prestanda och bäst pris kommer att dominera marknaden. Att teknikhöjden är oerhört hög och att bolag som hållit på i 15-20 år inte lyckats komma upp på banan. Under dessa 3 år så har FPC formligen bevisat att man haft rätt, både vad gäller prestationer genom vunna DW och den oerhört stora mängd telefoner och antal kunder som valt FPC. Under tiden har fler fallit bort än vad som tillkommit. Har ABG funderat på varför det har skett? FPC spådde en marknadsandel på 50% utanför apple och samsung. De erhöll över 90%. Är detta att man underestimerat konkurrenternas förmåga? Att tro på 50% och sen nästan få över 90%.? Snarare är det ett bevis på att konkurrenterna haft det svårare än vad ens FPC trott. Under hela denna tiden så har analytiker och främst från ABG påstått att marknaden helt kommer att domineras av SYN. Ändå så påstår nu ABG att ledningen tagit det lätt? Snarare är väl slutsatsen att ABG inte förstått hur komplex produkten faktiskt är.

Detta borde man ha reflekterat över då det är rena uppgifter som när som helst går att reflektera över då det redan har hänt , inget man behöver gissa sig fram till.

2: Att ABG kan jämföra bolag genom att räkna antal anställda och mäta bolagsvärdet på dessa per huvud förvånar mig absolut mest måste jag säga. Detta kan inte bara vara sant för en mäklarfirma som förväntas kunna lägga analyser på diverse bolag.

Ett bolag från IT yran värderas i de flesta fall per anställd ingenjör och vad man trodde att varje person kunde ta in som intäkt. Där rusade värderingen och i vissa fall räknade man med som att varje ingenjör skulle kunna lägga ner 3ggr mer tid på ett år än vad en 9 till 17 arbetare gör. I normala fall för konsulter så räknar man med att de under sina 1600h per år kan ta in 1-1.6M sek beroende på timdebitering. I vissa fall trodde man på debiteringar kring 2-3000 kronor i timman. Det höll inte.

Hela denna basering bygger på hur mycket varje person kan få in per timma. Det är så långt som det bara går att komma ifrån vad det gäller att räkna på ett produktbolag som säljer komponenter till hela världen och där man lagt ut produktion i Asien. I ett sådant bolag så kan man fördubbla en intäkt utan att man direkt måste fördubbla antalet anställda. Teoretiskt skulle man kunna säga upp alla och produkten skulle sälja lika mycket ändå under många år framöver. Det fungerar inte så då man måste utveckla vidare, så det var ett exempel. MEN, säger man upp samtliga anställda som är rena konsulter som det det mesta räknades på under IT yran så upphör intäkten omgående.

Att ABG sätter ett likhetstecken mellan sådana bolag är oerhört förvånansvärt. Detta är i min värld oseriöst av en så kallad analysfirma. Man måste förstå skillnaden på tjänstebolag som mest agerar på inhemsk marknad och produktbolag som agerar på en världsmarknad. Det tar man för givet att alla känner till.

Att jämföra med Ericsson vars marknad ändras med ensiffriga % tal eller med Tobi som inte ens fått ett tekniskt genombrott och än mindre ett marknadsgenombrott är ju helt missvisande även det. Varför inte jämföra med ICA anställda?

Att påstå att det är en kvalificerad gissning av ABG är så långt ifrån sanningen som det går att komma. Sitter man och jämför med att hoppa med V stil kontra att utveckla högteknologiska produkter som kräver högteknologiska labb där forskardelen består av 30% av doktorer resten av civilingenjörer och på detta krävs det mångårig erfarenhet av just denna teknik och forskning, det är inte jämförbart någonstans. Med tanke på denna jämförelse och det faktum att bolag som redan hållit på i 20 år och inte lyckats så visar det snarare på den oförståelse som ABG faktiskt har kring tekniken. Det är inte FPC som underestimerat något alls, det är ABG som överskattat sin förståelse och sitt kunnande.

Vidare:

********************************

ABG påstående:

Fingerprint har visserligen total marknadsdominans idag och 90 procent av affärerna kan kopplas till Kina, men i sitt huvudscenario räknar investmentbanken med att Fingerprints globala marknadsandel rasar ända ned till 5-10 procent bortom 2020.

Det beror bland annat på att jättar som amerikanska Qualcomm gett sig in på marknaden, precis som en hel armé asiatiska bolag såsom Goodix, Silead, Egos Technology, Egistec, Elan Microelectronics och FocalTech.  

Konkurrensen kommer därigenom att hårdna, spår ABG Sundal Collier och framhåller att intäkten per smartphone-sensor - som låg på 6-7 dollar 2014 - numera är nere på 3 dollar. Med ökad konkurrens kan priset snabbt falla mot 2 dollar.

*********************************

Crowhaters kommentar:

Hade ABG lyssnat på säljchefen så hade man uppfattat påståendet att FPC säljer mer sensorer utanför Kina än vad man säljer i Kina. De har visserligen stor del Kina märken men inte endast dom. Det är bara att söka på Sony. Google, LG, Microsoft m.fl för att läsa sig till var de kommer ifrån och vilken marknad de täcker.

Sen 2013 har ABG främst men även andra påstått att FPC kommer att minimeras som aktör till förmån för de större. Fallet blev att FPC gick och blev världsledande. Under denna tiden så har SYN tappat mark. Konkurrenter som haft sensorer ute har totalt misslyckats med att vinna kunder. Det har nu gått 3 år och under tiden har FPC hela tiden utvecklat nya sensorer, byggt upp sin kompetens kring all integration av mobiler, operativsystem, banker osv. FPC har över 100 produkter ute med sin sensor i och där varje projekt har byggt upp ett kunnande, en kompetens som ingen annan har gjort. Detta har man gjort på de tre senaste åren. Man har byggt upp en organisation som har hand om forskning, implementation, testning, produktionsäkring osv. Allt detta på en global marknad. Alla fallgropar och misstag som man gjort på vägen och som lett till att man hela tiden utvecklats är något som samtliga kommer att behöva göra även dom. Medan dessa jobbar febrilt med att ta fram en konkurrenskraftig sensor så bygger FPC upp erfarenhet OCH utvecklar vidare även dom. Detta tyder snarare på att de utvecklas snabbare än konkurrenterna och faktiskt drygar ut försprånget.

Denna förståelse för hur branschen fungerar och vad som krävs verkar inte ABG har någon kunskap kring överhuvudtaget. Att då sitta på påstå att allt detta kommer att ske på 3-4 år samtidigt som FPC stannar upp fullständigt är mig en gåta hur man kan få till. FPC kommer absolut inte ha en monopolställning. De kommer att vara en av de största spelarna även i framtiden. Men att någon skall rampa upp både företaget, erfarenheten, produktion osv från noll…samtidigt som de misslyckats totalt sen 3 år tillbaka, är ju inte rimligt. Detta borde ABG ha förståelse för. Men de har inte förstått något kring produktion, testning, kvalitetssäkrande och vad som krävs för att rampa upp saker.

Att man inte särskiljer teknikerna och beräknar en sannolikhet för att just den tekniken skall slå och vara konkurrenskraftig är en annan sak som slår en. För ABG så är varje ny tillverkare en konkurrent, men var är sannolikheten att en 2D läsare blir konkurrenskraftig? Eller att en 2-3 gånger dyrare teknik skall bli mer konkurrenskraftig? Att ABG och då främst Per Lindberg blandar ihop modulpriser, kiselpriser och buntar ihop alla tekniker som om de alla har samma prisbild visar återigen hur otroligt dåligt insatta man faktiskt är i denna bransch. Men jag förstår att man inte har den kunskapen att sitta och jämföra strömförbrukning, FAR, FRR m.m. För att värdera sannolikheter att just denna kommer att slå. De gör lätt för sig men då blir det ännu mer fel.

Det finns otaliga exempel på produkter inom hightech som trots ökad konkurrens ändå kan erhålla höga marginaler just för att det är så hög tröskel kring tekniken. Detta borde ABG även ha undersökt. Marginaler kring 30-40% är inte unika kring den branschen.

Per Lindberg och ABG har som mantra att påstå att det är en standardkomponent som man bara kan byta ut rätt av. Det är också fel, just för att det finns oerhört många tjänster/funktioner som är kopplade till sensorn. Det är inte bara att byta ut då det även är mjukvara inblandat och är kopplat direkt in till både OS och firmware. Denna kombination innebär att man alltså både säljer HW OCH kompetens/funktioner/tjänster kopplat till sensorn. Detta är något som ABG borde känna till.

Vidare'

********************************

ABG påstående:

Men det är inte bara ökad konkurrens som ställer till det för Fingerprint. ABG Sundal Collier bedömer även att företaget saknar de fysiska resurser och den kompetens som krävs för att hålla tillräckligt hög fart på sin utveckling.

ABG Sundal Collier hyser också oro för bolagets exceptionella beroende av den kinesiska marknaden. Resonemanget lyder: vilket företag kan behålla i närheten av 100 procent av leveranserna av någonting?

**********************************

Crowhaters svar:

FPC har numera kontor både i Gbg, Lund, Köpenhamn, Asien och Usa.

Vad vet AGB någon om kompetensen som behövs för FPC? Har inte FPC åstadkommit något stort redan med den kompetensen som man har? Vad mer är det som ABG har förståelse för kring tekniken som jag i alla fall inte sett med tanke på deras uttalande som de efterfrågar? Vad vet de om vilken kompetens som finns på de olika kontoren?

Det hela är mer uppenbart att ABG tar upp risker som bygger på deras okunnighet snarare än att de vet något om detta och då tagit fram som brister hos FPC. Hela detta påstående blir faktiskt väldigt komiskt då samma kompetens som finns faktiskt idag lett till att man har en försäljning av 1 miljon sensorer per arbetsdag. Jag skulle vilja påstå att ABG helt är vilsna i denna fråga och borde inte påstå något som de inte har en aning om.

Angående 100% av leveranserna.

Så är det ingen som påstått att FPC kommer att ha 100%. De har själva sagt 50-70% för i år. I längden kommer det säkert att komma ner till kring 30%, men marknaden är oerhört mycket större så även ett marknadstapp kommer innebära intäktsökningar. Just för att marknaden växer snabbare än var marknadstappet bidrar till. Dessutom upprepar jag att FPC:s största försäljning sker utanför Kina idag.

Vidare

************************************

ABG:s påstående

Ett ytterligare problem för Fingerprint och andra biometribolag rör säkerheten. Grunden för alla säkerhetsskyddade kodade system är att dessa går att förändra om "koden" upptäcks, kopieras eller används av tredje part.  Men till skillnad från nycklar eller lösenord, kan fingeravtryck inte bytas ut om de kapas, vilket enligt ABG Sundal Collier är en problematik som sensorbolagen inte vill diskutera. 

Analytikern Per Lindberg påminner om den amerikanska säkerhetsskandalen där hackare kom över 5,6 miljoner fingeravtryck från anställda i det amerikanska försvarsdepartementet och andra statliga myndigheter. Skandalen har redan lett till en het debatt och påverkat hela industrin negativt.

*************************************

Crowhaters kommentar.

Tack…jag väntade på denna. ABG har verkligen nu bevisat att man inte förstått hur tekniken fungerar. Har man fått något så om bakfoten så förstår jag i alla fall att man inte förstår något. Men att ha fått en förklaring och inte ta till sig detta är dock en gåta för mig. Trots att jag påpekat och visat hur det fungerar så valde alltså Per Lindberg och nu hans chef att ens bemöda sig för att verifiera detta.

Ett kapat fingeravtryck skall du kunna återskapa i 3D. Dvs OM man får tag på en bild av fingeravtrycket, dvs som Per Lindberg hänvisade till i sin förra analys och som svar till mig. Så kan man INTE återskapa det finger som krävs för att sensorn skall släppa in dig. Detta är för att det INTE finns utskrivet på en bild vilken karaktäristik som fingret har. Det är som att påstå att om man tar en bild av ett ansikte så är det kört för en sensor som använder sig av detta för identifiering. Det stämmer, MEN,,,om den då även tittar in under skinnet. Hur ser man detta data på en bild? Ser man bihålornas storlek? Storleken på hjärnan? I ABG:s värld och förklaring så kan man tydligen det. Och om man nu råkar få reda på det på något märkligt sätt, så verkar det inte vara något svårighet att skapa en sådan attrapp av levande vävnad?

En ren bild av ett fingeravtryck räcker inte för att lura en sensor.

UTÖVER detta så är fingeravtryck endast ett frö ihop med andra frön som finns i din personliga telefon. Detta tillsammans skapar en 256 bitars kryptonyckel som är unik för just denna enhet. Den kommer alltså INTE att fungera på någon annan enhet. Det är DENNA nyckel som lagras och som faktiskt kan kombineras med fortsatt 4 siffrig pinkod. Vilket skulle vara miljarder gånger säkrare än bara en PIN kod. Fördelen är att man dessutom nu kan visa att RÄTT person faktiskt även kan pinkoden. För om det är en falsk person som kan koden, så släpps man ändå inte in.

Jag påvisade dessutom för Per Lindberg att det skulle ta många år att knäcka denna nyckel.

Lägger in den igen så kanske Per Lindbergs chef kan se detta om nu Per undanhållit detta.

Min förklaring var då att man INTE kan återskapa fingeravtrycket genom att knäcka kryptonyckeln då den består av allt annat än just en ren bild av fingret…

----

 Dvs här kan man inte återskapa ett fingeravtryck överhuvudtaget genom att lyckas knäcka ett 256 bitars crypto som hittills ingen i världen lyckats med. Cryptot som tas fram innehåller även andra parametrar, så som imei nummer osv. Vilken normalanvändare tror du här skulle kunna åstadkomma något sådant? OM vi nu ändå låtsas som att man knäckt det. Så beror ju även detta crypto på den enhet som allt legat på, både hårdvaru nummer, så som imei . Dvs ÄVEN om du knäcker den, så måste det ske på just denna enhet. Vederbörande ägare torde då redan efter en dag upptäcka att enheten är borta och inte efter 9.1e40 år, jorden har funnits i 1.4e10 år. Det är nämligen så att det är 2 upphöjt till 256 antal kombinationer som skall testas.

Det krävs då ca 2 miljarder beräkningar per sekund, eller 2 gigaflops om du vill ha det i det formatet och förstår bättre.

Så om man tar en vanlig grafikprocessor som är den som är mest lämpad för att göra dessa snabba beräkningar och kopplar ihop den tillsammans (du behöver en miljard sådana), då kan du utföra 2 quantiljoner beräkningar per sekund. (1 miljard GPU:s @ 2 gigaflops), då skulle det alltså ta 6.7e40 gånger längre tid än vad universum är gammalt. Tror du att man hade märkt om denna enheten varit stulen under tiden?

Nu är det ju dessutom så att det handlar oftast om att låsa ute folk från sin mobil, sin platta, passersystem osv. Inte direkt fortknox behov. För när vi kommer till transaktioner, så kan man även då ha två stegs autentisering, dvs du adderar ytterligare en dimension i säkerheten genom att fråga efter någon som du kan. Tex pin, eller lösenord. Så denna kombinationen leder ytterligare till en faktor som adderar till ett par år till den totala beräkningen ovan om detta inte skulle vara tillräckligt.

----

Crowhaters vidare kommentar kring detta ovan:

Som ni ser så har ABG fullkomligt missförstått HUR informationen används och att det är en delmängd av mycket annat. Att då sitta och påstå att det är något som marknaden är rädda för, SAMTIDIGT som tillverkare efter tillverkare implementerar denna lösning. Apple…Microsoft, Google…med många fler har alltså missat något väsentligt som ABG kommit på? Här borde faktiskt ABG bara på denna sak ha kommit på att man kanske har missat något? Det kanske är så att ABG själva inte förstått men som tusentals andra ingenjörer redan tänkt på och faktiskt inte ens bemödar sig att kommentera? Just för att man tar det för givet att en analysfirma som skall vara seriös borde ha tänkt på det redan från början och insett att om någon vet bättre så är det dom som valt tekniken och utvärderat den.

Vet man ens om vad FIDO är? Vad dom jobbar för?

Ju mer man tänker på det desto mer förvånad är man över hur ABG tänker. Jag börjar förstå varför fler och fler nu börjar att intressera sig kring hur fasiken dom tänker.

Vidare…

****************************

ABG:s påstående:

ABG Sundal Collier beräknar att Fingerprint omsätter 5,4 miljarder kronor i år och att summan har rasat till cirka 2 miljarder efter 2020.  I investmentbolagets analys av Fingerprint finns tre möjliga scenarion: bas, bättre och bäst. Vid det bästa scenariot (5 procents vikt) har Fingerprint lyckats inpränta en defacto-standard, åtnjuter en extremt hög marknadsandel även i framtiden och värderas till 1450 kronor per aktie. I scenariot "bättre" når aktien 640 kronor.

Investmentbanken bedömer dock att det är 80 procents sannolikhet att aktien har ett värde om 40 kronor vid basscenariot - långt under dagens nivåer kring 470 kronor.

Det är känsliga frågor. Många privatpersoner har tjänat mycket pengar på Fingerprint?

"Vi släpper inte en analys för att göra någon glad eller ledsen, ABG Sundal Collier skapar oberoende analyser som kan ge ett mervärde för kunderna. Vi är väl medvetna om att Fingerprint har blivit en folkaktie, men kan konstatera att aktien inte är lika populär bland institutionella investerare", säger Christer Linde.

***********************************

Crowhaters svar:

Har abg ens räknat på andra marknader än mobiler? Det har man helt uppenbart INTE gjort, för då hade man inte kommit fram till en sådan siffra som man gjort. Det måste ligga något helt annat intresse än att visa rena fakta.

Skulle 80% av endast mobilmarknaden ha sensorer så skulle det ge en intäkt på 24 miljarder. Detta på ett pris kring 2USD som de själva säger. Var är bankkortsmarknaden som är 5ggr större? Passersystem? Laptop, plattor, spelkonsoler, lås, kameror och allt annat som kreativa ingenjörer kan komma på? 5.4 miljarder är även det oseriöst. Det skulle innebära att marknaden stagnerat samtidigt som FPC spottar ut nya sensorer och allt fler telefoner kommer ut…och nu även andra produkter som plattor osv. Microsoft surface pro tex. Att då påstå att marknaden redan i år skulle minska för FPC medan det inte finns några konkurrenter ute och dom som finns säger att de först om någon månad kommer ut med en FÖRSta sensor. Det tar ca 6-7-8 månader innan en telefon kommer ut från det att man börjat implementera allt. Dvs dom telefoner som kommer ut närmaste halvåret är från de tillverkare som redan har färdigt sina sensorer. HUR ABG resonerar här är mig en gåta.

ABG säger att man inte släpper analyser som skall göra någon glad eller ledsen? Nej, de förväntas att släppa analyser som andas kunskap och genomarbetade och verifierade påståenden. Man förväntar sig att de skall vara pålästa och har en förståelse för vad de säger då dom mer än någon annan påverkar kursen. Så det är inte så att någon gråter över ABG:s analyser, eller ens är glada. Folk är FÖRVÅNADE och BESVIKNA på vad man ser, snarare än att man konstaterar att de har rätt. De har ju inte haft rätt någonstans sen 4 år tillbaka kring FPC. Så vad får dom att tro att man blir glad eller ledsen av vad de kommit fram till? Man blir snarare förbannad över hur det kan gå till på detta sättet utan att någon ifrågasätter deras intentioner och faktiskt granskar dom kring hur de själva agerar kring sina rekar.

Men jag har full förståelse till att media nu börjar lyfta på ögonbrynen och faktiskt rapporterar hur det kan spreta så oerhört mycket och då främst från ABG. Återigen att Christer Linde inte ifrågasätter Per Lindbergs iver att kasta ur sig en riktkurs på 23 kronor för att en annan analysfirma sagt något annat är för mig en gåta. Det borde vara utom allt tvivel att det finns något som luktar illa och jag hoppas innerligt att media nu faktiskt intresserat sig för detta och att det är därför som man nu vänder sig till ABG för att se hur dom faktiskt tänker och varför det skiljer så mycket och varför de konsekvent haft så mycket fel. Vi skall inte heller förglömma att samma Per Lindberg rekade sälj på Apple 2009 med samma återkommande påståenden som han nu även applicerat på FPC. Däremot hade han köp på nokia och Ericsson. Så Christer Linde borde fråga sig även om det är så att det även denna gång är så att man skjuter sig själva i sank med Per Lindbergs hjälp?

Abg är en meteor som helt klart tappat sin lyskraft och som mest ser ut som en förkolnad stenbit som förlorat sitt syfte….

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-01-27 19:37:00

Eloge till dej Knight of Fingland!

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-01-27 19:43:32

Satan i gatan vilket jobb du lägger ner CH. Det är bara att lyfta på hatten i form av graden av engagemang.

-Bra jobbat...

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-01-27 19:52:08

Tjusigt kråkan!

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-01-27 19:52:49

#3...4

Tack. Man blir fruktansvärt irriterad på den okunnighet och bristen på sunt förnuft alltså. Att man inte ens kan reflektera över vad man sagt och hur det blev...och då dra slutsatser kring det? Man hade inte förmågan att förstå vad som skulle komma 6 månader i framtid...och nu ger man sig på att bedöma 4 år framåt?

sanslöst korkat...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-27 20:03:02

Crowhater, vill bara inflika med att ditt svar till ABG var så klockrent som det kan bli. En applåd är du värd.

Helt klart ett svar som ger en indikation på att du kommer bli årets investerare även 2016:)!

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-01-27 20:51:02

CrowHater. Jag har varit med i många år, nästan lika många som... Kommer ihåg när man köpte på 6 kr och nästa år så stod den i tio kr och nästa år igen i 6 kr.

Jag ruttnade till slut, men du var totalt ihärdig, för att du hade satt dig in i bolaget.

Med facit i hand, fick du rätt!

Vi har haft våra duster, men har förvånat mig över all den tid du lagt ner. Helt osannolikt bra gjort.

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-01-27 20:57:58

Bra kråkan !

Den här skulle man vilja få ut i stugorna till alla som äger Fingerprint eller på nåt sätt få fram informationen. Den kan gott skickas till håvard också.

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-27 21:00:59

#7

Ja du....tackar så mycket ..jag minns dig väl :-). Vi hade våra duster men jag var som sagt väldigt säker på mitt kunnande kring tekniken och kunde räkna ut vem som hade bäst chans. Det är givetvis inte så att det alltid är bäst teknik som vinner...men det handlar med om i de områden där det finns stora intressen att någon standard före någon annan vinner. detta handlar ju om något annat och då vågade jag tro på det.

Men man skall inte förneka att det krävdes mycket tur på vägen...det fanns många saker som kunde gått fel...som nästan höll på att rämna allt osv.

Så det skall man inte glömma.

Det var en ruskigt jobbig period med ena gången hopp...andra förtvivlan... men vi reste oss upp varje gång.

Unnar alla denna resa oavsett historiken innan......

Ja---förutom en del vissa skribenter som försvunnit och som jag är övertygad om ligger bakom mycket av skiten som skett....glomgold...tex....

mvh

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-01-27 21:03:52

Crow som du själv ser, alla vi fing-intresserade älskar verkligen det du står för. Du är bland många en fing-gud. Inget mindre. Hoppas att vi kan stanna som ägare fram till 2020 och se tillbaka på de här skit-analysar och skratta dom rakt upp i huvudet för dere inkompetens. Fast det gör vi ju redan, men de fattar inte att hela publiken har börjat tappat förtrondet 100% till ABG.

Vi har haft en tuff tid när LC var VD. Det var inte lätt, det kan man också läsa massa om på gamla chatten. Men att vi bytade till JC var verkligen så rätt det kunne bli. Hela insiderhärvan är naturligvis kass, ingen diskussion där, men vi vet reelt sett inte ännu vad som är sant och falskt. Tror egentligen inte det påverkar bolaget längre. Att JC hadde så bra kontakt till JL via SonyEricsson har också visat vara det riktiga. Och tur att JL hoppade in som VD när allt skiten började.

Jag är fortsatt rätt säker på att bolaget har bättre koll på läget än ABG och CAR. Vi kan ju hoppas på flera analyser från andra under året. Någon kommer ju nog ha annan uppfattning, Arctic verkar ju ha lite mera förtrodde för vad FPC kan.

Tack för dina svar till ABG som jag tror alla kan stödja till 100% .

Snart rapportdags och då får vi igen lite mera kött på benen :-)

HEPP !!!

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-01-27 21:06:18

#10

Tummen upp manenn :-)

Keep on rocking...

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-01-27 21:06:51

#9. Crow

Ja, faktiskt, det finns inte många som vet hur mycket arbete du lade ner INNAN Fing blev den HIT det är idag. För det var faktiskt väldigt många år och du var ihärdig som fan.

