Grupp: Huvudforum

Imint

0
Ogilla!
250
Gilla!
2015-12-18 15:22:59

Ett bolag från Sverige (Uppsala, de håller även på/har öppnat ett kontor i Shanghai). De utvecklar mjukvara för video inom ett flertal områden.

Pratade med en som är inne i mediabranschen och arbetar mycket med film, redigering och produktion. Han trodde att detta kan bli något inom mobiltelefoner och liknande, vilket är deras huvudfokus just nu.

Finns stora möjligheter (de låter för tillfället vissa bolag under sekretess titta på deras produkt = finns många intresserade företag). Vad tror ni?

http://play.redeye.se/video/imint

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2015-12-18 15:28:15

Tror på detta bolag.

Nått säger att det kan bli nått riktigt bra.

0
Ogilla!
242
Gilla!
2015-12-19 21:49:25

Det här kommer bli så jävla bra! Har 16000 och gav på 30

Får en fing känsla över det hela. Speciellt med Vdns videon haha.

Här kommer även VIKTIGA länkar att klicka sig in på för att få lättare bilda er egna uppfattning om företagetö.

Intervju med VD där han berättar om allt från avtal, framtida planer och break-even: https://redeye.solidtango.com/video/intervju-med-cellavision-vd-zlatko-rihter-pa-smabolagsdagen-2015--2

Presentation om företage. Där det pratas om vad de gör, tekniken och arbetet bakom etc: http://play.redeye.se/video/imint

Artikel från VAfinans: http://www.va.se/nyheter/2015/10/15/uppsalabolaget-som-ska-noteras-var-teknik-matchar-apples/

Även en artikel i Techcrunch där de jämför tekniken med bland annat Apple:

http://techcrunch.com/2015/01/09/imint-wants-to-bring-real-time-video-stabilization-to-android/

Och en till:

http://vidhancemobile.com/

Samt Redeye-inlägget: http://www.redeye.se/aktiebloggen/imint-nasta-fingerprint

Påminner återigen om facebook-gruppen Imint Image Intelligence - https://www.facebook.com/groups/444556862397787/?fref=ts

stevegalloway

0
Ogilla!
254
Gilla!
2015-12-19 23:07:16
Ladda ned

stevegalloway

0
Ogilla!
249
Gilla!
2015-12-19 23:07:25

Huawei följer sedan juni

stevegalloway

0
Ogilla!
2
Gilla!
2015-12-21 09:24:50

Sålde.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2015-12-21 09:26:28

Mer en kul gren.

Känner bara bekväm med fing, ogc o 8 högakastare.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2015-12-21 09:27:14

Plus förresten en liten gassatsning o Kinder Morgan.

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-01-04 18:05:18

Intressant idag, en litet sidocase?:

"IMINT - Mot miljardvärdering?

BLOGGINLÄGG SKRIVET AV:

Tändstickskungen (medlem) 2016-01-04 09:42

Här väljer jag att titta lite närmare på IMINTs konkurrenter och hur dessa värderas.

IRIDA LABS

Grekisk bolag som är grundat 2007 och har tolv anställda idag. Huvudkontor i Grekland och säljkontor i Korea och Japan. Bolaget har ännu ej sålt sin videostabilisering till någon smartphone-tillverkare och ej heller fått någon design win.

Irida Labs är med andra ord väldigt likt IMINT gällande nuvarande marknadsposition, antal anställda och finansiell styrka. Den stora skillnaden är tekniken. Jag har lagt ner ett stort antal timmar på research och jag vågar påstå att IMINT fullständigt överglänser Irida Labs på alla punkter. Irida erbjuder dessutom endast videostabilisering medan IMINT har detta plus autozoom och autoredigering, allt i realtid dessutom.

Trots alla svagheter som Irida uppvisar kontra IMINT så värderas dom enligt den senaste finansieringsrundan till 712 miljoner SEK.

2013 gjordes två finansieringsrundor på totalt ca 13 miljoner SEK till en värdering på Irida på 289 miljoner SEK. I Oktober 2015 genomfördes en tredje finansieringsrunda. Då tog Irida in 29 miljoner SEK till värderingen 712 miljoner SEK. Samtliga rundor har letts av Alphea Torea Funds.

Enligt min uppgiftslämnare så planerar Irida en börsnotering på Nasdaq under 2016. Jag gissar på att Irida noteras till en värdering på 1 miljard SEK.

Irida har dock nackdelen att befinna sig i ett land i ekonomiskt kaos. För att en stor smartphone-tillverkare skall välja ett stort samarbete med ett grekiskt bolag krävs det att deras produkt är överlägsen konkurrenterna och så är ju verkligen inte fallet. Snarare tvärtom.

Av IMINT:s konkurrenter är Irida det bolag jag fruktar minst.

MORPHO INC

Japansk bolag som är noterat på Tokyobörsen med ett Market Cap på ca 2.5 miljarder SEK och 59 anställda.

Morpho är ett hårt jobbande bolag i traditionell japansk anda som jag har väldigt stor respekt för. Dom har betydande intäkter idag och gör en vinst i år på ca 40 miljoner SEK. Bolagets intäkter kommer uteslutande från försäljning av mjukvara riktat mot traditionell bildstabilisering för stillbilds foto i mobilen. En marknad där konkurrensen är stenhård och börjar visa tecken på mognad/mättnad.

Morpho värderas till P/E 55 på 2015 år vinst. Det är mkt intressant. Det som gör Morpho så hett på Tokyobörsen är just dom uppskruvade förväntningarna på stora framgångar inom det nya området Videostabilisering, därför det höga P/E talet. Om vi plockade bort Videostabiliseringen ur Morhpos portfölj så skulle vi få dra av 1 miljard på dom 2.5 miljarder Morpho värderas till. Detta framgår tydligt när man läser på hur investerarna ser på bolaget.

Alltså. Marknaden värderar Morphos framtid inom videostabilsering till ca 1 miljard kronor.

Precis som för IMINT är videostabilisering en helt ny marknad för Morpho. Morphos stora fördel gentemot IMINT är dom redan idag har etablerade relationer med ett flertal smartphone-tillverkare och en väl uppbyggd och fungerande säljorganisation. Morhpo slår idag IMINT på i princip alla punkter förutom en – nämligen tekniken. Här ligger dom en riktigt bra efter och det blir inte alldeles enkelt för dom att hinna ikapp. Morpho har en stor fördel av att vara etablerade men smartphonetillverkarna vill givetvis har den bästa tekniken då konkurrensen om kunderna är stenhård.

Beträffande säljorganisationen så tror jag dessutom att IMINT snabbt kan närma sig Morpho. Vi ska inte glömma att IMINT fram till nu varit ett extremt tekniktungt bolag med i princip bara massa überbegåvade ingenjörer. Jag har haft samtal med Andreas Lifvendahl om just detta och i princip är det endast han som har jobbat med försäljning och kundkontakter fram till nu. Resultaten har i och för sig varit förträffliga men det behövs ytterligare resurser. I och med nyemissionen så kan Lifvendahl snabbt expandera den delen av IMINT. Ett säljkontor kommer att etableras på IMINT:s kanske viktigaste marknad Kina. Som jag förstått saken saken så kommer hälften av IMINT:s ingenjörer att jobba i team med dom befintliga och kommande kinesiska kunderna.

FOTO NATION

Foto Nation är i grunden ett rumänsk bolag som köptes upp av Tessera Inc 2008 för 320 miljoner SEK. Som vanligt var Tesseras tajming perfekt då köpet skedde mitt i finanskrisen och dom fick Foto Nation till ett vrakpris.

Tessera Inc som är noterat på Nasdaq äger 100% av Foto Nation och har ett Market Cap på 13,5 miljarder SEK. Tesseras affärside är att köpa teknikbolag där affärsmodellen är uteslutande licensintäkter. Jag upptäckte Tessera 2013 och har varit aktieägare sedan dess, 120% avkastning går inte att klaga på.

Sedan Foto Nation förvärvades av Tessera har bolaget haft en helt otrolig utveckling. Jag har tagit del av en analys från Merill Lynch av Tessera där dom bryter ut och värderar Tesseras samtliga innehav. Foto Nation är juvelen i kronan och Merill Lynch uppskattar Foto Nations Market Cap till 5-7 Miljarder SEK.

Foto Nation påstår att dom har en videostabiliseringsprodukt, vilket jag är mycket tveksam till. I samtal jag haft med Lifvendahl säger han att IMINT möter både Irida labs och Morpho i sina pitchar men att de aldrig har mött Foto Nation ännu så länge.

Eftersom jag har en rejäl summa investerad i Tessera och därmed även i Foto Nation så mitt intresse för bolaget mycket stort. Jag har under dom två senaste åren varit på tre investeringsträffar i USA och vid båda tillfällena har jag ställt en del frågor till ledningen vilka de alltid har varit tillmötesgående och svarat på. Under de senaste två månaderna har jag mailat bolaget för att få svar om man har en produkt för videostabilisering eller inte, den frågan har de dock kategoriskt vägra att svara på…

Jag har även haft mailkontakt med den analytikern på Merill Lynch som följer Tessera men han visste inte heller. Däremot vart han mycket intresserad av IMINT när jag berättade om bolagets teknikförsprång och låga värdering. Jag sammanställde en mysig mapp med all info och mailade honom, tjänster och gentjänster...

Foto Nation är precis som Morpho verksamma inom bildförbättring av foto i smartphones vilket de har lyckats mycket bra med. Foto Nation säljer idag till 60% av alla smartphone-tillverkare och är en mycket kompetent aktör.

Det som talar emot bolaget gällande videostabilisering är att de med all sannolikhet inte har en färdig produkt att erbjuda marknaden. Foto Nation är idag inte ens nära att kunna erbjuda det som IMINT kan gälland videostabilisering, autozoom och autoredigering.

Foto Nation/Tessera kommer dock aldrig att acceptera att stå utanför denna kommande jättemarknad, det kan vi nog vara helt säkra på. IMINT har sprungit under radarn fram till nu. Exempelvis så kände inte analytikern på Merill Lynch till bolaget trots att denne bevakar Tessera.

SAMMANFATTNING

Egentligen är det ganska otroligt! Videostabilisering med kringtjänster kommer finnas i nästan alla smartphones inom några år, det tror jag alla inser. Men även att kunna filma sin egen video i hög kvalité och sedan autoredigera den kommer givetvis att bli gigantiskt på sociala medier och olika typer av communitys som t ex Instagram.

Trots att denna jättemarknad nu är på väg att explodera finns det i nuläget endast tre, möjligen fyra stycken aktörer:

IMINT, Irida Labs, Morpho och eventuellt Foto Nation.

Vi pratar en gigantisk marknad med potential för IMINT att sälja för många miljarder SEK varje år. Med tanke på IMINT:s affärsmodell med en marginal på mjukvaran på i princip 100% så ser man vilken oerhört potential IMINT har. Med de nuvarande förutsättningarna så håller jag IMINT som favorit till att bli marknadsledande och skulle IMINT lyckas med det, så pratar vi en värdering på flera miljarder SEK…

En rak relativitetsvärdering mellan IMINT och Irida ger IMINT en motiverad aktiekurs på ca 100 kr. Med tanke på IMINT överlägsna teknik anser jag dock att IMINT bör värderas högre än Irida. En motiverad kurs med detta i beaktning anser jag bör vara 100–150 kr. Och den är då baserad på exakt hur IMINT ser ut idag – inte om fem år.

I min värderingsmodell för Morpho väljer jag att kvitta alla fördelar deras mot det än mer väsentliga teknikförsprång som IMINT har. Baserat på detta så värderas Morphos videostabilsering till 1 miljard SEK vilket också ger en motiverad kurs på 100–150 kr.

Vad Foto Nation anbelangar så känns det mer troligt att Tessera kommer att försöka köpa upp IMINT inom sex månader. De kommer definitivt vara beredda att betala rejält för att komma in på denna gigantiska marknad och IMINT har utan tvekan den mest intressanta tekniken. Ett bud på IMINT från Tessera kommer sannolikt att vara på minst 1 miljard SEK, förutsatt att kursen innan dess har hittat sin rätta nivå på ca 150 kr. Jag ser dock helst att IMINT undviker ett uppköp utan istället gör sin resa på egen hand.

IMINT var i fredags värderat till ca 278 miljoner SEK medan deras aktuella konkurrenter i nuläget värderas till ca 1 miljard SEK vardera. Jag bedömer att IMINT totalt sett har mer potential än samtliga dessa och med allt jag har fått fram hittills i beaktande så anser jag att IMINT bör vara värderat till minst lika mycket."

http://www.redeye.se/aktiebloggen/imint-mot-miljardvardering

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-01-07 05:21:17

Lite mer information om IMINT publicerat den 6 januari 2016:

http://smabolagsraketer.se/presentation-av-imint/

Introduktion av Imint

Imint AB erbjuder mjukvarulösningar för analys, optimering och förbättring av video i realtid. Vår vision är att inta en världsledande position inom dessa områden för att skapa mervärde åt konsumentmarknaden, till exempel bland smartphones, liveströmmar och appar.

Lösningar

Integration i mobiltelefon

De senaste åren har en snabb teknologiförbättring skett på smartphonemarknaden och nivån på foton från marknadsledande telefoner kan nu komma nära professionell nivå. Tyvärr har kvalitet och prestanda för videoinspelning har halkat efter.

Vidhance® kommer låta videoinspelning göra samma snabba och revolutionerande steg framåt som skett inom stillbildsfotografi genom att ta bort oönskade rörelser och ge en mjuk, professionell känsla i det färdiga videoklippet.

Smartphones är den största av alla marknader inom konsumentelektronik idag, och dess roll som uttrycksmedel för individen blir alltjämt starkare. Telefonindustrin, telekomleverantörer och appföretag vill alla se framsteg på smartphonesidan, där kamera och video spelar en nyckelroll för att göra nya modeller attraktiva för användare.

Appar och sociala medier

Idag finns ett stort antal appar och sociala medier som låter användaren spara, bearbeta och dela foton och videoklipp. Tyvärr kan bara ett fåtal ge användaren automatiserade förslag på hur materialet skulle kunna förbättras.

Samtidigt vill konsumenter direkt kunna dela sina upplevelser i form av bilder och videor med omvärlden. Allt detta ska helst ske så tidseffektivt som möjligt.

Autocut

AUTO CUT AND AUTO CURATE — MJUKVARA SOM AUTOMATISKT FÖRESLÅR KLIPPNING AV VIDEO LMER. VIDHANCE MOBILE LÖSER PROBLEMET MED ATT MAN OFTA SKAPAR FÖR LÅNGA LMER MED OÖNSKADE ELLER OINTRES- SANTA SEKVENSER.

Vidhance® erbjuder i realtid en stabiliserad video av professionell kvalitet och kan dessutom skänka användaren automatiserade förslag på förbättringar. Detta är till nytta inte bara i livesändningar från många olika typer av event, utan även för exempelvis marknadsföring på auktionssidor och ehandelsbolag, eller för att dela med sig av videomaterial på sociala medier.

Komprimering

Videofiler av hög kvalitet tar fortfarande relativt mycket plats. Med stabiliserad och korrigerad video minskar de onödiga förändringar från bild till bild som annars uppstår.

Algoritmer för videokomprimering får då lättare att minimera den storlek och bandbredd som krävs för att lagra eller via internet överföra en videofil.

Detta underlättar i sin tur kommunikation med, och lagring av, video i små enheter med begränsat lagringsutrymme, exempelvis smartphones. Samtidigt förbättras videokvaliteten avsevärt i live-scenarion såsom videokonferenser.

Privat videoinspelning med smartphones och kameror kommer också dra mycket nytta av denna teknik.

TESTER SOM IMINT UTFÖRT VISAR ATT DET KAN GE MELLAN 5-30 % YTTERLIGARE KOMPRESSION AV VIDEOFILER.

Flygtrafikledning

I dag övervakas civil flygtrafik visuellt av flygledare via fönster i höga torn. Flygtrafikledning övergår dock mer och mer till video, och kameror installeras inte bara för trafikledning utan även av säkerhetsskäl.

Ny teknologi och tillämpningar av den möjliggör att flygledningen koncentreras till en plats. Flygplatsernas in- och utflygningar följs då via datorskärmar. Tyvärr är inte väder och sikt alltid på den nivå som önskas.

Vidhance® förbättrar videoströmmen som tas emot hos en avlägsen trafikledning genom att korrigera för bland annat dimma och ojämn belysning. Flygledarna får därmed full kontroll över sensorer, belysning, flygdata och andra flygledningsverktyg precis som om de vore på plats i det lokala flygledartornet.

Vidhance® innehåller också videoanalysteknik, till exempel möjligheten att automatiskt följa ett objekt, vilket avsevärt kan underlätta trafikledningens arbete.

Flygspaning

Video från obemannade flygfarkoster (UAV) påverkas ofta av störningar i form av okontrollerade rörelser, vibrationer, turbulens och dåliga väderförhållanden. Trots det krävs videoströmmar av bra kvalitet där stabilisering kan vara en avgörande faktor.

Vidhance® korrigerar dessa typer av problem och skapar i realtid en förbättrad video för operatören belägen vid en markstation eller vid en avlägsen videoterminal.

Detta är något vi har erfarenhet av sedan 2009. Våra produkter har sedan start utvecklats i samarbete med krävande kunder i flertalet olika industriella branscher.

Undervattensfarkoster

Fjärrstyrda undervattensrobotar har blivit ett oumbärligt verktyg i diverse djuphavsoperationer. För att styra dessa typer av system med precision och hög säkerhet krävs ofta videoströmmar av bra kvalitet där inte minst stabiliseringen är en avgörande faktor.

Dessutom kan vår teknik i realtid reducera effekterna av ojämn belysning och förbättra videokvalitet i mörkt och grumligt vatten med hjälp av en kombination av regional och global kontrastoptimering.

Genom att alla beräkningar sker i vår mjukvara minskar den nödvändiga komplexiteten hos den redan påfrestade hårdvaran, som kan fokusera på att bara leverera video. Vidhance® sköter resten.

Presentationer av Imint

Imint Image Intelligence AB, Andreas Lifvendahl VD presenterar bolaget (2015-11-03)

Intervju med Imints VD Andreas Lifvendahl på Småbolagsdagen (2015-06-08)

Aktiespararna

Imint presentation

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL PRESENTATIONEN

Imint Wants To Bring Real-Time Video Stabilization To Android – Techcrunch

Händelser under 2015

Imint lockade många investerare (2015-11-20)

mint avslutade den 17 november teckningstiden i bolagets nyemission inför notering på Aktietorget. Emissionen tecknades till drygt 170 miljoner kronor inklusive teckningsåtaganden om 10 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 740 procent.

Imint emitterar 2,30 miljoner aktier till teckningskursen 10 kronor per aktie. Bolaget tillförs därmed 23 miljoner kronor inklusive kvittning av lån om 3,2 miljoner kronor från huvudägarna.

Emissionskostnaderna beräknas till 2,2 miljoner kronor. Totalt inkom teckningar från över 4.000 konton. Bolaget har efter emissionen 7,70 miljoner aktier. Aktien beräknas börja handlas på Aktietorget den 16 december.

”Imint befinner sig i ett mycket intressant skede där inledande kommersiella diskussioner med internationella smartphonetillverkare visar att vi har ett bra slagläge på en stor och växande marknad. Den kommersiella betydelsen av bra mobil video på den enorma marknaden för social- och digital media pekar på många användningsområdenden för Imints teknik Vidhance, och inledande samtal förstärker den bilden”, – Andreas Lifvendahl, vd i Imint. www.avanza.se

Förändring av innehav hos huvudägarna och ledning i Imint Image Intelligence AB (2015-12-11)

Imint Image Intelligence AB`s (Imint) huvudägare Professionell Ägarstyrning i Sverige AB (PÄAB) har den 11 december tillsammans med Uppsala Universitets Holding AB (UUH AB), Imint Partners AB och management i bolaget sålt aktier i bolaget till ett knappt 20-tal kapitalstarka investerare. Försäljningen har skett utanför marknaden och med AktieTorgets godkännande då delar av innehavet som sålts är under lockup. Affären har gjorts till senaste emissionskurs, dvs 10 kr/aktie. Totalt har 1 179 747 aktier sålts varav 720 056 omfattas av lockup.

”Hela PÄABs återstående innehav kommer att vara under lock up vilket ytterligare understryker PÄABs långsiktiga engagemang samt vår positiva syn på bolaget och dess möjligheter. Vi avser även fortsättningsvis ta det ansvar som följer med vår roll som största ägare och ser det som en ytterligare styrka för Imint att nu kunna få in fler långsiktiga och kapitalstarka ägare.” – Björn Berg, VD i PÄAB.

BJÖRN BERG, VD I PÄAB.

