Grupp: Huvudforum

Nytt från IMINT FA & TA del 2

1
Ogilla!
810
Gilla!
2017-01-10 21:03:49

Sådär pl2002,scenen är din!

0
Ogilla!
773
Gilla!
2017-01-11 03:29:38
Ladda ned

Ok då dejonki 89, lite sent på natta så det blir som det blir ?.

Tidigare inlägg IMINT.......https://www.aktieguiden.com/1373238/imint

Nytt från IMINT FA & TA … https://www.aktieguiden.com/1414825/nytt-fran-imint-fa--ta

Imint TA - Del 1. https://www.aktieguiden.com/1395581/imint-ta---del-1

Tidigare och lite nytt FA om Imint.

Ett gäng med Teknisk Fysiker, doktorer och mjukvaruutvecklare arbetar idag i ett företaget som grundades 2007 var målsättningen från början var att kommersialisera flera banbrytande innovationer inom realtids-bildförbättring av ubåts- och flygspaningsvideo.

Sedan 2013 har Imint kontaktats av olika mobiltelefontillverkare och dess “tech centers”. Intresset har varit omfattande för Imints tekniska förmåga inom videoteknik. Möjligheten att använda samma teknik med minimal fördröjning gör att Imints teknik lämpar sig oerhört väl i mobiltelefoner och mjukvaruapplikationer där behovet av bra videofilmning i realtid är stort. Nu har man i flera år arbetat med att implementera tekniken till smartphones och resultatet har blivit så pass bra att man: Två(!) år på raken har vunnit Europas motsvarighet till teknikens Oscar. Första gången i okt 2014 kammade man hem segern i kategorin “Young Bulls” (Bully Awards) organiseras av White Bull. Tävlingens syfte är att hitta FRAMTIDENS KOMETER bland Europas unga teknikföretag. Imint mottog priset vid en avslutande galamiddag och i samband en konferens lanserades “Vidhance Mobile” där videoalgoritmer redan då demonstrerades på en Android-baserad smartphone.

Dagens mer utvecklade teknik kallas för ”Vidhance Premium” var algoritmer skapar en mjuk video genom att separera avsedda rörelser, som zoomningar och panoreringar, från oönskade rörelser, som skak och brus. Allt sker i realtid med 4K-upplösning och höga framerates.

Det uttryckliga målet är att inta en VÄRLDSLEDANDE position för att analysera, förbättra och stabilisera video i realtid i mobiltelefoner. ”Idag för vi en tät dialog med ett stort antal aktörer på marknaden och kommer under 2016 se vår teknik användas.”

2016 fick man lön för mödan och nådde en milstolpe var man erhöll 800 000kr av ett ”Stort teknikföretag” i Asien för att utveckla Vidhance i deras kommande smartphones. I oktober tecknade man ett 3-årigt avtal med nämnda bolag och igår så bekräftades det att: ”Imint Image Intelligence AB (Imint) meddelar att videostabiliseringslösningen som utvecklats tillsammans med ett stort asiatiskt teknikbolag, nu finns tillgänglig för slutkunder i konsumentledet. Licensiering av mjukvaran sker under det treåriga ramavtal som annonserades den 26 oktober 2016. Produkten är en smartphone i premiumsegmentet, där kamerafunktionalitet är ett prioriterat område.”

Bara det faktum att det finns i bolagets kamera-premiumsegment gör att Imint:s lösning har öppnat sig för ALLA övriga androidtelefoner. Imint har garanterat förfinat Vidhance vid utvecklingsarbetet så nu är manegen krattad för fler kundavtal.

Alla, både små och stora mobiltillverkare kan använda IMINT:s mjukvarulösning, även de med OIS. EIS är en ren mjukvarulösning som är betydligt billigare än OIS som är kräver en mekanisk utrymmeskrävande rörlig lins, vilket gör att de mest slimmade modeller som Huawei Honor Magic enbart har EIS.

Google Pixel är en annan mobil var man helt skippat OIS till förmån för elektronisk bildstabiliseringen. Enligt M3: ”å andra sidan har Pixel ett snabbt gyroskop och en känslig accelerometer som erbjuder en form av elektronisk bildstabilisering. Vi föredrar visserligen optisk bildstabilisering, men det går inte att blunda för att Googles variant fungerar tillfredsställande.”

Imint citat: ”mjukvaruapplikationer där behovet av bättre videofilmning i realtid behövs”. Det blir väldigt stort och lönsamt för nätoperatörerna. Huawei som är störst på nätinstallationer, fastslog i sin senaste vitbok att utveckling av tjänster för videofilmning var framtidens viktigaste område. Mark Zuckerberg nämnde för inte så länge sedan att videofilmning via smartphone kommer att dominera facebook om fem år. Varenda tonåring är idag beroende av något socialt nätverk. Utvidgas graden av beroende till att; val av mobiltelefon blir avgörande till kvalitén i videofilmandet, då måste alla mobiltillverkare komma med en bra lösning.

Imint:s marknad är hela android segmentet(80,7% av alla mobiler). Och har man nu ett ”Stort teknikföretag” underförstått en av de större mobiltillverkarna (de flesta tippar på Huawei) så täcker ett liknande bolag Imint:s break-even vid 25-30 miljoner enheter. All försäljning utöver det blir ren vinst(räknat på 0,2$ per enhet) även om vd har nämnt intervallet 0,2$ -0,5$ per enhet.

Imint har en bruttovinst på 100%, man installerar en algoritm en gång och inte har någon kostnad per såld enhet efter det. Kostnaden är oförändrad oavsett om säljer 10milj enheter eller 100milj och får man dessutom betalt för utvecklingskostnaden så blir det en kraftig hävstång och vinst vid ett relativt litet antal enheter.

Det viktigaste i bolaget är en unik kompetens och erfarenhet. Man har varit oerhört selektiv i sin rekrytering och i förhållande till sin storlek kryllar det av tekniska fysiker och doktorer... Bl.a. är både vd Andreas Lifvendahl och styrelseordförande Katarina Bonde tekniska fysiker. Känner inte till något bolag på börsen som har det eller har haft, med undantag av gamla ASEA med Hans Werthén och Curt Nicolin..

Att erfarenheten gör sig gällande i Imint märks framför allt i bolagets informationsgivning, den är oerhört konservativ, man skickar inte ut pm i parti och minut. Den information som lämnats har varit relevant enligt plan och utan överdrifter.

Läs om Vidhance som Imint:s internationella varumärket: http://vidhance.com

Och deras lösningar på: http://vidhance.com/solutions/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
715
Gilla!
2017-01-13 15:39:23

I anslutning till #1. Länken visar vad EIS verkligen kan prestera. Bättre än så här kan inte EIS demonstreras.

Nokia 8 bästa EIS någonsin på en smartphone. I videon nämns underförstått att videostabiliseringen kommer att sätta Nokia på kartan igen :))

https://www.youtube.com/watch?v=CPi26Ov0n7s

Uppsala, Sverige2016-05-25

IMINT Image Intelligence AB (Imint) har knutit Sami Niemi till bolaget som strategisk rådgivare, Niemi var en av grundarna till svenska Scalado, som växte till ett av de ledande mjukvarubolagen inom mobil bildhantering ”mobile imaging”, med över en miljard produktlicenser sålda. Scalado blev uppköpt av Nokia 2012, och senare en del av Microsoft.

Inom Microsoft samlade Niemi ett team av över 200 medarbetare för att driva utvecklingen av ny kamera- och fotofunktionalitet.

Niemi har nu lämnat Microsoft, och arbetar med rådgivning till både svenska och internationella bolag, och som medlem i investeringskommittén för Spintop Ventures.

Dels har Niemi kopplingen kamera-och fotofunktionalitet vs. Nokia och nu Imint.

Det kan mycket väl vara så att IMINT har ett samarbetsavtal med Qualcomm/Nokia utöver det redan tecknat avtal med storkund. De sitter knappast still för att ETT stort avtal redan landat...

Enl. tidigare info har IMINT varit i kontakt med de flesta större tillverkarna...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
740
Gilla!
2017-01-20 13:11:47

Imint handelsstoppad!

0
Ogilla!
730
Gilla!
2017-01-20 13:14:15

Jaha ja...ingen märklig handel vad jag kunnat se, ett par procent upp bara..

Intressant.

0
Ogilla!
671
Gilla!
2017-01-20 13:19:13

Undra om den okända kunden kommer läcka nu.

0
Ogilla!
708
Gilla!
2017-01-20 13:21:51

Jaha?!

IMINT: AKTIEN HANDELSTOPPAD

13:06

STOCKHOLM (Direkt) Handeln i Imints aktie stoppades vid 13-tiden på fredagen.

Det framgår av ett börsmeddelande.

Strax före handelsstoppet handlades aktien, som är listas på Aktietorget, cirka 2,4 procent högre än torsdagens stängning och noterades kring kursen 54 kronor. Aktier för cirka 10 miljoner kronor hade omsatts.

0
Ogilla!
669
Gilla!
2017-01-20 13:22:49
Ladda ned

0
Ogilla!
665
Gilla!
2017-01-20 13:23:34

Ärligt talat är jag inte helt nöjd med att Imint är noterade på Aktietorget.

Jäkla strulplattform.

Hade hellre sett First North.

0
Ogilla!
552
Gilla!
2017-01-20 13:27:17

Såg pl2002 på Arlanda nyss :))

0
Ogilla!
498
Gilla!
2017-01-20 13:31:44

Han verkar inte stabiliserad utan svettades kraftig och talade osammanhängande ;))

Synd inför en långsemester.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
655
Gilla!
2017-01-20 13:36:46

Ja vi får se, undra vad vi kan vänta oss nu? Inte bra om det ses som man brutit mot sekretessavtalet.

0
Ogilla!
623
Gilla!
2017-01-20 13:55:41

Hehe.. Realdeal..

Tittade på mina gamla inlägg på BS Pro från 10/1 -07... iPhone fyllde 10år nyligen..

https://www.youtube.com/watch?v=-3gw1XddJuc

Skrev då: "Jag är givetvis färgad av att vara innehavare av Appleaktier. Oavsett så är marknadsförutsättningarna fantastiska för Apple. Ipoden har banat väg för mängder av nya köpare till Mac-datorer. För att inte tala om Iphone som milt sagt är fantastisk.

Kolla Steve Jobs presentation av Iphone på apple.com och få en garanterad upplevelse.

10/1 -07. Apples iPone som presenterades av Steve Jobs imponerande och är den bästa lösningen inom följande områden: Musik, video, bildhantering, film, e-mail (blueberry kommer att tappa mycket), sms, full internet med wifi, full synk till datorn, widgets och inte minst handhavandet av telefonen inkl. konferenstelefoni och röstbrevlådan.En patenterad och smått revolutionerande pekskärmsteknik har gjort det möjligt var man scrollar och klickar med fingret. http://www.apple.com/iphone/ Övriga multimedia-telefoner kan se sig rejält omsprungna. Minnet på 8Gb kan anses som snålt samt att inget framkommit om Officefunktioner. 3G kommer. Apple upp 8,3%! "

Sensmoral... Kan inte annat än att småle när jag tänker på likheten mellan iPhone och Imint. Kände mig som en missförstådd pionjär när det gällde apple-aktien. Och inte många verkar ha förstått Imint...

0
Ogilla!
718
Gilla!
2017-01-20 14:09:19

Det känns som IMINT kommer att offentliggöra kunden. Eller vad tror du pl2002? Vad kan handelsstoppet bero på?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
651
Gilla!
2017-01-20 14:12:13

Lite märkligt att Imint har aktie-stoppats nu. Rusade i inledning 7%. Säkert en storaffär på G.

0
Ogilla!
673
Gilla!
2017-01-20 14:21:55

Aktietorget handelsstoppade mjukvarubolaget Imints aktie klockan 12.59 på fredagen, enligt ett marknadsmeddelande. Mer information väntas enligt så snart det är möjligt.

Aktien var upp med 2,4 procent till 54 kronor innan handelsstoppet. Aktier för 10,2 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Imint vill till Finwire inte kommentera huruvida aktien är handelsstoppad på bolaget eller Aktietorgets begäran, eller om Imint kommer att gå ut med information under dagen.

0
Ogilla!
743
Gilla!
2017-01-20 14:39:17

helt säker på på att det har kommit ett uppköpsbud på Imint.

Man handels-stoppar knappast en aktie på att typ Huawei är kund.

Kan ta gift på att det är ett bud på IMINT...!

0
Ogilla!
672
Gilla!
2017-01-20 14:40:38

Vad kan ett bud tänkas ligga på?

0
Ogilla!
677
Gilla!
2017-01-20 14:53:41

Ingen aning dejonki89, men under 300kr tror jag inte att det blir.. Nuvarande kurs på 54kr är samtidigt ett lågmärke att utgå ifrån.

0
Ogilla!
701
Gilla!
2017-01-20 14:55:44

Känns spännande, men tveksam på bud. Men hoppas!

0
Ogilla!
702
Gilla!
2017-01-20 14:57:20

Känns spännande, men tveksam på bud. Men hoppas!

0
Ogilla!
681
Gilla!
2017-01-20 15:30:28

"Information väntades så snart det är möjligt, enligt Aktietorget"

Tycker det går lite trögt med den infon, 2.5h har gått. Vill bra gärna ha besked, allt utom konkurs är OK nu när man är lång.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
685
Gilla!
2017-01-20 16:03:36

Hehe pewo. Konkurs finns inte på kartan, bolaget har bra likviditet. Aktietorget stoppar inte handel utan begäran från Imint. Jag kan inte se att en ny kund ger så pass drastiska åtgärder som stopp i handeln.

Vi får se, men jag är helt övertygad om att det är uppköp på G.

Kommer kanske att få göra en pudel, men i nuläget är det ett bud som är mest realistiskt...

0
Ogilla!
647
Gilla!
2017-01-20 16:28:03

hej pl2002

Så här skrev du dock den 29/10

Sedan tror jag även att inte ens ledningen trodde det var aktuellt med uppköp för några veckor sedan, har för mig att jag såg det nämnas i samband med något PM.

" pl2002

2016-10-29 20:06:48

unia.. Det är väl som vanligt skrivet i stjärnorna. Tar IMINT in många avtal så inser givetvis marknaden att IMINT kommer att få en dominerande ställning.

Hur den kommer att prissättas, tror jag kommer att bli väldigt konservativt. Mycket med tanke på Katarina Bonde som ordförande.

Hon har en viss vana att hantera multibolag och har inga personliga incitament att företräda sig själv kontra aktieägare. Blir det ett uppköp av bolaget kommer det givetvis att bli en kombination av att uppköparen som köper in majoritetsdelägarna och får en riktad nyemission.

Det är rätt osannolikt att någon lägger ett bud på bolaget rakt av. Därför att det kommer att förkastas... "

0
Ogilla!
721
Gilla!
2017-01-20 17:41:38

Bud? Nä det tror jag inte.

Jag misstänker att har att göra med den hemliga kunden, kan vara så att Imint ska gå ut med det offentligt före rykten/läckor?

Men bud är helt okej om det ligger 100+ :)

0
Ogilla!
699
Gilla!
2017-01-20 20:01:59

http://imint se

Har uppdaterat hemsidan, verkar vara Samsung!

Sjukt.

0
Ogilla!
759
Gilla!
2017-01-20 20:16:31

#25 Var står det att det är Samsung som är den första kunden?

0
Ogilla!
680
Gilla!
2017-01-20 20:18:27

# Står inte men dem har uppdaterat hemsidan med SS lur.

0
Ogilla!
637
Gilla!
2017-01-20 20:23:46

http://vidhance.com

Bilden på SS luren har väl alltid varit där?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
664
Gilla!
2017-01-20 20:26:34

Folk tror på J3 eller A3 man ser inte hela bilden.

0
Ogilla!
695
Gilla!
2017-01-20 20:28:18
Ladda ned

Här är bilden!

0
Ogilla!
831
Gilla!
2017-01-20 20:38:56

#28

0
Ogilla!
649
Gilla!
2017-01-20 20:39:34
Ladda ned

#28

0
Ogilla!
732
Gilla!
2017-01-20 20:56:36

Verkar vara felaktiga information. Får vänta och hålla tummarna på positiva nyheter!

0
Ogilla!
637
Gilla!
2017-01-20 21:42:47

Länken nedan visar Imints hemsida 3 oktober 2016, där Samsungmobilen är med.

https://web.archive.org/web/20161003163059/http://imint.se/

1
Ogilla!
654
Gilla!
2017-01-21 18:19:36

Som tröst är det ett bud på Imint.

0
Ogilla!
647
Gilla!
2017-01-21 18:31:06
0
Ogilla!
624
Gilla!
2017-01-21 19:11:14

#35 Har det kommit något PM?

1
Ogilla!
688
Gilla!
2017-01-21 19:53:23

Inte hittat något. Mest spekulationer, typ risk att Imint stäms efter att ha avslöjat sin kund. Tycker det är dåligt att låta aktieägare få vänta och sväva i ovisshet så länge på besked. Aktietorget skrev i fredags 13:13 att "Mer information väntas så snart det är möjligt". Nu har det gått över 30 timmar efter det beskedet. Det kallar jag inte för snarast.

0
Ogilla!
609
Gilla!
2017-01-21 20:26:26

Från Ava:

" Mera trovärdiga rykten

I dag 20:15 IP: eKBsViS0R

Ryktena från trovärdiga källor stämmer visst, läs min historik så ser ni!

Samma rykten säger även att Imint tecknat avtal med två nya giganter på marknaden! Detta kommer tillkännages inom kort! Båda skall ut på marknaden med Vidhance Stabilization och även autozoom.

Samma rykten säger också att Imints försäljning har skjutit i höjden explosionsartat senaste månaden, och försäljningsprognosen för 2017 slår även dom mest optimistiska prognoserna med råge! Imint är idag ett extremt lönsamt IT bolag, men handlas till kurser av ett förhoppningsbolag.

Imint har haft ett sanslöst genombrott senaste två månaderna, och hade inte alla från lock up samt aktieöverlåtelsen från PÄAB dumpat öve 500 tusen aktier på marknaden hade vi idag haft kurser på 130-150 kr minimum sett till informationen som finns tillgänglig. Personerna som dumpat aktierna har haft noll koll på bolaget men varit med från IPO och tagit hem fina vinster.

Och skall vi gå på informationen från mycket trovärdiga rykten så är kurser på 400 till 500 kr fullt möjliga under senare delen av 2017

Fakta är att Imint har sin produkt ute i en av världens största smartphone tillverkares flaggskepp, och flera aktörer kommer inom kort, lägg sedan på autozoom. Inget av detta har prisats i kursen pga dom massiva dumpningarna från personer med noll koll på bolaget men som varit med sedan IPOn.

Jag har haft rätt hittills om ni läser min historik, resten av ryktena får ni tolka själva! "

0
Ogilla!
603
Gilla!
2017-01-21 20:27:12
0
Ogilla!
608
Gilla!
2017-01-21 20:28:46

#38

Imint AB is not to blame. All have access to smartphone firmware upgrades.

Just download and scrutinize.

No big deal , it had to come out sooner or later. Or do you think that Huawei is embarressed to incorporate Imint software !!

I see it as a non-event and prefer pl2002's guess on why the share was put on hold.

Dont expect any companies to release PM's during weekends. Have patience. Monday we will know :)

Stay tuned and await piles of money.

0
Ogilla!
620
Gilla!
2017-01-21 22:36:07

Verkar enligt forumet på placera att vidhance, kommer finnas med i alla Huawei telefoner som blir uppdaterad, och får EMUI 5 (Android 7.0 nougat)

Om detta stämmer kommer det generera rätt fina summor! Mycket rykten nu, hoppas vi får klarhet i detta innan öppning på måndag!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
684
Gilla!
2017-01-21 23:15:28

#42

Huawei EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat upgrade roadmap leaked, includes Nova, G9 Plus

Huawei's roadmap for the EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat upgrade for their current smartphones has been leaked. The company has already launched the new version but only for some of their flagship smartphones.

Fortunately, a leaked roadmap of the Nougat upgrades has surfaced. It shows about 10 Huawei smartphones and the release dates for the update.

Huawei's roadmap shows that the EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat upgrade has already been tested for some of the newer models as early as November 2016, according to Playful Droid. The earliest spotted was the Huawei Mate 8 with the final release date set for January.

The Huawei P9 and P9 Plus also had their EMUI 5.0 beta versions tested several months back. Both are the strongest smartphones from the company thanks to their dual-lens camera setup that was made in partnership with German company Leica.

Huawei Nova will be the next to receive the EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat update in March, Tech Radar reported. The Huawei G9 Plus and the Note 8 will follow in April while the 6X and the M3 will have their update in May.

http://en.yibada.com/articles/187852/20170120/huawei-emui-5-0-android-7-nougat-upgrade-roadmap-leaked.htm

0
Ogilla!
708
Gilla!
2017-01-22 09:11:55

Jag visste att det skulle bli såhär när Imint bekräftade att en produkt är ute på marknaden! Klart som tusan att någon börjar gräva i mjukvaran, det borde även Imints ledning förstått?

Kanske är jag som är grävaren ;)

Men nu blir det gissningsvis offentliggjort nästa vecka.

Kan bli lite grinigt möjligen, tror de hade tänkt hålla på detta till MWC.

0
Ogilla!
634
Gilla!
2017-01-22 21:24:07

#35 pl2002

Har du lust att utveckla?

0
Ogilla!
609
Gilla!
2017-01-23 08:11:59

Mjukvarubolaget Imint meddelar att den design win som publicerades i ett pressmeddelande 10 januari finns med i Huawei Mate 9. Bolaget kommunicerar informationen eftersom mjukvaran är spårbar i telefonen. I övrigt är Imint förhindrade att kommunicera mer om affären på grund av sekretessavtal. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Aktietorget handelsstoppade Imints aktie i fredags den 20 januari efter att spekulationer om att det var Huawei

som var bolagets kund.

Vi har även avtal med SS sjukt!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
701
Gilla!
2017-01-23 08:35:37

Frågan är vad vi öppnar på för kurs!?

Huawei samt Samsung säger allt!

0
Ogilla!
632
Gilla!
2017-01-23 09:00:48

Mobilunderleverantören Imints lösning för videostabilisering Vidhance finns med Huaweis mobiltelefon Mate 9. Bolaget har dessutom tecknat ett utvecklingsavtal med Samsung Electronics med ett ordervärde på upp till 800.000 kronor.

0
Ogilla!
613
Gilla!
2017-01-23 09:01:24

Imint utvecklar videolösning åt Samsung Electronics

Mjukvarubolaget Imint har tecknat ett utvecklingsavtal med sydkoreanska Samsung Electronics. Avtalet innebär en anpassning av Imints mjukvara Vidhance till en ny produkt som inte är en smartphone. Projektet är uppdelat i faser och kunden har rätt att avbryta projektet inför varje fas. Ordervärdet vid fullt utförande, uppskattas till cirka 800.000 kronor.

Samsung Electronics Co är ett dotterbolag i Samsung-koncernen. Avtalet innebär att Imint vidareutvecklar och anpassar mjukvaran Vidhance till en ny produkt som ännu inte är lanserad av kunden. Produkten är i kategorin konsumentelektronik men inte en smartphone. Huvudelen av uppdraget är planerat att utföras under våren 2017 och avtalet ger också kunden begränsad licensrätt till den nyutvecklade mjukvaran. Av sekretesskäl kan inte mer information publiceras om projektet eller den planerade produkten.

"Vi är naturligtvis mycket stolta att få det här förtroendet från ett av världens ledande bolag inom konsumentelektronik. Även om ordervärdet inte är signifikant, så ger det oss en chans att visa våra förmågor både vad gäller teknikens potential och vårt sätt att hantera kundprojekt", kommenterar Andreas Lifvendahl, vd i Imint.

0
Ogilla!
657
Gilla!
2017-01-23 09:19:04

Vi borde haft ATH!

0
Ogilla!
622
Gilla!
2017-01-23 09:29:29

Satan satan, är snornära att köpa 10k aktier som kortsiktig tradingpost...vi är ju fan knappt över 70 spänn!!!

Lär bli drag i veckan.

0
Ogilla!
615
Gilla!
2017-01-23 09:32:50

Mycket märkligt, kanon nyheter och kommer inte ens upp i emissionskursen. Säkert återtest mot 64-65

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
570
Gilla!
2017-01-23 09:43:39

Ja det är löjligt. Visst, många gör fina kortsiktiga vinsthemtagningar...tror resten av veckan blir blå...MWC nästa månad...

Pumpa in tungt nu är knappast en förlust på lite sikt.

UNDER EMISSIONSKURSEN!!!!

0
Ogilla!
474
Gilla!
2017-01-23 09:45:33

Vissa päron på di (läs drömmare) trodde på öppningskurs över 200 kr ;))

De kan varken räkna eller tänka.

0
Ogilla!
590
Gilla!
2017-01-23 09:52:28

#54 klart som fan det inte kan öppna på 200:- men jag tror vi snart får se kursen leta sig upp mot nytt ATH runt 100:-.

Kanske slutet av veckan eller nästa vecka.

0
Ogilla!
408
Gilla!
2017-01-23 09:53:38

Helt klart.

Avtalen är ju ett tecken på att de ligger jävligt rätt. Så är det bara.

0
Ogilla!
624
Gilla!
2017-01-23 11:03:18

IMINT: ROYALTYAVTAL MED SAMSUNG MÖJLIGT VID STORA VOLYMER - VD

10:04

STOCKHOLM (Direkt) Den videostabiliseringslösning som Imint har utvecklat åt en ännu olanserad Samsungprodukt har visserligen ett blygsamt initialt maximalt ordervärde, 800.000 kronor, men om produkten tas emot väl på marknaden kommer ett licensavtal med royaltyintäkter att upprättas.

Det säger den Aktietorgslistade mobilunderleverantörens vd Andreas Lifvendahl på telefon från Sydkorea, där han är för att träffa Samsung Electronics, till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.

I det här utvecklingsavtalet har kunden viss begränsad licensrätt. Det är för att kunna lansera produkten, men blir det sedan stora volymer behöver vi upprätta licensavtal, och hur det ska se ut återstår i så fall att definieras, säger han.

Den andra aspekten som kan få fart på intäkterna i det på måndagen lanserade avtalet är att Imint nu är leverantör åt Samsung, som med sina cirka 20 procents global marknadsandel är världens största aktör på området.

Det är kul att få jobba med Samsung inom videomjukvara; det är en trevlig scen att få uppträda på. Vi har olika spår på gång, varav ett är det vi lanserar i dag. Samsung är ju den största volymspelaren, och vi ser det här som ett sätt att visa upp vad vi kan, säger Andreas Lifvendahl om samarbetet med Samsung Electronics, utan att kunna ge fler detaljer.

Han kan exempelvis inte kommentera hur omfattande eller tätt samarbetet mellan mobiltelefonavdelningen och den del som utvecklat produkten med Imintmjukvara är, eller vad Samsung har för andra videostabiliseringslösningar i sina mobiler.

Vad för slags slutprodukt det handlar om är hemligt, och Andreas Lifvendahl kan inte vare sig kommentera eller dementera en direkt fråga om det rör sig om en actionkamera.

Strax före pressmeddelandet om Samsung aviserade Imint att dess lösning Vidhance finns med i flaggskeppstelefonen Mate 9 från Huawei. Tidigare har bolaget nämnt detta i form av en så kallad design win, utan att namnge vare sig tillverkare eller modell.

Vad kan du säga om era chanser att nå fler design wins framöver?

Vi har ett antal kunddiskussioner i olika faser, dr kunderna sjlva oftast vill vara ganska tystltna om i vilken fas deras produkter ligger och vilka underleverantrer de har. Som vi skrev nr vi kommunicerade det treriga ramavtalet med Huawei [i slutet av oktober och utan att namnge Huawei, red anm] jobbar vi sklart man vinner de hr kamperna produkt fr produkt, och vi jobbar stenhrt p att f fler design wins. Men det finns inga gratisluncher, s man fr alltid vara p topp.

Imint-aktien var upp cirka 30 procent efter en timmes handel på Aktietorget på måndagen, vilket innebär ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner kronor.

Diagram: Imint-aktien sedan listningen i slutet av 2015.

http://i.direkt.se/170123/537508301.png

Källa: Infront.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
603
Gilla!
2017-01-23 11:32:18

#45 unia.

Jag var övertygad om ett bud på Imint, mest beroende på att all tidigare väsentlig information har kommit under pågående börshandel. Skrev t.om. att jag kunde ta gift på det.

Fick i mig tillräckligt med gift på lör kvällen så udda får vara jämt. Är fortfarande dålig.

Häftigt ändå att Imint klarar av att installera Vidhance i Mate9 genom enbart en programuppdatering. Trodde tidigare att det krävdes att man var med i själva utvecklingsstadiet av telefonen. Bolaget har nämnt att senaste upplagan av Vidhance Premium skulle ha ett gränssnitt som möjliggör snabb implementering, och att det nu verkar det stämma.

Innebärande att vi kommer att få se väldigt många smartphones med Vidhance.

Genom Huawei- och Samsungkontraktet har man halva inne hos de tillverkare som är ledande inom androidmobiler. -Vem kunde ha trott det för ett halvår sedan.

Tillfredsställande att tusentals timmars grävande i Imint gett lite grädde på moset.

Det stora släppet är inte nu men vänta...!

0
Ogilla!
638
Gilla!
2017-01-23 11:45:35

Det ser ju minst sagt bra ut för Imint...

Den andra aspekten som kan få fart på intäkterna i det på måndagen lanserade avtalet är att Imint nu är leverantör åt Samsung, som med sina cirka 20 procents global marknadsandel är världens största aktör på området.

"Det är kul att få jobba med Samsung inom videomjukvara; det är en trevlig scen att få uppträda på. Vi har olika spår på gång, varav ett är det vi lanserar i dag. Samsung är ju den största volymspelaren, och vi ser det här som ett sätt att visa upp vad vi kan", säger Andreas Lifvendahl om samarbetet med Samsung Electronics, utan att kunna ge fler detaljer.

Han kan exempelvis inte kommentera hur omfattande eller tätt samarbetet mellan mobiltelefonavdelningen och den del som utvecklat produkten med Imintmjukvara är, eller vad Samsung har för andra videostabiliseringslösningar i sina mobiler.

Vad för slags slutprodukt det handlar om är hemligt, och Andreas Lifvendahl kan inte vare sig kommentera eller dementera en direkt fråga om det rör sig om en actionkamera.

Strax före pressmeddelandet om Samsung aviserade Imint att dess lösning Vidhance finns med i flaggskeppstelefonen Mate 9 från Huawei. Tidigare har bolaget nämnt detta i form av en så kallad design win, utan att namnge vare sig tillverkare eller modell.

Vad kan du säga om era chanser att nå fler design wins framöver?

"Vi har ett antal kunddiskussioner i olika faser, där kunderna själva oftast vill vara ganska tystlåtna om i vilken fas deras produkter ligger och vilka underleverantörer de har. Som vi skrev när vi kommunicerade det treåriga ramavtalet med Huawei [i slutet av oktober och utan att namnge Huawei, red anm] jobbar vi såklart… man vinner de här kamperna produkt för produkt, och vi jobbar stenhårt på att få fler design wins. Men det finns inga gratisluncher, så man får alltid vara på topp."

Imint-aktien var upp cirka 30 procent efter en timmes handel på Aktietorget på måndagen, vilket innebär ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner kronor.

1
Ogilla!
666
Gilla!
2017-01-23 12:39:07

Bara att köpa järnet nu runt 70:- som jag ser det!

0
Ogilla!
633
Gilla!
2017-01-23 12:45:17

Imints avtal med Samsung är en del i säljprocessen, finanschef vet ej när mer info kommer om Huawei

Imint har under dagen bekräftat att den design win som publicerades i ett pressmeddelande 10 januari gäller Huawei Mate 9, och bolaget har i ett separat pressmeddelande meddelat att man har tecknat ett utvecklingsavtal med sydkoreanska Samsung Electronics.

Imint är förhindrade att kommunicera mer om affären med Huawei på grund av sekretesskäl, och bolagets finanschef och tillika operativa chef Jens Ålander kan inte heller svara på när Imint räknar med att kunna gå ut med mer information.

Det är fortfarande ett sekretessavtal, så det återstår att se hur det kommer att hanteras framöver, säger han till Finwire.

Avtalet med Samsung innebär en anpassning av Imints mjukvara Vidhance till en ny produkt som inte är en smartphone. Projektet är uppdelat i faser och kunden har rätt att avbryta projektet inför varje fas.

I vår säljprocess så börjar vi normalt sett med något slags utvecklingsavtal, främst ur kundens perspektiv då de vill testa hur det verkligen fungerar. Slår det där väl ut så kan det bli ett licensavtal på ett eller annat sätt precis som det blev med Huawei, säger Ålander.

Så man kan säga att det är en del i säljprocessen, att tillsammans se hur våra lösningar kan implementeras med deras produkter, tillägger han.

Finanschefen säger att det är "jättesvårt att sia om" hur lång tid utvecklingsfaserna kommer att ta, men att tanken är att arbetet kommer att pågå under våren.

Vad kan ett licensavtal med Samsung vara värt?

Det kan vi inte gå ut med. Det beror helt på hur det går, svarar han.

Aktietorget handelsstoppade Imints aktie i fredags den 20 januari efter att spekulationer om att det var Huawei som var bolagets kund. Stoppet hävdes under måndagsmorgonen och aktien har sedan öppningen rusat med drygt 33 procent till 71,75 kronor.

0
Ogilla!
617
Gilla!
2017-01-23 14:57:49

#60 why? Ner mot 64-65 som jag ser det för att fortsätta sin resa uppåt.

1
Ogilla!
574
Gilla!
2017-01-23 15:04:35

#62 kanske du får rätt, men jag chansar inte!

Med dagens pangnyheter...köp ALLT under emissionskursen skulle jag säga!

pl2002...nu håller du med mig hoppas jag?

Helt övertygad om ett nytt ATH inom någon månad. Kanske mot MWC?

Köpläge tveklöst! 5000 st som jag håller lite kortsiktigt blev det.

0
Ogilla!
600
Gilla!
2017-01-23 15:13:04

Köper det, ville bara påpeka vad jag såg genom TA. Mvh

0
Ogilla!
603
Gilla!
2017-01-23 16:01:32

dejonki89 och Vader67. Ser fortfarande målkurs 600kr. Vid 25-30 till miljoner enheter är Imint:s kostnader täckta. Huawei och Samsung står för närmare mist 200 miljoner mobiler tillsammans. Vad händer inte då när alla övriga android telefoner knackar på dörren.

Lite löjligt att ens ifrågasätta det vi sett idag och det är bara förnamnet till det som komma skall. Har i ur och skur verkligen penetrerat Imint. Tänker lägga locket ner för ett tag...

Ingen idé att sälja in något som redan finns på banan. Dagens besked Huawei kontra Samsung kommer att sända signaler till alla andra 2 miljarder android tillverkare att Imint/Vidhance är ett Brandmark som kommer att vara riktmärke. Vill återigen rikta uppmärksamheten till att riktkursen 600kr införlivas vid 100 milj enheter. I det läget så återstår det 1 900 miljoner så... Det kan bli hur stort som helst.

Tycker att jag har gjort mitt och lutar mig tillbaka i soffan. Så ni får ta över...

0
Ogilla!
602
Gilla!
2017-01-23 16:04:08

#65Tackar ödmjukast, vad har du för tidsspann för att vi ska uppnå den värderingen?

1
Ogilla!
597
Gilla!
2017-01-23 16:44:04

En miljardvärdering ska vi iaf se inom kort!

Imint levererar tungt idag, hatten av.

0
Ogilla!
587
Gilla!
2017-01-23 16:45:09

dejonki89, Tänkte väl inte skriva något mer, men med Huawei är det 135 miljoner enheter vilket gott och väl indikerar på 548kr vid p/e 30, ytterligare antal mobiler kommer om inte i närtid så ändå att plussa på rätt rejält inom en två-års-period.

Så 600kr i Imint är lågt räknat inom två år. Har man i det stadiet penetrerat 10-20% av marknaden med tanke på drakarna Huawei och Samsung så lär det inte vara några problem.