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-01-27 21:57:07

Snygt Crow, du er begyndt at lære FA, og snart er det tid til at lære TA og trading. ;)

Spøg til side, så burde man publicere dit svar/kritik i medierne, især i anerkendte aviser.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-01-27 22:11:13

Detta är den enda sekten att vara medlen i som är riktigt bra

Crowhater for president!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-01-27 22:56:00

Fantastisk arbejde og Super job du her udretter Crow. Endnu engang viser du dit store format, dit faglighed og dine store kompetancer samt indsigt.

Du fortjener en ordentlig og bra respons fra div. medier i branchen, samt at dit store arbejde kommer til at bære frugt.

Hvor henter du al den energi henne!

Mycket imponerende og endnu engang leverer du en kæmpe indsats, som fuldkomment viser dit tekniske format!

Med tak herfra.

mvh. solo1

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-01-28 09:30:13

Globala smartphoneleveranserna ökade 5,7 procent under 4 kv 2015

De globala leveranserna av smartphones ökade till rekordhöga 399,5 miljoner i det fjärde kvartalet 2015. Det motsvarar en tillväxt med 5,7 procent jämfört med samma period 2014, framgår det av färsk statistik från analysföretaget IDC.

För helåret 2015 landade siffran på 1,43 miljarder smarta telefoner vilket även det är en rekordhög nivå. Tillväxten för året blev därmed 10,1 procent jämfört med de 1,3 miljarder enheter som skeppades under 2014.

Samsung fortsatte att dominera och levererade 85,6 miljoner telefoner under fjärde kvartalet, en ökning med 14 procent. Totalt för året blev siffran 324,8 miljoner mobiler, vilket är en mer blygsam ökning på 2,1 procent. IDC menar att Samsung står inför ökad press inom premiumsegmentet från Apple och från kinesiska aktörer inom låg- och mellanprissegmentet.

Apple levererade 74,8 miljoner smartphones under kvartalet, en marginell ökning i årstakt. För helåret var ökningen däremot drygt 20 procent till 231,5 miljoner enheter.

Den största vinnaren under kvartalet var Huawei med en tillväxt på 37 procent i årstakt.

Aktuella siffror för marknadsandelar i det fjärde kvartalet:

Samsung: 21,4 procent (19,9)

Apple: 18,7 procent (19,7)

Huawei: 8,1 procent (6,3)

Lenovo: 5,1 procent (3,7)

Xiaomi: 4,6 procent (4,4)

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS40980416

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-01-28 09:53:45

Is Biometrics Putting The Nail In The Password’s Coffin?

“And as more people opt in to the transition, in the coming years biometrics will have a huge role to play in taking security forward with convenience.”

www.pymnts.com/news/biometrics/2016/is-biometrics-putting-the-nail-in-the-passwords-coffin/

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-01-28 10:02:32

Svaga utsikter från Qualcomm

28 jan 2016

Kvartalsrapport Prognosen från telekomföretaget Qualcomm, en av svenska Fingerprints konkurrenter, för det kommande halvårets vinst och försäljning hamnar under analytikernas förväntningar.

Qualcomm förutspår vinst och försäljning för det första kvartalet som inte levde upp till analytikernas förväntningar.

För det andra kvartalet spår bolaget att det justerade resultatet per aktie kommer att uppgå till 0:90-1:00 dollar och intäkter på 4,9-5,7 miljarder dollar.

Analytikernas förväntningar inför rapporten var ett justerat resultat per aktie på 1:01 dollar och en försäljning på 5,66 miljarder dollar enligt Bloomberg News.

Qualcomms division som tillverkar processorer och modem till telefoner, den största intäktskällan, pressas på två fronter. Avtagande tillväxt på den bredare marknaden för smarta telefoner. Marknadsledarna Apple och Samsung använder i större utsträckning egna komponenter i stället för att köpa från Qualcomm.

Qualcomm redovisade på onsdagen ett justerat resultat per aktie på 0:97 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:91 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Intäkterna var 5,77 miljarder dollar. Väntat här var intäkter på 5,69 miljarder dollar.

Aktien var oförändrad i den amerikanska efterhandeln efter att ha stängt den ordinarie handeln på minus 2 procent.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@placera.nu

Mer av Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-01-28 10:08:14

#18

inte ett enda ord om hur det går med dere sensor, och inte heller något om dere sensor i framtiden :-)

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-01-28 10:15:53

Ursäkta min Franska, Direkt och ni andra tummesugare, men PÅ VIKET SÄTT är Qualcom konkurrent till FPC ?

Var hittar man gemensamma produkter, och vilka är det, så man kan jämföra ?

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-01-28 10:16:26

#18 Om deres QC ulltralyd ID sensor overhovedet nogen sinde kommer ?

Nu har den været udsat i snart 2 år, så vidt jeg husker og tænker tilbage.

solo1

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-01-28 10:22:39

Salmor

Bra fråga, jag tror många insatta letar samma argument som dig, men tyvärr finns det många som i stället läsar analysar från ABG, CAR osv, och de tror att QC har börjat ta volymer från FPC. Helt galet ju.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-01-28 10:34:02

#20

På detta sätt är dom konkurrenter:

https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/security/sense-id

Sen återstår att se om dom kan uppfylla sina löften, hur kvaliten/säkerheten verkligen är, och vad det kostar.

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-01-28 10:39:28

Det där har jag sett, aldur. Docomo referensen gäller Irisscaning . Finns det någon

produkt ute på marknaden, (en fingersensor) i en mobiltelefon tex?

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-01-28 10:48:46

#23 #24

Första problem för QC är pris per sensor, hittills ryktas det att de inte lyckats få priset under 10$ på prognos. I så fall de kan komma med en konkurrerande sensor till FING, bättre kvalitet, bättre pris osv, då är det ett farhot, men än så länge är det långsökt se QC som konkurrent.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-01-28 11:16:09

Købssignal på Fing fra tasajten.

Ser bra ut.

solo1

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-28 11:41:40

25. Per och håvard har väl koll på qcoms priser...?

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-01-28 11:52:47

???

?@serapeum1103

FPC is expected to more module partners such as McNex, DreamTech and Partron, SS is expected to change or more supplier in the second half.

https://twitter.com/serapeum1103/status/692371374732644352

http://blog.daum.net/serapeum/7593979

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-01-28 13:18:00

#28 Min koreanska är inte så bra, men det verkar se bra ut i de olika tabelluppställningarna...

http://blog.daum.net/serapeum/7594153

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-01-28 14:26:45
0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-01-28 14:29:13
0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-01-28 15:57:43

January 28, 2016 17:48 PM IST

Samsung Galaxy S7 vs LG G5 vs Xiaomi Mi 5: Flagship devices to clash at MWC 2016

http://m.ibtimes.co.in/samsung-galaxy-s7-vs-lg-g5-vs-xiaomi-mi-5-flagship-devices-clash-mwc-2016-664843

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-01-28 16:25:02

Banks must move past PIN, OTP to ensure mobile security

No longer secured, PINs and one-time passwords should be abolished as a form of authentication for mobile banking apps, and replaced by biometrics such as facial and voice recognition.

Asian banks need to stop using PINs and SMS-based OTPs, which no longer provide adequate security and user assurance, and start tapping biometrics to authenticate mobile users.

In fact, the future of authentication resolves around biometrics on smartphones and banking apps must support the technology, sooner rather than later, urges Tony Chew, Citibank's global head of cybersecurity regulatory strategy.

He also noted that biometrics offered much better security than PINs and passwords in terms of authentication and verification, tapping an individual's unique physiological and behavioural traits to build the user authentication template.

http://www.zdnet.com/article/banks-must-move-past-pin-otp-to-ensure-mobile-security/

0
Ogilla!
163
Gilla!
2016-01-29 10:27:59

Huawei siktar på kraftigt ökad smartphoneförsäljning i Indien

Huawei har sett en god marknad i Indien och förväntar sig att öka sin smartphoneförsäljning i landet med 300 procent i år. Nu lanserar bolaget två nya 4G-telefoner under varumärket Honor, rapporterar PTI.

- Vi har sett bra respons i Indien. I år räknar vi med att ett stort antal användare av feature-telefoner konverterar till smartphone och det är där vårt fokus är. Vi siktar på en tillväxt på 300 procent för smartphoneförsäljningen i Indien och Honor 5X och Holly 2 Plus är av avgörande betydelse för detta, uppger Allen Wang, ansvarig för Huaweis konsumentenhet i Indien.

Under 2015 sålde Huawei en miljon smartphones i Indien, varav 800.000 var från Honor-serien. Det var alltså relativt blygsamma volymer förhållande till bolagets globala leveranser på 108 miljoner smartphones.

Honor 5X har fingeravtrycksteknik från Fingerprint Cards och Precise Biometrics. Den billigare Holly 2 Plus saknar däremot sensor.

http://www.ibnlive.com/news/tech/huawei-expects-300-smartphone-sales-growth-in-india-1196388.html

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-01-29 10:39:12

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

Johan Carlström Retweeted Phuur

Ojdå, luktar ras om inte confcallen är bullish, vad sa de angående forecast för deras Q3 (kalender Q1) 2016?

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

En intressant observation är att Rick sa att SYNA hade 100 um UG färdigt och 200 um på G senare under året (kommer inte ihåg om han sa när)

https://twitter.com/CarlstromJohan/status/692826747658723328

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-01-29 10:41:19

This smart gun uses #biometrics to secure firearms, only the owner's can unlock it

http://getidentilock.com/

Mvh smartcard

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-01-29 10:42:00

Syna har fortsatt ingen bra sensor, och frågan är om de hinner ikapp någonsin?

På tal om fejkbud FPC/SS... Nu har kursen två ggr rallat i SYNA på inofficiella uppgifter ang. bud. Ingen vill kommentera :-)

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-01-29 10:43:28
0
Ogilla!
146
Gilla!
2016-01-29 10:49:21

Som jeg læser SYNA rapporten, forventer jeg ikke nogen UG eller IG sensor foreløbig måske tidligst ultimo 2016

solo1

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-01-29 10:51:49

Fakta är att vi vet inte ens om UG blir ett hit. Vi behöver inte vara nervösa. Även FPC håller på med att utveckla UG och enligt min info är de längst fram också på detta punkt.

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-01-29 10:52:21

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 29m29 minutes ago Stockholm, Sweden

@Kristallklart jag tror Huawei nu siktar på Apples position som nr 2 inom 2 år. Kanske 160 M smartphones redan i år?

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-01-29 10:54:25

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 10h10 hours ago Gothenburg, Sweden

@CarlstromJohan Vanligt Gorilla glas är 400 um tjockt så med 100 alternativt 200 um får SYNA nog lite tufft att övertyga Tier1 OEMs :)

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-01-29 11:43:00

#40 og #42. Just så er det, og vi vet jo også, at FPC har 1200 sensoren och at FPC er længst fremme i teknologien og i deres præstationerer så langt!

solo1

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-01-29 11:50:05

FPC1200 var klar september 2015.

MWC ultimo februar medfører 5-6 måneder.

Kan Xiaomi Mi5 præsentere deres telefon med glassensoren?

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-29 12:32:17

Ja det er bestemt en mulighed at Xiaomi Mi5 bliver først

solo1

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-01-29 12:41:03

theleadmagnet på AVA

" Huruvida man ändrar eller behåller sin uppfattning om sina placeringar handlar om

1. Hur lång placeringshorisont man har?

2. Hur stor risk är man villig att ta?

3. Har något Negativt/positivt Fundamentalt framkommit?

4. Ser man bättre placerings alternativ?

Osv... När man lägger en prognos på 1,2 år är det väldigt svårt att veta hur Marknaden värderar Börsklimatet som helhet. Fing har visat att man kan gå emot börsen ganska rejält. +575% mot -25% för OMX Sedan April 2015...

Om FING ska ORKA att gå emot INDEX måste man fortsatt leverera enligt

eller bättre än sin prognos (vilket allt tyder på). Kineserna ökar, SS och Apple tappar

Blankarna bettar på att detta inte kommer att ske, utan att konkurrens, prisspress kommer att fresta på kommande vinster... De VET INTE DETTA utan de gör en Bedömning...

Efter Q1 rapporten vet vi hur det ser ut 2016 då ledtiderna är 6-9 månader...

Kommer marknaden sätta PE 7,8,9 eller upp mot 20? ... PE15 för 2017 räcker till 1000kr i Aktien...

Helåret 2016. 10 Miljd i Försäljning och Nettovinst 3050 Mkr, 65 milj Aktier Resultat 46.9kr / Aktie

PE 5: 234kr

PE 6: 281kr

PE 7: 328kr

PE 8: 375kr

PE 9: 422kr

PE 10: 469kr

PE 15: 703kr

PE 20: 938kr

PE 25: 1172kr

PE 30: 1407kr

PE 35: 1641kr

PE 40: 1876kr

Helåret 2017. När vi närmar oss Sep, Okt och börjar ta in 2017 års Vinst som lär

ligga runt 4.55 Miljd med en Omsättning på 15 Miljd 70kr / Aktie

PE 5: 350kr

PE 6: 420kr

PE 7: 490kr

PE 8: 560kr

PE 9: 630kr

PE 10: 700kr

PE 15: 1050kr

PE 20: 1400kr

PE 25: 1750kr

PE 30: 2100kr

PE 35: 2450kr

PE 40: 2800kr

Grejen är denna. När marknaden ser att vinsten forsätter att öka Kvartal efter kvartal är man också villiga att räkna på ett högre PE på sikt och ligga kvar längre

Som det är nu räknar marknaden, inkluderat blankarna på att pressen från omvärlden och osäkerheten i vinsten på längre sikt 2017, 2018, 2019 kommer att fortsätta

Marknaden är inte är villig att ta några större risker. Eftersom kursen gått upp 575% under samma tid som Börsen backat -25% räknar Blankarna kallt med att marknaden är villiga att sätta väldigt lågt PE Tal ner mot 6 för 2017

Snacket om att man är långsiktig i en blankning innebär att man räknar med att kursen fortsätter ner under en lång tid. För att det ska ske måste FING tappa flera kunder under H1, sänkt prognos osv.

Annars vågar man inte ta dessa Höga risker... Varje kvartal som FING presterar enligt prognos eller bättre sätter högre och högre press på deras Blankningar.

Kursen kommer att gå upp på sikt om man forsätter att växa som man gör...

Ska man Sätta PE 5, 15 eller 25 för 2017 års vinst? "

0
Ogilla!
168
Gilla!
2016-01-29 13:36:03

crow:

Helåret 2016. 10 Miljd i Försäljning och Nettovinst 3050 Mkr, 65 milj Aktier Resultat 46.9kr / Aktie

Jag tror du får rätt, men varför kör du med 10 mrd i oms för 2016?

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-01-29 16:04:44

Her er lige lidt nyt vedr. Oppo i Indien.

http://www.fonearena.com/blog/172797/oppo-to-invest-rs-100-cr-to-start-manufacturing-unit-in-india-by-august-2016.html

We have long term plan for India. We will invest Rs 100 crore to start our mobile manufacturing unit by August 2016,¿ Oppo Global VP and President of Oppo India, Sky Li told PTI. He further informed that Oppo has already started its mobile handset production in India at the Foxconn¿s plant. Li further said that the company is looking at producing 10 million handset units per year in India at its own plant and continue its relationship with Foxconn as well. The company had announced last year in May that it is planning to setup an assembly plant in the country. Just yesterday, the company launched Oppo F1 and Oppo F1 Plus in India.

Vivo, HTC, Sony, Microsoft, LG, Lenovo, Motorola, Asus, Micromax, Celkon and Karbonn are some of the national and international smartphone makers that have announced their plans to kick start manufacturing smartphones in India.

vh solo1

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-01-29 17:10:27

Edited Transcript of SYNA earnings conference call or presentation 28-Jan-16

http://finance.yahoo.com/news/edited-transcript-syna-earnings-conference-013622196.html

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-01-29 17:34:12

Will Huawei replace Xiaomi this year? Local smartphone brands expected to oust Apple, Samsung from top 5 in Chinese market

www.scmp.com/tech/article/1907049/will-huawei-emerge-king-hill-local-smartphone-brands-tipped-oust-apple-samsung

0
Ogilla!
168
Gilla!
2016-01-29 17:45:45

Needham downgrades Synaptics, Incorporated(NASDAQ:SYNA) to Buy from Strong Buy and lowers their tgt to $88 from $110 noting co issued a roughly in-line C4Q15 but provided MarchQ and FY16 guidance below consensus as the largely expected softness related to iPhone builds weighs on the business. Firm continues to believe co is aligned to favorable secular trends with fingerprint sensors and TDDI, both of which they expect to see continued attach rate acceleration and design win announcements. But firm does not believe they will be enough to offset Apple 6S/S+ softness. While they cut their ests and tgt, they believe co remains inexpensive at just 9.1x even their lowered CY16 NG EPS est of $7.29. Rating goes lower due to the slower growth and volatility, but note potential upside from speculation regarding possible acquisition of SYNA by a Chinese company.

www.marketnewscall.com/news-buzz-microsoft-corporation-nasdaqmsft-synaptics-incorporatednasdaqsyna/1252147/

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-01-30 09:17:04

???

?@serapeum1103

1200 series is very related to SS. If FPC will released McNex, Partron and DreamTech as module partners, FPC gains SS as customers.

??? ?@serapeum1103 5m5 minutes ago

@raceputte In 2014, FPC report contained DreamTech and Partron but in 2015 report Partron has missed.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-01-30 09:58:54

???

?@serapeum1103

Which sensor will be mounted on S7? if sensor protective cover uses resin, SYNA is higher, glass material used FPC is higher.

https://twitter.com/serapeum1103/status/693338472237563905

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-01-30 10:10:46

FPC1200 serien Skulle först komma ut i keramik coating och inte glas.

Läs pm om FPC1200

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-01-30 11:12:49

???

?@serapeum1103

OnePlus 2 already used 1150+ceramic cover, LeEco 1s used 1025+glass cover. 1200 series more sensitive than 400um thickness is important.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-01-30 11:45:01

Sensor sensitivitive difficulty about 180 fold-times increases from coating to 200um glass thickness. 400 need 2MORE

https://twitter.com/serapeum1103/status/693379590182477824

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-01-30 11:52:51

Android How To: Enable Fingerprint Payments On Google Play

January 29, 2016

Fingerprint scanners went from a novelty to a useful and highly secure piece of the smartphone puzzle over a fairly short period of time, leading them to being found on most flagship smartphones these days, including big names like the Samsung Galaxy S6, LG V10 and both current Nexus devices, the 6P and 5X. If you have a device with a fingerprint scanner, you probably use it to unlock the device and authorize payments via Android Pay and Samsung Pay. If you’re running Android 6.0 Marshmallow and up, you can also use the fingerprint scanner to authorize payments on Google Play, but this feature is not enabled by default. Below, we’ll take you through the steps to enable it and give your Google Play Store experience a serious speed and convenience boost.

First, open up Google Play on your device. In the upper left corner, you’ll find the menu button. Give that a tap, then tap “Settings” in the menu that pops up from the left. From there, have a look at the bottom of the screen. You’ll see a check box for “Fingerprint authentication”. Check that off, then enter in your Google password to confirm the move and that’s all there is to it. From then on, you’ll be able to make a purchase on Google Play with your fingerprint in the same manner you’d make a payment with Android Pay.

You’ll be able to use your fingerprint for any transaction, from games and apps to music, movies and books. For devices like the older Motorola Nexus 6 or Samsung Galaxy S4 that lack a fingerprint sensor, the option simply won’t appear. Bear in mind that, for any kind of fingerprint authentication at all, you have to have a secure lockscreen enabled. Most devices’ fingerprint sensors are fast and accurate enough to keep that from being a hassle, but there are some users out there who simply don’t want a secure lockscreen; unfortunately, Google prevents these users from using fingerprint authentication in any fashion. You can turn the setting off at any time, as with any other authentication method on your device.

www.androidheadlines.com/2016/01/enable-fingerprint-payments-google-play.html

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-01-30 12:00:47

???

?@serapeum1103

FPC FPS in Xaiomi Mi5, LG G5, HTC Perfume & ZTE Z11 is scheduled to release and more Hauwei P9, Oppo Find9, Vivo xPlay5s, ZUK Z2, etc.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-01-30 12:09:05

Huawei Mate 8 review

The fingerprint reader placement and its always-on implementation are also as nice as ever.

www.gsmarena.com/huawei_mate_8-review-1367.php

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-01-30 13:23:05
0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-01-30 14:23:50

"Edited Transcript of SYNA earnings conference call or presentation 28-Jan-16" http://finance.yahoo.com/news/edited-transcript-syna-earnings-conference-013622196.html

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-01-30 14:25:31

Från SYNA:

Turning to our biometrics division, we are pleased to announce a number of new high-volume design wins that are resulting in greater unit shipments than we would typically see for products within their respective market categories. To start, Samsung expanded its use of our fingerprint sensors in several new smartphones, including the A5, the A7, the A8, and the A9. This complements our shipments to Samsung's flagship Galaxy S and Galaxy Note products.

Additionally, Lenovo selected our Natural ID OneTouch area fingerprint sensor for its innovative ThinkPad X1 tablet. This exciting new product was announced at CES and also uses our TouchPad solution. Moreover, the exciting new Lenovo P50 and P70 ThinkPads feature our area fingerprint sensors. These are the first notebook computers launched by Lenovo with area sensors, providing end users with differentiated, highly secure, and extremely convenient biometrics.

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-01-30 14:54:31

#62. Det är inget positivt för Fing. Att Syna inom överskådlig framtid kommer att behålla Samsung.

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-01-30 15:11:45

Vi håber på Samsung hvert år, men de har giftet sig med Syna! Ser stadig ikke Samsung som kunde, men der er større sandsynlighed for det for hvert år der går, da Fing vokser, har de bedste sensorer og kan håndtere deres størrelse.

Someday, everyone will use Fing! ;)

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-01-30 15:20:44

pl2002... Glöm det,, vi kommer få syna förr eller senare,,så länge inte syna utvecklar fler sensorer med fler möjligheter mindre sensorer och bättre kvalite så lär SS byta... Thats my bet

Mvh smartcard

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-01-30 15:24:14

#63 ingen vet exakt vilka planer Samsung har i framtiden.

Här lite att fundera över från SYNA presskonferens:

"As you have seen from today's press release, we're resetting our guidance expectations for the fiscal year, given the well-documented downturn in the macroeconomic environment and specifically the mobile phone market, which has resulted in a deceleration of our DDIC business due to significant recent reductions in the forecasts for the smartphone market."

"the well-documented downturn in the macroeconomic environment and specifically the mobile phone market"

Är det så att det säljs färre mobilar med FPS? Nej !

"To start, Samsung expanded its use of our fingerprint sensors in several new smartphones, including the A5, the A7, the A8, and the A9. This complements our shipments to Samsung's flagship Galaxy S and Galaxy Note products."

Om nu tex the Galaxy S7 och S7 Edge var med Syna sensor varför då inte skriva det korrekt som i linje före där dom närmar varje enskild modell? När nu Samsung expanderar så mkt på nya modeller med FPS varför ska volym då gå ner i antall sensorer?

Och vad är nu detta:

"We emphasized being a step ahead in achieving important industry inflection points, as demonstrated by our best-in-class fingerprint authentication solutions and the launch of an expanded family of TDDI solutions."

När har dom fått den bästa lösning? Vem bedömer egentligen det? Kunder? OEM?

"As Rick mentioned, based on the turbulence in the macroeconomic environment and the impact on customer forecasts, we have revised our anticipated revenue growth for the fiscal year to be in the range of 9% to 11%. We expect our gross margins to strengthen over the balance of the fiscal year and are projecting non-GAAP net income per diluted share for fiscal 2016 to be in the range of $6.20 to $6.60. These assumptions imply solid top- and bottom-line growth and strong operating leverage on a sequential basis from Q3 to Q4, based on the expected ramp of our fingerprint and TDDI product solutions."

Varför backar dom i Q2 och varför expected ramp in Q3+Q4?

Tror ni också FPC kommer gå ner i omsättning i Q2? Nja, det tror iaf inte jag.

Skumt att dom nergraderer Q2 och utsätter växt till Q3/Q4, verkar närmast som vi hoppas det blir bättre i H2, innan dess försöker vi sälja bolaget :-) hehe

Något måste SYNA göra, för inte att snacka om Samsung, de förlorar mark till alla andra just nu.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
248
Gilla!
2016-01-30 16:47:27

Vi borde se detta som något positivt att Samsung fortsätter med synaptics, för det indikerar att även våra kunder kommer hålla sig trogna till FPC. Skit i samsung dom är på dekis och pressar bara underleverantörers marginaler till det yttersta.

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-01-30 17:01:59

#62

Q: You mentioned a numberr of FPS DWs shipping through the end of fiscal 2016. Do you expect some of those will include the 1st-gen under glass?

Rick Bergman: Probably not.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-01-30 17:37:11

Ja skit i Samsung

Även om SS inte bytar leverantör under 2016 då är min gissning att FPC ändå sitter i en SS-lur inom 6-18 mån.