”Det är glädjande att vid sidan av PÄAB kunna få in nya kapitalstarka ägare som delar min och Simons tillförsikt och framtidstro för Imint.

Genom att jag och Simon frivilligt undertecknar lock-up avtal bekräftar vi vårt gemensamma och långsiktiga engagemang i bolaget” – Andreas Lifvendahl, VD i Imint. news.cision.com

Första handelsdag för Imint på AktieTorget (2015-12-15)

Imint Image Intelligence AB (Imint) har under november genomfört en nyemission som tillförde bolaget brutto 23 MSEK inklusive kvittning av lån om 3,2 MSEK från huvudägarna och före emissionskostnader. Emissionen tecknades till drygt 170 MSEK inklusive teckningsåtagande om 10 MSEK vilket motsvarade en teckningsgrad om ca 740 procent. Totalt inkom teckningar från över 4 000 konton. Vid tilldelningen prioriterade styrelsen att få en bred ägarspridning vilket medfört att bolaget idag har över 2 100 aktieägare. Emissionen är nu registrerad och aktierna levererade till tecknarna vilket betyder att bolaget är redo att notera aktien på AktieTorget den 16 december 2015. www.avanza.se

Aktietorget

Monsterrusning i premiären (2015-12-16)

Mjukvarubolaget Imint gör en jätterusning i premiärhandeln på Aktietorget. Jämfört med teckningskursen på 10 kronor handlar det om ett kursrally på över 200 procent.

Det första avsluteti Imint Image Intelligence gjordes på 27 kronor och strax före klockan 09.45 handlades aktien till 28,40 kronor. Det är ett kursrally på hela 184 procent jämfört med teckningskursen på 10 kronor per aktie.

Som högst haraktien handlats för 31 kronor – 210 procent över teckningskursen.

Erbjudandet att teckna aktier blev kraftigt övertecknat. Nyemissionen tecknades till drygt 170 miljoner kronor inklusive teckningsåtaganden om 10 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på hela 740 procent.

Imint emitterar 2,30 miljoner aktier till teckningskursen 10 kronor per aktie. Bolaget tillförs därmed 23 miljoner kronor inklusive kvittning av lån om 3,2 miljoner kronor från huvudägarna. Emissionskostnaderna beräknas till 2,2 miljoner kronor. Totalt inkom teckningar från över 4.000 konton.

Bolaget har 7,70 miljoner aktier och till kursen 28,40 kronor är börsvärdet 219 miljoner kronor. Till teckningskursen värderades bolaget till 77 miljoner kronor. www.avanza.se

Vi är glatt förvånade. Vi kände visserligen av mycket intresse under emissionen i och med att den övertecknades, men det här är mycket mer än vad vi någonsin hade kunnat förutspå. – Imints vd Andreas Lifvendahl- VA Finans. (2015-12-27)

Styrelseledamot har sålt 3.000 aktier i Imint (2015-12-27)

Per-Henrik Joakim Nydemark har den 21 december sålt 3.000 aktier i Imint Image Intelligence där han är styrelseledamot. Det var fjärde dagen som aktien handlades på Aktietorget efter noteringen den 16 december. Han äger därefter 2.000 aktier och drygt 18.000 köpoptioner i bolaget. Det framgår av Aktietorgets insynsrapportering. www.avanza.se

Analyser

IMINT – nästa fingerprint! (2015-12-16)

”Detta är tillsammans med TC TECH årets hetaste börsnotering. Kul att ännu en gång få investera i Svensk Hi-TECH när den är som bäst. Man investerar i IMINT för den enorma potential som finns. Lyckats bolaget med en bråkdel av deras planer får vi som missat Fingerprint’s fantastiska kursresa kanske här en ny chans?” – Lawless Redeye.se

IMINT – Mot miljardvärdering? (2016-01-04)

”Videostabilisering med kringtjänster kommer finnas i nästan alla smartphones inom några år, det tror jag alla inser. Men även att kunna filma sin egen video i hög kvalité och sedan autoredigera den kommer givetvis att bli gigantiskt på sociala medier och olika typer av communitys som t ex Instagram.

Trots att denna jättemarknad nu är på väg att explodera finns det i nuläget endast tre, möjligen fyra stycken aktörer:

IMINT, Irida Labs, Morpho och eventuellt Foto Nation.” -Tändstickskungen – Redeye.se

Intressant koppling mellan IMINT och Fingerprint Cards (2016-01-05)

KATARINA BONDE STYRELSELEDAMOT I FINGERPRINT CARDS , DYKER UPP I INSYNSLISTAN FÖR IMINT.

”Oavsett vad denna superkvinnas uppdrag i IMINT är så är det en värvning som i hockeytermer kan jämföras med Wayne Gretsky. Denna kvinna sätter en oerhörd kvalitetsstämpel på IMINT.

Hon är stationerad mitt i Silicon Valley och kan öppna oerhört många dörrar för IMINT. Kolla meritlistan så förstår ni.

Vill Fingerprint Cards uttöka sin produktportfölj? Varför sälja 1 produkt till smartphonetillverkarna när man kan sälja 2?

Kan Fingerprint Cards vara spekulant på IMINT? Tanken är inte alls ologisk. Synergierna finns där, klart och tydligt.” – Tändstickskungen – Redeye.se

#imint tweets

Källor:

www.redeye.se/aktiebloggen/intressant-koppling

www.redeye.se/aktiebloggen/imint-nasta-fingerprint

VA Finans

news.cision.com

Techcrunch

aktietorget.se/pressdocs

imint.se

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-01-09 06:11:20

Sociala medier trender 2015 av Johanna Lindskog Lindell

Facebooks VD Mark Zuckerberg har förutspått att den sociala plattformens nyhetsflöde mestadels kommer innehålla videos inom fem år. Redan idag ser hälften av Facebooks dagliga aktiva användare på minst en video varje dag.

Det blir stort!

http://www.resume.se/blogg/johanna-lindskog-lindell/2015/09/30/sociala-medier-trender-2015/

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-01-11 02:13:41

Gå med i https://www.facebook.com/groups/444556862397787/?fref=ts

Ni lär överväga att köpa aktien... Citat:

"Tittat lite på vad som finns på marknaden beträffande videostabilisering och det som finns och dominerar är optisk stabilisering för dyra mobiltelefonerna, Apple har två lösningar.

iPhone 6s plus har optisk stabilisering i både kameran och i videofunktionen. iPhone 6s däremot har inget av det utan mjukvaru- och algoritmlösning liknande den som Imint har.

Samsung S6 edge har optisk stabilisering i både kamera och videostabilisering. Där fungerar emellertid inte videostabiliseringen vid zoomning. Märkligt... för det är just vid in zoomning som stabilisering behövs.

Jag har själv en iPhone 6s och en livlig hund som jag videofilmar och zoomar in, fungerar rätt Ok. Varför iPhone 6s inte har optisk zoom är antagligen av kostnadsskäl. Den kostar ändå 7500 kr!!

Det gör att den marknad som Imint direkt adresserar är en komplettering till optisk zoom som i Samsungs fall och prissegmenten under dyra mobiltelefonerna. D.v.s. i princip de flesta mobiler med videofunktion."

0
Ogilla!
160
Gilla!
2016-01-11 14:21:21

Imint kandidat på Stockpickers lista, vinnaraktie 2016, läs nedan.

"Stockpicker släppte igår söndag den 10 januari sitt årliga "Vinnarnummer" i sitt senaste analysbrev. Tre av bolagen på Aktietorget platsar på vinnarlistan 2016.

* Teknikkonsulten Eurocon. Stockpicker ser en betydande uppsida och sätter en riktkurs på cirka 6,50 kronor på tolv månaders sikt. Analyshuset spår en vinst på 53 öre per aktie 2016, vilket motsvarar ett p/e-tal på 9,3. Stockpicker anser att p/e 12 vore en rimlig värdering. Köprådet är dock av det mer spekulativa slaget. Eurocon är ett litet bolag med en stundtals mycket svag likviditet i aktien.

* Videostabiliseringsbolaget Imint är glödhett och aktien steg som en raket vid noteringen på Aktietorget i december. Stockpicker konstaterar att det kan bli både fisk eller fågel här.

"Det är därmed en rejäl chansning att ge Imint en plats som årets vinnarkandidat. Det enda vi är säkra på är att aktien inte kommer att vara lika stabil som bolagets teknik möjliggör", skriver Stockpicker.

* Dialysövervakningsbolaget Redsense Medical väntas med start i år nå en kraftigt accelererande tillväxt i omsättningen. Nyhetsflödet i övrigt väntas bekräfta Stockpickers uppfattning att Redsense går en mycket ljus framtid till mötes. Analyshuset anser att bolaget är nära ett storskaligt kommersiellt genombrott och att aktien är billig. Stockpicker initierar en köprekommendation av Redsense med riktkursen 25 kronor.

De övriga bolagen på Stockpickers vinnarlista är Bimobject och Drillcon på First North samt Concordia, C-Rad, Intellecta, Oasmia och Softronic på Stockholmsbörsen."

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-01-11 17:44:31

Läs: I DAGSLÄGET STÖDS ANDROID...

Två stycken Exjobb hos Imint AB i Uppsala!

27 mars, 2015 Lämna en kommentar Skrivet av Andreas Lelli, Amanuens

Imint AB är ett mjukvarubolag med kontor i Uppsala Science Park. Företaget har sitt ursprung i forskning vid Centrum för bildanalys vid Uppsala universitet.

Nu söker de två examensarbetare, ett på 10 veckor, och ett på 20 veckor. Såhär beskriver de själva exjobben:

”1. Examensarbete på 10 veckor (BSc): Kodgenerering och kodanalys. Utveckling och integrering av ett LINT-liknande verktyg för statisk kodanalys, för att göra mjukvaruutveckling mer effektiv, och öka kvaliteten i kodningsstil. Verktyget bör även kunna mäta vilka produktivitetsförbättringar som åstadkoms. Läs mer här.”

”2. Examensarbete på 20 veckor (MSc): Videomjukvara och beslutsstödsalgorimter för redigering. Privatpersoners egna videoklipp från smartphones håller oftast inte måttet, eftersom för mycket ointressant eller dålig video spelas in, och få tar sig tiden att redigera efteråt. Examensarbetet utgår från pågående forskning om videobaserad rörelseanalys och kvalitetsmått, och syftar till att ta fram nya algoritmer för att automatiskt ta fram förslag till användaren om hur ett videoklipp kan segmenteras och klippas. Läs mer här.”

Därutöver söker Imint juniora mjukvaruutvecklare för fast anställning, med följande förkortade beskrivning:

”Denna roll har fokus på levererbara produkter och kundintegration. Imints mjukvara Vidhance Mobile integreras som mjukvarukomponenter direkt i kundens produkt (som till exempel en smartphone), och som en utökning till operativsystemets abstraktionslager för kamerahårdvara. I dagsläget stöds Android, men andra operativsystem kan tillkomma i framtiden. För denna roll värdesätts kvalitetsmedvetenhet, bra kommunikationsförmåga, och ett intresse av att stödja ingenjörer hos några av världens mest kända smartphonetillverkare.”

Verkar det intressant? Läs fullständig jobbannons här: http://www.imint.se/careers/junior-mjukvaruutvecklare-produktintegrat%C3%B6r

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-01-11 17:45:54

Och det var 27 mars, 2015

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-01-15 15:51:28

Vilka är marknaden? Har svårt att se det när jag skummar igenom tråden.

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-01-15 16:06:44

Marknaden är alla med optiska objektiv som idag inte kan zooma video med stabilisering i 7000 kr klassen.

Plus alla övriga som behöver bildstabilisering vid videofotografering i lägre prisklasser var mekanisk stabilisering är för dyr.

Så på 5 års sikt har alla smartphones videostabilisering i någon form.

Imint är först på plan. Resten...

Det är om det fungerar ofattbart.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-01-15 16:16:38

Tack! Det är alltså för direkt visning av videon i telefonen?

Delar man videon via exempelvis youtube så har de egen stabilisering.

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-01-15 16:23:38

Innebärande på väldigt lång sikt kanske 1 miljard ständigt återkommande ordrar. 2,6kr styck med 100 miljoner i fasta kostnader. 2,5 miljarder i vinst.

Helt vansinnigt kan tyckas för ett bolag idag med marknadsvärde på 260 miljoner.

Men f-n vet om det inte blir nästa succé.

Att vara med på resan är min största HIT.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-01-15 16:29:22

Jag tycker det luktar ponzi snarare än fing.

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-01-15 18:00:22

Jag kan inte se att det liknar Ponzi när man vann Bull Avard 2014 bland alla tusentals teknikföretag i Europa som liknas vid en Oscarutnämning.

De är även nominerade nu och i Barcelona febr kommer man antagligen att presentera ett färdigt koncept med kund på x antal 10 milj enheter.

Valet är fritt att studera företaget!

Men Ponzi... Nää... Snälla... Läs på lite, så lovar jag att du kommer att bli imponerad.

Jag bryr mig inte om börskurs i nuläget, ligger snarare back 25% i GAV.

Däremot känns det stimulerande att fler än jag har samma intresse och förhoppning på ett bolag som enl. Stockpicker utsågs till en av 2016 års börsvinnare.

De ansåg i ärlighetens namn att bolaget varken var fågel eller fisk men likt förbenat ligger den på listan.

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-01-25 01:11:11

Kopplingen Fingerprint Cards och Imint är större än vad man tror... Samma kunder men även att man har kopplingar i styrelserna.

/2016-01-18 12:00:07 publicerades: Den strategiska ledningen av Imint förstärks genom att Katarina Bonde kommer att bistå styrelsen som adjungerande styrelsemedlem./

Men... Katarina är också Styrelseledamot i Fingerprint Cards.

Vd:n för Imint har tidigare smått flaggat för att det inte är helt omöjligt och insinuerat på att ett visst budintresse verkar finnas.

En konspiratorisk tanke... att Katarinas uppgift är att utvärdera ett samarbete med båda parters goda minne. Imint bygger upp distributionskanaler och säljkontor i regioner var FPC redan har kunskap och är etablerad i.

Imints börsvärde (207 milj) är 125 ggr mindre än FPC:s. FPC eller en annan aktör som visar budintresse skulle i nuläget komma billigt undan även om premien skulle bli väldigt hög.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-01-27 19:31:37

Aktien tuggar på uppåt utan några säljare och låg omsättning.

Bra signaler, men vad händer vid första bästa nyhet...

Aktier att köpa?

Tyvärr, det finns inga aktier

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-01-27 20:54:16

...frågade idag en som jobbar inom just detta gebit. Han hade aldrig hört talas om Imint.

...o där dog mitt nyfikna intresse :-)

Initialt ska man göra analysen för köp enkel. Jag lyckades inte ens ta mig förbi första häcken för ett potentiellt köp.

Tjipp tjipp

Mvh Civ

0
Ogilla!
181
Gilla!
2016-01-27 22:55:18

civ

Jag själv är ekonom med doktorand intro. utan att ha doktorerat.

Något som förvånar mig är att du har inlägg som är så schablonmässiga att man funderar på huruvida du ens läser på innan du yttrar dig.

Ännu mer förvånade när någon har användare "civ ekonom", vilket verkligen förpliktigar att man kan något om källundersökning.

"frågade idag en som jobbar inom just detta gebit"

Vilket gebit? Själv har jag kontakter inom teknikföretag som har anknytning till ny teknik och framtidsföretag/forskning.

ALLA vet vad IMINT sysslar med. ALLA vet att IMINT vann Bull Avard 2014, vilket är det mest prestigefyllda priset i Europa i kategorin framtida teknikföretag.

Även i år är IMINT finalist i White Bull, efter ytterligare förbättringar:

"2015 UTMÄRKELSER

MÖT 2015 AWARD-finalisterna!

Över 400 privatägda europeiska företagen utvärderades och 60 valdes ut som finalister bygger på kvalitet i ledarskap och prestanda, marknadsmöjligheter, tillväxt och tillväxtpotential."

Och 2014 vann Imint hela utmärkelsen. Det är Europas OSCAR gällande framtida teknikföretag.

civ ekonom, förvånar mig att du är så outbildad, trots att du tydligt framhäver det i ditt nick.

Är man utbildad så läser man på innan man yttrar sig, vilken kompis och inom vilket gebit. Fotograf på någon landsortblaska?

Nu får du verkligen förklara dig, utan att smita undan.

Förstått...

-För man kommer inte med liknande inlägg utan att ha torrt på fötterna!

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-01-27 23:14:34

civ

Det finns andra företag som inte vunnit liknade priser men som kanske kommer att börsintroduceras inom två år.

Typ Dirac Research, som även dom har en algoritm ursprungen från Uppsala Universitet. Det är ljudförbättring liknande Dolby fast bättre.

Finns i BMW, MB, Porsche, Harman, Oppo m.m.

Som också är inne på mobiltillverkare och kommer att få volym.

Givetvis inget som du fattar eller ens har kommit i närheten av.

Kan bara ge dig ett råd... -Läs på innan du yttrar dig!

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-01-27 23:17:29

#24 helt enig!

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-01-27 23:25:41

#26. Bra slakhane.

Jag har inte tidigare brytt mig om att kommentera civ ek.

Han har varit nonsens non grata.

Dissat Fing tidigare med löjliga siffror, men i dag lägger han in en löjlig graf ang. Fing och är aktieägare?

-Och tror sig vara trovärdig!

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-01-27 23:27:34

Haha var?

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-01-27 23:32:33

På TA forumet citat:

"#439 Av: CivIngEL

2016-01-27 14:10:56» AnmälLadda ned

Stängning över 489ish kan ge bra fart uppåt och sätta slutpunkt för rekylen från toppen.

Är färgad av innehav."

...............Hehe, vilken tomte...............

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-01-27 23:34:41

läs...

"Är färgad av innehav" :))

0
Ogilla!
155
Gilla!
2016-01-27 23:36:29

Nja nu får du skaffa nya glojärn :)

0
Ogilla!
155
Gilla!
2016-01-27 23:37:27

En civilekonom och den andra civilingenjör ju

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-01-27 23:41:54

Sorry, det var inte den rackarn.

Känner mig dum....

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-01-27 23:47:23

#33 Gör inte det pga förväxlingen, lite kul är det allt ;)

Inte var dag jag blir kallad tomte =)

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-01-27 23:50:53

Ber om ursäkt CivIngEL.

Dissade grafen rakt av eftersom jag uppfattade att det var civ ekonom

Som plåster på såret ska jag ta och titta på din graf lite extra...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
174
Gilla!
2016-01-27 23:56:48

Haha, som sagt ingen skada skedd ;)

0
Ogilla!
160
Gilla!
2016-01-28 08:09:23

Det är ni som lägger värderingar i mitt namn, inte jag. Det kan ju inte jag rå för.

Nej jag har absolut inte källforskat företaget. Jag tog mig ju inte ens dit som sagt.

Mvh Civ

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-01-28 08:46:03

#37. Du inser väl vilken indignation det skapar när man själv har lagt ner hundratals timmar i undersökande och investerat stora summor i aktien.

Värderingen du har gjort, är att fråga en som jobbar inom "gebitet" och där faller alla förutsättningar för ett köp av IMINT aktien.

Då blir det klent och ingen pondus i inlägget och i det läget bör man avstå från att överhuvudtaget skriva.

0
Ogilla!
160
Gilla!
2016-01-28 08:57:27

signaturen collecto skriver:

Känns inte omöjligt att Imints första kund är sydkoreansk, då de sedan ett tag har etablerad agentförsäljning och teknisk support i Sydkorea, företaget CidT. Några av de kändaste tillverkarna är Samsung, LG, KT Tech och Pantech.

Inför MWC, 22-25 Feb, så har LG kallat till press event den 21 Feb för att presentera ny flaggskeppsmodell, troligtvis G5.

LG G5

http://venturebeat.com/2015/12/30/lg-g5-will-feature-dual-displays-and-camera-lenses-hardware-expansion/

Wide-angle camera

- Dual displays

- Qualcomm¿s Snapdragon 820 system-on-a-chip

- 3GB of RAM and 32GB of storage found in the G4

- G5 is said to utilize a dual-lens configuration on the rear, giving the main 16-megapixel camera a 135-degree wide-angle capability.

- Laser for assisting with autofocus, first deployed on 2014¿s LG G3.

- RGB sensor to further assist with autofocus and other scene-recognition functions

0
Ogilla!
156
Gilla!
2016-01-28 09:04:19

Det är ett aktieforum.

Chill.

Jag skriver vad jag vill och har alltid gjort.

Imint stöp tyvärr direkt för MIG.