Ser inte några problem med att det blir skyhöga kursnivåer i Imint, mest därför att jag lutar mig tillbaka och ser skeendet komma.

0
Ogilla!
360
Gilla!
2017-01-23 17:44:21

Ser inga problem med skyhöga kurser ;))

Haha. Komiker. Nä mer än att du kan få ryggskott när du skall lyfta vinsten.

Nä 2000 kr stycket är första bra riktmärke ;))

0
Ogilla!
589
Gilla!
2017-01-23 17:45:36

Tack, och hoppas du fortsätter lura i vassen! Otroligt att vi inte kommer upp på högre nivåer idag med tanke på vad som har blivit presenterat.

Som jag ser det är det viktigt att botten på 64-66 håller, och jag tror inte det är omöjligt att vi kommer utmana ATH nivåer den här veckan.

Mvh

0
Ogilla!
565
Gilla!
2017-01-24 09:56:22

Ner och studsa på 65 för att sen vända upp, för vidare uppgång till 75:-. Håller inte 64-65. Ska vi ner mot 54-55

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
556
Gilla!
2017-01-24 12:05:25

Köper ett gäng på den här nivån.

0
Ogilla!
652
Gilla!
2017-01-24 13:51:44

Samsung is Partnering with Imint on Video Stabilization found in Mate 9

www.gizmochina.com/2017/01/24/samsung-partnering-imint-video-stabilization-found-mate-9/?utm_content=bufferd5ee4&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Samsung just signed an agreement with Imint, an organisation that develops real-time video enhancements that is used in defense, aeronautics and industries. In 2012, the company decided to get into the mobile industry after a new CEO was appointed.

The agreement borders on a software called Vidhance which is present in the Huawei Mate 9 Porsche Design and whose codes are present in Huawei’s own EMUI 5.0 in case the company plans on enabling it in any other device.

What is surprising is that Samsung’s agreement doesn’t include its use in smartphones which begs the question “what products will have the feature?”. Possible answers include a new Samsung Gear 360 camera, or maybe a new product like an action camera or a drone. So sadly, this enhancement won’t be coming to the Galaxy S8

4
Ogilla!
608
Gilla!
2017-01-24 15:07:13

0.2$ per telefon?

1.5kr.

Hur ska de kunna tjäna pengar på de???

Därför inte kursen stiger tror jag om så är fallet.

Mvh Civ

0
Ogilla!
632
Gilla!
2017-01-24 16:58:56

Klev av vid 70 går att köpa på billigare nivåer.

Gillar inte det jag ser just nu, går nog mot 64 nivån igen, inte omöjligt att vi ska ner och hälsa på runt 54 igen.

Inlägget är redigerat av författaren.

7
Ogilla!
588
Gilla!
2017-01-24 18:03:49

civ ekonom. Hur kommer det sig att du tafsat in dig i Imint. Lägg ner och fortsätt med dina guldslingor.

Ingen är intresserad av dig, du är t.om. så pantad att du vill ha din lön i Guld. Ett bättre förslag vore att du fick lönen i Imintaktier som gick upp 150% på årsbasis.

Snälla civ, kom inte med några fler inlägg som har med Imint att göra. Aktien kommer att tala sitt eget språk.

Så gärna fortsätt att övertyga din arbetsgivare om att ge din lön i guld. Du verkar tydligen inte fatta, men en sak är säker att du har inte alla hästar hemma.

Tror för din egen överlevnad att du inte ska fortsätta att snutta på dina guldmynt. Under tiden, sök hjälp, för det är något som inte stämmer, antagligen har du åkt på någon smäll. Sorry, men det kan utlösa tokigheter som i ditt fall...!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
595
Gilla!
2017-01-24 19:10:17

Wealth calculator for Imint shareholders :)

https://jscalc.io/calc/JvryDxxNbMw9CNAP

1
Ogilla!
617
Gilla!
2017-01-24 20:03:34

Va trevligt.

Jag är iallafall saklig.

Har aldrig attackerat dej i person.

Svara på frågan istället.

Hur ska de tjäna pengar på typ 1kr mobilen?

Mvh Civ

0
Ogilla!
620
Gilla!
2017-01-24 21:17:21

Trevligt civ. tycker nog att du ska ägna dig åt guldet. Där har du en annan dollarkurs.

Imint kommer att ha minst 500 milj enheter i spannet mellan 1,8kr till 4,50kr. Vi möts igen om två år.

Kul när guldet raglar på 1000 och Imint har 10 dubblat sin kurs.

Då finns det ett råd till dig... -Ge dig inte in på områden du inte behärskar.

0
Ogilla!
575
Gilla!
2017-01-24 22:25:15
0
Ogilla!
619
Gilla!
2017-01-25 06:44:14

#80 unia.

Du har en bra förmåga att hitta info, både om Imint och Fing. Framgår i inslaget Fill or Kill att det gäller att vara lång i Imint. De nämner även att det finns en botten i Fing och att det kan minst sagt inte kan bli värre..

Åsna mellan hötapparna Fing eller Imint har de prickat in rätt bra. Sitter All-In i Imint lång och har tänjt på marginalen i tradingportfölj Fing. Så det ser bra ut...

Imint kommer att ha fördelen med att överraska med ytterligare kunder utöver Huawei och Samsung, tråkigt bara att Päab släppte lite för många aktier på marknaden. Oavsett har de sugits upp makalöst och måste vara rekord för aktietorget. Andelen aktier som har omsatts med kursökningar är minst sagt imponerande.

Köpa på sig en rejäl bunt Imint och lägga dom i byrålådan blir helt enkelt inte fel.

1
Ogilla!
606
Gilla!
2017-01-26 18:10:16

hej pl2002

Kanske lite IMINT i Huaweis kommande flaggskepp P10

Där snackar vi i alla fall lite volymer!

Tror du IMINT har utvecklingsresurser att utveckla åt andra än Samsung än Huawei? Behövs nog några större OEM:s med volymer för att kursen ska orka leta sig över 100kr nivån som första etapp, sedan lär det gå fort om man ska kunna räkna på caset. Tänk om man kunna plocka in Lenovo, Xiaomi, OPPO, Vivo

https://twitter.com/Ringdyva/status/824643112651853825

0
Ogilla!
587
Gilla!
2017-01-27 17:44:15

Utan tvekan unia att Imint-aktien kommer att gå med stormsteg. Förstår mig inte typ civ ekonom som klickar på i ditt inlägg som ogilla.

Jag har manglat mitt huvud en, två, tre ggr och har verkligen lagt ner både miljoner och timmar till att Imint är mitt största Case. Det kommer ingen att ta ifrån mig.

0
Ogilla!
192
Gilla!
2017-01-27 20:17:43

Ett nedställ av "light-karaktär" på måndag morgon kanske p.g.a. lite överköpt läge nu men 70-strecket tror jag den ogillar så mycket att den inte går under det nåt mer.

Condex

0
Ogilla!
616
Gilla!
2017-01-31 13:36:31

IMINT

Stockpicker har satt köp på Imint (Finwire)

2017-01-31 12:26

När det gäller Imint har företaget säkrad finansiering kombinerat med att man har två stycken drömkunder i bagaget samt en trio med mjukvaruprodukter på väg mot marknaden. Det gör att Stockpicker tycker tech-aktien är värd en chansning.

"Risken är fortfarande hög varvid aktien inte blir någon Top Pick. Vi nöjer oss därför med att återuppta vårt spekulativa köpråd", avslutar analystjänsten.

newsroom@finwire.se

Nyhetsbyrån Finwire

Så i vanlig ordning ser det bra ut för Imint...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
597
Gilla!
2017-01-31 17:08:24

Fattar nada, Förra året så utsåg Stockpicker Imint till 2016-års vinnare. Den gick upp 150% sedan dess.

I år så sätter man upp bolaget återigen på sin köplista, med som man uttrycker det två stycken drömkunder i bagaget samt en trio med mjukvaruprodukter på väg mot marknaden.

Och så går aktien bara upp 1% idag...:((

0
Ogilla!
588
Gilla!
2017-01-31 21:33:26

Tänker filosofiskt på oss som Imint-anhängare. Forumet på AVA Imint har präglats av väldigt nya medlemmar.

Under det senaste året har vi sett en mängd stora förändringar i utvecklingsavtal, styrelseordförande i Katarina Bonde, tre-års avtal med Huawei ett avtal med Samsung plus en mängd öppningar i utvecklingen av Vidhance. Kurs på 100kr och nu drygt 70..

Det i kombination med den mest progressiva teknologin inom smartphone d.v.s. video gör att vi kommer att vara pionjärer inom området som ingen ens fattar inom två år. Möjligheten av att vara i framkant, är att skapa nya visioner och att vara delaktig i en ny teknologi som kommer att förändra världen.

Lite märkligt då, Samsung tecknat ett avtal med Imint då som sträcker sig utanför smartphone-världen. Imint har gång på annan nämna att deras forskning inriktar sig på områden utanför ren video, det har varit inom interaktion sociala forum, nämnt tudelning av gemensamma videoupplevelser men i grunden simultant.

Fattar själv inte vad det innebär, lite som att man via en video resumé kan återgå till respektive personers upplevelser etc.

Helt klart är att de tekniska fysikerna i Imint har lite andra visioner än ett företag som konstruerar sensorer för att läsa av fingeravtryck... liten "kick" till Plastgreven som gång efter annan nämner mitt skötebarn.

Picasso; "livet är inte vad det är, utan vad du föreställer dig"

-Lever i en chimär, allt som sker blir man starkare av. Och det blir IMINT...!

0
Ogilla!
557
Gilla!
2017-01-31 21:37:51

Sorry, såg skräpet som jag sker ovan. Var på fyllefest. Ser det inte som relevant till att innefatta mig...

Återkommer....!

0
Ogilla!
225
Gilla!
2017-01-31 21:45:02

Nej gör inte det :)

2
Ogilla!
418
Gilla!
2017-01-31 22:10:32

Tveksamt igen geven:)) Menar du att jag inte ska återkomma eller menar du att det inte var relevant beträffande mig.

0
Ogilla!
432
Gilla!
2017-01-31 23:46:50

@90 Ja

;-)

0
Ogilla!
507
Gilla!
2017-02-17 12:18:47

Känns stark, nytt avtal igår! Nu lägger jag mina i byrålådan. Känns precis som Fing innan det tog fart! Trevlig helg alla Imintare!

0
Ogilla!
469
Gilla!
2017-02-20 10:38:17

IMINT

Through its brand Vidhance, Imint offers software in the rapidly growing market for analyzing, optimizing and enhancing video in real-time. The company was previously servicing clients in niche segments but has refocused to target the larger mass-market of global smartphone OEMs.

? With the announcement of a number of license deals, Imint has shown that its Vidhance software is now a commercial product. We therefore feel confident that Imint is on the verge of its commercial breakthrough.

? Our Base case scenario renders an estimated fair value of 71 SEK. Our Bull and Bear case scenarios indicates estimated fair values of 135 SEK and 22 SEK respectively

http://beta.redeye.se/company/imint-image-intelligence/525622/imint-videos-imint-condition?utm_source=Cision&utm_campaign=Cision%20Redeye%3A%20Initiates%20analyst%20coverage%20of%20Imint%20Image%20Intelligence&utm_medium=Redeye%3A%20Initiates%20analyst%20coverage%20of%20Imint%20Image%20Intelligence#company-navigation

1
Ogilla!
389
Gilla!
2017-02-20 12:03:26

Jag personligen tror att vi kommer ligga på

ATH-nivåer inom någon/några veckor.

0
Ogilla!
379
Gilla!
2017-02-20 17:04:10

Redeye sätter motiverat värde för Imint till 71 kronor i basscenariot

Imint erbjuder genom sitt varumärke Vidhance mjukvara för den snabbt växande marknaden för att analysera, optimera och förbättra video i realtid. Bolaget betjänade tidigare kunder i nischsegment, men har nu ändrat fokus för att den större massmarknaden av globala OEM inom smartphones.

Imint har med flera aviserade licensavtal visat att mjukvaran Vidhance nu står på gränsen till ett kommersiellt genombrott, bedömer Redeye i en analys daterad den 20 februari.

Redeye sätter i sitt basscenariot motiverat värde, fair value, till 71 kronor. I det positiva scenariot, bull case, sätts motiverat värde till 135 kronor och i det negativa scenariot, bear case, är motiverat värde 22 kronor.

Analyshuset spår att Imint når intäkter på 18 miljoner kronor 2017 och 95 miljoner kronor 2018. Nettoresultatet spås bli en förlust på 5 miljoner kronor i år för att vända till en vinst på 47 miljoner kronor nästa år. Det ger ett p/e-tal på 14,9 för 2018.

0
Ogilla!
409
Gilla!
2017-02-24 09:52:15

Köpt fler efter rapporten känns positivt. Imint kommer trygga min pension!

0
Ogilla!
362
Gilla!
2017-02-24 13:39:30

Skiljer en hel del mellan pl2002 tp på 500-600kr och Redeyes Bull case på 135kr

Vad är det någon missar i ekvationen?

0
Ogilla!
364
Gilla!
2017-02-27 10:49:43

https://twitter.com/highsparrowz/status/836149677028409348

Mycket rykten, men är vi i p10 så ser vi nog aldrig mer tvåsiffriga kurser.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
425
Gilla!
2017-03-01 08:07:46

Joel Westerström? @Qwertyrius 12 timför 12 timmar sedan

Mer

#MWCBarcelona2017 #Huaweip10 #Vidhance #Imint Product Manager at Huawei said they have the same video functionality in P10 as in Mate 9

Joel Westerström? @Qwertyrius 12 timför 12 timmar sedan

@Qwertyrius not confirmed by #Imint or officially from #Huawei - though I believe P10 and P10+ has EIS from Imint

Joel Westerström? @Qwertyrius 12 timför 12 timmar sedan

@Qwertyrius Imint has also commercialized its Auto Zoom in Smartphone from Wiko

https://twitter.com/Qwertyrius/status/836654660849119233

3
Ogilla!
379
Gilla!
2017-03-02 20:56:23

Told you...

Huawei med sina 135 000 000 enheter är bara förnamnet...

Halva inne i Samsung och resten av android 2 Mrd är klart...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
353
Gilla!
2017-03-02 21:06:28
0
Ogilla!
406
Gilla!
2017-03-02 22:20:16

Förstår in vem som i #100 är missunnsam med två ogilla.. Har försökt i alla lägen att göra det bästa för alla.

0
Ogilla!
323
Gilla!
2017-03-04 17:22:06

BARCELONA.

Efter succén för Fingerprint Cards jagar privatspararna nästa stora mobilleverantörssuccé.

En het kandidat har åttafaldigat värdet på aktien sedan entrén på Aktietorget för drygt ett år sedan.

En aktieplacerare kan inte hoppas på ett bättre scenario än att hitta ett mjukvaruföretag som får globalt genomslag i en industri som mobilbranschen. Det är vad videostabiliseringsbolaget Imint hoppas kunna göra med sin videoförbättringsplattform Vidhance, som realtidsförbättrar rörlig bild.

Företaget var tidigare inriktat på försäljning mot försvarsindustrin men bytte långa säljcykler mot en mer snabbfotad industri.

Under mobilmässan har företagets videostabiliserings- och autozoomfunktion lanserats i telefoner från franska Wiko Mobile. Däremot har man inte kunnat bekräfta de stora förhoppningar som funnits på att man skulle finnas med i Huaweis förväntade storsäljande P10-modeller.

Betyder avsaknaden av ett pressmeddelande att ni inte finns med?

”Det betyder att vi inte kommenterat det. Alla kunder är olika i hur de vill kommunicera. Vi har ramavtal med Huawei och jobbar på att komma in i deras premiummodeller, så det är vår önskan att vara med i P10”, säger Imints vd Anders Lifvendahl, som har en bakgrund på IAR Systems.

Imint ger få ledtrådar kring hur stora intäkter man räknar med per telefon i de modeller man finns med. Det gör det svårt att analysera bolaget, eftersom den operationella hävstången är så hög. I fjärde kvartalet omsatte bolaget 2 Mkr, men varje ny försäljningskrona kommer ge stor utväxling på resultatet.

”Å ena sidan ser det bra ut när man kan öka försäljningen utan någon merkostnad för produktion. Samtidigt vet kunderna om det där naturligtvis”, säger Andreas Lifvendahl.

När når ni break even?

”Vi ger inte prognoser och vi är ett ganska billigt bolag att driva. Vi har i princip kostnader för löner och flygbiljetter till Asien. Det behövs inte så många stora affärer för att vi ska bli lönsamma, men vi vill inte kommunicera när det kan bli. Vi har en stor kassa och är lugna med att vi har de pengar vi behöver.”

Precise Biometrics är ett levande bevis på hur svårt det kan vara att förverkliga högt ställda förväntningar. Trots att bolagets algoritm funnits med i 110 mobila lanseringar under 2016 har vinsterna inte imponerat.

Imint möter konkurrens på bildstabiliseringsområdet från bland annat Qualcom. Den San Diego-baserade chiptillverkaren visade upp sin lösning på mobilmässan i Barcelona i veckan och företaget kan sälja lösningen mycket billigt i anslutning till sina processorer.

Klarar ni av att ta ut vettiga priser eller prioriterar ni att komma in i nya modeller?

”När vi har fått några stora kunder har vi en annan sits och kan vara mer framåtlutade i förhandlingarna. Sedan handlar det om vilka funktioner vi stoppar in.”

Wikos telefoner blir först ut med att inte bara integrera stabiliseringsfunktionen utan även autozoomen från Imint.

”Wiko lyfte fram våra fördelar på scen i sin presentation av deras nya premiumfamilj. Då är det inte frågan om en komponent i mängden man köpt in från den leverantör som var billigast.”

Bolaget heter Imint men ni marknadsför er som Vidhance?

”Imint skapar förvirring. Många uttalar det fel och man kopplar ihop oss med Apple eftersom det börjar med I. Från början är det en militär förkortning, så därför använder vi Vidhance som är varumärkesskyddat.”

RICHARD BRÅSE

richard.brase@di.se

0
Ogilla!
454
Gilla!
2017-03-04 19:47:22

Bra där unia.

Jag har jobbat med mängder av Imint chart i excel. Räknat och räknat och finner inte det minsta hål i beräkningarna.

Imint är min absolut största investering. Har följt bolaget plus andra bolag från Uppsala kluster.

Klockrent case hittills och som Andreas nämnde när man kan öka försäljningen utan någon merkostnad för produktion.

Kan bara inte se ett bättre alternativ inom den mest expansiva delen inom smartphone som är video...

0
Ogilla!
462
Gilla!
2017-03-14 16:37:52

Ups!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
365
Gilla!
2017-03-14 17:03:20

BQ lanserar sin nya smartphone AquarisX med Imints videostabilisering

Spanska BQ lanserar på tisdagen sin nya smartphone AquarisX och X Pro. De båda modellerna har en skärm på 5,2 tum och en Qualcomm Snapdragon 626-processor men skiljer sig något åt när det gäller internminne och lagringsutrymme.

AquarisX klarar av videoinspelning i 4K och använder sig av Vidhance videostabilisering från svenska Imint. Redan i somras meddelade Imint att bolaget tecknat ett tvåårigt licensavtal med BQ.

AquarisX kommer att släppas den första veckan i maj medan Pro-modellen kommer den första veckan i juni.

0
Ogilla!
372
Gilla!
2017-03-14 18:39:29

#106. Även att;

IMINT

LÖSNINGAR MED I TVÅ NYA SMARTPHONES FRÅN WIKO (Direkt)

2017-02-27 16:34

STOCKHOLM (Direkt) Imints lösningar Vidhance Videostabilization och Live Autozoom kommer att finnas med i franska Wikos nya smartphones, WIM och WIM lite, som lanseras senare under året.

Bolagets första design win för Vidhance Live Autozoom. Live Autozoom har ingen tidigare presenterat inte ens i avancerade videokameror. En helt unik produkt som zoomar in det rörliga objektet. http://vidhance.com/solutions/live-auto-zoom/

Dessutom det märkliga är att 3-års avtalet med Huawei inte fått större genomslag i aktiekursen.

Dessutom, ännu märkligare att avtalet med Samsung heller inte satt sig i kursen;

Samsung May Use Imint Vidhance, But Not In Phones

January 25, 2017 - Written By Daniel Fuller

Imint, the company behind a special video enhancement and stabilization software suite called Vidhance, has reportedly signed Samsung on as a client, but with a clause explicitly stating that Samsung will not be using the technology in their smartphones. The technology made it into Huawei’s Porsche Design version of the Mate 9, with bits of code for the feature sprinkled into a number of their smartphones, though that is the only phone it’s enabled on. This means that Vidhance is certainly applicable to smartphones, but Samsung apparently has a different use in mind. Word has not come out thus far on what Samsung’s plans with Vidhance may be, but things like a new Gear 360, drones with cameras, and dedicated digital cameras are all possibilities, among other things; video enhancement and stabilization software is a generalized enough arena that it’s practically pointless to guess at Samsung’s ideas for a possible use case at this stage..

Samsung har tydligen inte samma kompetens som Imint. Kan tyckas att det vore enkelt att de använde sina egna lösningar och kunskaper från smartphoneområdet. Innebärande att det är bara en tidsfråga(tror jag) innan Vidhance även finns i Samsungs mobiler.

Det stora snacket nu på AVA just nu är att Vidhance i Huawei P10 som kommer att bli stort.. Det kommer att bli intressant när mobiltester når marknaden och Imint blir en aktie i folkmun. Ännu har menigheten inte förstått case...

-Spännande!

1
Ogilla!
410
Gilla!
2017-03-15 12:14:36
Ladda ned

Inom ett drygt ett halvår har Imint erhållit sina första 4 avtal för videostabilisering. Ett tre-årigt avtal med Huawei, BQ, Wiko och Samsung(inte mobiler).

Affärerna har gått helt enligt plan och snarare bättre än det tidigare kommunicerats.

Beträffande Huawei Mate 9 var det tyst som muren pga sekretessavtal ända tills det avslöjades att Vidhace fanns med i en programuppdatering. Då var man villig att erkänna att Mate 9 hade Vidhance och att Huawei var bolaget man hade ett tre-års avtal med.

Mycket möjligt att Vidhance finns i fler telefoner utan att man nämner det. Det intressanta är att Imint snabbt kan implementera sin videostablisering bara genom en programuppdatering i en redan tidigare existerande modell(mate9).. Noterbart är att ledtiderna för mobiler ligger på typ 12 mån i storföretag nu verkar man ha löst det.. -Då har man kommit långt med sitt forskarlag bestående av tekniska fysiker och doktorer.. Vd Andras L har ständigt upprepat att det viktigaste just nu är produktutveckling.

Förra året åkte jag till Uppsala, det var någon månad efter Barcelona-mässan vilken är en mässa var kontakter knyts. Sonen, som har många Imint aktier, var då i Barcelona i en månad och skulle gå på mässan tills det visa sig att en mässbiljett kostade närmare 8 000kr! Det var inte en konsument-mässa.. I den vevan när jag åkte till Uppsala hade vd Andreas åkt till Asien och säkert för de kontakter han fått från mässan.

Han lär nog ta en tur till Asien igen i närtid för nya avtal. Nämnt det innan att vänta något år så kommer Imint att bli ett riktigt stort vinstbolag. De första initiala hindren ÄR avklarade. Referenser till super-produkter har landat och kunderna kommer att stå i kö...

Det finns inget "vingel" i bolaget med en mängd teckningsoptioner, det finns enbart 400 000 optioner med lösen sommaren 2018 på teckningskurs 87kr. De inkluderade vid full utspädning innebär 9,2 miljoner aktier vilket gör att det blir svårt att köpa volym. Så kursen kommer så småningom att tokrusa.

Det gör att det finns heller inget incitament till återköp, utan det blir utdelning rakt av till aktieägarna...

Själv kommer jag att hålla stenhårt i mina aktier, det är sällan som liknande tillfällen bjuder upp till dans...

0
Ogilla!
359
Gilla!
2017-03-15 13:17:34

@108 inom gångna halvåret .. Nåväl, inom ett halvår lär mycket klarna. Det stora språnget tänker jag blir när man visar vinst första gången/kvartalet.

Tanken är: öka ;-)

0
Ogilla!
349
Gilla!
2017-03-16 00:46:01

Jämförande test, "gamla" Huawei P6 med Vidhance:

"Imints egna jämförande tester där välkända och ledande smartphones med erkänt bra kamerafunktionalitet, som Apple’s iPhone 7 Plus och Google’s Pixel, ställs mot en äldre telefon (Nexus 6P) med Vidhance integrerat, visar att Vidhance står sig stark i konkurrensen. I genomsnitt når Vidhance 2,7 gånger bättre resultat än iPhone 7 Plus och 43 % bättre Pixel i resultat, mätt som oönskade pixelrörelser vid tio bildrutors viktat medelvärde och mätt genom s.k. optical flow-analys. I vissa svårare testfall, till exempel med digital zoom, ger Vidhance hela 4 gånger bättre resultat än iPhone 7 Plus, och 67% bättre mätvärden än Google Pixel."

Imint kan med andra ord göra underverk med gamla lurar också...

0
Ogilla!
390
Gilla!
2017-03-16 21:45:28

Huawei P10 förväntas sälja 10-15 miljoner enheter. Videon visar på att Vidhance även finns med i P10 titta 2:49 in i videon ser ingen skillnad. I vanliga fall skiljer det oerhört. https://www.youtube.com/watch?v=2sXKnUan5yI Imint har sedan tidigare Mate 9 installerat.

10-15 miljoner enheter på bara en modell gör att bolagets rörelsekostnader 2016 22 miljoner är betalda. Huawei som helhet säljer 135 miljoner mobiler.

Man har inga andra kostnader oavsett om man säljer 100 miljoner enheter. Bolaget har kommunicerat 0,2$ - 0,5$ enbart för funktionen videostabilisering. Vid lägsta pris 0,2($) *8,84(USD/SEK)*12,5 miljoner enheter = 22,1 miljoner i intäkter. Innebärande att vid 12,5 miljoner enheter/mobiler så är Imint:s rörelsekostnader betalda. Vid ytterligare 100 miljoner enheter blir det en ren vinst på 176,8 miljoner *p/e 30 = börsvärde 5,3 miljarder närmare 600kr/aktier.

Har tidigare nämnt just 600kr som målkurs..:))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
364
Gilla!
2017-03-17 08:11:50

#111 pl2002

Dina uträkningar är väldigt förhoppningsfulla måste sägas. Enligt IMINT:s VD räknar han med att bli vinstdrivande inom 12-18 månader.

0
Ogilla!
463
Gilla!
2017-03-17 08:31:36

@112, jaa fast han ger intryck av en försiktig general. Bättre att det blir tvärtom. Omvänd JC policy. Rimligt att förvänta liten vinst redan i år. "Discord", är du med där? Själv är jag inte det, men en del kunniga har stängt in sig där. Störigt..

0
Ogilla!
388
Gilla!
2017-03-17 08:39:03

#113 Jag tror inte att vi kan förvänta oss att IMINT visar vinst redan 2017

0
Ogilla!
412
Gilla!
2017-03-17 11:17:15

unia, kanske har du rätt.

Rörelsekostnaderna är för 2016 kommer att öka men inte mycket, antal anställda i fortfarande i paritet med tidigare. Det bolaget söker är kvalité i urvalet https://www.avanza.se/placera/forum/trad.1775.2733674.html var man söker juniorer. Som utvecklingsingenjör så är det teknisk fysiker och som junior programmerare krävs civilingenjör Datateknik. Anställningarna kostnadsmässigt tynger mindre än vad man tror

Väldigt höga krav minst sagt... När jag jobbade på ett dataföretag så existerade det inte att en civilingenjör skulle vara programmerare. Imint är inne i en helt annan divison och rätt helt rätt linje, när de anställer personer är det bara personer med elitkompetens.

Nu gällde jämförelsen enbart en modellen P10 i Huawei:s utbud och att alla kostnader blir betalda av bara en enda modell. Det är klart att ekvationen inte håller fullt ut , men ger ändå en bra indikation och fingervisning om att det kommer många flera avtal med andra bolag, ribban, referens-taket via Huawei har nåtts.

Det tråkiga på kort sikt är att: Päab:s stora utskiftning av aktier till aktieägarna gjorde att många aktier hamnade på drift. Listningen Aktietorget gör att fonder och institutioner har klara direktiv att inte handla. Bolaget skulle behöva några större ägare som kan hålla kursen. Som det är nu kan enskilda personer sänka kursen med relativt få aktier. Imint blir då högvolatil med sin låga omsättning.

Själv är jag inte det minsta orolig, mer än att det skulle komma ett bud på bolaget. Samtidigt skulle Incitamentet hos de anställda att prestera med ny ägare minska. Vilket en uppköpare inser...

Har bra utbildning gällande statistik var sannolikhetslära är ett stort moment vid investeringar. Vid en bedömning ska alla faktorer ha en 95 procentig signifikansnivå. Om man mäter graden i de olika faktorerna IMINT så är de varierande:

Ledning... Den är oerhört kompetent. Styrelse... Likadant. Medarbetare kompetens... likadant extremt bra. Marknadsförutsättningar.. extrema förutsättningar. Framtida lönsamhet, likadant där väldigt goda förutsättningar.. Tillförlitlighet till bolaget.. Väldigt bra och ligger snarare före sin plan och hyllar(haussar) inte sitt bolag utan är pragmatiska.

Aktiespridning... Den är inte bra. Päab:s stora utskiftning av aktier till aktieägarna gjorde att många aktier hamnade på drift. Bolaget skulle behöva någon större ägare som kan hålla kursen. Som det är nu kan enskilda personer sänka kursen med relativt få aktier. Imint blir högvolatil med sin låga omsättning.

Antalet ägare Avanza var i närtid 2 700 och nu 3 705. Ökning har gått väldigt fort. De är nettoköparna.

Problemet är att det finns så få aktier att det kostar att köpa volym.

Summasummarum är allt positivt utom ägarbilden. I kalkylen så ser man inte att det finns andra androidtelefoner i mindre mobiltillverkarna. Med referenten Huawei till viss mån Samsung så ser det väldigt positivt ut.

Utan att reka köp, så kan var och en sätta sig in i bolaget och bida sig sin egen uppfattning. Har hållit mig lugn under en längre tid på slingan.

Men när ingen förstår vidden av Huawei avtalen är det tråkigt...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
377
Gilla!
2017-03-17 14:44:15

Kan någon uppdatera mig, är listbyte aviserat ?

0
Ogilla!
399
Gilla!
2017-03-17 17:55:32

#116. Det är inte aktuellt.

1
Ogilla!
399
Gilla!
2017-03-19 20:30:49

Har en kompis som bor i Spanien, Där har snacket om Imint kommit igång på allvar. Marknaden verkar inte förstå vilken tung referent Huawei är. Och i Spanien är BQ aktuellt.

Att Imint har sin produkt Vidhance installerad i sin toppmodell Huawei Mate 9 innebär att övriga android-telefoner kommer att se Vidhance som ett riktmärke. Och när framförallt när ungdomar kommer att välja sin mobiltelefon i framtiden utifrån graden av videostabilisering. Så är det Vidhance som gäller.

I Spanien är Vidhance ett varumärke; estabilización de vídeo (Vidhance), modo slow motion (720@120fps), HDR Automático, disparo en formato RAW, modo manual.

Många android telefoner kommer att få Vidhance, synd bara att man inte kan se in i framtiden. Adresserbar marknad om några år är 2 miljarder enheter varav Huawei har 135 miljoner.

Och break-even låg förra året på 12,5 miljoner mobiler. Bolaget kommer givetvis att öka sina rörelsekostnader. Men inte mycket, man har en tight organisation och svävar inte ut.

Spännande att se huruvida Huawei kommer att implementera Vidhance i samtliga sina modeller. Samsung, var man har halva inne i nu blir nästa rysare. Får man Samsung i deras telefoner är det inga 600kr/aktie som gäller.

Kan tänka mig en annan uppköpare i form av Apple. Imint har bokstavligen utsopat iPhone 7 plus genom en äldre modell Nexus 6p med installerad Vidhance. Apple slog verkligen på stora tumman om sitt system kallat Cinematic. I alla jämförande tester efter det har Imint:s Vidhance varit bättre än Apple med hästlängder.

Man har tidigare kommunicerade att målet är att bli marknadsledande.

Skulle den visionen inträffa så är det bara att gratulera alla aktieägarna.

Det var inga direkta nyheter, men ville skriva av mig för jag tror så starkt på bolaget. ALLA pilar pekar på upp...!

0
Ogilla!
491
Gilla!
2017-03-21 13:29:29

När tror ni vi får info om p10? ;)

Av det man kan leta sig fram till så matchar den Mate 9.

Btw sålde alla fing, uppsidan i Imint är fenomenal!

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
373
Gilla!
2017-03-21 15:23:20

Dubbelbotten upp och testa av 73-75 nivån igen!

0
Ogilla!
417
Gilla!
2017-03-23 13:08:28

Styrelseledamot minskar innehavet i Imint

Harald Klomp har den 21 mars sålt 1.999 aktier i teknikbolaget Imint där han är styrelseledamot. Aktierna såldes till kursen 67,54 kronor, till ett totalt pris på 135.000 kronor. Affären gjordes på Aktietorget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Harald Klomp har även den 21 mars via bolaget Uppsala Engineering Partner sålt ytterligare 3.600 aktier i Imint till en kurs på 67,27 kronor, totalt 242.000 kronor.

0
Ogilla!
394
Gilla!
2017-03-23 14:49:39
Ladda ned

Handlar nog om att betala in skatt, precis som vanligt. Hade det varit rejäl volym hade jag höjt ögonbrynen, men nu är det bara småpotatis.

1
Ogilla!
400
Gilla!
2017-03-24 09:01:46

Har själv köpt teckningsrätter av en anställd på IMINT. Nyutbildade civilingenjörer har inga marginaler. De är ute på sitt första jobb, stora studieskulder, tjatig flickvän och vill ha ett rimligt boende som kostar och kanske intention att avla av sig. Det kostar mer än de får in i lön.

Då ligger det nära tillhands att man säljer det som är det mest likvida. Dvs. aktier man fått billigt.

Nu finns det inga andra aktie program mer än 400 000 på kursen 87kr och lösen sommaren 2018.

Tittat ändå på att ska ha en positiv vinstprognos inom 12-18 månder. Kan inte få ihop det, det är alldeles för pessimistiskt.

I Q2 rapporten 2017 kommer man att omrevidera hela inkomst sidan beträffande Imint.

Övertygad om att IMINT kommer att landa på plus Q2. Man åstadkommer inte så mycket utan att det kommer snabbt i siffrorna.

0
Ogilla!
342
Gilla!
2017-03-24 11:43:52

Nya infallsvinklar Imint... Fritt översatt.

Bara några punkter om genomförandet hårdvara av algoritmer i marker. Massa rykten som pågår just nu, och det finns også en hel del missuppfattningar flyter runt. Detta är tänkt som en liten intro guide två chips, och hårdvaruimplementeringar.

De tre kungarna

Som vanligt "Tre kungar" av smartphone chips uppdateras i år igen. De tre kungarna är Snapdragon, Exynos, Kirin. Inget nytt här. Inga nya "super" chip beeing släpps. Precis som vanligt, är det dags för den årliga uppdateringen av high-end chips, precis som det är varje år. Så inget märkvärdigt händer detta år. Markerna är lite snabbare, lite mindre, lite mindre strömkrävande. Nästa år har vi nya marker, SOM ännu snabbare igen, etc. Inget extra händer med Snap Dragons eller Exynos i år, precis som varje år före. Årets highend chips är:

* Snap drake 835 (designad av Qualcomm - Tillverkad av Samsung)

* Exynos 9 (Plan / tillverkad av Samsung)

* Kirin 960 (designad av HiSilicon - Ett företag som ägs av Huawei)

Så låt oss återblick det. "Årliga upprepningar, inget jord Shatt ringen händer detta år" som jag antar att det kan inte sägas OFTA tillräckligt.