Apple har i princip det problem att de inte har sensorer som kan passa i alla framtida prylar, där har FPC en chans för allians.

Båda Apple och SS är i princip ointressant, men se det som ett potentiellt extrabonus om det kommer :-)

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-01-30 17:45:37

Fing skulle kunna lägga bud på Syna, kanske inte nu men om något år? Kan man ordna med finanseringen så varför inte. Krävs väl ca. 34 Miljarder SEK

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-01-30 17:51:11

Synd vi inte är uppe i 1000-1500kr så kunde man ge ut aktier. Så har vi vår dubbelnotering på köpet ;)

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-01-30 17:52:33

En annan sak, varför tar inte hänglåsföretaget in mer pengar än 45000 dollar? Borde väl passa på nu när det gick så lätt...

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-01-30 18:03:15

Unia

Menar du det på allvar?

När man är bäst varför då betala 30-40 mrd typ för att få en konkurrent bort, som faktisk inte prästerar bra teklnologi?

Är det för att du är nervös Syna kommer i kapp?

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-30 18:06:30

#72

Ja du har en poäng!

Men kanske de ville säkra steg 1 mot release ?

Jag får faktisk också en konstig kännsla men väljar att lita på bolaget i första hand!

Kommer de i mål med detta produkt lär de omsätta 2-siffrigt miljoner ganska fort!

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-01-30 18:17:52

basse

Nej, jag skojar inte. Det gäller att tänka stort.

Största konkurrenten borta från marknaden, man får Samsung och Nasdaq notering på köpet.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-01-30 18:21:32

Angående köpa upp Synaptics. (Kursen behöver ju stå typ i 1500 kr plus innan det är ens lönt att fundera på.)

Nu hade jag absolut inte velat att det sker, då jag tycker det är fett onödigt.

Men Syna gör ju betydligt mer än fingersensorer så jag kan se fördelar med det.

Men då ser jag hellre uppköp av 3-5 andra mindre bolag.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-01-30 18:24:10

Håller faktisk med båda unia och mackan när jag tänker efter lite......

Men inte till dagens kurs. Fing för billig och Syna lite för dyr

:0)

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-01-30 18:24:31

dubbelpost

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-01-30 18:28:58

#76 Precis Mackan, Fing skulle per automatik få ytterligare ett ben att stå på.

#77 Ja, Syna är för dyra och Fing undervärderade men så fort kortmarknaden sätter fart så kan förutsättningar förändras radikalt!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-01-30 18:35:05

Kan vara bra sikta på detta uppköpp

Men tror du dom vill köpas upp under 110$ / aktie vilket då är en annan snack?

De har ju inofficiellt tackat nej till 110...

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-01-30 18:37:01

Köpas av the little competitor from Scandinavia ....

Nja, får dåliga vibbar

Rick gillar absolut inte FPC och kanske ägarna har samma problem ??

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-01-30 18:44:49

Sedan är frågan om Syna skulle köpas upp av kineserna, skulle Samsung gilla det?

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-01-30 18:47:35

Är väl större chans Samsung köper Syna då?

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-01-30 18:49:37

Tror inte Samsung är intresserade av Syna

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-01-30 18:52:14

Honor 5X review

One of the best budget-friendly smartphones currently available

http://www.androidauthority.com/honor-5x-review-669563/

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-01-30 19:54:31

HTC Perfume (M10) Reportedly Packs A QHD AMOLED, Snapdragon 820, 12MP UltraPixel Camera

Like the A9 and M9 Plus, HTC will have a fingerprint sensor on the front of the Perfume. It will run Android 6.0.1 with Sense 8, so it will be able to take advantage of the fingerprint integration in Marshmallow

www.androidpolice.com/2016/01/28/htc-perfume-m10-reportedly-packs-a-qhd-amoled-snapdragon-820-12mp-ultrapixel-camera-and-no-boomsound/

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-01-30 23:38:34

Sony C5 .. FPC 1200

FPC er vel de eneste der har onetouch og samtidig worldwide patenter iorden..

http://www.xperiablog.net/2016/01/30/new-schematic-for-xperia-c5-ultra-successor-ties-in-with-previous-leaks/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-01-31 12:02:59

Någon som vet om Fings hårdvara stödjer nya Intel Authenticate plattformen?

" We also worked with Intel and Lenovo on a new enterprise-level, secure fingerprint authentication for our next-generation Lenovo ThinkPad. Synaptics' Natural ID area touch fingerprint solution is supported by Intel Authenticate, a hardware-enhanced, multifactor authentication solution that strengthens identity protection on the PC "

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-01-31 12:04:54

" Additionally, we are engaged with multiple Chinese OEMs to integrate Alipay and IFAA authenticators with fingerprint support to enable local biometric mobile payment solutions.

Furthering our Fingerprint roadmap, this quarter we announced the sampling of our Natural ID Fingerprint Authentication Technology for imaging through greater than 200 microns of cover glass, addressing the option of button-free industrial designs for smartphones. This technology is our second-generation under glass biometric solution. This versatile new fingerprint sensor solution is designed to operate through glass buttons as well as thicker cover glass, and is a significant advancement and critical next step to putting capacitive fingerprint sensors under the smartphone glass. We demonstrated this new technology at our Analyst and Investor meeting and again at CES. The company's first-generation under glass button solution, up to 100-micron thick glass, is already available today for mass production.

Synaptics now has a broad portfolio of Fingerprint solutions to fulfill a wide range of customer needs, from form factor and industrial design requirements to enterprise grade high security offerings, we extended mobile payment standards compatibility. We are primed to gain traction in the China market, having put in place local engineering teams and dedicated R&D resources, bolstering our abilities to deliver a total module and software solution, and developing an ecosystem of local independent hardware vendors. Indicative of our expanded capabilities and progress in the region, we expect to announce an increasing number of design wins in mainstream phones from leading China OEMs over the course of the year. "

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-01-31 12:05:20
0
Ogilla!
165
Gilla!
2016-01-31 18:30:47
Ladda ned

Kinas regering och banksektorn med Shanghai Li Sheng Biological Technology i spetsen har nu inlett pilottester inom smartakort med FPC som leverantör av fingersensorn till kortet! Riktigt bra nyheter där potentialen är enorm!

Shanghai Li Sheng Biological Technology Co., Ltd. launched, based on the IC card developed fingerprint card, fingerprint business card, fingerprint card corruption, a large number of extraction units to address the budget and cash behavior, providing effective real consumer spending hostages standardize the management of civil servants for the government to provide effective solution.

January 21, the General Office of the Ministry of Finance issued a notice on the issuance of "units business card management (Trial)" (hereinafter referred to as the "Rules"), the notice proposed the selection of pilot and Shenzhen City in Jiangsu Province to carry out business card units to accommodate budget units payment and settlement management needs to further improve the system of public service card system.

It is understood that in 2007 China launched the reform of public service card system to solve a large number of budget units conduct the extraction and use of cash, standardized public consumption spending. At present, except in some remote areas due to lack of budget unit business card acceptance environment temporarily unable to implement the reform of special factors, the official card system has been basically achieved full coverage. The notice said that with the changes in the economic and social development, based on personal credit and credit line limited personal business card can not fully meet the budget units payment and settlement management needs, the need to explore launched by the unit as a main bearing debt and to meet the need for large payments units business card.

"Measure", the unit uses business card issuer identification code (BIN) to "628" single-currency CUP standard RMB credit cards, beginning with the top right front of the card with the Chinese identity "unit business card", the lower left front of the card identification card people personal name (Pinyin or English alphabet). And the units used in line with business card for a unified standard IC chip PBOC3.0 media, prohibit the distribution of pure magnetic stripe cards.

"Rules" clearly, the budget unit within the scope of banking business card, can choose a bank as a unit of business card-issuing bank. Specify a few specific members holding business card units, each unit is generally not more than four persons. It can increase the number of cardholders, as appropriate, under special circumstances, in principle, should be more than 8 people. And each budget unit business card multiple units share an account of total credit, the total limit of the pilot period is tentatively scheduled for 500,000 yuan. More than 500,000 yuan of the total ceiling, the unit should be approved by the competent authorities.

At the same time, "approach" stressed the official card unit for line transactions must be "password + signature" approach to verification, which means the unit will not support business card UnionPay card Small Free visa secret service.

It is reported that the "measures" will be held from February 1, 2016 the formal implementation of the notification requirement pilot areas to fully understand the importance of business card pilot units to carry out the work, strengthen organizational leadership, careful arrangements for the deployment, ensure that the pilot work smoothly, forming copy, can be generalized experience.

Li Sheng is a professional fingerprint identification fingerprint sensor supplier, Swedish Fingerprint Cards AB (referred to as FPC) Chinese mainland sales operations and services. Global sales of the first eight consecutive planar fingerprint sensor is the world's largest selling product and the company, much attention fingerprint sector companies, and gradually formed a position leader.

http://www.hstnet.com.cn/case.shtml

http://blog.daum.net/serapeum/7594232

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
161
Gilla!
2016-01-31 18:37:06

Orsaken till pilottester kan vara nya regler i Kina som påtvingar biometri t.ex med hjälp av sitt fingeravtryck som del av betalningsmetod vid verifering vid onlinebetalningar

Regulations Galore Part I: Online Payments in China

January 3, 2016

Written by Spencer Li

Payment platforms can choose from three options to conduct transaction verifications: user-set password, unique digital identification such as a one-time password or a digital certificate or electronic signature in the form of a browser plugin, or a biometric ID such as a fingerprint. If the platform verifies the customer transaction using a browser plugin and an additional verification

www.crowdfundinsider.com/2016/01/79600-regulations-galore-part-i-online-payments-in-china/

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-01-31 18:39:44

Herregud, unia. Är du veklingen bara en person?

Du fullständigt sprutar ur dig information...

Ta ledigt... :))

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-01-31 18:40:21
Ladda ned

Hugo Barra ?@hbarra 30m30 minutes ago

Strategy Analytics: Xiaomi held the #1 spot in China in 2015 with 15.4% smartphone market share

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-01-31 18:41:50
Ladda ned

FPC One Touch Inside!

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-01-31 18:43:23

Huawei's first Honor phone for the US goes on sale January 31st

www.engadget.com/2016/01/30/honor-5x-goes-on-sale-in-us/

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-01-31 18:46:05

Mr Robot kör..

Ännu mer inom loppet av tio min :))

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-01-31 18:49:32

Lagar som påtvingar fingeravtryck.

I love China

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-01-31 18:51:18

#93 hehe pl2002, vi måste hålla oss uppdaterade så vi inte säljer bort oss innan Q4:an ;-)

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-01-31 18:53:53

Shanghai Li Sheng new generation of fingerprint recognition technology sensors published "modern lock industry" Home

Shanghai Li Sheng new generation of fingerprint recognition technology fingerprint sensor published "modern lock industry" Home National locks Dealer Association Journal home, the grand launch of JP series of fingerprint products advertising, models were JP2050S capacitive fingerprint sensor, P2650 fingerprint sensor head, JP2360 integrated fingerprint module, JP2380IC card fingerprint modules, is a new generation of fingerprint sensor technology in 2016 a new revolution, innovative production process, high-quality, affordable, differentiated solutions for fingerprint recognition mobile phone an important part of Sweden while using PB Country algorithm for financial, security, health care, transportation, education and other industries exam.

JP Series Fingerprint Sensor It is an ultra-thin CMOS fingerprint sensor, is a passive capacitive fingerprint sensor, metal frame, can be widely used in computer peripherals, access control, time and attendance, security applications. The surface of the diamond coating can provide up to 8H hardness and protects the sensor to prevent scratches, impact and everyday wear and tear. Equipped with ergonomic guide frame JP2050S can guide the user finger on the sensor, resulting in higher recognition performance.

https://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.hstnet.com.cn%2Fnews1%2Fggfm.shtml

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-01-31 18:56:51

unia. Du sprutar ur dig 5 info inom loppet av minuter

Fantastiskt! Det tar ett par timmar för mig...

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-01-31 19:01:28

Sensorpriset 4 $ och man estimerar 600miljoner kort....

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-01-31 19:05:15

Man skulle tro unia var ansat til at grave alt op omkring FPS. Takker ;)

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-01-31 19:06:05

#102 Rökis, var hittar du den uppgiften?

0
Ogilla!
154
Gilla!
2016-01-31 19:07:35

600 m kort

W O W !!!!

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-01-31 19:09:47

#103 :))

Jaja, bara att tacka...

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-31 19:14:12

Kolla Twitter. Vet inte om det är en framtida marknad? Kolla serapeum1103 på Twitter.

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-01-31 19:15:23

Eller sök på phuur

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-01-31 19:21:51

Det står något om att det redan finns 600 miljoner kineser som har detta kort. Vad menar han med det? Är det något kort som skall ersätta ett befintligt så att alla kommer omfattas av piloten?!

Kurt Kloborg ?@KurtKloborg 2h2 hours ago

@KurtKloborg 600 millioner i kina har dette kort som jeg læser det.

https://twitter.com/KurtKloborg/status/693831259118788609

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-01-31 19:24:46

Kan vi anta en pilot på 10 miljoner kort i 6månader och sen börjar vi byta ut resten med ca 100-200miljoner kort per år. Någon som kan sånt här på riktigt som kan reda ut det här?

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-01-31 19:33:30

Det verkar vara en hel del på gång inom kort!

JP2380 fingerprint

The world's first Shanghai Li Sheng Biological Technology Co., Ltd. sales agent, thin JP2380 fingerprint module ,, because a large number of overseas orders received for fingerprint financial IC card, available now in short supply, while recently obtained the favor of fingerprint access control card, do not special tips to the new and old customers, be sure to advance orders.

https://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.hstnet.com.cn%2Fnews1%2Fjp2380jz.shtml

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-01-31 19:35:33

Financial-credit fingerprint IC card

Is the most advanced video card based on the IC card, successfully developed the world's first fingerprint recognition financial level IC card products, offers biometric security solutions at the same time, real people do real system certification, is the most advanced security and identity authentication scheme. Fingerprint visual intelligence with the security mechanisms of financial IC card chip card to prevent card skimming or risk being copied, fingerprint module visible fingerprints on the wisdom of financial IC card, fingerprint verification by offline, before producing dynamic password system A card is lost, the others can not use fingerprint wisdom display card transactions. Wisdom offline fingerprint card to verify cardholder fingerprint is correct, but only after verification by Nengchan dynamic password system, and applies to transactions in issuing bank for verification, to ensure that the cardholder, the card transaction data of legitimacy and, therefore transaction The security system at both ends of the display card and the issuing bank, the virtual path of each node in the transaction process is only responsible for transmission and transfer transaction data and dynamic passwords to wisdom. Wisdom financial IC card fingerprint visualization, for residents' health cards, bus cards, business payments, municipal applications and other functions, not only for the treatment of the case record and medical information, bus card bus, but also with the provident fund, civil affairs, industry and commerce and other government public identification services, information and other functions, as well as library card, public bicycle by car cards, free 4G WiFi authentication convenience services, while consumption data were collected, truly a "one card in hand , worry-free life. "

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sv&rurl=translate.google.se&sl=zh-CN&tl=en&u=http://www.hstnet.com.cn/zwxyk/zwxyick.shtml&usg=ALkJrhisbbqPdZ34jaNTmJtk5tFtkSdtCg

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-01-31 19:38:36

Kunde vara trevligt med lite klargörande PM i morgon :)

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-01-31 19:46:06

#113 Ja, det hoppas vi på! ;)

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-01-31 19:54:27

Phuur ?@PhuurXVI 36m36 minutes ago

Multi-function Bluetooth headset fingerprint

http://www.hstnet.com.cn/news1/lyzwej.shtml

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-01-31 23:20:43

Jamen er det med teknologi fra FPC.?

,vh :o) solo1

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-01-31 23:56:11

Kolla hsts hemsida. Där ser ni kortet med sensor.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-01-31 23:59:20

Kolla hsts hemsida. Där ser ni kortet med sensor.

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-01 00:03:41

Kolla phuurs Twitter. Han har hitta att en le cheng samarbetar med fpc och jp2380 är namnet på modulen.

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-01 10:40:21

Xiaomi fortfarande störst inom smartphones i Kina

I dag 10:39

Xiaomi nådde inte riktigt sitt försäljningsmål för 2015 och en del har börjat ifrågasatt tillväxten och värderingen för det kinesiska teknikbolaget. Än så länge kvarstår dock Xiaomi som den största smartphonetillverkaren i Kina enligt siffror från analysfirmor som Canalys och Strategy Analytics.

Marknadsandelen för Xiaomi för 2015 var 15,2 procent, följt av Huawei på 14,7 procent och Apple med 12,5 procent, skriver Wall Street Journal på sin teknikblogg Digits.

Smartphonemarknaden i Kina växte med låga 2 procent under 2015, den lägsta tillväxten någonsin i takt med att sektorn mognat. Det har lett till oro även gällande tillväxten för Xiaomi som missade sitt mål om att sälja 80 miljoner smarta telefoner. Leveranserna ökade emellertid med 15 procent till över 70 miljoner smartphones. Det räckte alltså för att säkra förstaplatsen i Kina före Huawei, som i sin tur har en större andel av sin försäljning utanför Kina.

Canalys analytiker Nicole Peng menar att en snabb försäljning av Xiaomi Redmi Note 3 bidrog till att öka försäljningen under fjärde kvartalet, med konkurrenskraftigt pris och trendiga funktioner som fingeravtryckssensor.

Peng förutspår dock att Huawei kommer att ge Xiaomi en tuff match i år.

- Huawei kommer att vara mycket starka under 2016. Det sker en förändring i konsumenters köpbeteende där människor köper fler premiummobiler. Detta är fördelaktigt för Huawei och Vivo, men spelar inte till Xiaomis styrkor, säger Peng.

Huaweis genomsnittliga försäljningspris under 2015 steg från 216 till 306 dollar. Samtidigt sjönk Xiaomis priser från 189 till 149 dollar. Genomsnittspriset generellt i Kina steg från 260 till 319 dollar.

http://blogs.wsj.com/digits/2016/02/01/xiaomi-ends-2015-as-chinas-smartphone-king/

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

http://articles.finwire.com/FWM0009BF2-xiaomi-fortfarande-storst-inom-smartphones-i-kina

0
Ogilla!
146
Gilla!
2016-02-01 13:57:40

Jeg forstår ikke, hvorfor myndighederne ser den anden vej, når hedgefonde helt åbenlyst forsøger at trykke en aktie ned for at købe den billigere, fordi de i første omgang ikke kom med på de store stigninger! Kursmanipulation!

Når det er sagt, kan shorting være positivt for FING, da det kan være en anerkendelse af, at FING skal højt op i kurs, og at hedgefonde nu ønsker at være med, men ønsker 50-70% rabat på kursen. Måske udnyttes den faldende oliekurs til at opnå denne rabat i FING, da langsigtede investorer kan blive nervøse over ustabile indexes og commodities!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-01 14:08:23

Q Tech Wins Fingerprint Recognition Module Order from Two Leading Chinese Smartphone Brands

1 Feb 2016

" Q Technology is not only one of the four fingerprint recognition module suppliers worldwide verified by Fingerprint Cards AB ("FPC"), the world's leading fingerprint recognition sensor provider, ...

Mr. He Ningning, Chairman of the Group, stated, "It is such an honor for Q Technology to become suppliers for both camera and fingerprint recognition modules for the two leading smartphone brands manufacturers at the same time. "

http://finance.yahoo.com/news/q-tech-wins-fingerprint-recognition-110700314.html

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-01 14:14:08

En gammel artikel men stadig aktuel:

"How The Big Players Manipulate The Stock Market"

http://seekingalpha.com/instablog/2918951-g-hudson/1026551-how-the-big-players-manipulate-the-stock-market

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-01 14:16:34

Ren nyfikenhet: ni som tror/trott på kurs på 1000:- i mars/april, hur tänker ni nu?

Ser ni fortfarande samma sak? Och vad ska få kursen att sätta sådan fart?

Q4-rapporten lär väl inte innehålla några större överraskningar.

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-01 14:18:01

Jeg tror på firecifrede kurser ultimo 2016 / primo 2017.

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-01 16:16:29

En blankare har undlåtit att anmäla 56 blankningar i $fing under 2015 och får nu 8m SEK i böter. http://www.fi.se/upload/45_Sanktioner/20_Marknadsinformation/Blankning/2016/freinds_provident_15-11100.pdf

Mvh smartcard

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-01 16:23:34
0
Ogilla!
155
Gilla!
2016-02-01 16:38:47

#126

de gjorde en vinst på 300 msek vi olaglig blankning under perioden - de var över 2m aktier short vid ett tillfälle.

En böta på 8msek är ju sanslöst, de pissar på oss alla ägare, det är fan inte ok!

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-01 16:44:28

Det er helt absurd og latterligt! De skulle sætte en stor skat på shorting og større bøder på lovovertrædelse, så det ikke bliver så attraktivt for hedgefonde.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-01 16:57:51

Det er nærmest rent ta selv bord.

solo1

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-01 19:37:30

#124

1000 kr Kanske känns lite avlägset just nu. Hade det kännts likadant om kursen varit på 650? Nej.

Kursen är nertryckt och kommer som alltid studsa upp.

Jag tror vi kommer åtminstone vara över 800 kr i april-maj och förväntar mig många köprekar i februari när analytiker har mer att räkna på efter rapporten på torsdag.

Att fing är här nere och härjar efter hur bra detta året har börjat fundamentalt är rent löjligt.

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-01 20:18:34

Aktien kommer att ligga på 1000 och därmed få sitt rätta värde snart när pigtjusarna lekt färdigt.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-01 20:20:14

Ursäkta men min översättning av juppsarna blev pigtjusarna

Alltså stavningskontrollen föreslog detta vilket jag gillade

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2016-02-01 20:58:27

#126

Jaha, då fick man klart för sig varför det under lång tid var så tunnsått med blankningar på FI:s blankningslista. Ägaren av aktierna, Friends Provident International, åker alltså på 8 mkr i straffavgift.

Sen finns det tydligen 68 förmånstagare (blankare) som har handlat kort med aktierna De sägs då inte ha fullgjort sin skyldighet att anmäla när kortningarna skedde. Vad kommer att hända med dem? De har ju onekligen påverkat kursen på ett otillbörligt sätt med sin handel.

Någon som är förvånad över att media (Di) inte rapporterar om detta?

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-01 21:37:43
0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-02-01 21:39:26

Fingerprint-chefen är bara dagar från klipp på halv miljard

Publicerad 01 feb 2016, kl 21:08

http://www.breakit.se/artikel/2521/fingerprint-chefen-ar-bara-dagar-fran-klipp-pa-halv-miljard

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-01 21:51:27

Jätteklipp inom räckhåll

Uppdaterad 2016-02-01

Spänningen stiger inför Fingerprints bokslut på torsdag. För vd Jörgen Lantto kan en stark rapport bli en riktig jackpott. Hans optionsprogram som löper ut i början av mars är redan nu värt en halv miljard kronor.

Fingerprint har inlett året svagt med en nedgång på över 25 procent. På torsdag är det dags för biometribolaget att göra bokslut för succéåret 2015 då både vinsten och aktiekursen sköt i taket.

För vd Jörgen Lantto blir det inte bara en viktig rapport rent företagsekonomiskt - utan även privatekonomiskt.

Han sitter nämligen på samtliga 1.300.000 teckningsoptioner i incitamentsprogrammet TO5 som löper ut den 5 mars.

Programmet klubbades igenom på en extra bolagsstämma den 4 mars 2013, i samma veva som Jörgen Lantto tillträdde som teknikchef på Fingerprint.

Priset på optionerna var 1,79 kronor styck och teckningskursen sattes till 52,35 kronor. Fingerprints aktie handlades då i cirka hälften av teckningskursen.

Om aktien i Fingerprint inte packar ihop fullständigt ser det ut att bli en strålande affär för Jörgen Lantto. Trots den knackiga inledningen på året har Fingerprintaktien stigit med cirka 1.500 procent sedan mars 2013.

Det innebär att det orealiserade värdet på optionerna ligger på cirka en halv miljard kronor vid nuvarande aktiekurs.

Så sent som i december, då Fingerprintaktien kostade 675 kronor, var den orealiserade vinsten uppe i 800 miljoner kronor.

Det här kan jämföras med Jörgen Lanttos nuvarande aktieinnehav på 25.715 B-aktier som är värt runt 11 Mkr. Vid full teckning skulle utspädningen av antalet aktier i Fingerprint uppgå till 2,45 procent.

Jörgen Lanttos incitamentsprogram är bara ett av många som har rullat i Fingerprint de senaste åren.

I höstas löpte programmet TO4 ut vilket gav optionsvinster på sammanlagt cirka 1 miljard kronor för delar av ledningen och framför allt den tidigare vd:n Johan Carlström. Det här ledde till en utspädning på cirka 8,5 procent av det totala antalet aktier.

I samband med detta frågade Di vd Jörgen Lantto om han tyckte att optionsprogrammen varit för generösa.