Mvh Civ

0
Ogilla!
154
Gilla!
2016-01-28 09:09:21

#27-36 Vilken underhållning! :D

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-01-28 13:44:10

Fortsättter med signaturen collecto:

CidT och LG har sina kontor nära varandra i Seoul :)

https://www.google.se/maps/dir/Sydkorea,+%EC%84%9C%EC%9A%B8%ED%8A%B9%EB%B3%84%EC%8B%9C+%EA%B8%88%EC%B2%9C%EA%B5%AC+%EA%B0%80%EC%82%B0%EB%8F%99+219-24+LG%EC%A0%84%EC%9E%90+MC%EC%97%B0%EA%B5%AC%EC%86%8C/Gasan+digital+1-ro,+Geumcheon-gu,+Seoul,+Sydkorea/@37.4749459,126.8842862,17z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x357b61e09f402ea7:0x134eb084bf6e63bf!2m2!1d126.889092!2d37.475322!1m5!1m1!1s0x357b61e40baa8b11:0x3c9baa80aab7824f!2m2!1d126.8826848!2d37.4770244?hl=sv

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-01-28 17:36:19
Ladda ned

Trendlinjen är intakt. Inga säljare och aktien går upp.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-01-29 19:31:20

Trendlinjen är även intakt beträffande antalet aktieägare i Imint på Avanza. Vi passerade 2 600 st idag, bara på Avanza.

Spännande att så pass många vill följa med på resan.

0
Ogilla!
177
Gilla!
2016-01-31 09:28:10

Har försökt läsa in mig lite på detta bolag i helgen, och ja, det ser onekligen intressant ut. Kommer att börja köpa på mig med start nästa vecka.

Jag tror att Imint har oerhört goda förutsättningar att fyrdubbla sitt värde inom relativt kort tidsperiod. Mobilmässan i februari lär skjuta iväg kursen om det ramlar in ett par intressanta Pm.

Risker..ja givetvis..men även uppköpskandidat som jag ser det!

pl2002 är det du som är forumguru gällande Imint eller vem?

0
Ogilla!
163
Gilla!
2016-01-31 16:55:37

#45 Vader67.

Du är välkommen..

Är kanske för påstridig, men ser en brist i ledningens kommunikation. Vansinnigt att kursen har kunnat vara nere på 25 kr. Det öppnar upp för bud på bolaget och på nivåer som jag aldrig skulle kunna acceptera.

Varför kan man inte från ledningen sida komma ut med ett enkelt pm och meddelar... - Ja, vi har en riktigt bra fungerande Android applikation, det är därför vi förstärker vår säljorganisation i Asien.

För som det är nu så ifrågasätts så mycket. Jag skulle aldrig ha skrivit så mycket om Imint om det inte var ledningens dåliga omdöme att inte göra det själv.

De kan plötsligt stå där på pottkanten med låg Imintkurs och ett bud på 100 kr som marknaden accepterar, därför att de varit så klantiga och själva inte månat om aktievärdet.

Då kanske epitetet aktieguru inte är så relevant utan mer att belysa vad Imint egentligen är värt.

När t.o.m. börslunch i ett av sina sändningar påpekar att informationsgivningen från Imint är knapphändig. Då har det gått för långt.

Så det enda rätta är att tydligen att man får hjälpa ledningen på traven, att etablera förståelse för att Imint är nästa succébolag 2016

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-01-31 17:11:25

#46 Ja det är väl en balansgång att informera för lite/för mycket.

Men att bolaget har enorm potential inom ganska snar framtid tycker jag är uppenbart...alltid klurigt att finna vettig info utan att få det från ultrahaussare eller ultrabaissare. Man måste helt enkelt göra sin egna bedömning.

Men om någon/några större aktörer ser stor potential i bolaget...så är ett uppköp såklart en chans/risk. Till billigt pris.

Det är omöjligt att säga vilken kurs som är "bra" att köpa in sig på, men tror man på detta så kvittarcdet nog ommgavet är 25 eller 35:-.

Hundringen innan sommaren? Fullt rimligt.

pl2002, dela all matnyttig info du kan finna! Kan bli en spännande (lönsam) resa.

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-01-31 17:37:22

Ja, Vader67.

Ser det också likadant. Realistiskt tänkt har bolaget börsvärde på 235 miljoner idag.

Inom tillväxtbolag inom smartphone och lite volym så är ett börsvärde på 2,3 Mrd inte speciellt mycket. Då har vi direkt en börskurs på 300kr.

Jag har svurit på att när de första beställningarna trillar in så ska jag absolut inte sälja. Kursen lär antagligen sticka rejält men kommer inte att vara i paritet med vad man kan kamma hem i en framtid.

0
Ogilla!
173
Gilla!
2016-01-31 17:43:39

Vader67.

Gå med i Facebook gruppen:

https://www.facebook.com/groups/444556862397787/

Bra mycket nyttigt där...

0
Ogilla!
154
Gilla!
2016-01-31 19:06:48

Jag gillar ju när man söker efter svagheter...teckningskurs på 10:- som nu ligger på 30:- innebär såklart en risk på kort sikt där det kan ramla tillbaka mot 10:-.

Å andra sidan..slutet på februari kan innebära rally.

Och en annan sak...nån som funderat på uppköp av...hm...FING kanske?

Galen tanke. Eller?

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-01-31 19:18:29

#50. Nej det är ingen galen tanke alls.

Katarina Bonde sitter som tvåa om inte till och med etta i Fingerprints styrelse. Hon är den som har störst internationell erfarenhet i Fings styrelse.

Att hon tillkommit som Adjungerande Styrelsemedlem i Imint väcker vissa konfunderingar.

Trojansk häst är en paranoid tanke. Men vad har hon där att göra om det inte är allvar på tapeten.

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-01-31 19:34:40

Katarina Bonde är den mest meriterades i FPC:s styrelse, läst teknisk fysik vilka vi vanliga dödliga bara kan drömma om. Ingen annan FPC ledamot kommer ens i närheten.

Frågan är vad gör hon i lilla IMINT?

Bonde har varit VD för ett antal IT-företag i Sverige och USA, och haft styrelseuppdrag i bland annat ExpensePath Inc., NetReflector Inc. och Orc Software.

Idag är hon VD för riskkapitalbolaget Kubi LLC. Hon har varit konsult åt Regeringskansliet[4] och är styrelseledamot i bland annat Sverige-Amerika Stiftelsen, Micronic Mydata AB, Microsystemation AB, Aptilo Networks, Sjätte AP-fonden och Kungliga Operan.

Ingen dålig rekrytering av IMINT, Hehe

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
168
Gilla!
2016-01-31 19:52:43
Ladda ned

Har själv tagit några ggr. tagit rygg på MSAB var Katarina Bonde finns, hon är även där Adjungerade och oberoende.

Katarina G Bonde

KatarinaGBonde_web_smallIndependent in relation to the company and its management, as well as major shareholders.

0
Ogilla!
155
Gilla!
2016-01-31 21:13:57

#52 Ja jag läste det där om Katarina Bonde. Jag är förmodligen inte kvalificerad nog att bedöma hur normalt alternativt uppseendeväckande det är att hon dyker upp i Imint...kanske bara förhoppningsfulla spekulationer...men visst är det kittlande..

Och FING har en rejäl stridskassa nu. Köpa Imint och erbjuda både FP-sensorer och mjukvara för video..ja varför inte?

Jag har även kikat på anoto där det snart kan börja hända saker, men jag har bara en usel magkänsla där. Förmodligen deras svaga prestationer bakåt i tiden som spökar.

Imint känns fräschare och mer spännande..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-02-01 22:30:45

Ericsson räknar med att video växer med 55 % per år i mobil datatrafik till 2021.

https://www.mobileworldcongress.com/session/mobile-video-explosion/

0
Ogilla!
175
Gilla!
2016-02-01 23:11:11

#55 Alltså..ju mer jag läser..desto mer övertygad blir jag.

Tiodubblat börsvärde bör vara enkelt om det lyckas någotsånär...

Hur bedömer ni risken? Mycket hög, hög, låg, mycket låg osv?

0
Ogilla!
171
Gilla!
2016-02-02 07:34:13

#56 Vader67

Jag jämför närmast med alla 1 000-tal Biotech bolag som påstår sig vara ledande inom t.ex cancer, men det blir sällan blir några resultat. Ändå kan aktiepremierna vara enorma.

Likadant med Imint, man betalar i nuläget en premie för den forskning och resultat man genom åren byggt upp. Men man betalar även en premie för vetskapen att Imint har kontakt med många mobiltillverkare och för den sannolikhet, att riktiga orders kommer.

Det går att vänta med IMINT tills bolaget får sin första order. Risken är att man inte hinner med pga. begränsat utbud. Aktien blir dyr och där ser jag en risk/award. Kliver jag på nu så kan jag göra det i volym och då blir utväxlingen stor…

-Chansar på ett klipp!

Den största risken är att det dröjer innan försäljningen kommer igång och att bolagets externa information är knapp, vilket skapar osäkerhet och dämpar intresset. Då kan skambud på bolaget komma, vilket i värsta fall accepteras.

Samtidigt är det många miljoner nerplöjt och många närstående som satsat privat på ett koncept som de bör ha vetskap om att det fungerar.

Sammanfattningsvis:

Hög risk.. Om order dröjer.

Ingen risk... Vid bolagets första order.

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-02 07:54:37

Förtydligande:

Bolagets första order...? Man har givetvis haft försäljning i många år till försvarsindustrin. De ordrana har tagit åratal av byråkratiska processer att genomföra. Nu satsar man enbart på videostabilisering till mobiltelefoner.

0
Ogilla!
187
Gilla!
2016-02-02 13:23:42

Då VD:n har själv gått ut och sagt att en fördubbling av omsättningen är vad de siktar på i år och 10 gånger så mycket året efter så förväntar jag mig inget speciellt de första sex månaderna detta år, möjligen samarbeten eller mindre nyheter som kan ge luft under vingarna för många och bli kursdrivande.

Ska även ha i åtanke att de är precis i uppstarten av att starta ett nytt kontor i Shanghai och anställa personal för att nå ut till de alla olika tillverkarna.

Att ta in Katarina Bonde är en bra värvning för att ordna upp alla de kanaler och den struktur de kommer att behöva för framtiden med försäljning av deras produkter mot mobiltelefonmarknaden. Att ha varit med på Fingerprints resa räcker nästintill som merit (produkterna må skilja sig men bemötandet av alla möjliga kunder och logistik/organisering är någorlunda likt).

Hoppas självklart på större nyheter tidigare. Tror däremot med de uttalade omsättningarna och de ledtiderna mobiler har idag att vi kan börja se stora nyheter vid sent Q3/början av Q4.

Stor potential då deras kostnader är oerhört små och de riktar sig mot en marknad som är enorm, räcker med kontrakt av mindre storlek för att börja göra ordentligt med vinst. Förväntar mig att kursen pendlar som den har gjort senaste tiden, ser däremot att de bör ha börjat leverera nyheter av vikt detta år för att framtiden ska se så ljus ut som vi alla målar upp deras potential till.

Likheten med Fingerprint är till stor del, förutom tillverkarna de riktar sig mot, att det är något som om några år troligen kommer vara en standard, Fingerprint med FPS, Imint med sin produkt Vidhance.

0
Ogilla!
146
Gilla!
2016-02-02 15:24:57

Bra Irishlille, det sist nämnda absolut något att sikta på.

Däremot det du skrev om fördubbling av omsättningen... -Hmm... Det vd har sagt är i en initialaffär rör det sig om flera 10-tal miljoner enheter med ett pris för volymtillverkare 20-30 cent och för nischtillverkare 50 cent.

Tidigare omsättning är gentemot försvarsindustrin och den var i förhållande väldig låg om man ser till de volymer som mobiltelefoner kommer att generera.

Försöker hitta info om det du nämner...

Vi hörs!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
169
Gilla!
2016-02-02 16:37:57

Hur ser det ur med patenter och annat? Man brukar ju säga att mjukvara är osäkrare än hårdvara..

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-02 17:44:00

Finns flera bl.a.

Realtids videostabilisering

Patent nummer: 8675081

Sammanfattning: Föreliggande uppfinning tillhandahåller en metod och ett system för videostabilisering i realtid. Förfarandet innefattar stegen att: uppskatta en optisk flöde från en tidigare bild, Ii, till en aktuell bild, Ii + 1; bestämning av en Euclidean transformation, Fi, från den tidigare bilden, Ii på den aktuella bilden, Ii + 1, där den euklidiska transformation, Fi, innefattar en produkt av rotation, Ri, och skalning, si, och översättning, Ti; och transformera den aktuella bilden, Ii + 1, genom att tillämpa inversen av euklidiska omvandling, Fi, på den aktuella bilden, Ii + 1, för att erhålla stabilisering. Omvandlingen av den aktuella bilden, Ii + 1, är begränsad genom användning av euklidiska matriser Ai och Bi, varvid: AI används för att lagra absolut ram transformations relativa beste ramele koordinater, är Ao enhetsmatrisen och Ai + 1 är lika med AiFi? 1 för i? 0 och Bi används för att lagra visualisering fönster koordinattransformation.

Typ: Grant

Arkiverat: 22 jun 2010

Födelse Patent: 18 Mars 2014

Förvärvare: Imint Image Intelligence AB

Uppfinnare: Harald Klomp, Anders Frisk

0
Ogilla!
199
Gilla!
2016-02-02 17:50:45

2 US PATENTS IN FORCE

8,723,953 Generation of aerial imagesJan 30, 09May 13, 14[H04N]8,675,081 Real time video stabilizationJun 22, 10Mar 18, 14[H04N] - See more at: http://www.patentbuddy.com/Company/Profile/IMINT-IMAGE-INTELLIGENCE-AB/1846624#sthash.5jc0KOts.dpuf

0
Ogilla!
165
Gilla!
2016-02-02 18:00:18

Patent forts...

Imint - Bild Intelligence AB har specialiserat sig på datorseende programvara för realtidsvideo optimeringar och förbättringar, inklusive videostabilisering med egna PATENTERADE metoder baserade på rörelseanalys .Traditional marknaderna har varit industri- och försvarssystem, såsom obemannade flygsystem, UAS, och Air trafikkontroll, ATC. Imint är utvecklare och innehavaren av Vidhance mjukvarualgoritmer teknik, som består av:

Realtidsvideo förbättring

Video Stabilisering

Automatisk bildmosaikteknik från Video

Object Tracking och Dimensionering

Adaptive regionala Video Contrast Enhancement

Tekniken är anpassad för mobila konsument video, Vidhance Mobile, tillägger ytterligare komponenter:

Live Video Autozoom

On-the-fly Videoredigering och Auto-cut

Automatiserad Video Production och live filmning.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
173
Gilla!
2016-02-02 20:20:45

Från AVA forumet:

Mobile World Congress Barcelona 22-25 FEB 2016

Welcome to see videos recorded using Vidhance compared with iPhone and other market leading smartphones!

Man kommer alltså att visa en jämförelse iPhone och andra ledande smartphones.

Det är så extremt stort så jag kan knappt fatta det!

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-02-02 20:31:09

#65 Extremt stort? Utveckla. Låter väl snarare..vettigt?

Tänk om du blir Imints kråkhatare :)

Och jag den nyrika, för evigt tacksamme, följaren!

Har börjat köpa så smått, men vet inte om det är klokare att vänta lite...sur börs, få nyheter, 15-20:- snart?

0
Ogilla!
161
Gilla!
2016-02-02 20:35:39

SPRID DETTA SÅ STORT

Man spekulerar om att det kanske är Samsung S7 som det här kommer att visas på.

https://www.mobileworldcongress.com/exhibitor/imint-vidhance/

0
Ogilla!
179
Gilla!
2016-02-02 20:37:12

Väntar man till efter mässan är det kört!

0
Ogilla!
176
Gilla!
2016-02-02 20:46:47

#67 Haha...ånej inte SAMSUNG-rykte här också, räcker väl med FING????

Nä vänta till efter mässan kanske är dumt, men ett par veckor..?

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-02 20:59:14

Haha pl...skönt att sitta på andra sidan...annat var det när du och glomen körde "killfing"

Bara en kul reflektion, din tur att haussa nu och det utan motstånd? :)

Klimatet på AG har verkligen förbättras oerhört, kul tycker jag med förhoppning att det fortsätter så...hoppar nog in i bolaget snart

Tänk om fing köper skiten och samsäljer tjänsten, gott som choklad (JD) det :)

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-02-02 21:15:44

#69 Vader.

Jo, Imints återförsäljare/partner i Sydkorea är CidT. Deras största kund är Samsung...

0
Ogilla!
156
Gilla!
2016-02-02 21:17:07

#70. Det blir kalas dempa ;))

0
Ogilla!
218
Gilla!
2016-02-02 21:24:13

Pl...minns hur illa jag tyckte om dig då, skönt att tiden läker alla sår och vi kan vara vänner igen...allt blir bättre med åren :)

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-02-02 21:32:07

Alla bolag de lyckas få kontrakt med är bra, vinsten kommer visa sig fort i ett sådant scenario. Scenariot som vore en dröm är om de lyckas skaffa ett samarbete med en av de ledande aktörerna, likt Fingerprint och Huawei. Samsung vore en alltså en dröm, men inte omöjlig.

Och #60 ska se om jag kan hitta den informationen igen, han sa detta i en intervju för längesedan, förhoppningsvis är det något han har ändrat med tiden.

En oerhört viktig sak att komma ihåg med detta bolag är också att det var mobiltillverkarna som i första hand hörde av sig till Imint, inte tvärtom, om att ta denna teknik till mobiltelefoner.. Tankarna hade säkerligen funnits där innan, men att ta steget och rikta sig mot mobiltelefoner blev plötsligt mycket enklare (förståeligt nog har de därför inte haft särskilt svårt att få till inledande möten med mobiltillverkarna).

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-02 21:57:43

Allt låter skitbra. Nu vill jag höra om de mindre bra sakerna, som såklart också finns...vilka är det?

Hur många här ligger inne i Imint? Ett "like" om svaret är ja.

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-02-02 22:23:05

#75. Du har 2 608 kunder på Avanza som äger Imint. Så det kan bli många klick...

0
Ogilla!
169
Gilla!
2016-02-02 22:29:17

#76 haha, på avanza ja. Här äre bara EN hittills!

Nämen..jag är lite sugen på o gå in tungt..men osäker på köpläge, lätt att såna här små hypade bolag glöms bort efter ett tag, låg kurs DÅ slår man till..

0
Ogilla!
173
Gilla!
2016-02-02 22:39:05

#77. Gör det, huvudsaken är att man är med.

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-02 22:58:20

#75

Kommer gå in tungt när jag väl gör det. Men med tiden mellan nyheterna finns en stor risk att kursen går ner. Riskerar mkt men försöker hålla mig lugn och gå in på dipparna, tror det kan komma i och med avsaknad av nyheter.

De mindre bra sakerna är att företaget är i början, tog tid även för Fingerprint. Det kan ta tid innan det tar fart, men skadar inte att redan ha en liten post inom en snar framtid för att vara säker.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2016-02-02 23:12:12

Från toppnoteringen ner till 25 kr är det en klockren abc till 50% och därefter är det en impuls (1-5) från 25 till 30,80.

Om det följer ewt nu så ska den vända upp på 50% ner mellan 25 och 30,80. Dvs ca 27,90 Det som hänt efter toppen 30,80 pekar också på en botten där i närheten.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
173
Gilla!
2016-02-02 23:33:37

Toppen Leffe, tack. Jag har rätt många Imint. Men tänker ändå köpa upp mig till ett visst max antal. Har suttit med stridskassa kvar om aktien skulle gå för långt ner.

Lite EWT var fint, så man inte var helt ute och cyklade ;))

0
Ogilla!
7
Gilla!
2016-02-03 06:05:48

Tyvärr jag såg fel i grafen.. Jag ser nu att 25-33kr är den senaste rörelsen.

Sätter 1 på 49,20

2 på 25 kr

Sen har det gått upp 25-33kr liten våg i

33-29 kr bör våg ii vara.

Det blev 29 kr igår så inte mycket lägre för att hoppet ska vara kvar. Bör vända upp direkt nu mot ca 41 kr.

Lycka till

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-03 06:41:59

#76 haha, på avanza ja. Här äre bara EN hittills!

Nämen..jag är lite sugen på o gå in tungt..men osäker på köpläge, lätt att såna här små hypade bolag glöms bort efter ett tag, låg kurs DÅ slår man till..

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-03 08:01:57

Högintressant aktie, men helt omöjligt att säga vad som är en vettig värdering, så hög risk på det viset. Som sagts tidigare så kan det ju dröja betydligt längre än de flesta tror innan Imint faktiskt dyker upp i en mobil.

Tidigast 2017 eller?

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-03 14:00:40

7000 aktier köpta, GAV 28,60:-. Orkar inte ligga och småfiska för några ören...har som mål att ha 10000 st inom 1 vecka.