Fabrication

Av de tre företagen ovan, är den enda deltagende direkt i tillverkningen Samsung. De två andra företag är fabless, vilket innebär att de inte äger fabriker med produktionslinjer för storskalig kiseltillverkning. Som återigen innebär, selvom de utformar kretsarna, är den faktiska fab utlagda två någon som gör. Inte många gör faktisk, så Samsung är Regel engagerat nar människor behöver stora volymer fab. Vilket är fallet för Snapdragon. Det fab'ed av Samsung. Samma för Samsungs rival Apple. Apple designen egne chips, men fab'ing sig själv på entreprenad, OFTA två Samsung. Inga konspirationer Angående Qualcomm / Samsung, Samsung gör produktion, eftersom de är en av mycket få företag över hela världen SOM Kan stöd SÅ högvolymproduktion som Snap Dragons.

hårdvaruimplementeringar

Så vad exakt är en hårdvaruimplementering? Tillbaka i dagarna en CPU var en CPU. En central processenhet, kan vi kalla det en "generisk behandlingsenhet" som det skapas således, eftersom det kommer att köras "generiska algoritmer" du bygga i mjukvara, och kasta det. Detta är bra, det är super flexibel! Algoritmerna är uppdelade i CPU instruktioner, och drivs av CPU en instruktion i taget (Regel). Så du berätta processorn "multiplicera två av två", är instruktionen sent til CPU, CPU gör calculcation, och återvända "4". Ett "problem" är Närs din algoritm behovet av att kedjan tillsammans en hel del matematik, där varje nytt steg är beroende av det senaste resultatet. Du får en hel del instruktions avrättningar på CPU gjort i serie. Varje samtal för en CPU instruktion skaber lite overhead. Så om din algoritm behöver säga göra 10 instruktioner i serie skapar du overhead i 10 steg.

Vilket leder oss till "Specifika processorenheter". Den mest kända exemplet på detta är ditt grafikkort "GPU" (Graphics Processing Unit). Det är en specialiserad chip där en hel del 3D relevansalgoritmer är implementeres i hårdvara. Som betyder att du kan i princip lägga ut din transistor i chip således Det faktisk representera en eller flera galna komplexa algoritmer. Så för att exekvera algoritmen nu, du bara skicka en instruktion til CPU "Utför algoritm X".

En av de mest kända algoritmerna ganska mycket alla implementera i hårdvara thesedays är avkodningen av H264 video. Videokodaren är överutnyttjas allt, och det är super tungt på en CPU, så ganska mycket alla moderna CPU med IT-hårdvara implementeres. Men detta är bara ett exempel. Du Kan hårdvara Implementera ganska mycket varje algoritm du vill ha på en viss behandlingsenhet. Antingen med ett chip på egen hand, eller i din huvudprocessor. Nackdelen er du använder upp utrymme i chippet (fysiska utrymmet). Så det är bara "så mycket" du kan faktisk klämma in där, og Har två konkurrera med CPU-kärnor, I / O-styrenheter, minnescache etc. Det har fått två vara ett skäl för att sätta något inuti chipet, eftersom det betyder att offra utrymme SOM Kan anvendes för annat.

"Hybrid" chips - socs

I en smartphone, vi kallar chips SoC: s (System on a Chip). Det är Fordi det finns ganska mycket ett chip gör allt. Chipet fick CPU-kärnor, GPU kärnor, I / O-styrenheter, mem-cache, videokodare / avkodare, 2G / 3G / 4G modem, etc. Och nu nyligen, også EIS. Snapdragon, Exynos, Kirin är alla henviste två som SoCs, de innehåller mycket mer än bara en CPU.

EIS i SoC

Så vad betyder det? Betyder det ATT nu ATT Snapdragon fick EIS, är meningslöst all konkurrens, eftersom varje telefon fick god stabilisering? Nej det gör nog inte. EIS i Snapdragon sömmar på være funktion du behöver licens specifikt. Du kan Enten betala Qualcomm att använda EIS i sin chip, eller så kan du ignorera EIS och rulla din egen (eller licensiera en mjukvarulösning från någon annan). Till exempel Wiko kör Lejongap chips, men de licensierar Sina Stabilisering från Imint.

Samsung - det roliga fallet

Samsung är en rolig c

0
Ogilla!
405
Gilla!
2017-03-24 11:51:42

Innebärande att Samsung inte har en lösning utan IMINT... Förvånande mist sagt. Jag körde en Google översättning rakt av utan redigering. Tror ändå att ni förstår...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
337
Gilla!
2017-03-24 12:11:44

Fritt översatt igen.

Jag är inte säker på, Om eller inte bädda accellerometers och / eller gyron Direkt i SoC. Om de gör det, Kan det / skulle innebära att de är i fullständig kontroll över kvaliteten / konsistens Sådana anordningar (som kan hjälpa i bild / video-stabilisering). Så i teorin ja. Men om de kan eller kommer att klämma mark sensorer i SoC själv, jag är inte säker.

Om EIS beroende av extern accelerometer / gyro, då skulle jag säga att det är samma som en ren mjukvarulösning (som Vidhance). Man skulle kunna ha två avtal med detta kunde telefoner som använder Sådana sensorer med varierande kvalitet / konsistens. Selvom de sensorerna överutnyttjas i varje telefoner idag, och jag gissar enheter är ganska lätt / billig att tillverka, och ATT så mycket av de andra sensorer i telefoner idag, troligen domineras av 2-3 stora leverandører, vilket gör kvalitet / consistancy-fråga något en icke-fråga. Men det är bara jag gissa. Som sagt, jag har ingen aning om SOM Regel producera DEM sensorer, hur små de kan göras, och OM QC är kunnet (eller vill) klämma sig själv i en SoC två stöd EIS.

0
Ogilla!
461
Gilla!
2017-03-28 12:56:46

P10 som läckt? Något är på g, spännande!

0
Ogilla!
459
Gilla!
2017-03-28 13:15:40

Mönstret är detsamma när det gäller OEMs, "inga detalj infos meddelas" !

Nåväl, är man insatt så har man försprång. DET är skillnaden ;-)

0
Ogilla!
421
Gilla!
2017-03-28 14:57:47

P10 och sen Samsung Galaxy Note 8 på det, det vore magiskt!

1
Ogilla!
417
Gilla!
2017-03-28 15:40:12

re dejonki89.

Imint kommer att äga.

1
Ogilla!
406
Gilla!
2017-03-28 15:52:10

130 Tycker det är märkligt att vi inte redan är på ATH-nivåer efter det vi vet! Men det kommer och då ska vi fira!

1
Ogilla!
364
Gilla!
2017-03-28 16:30:11
Ladda ned

dejonki89 Jag har fått några tunga gossar och tittat på Imint ALLA är övertygade om att bolaget kommer att bli stort.

Vi får se dagens graf bådar gott...

0
Ogilla!
348
Gilla!
2017-03-28 17:17:06

Saknar aktiepris 100-200 i omröstningen. Röstat på 80-100, men hoppas på 3 siffrigt, alltså inte 80-99..

he he är ni med

0
Ogilla!
446
Gilla!
2017-03-31 11:24:07
1
Ogilla!
413
Gilla!
2017-03-31 13:46:13
Ladda ned

Avtalen BQ och Wikko är väldigt små bolag. Huawei däremot sålde 139 miljoner mobiler 2016, ökning med 29%...

Nästa års Huawei produktion gällande video kommer bara att utgöra enbart Imint. Avtalet gäller bara videostabilisering, de övriga funktionerna som kostar minst lika mycket, innefattas inte.

Tycker att Imint har vattentrampat tillräckligt nu.

Huka er gubbar och gummor för nu skjuter kursen snart enl. Erlander. Varit personlig bekant och träffat honom och Aina på Harpsund.

Vet inte om det är comme-il-faut att nämna andra aktier. Men gör det ändå..

FPC förstår jag inte mig på inte om agendan. De verkar vilja ha ner kursen...

Och den tredje kandidaten Volvo B, tuffar på.

Hoppas! Då snackar vi tiotaggare! senap..:))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
502
Gilla!
2017-03-31 16:05:17

@135, smuttat redan.. ;-)

JamenvisstImintja.tycktefingskulleköptdom. Blev avfärdad. Obegripligt enkelt att se samordningsfördelarna , åt alla jefla håll med ett sådant förvärv

1
Ogilla!
438
Gilla!
2017-03-31 17:59:59

#135. salmor, Tar första drinken nu. Hade en mentor beträffande aktier som sa...

-Har du inte is i magen blir du antagligen nervrak eller rik alkoholist.

Föredrar det senare. Skämt åsido, det är såpass mycket pengar i spel i att jag inte skämtar om min egen framtid.

Vet att det är helrätt med Imint, frågan är bara när det lossnar. Det räcker med en enda kommunikativ info.Då är det tio ggr pengarna.

Och mycket, mycket mer...

salmor, det det går alltid att knäcka olika Case, det enda man kan göra är att förutse sannolikheten i olika utfall. Imint har Vidhance installerad i Huawei, de har en funktion i Samsung som ingen har förstått.

Utöver de 139 miljoner enheter som Huawei sålde förra året så är det någon miljard utöver det.

Vid minsta marginal bara när det gäller Huawei är det 150 miljoner i vinst bolaget värderat till 600 miljoner på börsen.

Klart att man blir frustrerad när ingen annan fattar...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
391
Gilla!
2017-04-01 14:16:12

Mmm, osäkerheten för aktien består i att priser och intjeningen är okända. Likaså konkurrensen. Men allt detta är inom normal beteende för liknande uppstarts (som nu är ett förhoppnings bolag väl !).

Man kan i stället titta på dom KÄNDA fakta, dvs avtal med Huawei, Samsung, BQ mm, mm. Ofattbart bra presterat av ett så litet bolag.

Den dagen Imint visar svarta siffror, vilket inte verkar långt bort, kommer uppvärderingen på riktigt.

Sen får vi se vad man kan åstadkomma åt Youtube, Google, Facebok (känns bolagen igen?) ;-)

0
Ogilla!
357
Gilla!
2017-04-05 14:45:21

Kan mycket väl vara Imint i Honor 8 Pro https://m.youtube.com/watch?v=wSXCUwkJSI0

0
Ogilla!
350
Gilla!
2017-04-05 16:58:07

Vid dessa nivåer fortsätter jag att tanka på mig aktier, vänta bara tills det vi redan vet om blir bekräftat. Snart kommer Imint visa svarta siffror i boken.

0
Ogilla!
392
Gilla!
2017-04-06 07:05:38

Et chart vil være velkomment.

Mvh Kr?sus

1
Ogilla!
380
Gilla!
2017-04-06 09:13:47

Hoppas på Samsung, vore lägligt nu i samband med nya telefonen som släpps!

0
Ogilla!
362
Gilla!
2017-04-06 16:49:59

Kanske total läge ingen. IMINT

TECKNAR TREÅRIGT LICENSAVTAL MED NY KUND (Direkt)

2017-04-06 08:49

STOCKHOLM (Direkt) Mjukvarubolaget Imint har tecknat ett treårigt licens- och supportavtal med ett asiatiskt teknikbolag. Avtalet ger kunden rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Imint ger inga prognoser om affärsvärdet.

Licensavtalet, som bygger på royaltybetalningar per såld enhet som innehåller Vidhance mjukvara för videostabilisering, löper under tre år och innefattar också en mindre del för support och underhåll.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
358
Gilla!
2017-04-06 16:59:12
Ladda ned

Ser bra ut...

0
Ogilla!
395
Gilla!
2017-04-06 17:03:29

Skulle inte se det som otroligt om det är Samsung. Då är det 20-dubbling av kursen

3
Ogilla!
194
Gilla!
2017-04-06 20:55:33

Maken till skitsnack får man leta efter

0
Ogilla!
344
Gilla!
2017-04-06 22:44:02

Plastico, syftar du på #146.. pratar med dig själv sas.. ;-)

0
Ogilla!
375
Gilla!
2017-04-06 23:06:13

20-dubbling! Er det seriøst med kurs 1300?

0
Ogilla!
388
Gilla!
2017-04-07 00:39:51

Imint behöver nog göra någon krona i vinst innan vi ska prata om börsvärden på över 11 miljarder...

0
Ogilla!
389
Gilla!
2017-04-07 07:21:51

#149 Eller två, det ser dock lovande ut. Med tanke på att man skriver " ny kund " så är det nog inte SS, ska vi gissa på Xiaomi eller LG?

4
Ogilla!
468
Gilla!
2017-04-07 11:40:12

unia

Ny kund kan innebära ny kund inom segmentet Mobila lösningar Samsung är redan inne men inte som kund men beträffande mobila enheter.

Jag har räknat och det är som äldre damer, när dom väl fått smak, så flödar det.

0
Ogilla!
439
Gilla!
2017-04-11 11:28:17

https://youtu.be/6UPhcnLspLc

Huawei P10 och Samsung S8 känns väldigt lika kolla in videon, något stort är på gång!

0
Ogilla!
353
Gilla!
2017-04-13 12:05:12

Analystidskriften Stockpicker har skrivit en kommentar om techbolaget Imint.

Stockpicker satte spekulativt köp för aktien i januari. Därefter har teknikbolaget dock fallit 10 procent.

"Vi ser dock ingen anledning till att ändra vår slutsats då vi räknar med att kunderövringarna fortsätter i en accelererande takt vilket vi tror att förr eller senare kommer att ge ett positivt genomslag i kursutvecklingen. Som tidigare bedömer vi också att enbart licensavtalet med Huawei kan räcka för att nå lönsamhet", skriver analyshuset.

Stockpicker ser också gynnsamma odds för att Samsung skall välja Vidhance till sina smartphones. Det gör också att bolaget börjar växa in i skepnaden av ett attraktivt uppköpsobjekt. Slutsatsen från analyshuset är att Imint är värt en chansning.

Imint är skrivande stund ned 0,8 procent till 61,75 kronor på en i övrigt fallande börs.

0
Ogilla!
316
Gilla!
2017-04-18 08:31:19

Imint ser en stark efterfrågan - skall öka marknadsandelar - ÅR

Teknikbolaget Imint siktar på att öka sina marknadsandelar och bolaget ser en stark efterfrågan.

"Vår passion att erövra marknaden är lika stor som vår passion att förändra videoteknikens möjligheter. Med kundavtal på plats, en stark efterfrågan på våra lösningar, välutvecklade produkter och ett allt starkare och erfaret team, ser jag med tillförsikt fram emot 2017 som ett år då vi fortsätter att växa och vinner marknadsandelar", skriver vd Andreas Lifvendahl i bolagets färska årsredovisning för 2016.

Imint-chefen skriver vidare att bolaget fortsätter att rekrytera och då framförallt inom marknad och produkt- och kundnära utveckling.

"Planen är att fortsätta växa såväl i Sverige som Asien, för att kunna möta kunders krav på lokal närvaro och säkerställa att produktutvecklingen går i takt med marknaden", skriver han.

Lifvendahl uppger vidare att Imint i skrivande stund lägger stort fokus på ett första kontrakt för den nya produkten Live Auto Zoom. Produkten väcker enligt honom stort intresse vid kundpresentationer.

0
Ogilla!
387
Gilla!
2017-04-18 09:38:00

STOCKHOLM (Direkt) Kunden i ett treårigt licensavtal som Imint, verksamt inom bildstabilisering för mobiltelefoner, tillkännagav den 6 april är japanska Sharp, som sedan mars 2016 ägs av taiwanesiska Foxconn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varken den 6 april eller i tisdagens pressmeddelande anges något affärsvärde för licensavtalet, som bygger på royaltybetalningar per såld smartphone från Sharp med Imints mjukvara Vidhance inbyggd.

Imint nämner i stället att mer information "kan komma att ges" i samband med Sharps produktlanseringar.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
329
Gilla!
2017-04-18 09:39:47

STOCKHOLM (Direkt) Kunden i ett treårigt licensavtal som Imint, verksamt inom bildstabilisering för mobiltelefoner, tillkännagav den 6 april är japanska Sharp, som sedan mars 2016 ägs av taiwanesiska Foxconn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varken den 6 april eller i tisdagens pressmeddelande anges något affärsvärde för licensavtalet, som bygger på royaltybetalningar per såld smartphone från Sharp med Imints mjukvara Vidhance inbyggd.

Imint nämner i stället att mer information "kan komma att ges" i samband med Sharps produktlanseringar.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
314
Gilla!
2017-04-18 12:53:23

#156 dejonki89.

Rätt häftigt, nu är Imint även inne i Japan. Resten blir ......... Alla....

0
Ogilla!
297
Gilla!
2017-04-18 13:25:07

Ja verkligen, detta är bara början! Helt sjuk värdering med tanke på vad vi har på bordet.

0
Ogilla!
322
Gilla!
2017-04-18 14:37:17

#158.

Bordet är dukat. När det kommer till klarsikt att man inte har någon extra kostnad per enhet. Så vaknar de slöaste.

Det blir en så stor hävstång vid varje nytt avtal...

1
Ogilla!
293
Gilla!
2017-04-18 14:59:54

#159 Kommer bli som med Fing, och då kan vi sitta här och slå oss för bröstet och säga

"vad var det vi sa"! :)

1
Ogilla!
296
Gilla!
2017-04-18 15:08:18

@160 , ja det tror jag ock. Dock en fördel : ingen JC i Imint

0
Ogilla!
284
Gilla!
2017-04-18 15:39:48

#161. rätt.

Inga körningar i kurs eller vingel.

Bara riktiga rejäl företagsledning.

Det är Imint....

1
Ogilla!
325
Gilla!
2017-04-18 18:44:59

pl2002

Det ser lovande ut. Tankar fler....

1
Ogilla!
365
Gilla!
2017-04-18 21:31:36

unia

Bra, alla pilar pekar uppåt..

Det blir ett dilemma om försäljningen drar iväg. Hur ska man värdera ett bolag med 12,5 miljoner enheter i break-even och plötsligt får 300 miljoner i ordrar och det oavsett att OPEX har förändras...?

Minst sagt häpnande förutsättningar... Det kan inte annat än bli bra....!

0
Ogilla!
373
Gilla!
2017-04-20 08:37:14

En annan aktie som jag kan reka: Zwipe. . står i 65 NOK . Onoterad, skall sättas på börsen förmodligen i år.

0
Ogilla!
197
Gilla!
2017-04-20 08:50:33

Börjar inse att Imint kommer bli något som ger avtryck.

Svårt att inse vidden, men PL har gjort bra research.

0
Ogilla!
313
Gilla!
2017-04-20 09:08:16

Frågan är inte om det smäller, utan när det smäller!

0
Ogilla!
306
Gilla!
2017-04-20 09:28:31

# 165 Du köpte genom mäklare?

0
Ogilla!
294
Gilla!
2017-04-20 12:59:41

Finns via Arctic Securities I Norge.

0
Ogilla!
307
Gilla!
2017-04-20 14:47:24

@168

Ja, Arctic har ensamrätt att sälja den. Lite peppersexercis är det

0
Ogilla!
294
Gilla!
2017-04-20 14:47:35

#169" Tack!

0
Ogilla!
328
Gilla!
2017-04-20 17:36:40

Bra dejonki89, att du håller i tråden. Har lite intressanta nyheter inte tid nu tyvärr

0
Ogilla!
300
Gilla!
2017-04-20 20:37:34

#172 pl2002, vilken typ av nyheter syftar du på? :-)

1
Ogilla!
345
Gilla!
2017-04-21 17:14:06

Ofattbart att inte kursen är högre, åtminstone runt 90-strecket.

Tror folk på en dålig rapport? Siffermässigt kanske de inte har så mkt att visa upp, men herregud de levererar avtal på avtal...

Uppvärdering kommer...

0
Ogilla!
314
Gilla!
2017-04-24 12:52:42

IMINT Image Intelligence AB (Imint) meddelar att Jan Nyrén anställts som marknadsdirektör och tillträder tjänsten i början av maj 2017. Nyrén blir en del av bolagets ledningsgrupp och kommer att leda arbetet med produktmarknadsföring, varumärkesplattform samt bidra till det strategiska marknadsarbetet.

Jan Nyrén har närmare 20 års erfarenhet från tekniska och kommersiella roller inom IT- och telekomindustrin och kommer närmast från IAR Systems där han har haft rollen som produktchef. Nyrén har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH, kompletterad med ekonomiutbildningar vid Uppsala universitet och Mittuniversitet. Nyrén har lång erfarenhet av internationella affärer och relationer inom telekom och god förståelse för utmaningarna hos både mindre snabbväxande teknikbolag och större telekombolag.

Bolagets ledningsgrupp utökas i och med Nyréns anställning till fyra personer, där sedan tidigare Andreas Lifvendahl (VD), Jens Ålander (CFO) och Johan Svensson (Produktdirektör) återfinns.

Jan Nyrén kommenterar:

”Potentialen för Imint är markant och vi har bara sett början på utvecklingen av video och applikationer som nyttjar olika typer av optimering av video i mobilen. Det ska bli roligt och inspirerande att få vara med att forma framtiden för ett snabbfotat och ambitiöst företag med stark teknik på en global och växande marknad.”

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, tillägger:

"Den här rekryteringen kommer att bli en kraftfull förstärkning inom centrala områden för oss. När vi nu nått kommersiellt genombrott med licensavtal och produkter på marknaden med namnkunniga kunder, är tidpunkten rätt att förstärka vår marknadsposition och vårt varumärke. Samtidigt är det viktigt att vi har god förståelse för vad som kommer runt hörnet och här har Nyrén rätt analytiska egenskaper för att stödja vårt strategiska arbete."

0
Ogilla!
272
Gilla!
2017-04-24 12:59:34

IMINT Image Intelligence AB (Imint) meddelar att Jan Nyrén anställts som marknadsdirektör och tillträder tjänsten i början av maj 2017. Nyrén blir en del av bolagets ledningsgrupp och kommer att leda arbetet med produktmarknadsföring, varumärkesplattform samt bidra till det strategiska marknadsarbetet.

Jan Nyrén har närmare 20 års erfarenhet från tekniska och kommersiella roller inom IT- och telekomindustrin och kommer närmast från IAR Systems där han har haft rollen som produktchef. Nyrén har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH, kompletterad med ekonomiutbildningar vid Uppsala universitet och Mittuniversitet. Nyrén har lång erfarenhet av internationella affärer och relationer inom telekom och god förståelse för utmaningarna hos både mindre snabbväxande teknikbolag och större telekombolag.

Bolagets ledningsgrupp utökas i och med Nyréns anställning till fyra personer, där sedan tidigare Andreas Lifvendahl (VD), Jens Ålander (CFO) och Johan Svensson (Produktdirektör) återfinns.

Jan Nyrén kommenterar:

”Potentialen för Imint är markant och vi har bara sett början på utvecklingen av video och applikationer som nyttjar olika typer av optimering av video i mobilen. Det ska bli roligt och inspirerande att få vara med att forma framtiden för ett snabbfotat och ambitiöst företag med stark teknik på en global och växande marknad.”

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, tillägger:

"Den här rekryteringen kommer att bli en kraftfull förstärkning inom centrala områden för oss. När vi nu nått kommersiellt genombrott med licensavtal och produkter på marknaden med namnkunniga kunder, är tidpunkten rätt att förstärka vår marknadsposition och vårt varumärke. Samtidigt är det viktigt att vi har god förståelse för vad som kommer runt hörnet och här har Nyrén rätt analytiska egenskaper för att stödja vårt strategiska arbete."

0
Ogilla!
279
Gilla!
2017-04-24 13:14:31

IMINT Image Intelligence AB (Imint) meddelar att Jan Nyrén anställts som marknadsdirektör och tillträder tjänsten i början av maj 2017. Nyrén blir en del av bolagets ledningsgrupp och kommer att leda arbetet med produktmarknadsföring, varumärkesplattform samt bidra till det strategiska marknadsarbetet.

Jan Nyrén har närmare 20 års erfarenhet från tekniska och kommersiella roller inom IT- och telekomindustrin och kommer närmast från IAR Systems där han har haft rollen som produktchef. Nyrén har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH, kompletterad med ekonomiutbildningar vid Uppsala universitet och Mittuniversitet. Nyrén har lång erfarenhet av internationella affärer och relationer inom telekom och god förståelse för utmaningarna hos både mindre snabbväxande teknikbolag och större telekombolag.

Bolagets ledningsgrupp utökas i och med Nyréns anställning till fyra personer, där sedan tidigare Andreas Lifvendahl (VD), Jens Ålander (CFO) och Johan Svensson (Produktdirektör) återfinns.

Jan Nyrén kommenterar:

”Potentialen för Imint är markant och vi har bara sett början på utvecklingen av video och applikationer som nyttjar olika typer av optimering av video i mobilen. Det ska bli roligt och inspirerande att få vara med att forma framtiden för ett snabbfotat och ambitiöst företag med stark teknik på en global och växande marknad.”

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, tillägger:

"Den här rekryteringen kommer att bli en kraftfull förstärkning inom centrala områden för oss. När vi nu nått kommersiellt genombrott med licensavtal och produkter på marknaden med namnkunniga kunder, är tidpunkten rätt att förstärka vår marknadsposition och vårt varumärke. Samtidigt är det viktigt att vi har god förståelse för vad som kommer runt hörnet och här har Nyrén rätt analytiska egenskaper för att stödja vårt strategiska arbete."

0
Ogilla!
355
Gilla!
2017-04-24 19:12:59

Redeye spår successivt ökade intäkter för Imint kvartal för kvartal

Teknikbolaget Imint släpper på fredag den 28 april sin delårsrapport för det första kvartalet 2017. Bolaget kommer hålla en webcast klockan 10.00 på fredag.

Redeye har i en dagsfärsk analys släppt sina kvartalsvisa förväntningar på bolaget. Analysfirman tror att nettoomsättningen hamnar på 18,2 miljoner kronor för helåret 2017, fördelat på 2,1 miljoner kronor i första kvartalet, 3,6 miljoner kronor i andra kvartalet, 5,1 miljoner kronor i tredje kvartalet och 7,4 miljoner kronor i fjärde kvartalet. De totala rörelseintäkterna spås hamna på 32,3 miljoner kronor, men då ingår 14,0 miljoner kronor som aktiverade utvecklingskostnader.

Redeye spår att resultatet före skatt visar på en successiv minskad förlust på 2,9 miljoner kronor i första kvartalet, 2,1 miljoner kronor i andra kvartalet, 1,7 miljoner kronor i tredje kvartalet och 0,5 miljoner kronor i fjärde kvartalet, vilket summerar till en förlust på 7,2 miljoner kronor för helåret 2017.

Analysfirman tror att nettoomsättningen fortsätter stiga till 95 miljoner kronor 2018, 137 miljoner kronor 2019, 167 miljoner kronor 2020 och 221 miljoner kronor 2021. Vinsten per aktie bedöms hamna på en förlust på 80 öre per aktie 2017 för att vända till vinst på 5,30 kronor 2018. Resultatet väntas därefter öka till 6,70 kronor 2019, 8,40 kronor 2020 och 11,80 kronor 2021.

Redeye sätter i basscenariot ett rimlig värde på aktien till 71 kronor. I det optimistiska scenariot hamnar rimligt värde på 135 kronor och i ett negativt scenario på 22 kronor.

0
Ogilla!
319
Gilla!
2017-04-27 00:37:07

Jag tror vi kan bli positivt överraskade, framförallt med Huaweis senaste info om att man återigen är nummer 1 i Kina, och ser vi till Redeyes prognos så är den blygsam mot infon som är serverad för oss, att vi inte än uppnått 100-lappen är skrattretande!

Jag känner mig trygg och lutar mig bakåt, att vi kommer slå förra årets 135% i värdeökning tvekar jag inte en sekund på.

0
Ogilla!
276
Gilla!
2017-04-28 09:38:01

IMINT: DELÅRSRAPPORT FÖR IMINT IMAGE INTELLIGENCE AB 1 JANUARI - 31 MARS 2017

08:40

Första kvartalet, 1 januari-31 mars 2017

Nettoomsättningen för kvartalet uppgick till 2,0 Mkr (0,0 Mkr)

Rörelsens kostnader för kvartalet uppgick till 8,4 Mkr (4,7 Mkr)

Resultat efter finansnetto för kvartalet uppgick till -2,3 Mkr

(-2,6 Mkr)

Resultat per aktie för kvartalet uppgick till -0,26 kr (-0,33 kr)

Kassaflödet efter investeringsverksamheten för kvartalet uppgick

till -4,3 Mkr (-3,1 Mkr)

Eget kapital per den 31 mars 2017 uppgick till 67,0 Mkr (27,4 Mkr)

Likvida medel per den 31 mars 2017 uppgick till 48,8 Mkr (20,9

Mkr)

Väsentliga händelser 1 januari -31 mars 2017

Ett utvecklingsavtal med Samsung Electronics Company Ltd.

tecknades i januari. Avtalet innebär en anpassning av Imints mjukvara

Vidhance till ett nytt produktområde inom konsumentelektronik.

Imint kunde i januari bekräfta att bolagets lösning för

videostabilisering finns med i Huaweis smartphone modell Mate 9.

I februari, medverkade Imint på Mobile World Congress och visade

där marknadsledande video-stabilisering och Live Auto Zoom.

Ett flerårigt licens- och samarbetsavtal tecknades i februari med

Wiko SAS, ett franskt smartphone-bolag. Wiko kommer att lansera två

modeller med Vidhance, Wim och Wim Lite, under kvartal 2, 2017.

BQ, den spanska smartphonetillverkaren har lanserat två modeller

med Vidhance Video-stabilisering, Aquarius X och Aquarius X Pro.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens slut

I början av april tecknades ett tre-årigt licens- och supportavtal

med Sharp Corporation från Japan. Avtalet ger Sharp rätten att

inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones.

Jan Nyrn har anställts som marknadsdirektör och tillträder

tjänsten i början på maj 2017.

VD har ordet

Under det första kvartalet i år passerades viktiga milstolpar för

Imint. Den viktigaste är att vår Vidhance mjukvara för

videostabilisering finns med i Huaweis flaggskeppsprodukt Mate 9.

Inom branschen innebär det en kvalitetsstämpel för vår teknik och

leveransförmåga vilket gynnat många av våra andra kundsamtal.

Tillsammans med utvecklingsavtalet med Samsung så innebär det att vi

nu tagit en position där vi får uppträda på de större scenerna.

Konkurrensen är fortsatt mycket hård mellan smartphonetillverkare och

mellan underleverantörer. Både försäljningsarbete och

produktutveckling måste ständigt ligga på en hög nivå.

För oss är Mobile World Congress i Barcelona en återkommande och

viktig begivenhet under första kvartalet. Detta år öppnades veckan

med att franska smartphonetillverkaren Wiko Mobile lanserade två nya

produkter, Wim och Wim Lite, där Vidhance fick en framträdande plats

i marknadsföringen. Värt att notera är att samarbetet med Wiko

sträcker sig bortom videostabilisering, vilket är en viktig del i

våra planer.

Den 18 april kunde vi meddela att vi lagt till Foxconn-ägda Sharp till

kundlistan. Det är väldigt tillfredsställande att vi lyckats få vår

första japanska kund.

Vi fortsätter att stadigt växa organisationen och ser behov av

forskningsnära och kundnära ingenjörer

samt fältpersonal för försäljning och support. En viktig rekrytering

utgörs av Jan Nyrn som marknads-direktör, som med produktledning och

strategisk marknadsföring på meritlistan, kommer att accelerera

positioneringen av Vidhance.

Vår produktutveckling går framåt och även om varje kundsamarbete är

unikt, så använder vi oftast vår videostabiliseringslösning för

pilotprojekt och för att bygga relation och teknisk plattform med

kunden.

På denna plattform kan nya funktioner läggas till, antingen mindre

features nära kopplat till stabilisering eller mer omfattande som

Live Auto Zoom. Tilläggsfunktioner och kontinuerliga förbättringar är

också en viktig del för framtida lönsamhet.

Vår finansiella ställning fortsätter att utvecklas i positiv riktning

med ökade intäkter, förbättrat resultat och en god likviditet.

Sammantaget så har 2017 startat väl och vi ser med tillförsikt fram

emot att kunna passera ytterligare milstolpar under året.

Uppsala i april 2017

Andreas Lifvendahl, VD

0
Ogilla!
328
Gilla!
2017-04-28 10:46:19

Så kom der regnskab og kursen reagerede en smule negativt.

Gap i rundt 55 lukket og C er således stadig i spil (A er også):

https://invst.ly/3ud60

Bør bevæge sig mellem 55-60 i dag, hvor seneste gap i rundt 60 lukkes.

Nedad er der støtter i rundt 52 og 45.

Opad er der modstande i 72 og 80.

0
Ogilla!
278
Gilla!
2017-04-28 11:05:38

Imint uppger att projekt med Samsung ligger i kylskåpet men samtal pågår - vd

Tech-bolaget Imint uppger i sin presentation att bolagets projekt med Samsung ligger i kylskåpet, men att samtal mellan parterna pågår. Det säger Imints vd Andreas Lifvendahl i samband med bolagets presentation hos Redeye på fredagen.

Vårt projekt har gått väldigt bra. Det här är egentligen ovanför vår kontroll. Det råder väl allmän nervositet i Samsung Electronics, säger Andreas Lifvendahl och tillägger att det pågår diskussioner och att det kommer regelbundna besked från Samsung.

Under kvartalet presenterade tech-bolaget en stor nyhet i form av att företagets mjukvara för videostabilisering Vidhance integrerats i Huaweis flaggskeppsprodukt Mate 9. Lifvendahl uppger i samband med presentationen att bolaget fortsätter att arbeta på bred front med Huawei.

På en fråga rörande priser svarar Imint-chefen att han är nöjd med de priser som man erhåller från sina kunder. Några exakta siffror går företaget inte ut med.

Imint uppger också att man för samtal med ett antal aktörer och fokus är på smartphonemarknaden.

Vi har egen personal i Kina och vi är själva väldigt mycket på resande fot både i Europa och i Asien, säger Andreas Lifvendahl.

Imint har beslutat sig för att inte ge några prognoser, en ståndpunkt som inte är på väg att ändras.

Det skulle bara bli fel, säger finansdirektören Jens Ålander.

Imint gör också satsningar på ytterligare personal och företaget expanderar till ett större kontor i centrala Uppsala, uppger Lifvendahl. Kontorsytan kommer framöver att dubblas. I rapporten skriver företaget att man är 27 anställda.

0
Ogilla!
297
Gilla!
2017-04-28 13:01:40

IMINT slaktas idag.

0
Ogilla!
329
Gilla!
2017-04-28 13:08:35

Hmm, det där med Samsung som styr. Fast det fanns ingenting i bolagets kommunikation som berättigade till inprisning i kursen.

Samsung är högst opålitlig samarbetspartner för alla underleverantörer i hela världen.

Deras ruttna företags kultur är i paritet som den JC anammade i FPC :(

0
Ogilla!
286
Gilla!
2017-04-28 16:04:04

Många ägare har orealistiska förväntningar när inkomster kommer att visa sig.

Därför denna berg o dalbana.

Sen är alla fundersamma..lyckas Imint ta rejält betalt eller har de pressats att sälja sig för småpengar?

Ovisshet skapar alltid volla.

0
Ogilla!
291
Gilla!
2017-04-28 16:09:52

Onekligen, snacket om Samsung Kyl/Frys gillas ej av marknaden.

1
Ogilla!
294
Gilla!
2017-04-28 18:48:40

Men kylen är väl bättre än frysen iaf? :)

1
Ogilla!
387
Gilla!
2017-05-02 09:06:46

pl2002, kommentar kring IMINT:s Q1:a?

0
Ogilla!
328
Gilla!
2017-05-03 18:39:59

Många gör tabben att man bara kollar på intäktsraden, (den låg i linje med Redeyes prognos), det man glömmer är kundfodringarna. Sen avtalet med Sharp och vilka samarbetspartner det bolaget har.

Det som jag tycker är riktigt intressant med Sharp är att dem väljer Imint framför Morpho.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
264
Gilla!
2017-05-03 20:28:14

Såg pl2002 på Arlanda nyss.