¿Det är lätt att vara efterklok. Vissa har fallit ut positivt och andra har inte gjort det. Allt som kommer ut ur bolaget är ett resultat av folks insatser. Jag är extremt imponerad av vad organisationen har uträttat. Det är ett litet svenskt bolag som slåss med stora internationella drakar. Det är väldigt roligt om folk kan få kan få utväxling på sina investerade pengar. Det tror jag våra ägare uppskattar också, att vi har motiverad personal¿, svarade han då.

De senaste månaderna har försäljningschefen Thomas Rex, forskningschefen Pontus Jägemalm samt den tidigare finanschefen Jens Reckman, alla tre stora vinnare i optionsprogrammet TO4, sålt aktier i Fingerprint för hundratals miljoner kronor, enligt Finansinspektionens insynslista. Samtliga tre har dock kvar stora innehav i bolaget.

När det gäller huvudägaren Johan Carlström, vars ägande till stora delar ligger i kapitalförsäkringar och därmed är svårare att överblicka, har han tidigare uppgett för Di att han avser att behålla alla aktierna.

Utöver Jörgen Lanttos incitamentsprogram finns det ytterligare ett om 500.000 optioner som löper ut i slutet av december i år. Den orealiserade vinsten på detta uppgår i skrivande stund till cirka 170 Mkr.

Fingerprints bokslut släpps på torsdag.

Bolaget väntas göra en vinst på 11,86 kronor per aktie 2015 enligt de tre analytiker som följer bolaget, att jämföra med en förlust på 2,52 kronor 2014. I år väntas bolaget öka sin vinst till 28,50 kronor per aktie.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2016-02-01 21:52:27

#126

Jaha, då fick man klart för sig varför det under lång tid var så tunnsått med blankningar på FI:s blankningslista. Ägaren av aktierna, Friends Provident International, åker alltså på 8 mkr i straffavgift.

Sen finns det tydligen 68 förmånstagare (blankare) som har handlat kort med aktierna De sägs då inte ha fullgjort sin skyldighet att anmäla när kortningarna skedde. Vad kommer att hända med dem? De har ju onekligen påverkat kursen på ett otillbörligt sätt med sin handel.

Någon som är förvånad över att media (Di) inte rapporterar om detta?

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-01 21:58:30

#137

Snack om att ha fokus på rätt sak, helt otroligt

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-01 22:00:33

139, inget att bry sig om. Inte första o sista gången...

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-02 01:16:56

http://www.qtechglobal.com/english/newsz.asp?id=325

Q Tech Wins Fingerprint Recognition Module Order from Two Leading Chinese Smartphone Brands

Marches into Field of Fingerprint Recognition

Hong Kong, 29 January 2016) ¿Q Technology (Group) Company Limited(¿Q Technology¿ or the ¿Company¿, together with its subsidiaries, collectively known as the ¿Group¿, HKSE stock code: 1478.HK) -- one of the leading PRC-based camera module suppliers focusing on the mid-to-high end camera module market for Chinese branded smart phones and tablet PCs -- is pleased to announce that the Company has secured purchase orders or material preparing notices from two leading Chinese smartphone brands with respect to the supply of approximately five hundred thousand units of fingerprint recognition modules in aggregate to two leading Chinese smartphone brand manufacturers in January 2016, which signifies that Q Technology has entered into the field of smart fingerprint recognition modules. The Group considers that the fingerprint recognition business will diversify the Company¿s businesses and will help the Company to broaden its revenue base.

Based on its enhanced user experience, privacy and security along with an established fingerprint payment ecosystem, fingerprint recognition functions have become popular among end-use customers and widely draw attention of smartphone brands, which leads to broad market prospects. Q Technology is not only one of the four fingerprint recognition module suppliers worldwide verified by Fingerprint Cards AB (¿FPC¿), the world¿s leading fingerprint recognition sensor provider, but also has established comprehensive cooperation with other major fingerprint recognition sensor providers. Q Technology has a full range of fingerprint solutions such as coating and cover glass/sapphire, which enables it to take the leading position in the industry.

The two customers are both among the top 10 leading Chinese smartphone branded manufacturers and have a deep impact on end customers in China and around the globe. The approval from the two customers and the cooperation on substantial projects has demonstrated Q Technology possesses strong R&D, manufacturing and service capabilities. Q Technology will continue to strengthen marketing competence as well as comprehensive service abilities, and tries to gain more customers in respect of fingerprint recognition modules in order to promote the application of fingerprint recognition functionality in the mid-to-high end smartphone market together with its customers.

Mr. He Ningning, Chairman of the Group, stated, ¿It is such an honor for Q Technology to become suppliers for both camera and fingerprint recognition modules for the two leading smartphone brands manufacturers at the same time. We are very grateful for our customers¿ partnership and trust. The new orders mean that Q Technology has officially entered into the field of fingerprint recognition, and has made further progress in terms of biometrics recognition. Q Technology not only excels at providing comprehensive solutions for camera modules, but provides outstanding fingerprint recognition solutions as well. Currently, we have a good command of different fingerprint recognition technologies such as coating, cover glass/sapphire, and have grasped gesture recognition and iris recognition technologies. Q technology will continue to closely follow technological and market trends, and adhere to our customer-oriented service strategy, supporting our customers to provide high performance smartphones to the PRC and global markets through our distinctive quality services.¿

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-02 01:19:38

2a på bollen :(

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-02 01:23:27

http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0VA3I4

In an economy growing at its slowest pace in a quarter of a century, buyers in these smaller cities - with populations of up to 3 million - tend towards cheaper phones, which is good news for Guangzhou-based OPPO and Vivo, as well as Meizu Technology Co, an affiliate of Alibaba Group Holding Ltd (BABA.N).

"OPPO and Vivo have already overtaken Samsung and ZTE Corp (000063.SZ) in China, and are working to chase down the big three of Huawei [HWT.UL], Xiaomi [XTC.UL] and Apple in 2016," said Strategy Analytics analyst Neil Mawston.

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-02 09:04:38

FINGERPRINT CARDS: ARCTIC RÄKNAR MED STARK 4 KV-RAPPORT

08:47

STOCKHOLM (Direkt) Arctic Securities räknar med att Fingerprint Cards kommer med en stark rapport för det fjärde kvartalet.

Det skriver Arctic i en kommentar inför Fingerprint Cards rapport, som kommer den 4 februari. Arctic har rekommendationen köp (med hög risk) och en riktkurs på 850 kronor för FPC-aktien.

Arctic har höjt sina intäktsestimat för FPC och räknar nu med en omsättning på 1.334 miljoner kronor fjärde kvartalet, vilket skulle ge helårsintäkter på 2.883 miljoner kronor för 2015. Estimaten ligger över Fingerprints egen försäljningsprognos för 2015 om 2.750-2.850 miljoner kronor.

En fortsatt hög fingeravtryckspenetration och antalet sålda telefoner utanför Apple och Samsung under fjärde kvartalet ligger bakom Arctics bedömningar.

Vidare har Arctic också höjt sina estimat för Fingerprints bruttomarginal och bedömer nu att bruttomarginalen kan bli 46,2 procent det fjärde kvartalet.

Bolaget har fortsatt att pusha för mindre sensorer i marknaden, vilka säljs till en högre bruttomarginal. Dessutom har vi inte sett den väntade konkurrensen materialiseras så snabbt som befarat hittills under 2016, skriver Arctic.

Hittills under 2016 har Fingerprint haft nio nya designwins, vilket kan jämföras med sju aviserade i november och december 2015.

Detta bekräftar ett högt momentum för bolaget, speciellt eftersom dessa modeller kommer att ha den största effekten för Fingerprint Cards senare än första kvartalet 2016, skriver Arctic.

Arctic tror också att det kan vara möjligt för Fingerprint att ta en högre marknadsandel, med de trender som finns i marknaden, och målar upp ett scenario där FPC:s intäkter 2017 uppgår till 14,1 miljarder kronor.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-02 09:05:07

FINANS: FPC-BLANKARE FÅR BÖTA 8 MLN KR FÖR MISSAT ANMÄLNINGAR

07:27

STOCKHOLM (Direkt) Finansinspektionen har beslutat att Friends Provident International Limited ska betala särskild avgift om 8 miljoner kronor för missade anmälningar om korta positioner i en rad aktier, främst i Fingerprint Cards.

Enligt beslutet från Finansinspektionen, daterat den 25 januari, har Friends Provident missat att inom föreskriven tid anmäla att tio korta nettopositioner i aktier har passerat relevanta tröskelvärden för offentliggörande. Därutöver har Friends Provident missat att anmäla 20 andra korta nettopositioner, som inte behöver offentliggöras, till Finansinspektionen.

Underlåtenheten har i hälften av de 30 fallen skett i Fingerprint Cards under vintern 2013-2014.

Övriga fall har handlat om Avanza, Active Biotech, Dannemora Mineral, Moberg Pharma, Cision eller Arcam. Blankningarna har gjorts mellan augusti 2013 till mars 2015.

Bötesbeloppet bygger på 300.000 kronor per ej anmäld blankning (20 stycken) och 500.000 kronor per ej offentliggjord blankning (tio stycken).

Att bötesbeloppet blir 8 och inte 11 miljoner kronor beror på förmildrande omständigheter: Friends Provident, ett finansföretag som är en del av finanskoncernen Aviva, har självt anmält överträdelserna samt visat beslutsamhet i att komma till rätta med bristerna, enligt myndigheten.

Friends Provident har försvarat sig med att de sena anmälningarna berodde på den mänskliga faktorn och bristande kunskap.

Bolaget hade avtal med fyra svenska handelsdeltagare som gjorde det möjligt för 68 förmånstagare att handla kort med aktier där bolaget var den benefika ägaren, citeras Friends Providents yttrande i beslutet.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
161
Gilla!
2016-02-02 09:07:34

Markedet for fingeravtrykksensorer vil vokse 31 prosent

Antall leverte fingeravtrykksensorer har økt fra 316 millioner i 2014 til 499 millioner i 2015. Veksten vil fortsette hvert år og nå en topp i 2020 på 1,6 milliarder enheter, sier markedsanalyseselskapet IHS.

http://elektronikknett.no/Artikkelarkiv/2016/Februar/Markedet-for-fingeravtrykksensorer-vil-vokse-31-prosent

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-02 09:31:42
0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-02 09:34:37

Analys: ”Fingerprint ökar omsättningen till över 14 miljarder nästa år”

02 feb 2016, kl 09:05

En ny analys spår ett extremt försäljningslyft - och drar upp prognoserna inför rapporten på torsdag.

Det är den norska analysfirman Arctic Securities som i en färsk analys ger tummen upp för det svenska techbolaget. Arctic spår att Fingerprint kommer med en riktigt stark rapport på torsdag.

Arctic höjer sin omsättningsprognos för Fingerprint med drygt 10 procent till 1.334 miljoner kronor, gällande det fjärde kvartalet.

Som en följd av att Fingerprint säljer en högre andel av sina mindre sensorer ökar också bolagets bruttomarginaler, skriver Artic i sin analys. Därför skriver Artic upp sin prognos för bruttomarginalen i år från 43,5 procent till 44,9 procent.

Dessutom spår Arctic att Fingerprint under 2017 kommer omsätta hela 14,1 miljarder kronor. Det innebär att Fingerprint i så fall handlas till ett så kallat p/e-tal på knappa 6 gånger vilket relativt lågt för att vara ett tillväxtbolag.

www.breakit.se/artikel/2525/analys-fingerprint-okar-omsattningen-till-over-14-miljarder-nasta-ar

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-02 10:15:27
0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-02 10:54:38

Paulla på AVA:

" Bra analys/prognos från Arctic

I dag 10:31 IP: FCSbAhEoZ

Äntligen en analys från någon som ligger i nivå med vad vi inom "Fingerprintssekten" anser vara trovärdigt.

Har ett förslag på hur vi skulle kunna komma ur denna förkastliga blankningen av FPC, aktie.

Tillsammans o med hjälp av Artics så bildar vi ett konsortium som ringer JC och säger följande.

Vi har ett gäng investerare som tror mycket på FPC o dess framtid.Men vi anser inte att svenska börsen är rätt plats för bolaget,så vi erbjuder oss att köpa samtliga aktier till ett pris av 850 sek.

Såsom största aktieägare i bolaget önskar vi ha ett svar från dig innan vi gör budet offentligt.

JC: Jag noterar ert intresse o ber att få återkomma.

JC tar kontakt med samtliga storblankare och meddelar dem att han ställer sig positiv till budet.

Han kan dock tänka sig att säga nej om samtliga korta positioner hos samtliga blankare stängs inom

2 månader.

Storblankarna räknar snabbt ut att om budet går igenom så kommer man att totalt förlora drygt

2 miljarder sek.

Man lovar att stänga sina positioner.Aktierna köps tillbaka på börsen och kursen kryper upp mot sitt

rätta värde d.v.s ca 800 sek.

Bra va? "

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-02 13:08:41

Hmmmm Det er muligt at handle aktier andre steder end børsen i disse dage.

mvh

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-02 15:13:14

FINGERPRINT: ANALYTIKER TROR INTÄKT 4KV TOPPAR GUIDNING - SME

14:41

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards intäkter för det fjärde kvartalet väntas överträffa bolagets egen guidning och bruttomarginalen spås ligga stabilt kring tredje kvartalets nivå, som då betecknades som stark av flera bedömare.

Det framgår av den första officiella sammanställningen av analytikernas estimat gällande Fingerprint Cards siffror, gjord av SME Direkt.

Fokus vid rapporttillfället kommer också att ligga på kommentarer från ledningen kring bolagets tidigare prognoser för 2016 och om bolaget kommer föreslå sin första utdelning till aktieägarna.

Arctic Securities har nyligen höjt sina förväntningar på Fingerprints fjärde kvartal och hänvisar till en fortsatt hög fingeravtryckspenetration och antalet sålda telefoner utanför Apple och Samsung.

Carnegie hänvisar i sin tur till att Fingerprints kinesiska storkund Huawei hade en stark avslutning på 2015.

Analytikerna tror i snitt också att Fingerprints bruttomarginal kan ligga på omkring samma nivå som under tredje kvartalet, då den var 45 procent. Det är i den övre delen av det intervall om 40-45 procent som Fingerprints vd Jörgen Lantto sagt att marginalen kan ligga på över tid.

Samtidigt som Carnegie tror att en produktmix med en högre andel stora sensorer leder till en lägre bruttomarginal än under det tredje kvartalet, spår Arctic att den stiger.

Bolaget har fortsatt att pusha för mindre sensorer i marknaden, vilka säljs till en högre bruttomarginal. Dessutom har vi inte sett den väntade konkurrensen materialiseras så snabbt som befarat hittills under 2016, skriver Arctic inför rapporten.

Samtidigt som en samsyn råder mellan analytikerna kring Fingerprints fjärde kvartal 2015, och helåret 2015, går åsikterna isär alltmer i estimaten för 2016 och 2017.

ABG Sundal Collier tror att konkurrensen kommer att tillta och att Fingerprint Cards intäkter och vinst kulminerar 2016, då analysfirman spår intäkter på 5,9 miljarder, en summa som sedan sjunker till 4,4 miljarder 2017.

Viktiga punkter i rapporten:

* Intäkterna - spås landa på 1.305 miljoner kronor det fjärde kvartalet och därmed ha ökat med 1.143 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol, enligt SME Direkts sammanställning av tre analytikers prognoser. Det kan ställas mot Fingerprints egen prognos om en försäljning fjärde kvartalet på 1.200-1.300 miljoner kronor.

* Bruttomarginalen, som väntas stiga till 44,5 procent (32,1) under kvartalet och därmed ligga stabil jämfört med tredje kvartalets nivå på 44,7 procent.

* Prognosen för 2016. Analytikernas snittestimat för intäkterna 2016 ligger på 6,95 miljarder kronor, det vill säga under mittpunkten av Fingerprint Cards eget prognosintervall på en försäljning om 6,5-8,5 miljarder.

* Marginalprognosen för 2016, där bolaget sagt att rörelsemarginalen under helåret väntas bli högre än under andra halvåret 2015. Analytikernas snittestimat ligger på en rörelsemarginal 2016 på 34,7 procent, enligt SME Direkt.

* Blir det någon utdelning redan för 2015? Endast en av analytikerna räknar med att FPC lämnar utdelning, om 4 kronor per aktie. Det ger ett snittestimat om en utdelning på 1:33 kronor.

Det är allmänt känt att synen på Fingerprintaktien går isär hos de analytiker som har en officiell rekommendation. En rekommenderar köp, en har sälj medan en har behåll.

Bokslutsrapporten presenteras torsdagen den 4 februari klockan 7.00. En telefonkonferens hålls klockan 15.00.

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-02 15:54:02

NordicShares

?@NordicShares

Aktier med ett betavärde under 1 (dvs lägre än index) anses ha låg risk. Fingerprint har 0,22..

https://twitter.com/NordicShares/status/694517520200548352

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-02 16:12:08

Holdings ?@MF_Holdings Feb 1

I #FingerprintCards är 4 st storblankare korta totalt 7,84% av kap. Inför torsdagens rapport är faktiskt alla fyra in-the-money $FING

Erik Lidén

?@Erik_Liden

Lånekostnaden för #FPC - aktier nu uppe i 39 procent. Kan det vara den högsta lånekostnaden i världen just nu?

Erik Lidén ?@Erik_Liden Feb 1

@Pobrehm Håller med. Om det blir bra rapport är det många som ska köpa tillbaka. Ser rapporten som en vattendelare.

https://twitter.com/MF_Holdings/status/694084796809617408

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-02-02 16:33:16

Er der nogen der har set eller fundet dagens blankningslister fra FI?

Jeg kan kun se listen fra igår.

solo1

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-02 16:36:38

2016-02-01

Nya regler om flaggning

Vilka är de viktigaste nyheterna?

" Kortfattat gäller de största förändringarna att anmälningsskyldigheten utvidgas och att tidsfristen för att inkomma med en flaggningsanmälan till bolaget och Finansinspektionen förlängs. "

" Som nämnt utökas även tidsfristen för att inkomma med en flaggningsanmälan till bolaget och FI. Med de nya reglerna gäller framöver att anmälan ska ha inkommit snarast möjligt men senast tre handelsdagar efter förändringen i innehavet som gav upphov till anmälningsskyldigheten. I dagsläget gäller senast handelsdagen efter. "

http://www.fi.se/Rapportering/Flaggning/Fragor-och-svar/Nya-regler-om-flaggning/

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-02 16:38:05

SRS från 3.2 till 3.1, dvs de har täckt 0.1%

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-02 16:38:43

SRS minskat från 3,2 till 3,1

0
Ogilla!
162
Gilla!
2016-02-02 16:39:01

Ja nu fom listen fra FI

SRS har reduceret med 0.1

Fra 3,20- nu 3,10

solo1

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-02 17:33:38
Ladda ned

blank

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-02 19:54:49

November

?@Aviember

Anledningen till varför Meizu bytte till FPC förra året:

Problem med Goodix FPS ledde till dålig försäljning.

https://twitter.com/Aviember/status/694591211336761344

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-02 19:57:21

Nu flockas gamfonderna kring Fingerprint-aktien inför rapporten

Publicerad 02 feb 2016, kl 16:54

Rekordmånga spekulerar i ett ras i aktien, enligt Breakits källor.

Spänningen stiger gradvis inför att Fingerprint Cards på torsdagen kommer med sin rapport för det sista kvartalet 2015. På tisdagsmorgonen släppte det norska analyshuset Arctic en positiv uppdatering av bolagets aktie och spådde att rapporten skulle bli ”mycket stark”.

Men samtidigt har en rad stora internationella fonder positionerat sig för en kraftig nedgång när rapporten offentliggörs. Genom att ”blanka” en aktie går det att tjäna pengar på om kursen går ned och det är precis vad ett 20-tal större institutionella investerare gjort i Fingerprint-aktien.

Enligt Breakits källor har antalet blankade Fingerprint-aktier gått från runt 6 miljoner till över 7 miljoner aktier på knappt två veckor.

”Det går i princip inte att få tag på några aktier alls att blanka nu. De här firmorna har verkligen dammsugit marknaden. Du får betala 30, 40 procent i avgift för att låna Fingerprint-aktier. Jag har aldrig hört talas om så höga nivåer tidigare i någon svensk aktie”, säger en av Breakits uppgiftslämnare.

I praktiken innebär det att drygt 11 procent av alla Fingerprint-aktier nu är utlånade till investerare som hoppas på en nedgång i aktien. Paradoxalt kan det trigga en rusning uppåt i aktien på rapportdagen. Överträffar rapporten marknadens förväntningar och aktien börjar stiga så hamnar de investerarna som blankat aktien i ett trängt läge och måste börja täcka sina positioner.

”Allt annat lika så kommer aktien att flyga extra mycket om rapporten är bra”, konstaterar en hedgefond-förvaltare.

http://www.breakit.se/artikel/2537/nu-flockas-gamfonderna-kring-fingerprint-aktien-infor-rapporten

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-03 08:57:05

Nu gäller det att vara smart helt klart.

Vad vet vi? Jo...vi vet att det verkar vara oerhört svårt att komma över nya aktier. Enligt breakit så är det mer eller mindre slut.

http://www.breakit.se/artikel/2537/nu-flockas-gamfonderna-kring-fingerprint-aktien-infor-rapporten

De får betala rejäla avgifter för de aktier som de redan lyckats låna.

Vi vet att FPC har gått sjukt bra under hösten/vintern med rejält antal telefoner av fina märken som kommit ut.

Vi vet att hela början av året formligen sprutat ut nya telefoner. ALLT detta kommer tillsammans att bidra till ett oerhört bra resultat är min övertygelse.

Vi har rapport imorgon och vi har saker som pekar på att FPC kan få ruskigt fina år framöver.

Vi har Barcelona om någon vecka.

Vi har Xiaomi som skall lanseras där jag skulle vara oerhört överraskad om man inte valt samma leverantör som till sin andra modell...just för att spara kronor iom större volymer. Dvs från FPC.

Dessa blankare sitter i en OERHÖRT trång situation nu där man har oerhört mycket positivt att se fram emot, samtidigt som deras ammo (lånade aktier tagit slut...). Så de har helt enkelt ytterst begränsat handlingsutrymme.

Vad kan rädda dom från denna situation? En megakrasch i hela världen? Ja kanske...

Eller småsparare/långliggare som möter upp deras täckning när dom inser att det kan vara dödsdömt för dom att trycka ner kursen så mycket mer. FPC lär inte göra marknaden besviken när den visat sen 4 månader tillbaka oerhört stora prestationer. DEt kommer att slå hela vägen ner till sista raden.

Så enligt mig....så finns det två alternativ.

Dvs att såfort detta bekräftas....så springer alla och säljer för att hjälpa blankare att återfå sina aktier och det på dessa nivåer så att dom vunnit det hela. Ni blir blåsta och måste köpa tillbaka dyrare.

ELLER...så ligger man STILL och väntar ut på deras panikåterköp....där ni INTE säljer ut era aktier för att låta dom få tillbaka sina positioner. Ligg LÅNG:..och låt dem trycka upp kursen så mycket det bara går så att det kostar dem så mycket som möjligt.

Det finns en enda viktig sak i detta spektaklet...och det är att FPC presterar. GÖr dom detta och det blir en fin rapport imorgon...så finns det INGEN anledning att sälja av och hjälpa blankarna....låt dom straffas åt andra hållet nu...låt dom slåss om småposter som NI inte hjälper till med att bidra...

Så rådet är...vad ni än gör....LIGG STILL...LIGG LÅNGA... man säljer inte aktierna i ett bolag som växer så det knakar..man gör inte det bara....

Det kommer att göra er rika i längden......

Det är vi mot dem nu....och vi skall kväva bort dom genom att inte erbjuda aktier till dem....

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-02-03 09:11:36
Ladda ned

Vilken soppa de har skapat.... Om man skall applicera ett klassiskt spelteori-case på detta skulle jag gjort såhär :)

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-03 09:17:13

#163. Så sandt Crow. Just præcis. Caset i FPC har aldrig været stærkere end netop nu.

Ingen tvivl om at FPC leverer i morgen med en super Q4 rapport.

Værd at se frem imod!

mvh :o) solo1

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-03 11:00:43
0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-03 11:13:55

Huawei sålde över 12 miljoner smartphones i januari

Kinesiska Huawei satte ett nytt rekord i januari och sålde över 12 miljoner smartphones under månaden. Det är en ökning med 93 procent jämfört med januari i fjol och den fjärde månaden i rad med en försäljning på över 10 miljoner enheter, skriver Telecompaper.