Nu vill jag ha en solskenshistoria!!!! :)

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-03 16:49:42

Det blir bra... 10´ a´ 300kr blir 3 millar ;))

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-03 17:01:18

#85 Vader

Varför 2017 De ska ju demonstrera detta/nedan i Barcelona. Då är ju produkten klar. Frågan är bara i vilken lur. De skriver ju:

"Nå professionella videoresultat med din smartphone i realtid!

Vi tar nu dessa fördelar till smartphone-användare. Vidhance utökar funktionerna i Digital och optisk bildstabilisering, hantera alla sex frihetsgrader. Vår programvara kommer att ge livevideo stabilisering, kontrast optimering, autozoom, auto-curate?, och samarbete videoproduktion till telefonen.

Välkommen att se video som spelats in med Vidhance jämfört med iPhone och andra marknadsledande smartphones!"

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-02-03 17:13:02

#87 Ja de har en färdig produkt..men innan en telefon säljs med detta implementerat...kan det verkligen ske redan i år?

Ja kanske...sen finns det mycket annat spännande, uppköp kanske..

Kan bli riktigt fint! Samsung ja tack..

Hoppas det kan bli en härlig resa där vi kan jubla tillsammans! :)

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-03 17:17:52

Stod och vägde på att bomba in i Anoto eller Imint.

Vi får se om det var rätt beslut..känns så.

Nu gräver fram spännande info, nya FING klart för start haha!

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-03 17:35:54

Något som är högintressant är att enligt Imint så var det MOBILTILLVERKARNA SJÄLVA som efterfrågat produkten..det om något talar för ett extremt intressant case. Om de lyckas hyfsat så blir belöningen ändå stor.

0
Ogilla!
157
Gilla!
2016-02-03 17:39:42

Anoto... Jag höll på och "lallade" med Anoto för 15 år sedan. Alla fick för sig att alla skulle äga en Anoto penna. Jag vet ingen som har köpte pennan.

Säkert helt andra produkter i dag. Men då vet jag att man omöjligt kunde räkna ihop börsvärdet.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-03 17:42:17

vd nämnde det att det var de som kontaktade Imint och att det var därifrån själva idéen föddes.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-03 18:05:03

#91 Ja Anoto är ett annat bolag idag. Men deras svaga historia avskräcker mig, även om jag tror de kan ha en fin utveckling i år.

Imint däremot..har förutsättningar att explodera om det vill sig väl!

Låter som fantastisk grund att stå på, ett efterfrågat behov istället för egenskapat behov. Nu jävlar ska jag haussa!!!

Nädå..gillar faktiskt negativa inlägg nästan lika mycket.

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-03 20:31:54

Måste haussa lite till bara...har suttit och kikat igenom flera intervjuer med Imints VD Andreas Lifvendahl och han ger ett solitt intryck! Kunnig, lugn, saklig. Jag får omedelbart förtroende för karln!

http://www.redeye.se/webcast/intervju-med-imints-vd-andreas-lifvendahl-pa-smabolagsdagen-2015

Älskar när han säger att potentialen kan vara så enorm att det ligger utanför hans begrepp (ej ovanstående video)...alltså ärligt talat, han försöker dölja det, men nog är det uppenbart att de har en hel del på gång, och det kan handla om hissnande summor??? Även kommentaren angående uppköp tyder på att bud är mycket troligt..

Heja IMINT!

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-03 22:23:19

Lantto berättar i morrn om sammanslagningen med IMint och att produkten säljs tillsammans med senorn och priset är $1/st vilket OEMerna tycker är skitbilligt ;))

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-04 12:35:32

Så här blir det: Efter FINGs 5:1-split så förvärvar de IMINT! Dina aktier i IMINT blir förvandlade till FINGpapper! Enkelt! ;)

Men jag ser nog hellre att IMINT växer själva. Mässan i Februari blir högintressant.

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-04 12:38:58

Så här blir det: Efter FINGs 5:1-split så förvärvar de IMINT! Dina aktier i IMINT blir förvandlade till FINGpapper! Enkelt! ;)

Men jag ser nog hellre att IMINT växer själva. Mässan i Februari blir högintressant.

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-04 19:48:13

Från AVA.

"Facebook's Vadim Lavrusik said the company is working to bring the features to Android users "soon" and the the rest of the world "in the coming weeks."

http://mashable.com/2016/01/28/facebook-live-video-how-to/#pXHuPjO7wPq2

Vd har nämnt stort område interaktion i sociala medier. Fattade inte vad han menade då.

Förstår lite bättre nu ;-)

Förstår även vad Zuckerberg menade med att video kommer att kommer att dominera Facebook om fem år."

Att Facebooks Vadim nämner att features för Android-världen ska presenteras i kommande veckor. Finner sig osökt tanken till att det presenteras i Barcelona i samband med Imint.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-04 22:01:12
Ladda ned

#82 Leffe, tog dig på orden: "Bör vända upp direkt nu mot ca 41 kr."

Varit borta hela dagen, avslutade delar i trade-portföljen direkt på morgonen. Till förmån för Imint.

Ingen Trade, innehavet är på lång sikt = Mega chans..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-04 22:48:57

Bra pl2002, nu kör vi hela vägen! IMINT har en jävla möjlighet här. Om deras tjänst är så bra som de säger, så kan det nästan bara bli antingen hyfsad framgång eller enorm framgång...

Saker som från början tagits fram för militära ändamål brukar ha extremt hög kvalitet. Jag misstänker nästan att det slutar med uppköp av nån mobiljätte eller typ GoPro...

Kursen då? Med det låga aktieantalet ute..100:- innan sommaren tror jag stenhårt på. Minst. Det roliga med mjukvara, en jävla hävstång när det väl sätter igång. Ett avtal med stor mobiltillverkare kan skjuta upp kursen flera 100% på nolltid! Det kan ske denna månad i bästa fall..

Mot framtiden!

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-04 23:08:14
Ladda ned

Vader67

Skrev i #99 att jag sålde av i Trade portfölj direkt på morgonen.

Törs forfarande öka i Imint...

Sitter även med trade i VolvoB(igår) rena aktier plus wurrar(idag) säljer av direkt efter rapporten imorgon. Vinsten åker in i Imint...;))

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-05 07:33:20

#101 Imint känns så jäkla fräscht och RÄTT i tiden!

Ska tanka 3k till, 10k kommer jag ligga lång med..

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-06 02:33:11

Nya generationer verkar vara på hugget.

Min son har meddelat att han åker ner till Barcelona den 17:e för att kolla in Imint några dagar på plats. Han kommer tydligen att vara där 1 månad.

Vad han gör där resten av tiden är en fullständig gåta...

0
Ogilla!
234
Gilla!
2016-02-06 11:59:52

#103 Intressant! Din son får leverera nåt smaskigt! Trodde dock du var yngre, inte att du hade vuxna barn? Nåja, jag tror stenhårt på Imint, men kanske dumt att gå all-in i ett sånt tidigt skede. 10k aktier får duga, bör kunna ge en fet slant.

Vi kör denna resa tillsammans pl2002, så kan vi fira på lyxkrog när äventyret är i mål ;)

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-06 12:20:22

Om man kikar på ett annat mjukvarubolag, Precise biometrics, så ser man hur snabbt det kan gå. Från en kurs på knappt kronan till fem-sex kronor på några månader. Idag börsvärde på 1,7 miljarder.

Och jag tror Imint har en bättre produkt...

Sen är det inte bara produkten det handlar om, utan att den ligger rätt i tiden. Videofilmer med smartphones är stort, och kommer att bli enormt! Ingen mening med en fantastisk produkt om marknaden saknas. Lite så jag känner för Anoto, en bra imponerande produkt men för den stora massan, konsumenterna, ingen som helst efterfrågan. Visst, utbildningsväsen och företag, men räcker det?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-06 13:56:27

Var lång i Precise under en lång tid. Köpte de sista på 0,80 nivå och sålde vid 7 kr.

Skillnaden är att IMINT går direkt till mobiltillverkaren och inte via en sensorleveratör.

Innebärande att intäkterna är direkta mot volymen hos mobiltillverkaren...

0
Ogilla!
163
Gilla!
2016-02-06 14:51:46

I en investering gäller det att ha visioner om hur stort det kan bli. Alla indikatorer visar på att det är helt rätt. Jag har kollat noga, min son åker ner till Barcelona för att kolla om det verkligen är så att iPhone har en sämre lösning. Han är kristallklar i skallen och kommer att ge bra info.

Vi har dammsugit marknads på låga kurser och investerat stora summor.

Bra att vissa fattat att det är inget Omxs30 bolag som man kanske får 10% i en framtid.

Utan ett bolag som ger riktigt vansinnig utväxling.

Det är det Case som jag kör på och har oftast haft jäkligt rätt, därför att jag undersöker bolagen i grunden.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-02-07 20:38:18

Barcelona Mobile World Congress

Är viktigare än man tror, får man ett internationellt erkännande att Imint lösningen för videostabilisering är den enda(utom Apple) och dessutom den bästa.

Så är 100 kr-nivån varaktigt i aktien ett faktum

Det ska bli otroligt spännande.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-07 22:44:02

#108 Frågan är om vi kan förvänta oss ett avtal eller officiellt samarbete med någon stor aktör under mässan? DET vore högintressant! Ledningen har väl själva sagt att de inte förväntar sig någon större inkomst 2016, men ett ingånget avtal som ger frukt 2017 vore helt sanslöst bra..

En kurs upp mot 100:- vill jag se snart.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-07 22:57:54

Jag ser det som en sanning med modifikation.

Tror han nämnde det under en intervju våren 2015. Innan storägaren och andra privata investerare gick in med den första emissionen.

Har sett på andra licensförfaranden när det gäller intäkter. Oftast kommer betalningen per enhet när den kommit i produktion/tllverkats.

Finns en fysisk enhet till salu så är kostnaden för den tagen.

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-08 21:00:29

#110 http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Imint/Intervjuer/2015/VD-intervju-Imint/

Här är intervjun från 11 november där VD:n klart och tydligt säger att de inte har några ordrar ännu. Som du säger så är detta innan emissionen, det kan ha hänt mycket...

Det är såklart svindlande att börja fantisera och volymer hos mobiltillverkare eller andra partners som Youtube...kan bli hur stort som helst i princip.

Mobilmässan, som är om bara ett par veckor, ger nog en del intressanta svar.

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-09 13:48:59

Så, nu är jag så fulltankad jag kan (vågar) i Imint, 12k aktier.

Bara att luta sig tillbaka och invänta ordrarna...pang, pang..pang!

:)

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-09 16:24:37

Confirmation bias.

Om du upptäcker något negativt då. Eller något som inte lever upp till dina förväntningar. Tar du det då till dej eller väljer du att fokusera på enkom det positiva.

Tänk om sonen tycker apples kanske är är bättre. Vågar han säga det?

...bara tankar som väcks av att läsa tråden.

Mvh Civ

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-02-09 16:39:24

Inget är skrivet i sten. Jag tror personligen att de väljer att jämföra med just apple för de faktiskt anser sig ha en bättre lösning. Precis vad apples konkurrenter vill!

En enda order från en större aktör, och detta case är i princip i hamn...tror vi får se en miljardvärdering inom kort.

Kan det skita sig? Ja självklart! Som allt.

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-09 16:39:48

civ ek. Vi pratat mycket om... Att verkligen kritiskt granska materialet om iPhones lösning som är den enda lösningen utom Imints, kanske man kan dra en slutsats att de inte skulle ha den som jämförelseobjekt.

Skulle det visa sig att Imint inte håller måttet så gäller det att ha snabba fötter ur.

Givetvis därför jag tycker det är viktigt att vara på plats... Knappast för nöjes skull.

Men även att mäta av stämmningen...

Det ska bli intressant!

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-02-09 16:41:23

Slarvigt skrivet, pysslar med lite annat återkommer

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-09 18:15:59

civ ekonom, menade att ska Imint visa upp en demonstration och jämföra den med iPhone. Så gör man nog inte det, om man inte har en bättre lösning.

iPhone har idag den bästa existerade lösningen. Den fanns på 5s i min förra telefon. På min nuvarande 6s är den radikalt förbättrad.

Har Imint en ytterligare bättre lösning så är det sensationellt.

Då kommer alla mobiler kommer att behöva den.

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-15 12:18:31

Så fort det var lite volymer idag, så köptes det upp...

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-02-15 12:49:32

Lyckades få in 5´ till, runt 31,7. De som försökte köpa volym efter det, fick betala dyrare.

Sorry skrev 41,7

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-15 13:01:04

Du menar 31,7? ;)

Ja så fort någon ska handla volym så drar kursen uppåt..

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-15 13:03:49

IMINT toppade 32,90 idag. Stabilt nu i en över en månad. Väldigt stora förväntningar nu på Barcelona var man kommer att demonstrera iPhone och andra ledande videostabiliseringar kontra Imints egen lösning.

TUFFT! Men vilket break det kommer att bli...

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-15 13:07:29

Ja... Haha.. Vader det går fort ibland...

Knep 5000 på 31,7. Bra deal kontra 300kr som kommer ;-)

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-15 13:58:20

Bara förväntningarna inte är för höga. Man ska kanske inte hoppas på att IMINT kommer att gå ut med ett avtal med Huawei eller Samsung. Vad ska de göra på mässan? Jo, demonstrera sin lösning för hela världens mobilaktörer, ha kundmöten. Nappar någon eller några? Ja, om deras Vidhance kan mäta sig med iphone så får de säkert avtal den närmsta tiden!

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-02-15 14:00:04

#122

300:-, du är inte lite optimistisk :) :) :)

Vilken placeringshorisont på den kursen? 1 år? 2 år? Kan iofs gå ruskigt snabbt när det börjar rulla.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-15 14:55:36

Nej du Vader, det absolut inte överoptimistiskt! -Sanna mina ord!

Vid 200 miljoner enheter om ett år, intäkter 520 milj, efter OPEX, 480 milj i vinst.

Vid p/e 10 börskurs 600 kr. Det är inget skitsnack!!

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-15 15:00:31

Kursen nu 32 kr....

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-15 15:10:02

Mer om Barcelona, från forumet, Omö:

"Vidhance vs Apple på mässan är den bästa marknadsföring Imint kan få med internationellt strålkastarljus

Säg att utgången nu blir minst likvärdig eller till övervikt för Vidhance, i olika funktioner och slutresultatet som Imint iaf verkar ha klart för sig. (Annars skulle väl Apple stå för jämförelsen i sin egen monter.)

En vecka till internationella mässan i Barcelona och Apple får i s f se sig överbevisad inför hela världspressen om teknikinnehållet hos lilla konkurrenten från Sverige.

Rubrikerna internationellt i ett sånt scenario kan var och en fantisera fritt.

Imint ser på det här konfrontativa viset till att resultatet inte kan ifrågasättas. Besökaren tvingas ta ställning för eller emot. Efter mässan vet alla i branschen hur det ligger till. Sen finns ingen fasad att gömma sig bakom för Apple, och Android får saken i egna händer.

Riktigt skicklig PR att sätta fokus på produkten med maximal hävstång via Apple där alla kan se resultatet som en utslagstävling.

Imints kunder är långt mer insatta och vet mer än oss vanliga investerare om detta och är förberedda på utfallet av en head to head mot Apple hur det än blir,(sannolikt) till Vidhance fördel: Och Vidhance verkar vara testad med flera OEM, där specifik kravställare är bl a "stor mobiltelefontillverkare".

"Som vi nu portar över och lägger in i Androidplattformar för smartphones", vd. Integrering är första tecknet på avtal."

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-02-15 15:14:40

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/02/15/imint-ledningen-i-imint-har-tecknat-aktier-genom-optionslosen.html

Inget konstigt men..vet inte om det har någon betydelse att detta sker nu?

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-15 15:19:26

Ja Vader, det var klart innan.

De aktier de tecknar sig för på 10 kr har Lock-Up till den 2016-12-15.

Så, de vet redan utgången, i aktiekursen :))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-15 15:34:13

Vader.... -Tänker faktiskt efter...?

Om de tecknar sig redan nu, istället för att vänta och om det finns ett bud på bolaget...

Så skulle det förefalla oetiskt att efter ett bud, utnyttja en teckningsoption.

-Hundra på att jag tänker rätt...

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-15 16:02:40

Beskrivning av iPhone 6s svenska hemsidan:

"Ljus. Kamera i 4K. Tagning.

Målet som avgör matchen. Succéframträdandet på karaokebaren. Första cykelturen utan stödhjul. Vissa saker är som gjorda för video. Nu kan du spela in dem i en upplösning som är fyra gånger högre än HD-video. Du kan zooma in i dessa åtta miljoner pixlar samtidigt som du filmar eller spelar upp video i 4K. Och iPhone 6s Plus har optisk bildstabilisering även för video och inte bara för bilder. Så nu kan du filma med suveränt resultat trots dåliga ljusförhållanden."

Videostabilisering kommer att komma på bred front! Om Imint har en attraktiv produkt för androidmarknaden så är vi i mål :)

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-15 16:14:25

#125 pl

Får dom 2.5kr/enhet, har för mig han nämnde 15 cent vid något tillfälle?

Lät lite baissigt kanske men jag har köpt vid 3 tillfällen så jag är med och tror starkt på denna aktie och därav frågan

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-15 17:55:13

#132 dempa. Det som har nämnts vid stora mobiltillverkare 30 cent och vid nischtillverkare 50 cent.

Oavsett rätt egalt, om Imint får kommandot kan de sätta sina egna priser, Därför att de inte har någon konkurrens pga. patent.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-15 18:05:56

Tack pl, får kolla igenom presentationerna igen...

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-15 18:16:01

Har för mig att vd:n pratat om 10 cent också, vid väldigt stora volymer?

Minns inte exakt, ska leta upp uttalandet.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-15 21:45:55

Vader, det stämmer absolut inte.. Vid liknande applikationer inom t.ex. Ljudförstärkning så kan det handla om dollar. Lite beroende per enhet om det är per enhet bil, eller smartphone.

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-15 22:01:31

Lyssna på länken https://redeye.solidtango.com/video/intervju-med-cellavision-vd-zlatko-rihter-pa-smabolagsdagen-2015--2

ca min. 07:28 säger VD att intäkten är ca 50 cent per enhet, för de riktigt stora drakarna 20-30 cent.

1
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-15 22:13:47

#137 Ok, fel av mig! Och det var ju bra...minst 20 cent! Det är riktigt bra för mjukvara, hur mycket får PB för sin algoritm i fingersensorer?

Fy fan så bra detta blir!!!!

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-15 23:06:06

Told you Vader.... Bara dagens 5000 Imint blir ett par millar :))

Från forumet:

Everybody’s Doing It: How People Use Their Smartphones

Parks: High percentages stream content to speakers & TVs, use Wi-Fi calling

2/10/2016 11:45:00 AM Eastern

Smartphones owners can’t keep their content on their phone, a Parks Associates survey of broadband households found.

Thirty-five percent of smartphone owners stream music to speakers, and 24 percent stream video to a second screen, such as a TV or PC, Parks said.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-15 23:11:11

Vidare smartphones idag:

--more than 70 percent watch short streaming video clips;

--more than 40 percent watch long streaming videos;

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-15 23:24:21

Imints produkt ligger galant i tiden. Det enda vi vill ha bekräftelse på är att de kan matcha iPhone...för då tror jag vi kan LUTA OSS TILLBAKA OCH BARA INVÄNTA DE FÖRSTA KONTRAKTEN.

Hävstången blir enorm, det mesta rakt in som vinst...Katarina Bonde...hon är slug..undrar vad hon har för ideer..?

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-15 23:30:10

Helt övertygad om att hon är en trojansk häst från Fing...

Alternativt att hon givetvis tror på IMINT... -En ytterligare fjäder i hatten....

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-15 23:33:23

Hon sätter sig inte i vilket bolag som helst... -Inte med dom meriter hon har...

Likadant där... -Läst teknisk fysik... utöver alla nationella och internationella uppdrag..

Och rankad som nr. 2 i Fingerprint Cards styrelse... Efter ordföranden...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-15 23:42:10

Katarina Bonde agerar väl som rådgivare åt Imints styrelse?

Vet inte alls hur hon hamnade där, men inte helt omöjligt att det på något sätt är knutet till FPC...hon kan nog ge bra tips hur man öppnar en del dörrar i asien.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-15 23:47:49

Benämningen är styrelseledamot advisor...

Dvs. är med på styrelsemöten utan rösträtt. Men ingår i företagets advisorboard.

Så det stämmer företagets rådgivare...

0
Ogilla!
162
Gilla!
2016-02-15 23:53:59

Eller adjungerad styrelsemedlem.... Så hon är med vid alla större beslut...