Han snackade om att skulle bli grisfarmare i Argentina ;))

1
Ogilla!
356
Gilla!
2017-05-11 16:22:53

Imint bekräftar Sharp-lansering med Vidhance videostabilisering

Imint bekräftar nu i ett pressmeddelande att Vidhance videostabilisering finns i Sharps nya smartphone Aquos R. Det är den första modellen med Vidhance inom ramen för det treåriga licensavtalet som de båda bolagen tecknade i april, framgår det av ett pressmeddelande.

Finwire skrev tidigare under dagen om Sharps lansering och att telefonen använder sig av Vidhance-teknologin.

Licensavtalet mellan Imint och Sharp bygger på royaltybetalningar per sålt enhet som innehåller Vidhance mjukvara. Avtalet löper under tre år och innefattar också en mindre del för support och underhåll, enligt tidigare uppgifter från Imint.

Sharp ägs sedan förra våren av taiwanesiska elektronikjätten Foxconn.

0
Ogilla!
324
Gilla!
2017-05-15 15:01:31

Referenser till Imints mjukvara i prestigeluren P10 från Huawei

Mjukvarureferenser till mobilunderleverantören Imints lösning Vidhance finns med i programvarureleaser till Huaweis flaggskeppstelefon P10. Det framgår av information som Finwire tagit del av.

Företaget vill dock inte bekräfta att prestigeluren från Huawei innehåller Vidhancemjukvaran med hänvisning till ett sekretessavtal mellan Imint och Huawei.

"Vår lösning kan finnas med i en lanserad smartphone men på grund av sekretessavtal så kan vi inte kommunicera eller kommentera det och har inte möjlighet att svara på specifika frågor. I praktiken innebär det att även om en av våra lösningar är integrerad i en viss produkt så har vi inte alltid tillåtelse av kunden ifråga att bekräfta det", skriver finanschefen Jens Ålander i ett mail till Finwire.

"Vi är väldigt nöjda med vårt kontrakt med Huawei och bygger kontinuerligt upp en god relation med dem och har för avsikt att bibehålla den goda relationen. Vi följer noggrant våra överenskommelser, dels av sekretess- och konkurrensskäl men även för att se till företagets bästa", avslutar Ålander.

Imints mjukvara för bild- och videostabilisering finns sedan tidigare med i Huawei Mate 9.

2
Ogilla!
359
Gilla!
2017-05-15 21:25:06

Ja jag vet inte vad marknaden kräver...gillar uppenbarligen att handla på förväntningar och luft, hatar konkreta avtal...

0
Ogilla!
286
Gilla!
2017-05-16 00:36:15

#193

Problemet för aktiekursen är just att de konkreta avtalen inte gett särskilt mycket i faktisk intjäning. När det finns "förväntningar och luft" är det svårare att värdera, vilket ibland ger övervärderingar.

0
Ogilla!
280
Gilla!
2017-05-16 09:57:08

Hvor er pl? Han plejer at have ekstra viden gennem sin kompis.

0
Ogilla!
279
Gilla!
2017-05-16 10:08:48

Inom ca 3 veckor så inträder slutdatum för värdering av PO. En låg snittkurs för aktien gynnar personalen ;-)..

Sen därefter ...

Gissar att det kommer PM pm P10 och annat godis, lagom och tursamt för personalen som tecknar. Wait & se

0
Ogilla!
251
Gilla!
2017-05-16 15:43:27

#196

Låter måttligt seriöst om det skulle vara så.

0
Ogilla!
283
Gilla!
2017-05-16 15:54:00

Mmm, men kort, kort efter offentliggörandet av po, och Q rappe, så nämnde Vdn att "samarbetet med Samsung ligger i kylskåpet" !! Sen dess är aktien ned med dryga 20%

Ett pyttelitet samarbete, ej mobiler förresten, som man normalt inte talar om ifall ingenting särskilt händer.

Vi får se efter 6.6. då. Vd:n har jag annars ett gott intryck av.

PS, liknande mönster i samband med oppar har man sett förr. Så att säga

0
Ogilla!
303
Gilla!
2017-05-22 10:21:41

IMINT: GRUNDARE SÅLT AKTIER, KURSEN UNDER PRESS

10:18

STOCKHOLM (Direkt) Harald Klomp, grundare av Imint och numera styrelseledamot i mjukvarubolaget, har den 16 maj sålt 44.000 aktier i Imint.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista och det bekräftar Harald Klomp för Nyhetsbyrån Direkt.

Försäljningen, som genomfördes i två omgångar, gjordes till kurser om cirka 44 kronor. Avyttringen var därmed värd cirka 1,9 miljoner kronor.

Jag har ingen kommentar till det, svarar Harald Klomp på Nyhetsbyrån Direkts fråga om varför han sålt.

Harald Klomp grundade Imint 2008 tillsammans med en studiekamrat och var fram till slutet av 2012 bolagets vd.

Harald Klomp äger 17.000 aktier efter försäljning, enligt ägardatatjänsten Holdings. Det motsvarar 0,2 procent av aktiekapitalet.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
172
Gilla!
2017-05-22 10:28:37

Har någon sett PL2000 ?

Eller är han köttbonde i Argentina nu. Han grät ju av lycka i sina analyser.

0
Ogilla!
271
Gilla!
2017-05-22 11:27:06

Insidersälj har Imint gjort förut vid känsliga tidpunkter.

Nu rasar kursen ihop som ett korthus...klassiskt beteende näör alla springer mot samma dörr.

Den vågade börjar köpa nu.

Dock tror jag vi kan glömma drömkurser på 500:- inom de närmsta året...men upp mot 60-70-80:- tror jag vi tar oss.

0
Ogilla!
231
Gilla!
2017-05-22 11:42:50

Han såg ju kurser på uppåt 1400 kr.

Konstigt att VD säljer bort sig här när han kunde sålt för 1400?

0
Ogilla!
282
Gilla!
2017-05-22 13:41:00

Stockpicker slopar spekulativt köpråd för Imint

Teknikbolaget Imints delårsrapport för det första kvartalet blev en besvikelse för aktiemarknaden, där utvecklingsavtalet med Samsung lagts på is och Huawei ser inte ut att bli den kassako många hoppats på. Stockpicker ser en risk för fortsatt trist kursutveckling och slopar sitt spekulativa köpråd. Det framgår av den senaste utgåvan av Stockpicker daterad den 21 maj.

1
Ogilla!
295
Gilla!
2017-05-22 15:04:28

-50% på 3mån, börjar likna Fing

0
Ogilla!
296
Gilla!
2017-05-22 18:03:50

Vd sålt? nä insynsperson sålt 22 K och ytterligare 22 K lagda i KF ell ISK, eller vafan han gjort.

Bolag på smålistor, räcker med en nysning ...

0
Ogilla!
247
Gilla!
2017-06-02 09:02:36

Imint i utvecklingsavtal med ledande smartphonetillverkare i Kina, kan leda till licensavtal längre fram

Imint har tecknat ett utvecklingsavtal med vad som beskrivs som en av de större smartphonetillverkarna i Kina. Avtalet har ett ordervärde på cirka 550 000 kronor och innebär integrering och optimering av Vidhance videostabilisering till nya telefonmodeller som planeras att lanseras under 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Huvuddelen av uppdraget kommer att utföras under sommaren och Imint har goda förhoppningar att nästa steg blir ett licensavtal, under förutsättning att utvecklingsprojektet uppnår bra resultat.

0
Ogilla!
284
Gilla!
2017-06-08 13:35:05
Ladda ned

Klar vändning... Efter att störste ägaren Päab delade ut Imint till sina aktieägare började kräftgången. Ett så pass litet bolag så är det ofrånkomligt att aktien störtdyker och alla vill kamma hem en skaplig vinst.

Aktien toppade på 99,75kr på luft när lock-up fortfarande fanns. Det fanns inga substantiella bitar som var påtagliga, ändå låg kursen på den nivån. Efter det har bolaget tecknat ett 3-årigt avtal med Huawei, avtal med Sharp och nu ett nytt utvecklingsavtal med ett större kinesiskt bolag vilket tydligen vänt på skutan. Just det att man får betalt för sin utveckling hos kund är minst sagt proffsigt.

Man kan även visa produkter i marknaden typ : https://www.youtube.com/watch?v=dd8tmaYYTys&t=110s

Nu har antagligen Päab:s aktieägare sålt klart. Veckografen visar det tydligt..

31% upp på en vecka...!

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
339
Gilla!
2017-06-08 20:57:31

https://www.youtube.com/watch?v=DzNTiTIQ4jk

Utan optisk stabilisering (OIS)..!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
319
Gilla!
2017-06-08 21:20:03

#200 Realdeal målkursen är fortfarande 600kr.. Go Your Own Way..

https://www.youtube.com/watch?v=kBYcbJBtjgE

En av världen bästa gitarrist och trummisen är enorm. Kolla början och 3,35 in i videon.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
371
Gilla!
2017-06-09 14:21:07

Om flera tillverkare väljer bort EIS kommer det verkligen ta fart, att Imint ligger före Morpho råder det ingen tvivel om, och det visar flera av avtalen.

2018 är året då vi kommer kunna börja skörda. Men tror på kurser på ATH innan året är slut, trodde det skulle ske fortare, men hur lång tid saker och ting kommer ta är alltid knepigt.

Tänk långsiktigt och utvärdera caset i mitten av 2018 det kommer iaf jag att göra!

0
Ogilla!
253
Gilla!
2017-06-26 11:45:23

dejonki89 du menar OIS. Det är extremt mycket dyrare och har en kostnad för varje försåld vara. Imint har kostnaden och i en algoritm oavsett om man säljer 10 eller eller 1miljare

Imint fick flest röster i vår investerarundersökning på Småbolagsdagen

ARTICLE 2017-06-16 08:40, Edited at: 2017-06-16 09:26

Under Småbolagsdagen den 12 juni 2017 genomförde Redeye en undersökning bland investerare på plats och livetittare. De svarande fick välja ett eller flera av de 56 deltagande bolagen och ange i vilken utsträckning man rekommenderar det som investeringscase. Respondenten fick också bedöma bolagets starka och svaga sidor.

Av 277 genomförda bolagsbedömingar gjordes hela 95 av dem för Imint. Näst flest bedömningar fick Anoto och på tredje plats kom myFC. Därefter följde Saniona och Powercell, Genovis, Respiratorius, West International, Allgon, Alligator Bioscience, Bioinvent, Cantargia, Cherry och Hansa Medical.

Det är tydligt att synen är positiv och förväntningarna höga på många av bolagen som deltog. På frågan om man skulle rekommendera det valda bolaget som ett intressant investeringscase ger hela 60 procent av de svarande poängen 9 eller 10 (0-10). Ytterligare 32 procent ger poängen 7 eller 8.

Investerarnas bedömning av bolagens styrkor och svagheter

1. Attraktiva och innovativa produkter 93%

2. Betydande positiva nyheter är att vänta 92%

3. Lovande tillväxtmöjligheter 91%

4. Ledningen är kompetent och trovärdig 84%

5. Bolaget är attraktivt värderat 77%

6. Kompetenta inom marknad och sälj 59%

7. Sund och stark kapitalstruktur 56%

8. Bra investerarkommunikation 37%

9. Starka och stöttande ägare 33%

10. Uthålligt hög lönsamhet 32%

11. Starkt och förutsägbart kassaflöde 26%

Av bedömningarna framgår att bolagen har investerarnas förtroende vad gäller produkter, tillväxtmöjligheter och ledningens kompetens, faktorer som väger upp för låga poäng för befintligt kassaflöde och lönsamhet. Hela 77 procent anser att det bolag man bedömt är attraktivt värderat. Däremot finns det fortfarande mycket att göra för dessa bolag kring investerarkommunikationen som generellt får förhållandevis låga poäng.

Kan det bli bättre...?

0
Ogilla!
266
Gilla!
2017-06-26 15:45:57

Självfallet menar jag OIS, var för snabb när jag skrev..

Tror många kommer få en aha-upplevelse under Q2!

Kul att åter se dig på forumet pl2002! :)

0
Ogilla!
261
Gilla!
2017-06-26 16:01:49

dejonk, denna vecka alltså ?

0
Ogilla!
272
Gilla!
2017-06-26 17:01:02

Ja nu på fredag, vi får se om jag har rätt. ;)

0
Ogilla!
225
Gilla!
2017-06-26 17:18:10

Utan att veta vilket skäl du syftar på, så tycker jag detsamma ;-)

Tycker man det tillräckligt ofta , så får man rätt nån gång.

0
Ogilla!
207
Gilla!
2017-06-26 17:26:47

Så sant som det är sagt! ;)

0
Ogilla!
222
Gilla!
2017-06-27 12:05:07

IMINT är ett av Svenska bolagen som är med i delegationen som följer Stefan Löfven på Kinaresan (!) ;-)

.

0
Ogilla!
256
Gilla!
2017-06-27 14:06:43

#217 I rest my case! :-)

0
Ogilla!
262
Gilla!
2017-06-27 14:14:45

@218, och ni andra förresten, blir väl att dom tar med en godispåse med hem

3
Ogilla!
278
Gilla!
2017-06-27 15:02:05

dejonki89 och salmor..!

Har hållit på i många år med värdepapper aktier och fastigheter, har just ett fastighetsbestånd och aktier obelånat.

Men har aldrig sett ett så uppenbart Case som i Imint.

Upptäckte bolaget på ett väldigt tidigt stadium och såg att att det kommer att bli en stjärna.

Så det är kul ni blir pionjärer..!

1
Ogilla!
260
Gilla!
2017-06-27 23:17:13

http://m.gsmarena.com/oneplus_5_will_get_eis_for_4k_video_in_a_future_update

Känns inte omöjligt att Imint kan va involverade!!

2
Ogilla!
297
Gilla!
2017-06-28 08:45:15

" The Reddit AMA by the OnePlus team has been a fruitful one – it revealed that the 3/3T will get Android O by the end of the year and also that the OnePlus 5 is getting EIS for the 4K video recording mode. "

http://www.gsmarena.com/oneplus_5_will_get_eis_for_4k_video_in_a_future_update-news-25852.php

1
Ogilla!
213
Gilla!
2017-07-05 09:53:03

Jag antar att Samsung är långt ifrån körd för Imint, skulle vara bra med en uppdatering kring läget i Q2:an

January 25, 2017 - Written By Daniel Fuller

" Imint, the company behind a special video enhancement and stabilization software suite called Vidhance, has reportedly signed Samsung on as a client, but with a clause explicitly stating that Samsung will not be using the technology in their smartphones. The technology made it into Huawei’s Porsche Design version of the Mate 9, with bits of code for the feature sprinkled into a number of their smartphones, though that is the only phone it’s enabled on. This means that Vidhance is certainly applicable to smartphones, but Samsung apparently has a different use in mind. Word has not come out thus far on what Samsung’s plans with Vidhance may be, but things like a new Gear 360, drones with cameras, and dedicated digital cameras are all possibilities, among other things; video enhancement and stabilization software is a generalized enough arena that it’s practically pointless to guess at Samsung’s ideas for a possible use case at this stage..

Samsung’s order to Imint was for just a bit above $31,000 USD, and the agreement around it reportedly stipulates that Imint will be helping to integrate a custom version of Vidhance into an unspecified future Samsung product. Whatever it is they’re planning on making together, the work is supposed to begin this Spring, with no word yet on when the product should actually begin to hit shelves. For the time being, the project being worked on is strictly confidential; Samsung apparently does not want their plans for Vidhance falling into the wrong hands until later in development.

Imint’s Vidhance software packs a number of features that can make shooting video a far easier experience, and yield superior results. It is quite clear that Vidhance brings Imint’s history with applications like work in the defense and aeronautical industries to the smartphone arena, judging from the feature set. Features include automatic zooming and exposure control that follows and focuses on a selected moving subject, high-end video stabilization using real-time algorithms, and an automatic curation feature that can pick the interesting bits from longer videos and stitch them together without any intervention from a human user or any additional programming from a manufacturer. "

https://www.androidheadlines.com/2017/01/samsung-may-use-imint-vidhance-not-phones.html

0
Ogilla!
215
Gilla!
2017-07-17 15:32:54
0
Ogilla!
82
Gilla!
2017-07-18 01:00:55

Är det här du är unia, varför lämnar du fpc forumet utan ett ord? Ha det gott!

1
Ogilla!
281
Gilla!
2017-07-22 17:22:55

Wiko WIM: 16 MP Selfie Kamera, Dual-Kamera, 4K Video

21. Juli 2017

Modernste Technologie

" Um die Kamera des WIM mit Super-High-Definition-Videos, Videostabilisierung und Autozoom auszustatten, hat sich Wiko mit dem schwedischen Unternehmen Vidhance® zusammengeschlossen. "

http://www.technikneuheiten.com/wiko-wim-16-mp-selfie-kamera-dual-kamera-4k-video/

1
Ogilla!
208
Gilla!
2017-07-24 10:53:11

Styrelseordförande Katarina Bonde köper 1 000 aktier i Imint

Katarina Bonde har den 21 juli köpt 1 000 aktier i teknikbolaget Imint där hon är styrelseordförande.

Aktierna köptes för 37 kronor per aktie. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

0
Ogilla!
249
Gilla!
2017-07-24 21:58:48

Inget ont om Bonde, men 1000 aktier??? Känns liksom....okej...vad menar du med att köpa 1000 aktier? Det är som att satsa en piggelin ungefär.

0
Ogilla!
264
Gilla!
2017-08-03 12:34:17

Första testet av Autozoom i Wiko Wim !

Otroligt bra och mycket imponerande måste jag säga :-) https://www.youtube.com/watch?v=R3MA_0JWLl4&feature=youtu.be

Mvh silo

0
Ogilla!
183
Gilla!
2017-08-03 14:40:01

Så sant silo. Imint jobbar tydligen med ytterligare 20 mobiltillverkare.

Det blir stort...

0
Ogilla!
224
Gilla!
2017-08-03 21:20:21

Tjena pl2002

" Imint jobbar tydligen med ytterligare 20 mobiltillverkare. "

Det låter onekligen väldigt lovande, vad tror du om kommande Q2 rapporten? Kommer IMINT visa svarta siffror redan under H2 17?

0
Ogilla!
288
Gilla!
2017-08-03 21:25:16

Från Ava:

Samlade omdöme av Vidhance i Wiko WIM

2017-08-01

"...because Vidhance's electronic stabilization works really well on video and seems to have a 4-axis optical stabilizer on board."

http://www.dday.it/redazione/23775/wiko-wim-recensione

"...stabilization is also very effective, comparable to those obtainable with much more expensive devices and among the best ones on the market."

http://www.hwupgrade.it/news/telefonia/wiko-wim-e-wiko-wim-lite-primo-contatto-con-le-nuove-proposte-francesi_70255.html

"However, the video part is great... ...so that in some cases it almost seems like the phone is mounted on a mechanical stabilizer."

http://www.lastampa.it/2017/08/01/tecnologia/prove/smartphone-wiko-wim-la-recensione-interattiva-G3OuFtK8BSwfrDeZrd6aIN/pagina.html

0
Ogilla!
217
Gilla!
2017-08-03 21:52:00

Hej unia

Det blir Q3 som visar den riktiga vägen...

1
Ogilla!
267
Gilla!
2017-08-03 21:56:18

Hej pl2002

Hoppas det, har tankat en del aktier i omgångar under sommaren...

0
Ogilla!
241
Gilla!
2017-08-08 11:50:10

Är ni vakna ? Sharp presenteras idag.. Har stab + autozoom från Imint.

Gryyyymt bra resultat. Får man nån gång några nyheter från bolaget ?

Man kan tro att Fredrikson (FPC Vdn) är vd på Imint också, då han utryckte det "tystnad är bra" !

0
Ogilla!
250
Gilla!
2017-08-09 12:18:09
0
Ogilla!
242
Gilla!
2017-08-09 12:20:00
0
Ogilla!
251
Gilla!
2017-08-09 22:00:06

Som vanligt gör aktieägarna "Cherlock Holmes" jobbet. Bra som vanligt.

Imint finns väl kvar som bolag, va ? Tyst , tyst Har aktier i bolaget... !

0
Ogilla!
341
Gilla!
2017-08-11 17:33:19

Finns IMINT verkligen kvar som bolag? Inte ett pip från firman på över 2månader snart.

0
Ogilla!
213
Gilla!
2017-08-20 17:13:55

pl2002

Några tankar inför den stundande Q2:an nästa vecka?

0
Ogilla!
212
Gilla!
2017-08-20 20:23:35

Hej unia, angående information från bolaget har det varit likadant hela vägen. Tror inte jag ägt en aktie med en såpass konservativ inställning. På gott och ont.. Det goda är att man inte alls har för avsikt att få upp aktien genom snedvridna pm.

Det onda är att många kortsiktiga aktieägare tror att allt händer över en natt, plus att kursen är vansinnigt nedtryckt av att PÄAB som störste ägare delar ut aktien till sina delägare och delägarna säljer i flock. Inte direkt bra för en aktie med så låg aktieomsättning. Ett massivt tryck minst sagt i kontrast med att aktien toppade närmare 100kr med enda infon att man erhållit ett utvecklings-avtal med ett stort teknikföretag.

Efter 100kr fick man krypa till korset efter att det avslöjats att kunden var Huawei och man hade innan nämt att det var ett tre-årigt avtal men inte att det var Huawei. Ändå gick kusen ner...?

Efter det Sharp samt ytterligare en storkund i form av utvecklingsavtal som man enligt börsens regelverk var tvungen att informera om men inte mer. För egen del tycker jag att det är bra att man inte har som avsikt att pumpa upp kursen.

Beträffande Q2 rapporten så kommer den inte att har så extrem inverkan mer än att försäljningen givetvis har ökat, med hur mycket är svårt att sia om med tanke på att bolagen(kunderna) inte helt har nått marknaden. Det blir snarare en fingervisning beträffande utvecklingen i bolaget. Däremot Q3 och Q4 blir startskottet för en kraftig kursuppgång. Lägger man dessutom till att det blir ytterligare kunder som får utnyttja Imint:s produkter så blir det stort.

Se bara till vad man åstadkommit i WIKO: https://youtu.be/gB0d7UggB1U

Eller https://www.youtube.com/watch?v=cP3W96eLS6g

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
216
Gilla!
2017-08-20 20:48:41

#241

Det där var ingen synlig (för mig ivf) skillnad :(

Däremot har jag sett exempel av jämförelse, som är mycket vassa till Imints förmån

0
Ogilla!
209
Gilla!
2017-08-20 20:59:19

#242 salmor.

Skillnaden är att Wiko inte har IOS, utan "bara" Vidhace EIS.

iPhone 7+ har båda... Det gör stor skillnad...

0
Ogilla!
241
Gilla!
2017-08-21 09:21:33

@243 , Mmm ok, tack för klargörandet. Vissa andra jämförelser jag sett

är nästa svåra att tro på när man ser, vilken skillnad det är.

I synnerhet om luren har autozoom .

Kan tänka mig att Imint har oslagbar BM, alla kategorier. ;-)

1
Ogilla!
206
Gilla!
2017-08-21 09:55:35

#241 hej pl2002

Det faktum att PÄAB som störste ägare delade ut aktien till sina delägare och delägarna sålde i flock bidrog givetvis till raset men det var nog främst IMINT:s snack om " frysfacket " avseende Samsung som marknaden reagerade på och straffade aktien. Hopppas på en uppdatering kring läget Samsung.

0
Ogilla!
258
Gilla!
2017-08-21 10:18:36

Finwire

Redeye förväntar sig att Imint rapporterar intäkter på 3,6 miljoner kronor i andra kvartalet

Mjukvarubolaget Imint släpper i morgon den 22 augusti sin delårsrapport för det andra kvartalet. Redeye förväntar sig intäkter på 3,6 miljoner kronor och ett rörelseresultat på -2,1 miljoner kronor för andra kvartalet.

Av intresse i rapporten är också en uppdatering av Imints utvecklingsprojekt tillsammans med en icke namngiven kinesisk smartphone-tillverkare som aviserades i början av juni. I delårsrapporten för det första kvartalet i slutet av april meddelades att utvecklingsprojektet med Samsung legat i kylskåpet, men att samtal pågick. Det framgår av en dagsfärsk analyskommentar.

0
Ogilla!
193
Gilla!
2017-08-21 12:48:30

Att Samsung är en seg sammarbets(mot)part är vida känt, och jag tror inte att marknaden höjde på ögonbrynen kring "kylskåpet" !

Det som hände var att småspararna sålde och påverkade ilikvid aktie . Tills nu, va?

Spänningen böjar krypa på ;-)

0
Ogilla!
241
Gilla!
2017-08-21 13:08:40

unia & salmon, Samsung skulle vara en sidoprodukt och inte en mobiltelefon.

Mer intressant är att: Imint tecknar licensavtal med ny kinesisk kund - uppskattat ordervärde under 15 procent av bolagets omsättning (Finwire)

2017-08-21 12:29

Mjukvarubolaget Imint har idag tecknat ett licens- och supportavtal med ett större kinesiskt mobiltelefonbolag. Avtalet ger kunden rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Licensrätten löper under ett år från första produktlansering som innehåller Vidhance mjukvara. Avtalet innefattar också integration, support och underhåll, uppger bolaget.

Avtalet inkluderar inte andra funktioner inom produktfamiljen Vidhance. På grund av osäkerhetsfaktorer och sekretesskäl kan inte Imint ange ett beräknat ordervärde, men bolaget gör bedömningen att avtalets värde är under 15 procent av bolagets nettoomsättning under det år licensrätten gäller.

Den kund som avses i detta pressmeddelande är inte den kund som offentliggjordes den 2 juni 2017, heter det. Fler detaljer kan komma att offentliggöras i samband med kundens produktlansering, som planeras under 2017.

Anton Wilén

anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41

0
Ogilla!
303
Gilla!
2017-08-21 13:22:05

IMINT: LICENSAVTAL MED NY KINESISK KUND

12:28

STOCKHOLM (Direkt) Imint Image Intelligence har tecknat ett licens- och supportavtal med ett större kinesiskt mobiltelefonbolag. Avtalet ger kunden rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Licensrätten löper under ett år från första produktlansering som innehåller Vidhance mjukvara.

På grund av osäkerhetsfaktorer och sekretesskäl, kan inte Imint ange ett beräknat ordervärde, men gör bedömningen att avtalets värde är under 15 procent av bolagets nettoomsättning under det år licensrätten gäller.

Den kund som avses i detta pressmeddelande är inte den kund som offentliggjordes den 2 juni 2017, skriver Imint.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
269
Gilla!
2017-08-21 13:26:27

Hej pl2002

Spännande, IMINT knyter till sig ännu en kinesisk tillverkare! Lenovo eller kanske Xiaomi? :-)

0
Ogilla!
207
Gilla!
2017-08-21 13:41:56

Från Ava:

" Den tredje kinesen "

I dag 13:35

Integrationsordern i Juni beskrevs vara till "en ledande kinesisk tillverkare", denna nya kallas en "större kinesisk" tillverkare. Tittar man på försäljningssiffror så finns det Huawei, Oppo, Vivo som är de ledande kinesiska tillverkarna och Huawei är redan kontrakterad.

Jag tycker att Imints sammantagna kommunikation pekar på Xiaomi som dagens kund. Dom sålde 40 miljoner mobiler förra året och låg på ungefär samma takt i Q1.

Formuleringen "under 15% av omsättningen" är mycket intressant och snudd på innovativ i Imint-sammanhang. Ordet "under" indikerar ett spann under 15%. Rimligen understiger inte det spannet 8%. Man skriver nog inte under 15% om det kan bli 5%. I så fall skulle ordern vara värd 8-15% av omsättningen.

15% på 30 miljoner = 3Mkr x 0,5kr per mobil innebär 6 miljoner mobiler.

8% av 60 miljoner = 4,8Mkr x 0,5kr per mobil innebär 9,6 miljoner mobiler.

Helt klart siffror i Xiaomis klass och man kan också plussa på lite på 50öre samt öka andelen sålda mobiler. Men vilket märke som dagens order avser tycker jag inte det är viktiga. Det mest uppseendeväckande är att uppenbarligen har Ålander en tillräckligt tydlig idé om Imints kommande årsomsättning för att stödja sig på detta när han beskriver de kommande intäkterna för den nya kunden.

Eftersom Redeye låg väldigt rätt i sina prognoser i våras är det möjligt att Redeyes prognos ang Imints försäljning framåt också kan vara relevanta.

Har Ålander berättat om sin syn på Imints försäljning framåt för Redeye?

I analyserna från Redeye är det väldigt intressanta siffror för framtiden.

0
Ogilla!
191
Gilla!
2017-08-22 08:54:55

Imint ökar intäkterna rejält i andra kvartalet

Mjukvarubolaget Imint ökar intäkterna rejält i andra kvartalet 2017

Omsättningen uppgick till 4,9 miljoner kronor (0,0).

Rörelseresultatet blev -2,3 miljoner kronor (-1,8). Resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -2,4 miljoner kronor (-1,8), motsvarande -0,27 kronor per aktie (-0,22).

Likvida medel var 43,6 miljoner kronor (18,8) per den 30 juni. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -2,3 miljoner kronor (-3,3) i andra kvartalet.

Vidhance videostabilisering finns nu med i 10-talet olika smartphones från fyra olika kunder. Bolaget kommer under tredje kvartalet att passera 30 anställda och har under sommaren flyttat till ett större kontor i Uppsala.

"Vår finansiella ställning fortsätter att utvecklas i rätt riktning med ökade intäkter och en stabil likviditet. Det ger råg i ryggen att fortsätta bygga ett framgångsrikt företag med fortsatt full fart framåt under hösten", kommenterar vd Andreas Lifvendahl i delårsrapporten.

0
Ogilla!
307
Gilla!
2017-08-22 09:04:19

Teckningsoptioner lösenpris : 87,95 , 2019 Hejohå ;-)

0
Ogilla!
213
Gilla!
2017-08-22 11:44:06

Några kommentarer från Redeye? Omsättningen ökar men så gör även kostnader.

0
Ogilla!
340
Gilla!
2017-08-22 13:05:30
0
Ogilla!
267
Gilla!
2017-08-23 13:05:02

Under andra kvartalet försvagades dollarn 6 procent mot kronan.

Valutasäkrar IMINT?

1
Ogilla!
160
Gilla!
2017-08-23 13:31:52

Omsättning på 4,9 mkr ;))

Jo jäklar. Imint går bättre än bilverkstaden bredvid.

0
Ogilla!
263
Gilla!
2017-08-23 14:41:33

#257 Ja, det blir nog ingen miljardomsättning ala Fing att tala om för IMINT. Omsättning är en sak, vinst en annan.

0
Ogilla!
257
Gilla!
2017-08-24 20:53:31

@257 "Tänk på poccenten Helge"

0
Ogilla!
218
Gilla!
2017-08-25 09:02:46

Imint: Stable ground for growth

Net sales for Q2 came in at SEK 4.9m, corresponding to a (Q/Q) growth of 145%. This was SEK 1.3m higher than our expected SEK 3.6m. Costs were also slightly

higher than expected, resulting in EBIT of SEK -2.3m compared to our estimate of SEK -2.1m.

Imint has experienced an interesting Q2 with strong sales growth, two new agreements and continued growth of their organization. Imint has since then

announced an additional license agreement with a Chinese manufacturer. We believe that Imint is well-positioned to experience future growth.

The Q2 report has a limited effect on our estimates. We reiterate our fair value of SEK 71 per share in base case, SEK 22 per share in our bear case and SEK 135 per share in our bull case.

https://goo.gl/if65Cn

0
Ogilla!
124
Gilla!
2017-08-25 09:17:35

Ha ha. Jo procenten är ju bra.

Dock. Ni som lägger mycket här måste ha bollar som Globen. Ökningen av omsättningen måste ligga på minst 1000 % nivån framöver för att försvara värdet.

Rosa drömmar har dödat många depåer.

0
Ogilla!
234
Gilla!
2017-08-25 11:02:20

Tyckte Redeye presentationen bringade klarhet i tidsaspekten. 6 månader inledande diskussioner ytterligare 3 månader med intensivt arbete, innan licensarbetet landar. Efter det är ytterligare tid innan mobilen finns på marknaden.

Och Imint arbetar med samtliga större mobiltillverkare. I vissa fall är det som de större tillverkarna som inte vill ha en förbättring typ Samsung A3 som har en en kamera 80-tal. Men säljer bra. Men de lär vara tungan att krypa till korset. Video stabilisering blir ett framtida måste och där är Imint bäst...

Nästa steg är Indien med mängder av framtida mobiler. De bearbetas inte av Imint.

När det lossnar kommer Imint att bli vardag. Och mobil tillverkarna kommer att skryta med att de har Vidhace inside...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
194
Gilla!
2017-08-25 11:08:05

#261

Ja, omsättningstillväxten är inte groteskt snabb direkt. Redeyes motiverade basscenariot på 71SEK är ingen kioskvältare direkt.

0
Ogilla!
229
Gilla!
2017-08-25 11:39:00

unia, jag har penetrerat delårsrapporten relativt väl. Ledningen nämner att man ligger på en kritisk massa beträffande operativa kostnader vilket innebär att närmare 10 milj i kassaflöden måste täckas.

Det lär inte bli några problem framöver. Det känns som mobiltillverkarna avvaktar när de inser att behovet framför allt hos unga kommer att eskalera. Då om någonsin kommer Imint att bli den lysande stjärnan.

Bara en sådan sak som att japanska Morpho varit bäst och japanska Sharp väljer Imint och åstadkommer ett licensavtal, så blir funderingarna, hur stort kommer inte Imint att bli. Bolaget är i sin linda med mest tekniska fysiker och civilingenjörer och anställer bara spetskompetens.

Hur kan det bli fel... Inte på min karta...!

0
Ogilla!
260
Gilla!
2017-08-25 12:36:09

#264 pl2002

Jag tror att folk är oroliga för att IMINT tar för dåligt betald. Med Huawei som kund och deras volymer så borde man kunna visa vinst redan under Q3:an

0
Ogilla!
250
Gilla!
2017-08-25 13:05:28

unia, håller med. Snarare att Huawei var ett prestige avtal. Och mest för att för att visa för den övriga marknaden att Imint ligger topp of the line.

Kompisen köpte en Huawei P10, kolla in skärpedjupet. https://drive.google.com/file/d/0B5SPIoJI8-b2ZkltTUhhd3BPdms/view

Har reviderat Q3. Q4 kommer att bli det som kommer att punktera alla misstager om Imint.

Bolaget kommer att bli väldigt stort.

0
Ogilla!
238
Gilla!
2017-08-25 13:53:23

pl2002

Är det IMINT:s mjukvara i Huawei P10 som styr boken-effekten i bakgrunden?

0
Ogilla!
163
Gilla!
2017-08-29 14:43:05

IMINT rasar, omsättningen i aktien är ett skämt!

0
Ogilla!
280
Gilla!
2017-08-29 15:58:08

Lite bra siffror om intjening och bra kundstock, så är vägen mot OMX Small

given..

0
Ogilla!
215
Gilla!
2017-08-29 16:12:28

Absolut salmor. Bolaget har ett kassaflöde på 10 miljoner per kvartal med bara Huawei täcks det med sina 136 miljoner sålda telefoner med råge . Räkna in Sharp plus ytterligare en stor kinesisk mobilleverantör plus förhandlingar som pågår med de tio största.

Imint kommer att bli det största caset i mitt liv...!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
252
Gilla!
2017-08-29 16:25:59

pl2002 kolla dina meddelanden ....

Mvh silo

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
259
Gilla!
2017-08-29 16:31:05

#270 pl2002

Du får det att låta som att samtliga Huaweis 130 miljoner enheter levereras med IMINT:s mjukvara. Så är inte fallet.

Sharp kan vi nog bortse ifrån, de säljer inga volymer.

0
Ogilla!
230
Gilla!
2017-08-29 16:32:58

Denna uträkning kommer från Ava:

IMINT: Break-even endast på stabiliseringen 2018

2017-08-25

Bolagets kostnader 2018: Jag drar till med ca 50 miljoner SEK

- Huawei-telefoner med Vidhance Video Stabilization 2017 = Tror det landar på ca 25-30 miljoner enheter som sålts innan året är slut.