Huawei sålde 108 miljoner smarta telefoner under 2015 vilket var en ökning med 44 procent. Det tog bolaget upp på en tredjeplats över världens största tillverkare, efter Samsung och Apple.

http://www.ibnlive.com/news/tech/huawei-expects-300-smartphone-sales-growth-in-india-1196388.html

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-03 11:22:17
0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-03 11:23:26

OnePlus 3 specs leaked

As usual, the OnePlus 3 is expected to come with a fingerprint scanner and again the pricing is expected to be around Rs 25,000

http://indianexpress.com/photos/technology-gallery/oneplus-3-specs-leaked-to-have-metal-unibody-snapdragon-820-soc-processor/6/#sthash.fhekeynw.YEtMyCm9.dpuf

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-03 11:29:18

I morgon handlar det om hur "ljusblå färger" de vågar använda för att beskriva framtiden.

Siffrorna förväntas överstiga de lämnade prognoserna.

Det som kan chocka "blankarna" är mycket över förväntan.

Samt att någon/ några aktörer markerar med stora köp.

MVH Jope

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-02-03 11:30:55

China’s smartphone industry rushing to adopt fingerprint modules

Fingerprint modules expected to become a key component in the Chinese smartphone market in 2016

On 24 November 2015, Xiaomi Inc. released its new Redmi Note 3 with 5.5-inch full high definition (FHD) thin film transistor (TFT)-liquid crystal display (LCD) screen, a metal case, and a fingerprint module at a price of 899 yuan (or about $145). With this, apart from TCL Corp., nine of the top 10 Chinese smartphone brands (Huawei Technologies Co., Xiaomi Inc., ZTE Corp., Lenovo Group Ltd., TCL, Oppo Mobile Telecommunications Corp., vivo Communication Technology Co., Coolpad Group Ltd., Gionee Communication Equipment Co., and Meizu Technology Co.) have released smartphones with fingerprint modules.

As we reported in the Touch User Interfaces Controller, Sensor & Fingerprint Report - 2015, fingerprint modules that are supplied at the $6 range are expensive compared to other components, making up a large portion of the production cost. However, as users can see fingerprint modules from the outside, it is possible to clearly differentiate fingerprint module-applied products from others. Moreover, since all the competitors are scrambling to adopt the technology, fingerprint modules are considered to be essential to be competitive in the market.

The penetration of fingerprint modules into the top 10 Chinese smartphone brands is expected to reach 14.0–15.0% in 2015. In 2016, with an increase of 120 million shipment units, the penetration will grow to 30–35%.

The sensor, a key component for fingerprint module technology, is currently supplied by Apple Inc, Synaptics Inc., Fingerprint Cards AB (FPC), Goodix Technology Inc., and Sliead Inc. The module companies include ASE Group, Synaptics, CrucialTec Co Ltd , O-Film Tech Co., Q-TECH Corp., Huizhou Speed Wireless Technology Co., Primax Electronics Ltd., Lite-On Technology Co., Truly Opto-electronics Ltd.,Dreamtech Co., Holitech Technology Co., and General Interface Solution (GIS) Holding Ltd. However, since Apple is supplied only from ASE, and Synaptic is the sole provider for Samsung Electronics Co., smartphone brands apart from Apple and Samsung Electronics will determine the future development of fingerprint modules.

In the fingerprint supply chain, except in that of Apple and Samsung Electronics, currently, FPC and Goodix are most distinguished for sensors and Crucialtec and O-film for modules.

O-film pursuing aggressive growth

Crucialtec has overwhelmingly outstripped O-film in terms of fingerprint module shipments up until 2015, but O-film is aggressively expanding its supply capacity, leading to fierce competition with Crucialtec in 2016.

O-film shipped out 450,000 units in May and then 1.6 million units in August, getting much closer to the 2 million mark of CrucialTec. As of October 2015, O-film’s monthly fingerprint module production capacity stands at 6.5 million, and this is expected to reach 10 million in December. It will likely grow to 15 million in the second quarter of 2016, up 2.5 times from October.

Since O-film is supplying touch panels, liquid crystal modules (LCM), and camera modules to most Chinese smartphone companies, it has an incomparable client base compared to its competitors. On top of that, it has sensor supply contracts with fingerprint sensor suppliers, such as FPC, Synaptics, Goodix, and Egis Technology Inc. Moreover, it has recently invested in the system in package (SiP) process, and it is also being aggressive in deploying the coating technology for the surface of fingerprint modules. Once O-film can push up the production yields, it is expected to take over the fingerprint module industry, just like it did in the touch panel market. The fingerprint supply supply is rapidly growing in China. Each smartphone brands in China are facilitating their new models with fingerprint function. This will lead the total fingerprint era of the smartphone in China as we reported in the Touch User Interfaces Controller, Sensor & Fingerprint Report - 2015

http://blog.ihs.com/china%E2%80%99s-smartphone-industry-rushing-to-adopt-fingerprint-modules

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-03 14:33:01

The penetration of fingerprint modules into the top 10 Chinese smartphone brands is expected to reach 14.0–15.0% in 2015. In 2016, with an increase of 120 million shipment units, the penetration will grow to 30–35%

Det låter väldigt lite jmf med JLs 30% för 2015 och mer än 50% 2016, eller har jag missat något?

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-03 15:01:03

http://www.efn.se/bors-finans/fingerprint-billigare-an-for-ett-ar-sedan/

”Fingerprint billigare än för ett år sedan”

03 februari

Förväntningarna på Fingerprint Cards omsättning skiljer sig åt rejält bland analytikerna. Vad man kan förvänta sig av bolaget och hur intressant aktien är diskuterades i dagens Börslunch.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-03 15:03:01

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

Johan Carlström Retweeted

Indikerar 144 M på rullande 12 månader med noll ökning.Deras prognos på 120 M under -16 känns väl i underkant!

https://twitter.com/CarlstromJohan/status/694845269293273092

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-03 15:05:36

Digitimes Research: China smartphone shipments increase 11.5% on quarter in 4Q15

2 February 2016

Shipments of smartphones in China grew 11.5% sequentially to 119 million units in the fourth quarter of 2015, buoyed by an increase of 54.5 million new 4G/3G service subscribers due to preferential packages launched by China Mobile, according to Digitimes Research.

While shipments of entry-level and mid-range 4G models have continued to gain momentum, high-end models from Apple and local brands such as Huawei have also stirred up replacement demand, said Digitimes Research.

Apple ranked as the top smartphone vendor in China in the fourth quarter with a 19.1% share. Xiaomi Technology ranked second, followed by Huawei, BBK, Oppo, Samsung Electronics and Meizu (5%). Meanwhile, ZTE and Lenovo saw their shipments remain flat in the quarter with their respective market shares standing at slightly over 2%.

For the first quarter of 2016, China's smartphone shipments are set to slide over 20% on quarter but rise less than 5% on year due to a stockpile of inventory left over from the previous quarter, Digitimes Research estimated.

www.digitimes.com/supply_chain_window/story.asp?datepublish=2016/2/2&pages=PD&seq=212

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-03 15:17:44

merafakta på AVA:

" Jag har noga följt medias taktik gällande dess intentioner att besudla företaget FPC´s framgångssaga. Taktiken är densamma och i mitt tycke, skrämmande.

Vid varje känt tillfälle någon nyhet med chans till positiv respons hos marknaden, har media, antingen, likt en rabiat papegoja, rabblat upp världens alla grova brott de kunnat hitta på, för att kränka Johan Carlström, eller som nu senast, omtala hur mycket pengar Jörgen Lanto tjänar på optionerna.

Vi får i sammanhanget inte förglömma att alla andra företag i världen snart utvecklar och tillverkar fingeravtryckssensorer vilka samtliga är bättre, större eller mindre och absolut billigare än FPC´s och ger marginaler som slår FPC med hästlängder¿

Av samtliga dessa anledningar, ska aktieägarna passa sig och sälja aktien, omedelbart!

Nu senast skrev Di om Jörgen Lantos förmögenhet i ett lamt försök att backa upp Marie Kennedy´s patetiska försök att i Göteborgs-Posten omtala att ingen utan dumma småsparare har vett att förstå hur man tjänar pengar, genom att satsa på Göteborgs i dagsläget absolut mest fantastiska framgångsföretag¿

Hela kedjan är just en kedja av väl planerad aktion få bort Johan Carlström¿ tro mig! Karln ska med alla medel hållas utanför de fina salongerna¿ och när man börjar kontrollera skribenterna, i allt från att Hemberg nu är återkommande expert i Göteborgs Posten, där Marie Kennedy helt plötsligt får luft och en oerhörd kunskap om just FPC och som vilken i sin tur jobbar tätt med Joakim Bornold, sparekonomen från Nordnet¿ helt utan bakgrund inom biometric, vilken dessutom tilträdde sin post så sent som i augusti 2015! så ser man sambandet... hela vägen till London, där vissa herrar på sina höga hästar tidigt krävde att Carlström skulle bort om de skulle visa intresse... vilka scener alltså!!!

Bornold anser utan att förklara närmare att FPC lyckats med det ingen klarat sedan¿ tja Stenbeck kanske¿ men att den resan nu redan är bokförd och klar. Han säger således att FPC har lyckats skapa ett stycke svensk industrihistoria, men att nu är det slut¿ he he he slut på vadå?

Stökigt¿ kallar Marie Kennedy FPC, på grund av Carlström.

Konkurs¿ kallar vi det om Carlström inte funnits¿

Hon likt övriga lutar sig även mot ABG Sundal Collier¿ men missar naturligtvis hela storyn och visar på sin egen inkompetens, genom att inte omtala att i sin senaste analys, ökade desamma sin värdering till 350kr¿

Christer Linde jämförde FPC med Jan Boklöv, backhopparen¿ va? Analyschef jämför biometricföretag 2016 med backhoppare från stenåldern¿? Och så undrar vi varför de inte tjänar pengar¿

Alltså 3 dagar innan FPC´s rapport, skriver Göteborgs-Posten på ekonomisidorna en helsida om att FPC möts av tvivel och kritik¿

Hur gör man då när man vill stå oemotsagd i sin kritik? Jo som Marie Kennedy gör, hon låtsas inte känna till att FPC är inne i sin tysta period och ber därför Jörgen Lantto kommentera¿ men det kunde han tyvärr inte¿ smart Marie¿ så otroligt lågt Marie¿

Jag vill bara meddela, att Göteborgs-Posten normalt är totalt blank, vad gäller ekonominyheter, fullständigt värdelös¿ men 3 dagar före FPC´s rapport då blommar de ut i en nidsaga värd serieakademins guldpokal¿ och ingen reagerar¿ ha ha ha så sjukt!!!

Vem tror ni att ni lurar? "

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-03 15:41:46

Holdings ?@MF_Holdings 4m4 minutes ago

Soroban Capital Partners dyker upp som ny storblankare i #FingerprintCards, korta 1,17% av kap. direkt. Samtidigt fortsätter SRS täcka $FING

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-03 15:44:08

Holdings ?@MF_Holdings 4m4 minutes ago

@MF_Holdings Netto efter gårdagens transaktioner så är totalt 8,64% av kap. blankat av storblankare. $FING

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-03 15:45:54
0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-03 15:48:39

Allt du behöver veta när börsens hetaste techbolag rapporterar

Publicerad 03 feb 2016

På torsdagen klockan sju smäller det - Fingerprint Cards släpper sin kvartalsrapport.

Ni kan förmodligen storyn vid det här laget, men den tåls ändå att återupprepas:

Länge var Fingerprint Cards ett skandalomsusat företag som de stora institutionella investerarna inte ens ville ta i med tång. Men så plötsligt vände allt för Göteborgs-bolaget. Indirekt var det jätten Apple som låg bakom lyftet.

Först köpte Apple upp en av Fingerprints värsta konkurrenter, Authentec. Med hjälp av detta bolagets teknik lanserade Apple sedan det nya betalsystemet Apple pay och gjorde fingeravtryck-tekniken till standard i sina Iphone-telefoner.

Det fick konkurrenterna att vakna och placerade Fingerprint i en vinnarposition. Med den största konkurrenten borta från marknaden ökade efterfrågan på Fingerprints produkter dramatiskt. Försäljningen de första tre kvartalen lyfte med över 1100 procent och storförlusten vändes till en vinst på 393 miljoner kronor.

Denna remarkabla scenförändringen har också gjort Fingerprint-aktien till Stockholmsbörsens mest handlade aktie och intresset inför bolagets rapport i morgon är på topp. Breakit har dammsugit marknaden på de senaste analyserna och andra intressanta datapunkter. Här är allt du behöver ha koll på när rapporten släpps:

# Viktigast av allt - försäljningen. Fingerprint har flaggat för en omsättning i spannet 1.200 till 1.300 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Igår höjde analysfirman Arctic sin försäljningsprognos med över 10 procent till 1.334 miljoner kronor. De andra två analyshusen som följer Fingerprint spår en omsättning på 1.301 miljoner kronor (Carnegie) respektive 1.280 miljoner kronor (ABG). Analytikernas snittestimat för intäkterna 2016 ligger på 6,95 miljarder kronor, det vill säga under mittpunkten av Fingerprint Cards eget prognosintervall på en försäljning om 6,5-8,5 miljarder kronor.

# Håller bolaget uppe marginalerna? Fingerprint Cards försöker gradvis styra om försäljningen mot sina mindre sensorer. Dessa har högre marginal och pressar därför upp bruttomarginalen som i sin tur har stor påverkan på vinsten. Även här ligger Arctic högst i sitt estimat och spår en bruttomarginal på 46,2 procent vilket kan jämföras med Carnegies 44 procent och ABG:s 44,4 procent. Det är i den övre delen av det intervall om 40-45 procent som Fingerprints vd Jörgen Lantto sagt att marginalen kan ligga på "över tid”.

# Blankarna. Enligt Breakits källor är över 11 procent av Fingerprint-aktierna just nu utlånade till investerare som spekulerar i en kursnedgång. Om bolaget överträffar marknadens förväntningar bäddar detta för en turboeffekt på aktiekursen uppåt.

”Det går i princip inte att få tag på några aktier alls att blanka nu. De här firmorna har verkligen dammsugit marknaden. Allt annat lika så kommer aktien att flyga extra mycket om rapporten är bra”, konstaterar en av Breakits källor.

# Dela ut eller köpa? Fingerprint Cards är numera ett höglönsamt bolag med en kassa som växer för varje dag. 2015 kan bli det första året som företaget ger utdelning till sina aktieägare. Alternativt flaggar företagsledningen i morgon för att man ska använda en del av vinsterna till förvärv.

Breakit rapporterar givetvis direkt när kvartalsrapporten offentliggörs i morgon bitti klockan 7.00.

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-03 16:28:42

Coolpad Torino S med FPC One Touch lanseras i Europa

February 3, 2016

Torino S is a more expensive phone, priced at €199, with an option to choose between White and Champagne color variants. The Torino S has a 4.7-inch 720p display (covered in 2.5D curved glass), a Snapdragon 410 processor, 2GB RAM and 16GB on-board storage.

http://www.gizchina.com/2016/02/03/coolpad-porto-s-torino-s-launch-specifications-price/

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-02-03 16:36:41

Lenovo mobile breaks even after Motorola purchase

Lenovo’s acquisition of Motorola has led to some major changes at the company, including a notable shift in how the two will be branded. The purchase also cost Lenovo a handsome sum at $2.91 billion, but the company’s mobile division is now on the cusp of making money again.

In total, Lenovo has announced a $300 million net profit for Q3 2015 and the company’s mobile division is also almost back to making a profit after some major restructuring. Lenovo stated that it would take four to six months to return the division to a profit after purchasing Motorola.

Looking at mobile, shipments have fallen by 18.1 percent over the year resulting in total sales of 20.2 million units. This is partly due to a halt in the Chinese smartphone market, which barely grew at all last year. Lenovo has been improving its performance outside of China though, with other sales growing 15 percent year-on-year and sales in India up a huge 206 percent. Motorola has been doing well too, with a 25 percent jump in sales quarter-to-quarter.

In terms of cash, Lenovo’s Q3 revenue came in at US$3.2 billion from its mobile division, of which US$2 billion was contributed by Motorola. The company made a small pre-tax loss of US$30 million, an improvement on the $217 million loss in the previous quarter. The division managed to break even in terms of operating costs, only amortization pushed the group into a small loss.

With a return to profitability, all eyes will now be firmly focused on the products coming out of the combined Lenovo and Motorola smartphone division.

http://www.androidauthority.com/lenovo-breaks-even-on-motorola-purchase-671135/

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-03 17:11:34
0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-03 17:43:21

Nogen der kan forklare, hvorfor ABG køber 35.000 aktier ved luk, når de ikke tror på FING. Kursmanipulation!

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-03 17:47:45

unia

De skulle ha tagit budet på 110 $.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-03 21:46:42

Abg skal sikkert trykke kursen ned i morgen med de 35k, da den nok åbner med gap op.

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-03 22:01:31

Eller varför inte FPC !!

Synaptics Inc. Could Be the Big Winner in Smart Cars

Wednesday, February 3, 2016

By virtually all accounts, the Internet of Things market is expected to explode in the coming years. Some estimates suggest there will be over 30 billion smart devices in just four years, accounting for nearly $6 trillion in revenue. And among the ones that will lead the way in the race to connect the world around us will be smart cars.

With so much potential revenue at stake, it's no wonder heavy hitters including Alphabet and Apple are diving into the deep end of the IoT pool with their respective solutions. Both behemoths have already made inroads into the smart car business, inking deals with several of the world's largest automakers.

But it's not just the big boys that will see sales boosts thanks to the proliferation of smart cars. Interface solutions provider Synaptics also stands to benefit, particularly given new data that suggests consumers' automotive desires are less about performance, and more about connectivity.

Just the facts

It may come as a surprise to auto enthusiasts, but according to a recent survey, consumers are quickly becoming more interested in a car's infotainment offerings -- in other words, in-dash IoT solutions -- than its actual driving performance. Though Alphabet's futuristic self-driving cars garner much of the press as it relates to smart cars, what consumers are clamoring for in record numbers are connected infotainment units.

In fact, a survey was conducted asking new car buyers in Germany, China, and the U.S. if they would switch car manufacturers if another brand was the only one offering connectivity. A whopping 37% said they'd forego a car's performance for connectivity, up from just 20% two years ago. Alphabet's Android Auto and Apple's CarPlay are both leaders in the smart car market, thanks to their respective operating systems running automotive infotainment centers. But they're not alone.

Another smart car play

With growth in the high-end smartphone market expected to slow down his year, Apple, and to a lesser extent Alphabet, could certainly use another burgeoning market to ease investors' angst. Synaptics' smart car initiatives, on the other hand, are simply icing on what is already a pretty good cake.

Consumers' desire for connected cars also falls directly into the wheelhouse of "little" Synaptics ($2.7 billion in market capitalization). In its recently completed fiscal second quarter , 87% of Synaptics revenue was derived from its mobile solutions, and that figure is expected to increase to 90% this quarter. The data is making it abundantly clear that our cars are evolving into yet another mobile device, much like a drivable tablet or smartphone.

Synaptics and its suite of touch screen, security, and automotive-specific display solutions are ideally suited for the fast-growing connected car market, and it has already forged deals with some of the world's largest auto manufacturers. And the company is taking more steps to increase its smart car footprint, as evidenced by its recent alliance with France-based automotive supplier Valeo.

The deal with Valeo will result in the industry's first "automotive touchscreen that combines capacitive touch, ClearForce force sensing technology and haptic feedback." "Haptic feedback" involves touch technology on a user interface, like a car's infotainment system, that allows the user to physically feel the interface responding.

And there's more

Another upside to Synaptics' smart car initiatives is that it's easier for them to move the revenue needle at a company of its size -- in contrast to behemoths like Alphabet and Apple. With $470.5 million in sales last quarter, it will take less for Synaptics' connected car plans to provide a measurable and meaningful boost to its top line. And any revenue boost will be a benefit for Synaptics shareholders.

At its current share price of about $74 and valued at over 23 times trailing earnings, Synaptics may not light a fire under growth investors -- but it should. Looking ahead, Synaptics is an absolute steal, trading at a mere 10 times future earnings. Toss in its unassuming, but potentially huge, upside in the smart car infotainment market, and Synaptics warrants a spot near the top of growth investors' buy lists.

www.mysanantonio.com/business/fool/article/Synaptics-Inc-Could-Be-the-Big-Winner-in-Smart-6803636.php

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-04 00:31:32
0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-04 07:00:35

Cisco köper för 12 miljarder

Den amerikanska nätverksjätten Cisco slår till med ett jätteköp och betalar 1,4 miljarder dollar, motsvarande närmare 12 miljarder svenska kronor, för Jasper Technologies – bolagets största övertagande sedan 2013.

Annons:

Silicon Valley-baserade Jasper är specialiserat på "sakernas internet" (Internet of Things) och har utvecklat en plattform för att kopplar upp saker som bilar och sjukvårdsutrusning med nätet.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-04 07:01:51

Fjärde kvartalet 2015:

* Intäkterna uppgick till 1 351,5 Mkr (105,0), en ökning med 1 187 % jämfört

med fjärde kvartalet 2014

* Bruttomarginalen uppgick till 46 % (32 %)

* Rörelseresultatet uppgick till 517,6 Mkr (-30,0)

* Vinst per aktie ökade till 6,39 Kr (-0,49)

* Kassaflödet från rörelsen uppgick till 537,4 Mkr (-74,7)

Januari till december 2015

* Intäkterna uppgick till 2 900,5 Mkr (233,6), en ökning med 1 142 % jämfört

med 2014

* Bruttomarginalen uppgick till 43 % (31 %)

* Rörelseresultatet uppgick till 910,3 Mkr (-145,2)

* Vinst per aktie ökade till 12,62 Kr (-2,47)

* Kassaflödet från rörelsen uppgick till 908,1 Mkr (-174,3)

Framtidsutsikter

* Intäktsprognosen för 2016 uppdateras till 7 000-8 500 Mkr jämfört med 6

500-8 500 Mkr som tidigare kommunicerats.

* Som tidigare kommunicerats bedöms rörelsemarginalen för 2016 att överstiga

rörelsemarginalen för andra halvåret 2015. Under andra halvåret 2015

uppgick rörelsemarginalen till 37 procent.

Styrelsens förslag till årsstämman 2016

* Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2015

* Styrelsen föreslår en aktiesplit om 5:1

* Styrelsens föreslår beslut om bemyndigande om återköp och överlåtelser av

egna B-aktier

VD-kommentar

Starkt avslut på ett rekordår

Jag är mycket stolt över att rapportera att Fingerprint Cards (FPC) avslutade

2015 i enlighet med den starka utvecklingen under de tre första kvartalen

2015. Våra intäkter för fjärde kvartalet om 1 352 Mkr innebär en tillväxt om

40 procent jämfört med tredje kvartalet. Detta vittnar om att FPC har

etablerat en ledande position på en snabbt växande marknad. Tillsammans med

ökande bruttomarginal har detta lett till ett positivt rörelseresultat om 518

MKr för det fjärde kvartalet. Intäkterna under 2015 uppgick till 2 901 Mkr,

en tillväxt om 1 142 procent jämfört med 2014.

Vi fortsätter att ta marknadsandelar inom touchsensorer för smartphones. Under

fjärde kvartalet lanserades 18 smartphones med våra touchsensorer från

smartphonetillverkare inkluderande Huawei, Xiaomi, Lenovo, LG och ZTE, vilka

samtliga tillhör de sju största smartphonetillverkarna i världen. Under 2015

lanserades inte mindre än 55 smartphones med FPCs touchsensorer av 23

tillverkare, att jämföra med en smartphone vardera av två

smartphonetillverkare i 2014.

Mobila betalningar viktig marknadsdrivkraft

Bruttomarginalen förbättrades något under fjärde kvartalet och uppgick till 46

procent jämfört med 45 procent under tredje kvartalet. Rörelsemarginalen för

fjärde kvartalet uppgick till 38 procent medan den för helåret 2015 uppgick

till 31 procent. Den starka resultatutvecklingen avspeglar sig också i vårt

kassaflöde från den löpande verksamheten, och är ett kvitto på bolagets

effektiva och skalbara affärsmodell.

Vi har haft stora framgångar i Kina under 2015 där vi tidigt etablerade en

marknadsledande position. Under 2015 har 40 smartphones med våra

touchsensorer lanserats av våra kinesiska kunder, varav 33 under andra

halvåret. Våra stora kinesiska kunder planerar för fortsatt kraftig tillväxt

under 2016, delvis tack vare ökad närvaro utanför Kina. Dessutom är

fingeravtryckssensorer snabbt på väg att bli en obligatorisk komponent i

kinesiska smartphones drivet av säkra mobila betalningar. Värt att notera är

även våra framgångar utanför Kina under det andra halvåret, bland annat genom

Googles två Nexus smartphones vilka innehåller vår touchsensor FPC1025.

Sammantaget skapar detta utmärkta förutsättningar för fortsatt tillväxt under

2016.