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-15 23:55:36

Man kan ju sitta här innan läggdags och spekulera och drömma lite...tänk om FING är sugna på att bredda sin verksamhet...inte bara erbjuda de bästa fingersensorerna, utan även den bästa videostabiliseringen för android...

Tänk...FINGs kunder köper IMINTs algoritm...svindlande marknad haha...

Blir nog bra hur som helst.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-16 00:03:14

Du har så rätt och så rätt tänkt innan läggdags...

-Sov gott!

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-16 08:30:23

#137 Ok, fel av mig! Och det var ju bra...minst 20 cent! Det är riktigt bra för mjukvara, hur mycket får PB för sin algoritm i fingersensorer?

Fy fan så bra detta blir!!!!

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-16 09:41:00

Då har jag köpt mina första Imint!

Då kör vi! :-)

SeaRayMan

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-16 09:43:42

Nu har även jag köpt en liten post. Det blir spännande att se hur det går på mässan.

Mvh joyman

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-16 19:58:44

http://feber.se/mobil/art/343827/sonys_nya_kamerasensorer_r_min/

Ujujuj, det går undan nu med videostabilisering!

Vem har levererat detta? In-house-skapelse eller konkurrent till IMINT???

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-16 20:57:04

Det, tror jag inte är IMINT, dels så har de ingen representation i Japan. Och det var kamera stabilisering på en mycket lägre nivå som IMINT har.

Vänta tills Barcelona, då smäller det....

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-16 21:02:31

#153

Det häftiga med detta är, att vi behöver knappast vänta 1-2 år innan videostabilisering "slår igenom". Det verkar redan vara här, snart ska alla ha det...

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-02-17 15:17:47

Börsstopp kanske snart. 10,61% upp.

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-17 15:38:11

Lyckades öka innehavet med 6000 st. Svettigt att få in de på vettiga kurser. Bara nu på 35 kr-nivån är det 8400 st i köpblock... ;))

Många tydligen som vill köpa på sig...

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-02-17 15:38:41

Riktig fart idag...men en bit kvar till hundringen ;)

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-17 15:47:18

Vader den kritiska punkten är nu... och enbart nu... Vid en 100 kr-nivå, så har man landat affärer. Säljer man då, så är man en helt komplett galen...

Det är då resan börjar. Meddelat dig tidigare om att kanske sälja hälften vid 300 kr.

Har reviderat det... -Sälj hälften vid 600 kr....

0
Ogilla!
156
Gilla!
2016-02-17 15:54:12

Blocket som låg vid 35 kr, köpte istället upp allt som fanns till högre priser för att komma åt volym.

Det kommer att fortsätta...

Men... Vader, bra Case, eller ..? -Håller du med...?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-17 16:04:25

#159

Bra case, åh ja! Det är bara två saker som ska uppnås: IMINTs teknik/lösning är så bra som de påstår, och de ska lyckas sälja in det. Då är saken biff!

Satt faktiskt och kikade på flygbiljetter idag..man kanske skulle pallra sig ner till Barcelona. Kika på IMINT och lite FING :)

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-17 16:07:34

Nästa volym med 6000 st som jag fick in idag, ligger på 37 kr.

Det lär bli slagsmål om aktierna... ;-)

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-17 16:10:40

#161

Hm, du är tungt tankad nu va? 12k själv...nöjer mig nog där. Men det blir inget trejdande, utan ligga still. Räknar med avkastning över miljonen..rimligt!

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-17 16:25:06

Tungt och tungt? Men det är ändå några miljoner. Vet inte hur det är med min son, skulle inte förvåna mig om det ligger i paritet.

-Skit detsamma när målet är 600 kr i IMINT...

Dina 12k blir drygt 7 millar ;-))

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-17 16:33:13

#163

Gillar din positivitet! 300:- skulle jag ändå vara skapligt nöjd med...

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-17 17:15:25

Problemet med de nivåerna är att man säljer bort sig. Man ser inte den riktiga horisonten utan bra tittar på saldot i kontot.

Men även kortsiktigt... Ska du köpa dina 12k aktier idag så får du betala över 37 kr...

Så Vader, du ligger på bra plus hitintills.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-17 17:33:03

#165 Gäller att stålsätta sig och inte sälja i förtid. Både i upp och nedgång...

Jag har gav under 29:- så jag köpte i rätt tid!

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-17 17:43:31

Du fattade det innan menigheten kommer inklämmandes. -Vader... I told you....!

Häng på, det är bara förnamnet...

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-17 17:54:38

#165 Gäller att stålsätta sig och inte sälja i förtid. Både i upp och nedgång...

Jag har gav under 29:- så jag köpte i rätt tid!

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-17 17:57:28

Du får idag med ditt GAV minst 72 000 kr i vinst.

Om du tittade på dagens Trade så var det när det fanns volym på höga kurser. Så köpte man av allt.

Sätt upp dina 12k på sälj 37, så slukar man allt direkt....

Det finns inga volymer, så var glad över det du har...

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-17 18:11:24

Nytt vd citat:

"Imint har sitt fokus i Asien riktat mot marknader som Kina, Sydkorea och Japan. På sikt tror även Imint-chefen på Indien.

- Det har börjat att bubbla på andra ställen. Men fokus för oss är just nu Kina, Sydkorea och Japan, säger han."

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-17 18:13:32

-Fatta, vad stort det blir med hundratals milijoner enheter i dessa regioner.

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-17 22:08:12

Fantastiskt ändå med IMINT, trodde de skulle börsstoppas när det var nära 11% i uppgång.

Så fort det kom upp större poster till försäljning på höga nivåer, så snodde man dom direkt oavsett kurs.

Det märks att aktörerna är tunga och vill köpa volym, de bryr sig inte om kursen.

I vanliga fall sitter säljaren och mörkar med kanske 2000 st i taget. Idag fanns det ingen tendens överhuvudtaget.

Mer mindre sk. smarta twittrande traders som sålt bort sig.

Kul att höra deras kommentarer framöver, när de ska bortförklara deras urusla trade på sikt.

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-17 22:29:35

Jag undrar vad som händer när en första order presenteras...har en känsla att det kanske blir något mindre mobilmärke som är först ut? Något kinesiskt?

Kommer kursen rusa 20-30% direkt eller är marknaden slöare?

0
Ogilla!
169
Gilla!
2016-02-17 23:46:48

Klart att kursen kommer att rusa 20-30%. Men det innebär att marknaden är slöare.

Få har fattat att den i det läget ska rusa 200-300%.

Eller enl. mig minst 1000%...

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-18 09:13:34

Hakar på ponzit med 900st á 36.9. Gissar många realiserar efter MWC, så behöver hålla koll på denna krydda.

EDIT: GAV ~ 36.9 (fick 73st på 37.3 och 827st på 36.9)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2016-02-18 10:57:15

Ha ha.

Pump pump pump pump.

Gäller att få liv i liket ;)))

0
Ogilla!
3
Gilla!
2016-02-18 10:58:09

Supertradern PL har gått o blivit pumpare. De passade inte när fing var på väg upp, men du går det hur bra som helst :))

Ja ja. Bara du har skoj.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-18 11:15:05

Pump? Neh. Bara ett sketbra case!

Dumpas efter MWC? Nja, beror nog på vad som kommer fram...kan bli tvärtom.

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-18 14:36:27

Guldsnubben, det var först vid Q2 rapporten som Fing gick upp till bevis..

Imint har samma marknad som Fing (inkl. iPhone).

Jämförelsen gentemot iPhones lösning (den bästa Idag) kommer att presenteras, live i Barcelona.

Ponera om ett år... 200 miljoner smartphones a´ 2,6kr vilket är 520milj minus Opex 40milj och p/e 15 = börsvärde 7,2 Mrd eller 912 kr/aktie.

Vd har själv nämt initial order på flera 10-tals miljoner enheter.

Ser man inget Case där så är man rätt blind...

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-02-18 14:41:48

Hoppas att kursen blir lika fladdrig som Fings har varit. Jag har sålt nu pga inköp av ny bil men vill in igen snart.

Mvh joyman

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-18 14:56:54

Imint ställer ut på MWC – Visar upp Premium Video Stabilization för Smartphones (Cision)

2016-02-18 13:19

På mässan kommer den nya versionen av Vidhance Premium Video Stabilization att visas upp. Vidhance algoritmer är anpassade för konsumenters typiska användningsområden. De skapar en mjuk video genom att separera avsedda rörelser, som zoomningar och panoreringar, från oönskade rörelser, som skak och brus. Allt sker i realtid även med 4K-upplösning och höga framerates.

”Vi ser fram emot en mycket intensiv vecka i Barcelona och blir en ganska stor grupp som åker ner.

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-02-18 15:12:42

Är det pump pump Guldsnubben, Nää, ren fakta..

Fing har gått upp mer en hundring på en vecka... På fakta och förhoppningar inför MWC? Ja,,, till en del och skadeskjutna blankare.

IMINT har gått upp lika mycket. Skillnaden är att det inte finns några skadeskjutna blankare eller mängd (utom idag) pm.

Bolagsvärdet har gått upp på egna meriter och om jag pumpar så finns det 2 500 aktieägare till på Avanza. Som tydligen tycker likadant....

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-18 15:12:49

Kære IMINT investorer, husk sell the fact i forbindelse med MWC.

Kursen er lige nu 38! Følger op et par dage efter MWC...

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-18 15:18:54

Hmm NetZoom... -Ska vi sälja Fing också? ;))

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-02-18 15:28:21

Ja, men kun tradingportionen.

Den lange beholder jeg. ;)

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-18 15:40:18

Fint NetZoom. Skillnaden är att IMINT har ett börsvärde på 280 miljoner. Blir det bra publicitet så kan kursen sticka rejält.

Visar man upp sig med Huawei, Samsung etc. Så blir det ännu bättre.

Även att IMINT har avsaknad av traders, lock-up i en stor del av aktierna. De som köper behåller aktierna. Svårt att köpa volym etc..

0
Ogilla!
162
Gilla!
2016-02-18 15:46:52

"Imint kommer också att presentera exempel på kommande produkter, såsom Vidhance Live Autozoom. Alla som försökt att zooma under videoinspelning med sin smartphone vet att slutresultatet oftast är allt annat än perfekt. Vidhance Live Autozoom kommer ge användare kraften att skapa mer professionella videor med sin smartphone, omedelbart redo att delas med en större publik."

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-18 15:47:07

https://aurora.imint.se/data/ai1yeiNu/pressvideo-2016/

Ser väl bra ut? :) Alltså...är skillnaden sådär stor så UTKLASSAR de iPhone, vem f-n vill inte ha det i sin mobil???

Fixar 4k också, fanns tydligen tvivel där.

Sell on news, ja det blir säkert en del sånt. Men...det kan gå undan med avtal efter MWC. Det vill man inte missa. Tror det blir mångdubbling under 2016.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
157
Gilla!
2016-02-18 16:01:35

Helt fantastiskt!

Nu om någonsin borde man väl fatta...!

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-18 16:03:09
0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-02-18 16:05:27
0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-18 16:12:15

Samma, hur menar du? Länken jag postade har jag inte sett tidigare..får du den inte att funka?

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-18 16:14:58

Det gick inte först... 404 file not ...

Den i #191 är intressant. Klicka på den lilla pilen. Inte på "CLICK HERE"

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-18 16:18:25

#193

Ja det ser oerhört intressant ut detta! Om deras produkt är så vass som den verkar, ja då ser jag ingen gräns...

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-02-18 16:59:40

Bliver spændende når deres software også kan benyttes på Android.

Har de noget omsætning i dag?

Hvilke risici ser I?

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-18 17:30:15

Omsättningen idag är obefintlig, nån miljon för 2015 har jag för mig vd sagt?

Risker..ja om köparna väljer någon annan lösning från konkurrenterna. Men jag tror Imint ligger långt fram. Tror vi snart får se avtal.

Uppköp kan ju också ses som en risk om de säljer sig billigt ;)

0
Ogilla!
154
Gilla!
2016-02-18 17:35:52

Lyder spændende.

Vurderer du IMINT eller FING stige mest?

Største risiko efter min mening er, om man kan vokse i større omfang, når produktet er software.

Denne type virksomhed kan hurtigt blive opkøbt - forhåbentlig til en rigtig god pris.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-18 17:58:36

Ganska uppenbart att Imint har större potential att växa.

FING är ett fantastiskt bolag, men handen på hjärtat, de har redan haft sin enorma raketresa. Kan säkert dubblas, tredubblas, fyrdubblas..men där nånstans går nog gränsen.

IMINT tiodubbling är fullt möjligt..

FING dubbling med låg risk.

IMINT fem-tiodubbling, större risk.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-18 18:45:43

Samtidigt NetZoom och Vader. IMINT ligger i sin linda med 280 milj i börsvärde mot Fing 28 Mrd.

När ;-) IMINT har 10-dubblat sitt börsvärde kan det fortsätta rätt rejält. Man har ingen kostnad per såld vara, utan enbart OPEX. Det gör att kostnaden är densamma oavsett man säljer 10 miljoner enheter eller 200 miljoner.

Alla smartphones måste ha en videostabilisering. Samsung edge har en optisk... Men den fungerar inte när man zoomar. iPhone 6s är den enda som har en digital zoom, den fanns tidigare i 5s men är helt värdelös. Så mycket som jag videofilmar (livlig valp) med min iPhone 6s, har jag aldrig gjort men en videokamera.

Videokameran är död. Sociala interaktioner via video och smartphones, kommer enl. Zuckerberg att dominera Facebook om 5 år. Du filmar vad du upplever från din semester, din sportaktivitet. Trycker på sändknappen, videon redigeras i realtid och din omgivning blir delaktig.

IMINT har en bättre lösning än Apple och bolaget kommer vinstmässigt att bli en total överraskning, för att man inte har någon kostnad per såld vara. Innebärande att vinstmarginalen blir över 90%. Därav min estimering om ett fantastiskt börsvärde.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-18 23:02:41

#199 hehe jag gillar din inställning! 10-dubbling vore fantastiskt, inte omöjligt..

Jag har återigen kikat på deras demovideos, och om det är sån skillnad som de klippen påvisar..ja vem vill INTE ha dem??? Att de nu kan hantera 4k, är det en indikation åt något håll tro? Tillverkare?

Så intressant bolag! :)

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-19 11:37:56

IMINT bara tickar på...tror vi kan se ATH nästa vecka...

Trada? Kan man säkert, men jag chansar inte utan ligger lång här.

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-19 12:01:07

Vader

Jag säljer ABSOLUT ingenting i IMINT. De som Tradar lyser med sin frånvaro. Det finns inga tillförlitliga instrument eftersom omsättning är så låg. Varje större köp eller sälj gör så stora utslag så det är helt ointressant för Traders.

Det finns inga pengar att göra i IMINT trading. Däremot att sitta lång som du nämner... -Kan bara inte gå fel...

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-19 12:26:27

Det viktigaste i nuläget är inte att "direkt" få upp kursen. Mer att etablera en förståelse för bolagets grundläggande värde, så att det inte kommer in ett skambud som förstör hela kalkylen.

Bra att det var just Nexus 6P med Huawei som videon visades på och inte LG:s Nexus variant.

Även att man förstärker i USA indikerar på att man kanske har direktkontakt med Goggle och Android. Vem vet, det kanske blir ett saftigt bud från Goggle direkt för en implementering i Androids operativsystemet direkt.

För demonstrationen av Nexus 6P med Imint, lär slå in alla dörrar... PANG...!

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-19 12:55:38

Att ingen av de större drakarna skulle nappa på detta vore märkligt. Det sträcker sig dessutom utanför mobiltelefoner...

Men som vanligt ska man inte sitta och stirra på kursen dagligen, gäller att se det på ett längre perspektiv. Kommer givetvis att gå upp och ner, rekyler, som ALLA aktier. Men min första tanke är att etablera en MILJARDVÄRDERING.

Sen bygger vi vidare därifrån...

Förresten pl2002, vet du vilken dag/tid IMINT demonstrerar produkten på MWC?

0
Ogilla!
201
Gilla!
2016-02-19 13:23:55

Ingen aning Vader,

sonen har nämnt att han kommer att infinna sig där redan vid öppningen den 22:a. Han skulle försöka fylla kortet med massor av foton och i bästa fall lyckas videofilma.

Eftersom vd nämnde att de kommer att ha många personer på plats så antar jag att de inte bara kommer att stå och titta på utan fylla en funktion i form av demo:s...

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-19 13:26:25

Och den var väl upp med som mest 7% idag.

Din depå fylls på :))

0
Ogilla!
147
Gilla!
2016-02-19 13:38:26

#206 Över 100k plus...SÄLJ säger sambon...NO NO, jag har större visioner...

0
Ogilla!
155
Gilla!
2016-02-19 14:09:20

Haha... Garvar... sambon förstående... rädda pengarna... etc... ;-)

Tänkte på Guldsnubben... Citat:

"Ha ha.

Pump pump pump pump.

Gäller att få liv i liket ;)))"

Han är en cool snubbe men tror han kommer att sätta garvat i strupen... När vi ligger på 600kr i IMINT.

Sitter du i en ekonomisk sits och tagit rygg för en kort stund. -Fine... Men satan i gatan vad framtiden kommer att utkristalliserat sig.

-Har hållit på i många år och fått in tiodubblare. Men IMINT är unikt... Det blir mycket större....

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-19 19:05:26

#208

600:- aktien säger du...börsvärde över 4 miljarder...låter nästan för bra för mig..jag skulle vara grymt nöjd med börsvärde mellan 2-3 miljarder, som är mitt mål.

Hoppas du får rätt, jag fel :)

Misstänker dock att uppköp sker innan en sån värdering, och då försäljning runt 1-1,5 miljard tyvärr..

Hoppas de vågar köra sitt egna race.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-19 19:35:43

Vader, hehe vid en försäljning 1-1,5 Mrd och OPEX 50milj har du ett börsvärde på 20Mrd.

Typ 75 ggr nu-varande kurs 2 800 kr.

Spänn fast säkerhetsbältet...!

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-19 20:38:31

#alle

True dynamite.

Köber fler efter Barca.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-19 20:51:22

Grabben har väl fullt upp och plocka pinnar i barca än o gå på nån trött mässa.

0
Ogilla!
160
Gilla!
2016-02-19 21:04:08

#212

No comprento.

Googles translations :

The kid has been well fully up and pick sticks in barca than o go at eachother tired fair.

Das Kind wurde gut voll und Stöcke in barca holen als o auf einander müde Messe gehen.

:)

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-19 21:49:32

Iharc,... "GARV"... Kanske ;-))

Han blir kvar i en månad... Hinner nog plocka upp lite annat också... Potent, snygg 23-åring...

Företaget han är på brukar kissa på sig om han är borta i 2 dgr. Nu har han bestämt sig för att ägna en stor tid åt IMINT, softa och smälta in efter det. Men, inte riktigt sant... Håller på med extremsporter inom cykling, snurrar i luften och de är ett gäng som ska pyssla med det månaden ut.

Ändå så har vi bestämt datumet när de ska vara där nere... Och enbart för att följa upp IMINT på mässan.

rawmoon... -Inga tröttheter "müde", där inte.

Jag har hållit på med värdepapper i många år och förundras över hur människor sliter och släpar för sina pengar. Men när det gäller aktier så tror de att det är ett jäkla spel.

Det är det f-n inte... -Det är blodigt allvar... Är man inte påläst så är man torsk...

Jag riskerar INTE stora summor på något som jag är osäker på...

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-19 22:21:11

Dubbelpost

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
156
Gilla!
2016-02-19 22:24:02

#214

Jag vet inte din bakgrund eller nåt, men hoppas såklart du har rätt ;)

Själv har jag läst så mycket jag kan om IMINT och tagit beslut därefter. Är inte särskilt teknikkunnig, så kan egentligen väldigt lite om deras mjukvara...men hoppas och tror att den håller måttet.( Av det vi sett, JA!!!)

Däremot så är jag ganska bra på att läsa av trender, och IMINT ligger så sjukt bra till i tiden. Hade det varit för tio år sedan så hade det inte sett likadant ut, ÄVEN om de haft en supervass produkt. Men nu..perfekt timing när sociala medier översvämmas med videoklipp!

Jämför med FING, de var före sin tid...tog många år innan det satte fart, höll ju faktiskt på att gå omkull..sen PANG!

IMINT är så lyckosamma att de slipper vänta flera år på trendbrottet, det är redan här---och lyckligtvis har de en produkt som utvecklats under flera år inom en annan bransch (militär/drönare) som går att föra över till den "trendiga"branschen just nu.

DET är timing! Och kommer att bädda för succen!

Spekulera kurser kan vi göra i evigheter. Miljardvärdering inom kort säger jag iaf, utan att vara specifik...

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-19 22:43:17

YES! Vader....