- Huawei-telefoner med Vidhance Video Stabilization 2018 = Med ökad penetration hos fler Huawei och Honor-modeller tycker jag att 45 miljoner enheter är ett rimligt antagande.

- Pris per enhet sjunker från dagens ca 70 öre till, vad jag gissar blir, ca 45 öre.

45 miljoner enheter X 45 öre ˜ 20 miljoner SEK

...30 miljoner SEK fattas...

- Övriga aktörer betalar i snitt 70 öre endast för stabiliseringen 2018.

• Utvecklingsavtal-aktör = 14 miljoner enheter (ja, jag gissar såklart men poängen framgår likväl)

• Ettårigt licensavtal-tillverkare = 10 miljoner enheter

• Framtida licensavtal med en stor tillverkare = 8 miljoner enheter

• Mindre framtida licensavtal samt nuvarande = 12 miljoner enheter

(många mindre avtal är fantastiskt då dessa mindre aktörer får betala ett högre pris per enhet)

44 miljoner enheter X 70 öre = 30,8 miljoner SEK

Summering:

50+ miljoner SEK in endast för Vidhance Video Stabilization under 2018

Intäkterna från Vidhance Live Auto Zoom trillar således ned på sista raden.

1
Ogilla!
209
Gilla!
2017-08-29 23:46:47

Javisst, unia, läste den också. Men skribenten menade också att det är hans bear scenario. Tror att Huaweis 136 milj lurar (är det inte 160?) avser åskådliggörande av kundens storlek, och inte att alla telefoner skall ha Imint.

Huawei skal sluta med "lowend" telefoner, och då ser jag för mig att deras lurar skall "ha allting på"

Oppo, meizu, Xiaomi o allt vad dom heter flåsar Hua i nacken. Nokia återuppstått, likaså Motorola.

Foxcon har köpt Sharp, för att tjena pengar och utnyttja varumärket. Dom släpper jävligt creddig produkt. Med Imint, ch FPC. Som Huawei

Tror mycket på Imint

.

0
Ogilla!
161
Gilla!
2017-08-30 09:24:03

Ja en bra början för bolaget vore att betala sina räknar med egna pengar och inte andras.

Sen kan vi snacka vidare.

0
Ogilla!
330
Gilla!
2017-09-04 17:57:13
Ladda ned

En bra början vore att kommunicera ut kommande släpp innan aktieägarna tar reda på det själv. Nu senast har ju Wiko bekräftat både stabilisering och Laz för sina nya modeller.. Men Imint tiger som vanligt, pinsamt !

0
Ogilla!
295
Gilla!
2017-09-04 18:00:07
Ladda ned

Forts.

0
Ogilla!
187
Gilla!
2017-09-04 19:40:11

Folk (aktieägare) går från frustration till att vara arga. Inkl mig själv.

Pga jefla stumhet. Vi bombarderar bolaget mad mail. Börjar själv imorgon :-(

0
Ogilla!
248
Gilla!
2017-09-05 12:30:24

Kör hårt salmor, IMINT:s informationsgivning är rena skämtet! Önskar nästan att de istället körde JC style.

3
Ogilla!
182
Gilla!
2017-09-05 20:06:48

Tror du tänker fel unia.

Bättre att vara konservativ i sin informations-givning och ge det som är relevant för marknaden. För med en guru som JC så är det från 138kr till 34kr, det gynnar ingen på sikt.

Alla dessa luftslott som JC byggde upp med typ 300 000 i aktieinköp i veckan, vilken tokdåre gick på det, fanns en suck till finansiering till det. Alla kunde för det var ett totalt Case för Svarte Petter i slutänden vilket även den senaste delårsrapporen verifierade.

Bättre då att ha en lägre förväntning som Imint även om min riktkurs bara är 600kr.

3
Ogilla!
97
Gilla!
2017-09-05 20:36:07

Kappvändaren med flera miljoner investerat och hittepå riktkurs på 1100kr fniss!, sitter och snackar skit om jc ännu en gång, imint gick väl från typ 100 till 35kr... utan hjälp av blankning, media och analytiker. Kommer aldrig öppna din tråd igen, sov sött.

0
Ogilla!
205
Gilla!
2017-09-05 22:19:58

Va ? , plastis (men också pl) att unia med glimten i ögat refererar till JC, borde ni väl tolka på rätt sätt.

Tråkiga människorna här har blivit, allt mellan direkt kritik till personliga påhopp !

Aktiguiden återhämtar sig inte

Att JC var (är) kriminell, och äckelgirig, visste varken unia eller ni, och inte jag !

Se i backspegeln ger ju absolut sanningen ;-)

Imints infogivning är att likna vid en jefla mussla ! Man är ju otålig för faen..

Men snart, snart.

Förresten, hur långt är ett "snart" ?

.

2
Ogilla!
231
Gilla!
2017-09-06 07:28:44

Rätt salmor... Men att reflektera på en konservativ informations-givning såsom inte aktievänlig gagnar ingen. För det blir bluff...

Att istället lägga resurserna på det som händer i nuet kommer på sikt att gagna alla.

Därför är IMINT ett bra alternativ.

Man kommer att dominera marknaden, även om den nu är i sin linda nu.

Även om greven inte såg sin investering i FPC som bluff så förtar det inte möjligheterna att IMINT blir stort inom segmentet mobiler. Ser tvärtom att med den konservativa information har man har satt på ribban är varken bu eller bä.

Försöka sig till att strukturera tankarna inför framtiden och företaget med dess produkter är mer konstruktivt. Indien är inte ens bearbetad och i kina och övriga Asien kommer man att plocka kund efter kund.

Förstår inte konceptet med att kommentera bitar om IMINT när man inte har kunskap...

Läs och lär var en bra inblick som en lärare gav mig...............

0
Ogilla!
281
Gilla!
2017-09-06 14:37:38

@pl2002

Vad hände med dina polare som skulle handla för miljoner när Imint fick sina avtal/började visa inkomster.

Fick dom kalla fötter?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
219
Gilla!
2017-09-06 22:24:00

Hamnoi häckar här också ;-) Dom där polarna har tid att kliva in och gör det i så fall billigare än vad jag gjort.

Förresten: "Bättre rövare i Polen, än en polare i röven" ! -eller nåt sånt

Beträffande en av Imints produkter, så är det AC (auto curate) som jag personligen ser fram emot att lära känna.

AC är ett verktyg som används till att klippa /redigera sina videofilmer. Man filma i 3-4 minuter, sen klipper man bort säg 50-60% och får en uppskattad 1,5-2 minuters dito. Toppen.

Hamnoi, riktigt så ?

.

0
Ogilla!
249
Gilla!
2017-09-07 08:52:24

@salmor

Japp, AC är intressant , tror det lär dröja innan vi får se det dock.

Kanske nästa år och med Wiko som första kund likt Laz.

På sikt får vi väl hoppas att "vi" kan putta bort GoPro som har en liknande (enklare) lösning i Huaweis lurar nu.

Men först vill jag se lite fler Laz avtal, och då gärna med större spelare än Wiko och Bq :-)

https://www.engadget.com/2017/02/26/gopro-huawei-partnership/

0
Ogilla!
231
Gilla!
2017-09-07 18:26:13

#286 Hamnoi, sluta att gläfsa. Jag har haft tre rekar, IMINT, Volvo och Geely.

Vad har du presterat...?

Inte ett jäkla dugg. Kom igen snorunge när kan lägga framfötterna när det gäller ett konstruktivt förslag.

Då är jag villig att kontra.

1
Ogilla!
230
Gilla!
2017-09-07 19:29:25

Hahaha @pl2002

Kan förstå att gammalt fyllesvammel som du hävt ur dig svider.

PPM förvaltare som ska handla för miljoner.

Imint hade fått bud på 2-300kr när den blev handelsstoppad.

Kursen skulle stå i över 2k bara Samsung Mobile blev kund.

För att inte tala om dina riktkurser, svider det inte lite nu när det mer eller mindre är bevisat att Huawei betalar smulor av vad du trott. Men du tror väl likt nyqvist att dom fortfarande ska betala Imint 3-400 mille/år för lite lull-lull i sina lurar.

Ja ,listan kan göras lång över dina fyllefantasier gubben.

Men du ska få leka kung här ifred, kanske fortfarande finns dom som uppskattar

en förfriskad sagoberättare av rang.

0
Ogilla!
229
Gilla!
2017-09-07 22:25:07

Hehe Hamnio, Sluta svamla själv...

Frågan kvarstår... Har du någonsin lämnat något bra rek till ett bra CASE.

Nää för du är fortfarande för oerfaren... Och okunnig...!

0
Ogilla!
208
Gilla!
2017-09-08 10:38:07

@pl2002.

Det har du helt rätt i, har dock en stor portion sunt förnuft vilket räcker långt i dom flesta sammanhang. Att sväva i det blå och balansera på gränsen till ljug har aldrig varit min melodi :-)

Nu släpper jag det och hoppas att Imint kan leverera både avtal och pengar vad det lider.

Trevlig helg!

0
Ogilla!
229
Gilla!
2017-09-09 11:55:52

@ Ham & pl2002, ni har dock en sak gemensam ! Fokusera på det.. ;-)

1
Ogilla!
319
Gilla!
2017-09-10 20:18:07

Stockpicker rekommenderar köp i IMINT

IMINT - Potentiell "stormslam" i Kina lockar

https://cdn.discordapp.com/attachments/350321080742969347/354724490649010186/image.png

0
Ogilla!
264
Gilla!
2017-09-10 22:54:33

Råkade komma åt skärmen på telefonen och det resulterade tyvärr ett "ogilla" på #292. Ej meningen så låtsas som om den inte finns där, ok? ??

0
Ogilla!
278
Gilla!
2017-09-11 16:05:26

IMINT går som tåget!

0
Ogilla!
223
Gilla!
2017-09-12 09:54:42

@294 inte hos mig... ;-)

0
Ogilla!
307
Gilla!
2017-09-12 11:27:20

Inte om man kollar in aktiekursen. Marknaden är trög.....

0
Ogilla!
259
Gilla!
2017-09-18 13:21:30

Köpt ytterligare, 6000 aktier senaste veckan. Rätt många mobiler som släpps den här veckan och framåt, vi kan nog finnas med i ett gäng lurar!

0
Ogilla!
195
Gilla!
2017-09-19 17:20:43

297

Orkade med ett "gilla" .. Man blir förslöad av kursrörelsen zzzzzzz

0
Ogilla!
303
Gilla!
2017-09-19 17:21:16

och av nyhetsflödet från bolaget zzzzzzzzz

1
Ogilla!
265
Gilla!
2017-09-19 17:27:37

299 Visst är det segt, men fortsätt ha tålamod! Hellre ett bolag som är konservativt och förmedlar korrekt information, och bygger upp förtroende för bolaget än ett bolag som inte har koll på ett skit (fing).

0
Ogilla!
247
Gilla!
2017-09-20 12:41:21
Ladda ned

#297 dejonki89.. Håller med, det finns säkert många mobiler som innehåller Vidhace men som marknaden inte är informerad om.

Den nya större Kinesiska mobiltillverkaren med utvecklingsavtal är ett frågetecken.. Imint meddelar: Den kund som avses i detta pressmeddelande är inte den kund som offentliggjordes den 2 juni 2017. Fler detaljer kan komma att offentliggöras i samband med kundens produktlansering, som planeras under 2017.

Att PÄAB som största ägare delar ut aktierna till sina delägare som sedan säljer i flock, fick aktien på fall.

Oavsett, TA- mässigt ser det ut som att IMINT-aktien konsoliderat sig.. Ett trevligt pm så är kursen på banan igen och i dess rätta värde :))

* Huawei (Mate 9, P10, Honor 9)

* BQ (Aquaris X5 Plus, Aquaris X, Aquaris X Pro och kanske några av de fyra nya BQ-modellerna som kommer att meddelas nästa tisdag)

* WIKO (Wim (Live autozoom), WIM Lite (Live Auto Zoom), Visa, Visa XL, Visa Prime (Live Auto Zoom)

* Skarp (Aqous R)

* Ett utvecklingsavtal med "ett större teknikbolag i Kina". Förra gången som "större teknikbolag" användes visade sig beskrivningen vara Huawei. (Sharp ansågs inte vara "större" när de var meddelade som ett (då) ej avslöjat teknikkbolag).

* Ett nytt licensavtal med "ett större kinesiskt mobiltelefonbolag".

Tre stora kinesiska mobiltillverkare.. -Kan det bli bättre?

"Bara" Huawei sålde 136 miljoner mobiler 2016. Ponera 200 milj mobiler ggr 1 kr (llågt räknat). Opex max 50 miljoner är 150 miljoner i vinst. Börsvärde idag 335 miljoner..

p/e 20 ger börsvärde 3 miljarder...!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
238
Gilla!
2017-09-20 15:29:11

#301 pl2002

Redan på ett års horisont är sannolikheten för kursuppgång väldigt stor, dock är det något vanskligt att värdera IMINT i nuläget.

Hur många mobiler finns lanserade med Vidhance?

Kommer Huawei gå all in på Vidhance eller endast flaggskeppsmodeller?

Hur mycket får IMINT betalt per enhet?

Potentialen för LAZ ( Live Auto Zoom )? Vad kan IMINT ta betalt för den?

https://twitter.com/vidhance?lang=en

0
Ogilla!
276
Gilla!
2017-09-20 16:12:22

Ja, mange åbne spørgsmål.

Mvh Kr?sus

0
Ogilla!
221
Gilla!
2017-09-22 15:11:19

IMINT: MOBILTILLVERKAREN VIVO I KINA ÄR KUND I REDAN KÄNT AVTAL

15:07

STOCKHOLM (Direkt) Imint meddelar att kunden i avtalet som kommunicerades den 21 augusti, är den kinesiska mobiltillverkaren Vivo.

Imint meddelar också att Vivo den 21 september lanserade en ny smartphonemodell, X20, som innehåller Vidhance videostabilisering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet ger Vivo rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i smartphones, och löper under ett år från första produktlansering samt innefattar även tjänster inom integration och support. Avtalet inkluderar enbart Vidhance videostabilisering.

På grund av osäkerhetsfaktorer och sekretesskäl, kan inte Imint ange ett beräknat ordervärde, men gör bedömningen att avtalets värde är under 15 procent av bolagets nettoomsättning under det år licensrätten gäller, skriver bolaget.

0
Ogilla!
294
Gilla!
2017-09-22 15:12:50

IMINT: IMINT OCH VIVO TECKNAR LICENSAVTAL FÖR VIDEOSTABILISERING

15:04

IMINT Image Intelligence AB (Imint) kan idag meddela att kunden i

avtalet som kommunicerades den 21 augusti, är den kinesiska

mobiltillverkaren Vivo. Imint kan också meddela att Vivo den 21

september, lanserade en ny smartphonemodell, X20, som innehåller

Vidhance videostabilisering.

Vivo är ett kinesiskt teknologiföretag som designar, utvecklar och

tillverkar smartphones, smartphonetillbehör och mjukvara. Vivo har

växt kraftigt de senaste åren och har etablerat en stark position på

mobilmarknaden med en portfölj av kameraorienterade smartphones.

Avtalet ger kunden rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i

smartphones, och löper under ett år från första produktlansering samt

innefattar även tjänster inom integration och support. Avtalet

inkluderar enbart Vidhance videostabilisering. På grund av

osäkerhetsfaktorer och sekretesskäl, kan inte Imint ange ett beräknat

ordervärde, men gör bedömningen att avtalets värde är under 15% av

bolagets nettoomsättning under det år licensrätten gäller

Den 21 september 2017 påbörjade Vivo en global lansering av sin

senaste flaggskeppsmodell X20 som kommer att levereras med Vidhance.

Vivo har valt att samarbeta med Imint på grund av den effektiva

anpassningen av Vidhance som gjorts för Vivos plattform och intresset

för Imints övergripande roadmap för Vidhance.

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, kommenterar

Vi har tidigare kommunicerat att vår huvudmarknad är Kina och det är

fantastiskt att våra insatser nu bär frukt. Vivo är ett av de

starkare varumärkena i Kina och en av de större

smartphonetillverkarna i världen. Vi tror att detta är starten på ett

bra partnerskap, där vi kan fortsätta att hjälpa Vivo med att skapa

innovativa smartphones.

0
Ogilla!
400
Gilla!
2017-09-22 15:22:53
0
Ogilla!
220
Gilla!
2017-09-22 15:49:03

Kul att man köpte i veckan!

????

0
Ogilla!
200
Gilla!
2017-09-22 17:36:04

Redeye kommentar:

"We find this positive as Vivo is one of the world's largest smartphone producers and has showed strong growth during the recent years"

www.redeye.se/company/imint-image-intelligence/561474/imint-vivo-client-earlier-announced-deal

0
Ogilla!
175
Gilla!
2017-09-22 19:20:25

Konstigt dock att inte båda telefonerna lanserades som standard med Vidhance?

Vivo X20, X20 Plus

0
Ogilla!
257
Gilla!
2017-09-22 21:04:07
Ladda ned

unia förstår inte varför inte både Vivo X20 och X20 plus har Vidhance..? Har letat men inte hittat några uppgifter. Det enda jag hittat är att X20 plus har OIS men inte X20.

Vivo är nr1 i Kina och Huawei nr3. Enligt Redeye så utgjorde Vivo ungefär 5,5% av de globala smartphone-marknaden under första kvartalet 2017 (forskningsföretaget IDC) och har särskilt lyckats med att inrikta sig på smartphone-marknaden i Indien där bolagets marknadsandel uppgick till 10,5% under första kvartalet 2017 enligt IDC.

Imint meddelar att Vidhance video stabiliseringsfunktionen kommer att integreras i Vivo: s nya flaggskeppsmodell X20 som lanserades igår den 21 september. Försäljningen av X20 i Kina börjar den 30 september och det finns för tillfället ingen information om när vi kan förvänta oss att se modellen utanför Vivos hemmamarknad. X20 kommer att återförsäljas till ett pris från ungefär USD 450.

Vivo med 5,5% lär sälja omkring 90 miljoner smartphones under 2017...!

Unia ang. #302. Tror inte det är vanskligt att värdera Imint i nuläget. Redeye har sin värdering på 71kr, ändå är deras framtida prognoser klart i underkant. Däremot är det svårt att diskontera framtida kunder. Med tanke på att alla avtal/kunder i #301 tillkommit det senaste halvåret och att de är riktigt tunga tillverkarens är marknadsledande och de bästa referenserna Imint kan få så är det väldigt märkligt om inte antalet nya avtal ökar i minst samma takt.

Beträffande Huawei och övriga om de kommer att gå All In i alla sina modeller så är det underförstått. AL har nämnts att man förbiser en väldigt stor marknad bland mindre och medelstora tillverkare. BQ och WIKO har blygsam försäljning och har valt Vidhance. Huawei med sina övriga modeller och med redan etablerat ramavtal och utvecklingsavtal så är det som att uppfinna hjulet på nytt.

Betalning per enhet har vd Andreas L nämnt 0,2$ till 0,5$ d.v.s. 1,6kr till 4kr beroende på storlek kund. I #301 räknade jag lågt på 1kr per enhet. Vad man får extra betalt för Live Auto Zoom är det svårt att spekulera i. Fokus på produktutveckling har man nämnt är prioritet 1 och video stabiliseringsfunktionen tror jag man ständigt "filar" på oavsett bästa lösningen idag...

Kända mobiler med Vidhance (bifogad fil)

0
Ogilla!
220
Gilla!
2017-09-22 23:57:51

@pl2002.

Tycker du inte att 1kr är högt räknat med tanke på att telefonerna bokas in i det kvartal dom säljs?

Citat:" de fall som det handlar om licensavgifter per enhet, så ska intäkter redovisas samma kvartal som mobilerna säljs."

2 mille i Q1 och 5 i Q2 ger knappast någon krona från Huawei,utan mer 60-70öre.

Från senaste Q&A.

Många kunder vill ha någon slags kompensation om det blir större volymer, vilket vi ofta behöver tillgodose i lite olika former beroende på kund.

Det är samtidigt viktigt att poängtera att konkurrensen inom smartphonemarknaden är stenhård både för oss och våra kunder. Det finns därför en del begränsande faktorer när det gäller styrkan i förhandlingsläget.

Läser man det så inser man fort att förhandlingsläget mot Huawei inte är vad man hade hoppats på ,och då inte ersättningen heller. Men det kan bli fina pengar ändå, det hänger givetvis på om LAZ blir den succé vi hoppas på, enbart stabilisering lär inte ta oss till himlen.

Frågan är hur många kunder dom kan hantera parallellt, där ligger också en eventuell bromskloss för intäkterna.

http://imint.se/invest/fragor-till-imint-20170822.pdf

Trevlig helg!

0
Ogilla!
218
Gilla!
2017-09-23 10:18:13

pl2002

" Vivo med 5,5% lär sälja omkring 90 miljoner smartphones under 2017...! "

Ja, men Vidhance lanserades än så länge i endast en Vivo enhet, Vivo X20.

Återstår att se hur Vivos deras roadmap ser ut inför framtiden. Förhoppningvis så får fler modeller mjukvaran, inte enbart flaggskeppsmodeller.

Angående betalningen:

" Betalning per enhet har vd Andreas L nämnt 0,2$ till 0,5$ d.v.s. 1,6kr till 4kr beroende på storlek kund. "

Kim är inne på 0,1$ per enhet när det gäller Huawei, tror också att det hamnar i den intervallen.

0
Ogilla!
246
Gilla!
2017-09-23 10:21:53

#310

Enligt denna sida har båda OIS ( Optical Stabilization )

https://www.pdevice.com/comparison/vivo-x20-vs-vivo-x20-plus

0
Ogilla!
221
Gilla!
2017-09-23 10:52:34
Ladda ned

Hamnoi, kan mycket väl tänka mig att 60-70öre gällde initialt för Huawei, för att få den största tillverkaren (exkl. Samsung) som referens.

unia, sett den jämförelsen också, men även.. "The X20 Plus also differs in the camera aspect as its sensors have OIS."

https://www.gizmochina.com/2017/09/21/vivo-x20-vivo-x20-plus-official-full-screen-displays-impressive-cameras-tricks/

Beträffande priset 80 öre per enhet verkar lågt jämfört med OIS. Nu kalkylerade jag med 1kr som lägst.

För alla mobiltillverkare som inte har råd med OIS blir EIS ett måste..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
211
Gilla!
2017-09-23 12:13:13

#314 pl2002

IMINT har onekligen ett intressant läge. Kan man landa fler "kineser" under hösten så kommer en kraftig uppvärdering 2018-2019

Samsung på det så! :-)

0
Ogilla!
203
Gilla!
2017-09-23 12:15:31

@pl2002

Tycker du blandar äpplen och päron..

OIS är primärt för foto och inte video, så diskussionen om att Imint ska få mer betalt i modeller som inte har OIS är önskedrömmar.

Hade Imint haft en lösning som även tog hand om fotobiten och sålt in den så hade det varit en annan femma.

Däremot så är Imint lösning en förhållandevis väldigt billig lösning för att få ett suveränt videoresultat, och det har gett, och kommer att ge många fler fina affärer.

OIS är inget som verkar vara påväg bort, utan snarare ett måste i specen hos toppspelarna, sen om det verkligen är nödvändigt för att ta bra foton är väl inte alla överens om, mycket annat som spelar in där.

0
Ogilla!
224
Gilla!
2017-09-23 12:38:05

Hamnoi, har sett många jämförelser med eller utan OIS och det har gällt Video.

Gå in och titta på toppmodellen Google Pixel den har inget OIS, har själv en iPhone 6s utan OIS. Med riktigt suveräna bilder... Då har jag jämfört bilderna med en digitalkamera med bildstabilisering.

Jag vet faktiskt inte vart du syftar på. Beträffande video är det en himmelsvid skillnad mellan att ha OIS eller inte. Basta!

1
Ogilla!
221
Gilla!
2017-09-24 13:59:25

IMINT oppar ala Fing?

" Imint har 592 000 utestående teckningsoptioner i tre olika optionsprogram. Program 1 avser 192 000 teckningsoptioner till ledningen i Bolaget; Andreas Lifvendahl och Simon Mika som vardera har rätt att teckna 96 000 aktier till en kurs om 1,30 SEK per aktie intill den 31 december 2017 "

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
205
Gilla!
2017-09-24 16:15:46

pl2002 citat: "För alla mobiltillverkare som inte har råd med OIS blir EIS ett måste.."

Äpplen och päron ,EIS är inte Vidhance, Basta!

Gemensamt för både OIS och EIS är deras begränsning att hantera långsamma, mjuka rörelser som t.ex. gunget när någon går och filmar och över längre tid.

Imints lösning konkurrerar inte med OIS eller EIS även om begreppsförvirring ibland kan uppstå.

Istället adderar Imints lösning ett mervärde ”på toppen” av befintliga lösningar för bildstabilisering. Både EIS och OIS levererar skarpare bildrutor i videon till Vidhance-algoritmerna, som därmed kan producera ett än bättre resultat.

0
Ogilla!
178
Gilla!
2017-09-24 16:26:30

@unia

Gammal skåpmat du hittat.

Från Q2-17

Optionsprogram

IMINT har 441 000 utestående teckningsoptioner riktat till personalen på bolaget i tre olika program där alla optioner i program ett har lösts.

I program två kvarstår 41 000 teckningsoptioner som ger innehavarna rätt att teckna totalt 41 000 antal aktier till en kurs om 9,50 per aktie före utgången av 12 juli 2018. Om resten av de utestående optionerna i program två löses kommer utspädningseffekten att bli ca 0,5%.

Vid ordinarie bolagsstämma i maj 2016 beslutade stämman att emittera 400 000 teckningsoptioner till bolagets helägda dotterbolag IMINT Incentive AB. Varje teckningsoption är berättigad till teckning av en ny aktie i bolaget fram t o m 30 maj 2019 till en lösenkurs om 87,95 per aktie.

300 000 av dessa emitterade optioner används i ett personaloptionsprogram i företaget. Vid fullt utnyttjande av rätten att teckna aktier i program tre, kommer utspädningseffekten att bli 3,4%.

100 000 teckningsoptioner innehas i egen räkning och är ämnade för kassaflödessäkring av de sociala avgifter som Imint ska betala i samband med inlösen.

Inom ramen för optionsprogram 2 har 41 000 optioner emitterats till övrig personal och inom ramen för personaloptionsprogram 3 har 90 000 tecknats av företagsledningen och 210 000 av övrig personal.

Under kvartalet har inga ytterligare optioner emitterats, tecknats eller lösts in inom något av bolagets optionsprogram.

////////////////////////// Dessutom ligger det 400k till från i år, vad dom har för lösenkurs

kommer jag inte ihåg, och nya optioner lär komma till -18.

1
Ogilla!
180
Gilla!
2017-09-24 20:06:42

#320

Gissa om Lifvendahl och Mika kommer att dumpa sina 192 000 aktier under 2018 om de fick teckna dessa för 1,30 kr /aktie!

Köp för 1,30, sälj för kanske 50-60 under nästa år......

0
Ogilla!
233
Gilla!
2017-09-24 20:28:12

@unia

Du framstår som att du har noll koll faktiskt, eller skojar du?

Dom har fått "dumpa" dessa aktier sedan december-16 då lock-up gick ut.

Som upplysning så lämnade S.Mika Imint i februari-16 och är således inte anställd längre, senast 23/8 hade han kvar hela sin post.

Och AL har gjort en försäljning, 14.500 aktier i juni-16 (har jag för mig) och äger inte 192k längre.

Dags att läsa in dig en smula på Imint kanske...

0
Ogilla!
165
Gilla!
2017-09-24 21:42:31

Hamnoi

Men snacka om gratis pengar, 1,30 kr /aktie! Det måste ha varit innan IMINT noterades på AT, IPO kursen låg på 10kr om jag minns rätt.

Lifvendahl sålde 14.500 aktier i Juni 2016 då aktien pendlade mellan 50-80kr

0
Ogilla!
215
Gilla!
2017-09-25 14:18:08

IMINT aktien är död. Tror marknaden vill se vinst och fler avtal för att det ska hända något........

0
Ogilla!
253
Gilla!
2017-09-25 16:17:47

Hamnoi om inte Vidhance är ett EIS program? -Vad är det? Alla EIS är algoritmer motsvarande Vihance. Sedan om det läggs utanpå existerande OIS eller EIS är egalt.

”Är det så att smartphonetillverkare... kan dom så att säga undvika att behöva installera OIS genom att använda er stabiliseringslösning?”

Lifvendahl svarar: ”Ja så är det. Och framförallt fokuserat på video så tycker vi att vi får en mycket bättre lösning om vi har en bra sensor - bra kamerasensor, bra rörelsesensorer och sen struntar i OIS-modulen då har vi mycket större frihetsgrader att göra en riktigt snygg video på. Så att då blir det bättre och egentligen enklare och billigare att bygga telefonen"

Vidhance Video Stabilization fungerar alltså bra även för stillbilder. Annars skulle ju inte telefonen bli enklare och billigare att bygga utan man skulle fortfarande behövt ha OIS hårdvaran inbyggd för att få bra stillbilder.

Hamnoi. Ang. att Lifvendahl sålde 14500 aktier, så glömmer du att han även köpte 10 000 aktier innan...Oavsett är det små summor.. -Varför skulle AL sälja när Katarina Bonde köper. Och vad vet du om vad ledningen ska göra med sina aktier. Som du nämnde, det senaste TO-programmet slutar juli 2018 på en teckningskurs 87kr.

Jag har inget emot konstruktiv negativ kritik förutsatt att den är saklig...!

0
Ogilla!
270
Gilla!
2017-09-25 16:48:59

@pl2002.

Ang EIS , så läs vad AL själv skriver, men du kanske vet bättre.

Jaha hur ska du ha det?

Citat:Beträffande video är det en himmelsvid skillnad mellan att ha OIS eller inte. Basta!

Och nu citerar du AL från en redeye intervju där OIS inte är bra för video.

Har inte läst/hört att Vidhance funkar lika bra till stillbilder. Det får du gärna länka till, för det är det nog många inkl mig som missat.

Angående aktieförsäljningen så var det ett svar till unia som du mycket väl vet, och det var en upplysning då han uppenbarligen inte har koll på läget med optioner osv.

Själv har jag släppt det för längesedan, men du verkar hugga för huggandes skull,och inte vad jag skriver, till andra dessutom.

Den här gången får du nog vända din vrede till rätt part, knappast jag som skrev att dom skulle dumpa.

På tal om småsummor, så är väl just Bondes köp det, och inget jag lagt så mycket vikt vid, hon fick ju trots allt dubblat arvode.

Men du brukar ju ha koll, vad slutade senaste programmet på, runt 60kr?

Vi får väl se vad 2018 har att erbjuda, om det blir högre eller lägre TO än 87kr när dom sätts i maj-juni.

Fortsatt trevlig kväll :-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
190
Gilla!
2017-09-26 09:19:49
Ladda ned

Hamnoi, kan vi skippa tjatet ett tag. Det tar bara tid.

Jag har nämnt gång efter annan att med Vidhance kan tillverkare skippa OIS.

F&Q: "Det finns en viss begreppsförvirrning, med Vidhance videostabilisering kan bäst jämföras med EIS för video. "OIS har fördelen att fotokvaliten – om rörelserna inte är allt för hastiga – blir bättre, jämfört med EIS. Det finns dock nackdelar, som att modulerna i sig är kostsamma och tar utrymme på telefonen, och de är ofta begränsade till att kompensera för en viss typ, och ganska måttliga, rörelser. Ska EIS eller OIS användas för videofilmning, tillkommer mer komplikationer. Framförallt för video kan OIS i vissa fall försämra resultatet, framförallt vid större rörelser (till exempel om du filmar och går samtidigt). Vi anpassar oss efter kundernas önskemål, men rekommenderar ofta – om fokus är på förbättrad videoinspeling – att inte använda OIS. Med tilläggsfunktioner i vår mjukvara kan vår videostabilisering ge mång av OIS-fördelar, men utan dess nackdelar."

Med OIS vid vidofilming men utan Vidhance är det bättre med OIS.

Trenden går åt tunnare mobiler då får OIS inte plats utan bara tillverkarens eget EIS vilka ofta är undermåliga. -Det är där Vidhance kompletterar med sitt EIS.

EIS är enligt Gadget: "EIS is a fairy efficient technology but there are some catches. Over the years better algorithms have been made to give better accuracy but there has always been a problem of differentiating intended tilt and camera motion with the unwanted one, especially when you zoom in on the focused objects. When you zoom in on a moving object and it takes too much of the frame space it may look as if the object is stable and you are moving. Nowadays electronic stabilizers measure camera motion rather than image shaking to compensate shaking."

Fakta Google Pixel XL utan OIS: "Google gör en stor sak av det faktum att Dxomark har gett kameran 89 poäng av 100 möjliga, vilket är den högsta poängen någonsin för en mobilkamera. Då är frågan om det verkligen är den bästa kameran någonsin?

Det är svårt att svara på den frågan, men vi har i alla fall aldrig sett bättre bilder på en mobiltelefon. Med andra ord står sig kameran väl i jämförelse med Iphone 7 eller Samsung Galaxy S.

När det kommer till video kan du spela in 4K-filmer med en frekvens på 30 fps (bildrutor per sekund), medan det utmärkta slow motion-läget erbjuder antingen 1080p med 120 fps eller 720p med 240 fps.

En sak som saknas är optisk bildstabilisering, å andra sidan har Pixel ett snabbt gyroskop och en känslig accelerometer som erbjuder en form av elektronisk bildstabilisering. Vi föredrar visserligen optisk bildstabilisering, men det går inte att blunda för att Googles variant fungerar tillfredsställande."

https://m3.idg.se/2.1022/1.667795/test-google-pixel/sida/2/sida-2-kamera-prestanda-och-batteri

eller

https://www.cnet.com/news/google-pixel-vs-iphone-7-plus-which-camera-is-better/

MACD indikerar på fortsatt uppgång enl. graf.

0
Ogilla!
184
Gilla!
2017-09-26 09:34:40

IMINT: VIVO TEAMS UP WITH IMINT AND LAUNCHES VIDHANCE-POWERED HANDSETS.

08:08

Under a recently signed license- and support agreement with Vivo

Software Technology Corporation (Vivo), China, Imint will provide its

Vidhance software on new smartphone releases from Vivo. First

product releases are the Vivo X20 and X20 Plus smartphones, which are

set to feature Vidhance video stabilization.

Vivo is a Chinese technology company that designs, develops, and

manufactures smartphones, smartphone accessories, software, and

online services. Vivo has seen rapid growth and broad market

acceptance for its smartphone portfolio and has established a strong

position with its camera-oriented premium phones. In Q2 2017 Vivo was

ranked number 5 among the global smartphone providers in terms of

volume with 6.6% market share, according to Gartner research.

On Sept 21, 2017 Vivo celebrated the launch of its latest flagship

smartphones X20 and X20 Plus across worldwide with Vidhance video

stabilization inside. Designed with young people and young

professionals in mind, it sports a full view super AMOLED display and

keeps leading technology on mobile imaging.

Imint, a world leading provider of cutting edge video and imaging

solutions, is the company behind the Vidhance platform. The adoption

of the Vidhance platform on the market is accelerating and instances

can be found in commercial devices from Huawei, BQ, Sharp and Wiko.

Andreas Lifvendahl, Imint CEO, commented:

We have previously communicated that our main market focus is China

and it is great to see that our efforts are bearing fruit, our strong

roadmap and vision to keep technology leadership in the mobile

imaging domain, and our commitment to an unparalleled user experience

are also driving the success. Vivo is one of the strongest smartphone

brands in China, and one of the top 5 players globally. We believe

this is a first step towards a solid partnership, where we can

continue to support Vivo in building innovative smartphones .

0
Ogilla!
223
Gilla!
2017-09-26 11:49:55
Ladda ned

Unia, nu kom infon som du efterlyste om att både Vivo X20 och Vivo X20 PLUS har Vidhance. Tror för egen del att man kommer att införa Vidhance i så många modellprogram som möjligt, även beträffande Huawei.