Framgång inom växande marknadssegment

Under fjärde kvartalet har vi fortsatt arbetet med att anpassa våra sensorer

för andra marknadssegment än smartphones, exempelvis smarta kort. Detta

arbete fortsätter enligt plan och de första kommersiella produktlanseringarna

väntas ske under 2016. Vi har även i inledningen av 2016 kommunicerat om

framsteg i att tillhandahålla våra touchsensorer till fordonsindustrin, där

vi redan vunnit de första utvärderingarna avseende framtida integration i

bilar från en globalt ledande biltillverkare. Vi har även haft gjort framsteg

avseende Internet of Things, där olika sorters föremål kopplas upp till

Internet och där fingeravtryckssensorn börjar få en betydelsefull roll.

Skälet till att vi vinner tidiga affärer inom dessa nya segment är samma som

för smartphones; vi erbjuder marknadens ledande teknologi och produkter,

vilket gör att våra kunder kan tillhandahålla bästa tänkbara

användarupplevelse för konsumenten oavsett om slutprodukten är en smartphone,

ett smart kort, en bil eller ett uppkopplat föremål.

Fortsatt tillväxt i 2016 och framåt

Vi har under 2015 etablerat FPC som den globalt ledande tillverkaren av

kompletta och integrerade system för fingeravtryckssensorer. Vår ambition

under 2016 är att konsolidera vår position som marknadens ledande leverantör

genom att växa tillsammans med våra existerande kunder, men också genom att

bryta ny mark inom smartphones och andra marknadssegment. Jag är mycket

entusiastisk över FPCs framtid. Vår avsikt är att fortsätta ta

marknadsandelar och förbereda oss för en marknad som från 2017 och framåt

enligt våra estimat uppgår till mer än en miljard enheter per år. Genom att

utnyttja våra skalfördelar i teknologi och affär samt använda vår finansiella

styrka till ökade investeringar, kan vi de kommande åren förbli den ledande

leverantören av fingeravtryckssensorer och därmed fortsätta vår lönsamma

tillväxt.

Jörgen Lantto, VD

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-04 07:02:38

YES!!! Fy fan vad bra rappe!!!!!!!!!!!!! :-))))

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-04 07:03:21

Intäktsprognosen för 2016 uppdateras till 7 000-8 500 Mkr !!

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-04 07:04:47

Låter bra!

* Styrelsen föreslår en aktiesplit om 5:1

* Styrelsens föreslår beslut om bemyndigande om återköp och överlåtelser av

egna B-aktier

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-04 07:05:30
0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-04 07:05:57

härligt !!

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-04 07:06:42

Fingtastisk regnskab med margin på 46 og omsætningen på 1350 msek, samt prognose forhøjelse!

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-04 07:07:16

Bra att man höjer golvet omsättningen för 2016

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-04 07:08:06

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om 518 miljoner kronor (-30).

De tre analytiker som har officiell bevakning på bolaget och aktien trodde i snitt att rörelseresultatet skulle uppgå till 483 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen uppgick till 1.352 miljoner kronor (105). Här spådde analytikerna 1.305 miljoner kronor.

Bolagets prognos inför det fjärde kvartalet var att omsättningen skulle uppgå till 1.200-1.300 miljoner kronor.

Bolaget föreslår en utdelning om 0:00 kronor per aktie. På denna punkt hade analytikerna i snitt väntat sig 1:33 kronor per aktie, enligt SME Direkt. I sammanställning trodde endast en av de tre deltagande analytikerna att biometribolaget skulle föreslå någon utdelning.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-04 07:10:50

JL:

" Vi fortsätter att ta marknadsandelar inom touchsensorer för smartphones. Under fjärde kvartalet lanserades 18 smartphones med våra touchsensorer från smartphonetillverkare inkluderande Huawei, Xiaomi, Lenovo, LG och ZTE, vilka samtliga tillhör de sju största smartphonetillverkarna i världen. Under 2015 lanserades inte mindre än 55 smartphones med FPCs touchsensorer av 23 tillverkare, att jämföra med en smartphone vardera av två smartphonetillverkare i 2014 "

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-04 07:11:58

" Bruttomarginalen förbättrades något under fjärde kvartalet och uppgick till 46 procent jämfört med 45 procent under tredje kvartalet. Rörelsemarginalen för fjärde kvartalet uppgick till 38 procent medan den för helåret 2015 uppgick till 31 procent. Den starka resultatutvecklingen avspeglar sig också i vårt kassaflöde från den löpande verksamheten, och är ett kvitto på bolagets effektiva och skalbara affärsmodell. "

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-04 07:13:24

Detta är mycket positivt!

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards justerar upp sin intäktsprognos för 2016 och räknar nu med att intäkterna uppgår till 7,0-8,5 miljarder kronor. Den tidigare prognosen var intäkter om 6,5-8,5 miljarder kronor.

Skälet till detta är förstärkt visibilitet vad gäller förväntade smartphonelanseringar under 2016 och fortsatt stark konkurrensförmåga, skriver bolaget i bokslutsrapporten.

Analytikernas snittförväntningar låg inför rapporten på en försäljning 2016 på 6,95 miljarder kronor, enligt SME Direkt.

Bolaget står också fast vid att rörelsemarginalen under 2016 väntas överstiga rörelsemarginalen under andra halvåret 2015, då den uppgick till 37 procent.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-04 07:13:56

unia

Du har inte rapporten i detalj hugin...?

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 07:17:08

" Skälet till att vi vinner tidiga affärer inom dessa nya segment är samma som för smartphones; vi erbjuder marknadens ledande teknologi och produkter, vilket gör att våra kunder kan tillhandahålla bästa tänkbara användarupplevelse för konsumenten oavsett om slutprodukten är en smartphone, ett smart kort, en bil eller ett uppkopplat föremål. "

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-04 07:18:02

New Xiaomi Mi 5 Leak Reveals A Premium Glass Back Cover

www.gizmochina.com/2016/02/03/latest-xiaomi-mi-5-leak-reveals-a-glass-back-panel/

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-04 07:19:17

Fingtastisk regnskab med margin på 46 og omsætningen på 1350 msek, samt prognose forhøjelse!

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-04 07:19:36

"Vår ambition under 2016 är att konsolidera vår position som marknadens ledande leverantör genom att växa tillsammans med våra existerande kunder, men också genom att bryta ny mark inom smartphones och andra marknadssegment", skriver Fingerprints vd Jörgen Lantto i rapporten.

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-04 07:23:38

Vilken signal skickas i med detta till blankarna?

" Styrelsens föreslår beslut om bemyndigande om återköp och överlåtelser av egna B-aktier. "

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-04 07:23:46

Framgång inom växande marknadssegment

Under fjärde kvartalet har vi fortsatt arbetet med att anpassa våra sensorer för

andra marknadssegment än smartphones, exempelvis smarta kort. Detta arbete

fortsätter enligt plan och de första kommersiella produktlanseringarna väntas

ske under 2016. Vi har även i inledningen av 2016 kommunicerat om framsteg i att

tillhandahålla våra touchsensorer till fordonsindustrin, där vi redan vunnit de

första utvärderingarna avseende framtida integration i bilar från en globalt

ledande biltillverkare. Vi har även haft gjort framsteg avseende "Internet of

Things", där olika sorters föremål kopplas upp till Internet och där

fingeravtryckssensorn börjar få en betydelsefull roll. Skälet till att vi vinner

tidiga affärer inom dessa nya segment är samma som för smartphones; vi erbjuder

marknadens ledande teknologi och produkter, vilket gör att våra kunder kan

tillhandahålla bästa tänkbara användarupplevelse för konsumenten oavsett om

slutprodukten är en smartphone, ett smart kort, en bil eller ett uppkopplat

föremål.

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-04 07:25:34

STOCKHOLM (Direkt)

Styrelsen i Fingerprint Cards föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapssåret 2015.

Det framgår av bokslutsrapporten.

Förslaget lämnas med hänsyn till bolagets kapitalbehov och storlek på det fria egna kapitalet.

På denna punkt hade analytikerna i snitt väntat sig 1:33 kronor per aktie, enligt SME Direkt. I sammanställning trodde endast en av de tre deltagande analytikerna att biometribolaget skulle föreslå någon utdelning.

Vidare föreslår styrelsen i biometribolaget en aktiesplit om 5:1, det vill säga att varje aktie i bolaget delas upp i fem aktier av motsvarande serie.

Styrelsen vill även ha ett mandat från stämman i vår att kunna besluta om återköp av bolagets egna B-aktier, maximalt 10 procent av aktierna i bolaget. Vidare föreslår styrelsen att stämman ska ge tillåtelse att besluta om överlåtelser av bolagets egna B-aktier.

Syftet med bemyndigandena är att styrelsen ska få möjlighet att anpassa bolagets kapitalstruktur och därigenom kunna bidra till ökat aktieägarvärde, heter det.

Årsstämman är planerad till den 4 maj.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-04 07:27:28

Fingerprints omsättning var 4 procent bättre än väntat och dess rörelseresultat kom in 7 procent över förväntan, enligt SME Direkt.

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 07:31:27

1000 kr i mars-maj unia.

Nästa prognoshöjning ser vi i aprilrapporten.

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-04 07:34:09

#211 Slakis, med sådana rapporter är det fullt möjligt! Oerhört imponerande.

Vad anser du om följande:

" Styrelsen vill även ha ett mandat från stämman i vår att kunna besluta om återköp av bolagets egna B-aktier, maximalt 10 procent av aktierna i bolaget. Vidare föreslår styrelsen att stämman ska ge tillåtelse att besluta om överlåtelser av bolagets egna B-aktier.

Syftet med bemyndigandena är att styrelsen ska få möjlighet att anpassa bolagets kapitalstruktur och därigenom kunna bidra till ökat aktieägarvärde, heter det. "

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-04 07:35:25

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards har under fjärde kvartalet fortsatt arbetet med att anpassa sina sensorer för andra marknadssegment än smartphones, exempelvis smarta kort.

Detta arbete fortsätter enligt plan och de första kommersiella produktlanseringarna väntas ske under 2016, skriver bolagets vd Jörgen Lantto i rapporten.

Han skriver vidare att ambitionen under 2016 är att konsolidera bolagets position som marknadens ledande leverantör genom att växa tillsammans med de existerande kunderna, men också genom att bryta ny mark inom smartphones och andra marknadssegment.

Vår avsikt är att fortsätta ta marknadsandelar och förbereda oss för en marknad som från 2017 och framåt enligt våra estimat uppgår till mer än en miljard enheter per år, skriver Jörgen Lantto.

Bolagets produktutveckling av nya sensorer har under den senare delen av 2015 varit fokuserad på färdigställandet av touchsensorer som med bibehållen biometriprestanda kan monteras under en glas- eller keramikskiva, FPC OneTouch FPC1200-serien, samt att stärka produktportföljen ytterligare.

De första touchsensorerna i FPC1200-serien är nu i massproduktion och smartphones där FPC1200-sensorer finns integrerade planeras för lansering i närtid. Produktportföljen för detta segment utökas nu för att möjliggöra än mer avancerade lösningar, vilka kommer att lanseras under 2016, skriver bolaget.

Utöver touchsensorer för under glas-montering har produktutveckling också skett för att ytterligare bredda produktportföljen. Ett exempel på detta är framtagandet av mycket kostnadseffektiva touchsensorer, som kommer att bidra till möjligheten att införa touchsensorer i segmentet för entry-level smartphones där penetrationsgraden för fingeravtryckssensorer ännu är låg, skriver FPC.

Marknadspotentialen för sådana sensorer uppskattas vara mycket stor de kommande åren, skriver FPC.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-04 07:36:23

Fick den på mail:

http://hugin.info/132202/R/1983584/726985.pdf

Nu ska det lusläsas ;))

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-02-04 07:37:21

Xiaomi Mi5 ?

" De första touchsensorerna i FPC1200-serien är nu i massproduktion och smartphones där FPC1200-sensorer finns integrerade planeras för lansering i närtid. "

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-04 07:37:39

Det här är krut! F-n vad starkt

Cash flow from operating activities was SEK 908.1 M

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-04 07:37:46

#214 kanon! ;)

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-04 07:41:40

Kassa på över miljarden Hehe...

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 07:42:53

Slakis, tänk om Stolle Per på AGB får rätt till slut :)

Med en kurs på 1000 kr i vår och en split på 5:1 så landar vi på 200kr aktien

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-04 07:45:42

Kassaflödet in sista kvartalet 537,4 milj

Bolaget simmar i guldhav... ;))

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-04 07:47:20

#219 unia

Den var bra...;-)

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-04 07:48:42

pl2002

Fing är en pengamaskin! Svårt att greppa.....

" Vår avsikt är att fortsätta ta marknadsandelar och förbereda oss för en marknad som från 2017 och framåt enligt våra estimat uppgår till mer än en miljard enheter per år, skriver Jörgen Lantto. "

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-04 07:50:27

Fingerprint slår förväntningarna i stark kvartalsrapport

Bolaget hade under de tre sista månaderna 2015 en försäljning på 1351,5 miljoner kronor med en bruttomarginal på 46 procent. Det var något bättre än väntat på båda punkterna.

Förväntningarna låg runt 1300 miljoner kronor i omsättning med en bruttomarginal på 44-45 procent.

Jämfört med motsvarande period förra året innebär försäljningen en tillväxt med 1187 procent.

Göteborgsbaserade Fingerprint Cards, som utvecklar sensorer för fingeravtrycksigenkänning till mobiltelefoner och surfplattor, höjer också sin försäljningsprognos för helåret 2016 från ett spann på 6.500-8.500 miljoner kronor till ett spann på 7.000-8.500 miljoner kronor.

En rad internationella så kallade gamfonder har inför rapporten blankat Fingerprint-aktien, i förhoppning om att torsdagens bokslut skulle bli en besvikelse. Så blev alltså inte fallet.

Bolagets vd Jörgen Lantto skriver i bokslutet att bolaget fortsätter att ta marknadsandelar inom så kallade touchsensorer för smarta mobiltelefoner.

"Under fjärde kvartalet lanserades 18 smartphones med våra touchsensorer från smartphonetillverkare inkluderande Huawei, Xiaomi, Lenovo, LG och ZTE, vilka samtliga tillhör de sju största smartphonetillverkarna i världen", skriver han.

http://www.breakit.se/artikel/2552/fingerprint-slar-forvantningarna-i-stark-kvartalsrapport

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-04 07:52:20

Från AVA;

" Bra också att de snävar in spannet från 6,5-8,5 till som lägst 7 miljarder 2016

Återköp är skattetekniskt bättre än utdelning och ger ju då en 10% värdeökning bara där om de köper tillbaks så mycket.

Omvänd split brukar också ge uppgång.

Nu har vi ju också fördelen att vi har storblankare som behöver ut och shoppa loss.

Godmorgon! "

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-04 07:52:35

stackars blankare, not :-)

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-04 07:52:54

Aktiesplit och återköp är bra för kursutvecklingen.

Återköp brukar generellt sätta stopp för större blankningar.

MVH Jope

0
Ogilla!
81
Gilla!
2016-02-04 07:53:53
0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 07:55:44
0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 07:56:56

FINGERPRINT: CARNEGIE SPÅR AKTIEN STIGER MINST 5% PÅ RAPPORT

07:55

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie räknar med att Fingerprint Cards aktiekurs kommer att stiga med minst 5 procent (5%+).

Det framgår av en första kommentar till rapporten från Carnegie.

Carnegie hänvisar till att Fingerprint Cards siffror för det fjärde kvartalet var starka, och slog guidningen igen, samtidigt som bolaget lyfte den nedre delen i sin intäktsprognos för 2016.

Bruttomarginalen på 46 procent för det fjärde kvartalet var också högre än Carnegies förväntningar, som låg på en bruttomarginal på 44 procent.

Även kassaflödet under kvartalet var mycket starkt, skriver Carnegie. Kassaflödet om 537 miljoner kronor kan ställas mot Carnegies estimat på omkring 330 miljoner kronor.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-04 07:58:42

STOCKHOLM (Direkt)

Carnegie räknar med att Fingerprint Cards aktiekurs kommer att stiga med minst 5 procent (5%+).

Det framgår av en första kommentar till rapporten från Carnegie.

Carnegie hänvisar till att Fingerprint Cards siffror för det fjärde kvartalet var starka, och slog guidningen igen, samtidigt som bolaget lyfte den nedre delen i sin intäktsprognos för 2016.

Bruttomarginalen på 46 procent för det fjärde kvartalet var också högre än Carnegies förväntningar, som låg på en bruttomarginal på 44 procent.

Även kassaflödet under kvartalet var mycket starkt, skriver Carnegie. Kassaflödet om 537 miljoner kronor kan ställas mot Carnegies estimat på omkring 330 miljoner kronor.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-04 08:01:26

" Våra stora kinesiska kunder planerar för fortsatt kraftig tillväxt under 2016, del

vis tack vare ökad närvaro utanför Kina. Dessutom är fingeravtryckssensorer snabbt på väg att bli en obligatorisk komponent i kinesiska smartphones drivet av säkra mobila betalningar. Värt att notera är även våra framgångar utanför Kina under det andra halvåret, bland annat genom Googles två Nexus smartphonesvilka innehåller vår touchsensor FPC1025. Sammantaget skapar detta utmärkta förutsättningar för fortsatt tillväxt under 2016. "

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-04 08:02:25

#229. Precis vad jag skrev i #220.

När Carnegies estimat var estimat låg på 330 milj och det blev 537 milj. Bara det en kursrevidering upp med 62%... Hehe.....

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-04 08:05:20

Att aktien kommer stiga 5% är väl årets största understatement :)

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-04 08:06:44

pl2002, Carnegie är helt borta, har missbedömt läget totalt.

" Som tidigare kommunicerats bedöms rörelsemarginalen för 2016 att överstiga rörelsemarginalen för andra halvåret 2015. Under andra halvåret 2015 uppgick rörelsemarginalen till 37 procent. "

39-40% ?! :)

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-04 08:07:35

Få se om det kommer nya rekar på FPC, framförallt från Carnegie

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-04 08:09:21

Phuur

?@PhuurXVI

Phuur Retweeted Holdings

Ska bli intressant och se hur de tänker idag...

https://twitter.com/PhuurXVI/status/695134199905390593

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-04 08:10:42

Holdings

?@MF_Holdings

Storblankarna i $FING inkl avkastning. Coatue 2,93% (+5%), SRS 2,83% (+21%), Soroban 1,17% (+1%), Maplelane 1,0% (+12%), Cadian 0,71% (+19%)

https://twitter.com/MF_Holdings/status/695133315809071104

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 08:11:45

En annan anledning till återköp:

http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:302730/FULLTEXT01.pdf

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-04 08:14:51

Motiv till återköp:

" Några av anledningarna till att företag anser att aktieåterköp kan vara fördelaktigt är att antalet aktier i företagen reduceras då de återköpta aktierna makuleras efter köpet. Detta ökar vinsten per aktie, vilket minskar P/E-talet, som i sin tur leder till ökad aktiekurs. Företaget kan på så vis fördela kvarvarande vinst till aktieägarna utan att behöva höja utdelningarna. Detta är fördelaktigt då utdelningar initialt i regel minskar aktiepriset eftersom

företagets likviditet minskar. Återköp innebär även att efterfrågan på aktien följaktligen ökar till följd av att företaget nu konkurrerar mot övriga investerare om andelar i det egna bolaget "

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-04 08:15:00

unia

Carnegie lär revidera sin riktkurs med facit i hand...

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-04 08:16:12

#240 pl2002

Ja, det lär de få göra, pinsamt värre för Carnegie! Släppa reviderade analyser en gång i veckan..

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-04 08:17:42

" Andra skäl till att göra återköp kan exempelvis vara att försvåra så kallade fientliga uppköp, vilket innebär att en intressent köper andelar i företaget i sådan mängd att denne får kontroll i bolaget. Återköp kan även användas för att förändra/optimera företagets kapitalstruktur "

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-04 08:20:38

Expressen: FPC sviker sina aktieägare och lämnar ingen utdelning.

Som rubrik dessutom! idioter....

SeaRayMan

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-04 08:22:08

är det sant???

men återköp same same...

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-04 08:24:02

Hahah nogle klaphatte. Ingen utdelning/udbytte er jo kun positivt. Hallo! Det er en upcoming virksomhed med overskud første år!

Satan i gatan, som de siger i Göteborg, et godt regnskab, der overstiger både forventninger til omsætning og marginal. Oveni får vi split men ingen udbytte, og det er helt fint, da det er en vækstvirksomhed, der skal bruge kapitalen til yderligere vækst. Udbytte allerede første år ved overskud? Nej, vel! Slet ikke ventet udbytte, så dette bør ikke være nogen skuffelse, heller ej Samsung. Så kun gode informationer og åbning med et gap op. Kurs 480?

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 08:32:48

Vissa fördelar med återköpen i Fing.

Kursvårdande(alla blankningar)

Vid ev. företagsförvärv används aktierna som likvid utan utspädning. Huvudägare i mindre uppköpta bolag får ofta lock-up i de erhållna aktierna.

Man anser att företagets likvider är mindre värda än företagets aktier.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-04 08:34:05

Fantastisk Super Q4 rapport.

Absolut og godkendt og antaget på alle områder

Flot arbejde FPC Lantto & CO

Gratis Sverige her fra DK

Kommer der nye riktkurser allerede idag ??

God Fingerprint dag til alle

mvh :o) solo1

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-04 08:34:49

#243 Dumma i huvudet.

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 08:41:24

unia, skribenten på Expressen äger lite aktier, och hade förväntat sig utdelning som skulle gå till en "sista minuten" resa till Teneriffa ! Ibland måste man förstå ....

.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-04 08:46:11

Kul att flera vertikaler växer fram

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-04 08:57:46

Vem bryr sig om vad som skrivs i Expressen ??????

Ungefär lika seriös som Aftonbladet !!!!!!!

MVH Jope

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-04 08:58:17

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 26m26 minutes ago Stockholm, Sweden

@CrowHater1 @Expressen de ska sälja klick, tänk på det! För övrigt har väl aldrig Expressen varit husorgan för aktie & finans intresserade???

1 retweet 41 likes

View other replies

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 10m10 minutes ago Stockholm, Sweden

@CrowHater1 Känner du till någon som läser Expressen som källa för finansiella nyheter & kunskaper???????

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 09:09:08

Avanzaappen fungerar fortfarande, upp 4,38%

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 09:18:24

FINGERPRINT: TYDLIGARE VISIBILITET LÅNGT IN I 2H 2016 - VD

09:15

STOCKHOLM (Direkt) Bättre förutsättningar att förutse kundernas produktlanseringar ligger bakom Fingerprint Cards höjning av den nedre delen av intervallet i sin försäljningsprognos för 2016.

Det har gått två månader sedan vi lämnade vår prognos och har nu bättre visibilitet, som sträcker sig långt in i andra halvan 2016, om vilka produktlanseringar som är på gång, säger bolagets vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Det handlar om vilka projekt som Fingerprint Cards har anlitats för, säger han och påpekar att den andra aspekten av utvecklingen för bolaget är hur många telefoner som kunderna väntas integrera fingeravtryckssensorer i.

Många kunder som kommit till oss och sagt att de kommer att accelerera utvecklingen, säger han.

Han tillägger också att det finns kunder som pratar om planerna för slutet av 2016 och en bit in i 2017.

Vad säger det om er position 2017?

Vi har inga ambitioner att minska vår konkurrensförmåga. Jag brukar alltid säga att marknaden växer väldigt mycket och det finns plats för konkurrenter. Att vår tillväxt plötsligt ska upphöra förutsätter att någon av våra konkurrenter ska dra förbi oss. Vi har självklart som ambition att fortsätta att vara marknadsledare och det finns ingenting som talar för någon annan utveckling, säger han.

Jörgen Lantto uppger också att Fingerprint Cards inte har ändrat något i sina budskap om bruttomarginalen. Tidigare har bolaget uppgett att bruttomarginalen ska kunna ligga kring 40-45 procent.

Vi planerar att ligga kring den högre delen av det intervallet under 2016, säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-04 09:19:43

FINGERPRINT: UPPREPAR SPÅR MARKNAD 1 KV STÖRRE JMF 4 KV - VD

09:15

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto står fast vid bedömningen om att marknaden kommer att vara större första kvartalet jämfört med fjärde kvartalet.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Vi uppskattar att marknaden blir större första kvartalet än under fjärde kvartalet. Vi har ingen annan bild än det vi har sagt tidigare, säger han.

Vidare uppger han att, givet antagandena om en kraftig marknadstillväxt under året, Fingerprint Cards intäkter rimligen kommer att växa sekventiellt under året.

Eftersom vi är marknaden, kommer det att vara sekventiell tillväxt under året för Fingerprint. Det måste man anta, det är logiskt att anta det, säger han.

Fia Forsman

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-04 09:20:36

FINGERPRINT: BÄTTRE INVESTERA I AFFÄR ÄN GE UTDELNING - VD

09:15

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards styrelse beslutade att inte föreslå någon utdelning för 2015, eftersom bolaget tycker att det kan tjäna sina aktieägare bättre genom att använda kassan till att investera i affärerna.