DET är helt rätt timing... Det handlar inte om en inkubationstid på 5 år utan kursen kommer att dra i närtid.

Och efter det bara öka...

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-20 09:16:04

Nu på morgonen har jag pratat med en bekant som har kunskap om mobiltelefoni och teknik. Han har kikat på IMINT och är mycket imponerad. Han tror det är mycket möjligt att IMINT har ett rejält teknikförsprång eftersom de har jobbat med just videostabilisering i många år, och det är en teknik som kan vara knepig att få till. Det är mindre troligt att stora mobiltillverkare kommer att lägga resurser på att ta fram en egen lösning om det redan finns en färdig till försäljning.

Egentligen inget nytt, utan precis det vi redan spekulerat om. Men jag gillar när någon kunnig jag litar på säger det :)

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-02-20 11:28:05

#218

Påminner lite om ett annat bolag med samma historia, FPC :-))

Det kommer bli såå bra!

SeaRayMan

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-20 19:11:07

#219. Skillnaden är att i IMINT så kommer det med som Vader sa, inte att ta 10 år.

Synd bara för de som inte är tidigt ute...

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-20 21:26:19

"Jag har bestämt mig, jag är med!"

SeaRayMan

0
Ogilla!
157
Gilla!
2016-02-20 23:23:27

SeaRayMan

Ett bra beslut, du kommer ALDRIG att ångra dig...

Mitt bästa beslut sedan Apple 2007...

Bara att det blir mycket, mycket... Bättre...

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-20 23:34:19

Jag Tradar rätt hårt... Skulle aldrig någonsin uppmana en person att sälja runt 100kr. Trodde i min enfald att jag säljer häften vid 300kr.

Det kommer jag inte att göra....

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-20 23:57:18

Skapligt haussande här... ;)

(...tar över pl´s baisseroll i fing för ett år sedan, skillnaden är att jag faktiskt har en hel hög med aktier i IMint)

Men, alla har ju rätt till till sin åsikt så.... :)

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-21 00:36:49

dempa

Vad bra dempa... Då ingår du i gänget, tänker bjuda på 12 rätter:s Operakällaren vid 1 000 kr...

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-21 00:41:15

SHIT, vad kul vi kommer att ha....!

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-21 01:18:40

Magiskt :)

Skulle vara riktigt kul att träffa dig pl så se nu till att 1000 kommer :)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-21 04:33:08

Jag har nu en sanslös portfölj bestående av Imint, Arcam och lite Impact coating. Det blir spännande att se hur det går. Jag kommer eventuellt att sälja lite för att återköpa Fing om kursen fortsätter ner men bara en liten del i så fall. Jag tror mycket på detta case efter att ha läst på lite. Mångdubbling av kursen eller fiasko avgörs nog redan i är. Skönt att slippa vänta så länge.

Mvh joyman

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-21 08:45:53

Ja Imints öde avgörs nog redan 2016. Skulle inget hända under detta året, inga orders, ja då ser det dystert ut.

Frågan är när vi får reda på kontrakt? Är nog en hel del sektretessavtal..men har IMINT skyldighet att meddela ATT man har ett avtal, eller kan det vänta tills produkten (telefonen) lanseras? Osäker på hur reglerna ser ut.

Nu ser vi fram emot en härlig vecka!

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-21 09:01:35

Ha ha.

Den här tråden är skolbokspumpning ;)))

När fröken på traderskolan ber en slå upp kapitel 7 om pumpning kommer klipp ur denna tråd.

Då utbrast PL "shit va skoj vi skall ha" :)) Han menar när Ni bor tillsammans i tunnelbanan och rotar bland soporna ;)))

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-21 09:01:50

Vader

Jag har en plan.... Du kommer att få att få svar på det... Kan bara inte skriva om det nu...

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-21 09:55:04

Hahaha...du kanske får rätt @230

0
Ogilla!
146
Gilla!
2016-02-21 10:24:27

Det är bra Guldsnubben.... Vid en enda stor IMINT kund så kan du flytta till mina trakter.... Så du slipper tunnelbanan med råttor...

Värmdö skärgård, har fyra båtar... -Du kan få låna en ;-)

Skämt åsido, har ett par verksamheter men inte jobbat (operativt) sedan 80-talet, ett par fastigheter som tickar och njuter av skärgården.

Min bästa hobby utöver skärgårdslivet är faktiskt IMINT. Köpte mina sista 6000 st på 35 kr. För stunden verkade det dyrt.

Är väldigt likvid och Tradar i Fing. Funderar på att lägga hålfen av trading kassan i Imint innan kursen drar till skyarna... -De kommer jag inte att sälja...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-21 20:32:56

MWC har precis börjat! Kommer vi få se en telefon lanseras innehållande IMINT? Nja, det skulle förvåna mig. I så fall är min gissning att det kan bli i ett lite mindre märke som Meizu eller kanske Xiaomi? Även det skulle vara en bomb anser jag...

Dock kan vi nog konstatera att efter denna mässa så kommer IMINT att vara en kändare spelare bland världens mobilaktörer, och avtal kommer, ja KOMMER att komma. Vem blir först?

Gissningar?

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-21 20:42:01

I ett klipp jag såg med grundaren, skrattade han till och verkade lite finurlig, när frågan om uppköp kom på tal...

SeaRayMan

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-22 10:31:34

Ahhh. Nu kom 40 kr......

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-22 10:47:59

Klättrar bra nu, ingen säljer billigt!

Tänk ett avtal på det här...

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-22 11:24:58

Mmmmm vad bra det känns när det kryper upp med stadiga steg!

-Stabilt, som Alban skulle sagt!

SeaRayMan

0
Ogilla!
161
Gilla!
2016-02-22 19:21:57

Det var rejäl fart ett tag idag, passerade lätt 40:- men föll tillbaka lite på em.

Jag tror man ska vara beredd på en dipp efter MWC om inget avtal presenteras, tror en del köpt in sig kortsiktigt just för MWC.

Här gäller det att se lite längre...övertygad om att kursen mångdubblas i år.

Men, såklart, då krävs avtal.

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-22 20:14:44

Det tror inte jag, 100 000 besökare, man får en massa blickar på sig från media, investerare och kunder.

Inte många idag som vet vad Imint är...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-22 20:22:57

#240 Nä hoppas inte, men det brukar ofta vara kortsiktiga spekulanter vidsåna här stora event. Om ett avtalskulle komma ja då är det inget snack, men en del investerare har så extremt kort placeringshorisont, vill bli "rika" på en vecka..

Men vad har din son meddelat hittills?

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-22 20:33:39

Sonen tänkte gå idag. 1 km lång kö för registrering. Bara "Eurostekare", Japaner och Kineser.

100 tals poliser med Automatkarbiner. En fet Merca var privatchauffören körde på en kvinna, 10 poliser fram inom fem sekunder. "Kaos"

Vimsade omkring i en timme och skulle bedöva åka i väg ett par km för förregistrering för att sedan ställa sig i kön.

749€ - 4 999€ i inträde. Han ville vänta... såg på AVA

https://mobile.twitter.com/visitswedenes/status/701719507375681536

Det lär komma mer...

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-22 22:09:31

Är oinsatt i bolaget men smått nyfiken. Vad är det som säger er att detta might be the shit? Känns otroligt haussat men framtiden kan bli ljus OM detta slår. Som sagt, nyfiken.

0
Ogilla!
163
Gilla!
2016-02-22 22:22:03

#243

Ja det är såklart upp till var och en att avgöra. Men om man har en teknik som ligger i absolut framkant, där efterfrågan kommer att vara enorm..ja då ser det ganska bra ut...

En annan fundering: Detta klippet nedan, 8.30 in, pratar Vd:n om en samarbetspartner som TROLIGTVIS KOMMER UT MED SIN PRODUKT REDAN I OKTOBER (2015)..vem kan detta vara? Gick affären i stöpet eller bara lanseringen av (gissningsvis telefon) försenad?

https://redeye.solidtango.com/video/intervju-med-cellavision-vd-zlatko-rihter-pa-smabolagsdagen-2015--2

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-22 23:30:52
Ladda ned

Tror mer på att den modellen som var aktuell inte hade kapacitet för det här:

http://imint.se/nyheter/20160218-imint-vidhance-staller-ut-pa-mwc/imint-produktnyhet-pr041-feb2016-mwc-stabilisering.pdf ? ?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-02-22 23:43:40
Ladda ned

Även:

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-23 15:02:17

Hör jag inget från mässan snart så säljer jag mitt innehav ;-)

Mvh joyman

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-23 16:10:35

#247 bastos6.

Gör det du... -Du har väl gjort en bra vinst...;-)

Tror man måste ha lite mer is i magen och kanske vänta till rapporten den 29:e. Där lär man få guidning om hela 2016.

Samtidigt kommer det ett bud...? Även om bolaget inte accepterar det, så lägger man upp en betydligt högre kursribba...

Jag tyckte inte om att man publicerade :

https://vimeo.com/155638939

-Innan mässan...!

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-23 16:25:23
Ladda ned

Digital video:

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-23 16:44:38
Ladda ned

Regeringen kollar in IMINT...

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-23 16:45:26

#247

Jag kan förstå din tanke..jag ligger också rejält plus, och om man vill chansa på att kursen sjunker efter mässan, så sälj. Tanken har slagit mig också, men jag har bestämt mig för att ligga still. Jag tror så pass mkt på bolaget, och tecknandet av aktier via optionslösning visar att ledningen själva tror..

Jag är helt övertygad om att avtal kommer inom kort. Kan dröja två dagar, kan dröja två månader..men det kommer!

Även uppköp måste ses som en risk/chans.

Jag tänker inte gambla. Det gör jag i FING ;)

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-23 16:45:29

#248 Ja jag klagar inte. Jag har köpt in Imint till både långa och korta portföljen. Långa portföljen rör jag inte i första taget.

Mvh joyman

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-23 19:22:37

Det kommer garanterat bli en skumpig färd kursmässigt innan något avtal presenteras. Vi kan hoppas att nåt intressant framkommer med rapporten.

Angående MWC så såg väl IMINTS monter lite torftig ut ärligt talat. Men det är såklart viktigast att de knutit lite kontakter där nere istället för att imponera på svennebanan-besökaren.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2016-02-23 21:34:45

Ni kämpar på gubbar ;)))

De har inte sålt nått ännu, men det kommer väl kanske.

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-24 17:45:36

Jaha som väntat så blir det lite utförsäljning nu när mässan närmar sig slutet.

Tycker dock kursen är ganska motståndskraftig.

Idag köpte SHB över 40k aktier, sålde noll...intressant.

Hoppas på en intressant rapport.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-24 18:42:49

Vader... SHB är seriösa köpare...

#254. Guldsnubben... Vänta du..;-) Räknar kallt med 300 milj enheter 2017. Vid absolut lägsta pris 20 cent... Och högt Opex 40 milj.

300 x 0,2 $ = 510 milj kr - 40 milj Opex... ggr p/e 15 = Börsvärde 7Mrd

Börskurs 900 kr.

Gjorde som SHB, köpte på mig fler aktier idag...

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-24 18:57:35
Ladda ned

Både SHB och SEB verkar seriösa... Ingen har sålt, bara köpt...

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-24 21:57:34

Vore fint om de kunde ge nån sorts guidning vid rapporten den 29:e.

Marknaden är otålig, kommer inget matnyttigt fram blir det snabba försäljningar tror jag. Nu kvittar det egentligen i det långa loppet, jag känner mig säker på att vi ser avtal komma! Tror ledningen sitter på en del smaskig info.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-25 01:09:19

Vader... Det har stundtals varit snabba utförsäljningar. Rätt säker på att allt fler Imint-ägare är och förblir långliggare.

Årsrapporten blir superintressant eftersom det i övrigt varit relativt tyst.

Men även framöver... När väl bra relevant information kommer.. -Hur ska man då komma in i aktien när utbudet är så begränsat? -Och vad har man för alternativ om man säljer av.

Aktiemarknaden i övrigt är volatil... Kompisen la i somras rygg på Fredrik Lundberg(Volvo, gammal hederlig verkstad!). Den kursen har stundtals varit halverad.. -Tror iofs på Volvo...

Stockpicking med riktigt bra häv och inte sälja bort sig är Imint :-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-25 13:45:38

Ok, ärligt nu...hur många har kört "pump-and-dump" denna vecka? ;)

Hur många har sålt?

Är jag den enda dumskallen som ligger kvar? :)

0
Ogilla!
193
Gilla!
2016-02-25 13:51:14

Jag har tradat men ligger kvar med det mesta.

Mvh joyman

0
Ogilla!
165
Gilla!
2016-02-25 13:52:06

I klartext- jag återköpte lite för tidigt.

Mvh joyman

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-25 14:06:30

Jag orkar banne mig inte trada i Imint. Det får bara ligga, har inget spännande hänt fram till sommaren så omvärderar jag.

Kommer pm om avtal så drar det snabbt!

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-25 14:09:49

Jag säljer inte något, på länge.....

SeaRayMan

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-25 14:11:31

#263 Jo det är ju faktiskt ok att bara köpa och äga bolag som man tror på långsiktigt. Verkar vara någon ny grej det här att man ska sitta och försöka trada i allt man köper, och att allt måste gå uppåt hela tiden trots att man investerar på 3 års sikt.

To each his own givetvis, man ska göra det man känner sig trygg med. Men absolut inte hålla på och räkna på hur mycket man kunde tjänat om man prickade toppar och bottnar hela tiden, för det har inget med verkligheten att göra.

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-25 14:22:56

Da jeg skrev i #183, prøvede jeg at minde jer om sell the fact ved kurs 38 med top i 41,5.

Nu er den i 35!

I kan måske blive inspireret af min illustration på FING:

http://aktieguiden.com/Message/Attachment/1395271

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
155
Gilla!
2016-02-25 15:17:11

#266. NetZoom

En sanning med modifikation. Vill du köpa 5000 aktier vid nuvarande nivå så sticker kursen direkt till 37 kr.

Det finns inga volymer att köpa..

#265. chic, helt rätt..

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-25 15:21:36

#266 Ja absolut, man kunde tjänat en slant. Är dock inte helt enkelt att få volym...om jag hade lyckats kränga mina 12k aktier på 38:- och nu velat köpa tillbaka dem...så finns det rygt 2k aktier upp till 35,50:- så för att få tillbaka 12k på ett bräde så tjänar man inga enorma summor.

Men som sagt, JA jag hade kunnat trada. Men jag är långsiktig, kurser under 100:- är ointressant ;)

0
Ogilla!
61
Gilla!
2016-02-25 15:28:53

Är det här ni smyger, tyckte det var tomt i fing idag :)) hur går det för er då??

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-25 15:38:31

Vi tjener kassen på virksomheder med stort potentiale. ;)

Min trading i FING gik ikke så godt, da mit SL blev udløst flere gange, så jeg har forladt FING-tråden i protest. :)

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-25 16:50:27

Greven... Jag kommer från "gnällbältet" så, inge vidare!

NetZoom, jag Tradade igår och på morgonen i Fing. Vilket gick gick rätt Ok. Men, ska man göra något i aktien så är det princip bara på morgonen.

Att handla under dagen är helt utan guidning. 3 bra pm och aktien sticker ner, starka köpsignaler aktien går ner eller när aktien går upp till normala nivåer då kliver blankarna på igen. etc. etc.

Det finns ingen som helst förutsägbarhet och när man kommenterar så kan det gå helt fel men efter två timmar hade man rätt..

Så jag har också försökt att hålla mig borta från Fing-tråden...

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-25 17:24:39

#271

Du, nu vill jag höra hur det gick för din son. Var han på mässan?

Eller gjorde han far besviken och festade bort hela tillställningen?

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-25 20:23:13

Jadå, han var där. Han skulle bjuda kompisarna men... 7000kr per skalle i inträdesavgift... Jag erbjöd mig att betala för honom. Men efter att ha tittat på dom första bilderna från mässan verkade det som inga telefoner skulle visas live, så tyckte han det onödigt.

Men grundtanken var att han skulle fråga personalen om hur långt de hunnit i sin kundimplementering. Vi får se om det framgår av Årsrapporten på måndag.

Festa, nää det blir värre när han kommer hem. Han blir kvar en månad i Barcelona i ett träningsprogram/gäng. Det har förberetts av en näringsfysiolog och psyk-coach.. :))

Tiden för träningsprogrammet bestämde han att sammanfalla med mässan. Så, lite surt blev det med en snål son och (hur dum får men va) han ringde min fru först...

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-26 00:52:38
Ladda ned

Vader i #253... Business Sweden torftigt...

Enligt Tweed: Christer Nordlander ?@C_Nordlander 22 feb. Barcelona, España Svenska montern på Mobile World Congress 2016 är mycket välbesökt!

Bild, ej Christers.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-26 07:41:13

pl, vart bor du?

Bor själv i Örebro :-)

SeaRayMan

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-26 08:54:55
Ladda ned

Stockholms inre skärgård. Mitt absolut största intresse är båtar, ingen SeaRay dock...

Däremot....

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-26 08:59:34

Ok, jag tyckte du skrev Gnällbältet?

Anytech funkar fint!!

Har själv en Rinker 280 just nu, i Askersunds skärgård (profilbilden)

SeaRayMan

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-02-26 09:20:19

Aha, jag undrade....

Jag har barndomshemmet kvar i gnällbältet..

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-26 09:22:12

Dubblett

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
162
Gilla!
2016-02-26 09:49:42

Sålde nyss lite Arcam och ökade i Imint

Mvh joyman

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-26 11:06:41

#280 bastos det blir en framtida hit (det gäller att ha många aktier). Rätt dag att köpa, från AVA citat:

"Blir årsrapporten bra. Med prognosen, att kundintag och verksamhetens utveckling har riktigt bra framtidsutsikter, samtidigt som den finansiella ställningen och organisationen är Ok.

Nämner vd dessutom en ungefärlig tidsrymd (i närtid) för positivt kassaflöde, så blir det betydande skillnad i kursnivå efter rapporten.

Är den intetsägande och strikt ljummet konservativ, så kanske det har en påverkan på kursen... Men varför skulle den visa på det?"

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-26 11:34:45

Den förmodade dippen efter mässan kom såklart (jajajajaja klart man skulle ha tradat) och en del vill säkert ut innan rapport.

Nu gäller det att rapporten ger en hint om att intressanta kontakter har tagits på mässan, och goda framtidsutsikter. Siffrorna är såklart skitsamma, men jag hoppas ledningen vågar andas OPTIMISM.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-26 12:19:40

Jag har gjort tvärtom och försökt bottenfiska. Det är stora rörelser vid ändrat intresse för aktien.

Jag kör på att årsrapporten blir riktigt bra.

Pratade med en kille som var nere på MWC. Han nämnde att det var påtagligt stort intresse för Business Sweden montern. Svenska företag hade gjort 30% av världens stora exit i startup bolag.

I Sverige är "Stockholm is the second most prolific tech hub in the world on a per capita basis, behind Silicon Valley." Men då är det Apple m.m. som jämförs...

Han nämnde även att MWC i motsats till CES inte var en "prylmässa" utan en mässa "för att knyta kontakter och mingla". När jag frågade om biljettpriset nämnde han att avgiften gällde för alla dagarna och det behövdes för att det var så otroligt många företag. Man var ändå tvungen att inrikta sitt fokus på de bolag som man ville nischa.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-26 16:01:26

Jag noterar att någon/några handlar tungt via SHB.

Ser fram emot måndag :) och resten av året..

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-26 18:08:07

#284. Det är kille som var fulladdad innan. Han stod för nästan alla SHB:s aktier i förrgår, 40000st. Köpte på sig mer igår och även idag ända ner till botten 32,2.

Han har levt på aktiehandel i 30 år och menar på att IMINT är ett riktigt bra case... Inte sålt en enda, bara köpt.

Kul med lite tyngre killar som vet vad de gör.. IMINT är bara att behålla. Klassiskt var idag, de som kortsiktigt sålde bort på fm. ångrar sig bittert.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-26 18:15:15

Jag har nu ca 20 % i Imint, av mitt kapital alltså :) Har en bra känsla på sikt men lite orolig för måndagen.

Mvh joyman

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-26 18:35:34

bastos6

Kan man bara läsa mellan raderna i rapporten, så kommer man tydligt att se vilken framgångssaga IMINT kommer att bli.

som cvos citerade: "Imints lösning konkurrerar inte med OIS eller EIS även om begreppsförvirring ibland kan uppstå. Istället adderar Imints lösning ett mervärde ”på toppen” av befintliga lösningar för bildstabilisering. Både EIS och OIS levererar skarpare bildrutor i videon till Vidhance-algoritmerna, som därmed kan producera ett än bättre resultat."