En tredje stor kinesiska mobil aktör är annonserad. Som jag ser det har utveckligen i IMINT i det läget gått enligt plan, om inte bättre...! Vi får hoppas att den tredje blir OPPO. Då skulle IMINT "knäppa" plats tre, fyra och fem globalt (före Samsung och iPhone)...

Enligt Investtech.com AS ("Investtech") "befinner sig Imint i en rektangelformation mellan stödet på 38.20 och motståndet på 45.45. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning."

Nästa graf visar att MACD är ok även där. Trendkanalen även helt ok.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
239
Gilla!
2017-09-26 12:40:12

@pl2002

Absolut, känns menlöst med tjatet, så det får bli ett avslutande inlägg.

Blir lätt en långkörare när den store profeten aldrig kan ha fel, och tummarna haglar bara han förkunnar att han stigit upp och tagit en kopp svart kaffe :-)

Det du citerade bekräftar ju bara det som allt startade med, att OIS primärt är för foto vilket jag hävdade, och därför är det inte på väg bort just för att det är ett "kvalitetstecken" för många tillverkare. Top 3 i Världen har fortfarande det i sina senaste släppta toppmodeller ivf.

Däremot så har du helt rätt i att OIS inte stoppas in i billigare modeller, och där finns en jättemarknad, men jag tror tillskillnad från dig och några inte att IMINT kommer att få bättre betalt för att kunden utesluter OIS.

Sen läser vi nog varandras inlägg som fan läser bibeln emellanåt, vilket skapar en liten konflikt.

Jag hoppas likt dig att tunnare mobiler får OIS att försvinna helt, och Vidhance som ensam herre på täppan, dock ser jag fortfarande inte att dom löser fotobiten, att Google gjorde det ,tar jag inte samma som att Imint gör det.

Ett sådant statement läser jag gärna direkt ifrån huvudkällan.

Jag hävdar fortfarande att det är LAZ och kommande funktioner som kommer avgöra det, även om stabiliseringen är inkörsporten till " himlen" så kommer det aldrig att bli större pengar om LAZ och AC inte blir den succé vi tror.

Må väl !

0
Ogilla!
202
Gilla!
2017-09-26 13:39:27

#329 pl2002

Helt klart glädjande att se!

0
Ogilla!
244
Gilla!
2017-09-26 14:00:26
Ladda ned

Absolut unia, det mest glädjande är att Imint följer plan med Vivo och Huawei 16,4% av världsmarknaden nu enligt:

http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/vivo-oppo-see-strongest-growth-in-global-smartphone-sales-gartner-1740634

Med Oppo blir det 23,5%... Inte säker på Oppo men sannolikheten är stor... Hoppas att det i framtiden blir marknadsföring a´la "Vidhance inside" och att det som salmor på placera skrev:

Mycket förhoppningsfullt för framtiden, inte minst genom att Vivo kommer att vara huvudsponsor av FIFA:s arrangemang av fotbolls VM både 2018, och 2022.

Fotbolls VM är jordens största evenemang, och att Vivo satsar så målmedvetet OCH långsiktigt, borgar för en ljus framtid för Imint.

Enligt bild finns övriga tillverkare med 41,8% som AL uttryckligen nämt som ett segment att penetrera.

Så det ser ljust ut.

0
Ogilla!
182
Gilla!
2017-09-26 14:27:04

Ja, Oppo, ja. Dom vänder sig till yngre och kreativ kundsegment, och satsade redan för flera år sedan på innovativa teknik detaljer på sina telefoner. Blev jäkligt populära och stora i Kina.

Förutom Oppo så har vi Xiaomi i bakfickan som alternativ till nyligen kommunicerad OEM, som skall avtäckas så som med Vivo igår .

Det börjar ta sig, med kommunikation från Imint :-) Bästa hästen i mitt stall (tror jag). Största innehav ivf

0
Ogilla!
291
Gilla!
2017-09-26 14:30:07

Man kan bara hoppas att Huawei och VIVO väljer att skicka med Vidhance även i mellan och lågpris-segmentet. Det hade gjort enorm skillnad för IMINT:s omsättningstillväxt!

Huawei och VIVO i hamn, hur länge kan andra stå och titta på är frågan?

0
Ogilla!
205
Gilla!
2017-09-26 16:34:40

Mycket skriverier om Simon Mika på placera idag.

Av Simon Mika fritt översatt(google):

"Det har skett många diskussioner och åsikter om vad och när Imint väljer att avslöja information. Imint har hittills inte publicerat en kommunikationsstrategi, så den här artikeln kommer mest att baseras på spekulativa slutsatser som dras av vad de har bestämt sig för att faktiskt tala om.

Hemligheterna

Låt oss börja med att titta på vad som är äkta hemligheter. Information som skulle skada Imint om det gick ut. Vi kan dela upp det i två kategorier:

Imint hemligheter

Imints kunder hemligheter

Imint Secrets

Det är tre saker Imint behöver behålla hemligheten:

Hur det fungerar

priserna

Framtida produkter

Hur det fungerar

Den långsiktiga viktigaste hemligheten är hur Imints produkter fungerar. Inte vad de uppnår men hur de uppnår det. Detta ligger till grund för Imints konkurrensfördel. Dessa hemligheter kan skyddas antingen genom att hålla det hemligt eller genom att patentera delar. Som patentering kräver en teknik att du offentligt beskriver vad du patentar ett patent som faktiskt ofta slutar beskriva "hemligheten". Patenter är därför lämpliga när man bygger det är uppenbart att ha ett objekt. Detta är sällan fallet när det gäller programvara. Därför kan det vara klokt att inte använda patent utan hellre hålla detaljer om hur en viss prestation uppnås hemlighet. Imint använder en kombination av patent och "hemligheter" för att säkra sin immateriella äganderätt.

priserna

Kostnaderna för att sätta en funktion i en enhet för Imint kommer till två saker:

Uppfinning och genomförande av funktionen.

Integrera och anpassa funktionen till enhetsmodellen.

Den första kostnaden delas mellan alla enheter och modeller som använder funktionen. Den andra är kostnaden delas bland alla enheter som säljs av den specifika modellen. Ibland kan det även delas mellan flera relaterade modeller. Imint kan få det bästa priset genom att ladda sina kunder per såld enhet eftersom det är hur Imints kunder får betalt. Men som Imints kunder vet också att Imint inte har några kostnader per enhet kan de få ett pris som beror på:

Förutsatta försäljningsvolymer.

Uppfattat referensvärde.

Framtida värde av kunden.

Minst ett uppfattat referensvärde hos en kund är något Imint skulle inte vilja det andra kunder att veta.

Det ska också noteras att Imint har meddelat att de försöker skilja sina produkter till delprodukter. När det gäller stabilisering kan det antas att det faktiska priset också kommer att bero på:

Upplösning som stöds.

Stöd för att använda den tillsammans med OIS.

Stöd för att ta bort fler in-frame-snedvridningar.

En hemlig prissättningsmodell gör det möjligt för Imint att maximera vinsten för varje affär.

Exakt hur Imint väljer att differentiera en produktfamilj kan faktiskt bero på kundens uppfattade behov.

Med en hemlig prissättningsmodell kan Imint maximera vinsten på varje affär. Skillnaden i prissättning är sannolikt minst flera hundra procent. Om kunderna visste om prissättningen hade andra kunder att de skulle vara i en starkare förhandlingsposition då de är idag.

Därför är det i Imint s och därför även i Imints aktieägare intresse att hålla allt relaterat till prissättning en hemlighet:

Enhetspriser vid vissa volymer.

Försäljningsvolymer (som totala intäkter måste anges).

Framtida produkter

Imint har inte varit särskilt tätt lippad om vilka nya produkter de jobbar med. Detta kan dock ändras eftersom de mer detaljer som de släpper före produktlanseringen för att slutanvändare desto hårdare kommer det att bli för konkurrenter att fortsätta. Eftersom Imint blir mer framgångsrik och deras konkurrenter börjar betala mer uppmärksamhet är det troligt att Imint kommer att få en snävare lipp om framtida produkter.

Imint är kunders hemligheter

Som en del av försäljnings- och integrationsprocessen kommer Imint också att få kännedom om några av sina kunders hemligheter. I det här fallet är de mest relevanta:

Att de överväga att använda Imints produkter.

Vilka Vidhance funktioner de slutar använda.

Att de använder Vidhance.

Lanseringsdatum.

Försäljningsutsikter.

Faktisk försäljning.

Några av dessa Imint kanske inte vet och är sannolikt ändrade och uppdateras regelbundet. Andra, som användningen av Vidhance i en modell, kan vid någon tidpunkt efter utgåvan inte vara en hemlighet men det betyder inte att kunderna vill att det ska vara en allmän kännedom bland sina konsumenter eftersom det kommer att göra det svårare för dem att byta bort från att använda Vidhance i framtiden och därför stärka Imints förhandlingsposition.

Försäljningsvolymer

Enhetsprocessorer tenderar att publicera levererade enheter. Jag tror att de ibland även kallar det sålda enheter även om de bara sålde dem till en återförsäljare och återförsäljaren har en kredit för åtminstone en del av priset tills de faktiskt säljer det till en konsument. Imint får ofta betalt efter att konsumenten köper enheten. Därför får de faktiska siffrorna Imint betalas för under kvartalet kunna skilja sig ganska mycket från antalet enheter som Imints kunder hävdar ha levererat. Denna inventering i försäljningskanalen hjälper dock Imint att behålla sina försäljningskvantiteter och därmed genomsnittliga enhetspriser hemliga"

Deltolkning är att det är till Imint:s fördel att inte nämna prissättningen på grund av nya avtalsförhandlingar...

0
Ogilla!
272
Gilla!
2017-09-26 17:12:23
1
Ogilla!
156
Gilla!
2017-09-26 19:25:59

Bryr mig egentligen inte om IMINT-kursen förutom att det vore bedrövligt om de blev uppköpta med nuvarande kurs som riktmärke...

Kina slukar allt fler av världens techbolag.

JONAS LEIJONHUFVUD tisdag 26 september 2017.

"Techbolagens andel av den globala marknaden för företagsförvärv ökar fort. Trenden eldas på av Kinas växande aptit på unga tech-bolag, visar en ny rapport.

Att köpa unga teknikbolag blir allt mer populärt bland världens storbolag. Trenden drivs på av låga räntor, private equity-bolagens satsningar och jätteekonomin Kinas ökade sug efter teknikbolag.

”Värderingarna är höga. Men vi ser inga stora risker för en ny it-bubbla”, säger Johan Öberg, Sverigechef för BCG, Boston Consulting Group.

Den internationella strategikonsulten har just släppt sin årliga ”M&A Report” som kartlägger trenderna på marknaden. I år heter rapporten ”The Technology Takeover” då man ser uppköp av teknikbolag som marknadens viktigaste trend.

Vi ser inga stora risker för en ny it-bubbla.

”Det är lättare att se förvärv av teknikbolag som värdeskapande i dag. Det finns ett helt annat fundamenta när det gäller konsumentbeteende, teknikmognad och förmåga att integrera teknikbolag i den egna organisationen”, resonerar Johan Öberg.

Rapporten visar att det i fjol genomfördes cirka 26 000 förvärv och fusioner globalt till ett värde på volymen på 20 biljoner kronor. Det är nära rekordåren 1999 och 2007. Värderingarna ligger överlag på 13,6 gånger vinsten, att jämföra med ett historiskt genomsnitt på 12.

När det gäller teknologibolag är värderingarna betydligt högre, med p/e-tal på 24, mot ett historiskt snitt på 20 för sektorn.

De tre stora, generella trenderna som BCG lyfter fram för 2016 är:

Att private equity-bolag är allt mer aktiva.

Att kinesiska bolag mer än dubblade sina förvärv under 2016 till 1,6 biljoner kronor.

Att techbolag har ökat markant som andel av de totala förvärven och fusionerna.

Enligt rapporten har tekniksektorn ökat från 14 till 19 procent av den totala volymen sedan 2012. Tillväxten har varit cirka 9 procent per år under denna period. Värdet på tech-förvärven var hela 30 procent av det totala värdet under 2016.

Kinesiska bolag vill fördjupa sina affärsmodeller, som när Tencent köpte Supercell.

Ökningen drivs främst på av förvärv från bolag i andra sektorer. Sedan 2012 har andelen tech-förvärv som genomförts av ”traditionella bolag” ökat med 9 procentenheter till 70 procent av de totala transaktionerna.

BCG identifierar följande nio heta områden: big data, molntjänster, datacenter och it-säkerhet, fintech, spel, health tech, industriell teknik och robotisering, mobila applikationer och sakernas internet, eller internet of things.

Vidare menar man att bilden av storbolag som köper teknikbolag för att komma åt forskning, är missvisande. Istället är det bolagen med stort fokus egen forskning och utveckling som är mest aktiva på marknaden.

”Framgångsrika förvärv går ofta ut på att förlänga lyckade tech-satsningar. Det handlar om att accelerera innovationen och utveckla affärsmodellen”, säger Johan Öberg, Sverigechef på BCG.

Trenden mot fler tech-förvärv drivs på av Kina, som i senaste femårsplan deklarerade att utländska förvärv är viktiga för att expandera landets kommersiella förmåga. Hela 20 procent av Kinas utländska förvärv utgörs nu av bolag inom tekniksektorn.

”Kinesiska bolag vill dels uppgradera sin egen teknologi, som vi exempelvis sett med Mideas förvärv av tyska robottillverkaren Kuka. Men man är även intresserad av att fördjupa befintliga affärsmodeller, som när Tencent köpte Supercell”, säger Johan Öberg med hänvisning till affären som värderade den finska speljätten till över 80 miljarder kronor sommaren 2016.

De sektorer som förvärvar flest tech-bolag är annars private equity och venture capital-bolagen, bankerna och finansinstituten, bolag inom industrivaror och konsumentvaror, samt vårdsektorn.

De största affärerna med Sverige-koppling under 2016 var Thoma Bravos köp av det svenskgrundade mjukvarubolaget Qlik Technologies för 24 miljarder kronor och svenska EQT:s köp av Press Ganey Holdings, ett amerikanskt mjukvarubolag inom vårdsektorn, för 19 miljarder kronor. Trenden fortsätter i år, bland annat med franska Ingenicos förvärv av svenska betaljätten Bambora för 14 miljarder kronor."

Men det är klart att ett Bud på 6 miljarder är väl Ok :))

0
Ogilla!
152
Gilla!
2017-09-27 11:38:07
Ladda ned

Av Quake på placera: Teebag på Imint discorden har hittat vidhance i Mate 10 firmware!

https://media.discordapp.net/attachments/350328202792665090/362321000639234058/Huawei_Mate_10.png

antitrader i bifogad fil. Trevligt Twitterinlägg :))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
216
Gilla!
2017-09-27 12:21:41

#338 Utmärkt!

1
Ogilla!
229
Gilla!
2017-09-27 14:43:51
0
Ogilla!
179
Gilla!
2017-09-29 12:42:36

IMINT / Vidhance release chart

https://www.vvizard.net/vidhance/

0
Ogilla!
206
Gilla!
2017-10-01 12:32:41

Huawei Mate 10 Pro, lär bli en storsäljare med IMINT:s Vidhance ombord!!

https://twitter.com/evleaks/status/914427604165447680

0
Ogilla!
200
Gilla!
2017-10-02 10:41:03
0
Ogilla!
152
Gilla!
2017-10-04 15:34:15

Omsättningen i IMINT är verkligen ett skämt, snart under 40kr igen.

0
Ogilla!
165
Gilla!
2017-10-18 18:24:22
Ladda ned

Enligt TA och bifogad graf är trend-botten tangerad. Aktien är översåld och Stochastic ser ut att vända. Av MACD kräver lite uppgång för en tydlig signal. Köpte lite till av aktien idag.

FA däremot beskrivs av antitrader på placera väldigt bra, främst att prestigemodellerna hos mobiltillverkarna inte tas ur produktion när en ny modell presenteras (parallell-produktion).

Antitrader: "För ett år sedan fick företaget IMINT sitt stora genombrott; ett treårigt licensavtal med den kinesiska jätten Huawei.

En ganska osannolik bedrift med tanke på det svenska företagets ringa storlek. Vad som är ännu mer osannolikt är tajmingen; Huawei går från klarhet till klarhet och deras flaggskepp, som innehåller IMINT's mjukvara, slår försäljningsrekord. Med det relativt färska konstaterandet att Vidhance återfinns även i Huawei's stundande Mate 10 så är intäktsbasen för 2018 redan lagd.

En viktigt detalj är att Huawei's premiumtelefoner har långa livscykler, varpå försäljningen sträcker sig längre än 12 månader. Det betyder att pengar från Mate 9 och Mate 10 kommer att ticka in parallellt.

Huawei-avtalets första år har alltså resulterat i:

Mate 9

Mate 9 Pro

Mate 9 Porsche Design

P10

P10 Plus

Honor 9

Mate 10

Mate 10 Pro

Mate 10 Porsche Design

Ovanpå detta har IMINT nu också världens femte största smartphone-tillverkare i stallet, Vivo. Både i PM och i den senaste webcasten framhålls det att Vivo har ett starkt intresse för IMINT's roadmap; med tanke på IMINT's konservativa kommunikation får detta anses vara stora ord. X20 och X20 Plus är Vivo's viktigaste telefonsläpp för året och att Vidhance får ta plats här är väldigt stort.

”vivo has high expectation on X20, and announced that 3.5 million units of X20 has been ready for the first day shipment.” https://www.strategyanalytics.com/strategy-analytics/blogs/devices/smartphones/smart-phones/2017/09/21/vivo-has-officially-unveiled-x20-its-first-bezel-less-smartphone-model#.WeHP6o-0PIV

Utöver detta har vi ett ännu anonymt utvecklingsavtal med ett större teknikbolag i Kina (Xiaomi eller OPPO). Lyckas IMINT ro hem det avtalet är framgångssagan ett faktum. OPPO har faktiskt ett intressant släpp i slutet av månaden, landar det ett licensavtal i nästa vecka så vet vi...

https://www.gizmochina.com/2017/10/14/oppo-f5-full-screen-smartphone-launches-month/

Fortsättningsvis har vi avtalet med Wiko som burit mycket frukt under kort tid, fem modeller hittills; tre av dessa med Vidhance Live Auto Zoom! Slutligen har vi även Sharp och BQ i kundstocken. Allt som allt slutar det nuvarande antalet Vidhance-modeller på 20 stycken.

https://twitter.com/antitradern/status/918918953107419136

Aktien IMINT rosar för närvarande inte marknaden, men företaget IMINT levererar storslaget. En vanlig paradox inom börshandeln, det jämnar alltid ut sig till slut.

Kommande händelser:

- Huawei presenterar Mate 10 nu på måndag. https://www.anandtech.com/show/11815/huawei-mate-10-and-mate-10-pro-launch-on-october-16th-more-kirin-970-details

- OPPO lanserar sin senaste storsatsning den 26:e oktober. https://www.gizmochina.com/2017/10/14/oppo-f5-full-screen-smartphone-launches-month/

- Den 24:e november är det dags för IMINT's Q3-rapport. https://www.aktietorget.se/Instrument.aspx?InstrumentID=XSAT01001525

- I början av december håller Huawei ett event i London för en ny Honor-telefon. https://www.gsmarena.com/honor_launch_bezelless_phone_in_december-news-27666.php

Exkluderat dessa punkter har vi alltså arbetet med utvecklingsavtalet som pågår (avslutat?) för fullt, samt det numer självklara faktumet att ett licens- eller utvecklingsavtal kan dimpa ner exakt när som helst!

Det är upplagt för ketchup-effekt hos IMINT nu, i alla bemärkelser..."

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
217
Gilla!
2017-10-23 20:27:58

pl2002

IMINT fortsätter att harva kring trend-botten, dags för kursdrivande PM så det blir lite fart på tillställningen!

0
Ogilla!
155
Gilla!
2017-10-24 14:37:23
Ladda ned

Ja unia, Imint fortsätter sakta men säkert upp. Pm om den tredje kinesiska mobiltillverkaren skulle inte skada.

Mate 10 har sålt över prognos och rampar upp sin produktion med 10% för att möta efterfrågan. Mate 10 pro och Mate 10 Porsche Design släpps den 15 nov och siffrorna syns först i Q4 rapporten som med säkerhet blir bra.

Riktigt bra vinstsiffror och positivt kassaflöde kommer i Q1-rapporten 2018..Vinst kommer antagligen att uppvisas tidigare förutsatt att utvecklings-kostnader aktiveras i balansräkning.

Det mest spännande blir att se vilka ytterligare smartphones som kommer att ha Vidhance-inside...! Hittills har det gått strålade...

0
Ogilla!
182
Gilla!
2017-10-24 17:01:24

pl2002

Ja, kunden är ju en av de större smartphonetillverkarna i Kina och huvuddelen av uppdraget var planerat att utföras under sommaren 2017 så det börjat dra ihop sig nu!

" Imint integrerar samt anpassar delar av videomjukvaran Vidhance till nya smartphonemodeller som planeras att lanseras under 2017 "

0
Ogilla!
158
Gilla!
2017-10-27 10:53:26

IMINT har blivit en surdeg.

1
Ogilla!
180
Gilla!
2017-10-27 11:01:23

Haha blivit, varit en surdeg en längre tid.

Men chiefen här såg ju i kaffesumpen att trenden var upp, sakta men säkert kliver vi uppåt, synd att inte marknaden håller med.

Tillbaka till spåkulan för nya tips, trevlig helg.

0
Ogilla!
244
Gilla!
2017-10-28 09:28:35

Dags att ändra rubriken av tråden från "Nytt från Imint" till "Tyst från Imint" ! :(

Men OK, det finns faktiskt oundvikliga saker att se fram emot, bla bästa Q-rapp någonsin, BE , ny fet kund skall offentliggöras till namnet ..

0
Ogilla!
173
Gilla!
2017-10-28 15:41:10

#351

Hoppas dessa " oundvikliga " händelser kan sätta fart på aktien. Vem vet, kanske även Samsung sparkar liv i frysboxen........

0
Ogilla!
180
Gilla!
2017-10-29 19:21:09

Naah, "frysboxen" ? Kylskåpet var det väl ;-)

0
Ogilla!
197
Gilla!
2017-10-31 14:00:12

Botten ca.34.10 hade vi 31 maj i år, på väg dit igen?

0
Ogilla!
203
Gilla!
2017-10-31 18:04:58

Det får vi se Har köp inlagd på 35, 34, 33

Tack uni, får ändra till 34,30

0
Ogilla!
180
Gilla!
2017-10-31 20:46:35

#355 Ja,det blir väl som vanligt, ett kursdrivande PM, kursen sticker 50% och sedan tillbaka till 35-36 nivån.......

0
Ogilla!
150
Gilla!
2017-11-01 00:39:46

Vore bra om den kunde dra igenom neråt och bekräftar botten (ännu en gång)

Sa du PM ? Vad är det för nåt, har glömt... länge sen ;-) , Men visst 50%, det tar jag

0
Ogilla!
202
Gilla!
2017-11-01 15:14:02
Ladda ned

IMINT på väg att bottna ur? Dock svårt att kolla på TA på väldigt dåligt omsatta aktier som IMINT.

0
Ogilla!
184
Gilla!
2017-11-01 15:21:12

Frågan är väl vem utav "storägarna" som är på väg ur den här gången. Genom SHB har det sålts mycket sedan några månader tillbaka.

Dags att steppa upp nu för ledningen!

0
Ogilla!
191
Gilla!
2017-11-02 10:30:49

@358, precis . Fick en till stek på 35:- Har order på 34,40 fåse

@359 jamen volymerna är så små... Sen är det nån (några) som tradar, och får i slutänden köpa in sig billigare.

Minns: "let dhe trend bee Your friend" ! Paniken är total på discord, herre jeez

0
Ogilla!
265
Gilla!
2017-11-02 10:53:12

#360 Hur som, kommunikationen från firman är en katastrof.

0
Ogilla!
155
Gilla!
2017-11-02 11:32:07

Nu kan ni handla på......

0
Ogilla!
220
Gilla!
2017-11-02 12:46:21

#360 Små volymer? Totalen var väl över 150k , i mina ögon är det inte 100 smålirare som sålt även om det givetvis är fler än en som sålt.

Jaja, aktien är ändå död och på väg till avgrunden. 2017 året då man skulle "landgrab", och av det så har ett avtal av värde kommit hittills och utvecklingsavtalet lyser med sin frånvaro.

Lätt att vara efterklok, men man skulle klivit av när "proffsen" och större ägare gjorde.

0
Ogilla!
214
Gilla!
2017-11-09 13:53:37

Tystnaden är bra IMINT

0
Ogilla!
161
Gilla!
2017-11-09 17:27:57

@364 Sssschhh......

0
Ogilla!
125
Gilla!
2017-11-09 19:01:23

Såg pl2000 på Arlanda nyss.

Han sa att han skulle iväg ett par till 20 år och bygga upp en rapsodling på Antarktis.

Han hälsade att Ni alla kommer bli mycket rika om Ni fortsätter stödköpa åt honom :))

0
Ogilla!
169
Gilla!
2017-11-14 08:45:25
Ladda ned

Från placera:

MARKLUND

Imint Image Intellig / Vivo! / Vivo!

2017-11-10 09:52 IP: /slJQioRw

Vivo satsar vidare. Kul!

vivo will expand to Europe and Africa in 2018 with Qualcomm's help

"vivo is one of the top smartphone makers yet the brand is not well known outside of its key markets – China and India. That will change next year as the company expands into Europe and Africa.

To bolster its position, vivo signed a $4 billion memorandum of understanding with Qualcomm. This will entail technical partnership and patent sharing to bring 5G phones to market and diversify biometric authentication features.

vivo will expand to Europe and Africa in 2018 with Qualcomm's help

vivo was the first to do demo a fingerprint reader below the display, but the two companies also want to develop 3D facial identification (think iPhone X), along with scanning palm prints, iris scanning and more.

Recently, the company launched the X20 with Face Wake, vivo’s facial recognition (based on the 12MP selfie camera), and Qualcomm’s Snapdragon 660 chipset."

Länk:

https://www.gsmarena.com/vivo_will_expand_to_europe_and_africa-news-28175.php

http://imint.se/nyheter/20170922-imint-och-vivo-tecknar-licensavtal/

Vidare:

brimar

Imint Image Intellig / Parallel försäljning Mate 9 och 10 / Parallel försäljning Mate 9 och 10

2017-11-10 09:24 IP: l8RruLm0P

Huawei Mate 10 ser ut att bli en storsäljare, inte bara för att det är en bra telefon, utan speciellt eftersom amerikanska operatören AT&T kommer att sälja den. Dessutom sänks nu priset på Mate 9 till $399 vilket lär innebära väldigt god parallel försäljning av båda lurarna de kommande kvartalen. Sedan tidigare vet vi att Mate 9 är bekräftad av Imint och Vidhance har hittats i mjukvaran i Mate 10.

https://m.gsmarena.com/deal_huawei_mate_9_drops_to_39999_unlocked-news-28186.php

Vidare:

Blackbird

Imint Image Intellig / Där rök / Där rök

2017-11-10 09:10 IP: hSmqohPEM

ca 10 000 aktier av fettberget som proppar igen handeln.

PL Anm. ENS slukade fettberget enl. fil.. -Billigt..!

Idag:

Imint Image Intelligence och Kontigo Care inleder forskningssamarbete (Cision)

2017-11-14 08:30

Imint Image Intelligence AB (publ) (”Imint” och/eller ”Bolaget”) och Kontigo Care AB (publ) (”Kontigo Care”, tillsammans ”Parterna”) offentliggör idag att Parterna har tecknat ett avtal avseende utveckling, integration och anpassning av Imints befintliga mjukvara för bildbaserad mätteknik, gentemot Kontigo Cares avancerade eHälso-plattform, Previct®. Avtalet syftar till konceptverifiering och inledande tester av hur man via avancerad ögonmonitorering, bildbearbetning och dataanalys i realtid kan detektera den påverkan som rusgivande stimulantia ger på ögats iris. Kontigo Care är beställande part och Imint är utförande part.

Ordervärdet för denna inledande insats är beräknat upp till 400 tkr och uppdraget är planerat att vara klart under det första kvartalet 2018.

Avtalet innebär att Imint kommer att integrera och anpassa delar av sin mjukvaruplattform Vidhance®, samt utveckla en ny typ av bildbaserad mätmetod för att detektera den påverkan som rusgivande stimulantia ger på ögats iris. Kontigo Care kommer att arbeta med att förbereda integrationen av Imints algoritm-output med Kontigo Cares avancerade eHälso-plattform Previct®, samt utvärdera möjligheterna för vidare dataanalys och prediktion av beteendemönster.

Om det initiala utvecklingsprojektet uppnår goda resultat så har parterna förhoppningar om att under första halvåret 2018 kunna gå vidare i en fördjupad diskussion runt ett färdigställande och en kommersialisering av en teknisk lösning. Målsättningen är att Imint i sådana fall blir mjukvaruleverantör till Kontigo Care under ett långsiktigt licensavtal.

Andreas Lifvendahl, VD på Imint kommenterar:

”Vi är stolta att få förtroendet och möjligheten att visa att vår mjukvara kan användas i andra branscher än konsumentmarknaden. Den gemensamma målsättningen med Kontigo Care är att uppnå de högt satta kraven, och att kundens lösningskoncept därmed kan valideras i efterföljande tester. Vår målsättning är givetvis att leverera en högkvalitativ och välfungerade lösning för Kontigo Care. Vi har tidigare kommunicerat att Imints huvudfokus är smartphonebranschen, men även att vi har utforskat nya områden där våra lösningar kan användas. Det här är ett första steg i arbetet med att bredda vår marknad”.

Henrik Nordlindh, VD på Kontigo Care kommenterar:

“Vi är mycket glada över detta samarbete med Imint. Kombinationen av Imints och vår teknologi representerar en mycket spännande disruptiv potential att kunna detektera, förutspå och reducera bruket och skadeverkningarna av ett antal rusgivande stimulantia bortom våra nuvarande fokusområden alkohol och hasardspel. Vår förhoppning är att detta samarbete kommer att ge oss ett gott beslutsunderlag inför ett eventuellt framtida beslut om en strategisk breddning av vår Previct-plattform och vi ser också fram emot att i praktiskt arbete etablera en god relation med ett, som vi, mycket innovativt Uppsalabolag”, avslutar Henrik Nordlindh.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
252
Gilla!
2017-11-14 12:08:48

Går åt helt fel håll i IMINT, raset tilltar.........

0
Ogilla!
211
Gilla!
2017-11-14 13:08:50

Ja unia, marknaden styr. Imint-rapporten som kommer för Q3 kommer givetvis att bli bra. Ev. en liten vinst beroende på om man aktiverar utvecklingskostnader.

Q4-rapporten givetvis bättre, men man kommer inte inte att få fullt utslag för de tecknade ordrar och de del-visa mobilsläpp under Q4 som snarare i volym kommer att visa sig i Q1-rapporten.

Där kommer det att bli en skaplig vinst och positivt kassaflöde.

Gjorde en liknande analys av Volvo långt innan den som skenade som tåget.

Unia, du kommer att få vara med om en betydligt bättre resa i Imint. Lite is i magen och dagens utvecklingsavtal med Iris-skanning dessutom som i grund och botten inte kommer att ge några direkta intäkter, men visar ändå på att bredden i bildanalys kan vidgas.

Hur som helt när Andreas L började nämna marknadsandelar inom videostabiliseringar som var budskapet att.. -Kan man ta några % av marknaden så blir det volymer.

Till dags dato så är det mer än 20% av smartphon-marknaden och mer kommer.

-Så jag förstår inte varför man ens ska tänka sig ett annat scenario än att kursen ska gå upp.

Ta styrelseordföranden i Imint, Katarina Bonde som köpte Imint på 70-kronors nivån och senast på 36kr.

Hon har suttit i Fingerprints styrelse under lång tid men inte köpt en enda aktie...! -Men varför har hon då köpt i Imint...!

0
Ogilla!
65
Gilla!
2017-11-14 19:05:21

Bonde köpte på 87kr dvs på fisen från ath och på 37kr. 1000st bara per gång medans klump sålde 44000st https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/grundare-miljonsaljer-i-imint-6850331

0
Ogilla!
165
Gilla!
2017-11-24 08:57:40

IMINT: ÖKAD OMSÄTTNING 3KV, HÄLSOSAM PIPELINE MED PROSPEKT

08:45

STOCKHOLM (Direkt) Mjukvarubolaget Imint, listat på Aktietorget, redovisar ett resultat efter skatt på -1,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-1,6).

Rörelseresultatet blev -1,4 miljoner kronor (-1,6) och nettoomsättningen uppgick till 5,3 miljoner kronor (0,5).

Imint har under det tredje kvartalet tecknat ett licensavtal med smartphonetillverkaren Vivo.

Vi har nu vunnit fem licensavtal med kunder av varierande storlek. De stora aktörerna Huawei och Vivo från Kina, utmanaren Sharp från Japan, och de mindre bolagen BQ från Spanien och Wiko från Frankrike, konstaterar vd Andreas Lifvendahl i rapportens vd-ord.

Han fortsätter:

Kunderna är nöjda och vi har en hälsosam pipeline med prospekt i olika faser och pågående diskussioner om att utöka omfattningen av befintliga avtal med flera av våra nuvarande kunder.

Imints videostabiliseringslösning finns nu i mer än tio modeller och i mer än 20 miljoner smartphones, uppger vd:n vidare.

Mot bakgrund av en smartphonemarknad med minskad tillväxt och ökande konkurrens har bolaget inriktat utvecklingsarbetet på en tydligare produktpaketering med tilläggsmoduler till bas-funktioner, som möjliggör merförsäljning till befintliga och nya kunder.

Efter de senaste årens snabba tillväxt på personalsidan, bolaget har nu 34 anställda inklusive konsulter, beskrivs resursnivån som stabil.

Det innebär att vi kan fokusera mer på att optimera arbetsmetodik och skruva upp effektiviteten inom produktutveckling och leverans, skriver Andraes Lifvendahl.

0
Ogilla!
229
Gilla!
2017-11-24 09:59:03

Ofattbar märklig reaktion på rapporten...!

Tidigare har man haft negativt kassaflöde per kvartal på 5 miljoner.

Med nuvarande burn-rate räcker kassan i minst 21 kvartal framöver och då med samma omsättning...!

Att ökningen i omsättning inte är i paritet med förväntningarna och att de nya lanseringar man gjorde Q3 och nu Q4 inte syns i siffrorna för bl.a Vivo X20 och Vivo X20 plus som säljer mer än Huawei i Kina så är det underförstått att omsättningen kommer att öka rejält.

De kommer och som det ser ut blir det både positiv vinst- och kassaflöde..

antitrader på placera skrev: IMINT's produkt Vidhance Video Stabilization sitter nu i fem stycken modellserier som säljer i mångmiljonupplagor;

- Huawei Mate 9

- Huawei P10

- Huawei Honor 9

- Vivo X20

...oooch Huawei Mate 10.

Förutsättningarna känns goda för att Vidhance Video Stabilization ska återfinnas i Huawei P11. I dagsläget finns det inga tecken på att Huawei's momentum stannat av, vilket naturligtvis bäddar för fortsatt fina intäkter därifrån även under 2018.

Sharp har inkluderat Vidhance i ytterligare en modell och den symboliken är värd guld. Tillverkare fortsätter sitt samarbete med IMINT, inkluderar mjukvaran OCH tar med den i allt billigare telefoner.

Vidhance Video Stabilization som en plattform för vidareförsäljning har vi ännu inte sett mycket av; endast Wiko hittills huserar det briljanta Vidhance Live Auto Zoom. Men allting tar alltid mycket längre tid än vad man vill och hoppas på inom tech; ett trendbrott tycks ändå skönjas i PM:et angående licensavtalet med Vivo, då ett intresse för IMINT's roadmap specificerades.

Videostabiliseringen i Vivo X20 håller absolut högsta klass, världsklass! Se och njut:

https://www.youtube.com/watch?v=CtzEuoAAAaY

1: Hur går det med utvecklingsavtalet med ytterligare en större kinesisk tillverkare?