Det säger Fingerprints vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Vi ser en kraftigt växande marknad under de kommande åren och vi är väldigt tidiga i den här utvecklingen. Då tycker styrelsen att vi ska fortsätta att investera under 2016 för att bygga ett kraftigt och lönsamt bolag, säger Jörgen Lantto.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 09:21:50

Lantto förutspår kortmarknaden större än mobilmarknaden i framtiden (på Expressen Live-TV)

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-04 09:23:30

Enligt Breakits källor har banker börjat kalla tillbaka aktier från stora hedgefonder. Väntas påverka aktien starkt positivt.

Breakit har tidigare i veckan avslöjat att en rad stora aktiefonder positionerat sig för en kraftig nedgång i Fingerprint-aktien inför rapporten som släpptes nu i morse. Genom att ¿blanka¿ en aktie går det att tjäna pengar på om kursen går ned och det är precis vad ett 20-tal större institutionella investerare gjort i Fingerprint-aktien.

Men efter den urstarka kvartalsrapporten från sensorbolaget är det nu bäddat för ett riktigt blodbad bland alla storblankarna. Enligt Breakits källor har flera banker nu på morgonen börjat kontakta de största blankarna för att kräva tillbaka aktierna. Blankarna har lånat aktierna av existerande aktieägare och flera av dessa har nu i stor skala krävt att få tillbaka sina aktier. Det innebär att blankaren har två dagar på sig att lämna tillbaka aktierna.

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-04 09:25:27

Banker tvingar gamfonder att köpa tillbaka Fingerprint-aktier

http://www.breakit.se/artikel/2554/banker-tvingar-gamfonder-att-kopa-tillbaka-fingerprint-aktier

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-04 09:26:22

Vad kul!

Blankaren ställs då inför två alternativ:

# Låna aktier från någon annan aktieägare - men det är i praktiken omöjligt för poolen av aktier att låna i Fingerprint är tömd, enligt Breakits källor. Det finns helt enkelt inga fler aktier att låna.

# Återstår då alternativ två - att köpa aktier direkt på börsen.

Det senare alternativet innebär att blankaren tvingas storköpa aktier vilket kommer att ge press uppåt på aktiekursen. För blankaren är detta ett mardrömsscenario men för aktien är det så klart positivt att ny efterfrågan på aktien skapas.

Enligt Breakits källor uppgår blankningen i Fingerprint till 11,8 procent av alla aktierna. Det är en extremt hög siffra och Fingerprint är den överlägset mest blankade aktien på Stockholmsbörsen i dagsläget.

Breakits källor uppger att minst 1 miljon aktier i Fingerprint nu återkallats.

”Det kommer att växa. När bankerna börjat återkalla aktier så blir det ofta en dominoeffekt”, säger en av Breakits uppgiftslämnare.

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-04 09:32:49

#260 KUl super now we are talking!

solo1

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-04 10:05:13

Fingerprint gav fingret!

Fingerprint Cards gav så att säga fingret åt belackarna. Bokslutsrapporten stärker synen om att biometriföretaget går mot ett fantastiskt år.

Fingerprint Cards imponerade på alla punkter i bokslutet, utom möjligen att bolaget valde att inte ge någon utdelning trots en nettokassa på 1 miljard kronor. Det är dock inte mycket att hänga upp sig på eftersom bolaget är inne i en enorm expansionstakt.

Annons:

Till exempel landade omsättningen på 1,35 miljarder kronor det senaste kvartalet, vilket var 40 procent högre än under tredje kvartalet och hela tolv gånger mer än för ett år sedan.

Bruttomarginalen steg till rekordhöga 46,5 procent, vilket tyder på att prispressen är under god kontroll. Den höga bruttomarginalen gjorde även att rörelsemarginalen på 38,2 procent blev bättre än väntat. Det var viktigt för Fingerprint Cards aktiekurs eftersom den höga marginalen indirekt indikerar att bolaget tror på ett starkt 2016. När det gäller rörelsemarginalprognosen för 2016 utgick den nämligen från rörelsemarginalen under andra halvåret 2015, vars överraskande styrka därmed lyfter upp prognosen för 2016.

Bra var också att Fingerprint Cards vågar minska prognosintervallet för årets försäljning från 6,5-8,5 miljarder kronor till 7-8,5 miljarder kronor.

Summeras siffrorna bör Fingerprint Cards kunna tjäna 2,1-2,2 miljarder kronor i år efter skatt. Därmed värderas bolaget till p/e 15, vilket är i linje med Stockholmsbörsen. Bolaget har därmed genom den starka bokslutsrapporten och att ha höjt prognoserna för 2016 växt in i sin värdering.

Håller bara prognoserna framöver framstår inte Fingerprint Cards längre som särskilt övervärderad. Förutom att infria prognoserna gäller det även för bolaget att under resten av 2016 att bädda för att vara med i nästa generations fingeravtrycksläsare. En annalkande marknad är den för smarta kort, inklusive betalkort, vilket har en jättepotential med den ökade säkerhet som fingeravtryckläsning på kreditkortet innebär.

På aktiemarknaden uteblev dock den stora kursreaktionen. Efter en inledande kursuppgång på 7 procent sjönk aktiekursen tillbaka till 450 kronor, vilket betyder en uppgång på modesta 2 procent. Det betyder att Fingerprintaktien rörde sig mindre på rapportdagen än vilken annan börsdag som helst. Det är ovanligt för att inte säga unikt på Stockholmsbörsen och kan ses som att spekulationshaussen i Fingerprint Cards-aktien är på väg att upphöra. Det är på alla sätt bra.

0
Ogilla!
84
Gilla!
2016-02-04 10:06:56
0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 10:08:28

Den sista slutklämmen kommer inte att slå in hahaha...

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 10:17:26

04 FEBRUARI 2016

Fingerprint: Upprepar adresserbar marknad fördubblas 2017 - VD

(SIX) Fingerprint Cards håller fast vid bedömningen från

kapitalmarknadsdagen i slutet av förra året att den adresserbara

marknaden kommer fortsätta att växa både 2016 och 2017.

Hur ser du på analytikerkonsensus i marknaden inför rapporten i

morse? De som följer aktien räknade med att intäkterna ökar 16,7

procent 2017 med en vinst före skatt på 2,84 miljarder kronor.

"Jag vill inte kommentera analytikernas estimat men räknar med att

den adresserbara marknaden i princip fördubblas i volym 2017", säger

Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till SIX på torsdagen.

"Det är inte så att vi ska sluta växa den 31 december. Vi har inga

planer på att låta konkurrenterna bli mer framgångsrika 2017", hävdar

Jörgen Lantto vidare.

Bedömningen är att marknaden ökar mer än 100 procent i både volym

och värde 2016.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNyheter

SIX News

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-04 10:22:13

JL er en guttermand, gilla:

"Vi har inga planer på att låta konkurrenterna bli mer framgångsrika 2017". ;)

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 10:28:41

Hahaha, nej just det! Korkade anal-litiker

Det är inte så att vi ska sluta växa den 31 december.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-04 10:29:24

Vilka djävla muppar!!

STOCKHOLM (Direkt) ABG Sundal Collier tycker att det är egendomligt att Fingerprint Cards styrelse föreslår att inte lämna någon utdelning för 2015.

Det framgår av en kommentar från ABG efter att FPC presenterat sitt bokslut.

Vi finner det också ganska egendomligt att FPC inte erbjuder någon utdelning för 2015, trots att det hävdar att det har mer än 1 miljard kronor i tillgängliga medel i dag och hintar i sin guidning att vara på väg att generera ett rörelseöverskott på omkring 3 miljarder kronor under 2016, skriver ABG.

Investmentbanken pekar på att en mycket stor del av biometribolagets intäkter genereras i Kina. Banken befarar därför att en stor del av bolagets kassa är fast i Kina (antagligen på grund av landets kapitalutföringsregler; red:s anmärkning) och därmed inte är fri för bolaget att disponera.

Vidare påpekar ABG att Fingerprints bokslutsrapport inte har någon materiell påverkan på investmentbankens syn på utvecklingen i industrin och marknaden för fingeravtryckssensorer framöver.

ABG står fast vid att konkurrenssituationen på marknaden kommer att ändras.

Nyckelfrågan är inte om, utan snarare hur snabbt FPC:s hegemoni i Kina kommer att eroderas, om inte decimeras, heter det i analysen.

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-04 10:35:24

#268

Man kan ju fråga sig vad Fingerprint har gjort kontra ABG.

Något ligger djupare och på en annan nivå än en objektiv analys.

Bara deras ordval är anmärkningsvärt.

MVH Jope

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-04 10:37:58

Prova googla på " kapitalutföringsregler Kina " svårt att tolka alla noll träffar det genererar!

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-04 10:38:43

Ja faktiskt. Väldigt otrevlig ton. Finns en gravad lax här.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-04 10:40:58

Carnegie må have kolde lodninger i hjerneskallen med den udtalelse.

Det er udbrudt krig mellem CAR og FPC.

Og hvem vinder den krigen, hvad tror ni?

;o) solo1

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-04 10:41:02

unia, behövs inte, för FPC har inget bolag i Kina.

Dom kinesiska kunderna köper från Svenska FPC. Finns ingen "kassa i Kina".

Fast den basala kunskapen har visst inte ABG.

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-04 10:42:29

CrowHater

?@CrowHater1

Apple började med utdelning igen 2012 efter att inte ha haft det sedan 1995. De hade då en kassa på sådär 97 miljarder dollar, som jämförelse

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-04 10:44:15

Er det ABG, der ikke bryder sig om JC? En af de største ejere i FING?

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-04 10:45:00

#273 Korrekt aldur, ABG tuggar fradga över Fings framgångar!

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 10:45:07

#272 du mener ABG? - og ja FPC vinder :o)

K

0
Ogilla!
82
Gilla!
2016-02-04 10:47:27
0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-04 10:50:46

Det som förbryllar mest härinne är Stolle Pers inkompetens!

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-04 10:50:47

Ni får gärna rätta mig om jag har fel i mina uträkningar...

Förväntade intäkter är 7000-8500 Mkr, i mitten ligger 7750 Mkr.

Rörelsemarginalen förväntas överstiga rörelsemarginalen för andra halvåret 2015 som låg på 37%.

7750 X 0.37 = 2867,5 Mkr i förväntad vinst, vilket med nuvarande antal aktier på 62 M ger en vinst på 46,25 per aktie för helåret 2016.

Pris per aktie ligger just nu omkring 462,5 kr, dvs P/E på förväntad vinst för 2016 ligger på 10. Det känns rätt billigt för ett bolag som Fing som dessutom förväntas fortsätta växa rätt kraftigt under 2017...

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-04 10:52:43

280, drog du av 22% för skatten?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-04 10:53:12
0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-04 10:54:09

#280 Du får nog räkna med 64 Miljoner aktier

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-04 10:59:05

#281, nej det glömde jag...

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-04 10:59:11

Angående blankare

Breakit ?@breakit_se 18m18 minutes ago

@MrPeter80 Vi kommenterar aldrig vilka våra källor är. Däremot kan vi säger att vi heller aldrig rapporterar "rykten".

https://twitter.com/breakit_se/status/695157615874146304

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-04 11:02:24

Mailade Jesper på Expressen.

Rubriken ändrad nu :-)

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-04 11:04:45

" Utvecklingsorganisationen har även ägnat stor kraft och energi åt att möjliggöra tillverkning av våra sensorer i fler fabriker för att öka produktionskapaciteten ytterligare, samt att assistera våra kunder i integrationen av mjukvaran för våra touchsensorer i deras produkter. FPCs avancerade mjukvarulösningar gör det möjligt för smartphonetillverkarna att exempelvis använda touchsensorn för att styra kameran i telefonen, vilket ytterligare förbättrar vår konkurrensförmåga och förtätar vår relation med smartphonetillverkaren. "

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-04 11:05:22

ABG retræten er blåst , nu er det kun et spørgsmål om tid!

Gratis alle i Fing,hvilken velsignet dag!

Mvh :o) solo1

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 11:06:42

Uppdatering...

Förväntade intäkter är 7000-8500 Mkr, i mitten ligger 7750 Mkr.

Rörelsemarginalen förväntas överstiga rörelsemarginalen för andra halvåret 2015 som låg på 37%.

7750 X 0.37 = 2867,5 Mkr i förväntad vinst = 2867,5 X 0.78 efter skatt = 2236,7 Mkr, vilket med framtida antal aktier på 64 M ger en vinst på 35 kr per aktie för helåret 2016.

Pris per aktie ligger just nu omkring 461,5 kr, dvs P/E på förväntad vinst för 2016 ligger på 13,2. Känns fortfarnade rätt billigt för ett bolag som Fing som dessutom förväntas fortsätta växa rätt kraftigt under 2017... :)

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-04 11:10:23

#289 P/E 25-30 är betydligt mer passande när det gäller Fing

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-04 11:13:19

AvanzaMannen

?@AvanzaMannen

Hatten av för #Fingerprints fantastiska rapport, borde säga hej till rejält högre kurser idag. Cheeers.

https://twitter.com/AvanzaMannen/status/695150472395620354

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-04 11:14:35

skitkul vara delägare i ett bolag som gått från 2:50 till 680 nu 464 och stigande

men svårt sammanställa med annat, eftersom inget annat finns

förbryllande att ABG inte acceptera felet, det är ju så jävla tydligt att dom har panik nu.

Dessutom köper kunderna på ABG aktier, igår ca 35k, idag så här långt 15k

Blankara fått info om att levera aktier tillbaka inom 2 dagar, låter skrämmande, vet inte om det är sanningen, men i så fall lär vi se ANON nettoköpa 1-2 m aktier kommande dagar.

Och dom kan då inte blanka dessa aktier igen. (ännu)

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-04 11:17:39

#289 Du bør regne med en højere PE.

Og margin:

"Som tidigare kommunicerats bedöms rörelsemarginalen för 2016 att överstiga rörelsemarginalen för andra halvåret 2015. Under andra halvåret 2015 uppgick rörelsemarginalen till 37 procent."

http://hugin.info/132202/R/1983588/726986.pdf

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-04 11:26:31

Till mupparna på ABG

" Finansiell ställning

Koncernens disponibla likvida medel uppgick per den 31 december 2015 till 1031,3 Mkr "

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-04 11:31:02
0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-04 11:32:38

UPDATE 1-Fingerprint Cards raises 2016 sales forecast

http://www.reuters.com/article/fpc-results-idUSL8N15J0JV

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-04 11:43:00

Low: 7.000 msek revenue, margin 37%, profit 2.020, PE 20 = 631

Medium: 7.750 msek revenue, margin 38%, profit 2.297, PE 25 = 884

High: 8.500 msek revenue, margin 39%, profit 2.586, PE 30 = 1.212

Realistic: 9.000 msek revenue, margin 39%, profit 2.738, PE 25 = 1.069

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-04 11:50:23

Den här kör vi på NetZoom

Realistic: 9.000 msek revenue, margin 39%, profit 2.738, PE 25 = 1.069

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-04 12:04:45
0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-04 12:10:35

Undrar om Ingves blankar Fing? ;)

(Från DI)

http://s8.postimg.org/ltuf6fb5x/screenshot_226.png

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
78
Gilla!
2016-02-04 12:16:11

2017:

Low: 10.000 msek revenue, margin 39%, profit 3.042, PE 20 = 951

Medium: 11.500 msek revenue, margin 40%, profit 3.588, PE 25 = 1.402

High: 13.500 msek revenue, margin 41%, profit 4.317, PE 30 = 2.024

Realistic: 14.000 msek revenue, margin 41%, profit 4.477, PE 25 = 1.749

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-04 13:22:32
0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-04 13:27:19

Nu har Fingerprint visat att man slagit både de egna och analytikernas förväntningar. Idag är det bara tre analytiker som följer bolaget, men det kommer nog att vara fler innan året är slut, säger Maria Landeborn, privatekonom på Skandia, och tillägger att Fingerprint Cards nu har blivit rumsrent.

Det finns många varningar om att konkurrerande bolag håller på att ta fram egen biometriteknik och att det är osäkert hur marknaden ser ut om ett eller ett par år. Joakim Bernhold på Nordnet påpekar dock att Fingerprint har ett försprång.

– Det är inget negativt att vara först och störst med en ny typ av teknik. Den stora frågan är om bolaget lyckas flytta tekniken till nya marknader. Det kan handla om säkra kort, bilar och sakernas internet (Internet of things) som det pratas mycket om.

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 13:48:37

"Vår kassa finns i Sverige i svensk bank och ingen annanstans."

Det säger Fingerprints vd Jörgen Lantto apropå ABG Sundal Colliers spekulationer kring att en stor del av kassan är fast i Kina.

http://www.di.se/artiklar/2016/2/4/fingerprints-vd-darfor-blir-det-ingen-utdelning/

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-02-04 13:49:12

Stolle Per får sig återigen en läxa!

1
Ogilla!
63
Gilla!
2016-02-04 14:00:29

Är Stolle Per felknullad?

Condex

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-04 14:14:25

Sanslöst drev mot ett svenst toppbolag av ABG Sundal Colliers

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-04 14:32:41

Vem i dagsläget någorlunda vettig och informerad person lyssnar över huvudtaget till vad ABG har att säga om FPC?

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-04 14:49:49

Kursen slutar på rött idag. Wow....

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-04 14:59:10

Webcast strax...

Välkommen till Fingerprint Cards Q4 Finansiell rapport Webcast torsdag 4 februari kl. 15:00.

Deltagare går in via denna länk och registrerar sig:

https://engage.vevent.com/rt/fingerprints/index.jsp?seid=54

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 15:13:50

FINGERPRINT CARDS: HAR INTE SETT NÅGON AVMATTNING I KINA - VD

15:12

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har inte sett någon avmattning på den kinesiska marknaden.

Det sade Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto vid torsdagens telefonkonferens, i en kommentar med anledning av den senaste tidens oro kring Kinamarknaden.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-04 15:27:11

Johan Wilsby: "...and for those wondering, we have our money in a swedish bank".

Välkommen ABG.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
81
Gilla!
2016-02-04 15:30:44

Örfil riktning Stolle Per

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-04 15:34:07

FINGERPRINT: KOMMER PRESENTERA LÅNGSIKTIGA MÅL PÅ ÅRSSTÄMMA

15:33

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards styrelse planerar att kommunicera långsiktiga finansiella mål vid sin årsstämma i vår.

Det sade bolagets finanschef Johan Wilsby vid torsdagens telefonkonferens.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 15:46:46

Stolle-Per goes live...

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-04 15:49:55

#315 Vilken idiot! Samma fråga som vid Q3

Han fattar inte!

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-04 15:53:16

Fingerprint går vel snart Konkurs, da de ikke tjener nok og de lyver i deres regnskab og har ingen penge på kontoen.

Dem som lytter til stolle-per har jeg ingen respekt for, men han har vel været populær i 90`erne:)

mvh

0
Ogilla!
82
Gilla!
2016-02-04 15:53:50

Och snacka om att han var frustrerat och lät aggressiv........

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-04 15:55:10

Han får forhåbentlig snart en fyreseddel og et los i røven...

mvh

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-04 16:04:07

ABG (Per): (In summary) How do you see about keeping almost or more than 90 % of the total adressable market, since competition will grow and Chinese manufacturers does if possible like to work with domestic companies?

Jörgen Lantto: (In summary) "I have heard that part for many years (about Chinese manufacturers wanting a domestic company supplying fingerprint-sensors), but it has still not happened. We have also been supplying sensors to China even before I started working here. They seem our colaboration as something very good due to our good quality in our products.

We are also not naive that other competitors will try to get parts of the market due to the future that lies ahead, it's nothing strange. However, at the moment we do not see this competition at all."

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-04 16:06:41

Fantastiske svar fra JL.

Måske ABG bliver klogere og opgraderer fra 200?

Næ, nej jeg opgiver, at ABG besidder fornuft!

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-02-04 16:11:42

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards räknar med att priserna och prisutvecklingen för sensorer för smarta kort kommer att följa prisutvecklingen för sensorer för smartphones.

Vi ser liknande ASP-trender för smart cardsegmentet som för smartphonesegmentet och tror på ett asp på kanske 5-6 dollar i år (för sensorer för smarta kort, reds anm) för att sedan bli något lägre 2017, sade Fingerprints vd Jörgen Lantto vid torsdagens presskonferens.

Fingerprint Cards upprepade bedömningen att den första kommersiella lanseringen av sensorer för smarta kort kommer att ske under 2016.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-04 16:12:51

Grymt tryck på frågestunden. Drog över med 15 minuter och frågorna ville aldrig ta slut...

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-04 16:18:48

#323 Analyshusen behöver all info de kan få för att kunna räkna på caset FPC

Syns och hörs att de inte riktigt behärskar sensor marknaden/teknologin.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-04 16:22:24

Holdings

?@MF_Holdings

SRS fortsatte igår att täcka sin blankning i #FingerprintCards något. Nu korta 2,70% (2,83%) $FING

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-04 16:24:25

Phuur

?@PhuurXVI

FPC: Sensor under glass, first is ceramic (button), but the more advanced will be totally under glass. Go FPC! #FING

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-04 16:27:57

Finns det några mer säkra källor än Breakit angående att blankarna måste börja täcka sina positioner? Antar att de för övrigt gör som när de köpte, de köper tillbaka var tredje dag då de inte vill trycka upp kursen för snabbt = samarbete. (Kolla in datumen när de köpte så ser ni att de tre större blankarna köpte varje dag under en kort intensiv period, men för att alla skulle få en del av kakan och hjälpa varandra köpte varje blankare var tredje dag.

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-04 16:32:43

04 FEBRUARI 2016

Fingerprint: Ser fortsatt smarta kort med sensorer senare 2016 - VD

(SIX) Fingerprint Cards håller fast vid att smarta kort kommer att

lanseras med sensorer 2016. FPC har bland annat ett samarbete med

norska Swipe avseende smarta kort.

Det sade vd Jörgen Lantto vid telefonkonferensen.

"Vi förväntar oss de första kommersiella lanseringarna i år. I takt

med att vi får ökad visibilitet kommer vi ge mer färg senare under

året exakt när det kan ske", uppgav han.

"Snittpriset för de här sensorerna kommer att ligga på 5-6 dollar

2016 för att sedan falla 2017 och vara ytterligare lägre 2018",

bedömde han.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNyheter

SIX News

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-04 16:34:26

04 FEBRUARI 2016

Fingerprint: Kan ligga högre än mål bruttomarginal komm kvartal - VD

(SIX) Fingerprint Cards bruttomarginal ökade till 46 procent i det

fjärde kvartalet 2015, jämfört med 32 procent samma kvartal föregående

år.

Förväntningarna låg vid 44,3-46,2 procent, enligt två analytikers

estimat som SIX News/Inquiry Financial samlade in.

"På lång sikt är målet fortsatt 40-45 procent. Men de kommande

kvartalen kan vi ligga högre än så", sade vd Jörgen Lantto vid

telefonkonferensen.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNyheter

SIX News

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-04 16:35:13

Fingerprint: Intäkter ska öka sekventiellt varje kvartal 2016 - VD

(SIX) Fingerprint Cards intäkter ska öka sekventiellt varje kvartal

2016.

Det sade vd Jörgen Lantto vid telefonkonferensen.

"Även i det första kvartalet 2016 ska vi öka jämfört med fjärde

kvartalet förra året", upprepade han.

Det första kvartalet är annars årets säsongsmässigt sämsta kvartal

på smartphonemarknaden.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-04 16:36:54

Q1 = 1.75 Miljarder SEK

Q2 = 2,1 Miljarder SEK

Q3 = 2,4 Miljarder SEK

Q4 = 3,1 Miljarder SEK

Omsättning 2016 >>>> 9,35 Miljarder SEK !

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-04 16:37:55

04 FEBRUARI 2016

Fingerprint: Konkurrensläge oförändrat 4 kv mot tidigare - VD

(SIX) Fingerprint Cards noterade inte något förändrat

konkurrensläge i det fjärde kvartalet förra året.

"Vi håller emot konkurrenterna väl. Men med det sagt kommer det in

spelare på marknaden men vi växer snabbare än dem", sade vd Jörgen

Lantto vid telefonkonferensen som svar på en fråga från UBS

analytiker.

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Fingerprint-Cards/Nyheter/2016/Fingerprint-Konkurrenslage-oforandrat-4-kv-mot-tidigare---VD/

0
Ogilla!
84
Gilla!
2016-02-04 16:39:56

Från telefonkonferensen:

Sensor under glas, zirconium-baserad beläggning, kommer nu i produkt på marknaden! Modulhus i Korea, intressant!

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-04 16:40:34

Minus tre procent på det här, det här är inte på riktigt...

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-04 16:42:58

Telco på AVA

" Kursen

Räcker inte en fantastisk rapport som den som presenterades idag och medföljande framtidsutsikter för att driva upp kursen under de närmaste dagarna så finns nog bara en sak kvar att göra om man ska få en rättvis värdering i det korta perspektivet. (Återköp blir inte aktuella förrän efter stämman)

Bolaget får inrikta sig på strukturaffärer, samgåenden. Så fort någon seriös intressent finns för att köpa/ gå samman med bolaget så kommer troligen också ett välgrundat pris att presenteras på bolaget. Detta kommer troligen att ligga en bra bit över dagens kurs.