Med tre supertalanger i ledningen.. Tekniska fysiker varav en doktor i bildanalys.

Så kommer de att ro iland ett riktigt stort bolag..

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-26 21:53:12

OK, tack pl2002. Även jag tror på en ljus framtid för bolaget men jag kommer att trada en hel del fram till att kursen tar fart ordentligt. Jag kommer dock alltid ha kvar ca hälften av mitt nuvarande innehav.

Mvh joyman

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-27 12:12:25

bastos6. Vettigt! Behåll den sista delen...

Jag har väldigt många Imint-aktier, på gränsen till överexponerad. Men har mycket mer i likvida medel.

På nuvarande nivåer kan någon eller några få för sig att trycka ner kursen. Då köper jag, mer än vad som är hälsosamt. De (marginal-aktierna) kan jag släppa på en högre nivå. Skillnaden är att på nuvarande kursnivå är det dumt att skänka bort pengar till mindre traders.

Däremot den dagen när(ev. om) aktien står i 300 och pressas till 150, då skulle jag aldrig gå emot och köpa, däremot behålla.

Det är små skuttfirmorna som snackar in sig och får miljarder av institutioner och AP-fonder att leka med. Dom köper in sig med storposter i bra bolag, har tid att punktbevaka och verkar utåt sett vara seriösa investerare men är i grunden rena traders och jäkligt farliga. Maxar och hänger på tills uppgångarna blir övervärderingar, då säljer de... Stopplossarna ryker och kursen stabiliseras ett tag med nya medlemmar som köper. Då säljs det på igen med nya stopplossar och tidigare optimister säljer. Då kliver dom in och köper.

Sensmoral... Den som en gång köpte 2000 aktier, har inte sina aktier kvar...

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-28 12:44:34

Varför IMINT är det mest intressanta bolaget på börsen idag..

* Företaget sitter på den gren inom mobiltelefonin som växer mest… Videofilmning

* Bolaget har ett lågt börsvärde med litet antal aktier

* Fantastiska produkter med patent för smartphones

* Man är först på marknaden med 5 års försprång

* Man säljer inte en fysik produkt utan en licensierad algoritm till mobiltillverkaren

* Möjlighet till extremt stora volymer i ett segment som bara ökar

* Kraftig hävstång i vinst vid volymer

* Vid volymer, kanske börsens högsta vinstmarginal

* Professionell erfaren och kompetent ledning, alla inom TekniskFysik

* Bland övriga medarbetare mest akademiker och ingenjörer

* Kompetensen borgar för den framtida produktutvecklingen

* Företaget expanderar kraftigt med topp rekryteringar inom ledning, medarbetare, styrelse (advisor Katarina Bonde) och säljkontor i Asien

* Företaget har en ren och snygg historik utan inslag av grundare med brokig bakgrund

Kort sagt.. Alla rätt..! Kul att man är med i början av en spännande resa

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-28 18:28:08

#290

Jag håller med om samtliga punkter!

Imorgon dock...då vill jag gärna få något konkret angående kunder i rapporten.

Någon kund bör de väl ha inlett samarbete med nu...

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-28 19:41:06

Intressant bolag. Säger som fing-analytikerna - hur är visibiliteten för 2017? :)

Nä skämt åsido. Har bolaget gått ut med nå prognoser?

Detta bolag ska jag följa.

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-28 20:06:09

#292. :))

Årsrapporten kommer imorgon...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-28 20:47:22

293, vad tror du om rapporten? Vad tror marknaden?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2016-02-28 20:53:16

De enda jag begär av bolaget är att de säljer en sak till en kund.

När de gjort de skall jag titta på. Till vem och hur många.

Det anser jag är ett rimligt krav.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-28 20:56:18

295, ska jag tolka det som dom är i startgroparna? Ingen direkt omsättning än?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2016-02-28 20:58:22

Ja.

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-02-28 21:23:43

Nej, dom är inte i startgroparna. Startskottet har redan gått... Först ur blocket...

"Imints lösning konkurrerar inte med OIS eller EIS även om begreppsförvirring ibland kan uppstå. Istället adderar Imints lösning ett mervärde ”på toppen” av befintliga lösningar för bildstabilisering. Både EIS och OIS levererar skarparebildrutor i videon till Vidhance-algoritmerna, som därmed kan producera ett än bättre resultat."

Imint Vidhance omfattar alltså alla på marknaden förekommande Androidtelefoner!

Det rökdykarn, har marknaden inte förstått...

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-28 22:05:15

298, jo ungefär så förstod jag. Att dehar en grym produkt.

Har inte läst in mig alls så ni fattar... Men såg att de är nynoterade.

Vilken info har marknaden vad gäller försäljning? Q3 2015? Vad tror man om q4 och vad tror man om helårets försäljning?

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-28 23:53:45

#299. Kommande försäljning och första större existerande kund till smartphones får man reda på imorgon. Bolaget kommer att visa på förlustsiffror. Men bara med enda kund är man iland. Jag har räknat på break-even vid 15 milj sålda mobiler, resten är ren vinst. 20-30 cent per enhet större tillverkare och 50 cent mindre.

Det senaste man visat upp är https://vimeo.com/155638939.

Den försäljning man haft har varit för militärt bruk. Man har implementerat Vidhance i kameror och gyro som kostat miljonen ända tills en mobiltillverkare ville att man skulle titta på att användandet i mobiler. Det resulterade att man vann "Young Bulls" det mest prestigefulla inom tech hösten 2014 och även hösten 2015.

"Bully Awards har liknats vid Oscars-utdelning för Europeiska teknikbolag. En stor panel av industriexperter, media, riskkapital och erfarna entreprenörer granskar de nominerade bidragen, för att hitta guldkornen på den europeiska teknikscenen."

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-02-29 07:57:24

300, tack för svar.

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-29 08:03:57

#300

Första större existerande kund till smartphones? Ja om det nu finns nån sån...men något namn tror jag inte avslöjas?

Hoppas inte för mkt på rapporten.

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-29 09:17:42

#302. Det är underförstått att något namn inte nämns. Men som i #300, en större kund.. Då är det Bingo..

Break-even är vid 15 milj enheter. Vid 50 milj minst 5-dubbling av kursen.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-29 12:29:40

Jaha ja. Det var väl en fullständigt intetsägande rapport minst sagt.

Siffrorna inget att bry sig om, vd-ordet..nja inget där heller.

Bara att bestämma sig för om man tror på bolaget eller inte, och agera därefter.

Tycker nog vd:n var lite väl tillknäppt, han har trots allt pratat ganska stora ord i flera intervjuer..

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-29 13:10:59

#304 Håller med. Att vd inte med ett enda ord nämner pågående kundarbete eller prognos är extremt konservativt.

Jag fortsätter köpa till min absoluta maxgräns. Sen är det locket på...

Det kan vara bra att det rensar ut lite...

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-29 13:22:13

Sålt av lite annat och köpt nu på 31.20!

Trodde aldrig jag skulle få köpa så billigt!

SeaRayMan

0
Ogilla!
2
Gilla!
2016-02-29 14:27:37

Den rapporten var lika innehållsrik som direktreklam.

Hoppas de har saker i pipen som de inte kan kommunicera ännu.

Annars kommer dumma marknaden vara skitdum mot bolaget.

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-29 14:31:00

från AVA-forumet:

"Munkavel är ett alternativ vid pågående förhandling om uppköp av bolaget. För bokslutskommunikén var minst sagt konservativ.

En större mobiltillverkare(köpare) kan redan vid 15 miljoner sålda mobiler räkna hem dagens kurs.

15 milj ggr 2,6kr(kostnad 30cent) blir 39mil. Det täcker Imints OPEX. Allt utöver det är ren kostnadsbesparing eller vinst för annan budgivare.

Varje extra 100 miljon enheter genererar 20-30 cent. Vilket är 170 milj till 255 milj kr i nettovinst..

Räkna ut p/e på det!"

0
Ogilla!
2
Gilla!
2016-02-29 14:36:00

En lott.

Man kan räkna fram vad som helst, men man måstee tyvärr ha kunder.

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-29 15:06:22

snubben.. #308 var taget ur sitt sammanhang.

"Jag undrar bara vad det är för dold agenda som Andreas Lifvendahl sitter på? Han nämner inte med ett enda ord, prognos eller pågående kundbearbetning. Det hade varit väldigt lätt att skriva: *Vi intensifierar vårt pågående kundarbete med kinesiska tillverkare men kan idag inte prognostisera våra kommande intäkter.*

Munkavel är ett alternativ vid pågående förhandling om uppköp av bolaget. För bokslutskommunikén var minst sagt konservativ."

De extra miljonerna enheterna kan direkt överföras som kostnadsbesparing för en mobiltillverkare istället för vinst.

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-29 15:10:32

snubben.. #308 var taget ur sitt sammanhang.

"Jag undrar bara vad det är för dold agenda som Andreas Lifvendahl sitter på? Han nämner inte med ett enda ord, prognos eller pågående kundbearbetning. Det hade varit väldigt lätt att skriva: *Vi intensifierar vårt pågående kundarbete med kinesiska tillverkare men kan idag inte prognostisera våra kommande intäkter.*

Munkavel är ett alternativ vid pågående förhandling om uppköp av bolaget. För bokslutskommunikén var minst sagt konservativ."

De extra miljonerna enheterna kan direkt överföras som kostnadsbesparing för en mobiltillverkare istället för vinst.

0
Ogilla!
171
Gilla!
2016-02-29 18:00:59

För mig ligger tidsramen någonstans fram till sommaren.

Har inga avtal dykt upp då så omvärderar jag min placering.

Rapporten idag sa INGENTING, varken bu eller bä.

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-03-01 10:10:09

pl2002, inte sluta haussa nu bara för att MWC är över ;)

Vi är rika till sommaren!

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-03-01 11:58:04

Haussa eller baissa, jag har funderat på detta:

Varför har inte Imint släppt någon som helst information efter MWC?

De var mycket tydliga att meddela innan de åkte ner, att de skulle demonstrera sin produkt och ha möten. Sen...inte ett knyst?

Jag menar..man kunde ju meddela nåt i stil med "IMINT hade en mycket intressant vecka i Barcelona där vi fick visa upp vår mjukvara för en bredare publik samt möjligheter att knyta nya kontakter".

Nånting?

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-03-01 22:59:25

#292 skippa det och följ arcam istället.

Bättre case :)

1
Ogilla!
162
Gilla!
2016-03-02 08:51:50

#315. slakis Arcam... Skämtar du? Jag har tittat på Arcam i många år... Eller vill du komma ur en dålig investering?

Bokslutskommuniké 2015 igår

*? Nettoresultatet uppgick till 24,3 (57,7) Mkr, på börsvärde 3 600 000 000kr vilket skämt!

*? Resultat per aktie uppgick till 1,18 (3,10) kr (börskurs nu 177kr)

*? 50 (35) EBM-system levererades under perioden

*? Orderingången uppgick till 58 (42) EBM-system

Jag skulle ALDRIG röra aktien...

Kör dina rekar någon annanstans. Här plocka du inga poäng... med p/e 143. Du kanske rekade redan i jan 2000 när kursen stod i 652kr

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-03-02 09:29:35

#313 Vader. Jag har inte slutat haussa. Månadsskifte och massor med jobb.

Man får tydligen passa och vara kvar så att det inte kommer in en massa dumma förslag om skräpbolag som typ Arcam Hehe

Vad fiskar du efter slakis? Eller droppar du in på alla slingor med samma budskap...

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-03-02 09:43:27

#317

Haha bra. Jag ligger still med mina 12k aktier, klart som faaan man skulle sålt under MWC men jag har bestämt att jag rör inte en aktie innan året är slut!

Detta bolag, med kompetent personal, teknik rätt i tiden, ska bara lyckas ;)

Sen HUR BRA det blir får vi se...börsvärde 1 miljard första stopp.

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-03-02 09:44:43

#318 Det var ærgerligt, at der ikke var nogen, som skrev "sell the fact" under MWC (#183) ;)

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-03-02 10:14:37

Arcam kommer att gå upp mycket i år men Imint mycket mer, om de lyckas. Betydligt högre risk.

Mvh joyman

1
Ogilla!
149
Gilla!
2016-03-02 13:59:09

#316 Du har problem...

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-03-02 14:00:38

Skulle själv aldrig leta case bland mjukvara som Imint.

Jag avstår.

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-03-02 14:09:19

Upp till dig slakis. Skulle själv aldrig peta i ett bolag som Arcam.

0
Ogilla!
79
Gilla!
2016-03-02 14:12:46

Nej jag har inte rekat dig eller någon annan att göra det heller.

0
Ogilla!
196
Gilla!
2016-03-02 14:34:46

#322 Har själv funderat på om man borde jämföra Imints möjliga potential mer med PB än med Fing, pga mjukvara, men... Det finns väl företag som sysslar med mjukvara som värderas högt också? Typ... Dropbox? King? Kanske beror på hur man förpackar och presenterar mjukvaran...

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-03-02 14:43:42

#325

Jag jämför inte IMINT med Fing, men man kan absolut jämföra med PB.

Och där ser IMINT betydligt bättre ut! Och PB har ett börsvärde på 1,5 miljard..

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-03-02 14:50:22

Jo, jeg ville også hellere investere i IMINT fremfor PB, men investerer normalt ikke i sådanne virksomhedstyper. IMINT lyder dog interessant trods alt.

IMINT har 8 mio. aktier og en værdi på 260 msek.

PB har 345 mio. aktier og en værdi på 1.700 msek.

PB er dog mere sikre på øget omsætning pga. relationen til FING.

Større risiko i IMINT!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-03-02 15:04:40

Har man som Imint vunnit Bull Award (2 år i rad) som har liknats vid Oscars utdelning för Europeiska teknikbolag. En stor panel av industriexperter, media, riskkapital och erfarna entreprenörer granskar de nominerade bidragen, för att hitta guldkornen på den europeiska teknikscenen.

Då har jag tid att vänta...

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-03-02 16:23:51

Om du är så övertygad om caset varför så upprörd för att inte jag tror på det?

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-03-02 16:28:57

#329

Vad betyder att du inte tror på det? Att de inte kan bli vinstgivande?

Måste ju inte till en 100-dubbling på kursen för att ett case ska vara intressant.

Ett nytt FING kommer kanske aldrig...

Men 10-dubbling, jodå.

0
Ogilla!
207
Gilla!
2016-03-02 16:31:10

Betyder inte ett skit vad jag tror.

Ett nytt fing kan du bara ta och glömma.

Fing är fing. Kommer aldrig upplevas igen.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-03-02 22:10:40

#324 slakhane

Rekar du inte arcam åt rökis i #315?

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-03-02 22:32:37

Men kom igen.

Du vet vi är polare

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-03-03 09:38:34

Hade lite dålig koll på hur landet låg där slakhane men nu vet jag...det var ganska tomt i inläggslistan idag :(

Min känsla va rätt, nåt har jag sagt som inte passade...tack för den här tiden, det har varit väldigt lärande och lönande

Mvh D.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-03-03 10:21:39

Vi kanske ska hålla oss till Imint...

Främsta anledningen till varför jag håller hårt i mina Imint är att när det lossnar så går fort.

Alla Android telefoner kommer att behöva videostabilisering och Imints lösning. Att krångla sig förbi patent och lägga ner resurser på 5 års försprång, gör att ett bud kan komma när som helst.

Vid jämförelsen utan bud, att lägga ned egna resurser, kostnader och tid, så licensierar man hellre Imint-lösningen.

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-03-03 11:20:37

Det här svaret kom från Imint angående om de ska släppa någon info från MWC:

Välkommen som delägare i Imint.

Som du säkert vet finns det tydliga regler kring vad man får och inte får kommunicera när det gäller börsdrivande information. Aktietorget har ett stramt regelverk kring detta, samtidigt som vi har långtgående sekretessavtal med alla potentiella kunder och partners. Utöver detta har vi själva förändrat vår policy kring informationsgivning. Detta innebär att vid vissa tillfällen har vi skyldighet att informera allmänheten (genom exempelvis pressreleaser), och vid andra tillfällen får vi inte gå ut med någon information.

Jag förstår att det är frustrerande för dig som investerare, men det är svaret jag kan ge.

Vänligen,

Eric Leimar

Imint AB

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-03-03 11:57:59

Ursäkta OT...

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-03-03 12:33:48

#336 Vader

Det säger ju mer än hela årsrapporten.. Hehe..

"Vi har långtgående sekretessavtal med alla potentiella kunder"

Då har man ju redan påbörjat avtal :))

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-03-03 13:36:55

pl2002, du skall nog inte dra några för långtgående slutsatser pga av att man signat sekretessavtal. Det är lååååångt kvar av tangodansande innan det kan börja trilla in pengar

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-03-03 13:52:54

Kanske Hawkerl

Nu kan råttorna dansa på bordet men när katten kommer... ;-)

Det räcker med ett enda pressmeddelande...

0
Ogilla!
78
Gilla!
2016-03-04 08:42:10

Jag har luskat lite om vd:n Andreas Lifvendahl (bland bekanta i uppsala bla) och även om han ger ett mjukt milt intryck, nästan timid, så beskrivs Andreas som en riktig vinnarskalle med god övertalningsförmåga :)

Kuriosa: han har varit gift med journalisten Tove Lifvendahl under den tidigare delen av studenttiden.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-03-04 09:31:00

Vader, antar att du kollade öppningen. Köpintresse fanns för 8000 aktier, ingen ville sälja. Köparna fick betala upp till 13 % över gårdagens slutkurs :-))

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-03-04 09:54:37

#342 Hehe, jag såg först bara att det var 10% upp och jag tänkte aha, det har kommit PM...men vid ett PM drar det nog mer än 10%...

Jag tror på detta. Är mycket nöjd med 12k med gav under 30!

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-03-04 10:04:37

Kommer ihåg när du fick in en större post på 29kr, gick upp lite väl fort till 40kr då.

Ett fint pm... Då får man betala dyrt för 12k :)))

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-03-04 17:35:10

Helt ok dag, bra kurser...

Vaknar folk till och tittar lite närmare på Imint så blir det bättre...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-03-10 23:21:53

Hepp!

Vi väntar på att höra nåt ljud från IMINT. Märks att många otåliga själar börjat sälja av...jag? Nä inte en enda aktie faktiskt, har bundit fast mig i masten på IMINT-skutan :)

Kommer faktiskt inte att fundera på att sälja ett endaste dugg innan minst 150:- är nått...sker under 2016 ;)

Det jobbas nog febrilt i detta nu.

pl2002, har du tacklat av redan?

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-03-11 10:32:45

Imint drar lite, har det kommit något nytt?

SeaRayMan

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-03-11 11:11:56

#346 Vader, nja. Information och pm kommer tids nog. Har inte haft tid, håller på med ett projekt som blir realiserat snart, återkommer då.

Sitter i nuläget med många aktier och säljer inte vid 150 kr... ;-)

Medveten om att det kanske tar tid, men det kommer...

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-03-15 16:54:16
0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-03-15 17:35:13
0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-04-06 08:23:59

Tillbaka från lite semester. Här händer det inte mycket..gällande IMINT alltså.

Är nästan förvånad att kursen ändå håller sig så stabilt runt 30:- men nu vill jag att bolaget ska släppa lite smaskiga PM.

pl2002 du är kvar i bolaget eller tradat ut dig? ;)

Idag blir det fingtrading!

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-04-09 16:11:20

Eftersom jag faktiskt vågat haspla ur mig riktkurser för fing så kör jag IMINT också: riktkurs för slutet 2016 följer.

Bear 40:-

Base 120:-

Bull 200:-

Super-Bull 350:-

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-04-18 17:12:21

Ny kursrusning på g? Går bra i dag.

Mvh joyman

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-04-18 17:13:55

Vad tror du Vader behövs om vi ska nå 120kr?

Vad räknar du in där?

Med vänlig hälsning

SeaRayMan

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-04-18 20:23:24

#354 Jag tror en riktkurs på 120:-, alltså börsvärde runt 1 miljard, kräver att vi landar en kund som exempelvis Oppo. Då har Imint ett kontrakt och är på banan med fler som kan komma...

Skulle Imint lyckas få Huawei inom närmsta tiden..då ska vi upp mer...

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-04-18 20:37:26

I de intervjuer jag sett med VD'n, så ser han 10x mer finurlig ut än herr Lantto själv!

Hoppas att det inte är ett medfött drag han har, utan teaser lite om att framtiden blir grymt bra!

Just wait and see, typ :-)

SeaRayMan

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-04-18 21:44:08

#356 Ja intervjuerna ger onekligen intrycket att det bubblar inuti Lifvendahl, men man ska väl inte dra för många slutsatser.

Han har dock pratat och haussat en hel del själv, och karln är knappast korkad...så det finns nog en del substans.