(Jag tror personligen att det går/gått bra men att lanseringen av debuttelefonen hos den här tillverkaren ligger i början av 2018. Som bekant brukar informationen om licensavtal först nå oss i anslutning till Vidhance-debuter.)

2: Hur utvecklas merförsäljningen av fler Vidhance-funktioner? Väntar vi på en proppen ur-effekt eller är tillverkarnas inställning mer avvaktande?

(I och med att Huawei är så sega samtidigt som de i nuläget har en så stor del av Vidhance-rampljuset blir konsensus att det ej hänt så mycket på området. Är övertygad om att det blir en scenförändring under 2018.)"

De tidigare lanseringarna från som exempel Huawei kommer att säljas parallellt med nya modeller vilket kommer att innebära större volymer. Till det ska tilläggas att Imint bara skrapat på ytan och lagt ner krutet på high-end tillverkare.

Det var inte alls en dålig rapport(förutom omsättnings-förväntningarna) man har tvärtom slimmat organisationen till den grad att framtida kassa räcker i evighet.

Bolaget har vid ordinarie bolagsstämma i maj 2016 beslutade stämman att emittera 400 000 teckningsoptioner. Varje teckningsoption är berättigad till teckning av en ny aktie i bolaget fram t o m 30 maj 2019 till en lösenkurs om 87,95 per aktie.

Plus att:

Vid ordinarie bolagsstämma i maj 2017 beslutade stämman att emittera 440 000 teckningsoptioner. Varje teckningsoption är berättigad till teckning av en ny aktie i bolaget fram t o m 31 maj 2020 till en lösenkurs om 61,92 per aktie.

Det är optioner för att motivera medarbetarna var nuvarande marknadsreaktion nog som enl. greven kan anses som en fis..:)

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
181
Gilla!
2017-11-24 10:18:02

pl2002

Angående detta:

" Imints videostabiliseringslösning finns nu i mer än tio modeller och i mer än 20 miljoner smartphones, uppger vd:n vidare. "

Det man kan undra förstås är om IMINT tar väldigt lite betalt eller så har man lång faktureringstid.

0
Ogilla!
172
Gilla!
2017-11-24 12:01:35

#373

Är ju något form av tak som kickat in hos Huawei.

Tar lång tid innan pengarna sitter på kontot, men försäljningarna bokas in i det kvartal dom sker. Hur kan så många missa att läsa innantill och lyssna på vad Jens säger?

Bara en blind kan undvika att se att Imint får smulor i betalning, kommer krävas många avtal innan dom ens når BE utan aktiverat arbete. En anledning till lägre kostnader i Q3 var ju semestertider och minskade konsulter t.ex

Målkurs 1200:- tjohoooo! Trevlig helg.

0
Ogilla!
179
Gilla!
2017-11-24 13:03:38

unia

Marknaden hakar upp sig på en blygsam omsättningsökning Q3..

Ponera istället att försäljningen Q3 kom in på 7milj och kassaflödet som Q2 låg på minus 5,5 ökat till minus 6,5 miljoner... -DÅ skulle jag ha reagerat..! Nu landade kassaflödet på minus 1,850 tkr och med emission på plus 452 tkr så blev den totala summan minus 1,398 tkr. Det är oerhörd skillnad i en diff i exemplet innan på närmare 5 miljoner i förbättring... -Skulle det vara dåligt..? Med nuvarande burn-rate och omsättning räcker kassan i över 5 år.

unia: Att man finns i 10 modeller och 20 miljoner mobiler och går från noll till sju kunder på kort tid, ökar kostnader och sedan minskar sina kostnader från Q2 till Q3 är en prestation i sig. Största kunden Huawei kräver mer resurser och kräver en man är på plats i Kina bara för att supporta Huawei, medan Japanska Sharp sköter all implementering av Vidhance själva. Enl. CFO på redeye igår är det målet för kapa kassaflödet(kostnader/kund).

Vidare är 20 miljoner mobiler i dagsläget är en droppe i havet jämfört med ˜1,5 miljarder som är den totala kundmassan. Bra videostabiliseringen i smartphones är fortfarande sällsynt och i sin linda. Med relativt nya Samsung Galaxy A3 för 2,500kr är videoupplevelsen katastrofal(sonen har testat).

Att man skulle få mindre betalt av den idag största kunden som Huawei är förståeligt. Huawei som referens är ovärderlig. Vad sedan Vivo och de framtida kunderna kommer att betala mindre är knappast troligt, snarare det dubbla enl. AL för mindre tillverkare.

Redeye har sin rek-kurs på 71kr för Imint med sämsta case 22kr och bullcase 135kr. Deras estimat låg på omsättning 5,3 milj(vilket det blev) och oförändrat kassaflöde på minus 5,5milj. De skriver själva: "All in all, sales were in level with our expectations while costs were lower than our estimates, which we find POSITIVE."

I realiteten är det en förbättring på 3,65 miljoner vilket marknaden inte förstått vilket i sig själv är oförståeligt.

0
Ogilla!
151
Gilla!
2017-11-24 16:22:59

pl2002

Just nu är det sämsta case 22kr som marknaden tycks gå efter.

Q4 blir upp till bevis.

0
Ogilla!
144
Gilla!
2017-11-24 23:23:27
Ladda ned

Hamnoi, Alla bolag bokför sin försäljning som intäkt och som kundfordringarna när affären är klar, därefter det sker betalningen...

Kassaflödet har enl. Jens under perioden markant förbättrats från Q2 till Q3 pga ökat inflöde av pengar från kund. Helt logiskt eftersom försäljningen Q2 var bra. Du skriver att: det "Tar lång tid innan pengarna sitter på kontot". Kassaflödet förbättras den dag pengarna från kund sitter på kontot och det har de gjort pga av bra försäljning under Q2.

Man har enl. Jens anställt mer personal för att för att minska konsultkostnader oavsett semestertider. -Du skriver att minskade kostnader beror på semestertider.. -De anställda får semesterersättning vilket ökar ett bolags kostnader och minskar kassaflödet.. -Så resonemanget är aningen vingligt…!

Beträffande smulor till betalning så är intäkter på 15 miljoner sedan Q4 2016 motiverat med tanke på mervärdet av att få Huawei. De är idag den absolut största kunden och den största trofén utanför Apple och Samsung. Småsmulor kan tyckas, men 20miljoner enheter är också småsmulor. Prio 1 för Imint är High-end marknaden. Den står för 20% exkl. Apple och Samsung. Den är krävande och en stor del i utvecklingen i Imint:s egen FOU för att lägga till ytterligare funktioner och för att skapa en industrialiserad plattform vilket i framtiden skapar grund för redan befintliga- och nya kunder i prospekteringslistan och då för de övriga 80%.

Att nå break-even utan att aktivera delar i sin utveckling i balansräkningen är ungefär som att uppföra en verkstadsindustri med lokaler och maskiner och direkt kostnadsföra investeringen. I slutänden blir kostnaden redovisad via årliga avskrivningar. Det är stor skillnad gentemot etablerade företag som dribblar med liknande men i Imint:s fall är det en adekvat aktivering för att det tillför framtida intäkter.

Så Hamnoi, ta det lite piano. Det känns kränkande när man investerat en smärre förmögenhet i bolaget och tror på det och lagt ner många timmar i research. Tids nog kommer facit om det var rätt. Nu pekar alla pilar upp.

0
Ogilla!
83
Gilla!
2017-11-25 08:22:47

Aktiveringen i Imint s fall är helt ok av FOU. Det skulle jag säga och ge ok på.

Därmed inte sagt att bolaget lyckas på det sätt som de vill.

Att det trixas med FOU poster. Ja givetvis. Alla. Nej. Några Ja. Mycket. Ja ibland. Problemet med den posten är att styrelse och vd med all rätt är helt sålda på det dom gör.

Lyckas Imint fullt ut. Det finns inget säkert svar på det. Den som är säker på det ljuger hårt.

0
Ogilla!
166
Gilla!
2017-11-25 13:34:26

Du har rätt Realdeal.. -Att det trixas via aktivering är ett alternativ för att uppnå ett positivt resultat är ett känt mönster.

Det straffar sig direkt när man analyserar kassaflödet. Där återförs hela posten. I bilden #377 ser du att 2,782 milj har återförts och blivit ett minus i kassaflödet..

Kassaflödet rår inget bolag på, det är facit på ett friskhetstecken vid analys.

Om sedan Imint lyckas inte eller inte fullt ut framöver är mer en sannolikhets-beräkning. Med 1,5 miljarder presumtiva smartphones och marknadsandelen Imint(20 miljoner) är hävstången extrem.

Bolaget har ingen kostad per såld vara, innebärande att bruttovinsten är 100%. Det ger minimala kostnader som inget producerande bolag klarar av. Man kommunicerar att utifrån den uppbyggda och kommande plattformar snabbare och effektivare få nya kunder.

Det kostar inte så mycket mer att ha 20 miljoner enheter eller 200 miljoner. Lägger man till ytterligare funktioner som AutoZoom m.m. så ökar även intäkterna/enhet.

0
Ogilla!
156
Gilla!
2017-11-25 16:47:51

pl2002

Är IMINT fortfarande ett tillväxt case?!

Tycker det är väldigt tveksamt om du ska räkna med 1,5 miljarder presumtiva smartphones och den obefintliga marknadsandelen som IMINT besitter idag.

Det framfick med all tydlighet i Q3:an

Man får nästan inget betalt för sin mjukvara och det är det som är problemet, kolla på Precise, man har en djävla massa kunder men det blir inga pengar att tala om, liten omsättning och ingen vinst.

Dina RK på 600kr är endast en utopi, om IMINT lyckas ta sig tillbaka till ATH så blir den en bedrift i sig.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2017-11-25 19:53:12

Precise är inget bra exempel. De är underleverantör till underleverantörer..!

Varför klaga på Imint när bolaget gått från noll till hundra på knappt ett år och pipelinen fylls.

Repeterar: Huawei är idag den absolut största kunden(kanske 90% av omsättningen) och den största trofén man kan få utanför Apple och Samsung. Småsmulor i intäkter kan tyckas, men 20miljoner enheter är också småsmulor. Prio 1 för Imint är High-end marknaden. Den står för 20% av marknaden exkl. Apple och Samsung. Huawei är krävande och en stor del i utvecklingen av Imint:s egen FOU finns där. Huawei hade under Q3 inga lanseringar varför enl. CFO Jens det inte hade någon inverkan på Imints försäljning.

Då är det underförstått att man prutat på prislappen. Huawei har varit med i flera år och betalat en stor del för Imint:s FOU-kostnader. Snabbt överslag 15milj i intäkter på 20milj enheter på knappt ett år och samtidigt få betalt iform av FOU(kunskap). Det försprång man fått genom samarbetet med Huawei plus de övriga funktioner man erbjuder som enl. AL kommer att komma i fler telefoner. T.o.m. autocut kommer att lanseras under 2018.

Bra videostabiliseringen i smartphones är fortfarande sällsynt och i sin linda. Ta relativt nya Samsung Galaxy A3 för 2,500kr där är videoupplevelsen en katastrof (sonen har testat).

Imint:s framtida mindre och medelstora kunder kan få högkvalitativ video för någon krona, utan att installera dyr, utrymmeskrävande och mekanisk optisk stabilisering som de dessutom inte kan utveckla själva. Tveksamt om de stora ens är villiga att sälja tekniken.

"Världens fem största smartphonetillverkare andra kvartalet. Marknadsandel i procent andra kvartalet 2017 (andra kvartalet 2016 i parantesen):

1. Samsung: 22,5 (22,4)

2. Apple 12,1 (12,9)

3. Huawei 9,8 (8,9)

4. Oppo 7,1 (5,3)

5. Vivo 6,6 (4,1)"

Medan i Kina:

"Publicerad: 09 maj 2017, 09:34

Samsung Electronics försäljning av smartphones i Kina har mer än halverats under det första kvartalet, enligt analysföretaget Counterpoint. Det skriver The Investor.

Samsungs leveranser av smartphones föll med cirka 60 procent på årsbasis till 3,5 miljoner enheter under första kvartalet. Den rejäla nedgången har inneburit tappade marknadsandelar för bolaget. Samsung har numera 3,3 procent av marknaden, att jämföra med 8,6 procent under första kvartalet 2016. Under tiden har de kinesiska rivalerna Oppo, Vivo och Huawei gått starkt framåt. Deras leveranser steg med 81, 60 respektive 25 procent. Huawei är med sina 19,7 procent störst vad gäller marknadsandelar."

Vivo har nyligen lanserat två High-end telefoner X20 och X20 plus var Vidhance finns med. Vivo satsar stort på att etablera ett globalt varumärke. De är bland annat sponsor för Engelska Premier League samt VM i fotboll 2018 och 2022.

Totalt har Imint vunnit fem licensavtal med kunder av varierande storlek. De stora aktörerna Huawei och Vivo från Kina, utmanaren Sharp från Japan, och de mindre bolagen BQ och Wiko. Den tredje stora ej namngivna utvecklingkunden från kina hade vd enl. intervjun igår hoppats redan kunna gå i land med ett avtal. Vidare nämndes att man kommit så långt i sin utveckling av Vidhance att den är skalbar till fler kunder utan att öka personalstyrkan. "Vi är inne i ett skede att industrialisera processen." nämndes och "I slutet av kvartalet var vi 34 anställda i bolaget inklusive konsulter. Med en snabb och bra tillväxt på personalsidan de senaste åren, så har vi nu nått en stabil resursnivå. Det innebär att vi kan fokusera mer på att optimera arbetsmetodik och skruva upp effektiviteten inom produktutveckling och leverans."

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
159
Gilla!
2017-11-27 09:00:24

@pl2002

Ja du har till viss del rätt, mitt inlägg var som vanligt lite i affekt efter besvikelsen över rapporten, därav mer än vanligt snurrigt, ber om ursäkt för det.

Du gör ett bra jobb, men angående Imints potential/intjäningsförmåga lär vi aldrig bli överrens.

Taket hos Huawei sätter rejäla käppar i hjulet för att kunna göra stora pengar där, och jag tror knappast att Vivi/Xiaomi är sämre på att förhandla, även om jag räknar Huawei som en botten.

Du har ett antal gånger fått dina teorier motbevisade t.e.x 20-50 cent eller 1kr som det var senast, nu med ett tak som vi får hoppas är per modellserie så ser det inte ljusare ut. Men dina riktkurser osv ändras inte för det, vilket jag finner en smula märkligt.

Att Imint själva varken pushar för LAZ eller tycker det är viktigt att skicka Pm om nya modeller som innehåller Vidhance känns bara oerhört oproffsigt för ett proffsföretag. Skapar man inget behov av en produkt så vill heller ingen betala bra pengar för den.

Nya avtal kommer att komma, det tvekar jag inte på, men min tro om stora pengar är borta pga att förmågan att kunna få bra betalt verkar saknas.

Mitt hopp står till att Huawei,Vivo,Xiaomi skall nappa på laz inom en snar framtid, och då bör med all rimlighet också ev tak höjas. AC tror jag inte vi ser ute förrän till sommaren, och då hos Wiko,men det är bara en känsla.

Själv hoppas jag på ett bolagsvärde på 500-700 miljoner om ett år, men tycker det ser tufft ut med den svaga ägarbilden och bristen på att insiders själva inte vill köpa på "rea".

Tillägger som vanligt att jag hoppas du har rätt och jag står med byxorna nere.

Må väl!

0
Ogilla!
170
Gilla!
2017-11-27 15:57:11

Det här kan knappast tolkas som positivt, IMINT:s ledning är vilse och marknaden straffar den typen av misstag och osäkerhet skoningslöst!

" Mot bakgrund av en smartphonemarknad med minskad tillväxt och ökande konkurrens har bolaget inriktat utvecklingsarbetet på en tydligare produktpaketering med tilläggsmoduler till bas-funktioner, som möjliggör merförsäljning till befintliga och nya kunder. "

0
Ogilla!
144
Gilla!
2017-11-27 15:59:35

#382

BV på 500MSEK motsvarar en aktiekurs på ca.55SEK

Med lite tur så kan den ta sig dit, idag ser det väldigt mörkt ut.

0
Ogilla!
137
Gilla!
2017-11-27 17:30:21

Hamnoi & unia

Hamnoi behöver inte be om ursäkt. -Du har väl snarare haft rätt...

Att Huawei haft ett tak som löst ut sätter givetvis sina spår i omsättningen. Mer intressant är det låga antalet mobiler med Vidhance. 20 miljoner enheter är inte mycket och som Jens nämnde, Huawei, som kanske står för närmare 90% av omsättningen, har inte haft några lanseringar under Q3

Nu fick man Vivo som kund(avtal) under Q3 och större "släpp" nyligen med High-end mobilerna X20 och X20 plus. De kommer plussa på försäljningen och med Sharp och ev. ytterligare en stor kund som kanske blir Xiaomi som du nämner, så ligger det nära tillhands att omsättningen relativt snabbt fördubblas. Kan tänka mig att Xiaomi kan vara en svår kund tidsmässigt att få till stånd ett avtal med. Själv tror jag på Oppo som har lite kortare beslutsvägar och dessutom Svensk anknytning.

Det mest märkbara är att de mobiler som släppts med Vidhance är prestige-modeller. Faktum är ändå att framtida marknad är enorm. Det har nämnts att smartphone marknaden nått en mognad vilket är möjligt, samtidigt har det inte något med det segment som Imint verkar i.

Distinktionen är att Imint har inte 400 miljoner mobiler/enheter ute på marknaden som visar ett försämrat resultat. -Då skulle jag reagera. -Tvärtom, man ett litet bolag med stora kunder som bara är toppen på ett isberg...!

Ja, man har en svag ägarbild och när största ägaren PÄAB delar ut sina aktier till delägarna, säljs det. Fullt naturligt.. -Det är deras affärside, att gemensamt gå in som riskkapitalister i kuvösbolag.

Att insiders inte köper är naturligt… -De har inga pengar..! För kapitalförvaltare och institutioner är Imint alldeles för litet, snarare att de är förbjudna att investera i bolag som Imint.

-Desto större hävstång den dagen det "lossnar på riktigt"...

Har du möjlighet Hamnoi, så blir Imint en bra affär…

Lycka till..!

0
Ogilla!
208
Gilla!
2017-11-28 10:07:01
0
Ogilla!
182
Gilla!
2017-11-28 21:26:29

Salmor, har du avyttrat surdegen IMINT? Har för mig att det var ditt största innehav.

Vi kan nog glömma att detta case blir ett nytt Fing, finns inga förutsättningar för det dessvärre, omsättning som en korvkiosk med kunder som Hua.

0
Ogilla!
177
Gilla!
2017-11-30 02:09:04

Sålt, o köpt. Sålt o köpt. Så nu är det största igen, fast gav är ca 40% lägre. Haft bara surdegar...

Pytsade in på Bitcoin, o ETH för 2 månader sen. Betydligt muntrare. Fing trimmade ens nerver, så man "klarar" btc vollan bättre. Tror att Imint köpte sig en snabbfil in på marknaden genom att få Huawei som kund. Hua har bara den billigaste produkten fn. Imint har 3-4 produkter , så vi skall inte kasta in handduken.

0
Ogilla!
147
Gilla!
2017-12-03 13:12:32
0
Ogilla!
167
Gilla!
2017-12-03 13:20:20

Hur går utvecklingsarbetet med den kinesiska kund ni annonserade i början av sommaren?

Det utvecklingsavtal vi träffade med en kinesisk kund i början på juni har ännu inte nått hela vägen till ett licensavtal. Jag vill understryka att vi följer direktiven enligt EU:s MAR-direktiv vad gäller marknadskommunikation, vilket inte ger utrymme för att vi själva kan välja var och när som kommuniceras som rimligen kan anses påverka aktiens värde. I det aktuella kundfallet löper projektet vidare, med nya krav och önskemål från kundens sida, och nya funktioner och förslag till lösningar från vår sida. Vårt mål är alltjämt ett licensavtal som ger kunden chans att inkludera Vidhance i sina produkter. Når vi detta mål kommer det att omedelbart offentliggöras.

Finns det några nyheter gällande projektet med Samsung?

Projektet med Samsung som vi annonserade i januari 2017 ligger fortsatt still. Det kan vara värt att repetera att stora bolag som Samsung har som etablerad metod att driva många produktutvecklingsspår parallelt, och succesivt sortera bort projekt allt eftersom de närmar sig kommersiell lansering. Vår bedömning är att ju längre tiden går, desto lägre är chansen att just detta projekt återuppväcks. Självfallet jobbar vi vidare med våra olika kontaktytor inom Samsung, och vi skulle vara öppna för chansen att ta ett liknande projekt som det i januari 2017 om möjligheten ges, trots de risker som föreligger att projekten inte färdigställs i kommersiella produkter.

0
Ogilla!
146
Gilla!
2017-12-07 14:12:54

IMINT har det tungt, trenden är super-negativ.

Krävs PM av magnitud för att vända på detta.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2017-12-08 21:48:30

imint på Ava:

Vidhance firmware bekräftat i Huawei P11!!

I dag 19:49

Yes, VH is in the P11. But the file isn't 3.5x bigger than in P10. Or well, maybe it is, as I don't remember how big that was. But it's 3.5x larger than in Mate 10.

What does it mean? I have no clue. Could be nothing, could be something. Time will probably tell. Size of Vidhance in Mate10 is about 2.2MB. In P11 it's about 7.8MB

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
174
Gilla!
2017-12-19 21:35:23

Kursmässigt en kalops! 2018 kan väl knappast blir värre än så.

https://weareimint.com/seasons-greetings-entire-crew-imint/

"In short; we are extremely proud of what we have achieved this year, but we are far from satisfied and to us the journey has merely started!"

"We have released the new generation of the Imint Live Object Tracker and seen great market interest from a variety of industry verticals."

"I dare to say that we went in to the year as the number one supplier of video stabilization software and that we keep that top position when the year ends, despite all tough competition."

"We have great ambitions for 2018 – sales targets are set, goals for our products, goals for marketing and for internal organizational efficiency are all set, now let’s execute!"

Från Ava:

" Huawei fördjupar samarbetet med IMINT alltmer, Vivo visar med hjälp av Vidhance den bästa videostabiliseringen jag sett. Utvecklingsavtalets resultat lär vi se i första kvartalet 2018 samt fler kommande avtal. Och fler implementeringar av Live Auto Zoom. Dessutom trevligt att IMINT tycks anstränga sig nu för att kommunicera mer konkret och frekvent!

Kommande Huawei-lurar, Vivo-telefoner, mobiler från licensavtalet som föds ur utvecklingsavtalet plus lite Wiko och Sharp-smått & gott. Till denna grund är det viktigt att fler licensavtal för fler funktioner levereras, vilket jag också är övertygad om att så kommer ske! "

0
Ogilla!
149
Gilla!
2017-12-20 14:37:10

Unia, fackelbärare. Jag är oförändrat med. Fullt upp med kryptovalutan !tac o lov) kom dit vetja ??

0
Ogilla!
177
Gilla!
2017-12-22 14:56:00

IMINT

Imints mjukvara i ny smartphone från Sharp (Finwire)

2017-12-22 10:34

Teknikbolaget Imints mjukvara för bild- och videostabilisering Vidhance används återigen i en smartphone från japanska Sharp. Det rör sig om modellen Aquos R compact SHV41 som använder sig av Vidhance, enligt information på Sharps hemsida.

Sedan tidigare är det känt att Sharp tecknat ett avtal med Imint och har rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i sina smartphones.

Licensavtalet mellan Imint och Sharp bygger på royaltybetalningar per såld enhet som innehåller Vidhance mjukvara. Avtalet löper under tre år och innefattar också en mindre del för support och underhåll, uppgav Imint i ett pressmeddelande i våras.

Sharp ägs sedan våren 2016 av taiwanesiska elektronikjätten Foxconn.

0
Ogilla!
150
Gilla!
2017-12-22 14:57:08

Från Ava:

Dynamic object tracking

På pressreleasen av Huawei Nova 2s så var video i fokus. Dessutom visar man upp en funktion 1:30 in i presentationen som de kallar ?????? eller dynamic object tracking på engelska. Ser väldigt mycket ut som laz. Vidare har alla Huawei//honor mobiler med imints mjukvara tilldelats ett "phone

No". Mate 9 var No 0, p10 no 1, honor 9 No 2, mate 10 No 3 och p11 har no 5. Som ni ser så är no 4 fortfarande obekräftad/okänd. Dessutom har vh-filen växt väsentligt i storlek mellan mate 10 och p11. Men med tanke på att nova 2s släpps mellan mate 10 (No 3) och p11 (No 5) är det lätt att spekulera i att att nova 2s är no 4 och att den således har VH. Om den har samma större VH-fil som p11 är det inte heller helt otänkbart att deras såkallade ?????? faktiskt är imints live autozoom och att den inte bara kommer finnas i nova 2s utan även i p11.

http://m.youku.com/video/id_XMzIxMjA4NDcwOA==.html?spm=a2h0k.8191393.bodydiv.5%212~5%2110~A&from=s7.8-1.2&source=http%3A%2F%2Fwww.soku.com%2Fm%2Fy%2Fvideo%3Fq%3DNova2s

https://pbs.twimg.com/media/DRmvfeZX4AA8jnL.jpg

0
Ogilla!
144
Gilla!
2017-12-26 09:45:17

God fortsättning

Imint innehavet intakt, nedsnitatt, nedsnittat .. ända in på benet.

Ledning och Vd;n tycks ha vaknat med ett ryck och inser att det inte var en dålig dröm, utan att kritiken om nästan obefintlig kommunikation, från aktieägarna, är på riktigt ! Vad marknaden tycker om det, står att läsa i : Kursen

Hemligheters lågvattenmärke tycks passerat, iom löfte om bättring.

Den iriterande NDA hänvisning, måste rimligen ha spelat ut sin betydelse, dels för att det faktiskt finns redan, och på väg att släppas ett uppsjö av mobiler med Imint produkter.

0
Ogilla!
169
Gilla!
2017-12-28 14:49:02
Ladda ned

Som unia skrev i #293 "Vi har stora ambitioner för 2018 - säljmålen är satta, målen för våra produkter, målen för marknadsföringen och målen för internationell organisatorisk effektivitet. Nu ska detta genomföras...

Man nämner Live objekt "punktning" som i de senaste ordrarna bl.a.var förändring analysering och precisions mätning av Iris.

Den marknaden är enorm och mångfacetterad, se bara på Hexagon. Och nu senast igår i samma segment:

"Produktmeddelande: Imint släpper Live Object Tracker version 2.0 Nyhetsbrev

Svenskt företag Imint AB, släpper Live Object Tracker version 2.0 och gör den första installationen med lång tid kund SAAB för flygledningslösningar.

Den nya generationen Imint Live Object Tracker kommer att ha sin första installation hos Imint's longtime partner SAAB och kommer att vara en viktig del av sina flygledningslösningar för flygkontroll i flygplatsverksamheten. Detta är en del av en pågående verksamhet med SAAB och värdet av denna affär är en relativt liten del av Imints omsättning.

Svenska mjukvaruföretaget IMINT Image Intelligence AB, företaget bakom varumärket Vidhance, lanserar nästa generations programvara för live-objektspårare. IMINT Live Object Tracker, som länge varit ett viktigt BYGGBLOCK av Vidhance Live Auto Zoom, har omformats och uppdaterats och är nu generellt tillgänglig som en fristående produkt. Live Object Tracker version 2.0 är en ultrasnabb mjukvaru video tracker utformad och optimerad för att möta de mest krävande kraven som finns i inbyggda systemmiljöer. Det är resultatet av år av forskning och utveckling och har visat sig i miljöer som spridda som i smartphones, såväl som obemannade luftfartyg (UAV) och flygledning.

Den unika funktionen är den ultrasnabba bearbetningstiden. Så lite som 3 millisekunder per ram kan nås, vilket gör den mycket effektiv och kan användas i extrema applikationer där den kan spåra objekt i upp till 300 bilder per sekund. Spåraren är utformad som en enabler-komponent och kan konfigureras för att fungera i ett brett utbud av applikationer. Det är enkelt integrerat i sin målmiljö tack vare det välförpackade och dokumenterade C ++ API.

Huvudfunktionerna är

Robust objektlåsning - En av utmaningarna med objektspårning är att hålla ett objekt låsat över tiden, även om det är tillslutet eller om det rör sig ur ramen för en period och senare kommer tillbaka. Ett annat problem vid spårning är när ett objekt ändrar form eller storlek under dess rörelse. IMINT Live Object Tracker är mycket effektiv för att förstå ett objekts förändring av storlek och form under rörelse och det har avancerade omidentifieringsalgoritmer för att identifiera objekt som har gått vilse på grund av ocklusion eller har flyttat utanför sensorn och senare återkommit.

Robust i upptagna bildmiljöer - Upptagna bilder med objekt som saknar tydliga gränser är ofta svåra att identifiera och spåra. IMINT Live Tracker har specifikt anpassat algoritmer för att spåra objekt i upptagna bildmiljöer.

Skaka kompensation - gyro data fångad av målsystemet kan matas in i algoritmerna och ytterligare förbättra spårningen. Om gyrodata är tillgänglig förbättras robustheten hos en spårare på en skakningsgivare. Detta kan vara särskilt användbart i specifika fall som autonom körning och drone applikationer.

Den lösning som SAAB tillhandahåller utgör den andra generationen av digital flygkontroll. SAAB har tidigare lämnat lösningar till flygplatserna i Örnsköldsvik, Sundsvall, Linköping, Malmö, Östersund, Umeå och Kiruna och har även tecknat avtal med London City Airport och Cranfield University i Storbritannien.

I stort sätt att man kan låsa flera rörliga objekt och kan analysera förändringen i realtid.

2018 kommer att bli ett bra år för IMINT med flera mobil "släpp". Man har även meddelat om ett Vidhance för mindre mobiltillverkare som inte kräver lika mycket processor-kraft.

Tror att vi sett en absolut botten på de här nivåerna. Stoch och MACD verkar ha konsoliderat sig samtidigt som RSI inte är så översålt.

0
Ogilla!
167
Gilla!
2018-01-04 11:18:34
Ladda ned

Spännande att se att TA-botten var lagd enl. #398. De lösa aktier från PÄAB verkar ha ätits upp..

Ett företag värderas över tid. Imint är ett företag som kommer att bestå i många år beroende på att det är inte ett en-produkts företag. Produktmixen kan utökas och är helt beroende av företagets kompetens, viken kan anses som extremt hög.. Imint bygger en grundplattform för att kunna adressera en mängd olika användnings områden (inte "bara" Smartphones) Tror på ett väldigt bra och intressant 2018 som aktieägare i Imint . Utöver videostabilisering,vad gäller de framtida industriella möjligheterna öppnas mängder av tillämpningar enl. nedan.

"Industriella applikationer

Trots att vårt huvudsakliga fokus de senaste åren har varit att förbättra videoupplevelsen för smartphone-användare har vi en lång historia för att skapa lösningar för dronor, UAV och andra industriella applikationer. Vår erfarenhet inom olika branscher har gett oss en unik och bred förståelse för varje marknadsspecifika krav.

Vi har lärt oss kärnan i våra erbjudanden, nämligen bildstabilisering, optimeringsalgoritmer och sensordata förståelse. Inbyggda applikationer som undersöker möjligheterna till djupt lärande och artificiell intelligens. Kort sagt, vår teknik för smartphones kan användas i flera industriella applikationer.

Hur exakt kan du fråga? Läs mer om varje produkt nedan.

Live object tracker & motion sensing

IMINT Live Object Tracker är ett perfekt exempel på den typ av mångsidig teknik som vi alltid strävar efter att utveckla. Redan i smartphones och flygspårning kan vår live-objektspårare med perfekt precision identifiera och spåra objekt i videoklipp med upp till 300 bilder per sekund vilket gör den till en mycket effektiv lösning.

Droner, action kameror och övervakning

Vi har våra rötter i drone-verksamheten. Filmer från obemannade flygbilar (UAV) som dronor och andra övervakningar kan fartyg vara knepiga. Med videostabiliseringsprogrammet som används för Vidhance kommer turbulens, plötsliga rörelser och starka vibrationer inte att vara ett hinder - även under de svåraste förhållandena.

Medicinsk

Tekniken bakom vår videoförbättringsprogram Vidhance kan anpassas för att passa lösningar för medicinsk arena. Ett exempel på detta är Vidhance-integrationen i Kontigo Cares avancerade eHealth-plattform Previct®. Detta inkluderar utvecklingen av en appbaserad funktion med förmågan att upptäcka effekten av läkemedelsinducerande stimulanser på ögonens iris.

IoT - Dina Internet

Imints kärnkompetens ligger i intelligent sensor och dataanalys. Allt runt oss kommer snart att kunna ansluta och utbyta data baserat på sensordata. En oundviklig och spännande utveckling där Imint har ambitionen att vara en bidragande aktör."

Beträffande att slimma utrymmet för algoritmen videostabilisering kommer en blogg att upprättas av Marcus på Imint.

https://weareimint.com/imint-video-primer-introduction/

Han kommer att delge marknaden om hur tekniken fungerar och förklara framsteg. Lite spännande med tanke på Imints tidigare konservativa hållning i formen informationsgivning. De har minst sagt varit återhållsamma tidigare. Nu är hemsidan uppdaterad https://weareimint.com plus det nya rätt smarta draget med en blogg från Marcus.

Företaget verkar ha insett att tidigare kräftgång i aktiekursen bör man göra något åt.. -Vilket borgar för uppgång i kursen...

Förändring TA och kurs från #398 enl. fil

0
Ogilla!
161
Gilla!
2018-01-08 12:33:01

CES mässan ! Mest intressant blir Vivo som har fpc och Imint som UE

0
Ogilla!
133
Gilla!
2018-01-17 09:28:46

IMINT: TREÅRIGT LICENSAVTAL MED KINESISK TELEFONTILLVERKARE

08:56

STOCKHOLM (Direkt) Imint Image Intelligence har tecknat ett treårigt licens- och supportavtal med en större kinesisk smartphonetillverkare.

Parterna ingick i juni 2017 ett utvecklingsavtal, som nu har resulterat i ett licensavtal.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet ger kunden möjligheten att inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones. Licensrätten löper under tre år från första produktlansering som innehåller Vidhance mjukvara och avtalet innefattar också integration, support och underhåll.

På grund av osäkerhetsfaktorer och sekretesskäl, så kan Imint inte ange ett beräknat ordervärde. Fler detaljer kan eventuellt komma att offentliggöras i samband med kundens första produktlansering med Vidhance, vilket planeras ske under första halvåret 2018.

0
Ogilla!
148
Gilla!
2018-01-17 11:09:31

Andreas Lifvendahl, VD, kommenterar:

”Vi är oerhört nöjda att ha vunnit detta avtal med ett av de ledande bolagen i branschen. Vår lösning har, under stark konkurrens, uppnått en mycket hög teknisk nivå och vunnit kundens gillande. Det är också glädjande att utvecklingsarbetet tillsammans med kunden nu uppnått det resultat som vi önskade. Att Imint har lyckats inta en position hos tre av de kinesiska smartphonetillverkarna är ett tydligt kvitto på att vi har lyckats att etablera oss på en mycket tuff marknad. Avtalet är också helt i linje med det vi tidigare kommunicerat att Kina är en av våra viktigaste marknader”.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/01/17/imint-imint-tecknar-trearigt-licens-och-supportavtal-med-kinesisk-kund.html

0
Ogilla!
98
Gilla!
2019-01-19 11:00:52

Redeye kommentar kring OPPO avtalet.

" Imint: OPPO finally landed "

Jan 18 2019

Today, Imint announced that it has signed a license agreement with OPPO. With a market share of around 9%, OPPO was Imint’s remaining large Chinese prospect to sign. In that regard, the deal is positive news illustrating the company’s successes on its focus market. Its Chinese customers now together hold over 40% of the total smartphone market, and Imint's challenge is to show that it can monetize on the agreements and increase their values by adding additional features.