Huruvida det sen blir affär eller inte är en annan femma men de värden som finns kommer att lyftas fram. "

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-04 17:12:49

MiPe på AVA

" Några punkter från web conf

Inte på något sätt komplett, och inte heller rätt citerat, men kommenterat iaf:

Up to 10 module houses is going to announce modules with fps with FPC inside!!! New module houses choose FPC in first place when they want to enter the market.

Automotive a few new partners will be announced with strong positions in the market

New partners for smart card segments to be announced soon.

New partners teaming up with FPC also for IoT.

[Det var oerhört kul att höra att ett antal nya spelare och partners inom både tillverkning och de viktigaste nya marknaderna är på gång med lanseringar. Detta är oerhört viktiga nyheter, som vi sannolikt kommer få höra mer om på MWC och framåt. Medan konkurrenterna kämpar med att få in en fot på smartphonemarknaden, och leverera till sin första eller andra modell, ser FPC till att vara först ut och ta tätposition på nya marknader och ta nya, stora kunder inom dessa. Marknader som tillsammans kommer vara lika stor som marknaden för smartphones någonstans 2019-2020, tror jag].

Under glass to be launched in Q1 in phone [with ceramics coating].

The FPC under glass solution is very, very competitive either compared with other capacitive or with ultrasonic solutions, independent of competitor. New more advanced products from FPC soon to be launched soon [MWC likely], among which UG positioned under cover glass will be covered in the portfolio.

The competitor that has announced in glass solutions [han tänker på Goodix sannolikt] did so since they cannot [due to performance] read through the glass. However, we can read through the glass, which is a much more competitive and compelling solution [easier mounted, cheaper, cheaper solution to change if glass is broken, fps solution does not risk to be without function if glass is broken, cover glass could possibly be chosen more independent of cover glass vendor (glueing should be less complicated than an in glass solution) etc].

[En annan randanmärkning, Syna har annonserat att de klarar 100 um cover glass och i gen 2 senare i höst 200 um. Att FPC pratar UG under cover glass torde innebära att de klarar det på riktigt, dvs under 400 um vilket är standardtjockleken för cover glass!] "

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-04 17:26:03

unia, tak for fantastisk arbejde ;)

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-04 17:37:18
Ladda ned

#337 Instämmer

blanklista

0
Ogilla!
82
Gilla!
2016-02-04 17:41:38
1
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-04 18:56:22

"Ni" säger att en aktie alltid går mot sitt rätta värde i längden.

Precis.

En aktie går alltid mot sitt rätta värde i längden.

En aktie kan värderas på några varierande sätt. CAPM Gordon Shapiro etc

Ska vi för enkelhetens skull tillämpa Gordon så adderar vi alla framtida avkastningar in i oändlighet och diskonterar de med dagens marknadsränta för att få fram dagens pris. Som en enkel obligation.

Frågan blir då...kommer Fing avkasta som de idag gör med dessa marginaler och marknadsandelar i all "oändlighet"..eller mycket länge.

Svaret blir med hög sannolikhet nej.

Konkurrens, ny teknik och minskade marginaler därav, kommer med tiden äta på avkastningen.

Därav kommer Fing gå mot sitt rätta värde.

Kalkylen kan förändras om fing får fler flöden som kan diskonteras (tänk smartcard etc)..men likväl där kommer det ske konkurrens, ny teknik och pressade marginaler.

Det finns alltså en rimlighet i priset, och det är nog det vi ser. Fing är orimlig i sin situation just nu. Marknadsandelen och marginalerna kommer inte fortgå i all oändlighet.

Tyvärr....

Mvh Civ

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-04 18:57:01

Man kan väl hålla med om slutsatsen

Sprezzaturian

?@TureMasing

Well, dagen är över. GRATTIS till Håll-Käften-Rapport.Vad kursen gör kortsiktigt är ointressant.Huvudsaken är att fundamenta utvecklas rätt.

https://twitter.com/TureMasing/status/695283747843870722

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-04 18:59:38

Nej bara 40-45% ÖVER TID..

BM i Q1 lär nog bli nära 50% pga lägre andel Fpc1025 och högre andel mindre sensorer.

Ett rimligt pris ser vi om några år. Kanske 2020, så bör FPC värderas rättvist med ett BV på över 100 miljarder lätt

0
Ogilla!
9
Gilla!
2016-02-04 19:11:57

Fattar inte vad du menar civ.

Du menar att fing bara kör på i samma hjulspår, utveckar sig inte och väntar in konkurrenter.

Varför skulle just fing sätta sig ned helt plötsligt.

Detta samtidigt som de endast frodats i en av deras tio olika satsningar.

Så om de tjänar ex 25 - 35 miljarder kommande tio åren så kommer de vara sitta på sina miljarder o sen släcks lyset :)))

Finns några dårar på di Joora o Capital som bara försöker skita ned fing. Syftet i deras agerande grundar sig i att de är sängvätare som missat tåget.

Tycker vi skall vara stolta över fing. Tänk vad detta är bra för Sverige. Vi behöver mer fing bolag.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2016-02-04 19:15:35

Som sagt.

Fing är bra för Sverige.

Riktigt bra.

0
Ogilla!
32
Gilla!
2016-02-04 20:35:04

Varför är Fingerprint i Kina? Värdens fyra största bolag finns i Kina. De är alla banker. Vilket bolag har affärer med kinesiska banker? Fingerprint.

Världens största börsnoterade bolag sägs vara Apple. Hur stora är Apple? Mindre än en tiondel jämfört med den största kinesiska banken. I alla fall enligt Forbes lista. ;-)

Möjligen började allt år 2003 då några kineser besökte Sverige och Fingerprint.. Med kontrakt på att representera Fingerprint återvände de till Kina och startade bolag. Det bolaget är stort idag.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-04 21:13:24

Fast civ, rimlighet i pris? Detsamma resonemanget gäller väl i så fall andra bolag också? Nog tycker jag att det är rimligt med PE-tal 20 för en snabbväxare. För q4 har vi 27/4x0,4 i PE-tal, ca 16. Kikar vi på prognosen för 2016 blir PE-talet ännu lägre, ca 12 om jag inte minns fel. Det är väl inte ovanligt med PE-tal på 30-40 så vad är då dessa bolag? Bara för att aktien gått bra på ett års sikt betyder det inte per automatik att bolaget är dyrt. Carnegie har riktkurs 500. Sen om marknaden är sur är en annan femma.

0
Ogilla!
79
Gilla!
2016-02-04 21:19:30

Rökis har givetvis helt rätt i det han skriver #346

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-04 21:41:11

Bolaget är inte dyrt. Men marginalerna o marknadsandelarna är orimliga att kunna behålla i längden.

Mvh Civ

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-04 21:49:17

Ok då tror vi olika och men det vet ingen vartåt det barkar. Sen kan det dock funka med lägre marginaler om man kan kompensera med en växande marknad.

Dock säger bolaget att marginalerna håller nästa år också. Mycket beroende på om man behåller försprånget och det låt som man jobbar på det. Finns flera exempel på bolag som behållt sina marginaler. Så helt självklart är det ju inte att marginalerna sjunker.

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-04 21:50:40

348, och om det blir som du tror får man omvärdera det därefter men nu ser det riktigt bra ut.

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-04 22:20:32

#348

Det vet du ingenting om.

" Men marginalerna o marknadsandelarna är orimliga att kunna behålla i längden. "

Läs nedan:

Marginaler:

" FPC har i dagsläget höga marginaler - bruttomarginal (gross margin) på 40-45% och rörelsemarginal (operating margin) kring 36%. Dessa marginaler är inte unika jämfört med andra komponenttillverkare - från MediaTeks 46,9% bruttomarginal till Avago Techs 61% [10].

FPC har höga bruttomarginaler, men dessa är i nivå med vad många andra komponenttillverkare har. Rörelsemarginalen är i toppskiktet bland halvledartillverkare, men FPC är inte ensamt i toppen.

FPC har hög bruttomarginal men minst 10 andra komponenttillverkare lyckas hålla liknande eller högre bruttomarginal.

www.redeye.se/analys/userreport/fingerprint-cards-ett-storbolag-som-valdigt-fa-har-koll-pa

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-04 22:42:01

#348. Håller med unia: "Det vet du ingenting om."

Förvärvsmöjligheterna är unika med det kassaflöde som bolaget inom de närmaste åren kommer att ha.

Man har införskaffat sig årtal av kunskap inom tech- och marknadspenetrering som kan appliceras på en mängd olika produkter. Jag tror att bolaget i "längden" som du skriver kommer att har en stor diversifiering och kanske inte alls ha det utseende det har idag.

Det investerare tittar på idag är just kassaflödet.

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-05 08:38:50

Arctic rekar 850:-, CAR behåll på 500:- idag

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-05 08:55:51

Det norska analyshuset Arctic Securities tror nu att Fingerprint Cards försäljning toppar bolagets egen prognos för 2016.

Arctic Securities anser att Fingerprint Cards rapport var stark och höjer sina intäktsestimat för 2016, 2017 och 2018 med 8, 10 respektive 12 procent.

Det framgår av en analys daterad den 5 februari.

"Vi ser det som positivt att Fingerprint Cards endast en månad in i 2016 drar in sitt prognosintervall, samtidigt som att vi fortfarande inte har sett någon konkurrens materialiseras hittills under 2016", skriver Arctic.

Dessutom verkar Fingerprint Cards vara mer säkert på sin utveckling inom smarta kort, heter det i analysen.

Nu räknar Arctic med att FPC:s försäljning 2016 uppgår till 8.424 miljoner kronor, vilket är i den övre delen av bolagets eget prognosintervall om intäkter på 7,0-8,5 miljoner kronor för 2016.

Arctic ser det emellertid som troligt att FPC kan komma med ytterligare ökningar i uppdateringar av sin prognos, givet att bolaget dragit upp den nedre delen av intervallet efter endast en månad in på året.

Analysfirman har också justerat upp sina antaganden för FPC:s bruttomarginal och tror på 46 procent under första kvartalet 2016 och på 45,5 procent för helåret 2016, men skulle inte bli förvånade om bruttomarginalen stiger över 50 procent under året.

Vidare anser Arctic att Fingerprint Cards förslag om aktieåterköp är bättre än en utdelning.

Arctic upprepar sin köprekommendation (hög risk) för aktien med en riktkurs på 850 kronor.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-05 08:57:11

#354 Arctic fattar caset!

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-05 09:21:44

TXXX på AVA

" FING: Reflekioner från CC

Ett par reflektioner från gårdagens Conferance Call gällande helåret 2015.

Efter en noggrann granskning av bokslutskommunikén på varje räkenskapsrad och mening kan vi konstatera att bolaget vars affärsidé, produkt och strategi är i en relativ tidig fas för en mångårig expansionsutveckling. Det finns givetvis en rad frågetecken kring framtida konkurrenter, prispress och historiska affärsförhållanden till Fingerprints största intäktsland, Kina. Ett återkommande argument under konferenssamtalet är att kinesiska producenter har en preferens att inte vilja gynna västerländska teknikbolag på lång sikt, utan istället föredra inhemska leverantörer. Som exempel återgavs fallen med Ericsson, Nokia, Qualcomm mfl.

Kontentan i argumentet är att på sikt kan Fingerprint inte upprätthålla sin dominanta marknadsandel (90-95%) i Kina. Visst, som den välkände makroekonomen John Maynard Keynes en gång myntade om marknader - In the long-run we are all dead - Men fram tills dess är det mer sannolikt att FPC fortsätter att leverera till sina kunder på det man är bäst på - outstanding teknologi till bästa pris.

Ingångströskeln till den sensorkvalité som FPC levererar till smartphonetillverkare är i sig ett kvitto på en kinesisk mur. Bolagets decennier långa teknikutveckling har medfört en tydlig tids-edge som inte är den vanliga 7-elevenbutiken. Jämförelse-historiken till Ericsson och Nokia är lite förenklad och ytlig till den grad att mobiltillverkare har teknikmässigt en lägre mur för konkurrenter att ta sig över, men framförallt mycket svårare för en dominant tillverkare att behålla sin marknadsledning.

Mobiltillverkare måste hela tiden träffa rätt på kommande trender, utseende, form, färg och funktioner hos superkänsliga konsumenter. Ett litet felsteg och konkurrenterna är ikapp. Av den anledningen var uthålligheten hos både Ericsson och Nokia inte mer än 6-8 år. FPC och andra sidan är enbart i början av en horisontell marknadsutveckling som kan vara på väg till stora och betydelsefulla samhällsförändringar. Det finns en markant skillnad här.

Efterskalven från Fingerprints beslut att inte tillgodose en utdelning har skapat storm i ett vattenglas. Varför skall ett bolag med en kassa på 1 miljard inte berika investerare med en utdelning? Det anses vara väldigt anmärkningsvärt till proportioner som aldrig tidigare skådats, och hur skall man tolka det än att misstänka ledningen för andra motiv än det som anges. Men hur ovanligt är det egentligen, inte speciellt. Den finns åtskilliga teknologi bolag i världen, exempelvis i USA som genom decennier inte haft en utdelningspolicy för att tidigt bygga upp en stark finansiell ställning.

Det finns gott om välkända namn. Microsoft började med utdelningar så sent som 2003. Cisco 2011, Dell 2012, Oracle 2009, Qualcomm 2003. Samtliga bolag tillämpade aktiesplittar i minst 10-25 års tid innan utdelningspolicyn tillträde.

Konferenssamtalet från ledningens sida levererade precis det som marknaden bör förvänta sig. Samtliga ledande variabler överträffade prognoserna och bolagets ledande marknadsposition befästes genom att även spela ut ett par äss. För den som oroar sig över konkurrenter på smartphone segmentet inom 1-3 år, kan istället blicka fram till en överlappningsperiod mellan card- och smartphone segmentet. Ledningen visar prov på marknadsmedvetenhet genom en proaktiv plan till flertalet kommersiella projekt redan under 2016. Kontentan är att smartphone marknaden har möjligen 3-4 år till innan man når en saturation, och fram tills dess har FPC troligtvis etablerat sig inom andra affärssegment, inklusive den lukrativa miljardmarknaden för cards.

Avrundningsvis ses en attraktiv nulägesvärdering för 2016 års prognos. Enterprise value (EV) genom operativ vinst (EBITDA) handlas för cirka 8.5 respektive 9.5 ggr. Antagande om 38.5% EBITDA marginal på 8.5 Mdr omsättning alternativt 38.5% genom 7.5 Mdr. Således, det fundamentala caset fortsätter att bygga förtroende till affärsidén och ledningens agila arbetsmetoder mot bakgrund till en stark branschtillväxt och marginalexpansion. Aktiens nuvarande risk/reward ratio på 4.9 erbjuder en uppsida på dryga 90% från nuvarande kursnivå (428 kr) ställt mot en nedsida på 18% för det kommande 6-12 månaderna. "

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-05 09:29:35

Hoppas så blir fallet!

Spådom: "Fingerprint Cards köps upp inom tolv månader"

http://www.breakit.se/artikel/2567/spadom-fingerprint-cards-kops-upp-inom-tolv-manader

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-05 09:50:01

unia

Det rättar till sig... Aktien är snorbillig (man sa det när man var liten grabb) ;-)

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-05 10:06:29

#356 unia.

Just præcis, med tak.

Din sammenfatning dækker fuldstændig mine betragtninger og synspunkter.

Bar arbejde unia.

Fingerprint Cards er en Svensk lysende stjerne.

Det bliver meget stort dette!

mvh :o) solo1

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-05 10:31:38

unia, tror ikke på opkøb, JC sælger ikke billigt, og hvem vil betale kurs 1000 efter 5:1 split (5000)? ;)

0
Ogilla!
43
Gilla!
2016-02-05 10:31:50

Vad hände med bankernas krav på 2 dagars återlämningsryktet?

Var det bara breakit bluff?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-05 10:35:31

#360 De kan betala 200kr till sommaren, efter split! Hoppas bara blankarna sitter kvar i sina positioner när budet kommer!!

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-05 10:45:03

Breakit, er det en betydelig informationskilde i Sverige, eller plejer de bare at gætte eller spå?

De gætter på tilbagelevering af lånte aktier og spår salg af FING:

http://www.breakit.se/artikel/2567/spadom-fingerprint-cards-kops-upp-inom-tolv-manader

Tilbagelevering lyder mere realistisk, men det hænger ikke sammen med, at Soroban fandt 1,17% aktier at shorte for i ét hug lige inden regnskab:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/105ZgC6qL_fURtKB3YdZyJnwOXMflRVhBJUxeTg_9two/pubhtml?gid=744740285&single=true

Jeg håber på begge dele, men har svært ved at tro på Breakit med deres gætterier!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-05 10:47:21

unia, storejerne og især JC sælger ikke til kurs 1000!

Han har nævnt Ericsson og kurs 2000-3000, hvis jeg husker rigtigt.

I så fald skal budet være på 3000-4000, før de accepterer.

Det tror jeg ikke, at QC vil give. Max 1000.

Kineserne kan måske strække sig til 2000.

0
Ogilla!
71
Gilla!
2016-02-05 11:04:45

2000 är OK

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-05 11:08:33

2000 er også fint for mig og måske for mange FING B ejere.

Men ikke for FING A ejere. ;)

0
Ogilla!
67
Gilla!
2016-02-05 11:44:59

#363

Breakit är en relativt ny site, och 2 av dom 3 grundarna kommer från DI, som ju har svårt med verklighetsanknytningen. Smaskig rubrik är viktigare än verkligheten.

Aronsson är också en gammal fing baissare som tagit många chanser att kasta skit på bolaget, så viss försiktighet bör nog iakttas.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-05 11:51:36

#367 Ja, de udgiver vel "sensations nyheder" for at få clicks dvs. en masse besøgende...

Enten kan man skrive, hvad folk ønsker at høre (Breakit), eller skrive noget, der er helt skævt, for at få folk op ad stolene (DI).

0
Ogilla!
78
Gilla!
2016-02-05 12:02:28

#368

Eftersom dom startade nån gång förra året och lever på ad revenue så är du nog nått på spåren där......;-)

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-05 14:43:01
Ladda ned

Fingerprint Cards Flies High on Exponential Demand From China Mobile-Makers

February 05, 2016

The Swedish biometric technology company has experienced exponential gains in its fourth-quarter sales due to bumper biometric demand from Chinese mobile manufacturers

www.chinabusinessnews.com/2287-fingerprint-cards-flies-high-on-exponential-demand-from-china-mobilemakers/

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-05 14:44:07

CBN understands that a meteoric rise in the Chinese mobile manufacturing market, along with the never-ending demand for tech innovation, has played a key role in propelling the Swedish biometric tech company. There is a great demand for mobile phones with special features especially the accessibility and usage via the tap of a finger among the Chinese customers. Therefore, Fingerprint has had a bumper demand from the Chinese mobile phone makers for its latest technology.

We also believe that Fingerprint is intent on capitalizing the huge demand from China and establishing the market leader position in innovative mobile products in the country. The company is also very hopeful about the prospects of the fingerprint technology being increasingly used for making online payments. This technology gives users the added security when making mobile payments as it only works with the familiar touch of the user’s unique fingerprints.

Tech innovations are the way to go in the coming days, and the companies that are coming up with new ways to revolutionize the mobile industry would fare better even in the worst of times. We believe that Fingerprints Cards AB is an exceptional case of a hugely successful company despite the global economic and stock market uncertainty. The sheer size of the Chinese consumer market should be enough to outweigh any economic slowdown for innovative technology companies.

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-05 15:21:37

På tiden!

Mobilt Bank ID får stöd för Touch ID

http://www.99mac.se/artikel/8288-mobilt-bank-id-far-stod-for-touch-id

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-06 11:01:26

Aktiestinsen -idag 100 år - i Expressen:

1989: Portföljen var värd 15 miljoner. Den första smällen kom i början av 1990-talet då portföljvärdet föll till 5 miljoner. "Men jag drabbades inte av panik och sålde utan jag behöll allt. Och så småningom steg pappren igen".

2008: Börs- kollaps. Lennart Israelsson, nu 92, skriver på Expressens debattsida att värdet på hans innehav minskat med 74 procent och att han förlorat 100 miljoner kronor i börskraschen "Det gäller att inte tappa modet. Precis som efter Krueger-kraschen kommer kurserna att gå upp igen".

Så låt oss inte gripas av alltför mycket negativism nu, även om man har lusta att ...ja, nä förresten.

Tur att vi vet att vi har rätt! In Lantto we trust ;-

Och någon till.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-06 13:01:30

How fingerprint scanners work: optical, capacitive, and ultrasonic variants explained

www.androidauthority.com/how-fingerprint-scanners-work-670934/

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-06 13:05:57

@PhuurXVI 3m3 minutes ago

Lantto: "There will be some new product announcements soon related to Internet of things" Go FPC! #FING

https://twitter.com/PhuurXVI

0
Ogilla!
13
Gilla!
2016-02-06 14:30:45

Igår blev det lite köp ner till 381:- mest för att få bort lite aktier ur blankarnas händer. Inte bra om blankarna får dominera orderläggningen och rotera aktier mellan sig utan att det finns andra tagare som håller i aktierna. Förmodligen blir det flera köp nästa vecka och då gärna med hjälp av någon större aktör som inser att nuvarande kurs kan vara en attraktiv ingång.

På lite sikt är det händelserna i bolaget som sätter priset på aktien och då får Lantto gärna bidra med nya produktlanseringar.

0
Ogilla!
76
Gilla!
2016-02-06 14:47:51

Ingen verkar tydligen fatta. Var det egenliga problemet i Fing finns...

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-06 14:53:44

Problemet är att många talar om att om fpc kan få problem i framtiden och då har fpc problem och om man upprepar det tillräckligt många gånger så kan det verka som att fing kommer få problem och det är ett problem och då kan vi ju inte värdera upp ett bolag och då blir det också ett problem osv...

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-06 14:59:40

Problemet är ju för f-n JC. Totalt skogsblinda. Och blundar...

0
Ogilla!
72
Gilla!
2016-02-06 15:19:23

eeeh va? man kan inte dra det kortet hur länge som helst, känns lite överspelat faktiskt...

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-06 15:22:36

#377 Ägarbilden i företaget kan utan tvekan ifrågasättas. Inget vi kan påverka direkt. Sedan är det så att marknaden litar inte på FPC:s och dess fantastika framtid som målas upp, BM, skalbar affärsmodell, produkter i världsklass. Det är VÄDLIGT VÄLDIGT sällan ett sådan företag dyker upp och då kan det inte vara sant. FPC är fatamorgana, en utopi, blundar man tillräckligt länge, tillräckligt starkt så försvinner spöket. Det har aldrig hänt!

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-06 15:23:50

376, helt rätt, på måndag ska tradingdepån jobba:-)

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-06 15:27:47

#380 Jag är dessvärre benägen att hålla med pl2002 och det är just det faktum blankarna skoningslöst utnyttjar. Det finns ingen som orkar/törs fronta blankarna pga ägarbilden i Fing.

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-06 15:35:29

Helt rätt unia

Att komma över tröskel och istället se på FA, har varit hämmande.

Svårt att bli av med spöket, därför att det ständigt återkommer. Hur många har inte varit på vippen att strypa....

I nuläget är jag fullinvesterad i Trade Fing, men ser ändå risken i att långliggare kroknar.

Nya tag på mån...

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-06 18:01:02

Bra läge Crow. att byta site. När det luktar katt, vet att du älskar JC....

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-06 18:08:24

#384 Vi kan hoppas att långliggarna inte kroknar :) Det har ju varit en del turer med förr och det har ordnat sig, denna gång har vi dessutom starkt fundamenta i ryggen så det gäller att alla står emot denna psykning som pågår från media och blankarligan

Själv håller jag på att ruska fram mer pengar :)

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-06 18:18:14

#386. Får man de mest trogna att lämna banan så får de fritt spelrum.

Utan att de reflekterar på FA.

Standard: När den mest optimistiske säljer, så köper man. Gick lång fre....

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-06 18:47:08

Problemet kvarsår. Upp mån morgon och ner.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2016-02-06 19:29:27

Någon som vet hur många ggr omsättningen av totalt antal aktier omsatts under året som gått?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2016-02-07 15:59:58

Fint unia;-) Stockpicker hade jag inte räknat med. Kanske inte behöver göra några stödköp då? Men köp blir det garanterat. :-)

ABG:s snitt på köpkurs senaste veckan 454:- säljkurs 393:- . Ska ABG nolla de 61:- man redan ligger back på veckobasis får de återköpa på snitt 332:- . Tittar man på halvårsstatistik är det nästan lika illa där ABG ligger minus 38:-.

Fler analyser på ingång?

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
3
Gilla!
2016-03-03 12:23:57

Ja nu är det bara positivt. PE tal på 10

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.