Jag tror Imint är i princip 100% säkra på att få ett första kontrakt i år.

Sen med vem..

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-04-19 09:19:16

Ska vi ta ath i den här uppgången? Ser lovande ut. Snart tilltar nog volymen.

Mvh joyman

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-05-06 19:34:59

Äntligen har affärsläget för Imint lossnat. Helt i linje med min tro. Haft is i magen och köpt, köpt och köpt.

Har som målkurs 600 kr om två år.

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-05-06 20:26:39

Tufft pris per aktie för anställda. 400 000 teckningsoptioner skall, under perioden till och med den 30 maj 2019 emitteras. Teckningskursen skall utgöra 130 procent av genomsnittlig sista betalkurs för bolagets aktie under tio handelsdagar närmast efter dagen för årsstämman (30 maj).

Optionerna tjänas in under en period av tre år, förutsätter fortsatt anställning i bolaget och är inte överlåtbara.

Det är ovanligt att teckningsoptioner inte kan säljas.

Ser det som inte helt osannolikt att kursen står i 50 kr om ett par veckor (bolagsstämman 30 maj), innebärande ett teckningspris på 65 kr... drygt det dubbla räknat på gårdagens kurs och knappt det dubbla gentemot dagens kurs som steg 23%.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-05-06 20:48:34

Ja spelplanen har sannerligen öppnats upp för Imint! Ett av de större asiatiska teknikbolagen betalar för implementering och test, då är de intresserade på riktigt!

Huawei? LG? Meizu? Kan det vara någon annan?

Två månader, sen kan ett spikat avtal finnas, det kommer att mångdubbla kursen tror jag.

Stämman i maj känns nu betydligt trevligare att gå på, och ingen oro att ligga med innehav över rapport :)

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-05-06 21:07:29

Absolut Vader. Ingen verkar fatta att kunden betalar 800 000 kr för att Imint ska utveckla Vidhance till kundens smartphone plattform.

Efter det kommer det ersättning för varje såld licens med 20-30 cent. Antal enheter vid en större kund handlar om många tiotal millioner enheter.

Det kvittar hur långt kunden kommit med sin egen optiska stabilisering eller EIS. Vidhance läggs ändå på som ett täcke för ytterligare stabilisering.

Man har tidigare levererat till militära kunder som haft gyro och kameror för många millioner men som lagt Imints patent och algoritmer på toppen.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-05-09 08:34:57

Just det faktum att kunden betalar Imint för implementeringen tyder ju på mycket stort intresse. Är det Huawei tro?

Ser vi ett klart avtal inom 2-3 månader så bör miljardvärderingen vara på plats!

Eller så köper Huawei/vemdetnuär hela rubbet ;)

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-05-19 22:43:51

Det värsta som kan hända är att det blir ett bud på IMINT. Därför att finns inget upparbetat kapital i IMINT.

Jag har vid flertalet tillfällen gått in i flock med kapitalstarka personer och köpt in minoritetsandelar vid bud och gått till skiljedom. Det uppköpande bolaget har ofta varit "fula" och velat åt bolagens kassa. Innebärande att så fort de kommit åt kassan så delar man ut den... Men i det läget, får man som minoritetsdelägare del av utdelningen plus att efter x-antal år så kommer skiljedomen vilket innebär att man kan få flera ggr mer än det budet låg på, plus räntekompensation, plus de tidigare utdelningarna.

Det finns inte en chans att man kan gå till skiljedom med ett antagande om att det uppköpta bolaget vid uppköpstillfället, var en så uppenbar kandidat till att bli en tillväxtkomet. Det är även svårt att bevisa att det uppköpande bolaget vid tillfället för budet hade vetskap om presumtiva kunder.

Är dessutom vd:n stark och sockras med teckningsoptioner så har t.o.m. huvudägare svårt att tacka nej.

Nu har styrelsen flaggat för att vid stämman få mandat för att utge 400 000 teckningsoptioner som enl. B&S tillför (vid dagens kurs) Imint 19,4 miljoner. Pengarna kommer inte in direkt i bolaget, men kan ingå som en garanti-facilitet vid upptagande av ett kortsiktigt lån. Dessutom har man flaggat för stämmobeslut om en ev. riktad emission på 10% av aktierna. Små potatis i sammanhanget och behöver inte betyda att något av scenariona genomförs.

Men man vet aldrig... Blir det ett enormt tryck i efterfrågan så kanske man måste dubbla personalstyrkan då drar de operativa expecerna iväg.

Men då blir det å andra sidan enorma vinster i slutänden.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-05-20 19:17:55

http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/5/20/11719364/xiaomi-drone-may-25

Alltså...kan IMINT ligga mer rätt i tiden????

Smartphones, sociala medier, drönare...

Det här kan bli mumma!

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-05-25 08:55:44

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/05/25/imint-imint-fortsatter-utveckla-organisationen.html

Det bara fortsätter...IMINT ser brutalt starka ut, vilken laguppställning!

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-05-25 09:38:35

Raketen har startat motorerna och alla sitter fastspända, ready for take-off!

SeaRayMan

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-05-25 11:09:36

Vilka dagar det har varit med Imint. Kul, när man tror på ett bolag så starkt.

Dagens ATH på 50kr indikerar att de 400 000 i TO-programmet kommer att kosta 65 kr att teckna. Bolaget kommer att tillföras mer än hela nyemissionen.

1
Ogilla!
92
Gilla!
2016-05-25 18:58:46
Ladda ned

Bra jopbbat pl, den här förväntar jag mig galenskaper i (10x inom 3 år)...blir stort när det fastnar i marknaden ordentligt :-)

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-05-25 19:16:55

Jag är ganska säker på att Imint har en bra produkt.

Och nu...nu har de ett ledningsteam av imponerande kaliber, ingen kan nog säga annat! De skall lyckas att sprida och sälja produkten, och bättre folk kan de knappast få tag i!

Katarina Bonde styrelseledamot...tror ni hon tar vilket uppdrag som helst?

Anoto nästa kanske? Nä knappast! Hon väljer med silkesvantar!

Go Imint!

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-05-26 08:23:04

Min mobil burrar till 05.49

Sms från sambons bästa kompis

"Hörde på jobbet igår att de pratade om nåt Imint, ska jag köpa det eller vad tror du? Har du hört talas om det företaget?"

Jag tvingade henne att köpa Fp för ett år sedan..

Jag ska övertyga henne att handla mycket Imint idag!

Om ett år kommer hon vara såå tacksam! ;-)

SeaRayMan

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-05-26 15:55:06

Jag är ändå lite mallig över att jag legat blickstilla, inte tradat ett enda dugg!

Köpte runt 28:- innan MWC i Barcelona, kursen drog upp till 40:-, kliade i säljknappen...men nej, jag har större visioner!

Och visst, med facit i hand borde jag ju tradat, men det är lätt att säga i efterhand!

Säljer inte ett skit under 100:- iaf!

Målkurs 200 - 300:- nånstans...

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-05-26 17:11:42

Sjyssta rekar SeaRay..

Det är bra Vader att du håller i aktierna! Facit blev ändå och det har du nu med mer info från bolaget.

Trading i IMINT funkar inte. Som typ när MLI hade sin lekstuga på morgonen. Först scannar man av alla stop-lossar innan öppningen. Det kunde man läsa av och så säljer man på.

Jag försökte köpta allt som gick att få upp till 37kr. Fick inte in mer än ett par tusen. Vid större spredar och jag försökte köpa typ 3000st på 10 öre över köpkursen så smäller roboten in och lägger sig precis över med en liten post. När MLI t.o.m. kör med robot i småbolag som IMINT är det helt galet.

Blir så förbannad på att robot-skiten är tillåten. Domstolarna däremot ska statuera exempel om någon liten småskutt lyckats tjäna 3000kr på att lura en robot! Domstolar och eko journalister fattar nada och följer bara kapitalpipan.

Okunniga ekonomi journalister som knappt rört vid en aktie tycker att robothandel är ett Ok smörjmedel i ekonomin, då har man lyckats köpa över dom duktiga idioterna genom sponsrade poddar etc. Sorgligt att tradingavdelningar läggs ner på löpande band för att smarta mattesnubbar klår dom med datorer. Jag har pratat med många tidigare duktiga traders som menar på att det är helt omöjligt att köpa större poster manuellt.

Så fort en uppåt- eller nedåtgående trend etableras lägger sig datorn med småposter över eller under, innebärande att spredar skapas och att man alltid får betala för dyrt eller sälja för billigt.

Så Vader... Trading fungerar absolut inte i IMINT. Omsättningen är alldeles för låg. Det är mer att bestämma sig för att antingen är man inne eller ute. Att byta fot i halvtid kostar bara dyra vändningar, speciellt om man vill handla med volym.

Även om man har en målkurs 200kr, så är den vedertagna sanningen... -Sälj ALLTID hälften!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
150
Gilla!
2016-05-27 08:53:43

Rapport idag, förväntningar?

Siffrorna säger knappast så mycket, men möjligen en hint om framtiden?

I bästa fall kanske det kommer någon info om det pågående integrationsarbetet?

Riktigt fin öppning, nytt ATH satt, 52,50:-

Jag tror dock att det blir nya ATH i tät följd närmsta tiden...sälja?

NEJ jag är en sån där idiot som ligger kvar...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-05-27 09:41:56

#374 Vader. Nya ATH den närmsta tider...

Det HAR varit nya ATH den senaste tiden :))

Samtidigt är läget helt annorlunda nu, med helt andra förutsättningar. Rätt angenäm sits att plocka löpande ATH framöver, utan att gå till överdrift.

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-05-27 11:09:23

Fan, det kliar lite i säljfingret igen....

Men rapporten är intressant. Och stämman ÄNNU intressantare!

Ligg. Kvar. Ligg. Kvar. Mitt mantra ekar i huvudet...

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-05-27 11:44:32

Tack Lifvendahl & Co.

Trygg, stabil rapport. Helyllebolag sa du väl pl2002?

Inget slöseri med slantarna!

Framtiden ljusare än någonsin!

Taiwan...hm...autozoom, åh!

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-05-27 12:12:52

Jaa...Vader! Det är ett så otroligt bra skött bolag. ALLT stämmer och är(givetvis) glad för att jag har gått in tungt... -Trägen vinner!

14% Upp nu på rapporten..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-05-27 20:30:06

Grattis pl som viktade om från Fp till Imint!

-Bra timing!

Tar vi 60kr nästa vecka?

SeaRayMan

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-05-27 21:03:34
Ladda ned

#379 Ja, Sea Ray tack! Timingen var riktigt bra från i måndags,

Upp... Upp... Upp... Och upp.

Så 60kr i nästa vecka tar vi med en klackspark!

Trevlig Helg!

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-07-15 00:37:03

https://www.bq.com/uk/aquaris-x5plus

Verkar som att Imint fått sin första telefon.

Vidhance ska finnas med i "future updates". Vi får se om det kan stämma.

BQ, kanske inte det mest kända men..

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-07-15 00:43:33

https://www.bq.com/uk/aquaris-x5plus

Verkar som att Imint fått sin första telefon.

Vidhance ska finnas med i "future updates". Vi får se om det kan stämma.

BQ, kanske inte det mest kända men..

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-07-15 08:52:56

https://www.bq.com/uk/aquaris-x5plus

Verkar som att Imint fått sin första telefon.

Vidhance ska finnas med i "future updates". Vi får se om det kan stämma.

BQ, kanske inte det mest kända men..

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-07-15 09:30:43

# känn lite som sell on the news idag

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-07-15 09:32:05

Trodde du hade lämnat Guldbolaget Vader.. ?

Ser det som den största HIT man kan hitta på börsen.. !

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-07-15 09:41:13

-))

SeaRayMan

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-07-15 09:48:32

#385 jag tror mkt på IMINT, långsiktigt, jag är dock luttrad efter 18 års FING resa och vet att det går både upp och ner, inte bara alltid uoo, nu är aktien också lite haussad, men man får se det håller nog ett tag till

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-07-15 09:49:26

#385

Lämnat? Näää, ligger inne med 5000 st.

Däremot gillar jag inte dessa enorma överreaktioner, herregud dagens Pm har ett värde på 1 miljon över TVÅ ÅR, det är nada!

Blir ett sånt hemskt jävla fall om Imints storkund gör marknaden besviken.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-07-15 10:15:32

Håller med... Ser heller inte avtalet som något speciellt. mer än att det finns alla android telefoner som kommer att ha Imints lösning för videostabilisering

Det är inga kortsiktiga som har anammat Imint. Tvärtom väldigt duktiga personer som vet när klockan är slagen för att ligga lång i ett bolag.

Resten får göra vad de vill. Jag kommer definitivt inte att sälja en enda aktie. Jag och min son är nu uppe i 103 200 aktier och kommer att ligga still tills kursen passerar 1 000kr. Då har vi kammat in 100 millar...

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-08-11 08:59:40
Ladda ned

Imint fortsätter att övertyga trendmässigt och aktien nådde nyligen 99,75 kronor som högst. En uppgång till tresiffriga kursnoteringar blev det dock aldrig utan aktien rekylerade nedåt mot trendindikatorerna.

Igår testades 21 perioders medelvärde och härifrån fick vi också en positiv reaktion. I bästa fall markerar gårdagens positiva reversal slutet på rekylfasen och köpare lär hitta in om aktien åter tar sig upp över 8 perioders medelvärde vid cirka 87,45 kronor.

Trenden är nu så pass stark att det nog ser ut som att aktien på sikt kan nå tresiffrigt. Kortsiktigt är 21 perioders medelvärde (röd linje vid 82,3) viktigt stöd. En etablering lägre än så skulle signalera för att rekylen kan bli mera långvarig.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-08-11 11:14:51

Snygg graf pewo, med tanke på att Imint är upp över 6% idag.

Det finns nog inget företag som kommer att nå motsvarande utveckling.

Då är det inte tresiffrigt i kursen utan fyrsiffrigt. Tar gärna den fighten om två år...

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-08-13 19:58:02

Ligger sjukt spännande till nu...bryts 100:- så flyger vi...

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-08-16 14:36:15

Nere och studsade runt 83:- idag igen, kom igen nu, mot 100:-+!!!

1
Ogilla!
88
Gilla!
2016-09-27 08:54:08
Ladda ned

Igår föll aktien ner under stödlinjen i sin formation och rekylen ser ut att fortsätta. Köp är inte intressant före det att aktien åter hittar stöd.

Ett möjligt scenario är att Imint ska täcka gapet vid 66,75 - 71. Här kan vi eventuellt få en vändning men samtidigt är det viktigt att Imint inte tillbringar för mycket tid under medelvärde 50 vid 80kr. Då försämras dess trend.

0
Ogilla!
38
Gilla!
2016-09-27 22:13:58

Med lite schysta news så etableras nog en högre trendnivå.

Condex

0
Ogilla!
145
Gilla!
2016-09-28 10:34:53

Ja nu är det dax att något nytt kommer!

Kompisarna man övertalat att handla börjar bli otåliga! ;-)

SeaRayMan

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
36
Gilla!
2016-09-28 14:14:22

Ja sånt är inte roligt när man bara försöker vara snäll för att öka deras ekonomi.

Condex

0
Ogilla!
78
Gilla!
2016-10-02 18:16:43

GoPro Hero 5...kan IMINT möjligen sitta där?

Om inte återstår frågan: vilken mjukvara använder de? Stabiliseringen ser bra ut.

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-10-04 12:02:02

Har haft problem med internetkoppling. Nerfällda träd och problem i tele nätet, fiberoptik som inte som inte fungerar.

Skit detsamma, Imint kommer att race:a.

Kan tyvärr inte fortsätta beroende på att antal Gb tar slut.

Vet inte mer än att Imit kommer att slå high sky.

När det blir får vi reda på, tids nog...

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-10-05 16:59:22

pl2002, vad säger du om Börsveckans korta analys från den 12 September?

" Imint optimerar mobilvideo i realtid, men har också konkurrens. Likt Cybaero finns kundavtal, men intäkterna dröjer. Börsveckan kommer fram till att Imint behöver erövra en avsevärd marknadsandel och en nyemission skulle inte överraska. Rådet blir att avvakta. "

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-10-06 09:37:36

unia, Tror på riktad nyemission.

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-10-06 11:25:37

#401 Under hösten? Riktad till en viss grupp av investerare eller aktieägare?

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-10-06 18:28:12

#401 låter vettigt och troligt.

Tror det blir en riktad emission till befintliga ägare, och jag tror den fulltecknas enkelt! Lite som Fastout, nyemissionen blev övertecknad över 200%.

Får gärna komma i samband med en positiv nyhet också, som de riktiga proffsen gör :)

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-10-06 18:35:41

#401 låter vettigt och troligt.

Tror det blir en riktad emission till befintliga ägare, och jag tror den fulltecknas enkelt! Lite som Fastout, nyemissionen blev övertecknad över 200%.

Får gärna komma i samband med en positiv nyhet också, som de riktiga proffsen gör :)

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-10-10 13:08:51

Har Imint liknande stöd för filming i 4k?

"We already knew that the Pixels will be capable of recording video in 4K, as well as 1080p@120FPS, but now we have another interesting tidbit regarding the two phones’ video shooting capabilities. Isaac Reynolds of Google’s camera product team, who also authored many of the official camera samples, has confirmed that the Google Pixel and Pixel XL will support electronic image stabilization (EIS) at 4K video recording."

http://www.phonearena.com/news/Google-Pixel-and-Pixel-XL-will-be-capable-of-recording-4K-video-with-EIS_id86368

1
Ogilla!
87
Gilla!
2016-10-10 17:36:51

Ni som har innehav i Imint, hur går ni tillväga?

" Stockpicker ser läge att ta hem vinsten i Imint och ger säljråd "

Mjukvarubolaget Imint har fördubblats i kurs sedan Stockpicker i början på januari valde ut aktien som en vinnarkandidat i sitt Vinnarnummer. Tidningen uppdaterade i slutet av maj sin analys på bolaget och såg då aktien som en spännande lottsedel då genombrottet närmar sig. Stockpicker tycker dock att det nu är läge att ta hem vinsten och ger i den senaste utgåvan av Stockpicker Newsletter säljråd för aktien.

Analyshuset tror att det kan dröja till tidigast i vår innan den asiatiska kunden debuterar med Vidhance. Det kan leda till att en nyemission blir aktuell. Vidare finns risk för försäljningar av stora aktieposter när storägarnas lock up-avtal löper ut i december.

"Även om en potentiell uppsida finns då fler produkter ligger i pipeline och då till exempel Huawei kan vara storkunden, vilket väl skulle motivera dagens värdering beaktat telekomjättens marknadsandel, tycker vi därför att det kan vara klokt att åtminstone säkra en del av vinsten. Vår rekommendation blir således sälj", skriver Stockpicker.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
75
Gilla!
2016-10-10 18:49:29

Sitt lugnt i båten,,, kurs 500++ inom 1-2 år

Stirrar mig inte blind på dagens kurs!

Mvh luugos

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-10-10 19:06:22

Ja du unia ! Hur ska man agera ?

Jag har investerat i Imint i ett relativt tidigt läge och jag agerar som så att jag inte bryr mig om deras analyser och vad andra skriver , jag har köpt hela tiden från 40 upp till 75 kr och fortsätter att köpa . Det spekuleras och diskuteras hej vilt och aktien åker bergodalbana .

Jag har funderat om och om igen , och varje gång kommer jag på mig själv att denna aktie har jag köpt på lång sikt ,och man ska inte bry sig så mycket om vad alla skriver , för dom vet inte , det är ren spekulation . Jag väntar in varje gång dom rapporterar eller lämnar någon info till marknaden och analyserar då istället , allt annat är rent spekulativt .

Jag kommer inte agera impulsivt och sälja något av mitt innehav utan jag köper mer i varje dipp . Om jag måste gissa så tror jag dom får ett kontrakt från utvecklingsavtalet i vår och fram tills dess kan annat kul komma likt BQ eller ännu bättre , och då ligger vi över 100 kr utan det stora asiatiska kontraktet !

Och blir det så att dom behöver en nyemission så tror jag att det inte kommer att påverka kursen så mycket då kontraktet troligtvis redan kommit :-) !

Jag har svårt att se aktien gå under 60-65 kr innan kontrakt så varför sälja nu ? 60, 70 , 90 eller 100 spelar ingen roll , men om ett par år vart är vi 500 , 1000 , 10000 ? ingen som vet som sagt .... MEN det finns en bra chans att Imint kan lyckas stort och varför se caset på kort sikt unia se det på längre sikt istället och va inte så orolig , Imint kommer att explodera förr eller senare !

Mvh silo

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-10-10 20:02:08

#408 en tiodubblad kurs är jag mer än nöjd med.

Kurs på 10000:- låter lite...väl optimistiskt ;)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.