Given the company’s earlier successes in signing Huawei, Xiaomi, and Vivo, we had hoped for Imint also to close a deal with OPPO. OPPO has like Xiaomi and Vivo, shown very high growth during the recent years and climbed to become one of the top 5 smartphone manufacturers. By Q3’18, OPPO was the world’s fifth largest smartphone manufacturer, holding a market share of 9% according to worldwide shipments data from Counterpoint Research. OPPO is, like Vivo, especially holding a large share of the Chinese smartphone market (20.5% in Q3’18 according to IDC).

Imint mentions that the agreement covers smartphones under the Oppo, Realme and OnePlus brands. Realme offers less-pricey phones (around USD 200) and is an interesting brand in view of the company’s move towards the midrange segment. Imint states that the agreement covers a number of Vidhance features “such as video stabilization, motion blur reduction, and OIS camera modules support”. This also illustrates that Imint is becoming slightly more transparent regarding which features that are included. As with all the other customers, it will be important to add additional features over time, which is an essential part of the case.

Imint states that the license agreement is fixed, implying that the revenues Imint receives should be independent on the sales volumes of each model. Imint says that it will "depend on the customer's decisions for different brands", and our interpretation is that it regards project-related income. The company estimates that the deal maximum will account for 10% of its revenues during 2019. If our estimates are somewhat in line with Imint’s expectations, it would translate to revenues up towards SEK 4m during 2019. Regarding our estimates for 2019, the situation with Huawei is an uncertainty factor as we do not know the exact implications of the "volume cap". The share has been under pressure since the Q3 report, and we believe that the market would welcome a possible renegotiation and update regarding the situation.

To summarize, this is an additional important customer win for Imint. Imint’s focus on China has been very successful, illustrated by the fact that the company now has agreements with China's four largest actors, together accounting for 40% of the global smartphone shipments by Q3’18. The case remains, and as earlier stated, it is up to Imint to show that it can monetize and grow with its agreements. Going forward, it will be essential to continue adding additional features to the existing agreement while also penetrating the mid- and low range of the smartphone market.

Regarding the outlook for 2019, we also expect to see more information regarding its move to new (old?) markets and believe that the announced recruitment of a head of business development is in line with that step. Given our interpretation of the deal's potential value during 2019, we will not make any estimate changes as of now. Our fair value range remains unchanged.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2019-01-20 18:37:40

OnePlus 7 kan få teknik från svenska Imint – kan förbättra kamerorna i enheten rejält

En av de svagaste punkterna när det kommer till OnePlus har sedan starten varit att enheternas kameror inte varit lika bra som konkurrenternas kameror.

Det svenska företaget IMINT har under gårdagen meddelat att man tecknat ett avtal med det kinesiska företaget OPPO, ett företag som har systerbolagen OnePlus och Realme. Företaget Imint har en teknik man kallar för Vidhance som förbättrar videokvaliteten på mobila enheter på så sätt att du kan zooma in på ett objekt som enheten fokuserar på när du filmar.

Sverigeaktuella OnePlus 7 är möjligtvis en av mobilerna som kommer få den nya tekniken. Vi vet sedan tidigare att Huawei bland annat använder Vidhance i många av sina smartphones.

https://mobilanyheter.net/2019/01/19/oneplus-7-kan-fa-teknik-fran-svenska-imint-kan-forbattra-kamerorna-i-enheten-rejalt/

0
Ogilla!
113
Gilla!
2019-01-22 13:45:32

Hej unia! Lite slarvigt hopkok kanske men ändå:

Redeye skriver om Imint i senaste Techrapporten. Growth 2019E +38,7%, 2020E +58,0% och räknar med en liten förlust 2019 och vinst 15 miljoner 2020. Deras tidigare bas-scenario låg på 30kr och bull på 51kr vilket stämmer vid P/E 30 (50kr).

Övertygad att det är för lågt. Gillade inte deras tidigare tolkning av volymtaket, som pressade kursen till som lägst 12,14kr, nu i och för sig 40% upp. Kanske till viss del att många innan årsskiftet skiftat till ISK utan skattekonsekvens.

De skriver nu ang. Oppo och Kina. Fritt översatt från din text:

"För att sammanfatta, är detta en ytterligare viktig kundvinst för Imint. Imints fokus på Kina har varit mycket framgångsrikt, illustrerat av det faktum att företaget nu har avtal med Kinas fyra största aktörer, som tillsammans står för 40% av de globala smartphone-sändningarna före Q3 -18. Ärendet kvarstår så det är upp till Imint att visa att det kan tjäna pengar och växa med sina avtal."

"Imint nämner att avtalet omfattar smartphones under varumärkena Oppo, Realme och OnePlus. Realme erbjuder mindre prissatta telefoner (cirka 200 USD) och är ett intressant varumärke med tanke på företagets utveckling mot mellansegmentet. Imint säger att avtalet omfattar ett antal Vidhance-funktioner "som video stabilisering, minskning av rörelseskärpa och stöd för OIS-kameramoduler". Detta illustrerar också att Imint blir lite mer genomskinlig om vilka funktioner som ingår. Som med alla andra kunder är det viktigt att lägga till ytterligare funktioner över tid, vilket är en väsentlig del av fallet."

Även: "När det gäller utsikterna för 2019 räknar vi också med att se mer information om flytt till nya (gamla?) Marknader och tror att den annonserade rekryteringen av an affärsutvecklingschef är i linje med det steget. Med tanke på vår tolkning av affärens potentiella värde under 2019 kommer vi inte att göra några ändringar i estimat från och med nu. Vårt verkliga värdeområde är oförändrat."

Underförstått att baskursen är 30kr..

Har på placera nämnt att jag tror Xiaomi för Imint kommer att bli större än Huawei. Beroende på att Xiaomi är mer av partner plus att de idag säljer mobiler i Midrange med Vidhance. Senaste siffrorna för Xiaomi var 36 miljoner sålda mobiler senaste kvartalet.

Det kommer att öka volymen när Oppos billiga Realme telefoner säljs med Vidhance. Däremot inte speciellt förtjust i formuleringar att Oppo kommer att stå för 10% av omsättningen.. 1% av BNP fattar man.. –Men inte..

Att sedan Huawei, Xiaomi, Vivo och Oppo står för 40% av smartphonemarknaden är väl bra, om deras samtliga mobiler skulle innehålla Vidhance.. Då skulle 600 miljoner mobiler(per år) som skeppas av de fyra innehålla Vidhance. Nu är det inte så utan endast 80 miljoner per Q3 har totalt sålts med Vidhance. Siffran kommer givetvis att öka markant.

Det KOMMER i takt med att kunderna kräver och väljer mobiler utifrån graden av videokvalitet.

Vidhance erhöll pris av Xiaomi "Ny innovation, ny resa"

”En framtid som utan tvekan kommer att innehålla Imint och Vidhance. I konkurrens med hundratals andra leverantörer är Vidhance som den bästa innovationen bland nya företag. "New Innovation, New Journey" -priset anger ett ännu djupare partnerskap i framtiden mellan Imint och Xiaomi! Något som gör oss till och med förblir det faktum att priset var baserat på oberoende DxO Mark (MIN anm. världens största testare av mobilprodukter) benchmarktestning.”

Och från Xiaomi..

Xuanran Wang, chef för Xiaomi Camera Software Technology, kommenterade priset under prisutdelningen:

"Vi startade ett partnerskap med Imint i början av 2018. Med detta djupa samarbete kunde Xiaomi alltid leda marknaden med ny teknik i kamerans domän. Xiaomi lanserade Qualcomm 845 smartphones på marknaden med Vidhance Video Stabilization framgångsrikt integrerad. Jag ser fram emot nya innovationer med Imint år 2019 för att växa partnerskapet ännu djupare! "

https://weareimint.com/vidhance-awarded-by-the-worlds-fourth-largest-smartphone-manufacturer-xiaomi/

Huawei, Xiaomi, Vivo, Wiko, Black Shark, BQ, Fujitsu, General Mobil, Jet Live, SAAB är kunder och Oppo har nu kommit in som storkund.

Plus ännu en inte namngiven Taiwanesisk storkund som enligt uppgift vd Andreas Lifvendahl är en av världens tio största.

KAN DET BLI BÄTTRE ÄN SÅ..!!

Ser man till Imint aktien tidigare som i en triangelformation, tendens till uppgång i konsolidering utan positiv volymbalans så fick man det med det senaste Oppo-avtalet.

Mer om den tekniska analysen idag: IMINT & HYBRICON I SPOTLIGHTANALYSEN

STOCKHOLM (Direkt) I dagens avsnitt av Spotlightanalysen gör Tobbe Rosén teknisk analys : Länk: https://youtu.be/QLFHb90VM3o

Har penetrerat en mängd bolag, i närliggande segment, med betydligt högre börsvärden. Det är i regel oerhört klantiga delårsrapporter som fått genklang hos analytikerkåren. Inte i närheten av Imint.

• Ser rekryteringen av Thomas Sporrong,

• Regional Manager EMEA

IAR Systems

• Global FAE Manager

1 år 3 månader

Bostonområdet, USA

• Global FAE Manger

• Global Sales Engineering Manger

• Field Application Engineer EMEA

• CRM System Administrator

EMEA = och omfattar Europa, Mellanöstern och Afrika

Att gå från toppchef på "stora" IAR Systems till Imint måste ses som en topprekrytering. Thomas måste absolut sett IMINT som ett framtidsföretag var han får verka i ledningsgruppen.

Så är det att man på allvar ser värdet av andra tillämpningsområden, precisions-mätnings marknaden som enligt vd kunde t.o.m. bli större än hela smartphone marknaden. Men att i dagsläget visste vd ingenting mer än att man jobbar på och inom det.

Det absolut största i min omedelbara närhet är medicin och framförallt cancer. Även om en grupp med patologer, röntgenläkare och cancerläkare (onkologer) slår sina huvuden samman, så är det svårt att diagnosticera förändringen och arten av tumören.

I en nyligen genomförd undersökning så var en artificiella bildbehandlinge av livmoderscancer signifikant överlägsen läkarnas bedömning. Ser det i backspegeln av att Imint fått avtal som visar hur man via avancerad ögonmonitorering, bildbearbetning och dataanalys i realtid kan anpassa delar av sin mjukvaruplattform Vidhance. Det är det inte långt till andra delar i kroppen för Vidhace-anpassning."

Det är en miljardindustri…

Även att man fick ett avtal med SAAB när det gäller att via bildanalys identifiera flygplans förändringar i luftrum från trafikledartorn. Ett ytterligare enstaka område.

Listan är nästan ohanterligt lång när det gäller framtida tillämpningar. Bolaget är INTE en enprodukt konstruktion. Det är en av de mest mångfasetterade bolag jag stött på..

Q3-rapporten: De aktiveringar Imint gjort i Balansräkningen uppvägs av i princip motsvarande belopp avskrivningar. Avskrivningarna man gjort härleds inte till maskiner och inventarier vars värde bara är 194 000kr utan avskrivningarna 7 713 000kr per september 2018 (9 mån) är på aktiverade utvecklingskostnaderna. Man gör dessutom inte en 10-årig planenlig avskrivning som brukligt är utan är lika konservativ som övrigt och smäller till med 5 års avskrivningar.

Posten balanserade utvecklingskostnaderna sista september 2018 låg på 28 723 000kr. Den posten är alltså avskriven med 7 713 000kr på 9 månader! Hade man gett tusan i 5 års avskrivningar hade resultatet (9 mån) varit närmare 4 miljoner bättre.

Sammanfattning: *Imint är vid totalt 80 milj mobiler lönsamt både kassaflödes mässigt(2,8 miljoner) och resultatmässigt *Imint har totalt åttio miljoner installerade och prognosen för 2020 ligger på 1,7 miljarder smartphones. Man inser att uppsidan är rätt enorm *Andreas nämnde vid en tidig presentation att når man 5% av marknaden så blir det stort *Den konservativa informationsgivningen är positiv i den bemärkelsen att den är korrekt och delårsrapporter är väldigt transparenta och utförliga *Staben av medarbetare tangerar en av börsens mest kvalificerade *Slimmad organisation med väldigt kompetent ledning(och styrelse) i kombination med ständigt effektivare programvara *Snabbare hantering av kunder med nya program*Flaggning för nya satsningar på övrig marknader utanför smartphones *Utvecklingen i IT sektorn idag, gör att specialinriktade programföretag som Imint ”uppfinner” snabbare ledtider. Jämför med en bil som idag konstrueras på nolltid.

Q3-rapport https://www.redeye.se/company/imint-image-intelligence/videos

Med ett börsvärde 150 miljoner är värderingen låg...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
112
Gilla!
2019-01-31 09:33:42

Hej pl2002

Stor befintlig kinesisk Kund borde väl avse Huawei

Förhoppningsvis får IMINT bättre betalt för sin mjukvara genom det nya avtalet.

IMINT: IMINT TECKNAR NYTT LICENSAVTAL MED STOR BEFINTLIG KINESISK KUND

09:07

IMINT Image Intelligence AB (publ) har idag tecknat ett nytt

licensavtal med en större kinesisk kund. Det nya avtalet löper på tre

år, och ger kunden rätt att inkludera vissa nya funktioner från

produktplattformen Vidhance i kommande smartphone-produkter. Kunden

använder sedan tidigare Vidhance-mjukvara i sina produkter, under ett

äldre avtal.

Kunden ger genom omfattande sekretessavtal inte Imint möjlighet att ge

mer information om kunden, eller de nya funktioner som

avtalstillägget reglerar. Då avtalet löper tillsvidare och intäkterna

huvudsakligen baseras på royalties på antalet levererade enheter från

kunden, vilket är utanför Imints kontroll, så kan Imint inte ange ett

kvantifierbart ordervärde.

Imints förhoppning är att kunden kan komma att lansera nya produkter i

slutet av första kvartalet 2019 och mer information kan eventuellt

komma att offentliggöras i samband med kundens kommande

produktlanseringar. Imint gör dock bedömningen att möjligheten att

delge ytterligare information är högst begränsad.

Andreas Lifvendahl, VD, kommenterar:

Det är mycket glädjande att vi kommit överens om en utökning av det

ursprungliga avtalets omfattning. Kunden har varit avgörande genom

att driva vår tekniska utveckling till den absoluta spetsposition vi

nu etablerat.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2019-01-31 17:35:56

Huawei passar bäst in på gissning om vilken kund det rör sig om. Man talar ju om "använda utökat antal funktioner" .. Det är säker "auto tracking", en funktion som gör att kameran låser fast ett objekt och följer den med skärpa, och dessutom utan skakningar = 2 funktioner. Sen finns det "auto curate", en funktion som medger klippning av video film. Det ger 3 funktioner som kund betalar för.

Tex, du filmar grabben som spelar fotboll -Vidhence parerar skakningar. Du låser fast kameran på honom, som gör att han syns med skärpa hela tiden. Du filmar 7-8-9 minuter, men behåller bara 2 , och klipper/kastar bort resten.

Alla stora kineser (Huawei, Xiaomi, Vivo, Opp...) är i kundstallet. Plus en del andra.

Imint bör vara ett av de mest undervärderade småbolagen ;-)

.

1
Ogilla!
95
Gilla!
2019-02-01 22:58:53

Nu kommer en av mina vansinniga beräkningar..

Imint har avtal med Huawei, Xiaomi, Oppo och Vivo.

De säljer 600 miljoner smartphones årligen.

Imint har totalt 80 miljoner per sista september Vidhance installerade i ovannämnda och andra prestigemodeller.

När kunderna kräver att Vidhance ska finnas i samtliga modeller är marknaden för de fyra 600 miljoner x 0,5kr/mobil(kanske lågt) = 300 miljoner i intäkt, minus Opex 50miljoner = 250 Miljoner i vinst x P/E 30 = 835kr per aktie...

Visst vansinnigt med tanke på nuvarande kurs på drygt 18kr..

Men.. -Det är bara början.. Mobilanvändarna kommer att kräva bra videostabilisering..

Mark Zuckerberg nämnde förra året att: Om fem år kommer videofilmning dominera Facebook. -Hur väljer man då sin mobiltelefon..? Med eller utan Vidhance..

Vidhance har i beräkningar (DxOMark) visat sig var den absolut bästa lösningen och av Xiaomi i konkurrens med hundratals andra features vara den bästa mobil-innovationen. Utöver det vann man tre år på raken Europeiskt pris i konkurrens men 400 andra som bästa framtida produkt/framtidsföretag.

Smartphone marknaden 2020 blir 1,7 miljarder.. -Om nu samtliga eller en del kräver bra videostabilisering, vilket iPhone var först med att basunera ut i sin cinematic och nu Marklund "Apple"

https://m.gsmarena.com/apples_the_bucket_short_for_the_spring_festival_is_entirely_shot_on_iphone_xs-news-35228.php

Så det är solklart att videofilming är framtidens stora innovation inom smartphones..

Ok..! -Lite glapp där mellan kurs idag 18kr och 835kr(minst sagt).

Samtidigt.. Scenen kan förändras oerhört snabbt.. När vd Andreas Lifvendahl ser de stora montrarna i kommande Barcelona befolkas.. Att mobiltillverkarna nu aktivt söker kontakt med Imint.. Så ligger det nära tillhands..

0
Ogilla!
110
Gilla!
2019-02-02 09:02:21

Tillbaka vid skärmarna efter ca 2 års uppehåll!

Hej på er! ??

Med vänlig hälsning SeaRayMan

SeaRayMan

0
Ogilla!
95
Gilla!
2019-02-02 12:04:01

@409, oups 2 år ! Folk klarar knappt 2 timmar utan skärmtid numer..

Dom 600 milj mobiler som nämns ovan kan tillföras ytterligare 100 milj från övriga (för Imint redan befintliga) kunder.

OK, men alla bestyckas inte med Vidhance fn, utan har varit förbehållet highend modeller. Själva stab funktioner kommer definitivt att finnas i alla modeller inom en inte alltför avlägsen framtid. Det som pekar mot det är att det nyligen släpptes en modell i Indien (tror det var Xiaomi) med stab , som kostar runt 1.000 kr i handeln (!)

Det du.

Låt oss halvera pl2002:s estimat , så blir ivf jag nöjd ;-) MEN fullt rimlig intjänings antagande, av honom, inom 2-3 år.

.

0
Ogilla!
83
Gilla!
2019-02-02 12:08:50

Dags att spola kröken Trixxa? Du verkar få hemska vanföreställningar som inte alls har med verkligheten att göra.

Helt plötsligt så är alla tak,fasta avtal och sjunkande ersättningar som bortblåsta, trots att rapporter/AL & Jöns tydligt säger det.

T.ex Xiaomi har fått världen deal och öser ut modeller med vidhance i, ,"betalningen"verkar ligga i fina utmärkelser på deras gala för inbördes beundran, för speciellt många miljoner in blir det inte av det.

18-835kr ligger nära tillhands hahaha, hur fan kan någon lyssna på ditt dravel och gilla det, det finns inte en aktieägare i Sverige som varit mer snett ute än vad du har varit i Imint.

Dina övriga tankar om Imint är oftast genomarbetade och läsvärda, men när du återigen startar med fantasier om mångmiljardvärdering så blir det ett löjets skimmer över hela din (i övrigt bra) text.

Imint kan bli bra, riktigt bra t.o.m på sikt, men snälla håll dig på jorden för en gångs skull.

Uppenbarligen så är det över ditt förstånd att du gör aktien en björntjänst genom att blåsa på något så överjävligt, och när Redeye ligger i verkligheten så är det såklart dom som är amatörer och inte vet någonting.

Du kanske bör upplysa AL om att han signat ett (dyrt?) avtal med amatörer som inte vet hälften av vad en expert som du gör.

Skål, du lär behöva en återställare idag!

0
Ogilla!
117
Gilla!
2019-02-02 14:10:53

Hamnoi, ta och landa en stund..

Att vara snett ute i Imint till uppgången 99,75kr kanske inte var en förberedelse för den kräftgång som följde.

Att en storägare delar ut Imint aktier till sina delägare och inte tar det minsta ansvar för att hålla kursen och aktier dumpas, utan att det finns någon som kan suga utbudet kanske var onyktert att inte inse.

Beträffande Xiaomi finns ingen diskontering i varken volym eller framtida betalningsförmåga. Du kanske vet bättre..!

Att Redeye kommer med påståenden och håller sig till sin baskurs 30kr är väl Ok. Andra bitar kanske är lite ifrågasättande med tanke på att Imint knappast har informerat dem om att ett nytt avtal med Huawei ligger på bordet. Att de skulle vara experter får stå för dig. De har gjort sin bedömning i bästa läget 50kr och det vore närmast ett kardinalfel att öppna upp för en högre kurs.

Sanningen ligger i att ingen vet.. Det som ligger framdukat är att Imint kommer att få betydligt större volymer vare sig du tror eller vill det.

Det som ligger framme är en total försäljning på 80 miljoner mobiler, var Imint går med både vinst och har ett positivt kassaflöde. Det finns inga betänkligheter i informationen om att inte ha muskler till att utöka verksamheten till områden utanför smartphones. Man ligger inte på latsidan, tvärtom

Sedan att en plötslig tillnyktring(idag) skulle ändra på förutsättningarna finns inte på kartan. Det var mer en häftig vision i stadiet igår:))

En ökad volym, bra resultat, storägare och intresse från kapitalförvaltare ändrar scenariot totalt. Som det är nu är, är Imint ett marginalföretag som ingen drake ens bemödar sig att titta på.

Ny era på G och input från den 21 dec med 50% upp i börsvärdet ställer även TA-siffror på rätt sida.

unia har tappert rapporterat. SeaRayMan in på banan, sist det begav sig rusade kursen:)) Har själv under en längre tid inte kunnat bidra. Det kommer att bli ordning på torpet nu. Det behövs fler som sätter sig in i bolaget.

Och Hamnoi, jag har ett stort innehav i Imint utan vanföreställningar. Har i över 40 år förvaltat värdepapper, fastigheter och projekt. Har gått igenom alla kriser 1987, 1992, 2002 och 2008. Så tro inte att du kan knäppa mig på näsan.. Jag vet att Imint kommer att bli stort och mycket större än vad du för stunden tror..!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2019-02-02 15:42:19

Hej allesammans, kul att tråden har fått nytt liv. Hoppas vi kan fortsätta att ha högt i tak och utmana varandra med olika scenarion som är möjligt på sikt för företaget. Visst resan har tagit längre tid än vad jag trodde, men bolaget fortsätter att imponera och det gäller att se skillnad på kursen kontra FA.

För övrigt har jag kvar mitt innehav, har faktiskt utökat, är helt hundra på att jag kommer få tillbaka min slantar flera gånger om.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2019-02-02 17:51:26

Kul dejonki89, om du och SeaRayMan blir aktiva. Nu blir det nytändning. Hamnoi du platsar också..

Förutsättningarna för ett innehav i Imint är märkbart förbättrat. Det mest påtagliga är att det går att räkna hem en kursökning.

dejonki89 du nämnde att "utmana varandra med olika scenarion som är möjligt på sikt för företaget".

Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo och övriga tillverkarna har i nutid; inte gett genomslag i räkenskaperna. När de rampar ner Vidhance till sina billiga mobiler och andra tillämpningsområden handlar det om flera hundra miljoner mobiler på årsbasis.

Vid en aktievärdering är det sannolikhetslära som gäller. Vid en 95%:ig signifikansnivå är sannolikheten säkerställd. Vad är sannolikheten för Imint..?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2019-02-06 04:46:42

Kollade under natten på nyheter beträffande IMINT och MARKLUND, otrolig som hittar allt..

"Blir intresant att se vad Samsung kommer med för nyheter till sitt kommande flaggskepp och förhoppningsvis så kommer de med något som tvingar de kinesiska tillverkarna att leverera något som är minst lika bra. Jag undrar t.e.x ifall den kommer få "selfie stab" som IMINT kan erbjuda sina kunder? (Vidhance Smoother Selfie Mode)"

"SAMSUNG S10 FRONT CAMERA CAN SHOOT 4K VIDEO WITH OIS SUPPORT"

"It’s getting closer to the day of the presentation of the new Samsung Galaxy S10 range, set for February 20, and apparently there is still room for rumors about the characteristics of the new flagships."

"Recall that Samsung is one of the few manufacturers that offers the function of autofocus on the front cameras, as happened with Samsung Galaxy S9 and Samsung Galaxy S9 Plus, also equipped with digital video stabilization and video recording at 1440p."

"According to the new information, the front cameras of the Galaxy S10 and the Galaxy S10 Plus would be equipped with optical image stabilization (OIS) and support for video recording in 4K at 60 frames per second. Samsung therefore seems intent on bringing the best of current technology on the photographic segment of its flagship, to counter the huge growth of Huawei that with Huawei P20 and Huawei Mate 20 has set new standards in this regard."

https://www.gizchina.com/2019/02/05/samsung-s10-front-camera-can-shoot-4k-video-with-ois-support/

DxOMark: "Stabilization is just as important for front camera video as it is for main camera video."

Har investerat miljoner i IMINT-aktien. Väldigt intressant när bud från Google kommer. Deras pixel kameror är suveräna men Imint är bättre.

Det kommer att bli slagsmål om Imint..

0
Ogilla!
114
Gilla!
2019-02-08 14:56:54

@415, allt i stycket handlar i förlängningen om Imint och dess produkter som Huawei använder, för att "set new standard" ! Stort.

(+ Oppo-Vivo-Xiaomi och ett gäng kunder till)

Dock, hör man inget kring (SS o andra) något som motsvarar Imints funktin AC..

Köper ingen ny mobil förrän luren har "allting på" fr Imint, och inte minst Auto Curate.

.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2019-02-11 17:16:44

Intressant från placera:

Vidhance® video enhancement software platform 3.1 - Potentiellt banbrytande för intäktssidan

2019-02-09 19:22

Tillkännagivandet av Vidhance 3.1 och framförallt dess nya produkt Vidhance Video Noise Reduction är vad jag anser mycket goda nyheter och detta potentiellt kan vara en mycket större och bättre nyhet än vad det kan ge sken av vid första anblick.

Noise reduction generellt är ett begrepp inom digitalfoto och video som avser att minimera oönskat brus som digitala kameror plockar upp vid foto/inspelning och detta är något som alla kamera- och smartphonetillverkare jobbar med idag och sedan lång tid tillbaka.

EIS, som har varit Imints stora flaggskeppsprodukt och dörröppnare sedan satsningen mot smartphones har med tiden blivit allt mer vanligt förekommande i enheter i både mid- och lowendsegmentet.

Den stora skillnaden sett till marknaden om man jämför med t.ex. EIS är att Noise Reduction i någon form redan finns i hela spektrat från High- till lowendenheter hos de allra flesta tillverkare och om Imint nu har tagit fram en produkt för Video Noise Reduction som presterar i den kvalité som vi är vana vid så finns det väldigt mycket att hämta för Imint hos befintliga och nya kunder.

Om vi skulle måla upp EIS isolerat som en enskild funktion, så är Noise Reduction en helt egen (dvs inget add-on till EIS), men givetvis blir det totala resultatet och upplevelsen för videon bäst om man kombinerar dessa vilket texten också beskriver.

Video Noise Reduction kommer att bli ytterligare en dörröppnare för Imint och jag ser det som rimligt att anta att detta är något som deras befintliga kunder kan ha efterfrågat under en längre tid.

Jag skulle därför inte bli förvånad om flertalet nya avtal kommer att täcknas i närtid, samt att många befintliga förmodligen kommer att utökas, i likhet med Huawei nu senast.

Jag skulle nästan gå så långt som att säga att efterfrågan på Noise Reduction till Video är större än EIS om man ser till den adressbara marknaden i både low- och highend.

Utöver detta har man i den senaste plattformen fixat stöd för OpenCL och 64-bit stöd för deras SDK vilket leder mig till antagandet om att något stort är på gång utanför Smartphone-marknaden för Imint. OpenCL-stödet är ett direkt kvitto på att Imint kommit närmare hårdvarusidan och jag ser det därför inte som omöjligt att diskussioner förs om integrering i chipsets eller GPU"s t.ex.

Automotive, CCTV, eller UNIX-baserade industriella system? Tiden får utvisa.

Trevlig helg allesammans!

/Albeert

0
Ogilla!
95
Gilla!
2019-02-12 13:33:33

IMINT: TECKNAR TILLÄGG TILL LICENSAVTALET MED XIAOMI

13:31

STOCKHOLM (Direkt) Imint Image Intelligence har tecknat ett tillägg till det licensavtal som upprättades med den kinesiska smartphone-tillverkaren Xiaomi Communication i januari 2018. Avtalstillägget ger Xiaomi möjlighet att inkludera flera Vidhance-funktioner, bland annat Live Composer, i framtida smartphones.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalstillägget löper på tre år.

Vidhance Live Composer ger enligt Imint slutanvändaren bättre möjlighet att spela in mer intresseväckande och professionell video. Funktionen har tidigare av Imint marknadsförts under namnet Vidhance Live Auto Zoom.

Imint kan inte ange ett ordervärde eftersom avtalet löper tillsvidare och intäkterna huvudsakligen baseras på royalties på antalet levererade enheter från kunden, vilket är utanför Imints kontroll.

På grund av sekretess kan Imint inte heller ge fler detaljer kring kundens produktplaner eller prissättning.

Vårt samarbete med Xiaomi är bara drygt ett år gammalt, och vi har redan lyckats fördjupa vår affärsrelation, framhåller Andreas Lifvendahl som är vd för Imint Image Intelligence.

0
Ogilla!
135
Gilla!
2019-02-12 18:17:42

Bra Unia, du är med. Skall vi få se spegling av alla PM i kursen snart, tro ?

Vinstutdelning 2020 ;-)

0
Ogilla!
116
Gilla!
2019-02-20 16:13:52

Live Composer (Auto zoom) i nya Xiaomi MI9

Idag lanserades Xiaomi MI9 på ett event i Kina.

Spola fram till 24 min 19 sekunder

https://www.youtube.com/watch?v=WTQJ1-_75HA&feature=youtu.be

0
Ogilla!
108
Gilla!
2019-03-13 08:59:01

IMINT: TECKNAR LICENSAVTAL MED KYOCERA OM VIDHANCE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Imint Image Intelligence har tecknat ett licensavtal med Kyocera som ger Kyocera rätt att inkludera flera funktioner från produktplattformen Vidhance i kommande smartphone-produkter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet löper tillsvidare och intäkterna baseras huvudsakligen på royalties på antalet levererade enheter från kunden, Imint kan därför inte ange ett kvantifierbart ordervärde. Bolaget bedömer dock att avtalet kommer generera goda intäkter per såld enhet för bolaget då ett flertal funktioner i Vidhance-portföljen ingår i licensavtalet, men gör samtidigt bedömningen att den totala volymen är begränsad.

Avtalet omfattar även licensiering av utvecklingsverktyget Vidhance SDK (Software Development Kit) med medföljande support och underhåll.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2019-03-13 15:14:07

Hah, wtf, dom får sluta med positiva nyheter. För kursens skull.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2019-04-01 10:12:50

IMINT: LICENSAVTAL MED TILLVERKARE I TAIWAN

08:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Imint Image Intelligence har tecknat ett licensavtal för mjukvaran Vidhance med ett stort konsumentelektronikbolag med huvudsäte i Taiwan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet som löper på tre år ger kunden rätt att inkludera Vidhance i kommande produktlanseringar för smartphones. Kunden är globalt väletablerad inom konsumentelektronik med tyngdpunkt på datorer och surfplattor men på grund av sekretessförbindelser kan Imint inte ge mer information om kunden.

Då avtalet löper tillsvidare och intäkterna baseras på en blandning av royalties på antalet levererade enheter från kunden som inkluderar Imints mjukvara och produktlicenser över produktlivscykler, vilka båda är utanför Imints kontroll, så kan Imint inte ange ett kvantifierbart ordervärde.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2019-04-09 15:32:53

Är marknaden helt blind? Börsvärdet kommer att gå upp på nolltid(när rätt betalning erhålls).

Imint sålde Q1 10 000 000 Vidhance installationer, Q2 ökade de 50% till 15 000 000 enheter, Q3 ökade man till 25 000 000 och Q4 till 30 000 000. D.v.s var tredje dag säljs det 1 miljon Vidhance till smartphones.

Volymen ligger i dagsläget på 120 000 000 enheter per år, kanske närmare 150 milj under 2019. Med 150 000 000 enheter och att man nu via omförhanlingar kommer ur tidigare slavkontrakt, är 1kr per enhet fullt rimligt. Ger vid OPEX(operativa kostande) 70 000 000, en vinst vid ett Bullscenario på 80 000 000 vid P/E 25........!

2 miljarder i börsvärde och 220 kr/aktie.

Nu blir det givetvis inte så och inte så snabbt. Men... men... Tanken har ändå föresvävat mig att 1 krona per mobil ändå inte är så mycket för att få världens bästa videostabilisering.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2021-04-07 02:32:45

Kräftgången i Imint är äntligen slut. Aktien är upp 392% sedan botten 18/3 -20. Omsättningsökningen har snittat med ~20% upp per kvartal de tre senaste kvartalen. p/e 29 räknat på Q4 -20 vinsten. Börsvärdet fortfarande låga 320 milj med 8,8 miljoner utestående aktier och en kassa på 35 miljoner. Man installerade fram till 2020 250 miljoner Vidhance (videostabiliseringar) och under räkenskapsåret 2020 150 miljoner!

Bolaget har alla stora mobiltillverkare ex. Apple och Samsung som kunder.

Man har etablerat sig som världsledande inom videostabilisering för smartphones och har en mängd nya funktioner som selfie mode m.m. som man först nu kunnat ta lite bättre betalt för. Men inte i närheten av vad man kommer att kunna göra.

Kameradelen är idag den viktigaste funktionen som alla tillverkare satsar på. Bara Xiaomi’s kameradivision har 2000 anställda!

Qualcomm och Mediatek är chipset leverantörerna till i stort sett alla mobiler. Imint har partnerskap med båda. När chipseten i prestige telefonerna landar i mellanklass telefonerna i Indien, Kina och Afrika finns Imint redan där. Mindre tillverkare har inte muskler i paritet med de stora för kamera utveckling för typ optisk stabilisering var Imint kan ta extra bra betalt för sina funktioner. Den optiska stabiliseringen tar så stor plats att inte ens de mest avancerade får plats i tunna telefoner. Imint säljer enbart algoritmen och har samma kostnad oavsett om man säljer 1 miljon installationer eller 10 miljoner. Det faktum att man inte har någon extra kostnad per såld vara gör att man ökar intäkterna rejält vid en måttlig prisökning.

Vid en minimal intäktsökning på 10 öre per telefon blir det 15 miljoner på årsbasis i vinstökning. Det ggr p/e 30 ger ett ökat börsvärde med 450 miljoner.

Och HELA börsvärdet är idag 320 miljonen.

Då inser man snabbt att bolaget kommer att bli betydligt större än idag.

Under våren 2020 var kursen extremt nedtryckt av pandemi rädslan och farhågorna för Kina, var Imints största kunder befinner sig. Rädslan besannades inte. Det i kombination med ytterligare funktioner och intäkter av desamma kommer att accelerera resultatet.

Man har från 0kr i omsättning för fyra år sedan äntligen blivit störst och bäst. I december kommunicerade bolaget i pm om stabilisering i glasögon för industriellt bruk och om som alla tror är Facebook, var man där under ett helt år ska arbeta med ett nytt projekt för videotillämpning. De flesta är ense om att det är en megasatsning storleksmässigt med tanke på ett års projektutveckling. Senast kom även info om att leveransavtal undertecknats. Intäkterna däremot kommer först 2020. Framtida tillämpningar utanför smartphone innefattar allt som har att göra med rörliga kameror. Drönare och bilar är bara några exempel. Ett annat är ett avtal för vaktpersonal, poliser, militärer m.m. var en videokamera aktiveras när man drar ett vapen så man kan följa händelsen. Med SAAB har man ett avtal var man från flygledartorn följer flygplan m.m.

Helt klart är att bolaget är i sin linda vad gäller framtida tillämpningar och expansion.

En klar köprekommendation nu igen??i ett framtida tillväxtföretag..

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.